-
Ο χρήστης titsataki έγραψε:
...................
Κατα την γνωμη μου, το κυριως προβλημα δεν ειναι οτι οι περισσοτερες εαν οχι πολυ κοντα σε ολες, Ελληνικες εταιριες δεν execute on the above. Το κυριως προβλημα ειναι οτι οι τοπ μανατζερς και διοικητες των Ελληνικων εταιριων, καταλαβαινουν αλλα ΔΕΝ αντιλαμβανοντε τι σημενουν τα παραπανω και ακομη πιο σημαντικο, δεν καταλαβαινουν ΓΙΑΤΙ τα παραπανω ειναι τοσο σημαντικο οσο ειναι.
So the problem is a lot deeper and more fundamantal than most of you think.
Η αποδειξη φυσικα ειναι στα αποτελεσματα. Αυτα ειναι οφθαλμοφανεστατα για και σε, ολους.
Παρακατω ισως ο λογος που δεν μπορουν να εφαρμοσουν αυτα που πρεπει να εφαρμοστουν. Δεν χρειαζεται να τα γραψουμε εμεις.
Έχω κουραστεί να το λέω: Η Ελλάδα είναι ένα κράτος του οποίου οι πολίτες
καταναλώνουν δίχως να παράγουν.
πιστεύουν ότι αξίζουν πολλά.
είναι οπαδοί της ήσσονος προσπάθειας.
πιστεύουν ότι αρκεί να αριστερίζουν για να είναι προοδευτικοί.
πιστεύουν ότι είναι εξυπνότεροι από τους 'άλλους' - κι ότι αυτό αρκεί για να κάθονται και να τους ταΐζουν οι 'άλλοι'.
πιστεύουν ότι πρέπει να βρίζουν τους ΗΠΑμερικάνους - κι αυτοί να τους υποστηρίζουν 'γιατί έχουν δίκαιο'.
γουστάρουν μόνο όποιον ρίχνει ζεϊμπεκιές.
τη βρίσκουν όταν τους δουλεύουν.Επίσης, ένα κράτος που κατάντησε να έχει τεράστιο αλλά αναποτελεσματικό Δημόσιο τομέα. Ένα κράτος που ακόμα ζει, στηριζόμενο στον πατριωτισμό κάποιων (λίγων) πραγματικών Ελλήνων, της Ελλάδας ή της Διασποράς. Είτε αυτοί είναι Δημόσιοι ή Ιδιωτικοί Υπάλληλοι, είτε εργάτες, είτε επιχειρηματίες.
Ένα κράτος αγράμματων, όπου κάποιος μπαίνει σε ΑΕΙ με βαθμούς πάνω από τη βάση και δεν ξέρει πότε το -ται γράφεται με -ε και πότε με -αι.
Γνώμη μου είναι ότι αυτό το τελευταίο (η καταστροφή της παιδείας) είναι η αιτία της κακομοιριάς μας. Από τόσα καλά, αυτό ζηλέψαμε και εισάγαμε: Την απαξίωση της Παιδείας.......
Το τελευταιο που αναφερεις με εντυπωσιαζει που το γνωριζεις και οντως ειναι ετσι. Ειναι τραγικο που η ανασφαλεια,η πεινα και οι κακουχιες του παρελθοντος εχουν κανει τους επιχειρηματιες καχυποτους και μη συνεργασιμους μεταξυ τους,και πιστεψε με αν γινοταν συνεργασιακα βηματα θα υπηρχε τεραστια προοδος
Ηδη η ενωση chipita Δελτα δημιουργει εναν μεγαλο ομιλο στα βαλκανια.και επονται και αλλα.Η καχυποψια των Ελληνων οσον αφορα το θεμα εμποριο/συναλλαγες,κτλ ειναι τεραστιο προβλημα. Και παλι βασιζεται και ειναι μερος του λαθους τροπου σκεψης γενικα.
Ο τροπος που σκεφτονται εκει ειναι: 'εαν δηξω οτι σε εμπιστευομαι θα με εκμεταλαυτεις'.
Ακριβως το αντιθετο απο εδω (ΗΠΑ). Ακριβως το αντιθετο!
Αυτο το εχω δει παντου στην Ελλαδα. Οποιον εχω συζητησει το ιδιο λενε θα μας κλεψουν. Οι Αμερικανοι μας κλεβουν οι μαγαζατορες μας κλεβουν, οι ταξιτζηδες μας κλεβουν, η κυβερνηση μας κλεβει. Γιατι βρε συ ολοι ειναι κακοι και εχουν τον δολο μεσα τους; Υποθετω στο ιδιο στυλ η νοοτροπια αν ενας δουλευει σκληρα αμεσως θα τον φανε οι αλλοι. Μιλαμε για μανια βρε παιδι μου.
Οπως παντα ολα ωραια και αγια μεχρι να ερθει η ωρα της εφαρμογης (execute). Ολα τελεια στην θεωρεια αλλα στην πραξη χμμμ....
Νικος
Και το περιεργο για μενα ειναι πως ενα τοσο 'θρυσκευτικο' Εθνος οπως η Ελλαδα εχει τετοια λαθος κουλτουρα για το θεμα εκμεταλευση και εμπιστοσυνη. Very pecurliar, this is.
-
Ο χρήστης ΔΗΜΗΤΡΗΣ έγραψε:
Συνεχιστε να χλευαζετε παιδακια.
Ισως να μην το αντιλαμβανομαστε εμεις εδω, αλλα σιγουρα ποναει το εισαι μακρυα απο την πατριδα σου και να βλεπεις οτι ζεις σε μια χωρα που δεν ειναι παγκοσμια εν συνειδηση αποδεκτη(κακα τα ψεμματα παιδες) και οπου η ενημερωση ειναι επιλεκτικη...
Θα δαγκωσουν τη γλωσσα τους μερικοι για τον χλευασμο που ριχνουν στην Ελλαδα σε λιγα χρονια που θα μεγαλωσουν... -
Ο χρήστης gavriil1 έγραψε:
Αμερικανικό Κολλέγιο; Όχι ότι με νοιάζει, αλλά τα δίδακτρα είναι εξωφρενικά υψηλά.
Ναι ηταν και ειναι. Και?
Ξανα, οι γονεις μου 'πλουσιοι' (με την Ελληνικα εννοια) δεν ηταν ποτε.
Κάπου στα 2.5Εκ έχει μαζί με τα λεοφωρεία..
-
Διαβαστε οτι σας αρεσει παιδια.
Παντως με λειπει οτι η συζητηση γινεται μεταξυ 5 Ελληνων και 5 Ελληνοαμερικανων ενω θα επρεπε να γινεται 50 Ελληνες και 5 Αμερικανοι-
Γιατι? Χρειαζεσαι ενισχυσεις?
-
Αποδειξη του πως παιρνεις την συζητηση σε εντελως λαθος βαση. Νομιζεις οτι εδω κανουμε κοντρα Ελλαδα vs USA για οτιδηποτε. Και παλι μερος του λαθους τροπου σκεψης που εχεις γενικα.
-
-
Παραθέτω προσωπική εμπειρία μου στην Ελλάδα.
Έχω κάποιους συγγενείς που επισκέφτηκα πριν κάποιους μήνες. Τουλάχιστον 3 άτομα (15-19 ετών), ανεξάρτητα το ένα με το άλλο , ένα απο τα πρώτα πράγματα που μου ρώτησαν γνωρίζοντας οτι είμαι απο τη Νew York είναι το άν γνωρίζω μία τραγουδιστρια ονόματος Καλομίρα. Η απάντηση μου ήταν όχι , οτι δεν τη γνωρίζω τη κοπέλα. Έμειναν με απορία πώς γίνεται να μη τη γνωρίζω αφου απο οτι κατάλαβα είναι απο την ίδια πόλη. Εν πάση περιπτώση μετα απο μία ολιγόλεπτη συζήτηση μου είπαν οτι η κοπελίτσα αυτή είναι απο κάπιο τηλεοπτικό παιχνίδι μουσικής εκει.
Εκεί που θέλω να καταλήξω μετά απο αυτό το περιστατικό , είναι οτι αυτο που βίωσα δείχνει μία 'ασχημη' πραγματικότητα .. Μία πραγματικότητα που δείχνει με το τι ασχολείται ο κόσμος και ποιές είναι οι προτεραιότητες του! (σκεφτείτε οτι ήταν απο τα πρώτα πραγματα που μου ρώτησαν , άτομα που είχα να δω και 5-6 χρόνια -- νεαρής ηλικίας , κάτω των 20-- )
Δεν είναι μόνο η εκπαιδευση λοιπόν. Είναι και τα προσωπικά κίνητρα που θέτουμε εμείς στους εαυτούς μας για τη βελτίωσή μας.
Το να μήν γνωρίζει κάποιος τι γιορτάζουμε στην 28 Οκτ και τι στις 25 Μαρτίου, είναι αδιανόητο. Ακόμα χειρότερο όμως είναι να τον επιπλήξεις και την ευθύνη να την ρί3ει πρώτα στο σχολείο και όχι στον εαυτό του.
Με κάθε εκτίμηση,
ΔημήτρηςAh! See? Τροπος σκεψης (που ειναι η βαση για το θεμα 'προτεραιωτητες'). Και τι αλλο σου λεει το παραπανω? ΑΥτο που εγραψα για lack of a common belief for something large.
Caring about small things on the individual level. That's where Europe is right now and it's going deeper into this way of thinking. This will have devastating results in so many ways, most have no idea right now about the extend of the problem.
Γαβρηιλ τι γορταζουμε στις 28 Οκτωβριου και 25 Μαρτιου καθε χρονο και γιατι ?
Ελληναρα μου εσυ!!
Εγω ο Τουρκαλας, ανθΕλληνας, εχθρος των Ελληνων, που να ξερω?
-
Ο χρήστης kouk έγραψε:
Ε....................
Εχω ειρωνικο υφος και ζητω συγνωμη για αυτο. Γενικα ειμαι ανθρωπος που παθιαζεται με οτι ασχολειται και δυσκολα βγαινει εκτος ελεγχου, αλλα εχω γραψει τοσα πραγματα πανω σε αυτο το θεμα και κανενας δεν τα διαβαζει.
Και παλι, μιλαω μονος μου με 5 Αμερικανους και ολοι οι αλλοι (Ελληνες) ασχολουνται με το αν ειναι καλυτερο το SKODA απο κατι αλλο δεν ξερω κι εγω τι. (ενταξει οχι ολοι )
...................Δημήτρη, κατά καιρούς έχουν γίνει Ομηρικές μάχες στο Φόρουμ. Μέχρι σημείου παρεξήγησης. Με την συμμετοχή πολλών.
Δυστυχώς οι περισσότεροι από εμάς εγκατέλειψαν την προσπάθεια.
Ο Γαβριήλ δυστυχώς εχει κάποιες παγιες απόψεις. Liberal, Αμερικανική Οικονομία, Τρομοκρατία κλπ κλπ
Και απαντήσεις με γελάκια, απαξίωση και ειρωνεία (που βεβαίως έχει εισπράξει και ο ίδιος αρκετή από άλλους χρήστες) δεν βοηθούν στο να ξεκινήσει κάποιος (ξανά) την επιχειρηματολογία.Το να αντιλαμβάνεσαι οτι κάπου δεν είσαι τόσο καλός μέχρι να θεωρείς πως οτιδήποτε κάνεις είναι τέλειο έχει διαφορά.
Πας μη δεξιός=κουμουνιστής!Οπότε η συμμετοχή έπεσε.
Αλλά ποτέ δεν ξέρεις.....
Hey Kouk, τουλαχιστον πρεπει να παραδεχθεις οτι απανταω ειρωνικα σε ειρωνια ή εξυπναδες. You've got to give me at least that sir, no?
Τελος, δεξιος δεν ειμαι, τουλαχιστον με την ΗΠΑμερικανικη εννοια (και μπορω να το αποδειξω). Ανεξαρτητος ειμαι και κεντροος.
Τελος, βαλε με στο σταυρο που εχω αποψη διαφορετικη απο την δικη σου για το τι σημενει τρομοκρατης, τι κακο εχει ο φιλελευθερισμος και γιατι, κτλ, κτλ.
Τα γελακια τα εχετε για να τα χρισημοποιουν οι χρηστες ετσι?
-
Γαβρηιλ αστο αγορι μου μην το παλευεις αλλο...
Παμε 4-4-2 τωρα.η Ισπανια ? Αστο παμε 3-5-1
αληθεια ποσο αμερικανικη ειναι η εταιρεια τηλεπικοινωνιων που τοσο καλα γνωριζεις ?Εγω παντως δεν ειμαι αντιαμερικανος,το αντιθετο μαλιστα.
Ειναι οφθαλμοφανες οτι εσυ το παλευεις Τα επιχειρηματα για μενα ειναι effortless διοτι ειμαι πιο κοντα στην πραγματικοτητα απο εσενα (σχολειο vs real corporate world for 12 years).
Οσο για την Ισπανια, δεν εχω ιδεα γιατι δεν σ'αρεσει το παραδειγμα. Διοτι δεν ειναι βολικο για τα επιχειρηματα σου? (or lack thereof that is)
Γιατι το κουραζεις το θεμα ρε αγορι μου ? Και να στο γραψω εσυ θα το παρακαμψεις οπως ολα τα αλλα. Λοιπον ακου να μαθαινεις:
οι Ισπανοι ηταν μια απο τις colonial υπερδυναμεις της αναγεννησης. Εκαναν αποικιες παντου.Τα Ισπανικα μιλουνται σε τεραστιο μερος του κοσμου. Η Ισπανια αγορι μου ηταν πλουσια χρονια τωρα,ΑΙΩΝΕΣ ΤΩΡΑ. Φροντισε να συμμαχησει με Χιτλερ και να μην καταστραφει.
Οταν ο Κολομβος ζητουσε χρηματα απο την Ισπανιδα βασιλισσα για να ταξιδεψει, στην πατριδα σου ζουσαν σε καλυβες. Εν μερη στον πλουτο της Ισπανιας οφειλετε πολλα για την αναπτυξη εκει στην Αμερικη.Σιγουρα εχεις μεγαλυτερη εργασιακη εμειρια απο εμενα. Αλλα ολοι εχουν βγαλει τα συμπερασματα τους απο αλλα πραγματα και οχι απο το ποσα χρονια δουλευεις.
-
Ο χρήστης sergeant έγραψε:
Μην το λες. Εαν υπηρχε ΜΙΑ...ή ΔΥΟ...αυτο δεν σημενει οτι το προβλημα δεν υπαρχει σε σημαντικο βαθμο.
Για τα δεδομένα της χώρας, **υπάρχουν **μεγάλες εταιρείες με αξιόλογη παρουσία και στην Ευρώπη και επιπλέον αυτό που αρνείσαι πεισματικά είναι την παρουσία ναυτιλιακών εταιρειών ! Πως να το κάνουμε, εκεί μπορούμε, *εκεί *πάμε καλά !
)- Ποια δεδομενα ειναι αυτα ακριβως?
- Ποιες ειναι οι αξιολογες εταιριες και τι σημενει αξιολογες για σενα?
- Δεν αρνουμε τιποτε. Δειξε μου μια Ελληνικη ναυτιλιακη εταιρια που ειναι απο τις 3 τοπ μεγαλυτερες στον κοσμο. Εγω νουμερα εφερα ηδη για αυτο πιο πριν, εσυ εχεις νουμερα?
-
Μην το λες. Εαν υπηρχε ΜΙΑ...ή ΔΥΟ...αυτο δεν σημενει οτι το προβλημα δεν υπαρχει σε σημαντικο βαθμο.
Επιπλέον, λάβε υπ'όψιν σου ότι εδώ και 100 χρόνια την Ελλάδα την διοικούν οι χειρότεροι, οι πιο ανάξιοι, οι πιο ακατάλληλοι, αυτοί - που ειδικά τα τελευταία 30 χρόνια - δεν έχουν δουλέψει ούτε περίπτερο - αλλα ζουν από την 'πολιτική' (αυτό που λεμε επαγγελματίες πολιτικοί!)
Βέβαια, **και **σε αυτό φταίμε εμείς - αυτό είναι αλήθεια !)
Σορρυ αλλα αυτο ειναι δικαιολογια καπως? Εσεις, οι πολιτες Ελληνες, δεν ψηφισατε αυτους που διοικουν? Ή δεν υπαρχουν δημοκρατικες εκλογες στην Ελλαδα και εχω μπερδευτει?
-
Επισης καποιοι μιλανε για κριση στην οικονομια των ΗΠΑ...η οποια εχει τον μεγαλυτερο αριθμο τεραστιων κολλωσων στον πλανητη. Αρα....
Το ότι έχει τον μεγαλύτερο αριθμό κολοσσών εταιρειών στον πλανήτη, δεν σημαίνει ότι δεν μπορεί να περνάει κρίση!...
That was my point exactly sir. Δεν καταλαβες αρα...
-
Διαβαστε οτι σας αρεσει παιδια.
Παντως με λειπει οτι η συζητηση γινεται μεταξυ 5 Ελληνων και 5 Ελληνοαμερικανων ενω θα επρεπε να γινεται 50 Ελληνες και 5 Αμερικανοι-
Γιατι? Χρειαζεσαι ενισχυσεις?
-
Αποδειξη του πως παιρνεις την συζητηση σε εντελως λαθος βαση. Νομιζεις οτι εδω κανουμε κοντρα Ελλαδα vs USA για οτιδηποτε. Και παλι μερος του λαθους τροπου σκεψης που εχεις γενικα.
Παντα τελειωνει με μια κοντρα μεταξυ Ελλαδας και ΗΠΑ. Που φυσικα ταιζει τον αντιμερικανισμο που υπαρχει εδω μεσα. Οπως λεμε τοπικα apples and oranges.
Νικος
-
-
-
Ξανα, εγω δεν πιστευω στον παραπανω τροπο σκεψης. Τα κλαματα και τα παραπoνα **δεν εχουν θεση στον χωρο του εμποριου **και των επιχειρησεων. Αυτο ειναι μερος του σωστου τροπου σκεψης.
-
Εαν νομιζεις οτι ΣΚΟΠΙΜΑ η Ελλαδα 'κρατιεται' πισω τοτε διαφωνουμε 100%. Σε conspiracies δεν πιστευω.
- Συμφωνώ
- Κοίταξε, όταν εδώ και 30 χρόνια, βλέπεις **συγκεκριμένες **προσπαθειες διάλυσης (το ονομάζουνε 'εκσυγχρονισμό') της Ελληνικής γλώσσας, γραμματικής, γραφής κτλ. κτλ. τότε δεν έχεις παρά να πονηρευθείς ότι *κάτι *μαγειρεύεται...
Αλλωστε, το έχει πει και ο 'δικός' σας ο Kissinger !! 'Για να καταστρέψεις τους Ελληνες, πρέπει να τους αποκόψεις από την γλώσσα τους, την θρησκεία και την ιστορία τους ' - και βέβαια, προσωπικά εμένα οσον αφορά την θρησκεία δεν με ενδιαφέρει, γιατί ούτως ή άλλως είναι ξένη, αλλά τα υπόλοιπα είναι βασικά (διαχρονικα) συστατικά στοιχεία του Ελληνικού πολιτισμού.
Σε αυτο συμφωνουμε 100% Εγω ειμαι anti-liberalism. Ρωτα τον Κουκ
Σε τετοια θεματα ειμαι conservative. Η γλωσσα πρεπει να μεινει οπως ειναι και η θρησκεια επισης και ολα που ειναι μερους της ταυτοτητας της χωρας. Εσεις ομως πρεπει να καταλαβεται αυτον το φιλελευθερισμο και γιατι εχει αυτην την ατζεντα, ετσι ωστε να τον καταπολεμησεται καταλληλα.
Τον ιδιο πολεμο εχουμε και εδω στις ΗΠΑ απο την ιδια 'παρεα'. Αλλα πεφτει γερο ξυλο μεχρι τωρα και εχουν χασει διαφορες μαχες. Τις προαλλες the Supreme Court ψηφισε 8-0 (ο Αλιτο ελειπε) οτι πανεπηστιμια που δεχοντε Federal Money πρεπει να αφηνουν τους military recruiters να κανουν την δουλεια τους στα παν/μια αυτα.
Huge loss for the liberls and their puppet the ACLU! Huge loss!
-
-
Μακαρι να δουμε αποτελεσματα ολοι μας γρηγορα. Μεχρι τωρα ομως, μονο λογια ακουω προσωπικα.
Και μην ξεχνάς κάτι! Οτι η Ελλάδα αυτό που παράγει είναι ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ ! (και βέβαια δεν εννοώ την Κακομοίρα!)
Πολιτισμος? Πως ακριβως? Μιλας για την σημερινη Ελλαδα?
Που ειναι ο πολιτισμος και που πωλητε και που ειναι τα χρηματα που εισπρατει με τα τσουβαλια? Διαφωτησε με please sir.
-
Ο χρήστης Tiger έγραψε:
H μεγαλη διαφορα στις ΗΠΑ με την Ελλαδα ειναι οτι οι ΗΠΑ χρησιμοποιούν εξειδικευμενα στελέχη και επιχειρηματιες.Οι Ελληνες υπουργοι βαζουν τους μπατζανάκηδες τους (ή του πρωθυπουργου) σε καίριες θεσεις γιατι ενδιαφερονται προτίστως να ελεγξουν τις μιζες παρα οτιδηποτε αλλο.Μπατζανακηδες...
-
Μετα διαφορα φιασκο, οπως αυτο της ενωσης της Αν. Γερμανιας με την Δυτικη, εχω μαθει οτι το potential που εχει η Ευρωπη, θα μηνει αυτο και μονο, δηλαδη potential, απο την στιγμη που δεν αλλαξει ο τροπος σκεψης εκει.
Again, liberalism can also be blamed for economic activity (or lack thereof).
To be a great country (in this case continent), you have got to believe in something! ANd Europe, the more time goes by, the more they lose their beliefs on something big. They only care about themselves, to the individual level. There is no vision without believing in something larger (call it religion, call it πατριδα, call it capitalism, call it American dream). It's got to be big, it's got to be something most believe in. Europe has nothing to show from the respect. ANd things are getting worse.
My money is with the USA and some Asian countries.
Η Ευρώπη είναι αλήθεια ποτέ δεν πρόκειται να γίνει Αμερική. Και αυτό γιατί η Ευρώπη έχει ΙΣΤΟΡΙΑ και ΠΟΛΙΤΙΣΜΟ και αποτελείται απο διαφορετικές εθνότητες και φυλές που έχουν ιστορία 1000 ετών και όχι 100!
Οριστε? Γιατι οι ΗΠΑ ειναι γεματο ΗΠΑμερικανων ετσι? Οχι διαφορων φυλων δηλαδη? Πρεπει να καταλαβεις την γεωπολιτικη κατασταση των ΗΠΑ καλυτερα μαλλον.
Τελος τι σχεση εχει αυτο με οτιδηποτε ακριβως?
Κανένας Γάλλος δεν θέλει να γίνει Αγγλος, κανένας Αγγλος δεν θέλει να γίνει Ιταλός και φυσικά κανένας Ελληνας δεν θέλει να γίνει κάτι άλλο.
Η Ενωση της ευρώπης, μόνο ως οικονομική, και στρατιωτική ένωση μπορεί να υπάρξει και τίποτα παραπάνω - τουλάχιστο ακόμα...
Και προσωπικά αυτό θέλω - όπως επίσης, ΄θέλω να έχω το 'αυτοκέφαλο' και 'αυτεξούσιο' για να μπορώ να είμαι ελεύθερος .
ΦιλικάΔημήτρης
Δεν χρειαζεται ο Γαλλος να γινει Αγγλος. Χρειαζεται ομως οι περισσοτεροι να εχουν a common belief for something. Such a thing is absent in Europe.
-
Γαβρηιλ θα σε βαλω να κουβεντιαζεις με την κορη μου που ειναι 11 μηνων.
Στο πανεπιστημιο δεν σε εμαθαν να επιχειρηματολογεις ?
Τελος παντων εχεις δωσει τις εξετασεις σου σε οτι ερωτηση εχω κανει και σε τελικη αναλυση φαινεται ξεκαθαρα απο ολες σου τις δημοσιευσεις οτι δεν εχεις ΑΠΟΨΗ απλα χρησιμοποιεις μερικες εκφρασεις σαν παπαγαλος(λαθος τροπος σκεψης) κ.λ.π. Χωρις να τις εξηγεις επ ουδενι.Ειναι κριμα που και αλλοι Ελληνες δεν εχουν αποψη επι του θεματος και μιλαμε 5-5 =10 ατομα σε αυτο το τοπικ.(να σου εξηγησω και αυτο)
Εχω αποφασισει να μην ασχοληθω προσωπικα μαζι σου αλλο παρα μονο να απανταω στις προκλησεις σου οχι για να μπω στο ματι σου αλλα για να αποκαθιστω την αληθεια διοτι φιλε κανεις προπαγανδα εδω μεσα και δε λεει.
-
Αλλαγη τροπου σκεψης, κατι το οποιο ειναι τεραστια δυσκολο και ερχεται με πολυ μικρα και αργα βηματα.
Ο λογος που οι υπερ-της-Ολυμπιαδος ηθελαν την Ολυμπιαδα στην Ελλαδα κι ας κοστιζε παραπανω απο οτι τα εσοδα που θα εφερενε ειναι ακρινως αυτος. Θυμαμαι την Δασκαλακη να λεει (παραφραση): 'αυτο που θα φερει η Ολυμπιαδα στην Ελλαδα ειναι η κουλτουρα της οργανωσης, ενος μεγαλυτερου event απο οτι εχει δει η χωρα πριν'.
Βαζω στοιχιμα (και το 'ειδα με τα ματια μου') οτι το 99% των ΕΛληνων δεν εχουν ιδεα για ακριβως μιλαει η Δασκαλακη. Ολοι ειδαν οτι μπηκε η Ελλαδα 3 δις μεσα (οποιοδηποτε ειναι το σωστο ποσο) και ολοι κλενε. Δεν βλεπουν το πραγματικο οφελος μιας τετοιας διοργανωσης που πηρε τοσο πολυ απο τα resources της χωρας για να γινει πραγματικοτητα.
**Αλλαξε τον τροπο σκεψης μερικων εστω και λιγο για το τι σημενει να διοργανωσεις ενα σωστο, μεγαλο project. **
Το οφελος απο το παραπανω is priceless. Αλλα το προσπερνατε. Αρα το επομενο μικρο βημα, ειναι πιο δυσκολο να γινει, διοτι ο τροπος σκεψης παραμενει λαθος.
Σωστό το περί της οργάνωσης, αλλά εν πάσει περιπτώσει, αν είχε σωστό management η Δασκαλάκη και ο Σημίτης και δεν ξέρω γω ποιός, τότε θα πρεπε να ακολουθούσε τον χρυσό κανόνα στις επιχειρήσεις περί παραγωγικότητας: 'With the least amount of input you try to get the best amount of output'!
Anyway, σίγουρα κάποιοι έμαθαν κάποια πράγματα και είδαν κάποια άλλα, αλλά εν πάσει περιπτώσει , η 'εκπαίδευση' μας στοίχισε και *κάτι *παραπάνω , ετσι; Με τόσα χρήματα καλύτερα να πληρωνε το ελληνικό κράτος τα δίδακτρα για να πάνε **όλοι **οι Ελληνες στο Harvard να μάθουνε 'business' αντί να κάναμε Ολυμπιακούς !!!
Και φυσικά δεν 'κλαίω' για την διοργάνωση, **κλαιω **τα χρήματα που σπαταλήθηκαν και φαγώθηκαν από τους κυφήνες και τα παράσιτα που λυμάινονται την χώρα επι δεκαετίες !Και εδω ειναι παλι το ιδιο προβλημα. Φυσικα και εχεις αδικο με το παραπανω φιλε. Διοτι νομιζεις οτι ειναι καλυτερα να πας το Χαρβαρντ για να μαθεις οργανωση παρα να παρεις μερος στην διοργανωση μιας Ολυμπιαδας. Η Δασκαλακη και εγω ειμαστε σωστοι, εσυ εισαι λαθος. Και το προβλημα ειναι οτι εσυ εισαι μερος της πλειοψηφιας στην Ελλαδα.
Ξανα, σταματηστε να νομιζετε οτι τα σχολεια ειναι uber alles! Να το πως σε τριτη γλωσσα μπας και κανει ηχω!
-
Γαβρηιλ τι γορταζουμε στις 28 Οκτωβριου και 25 Μαρτιου καθε χρονο και γιατι ?
Ελληναρα μου εσυ!!
Δημήτρη, με προσβολές και ειρωνίες δεν πετυχαίνουμε τίποτα. Καλό θα ήταν να κρατάμε ένα επίπεδο στην σύζήτηση.
Φιλικά πάνταΑλλωστε, αυτό που ρωτάς δεν έχει σημασία, γιατί ακόμα και 'γνήσιοι' Ελληνάρες δεν ξέρουν *τι *γιορτάζουμε τις ημερομηνίες που ρώτησες . Δεν έχεις παρά να δεις τηλεοραση στις εθνικές αυτές επετείους!!!
Διαφωνω μαζι σου για το πρωτο σκελος διοτι απευθυνεται προσωπικα σε ενα ατομο το οποιο με ειρωνευεται ασταματητα. Απο οτι βλεπω ομως εχει βρει καμποσους δικηγορους..... Εσυ εχεις διαβασει τις προηγουμενες σελιδες του διαλογου μου με τον Γαβρηιλ ?
Συμφωνω απολυτα μαζι σου για το δευτερο σκελος. Σιγουρα υπαρχουν παρα πολλοι Ελληνες που νομιζουν οτι ο καραισκακης ειναι ενα απλο σταδιο...
Δημητρη, εκτος του οτι η συζητηση δεν ειναι Ελλαδα εναντιον ΗΠΑ, επισης δεν ειναι Γαβριηλ εναντια Δημητρη.
Wise up please. This is not about you.
-
Δεν χρειαζεται ο Γαλλος να γινει Αγγλος. Χρειαζεται ομως οι περισσοτεροι να εχουν a common belief for something. Such a thing is absent in Europe.
Πληροφοριακα το λεω για να μαθαινουν οσοι δεν το γνωριζουν. Ευρωπαιοι κατα κορον πλουσιοι δεν ειναι οι προγονονοι των σημερινων αμερικανων ?
Παιδια οι πλουσιοι Ευρωπαιοι μεγαλουργησαν στην Αμερικη και την εκαναν οτι ειναι σημερα. Αγγλοι κυριως, μετα Ισπανοι,Πορτογαλλοι κ.λ.π κ.λ.π.
Γιατι μιλουν Αγγλικα και Ισπανικα στην αμερικανικη ηπειρο ? Λογοι πολιτισμου οδηγησαν να χρειαστει νεα πατριδα για την τεραστια οικονομικη καταστασηΚαταλαβαινει κανενας εμεις γιατι μειναμε τοσο πισω ?
-
- Ποια δεδομενα ειναι αυτα ακριβως?
- Ποιες ειναι οι αξιολογες εταιριες και τι σημενει αξιολογες για σενα?
- Δεν αρνουμε τιποτε. Δειξε μου μια Ελληνικη ναυτιλιακη εταιρια που ειναι απο τις 3 τοπ μεγαλυτερες στον κοσμο. Εγω νουμερα εφερα ηδη για αυτο πιο πριν, εσυ εχεις νουμερα?
1.Τα οικονομικά (δημογραφικά, ιστορικά) δεδομένα (μεγέθη) της χώρας. Τι θες τώρα; - να σου απαριθμήσω ένα - ένα; ΝΟμίζω ότι γίνομαι κατανοητός...
2. Είναι καμμιά δεκαριά ας πούμε που είναι (και) στο χρηματιστήριο ή και άλλες που δεν είναι. Βέβαια , δεν είναι σαν την Μαικροσοφτ....
3. Τι θες να σου φέρω δηλ.; Μόνο αν μέσα στις 3 μεγαλύτερες στον κόσμο είναι άξια λόγου; Πλληηηζζζ!
Tελικα που βρισκεται το προβλημα της ελληνικης οικονομιας;