-
Πως ορίζεται ο ισχυρος;Δηλαδη οι ΗΠΑ εχουν ισχυρη οικονομια και ειναι το μερος που θα θελε να ζησει ο καθένας μας;Αμφιβάλλω.
Οσο για τον αντιαμερικανισμο,ας όψεται ο Γαβριέλος και το οτι οι moderators δεν του εχουν δωσει δικο του topic όπως στον Random -
Holy cow! Ερχομαι πισω μετα απο 36 ωρες και υπαρχουν 72 σελιδες για διαβασμα
-
Ο χρήστης ΔΗΜΗΤΡΗΣ έγραψε:
Μπραβο σε ολα τα παιδια απο τις ΗΠΑ που τα αφεντικα τους ειναι καλυτερα και πιο πλουσια απο τα αφεντικα των εν Ελλαδι !!!
Ο αλλος αντι να μας πει τι αυτοκινητο εχει και τι εμπειρια εχει απο τον χωρο των επιχειρησεων μας λεει τι νουμερο κατω εσωρουχα φοραει...
ΜακρυααααααΦιλε Νικο απο ΗΠΑ σε ευχαριστω για τα καλα σου λογια και για την εμβαθυνση που φαινεται οτι εχεις περι του θεματος
ΦΙλε Δημητρη, εχουμε 2 αυτοκινητα στην οικονγενια (εγω και η συζηγος), το κυριως δικο μου αυτοκινητο ειναι ενα 2001 Acura CL Type S και το κυριως της συζηγου ειναι ενα 2001 Lexus RX 300 Silversport. Για οσο αξιζει αφου φενεσαι τοσο περιεργος, ειμαι ετοιμος για αντικατασταση και των δυο, φετος μαλλον του Ακιουρα και του χρονου του Λεξους. Μηπως καπως βοηθαει αυτο σε σενα.
Ετσι διοτι θα αρωστησεις εαν δεν μαθεις και σε λυπαμαι
Τωρα τι εγινε? Ξαφνικα εφτιαξε η Ελληνικη οικονομια με το παραπανω?
Οχι φιλε Γαβρηιλ δεν ειχα σκοπο να ειρωνευτω το αυτοκινητο σου απλα θελω να σου πω πως εφοσον γνωριζεις τοσο πολυ καλα χρηματοοικονομικα και εφοσον ο τροπος σκεψης σου ειναι σωστοτερος απο το πληθος των Ελληνων επιχειρηματιων σου ευχομαι σε πεντε με εφτα χρονια απο τωρα να εχεις εκμεταλευτει τις γνωσεις σου, και να εχεις παρει μια εταιρεια [οποια θες εσυ:εφερες ενα παραδειγμα μια εταιρεια να φτιαχνει τα δικα της αναψυκτικα και να τα πουλαει μεχρι και τον Αρη)] και να την εχεις κανει κολοσσο ετσι ωστε να βρεθουμε καποια μερα στην Αμερικη και εσυ να εχεις ενα Viper και να κανουμε παντιλικα παρεα!
Και μην μου πεις οτι δεν γινεταιΔηλαδη μια στιγμη. Επεμενες ΤΟΣΟ να μαθεις τι αυτοκινητο/α οδηγω/κατεχω για να μου απαντησεις με το παραπανω?
Που ειναι εκεινο το smiley με τον ανθρωπο που κανει τον σταυρο του mods?
-
Ο χρήστης Pathos έγραψε:
woot thanks for the info Γαβριήλ!No prob sir.
-
Ο χρήστης dimitrios2004 έγραψε:
- Σκληρη δουλεια
- Εξυπνη διαχειρηση ρισκου και κεφαλαιων.
- Σωστος τροπος σκεψης γενικα για το θεμα αναπτυξη της εταιριες που βασιζεται στον τροπο σκεψης για τον καπιταλισμο γενικα
- Flawless execution
- Consistency in providing very high levels of service
- Being socially responsible
Thousands more reasons and factors.
Προς Ελληνες:
Οι Ελληνικες ιδιωτικες εταιρειες πιστευετε οτι δεν ακολουθουν τα παραπανω ως καποιες απο τις βασικες αρχες αναπτυξης ? Μην τα ισοπεδωνουμε ολα επειδη οι δημοσιες εταιρειες διοικουνται απο λαμογια και ειναι κωλοχανεια(με εξαιρεσεις βεβαια)Ο gavriil γνωριζει απο καπου(του το ειπε ενα πουλακι) οτι δεν ειναι ετσι.
Εσεις τι πιστευετε ? Εχουμε αλλο τροπο σκεψης?Αντιθετο ?Αγαπητέ μου συνωνοματε Δημήτρη,
αυτά που είπε ο Γαβριήλ και αποτελούν μερικά απο τα θεμελειώδη στοιχεία για να είναι βιώσιμη μία εταιρία δυστηχώς στατιστικά ΔΕΝ τα ακολουθουν οι Ελληνικές εταιρίες.
Δεν υπάρχει οργάνωση.
Δεν υπάρχει ακρίβεια.
Οι άνθρωποι λειτουργούν περισσότερο βασισμένοι σε πείρα και οχι σε γνώση. (Αυτο είναι το μεγαλύτερο στοιχείο ερασιτεχνισμού).
Η παροχή υπηρεσιών είναι σαφώς πολύ πίσω ως ανύπαρκτη.
To customer service είναι ανύπαρκτο Καθώς και Τα στοιχεία προστασίας του καταναλωτή απο την ίδια την εταιρία (και οχι απο το κράτος) είναι μηδαμινά.
Και όπως είχα πει κάποτε ξανά στο forum εδώ, δυστηχώς υπάρχουν πολλοί που είναι αυτο που λέμε εδώ idea killers.
Όλα αυτά που λέω ίσως ακούγονται σκληρά. Δεν θέλω να γενικεύσω. Προφανώς υπάρχουν εξερεσεις οι οποίες όμως άν και λίγες, εντοπίζονται κατα βάση σε μεγάλες πολυεθνικές εταιρίες και όχι σε μικρές, οι οποίες απαρτιζουν την Ελλαδα κατα βάση.
Αν υπάρξει σωστή προσπάθεια πιστεύω προσωπικά πιστεύω στο υγειές μέλλον της Ελλάδος, αλλα προς το παρόν τα πράγματα για την οικονομία εκεί δεν είναι καλα.
Αν και εχω πολυ καιρο να γράψω στο forum Και δυστηχώς είμαι πολύ πιεσμένος χρονικά για να το κάνω και τώρα, άν θέλεις να σου αναπτύξω κάτι απο τα παραπάνω περισσότερο θα προσπαθήσω να το κάνω.Με ειλικρινή εκτίμηση,
ΔημήτρηςΥΓ. Ζητώ συγνωμη αν τα λόγια μου ακούγονται σκληρα, αλλά για να γίνουν βήματα μπροστά (κατι που ολοι το θέλουμε) , πρώτα πρέπει να δουμε κατάματα την πραγματικότητα.
Holy si!t !!!
Am I seeing what I think I am seeing?
You're back?
Yes you are!
Hey can I feel partially (even by 0.1%) responsible for you coming back because of my posts to this thread?
(please say yes)
-
- Σκληρη δουλεια
- Σωστος τροπος σκεψης γενικα για το θεμα αναπτυξη της εταιριες που βασιζεται στον τροπο σκεψης για τον καπιταλισμο γενικα
- Flawless execution
Προς Ελληνες:
Οι Ελληνικες ιδιωτικες εταιρειες πιστευετε οτι δεν ακολουθουν τα παραπανω ως καποιες απο τις βασικες αρχες αναπτυξης ? Μην τα ισοπεδωνουμε ολα επειδη οι δημοσιες εταιρειες διοικουνται απο λαμογια και ειναι κωλοχανεια(με εξαιρεσεις βεβαια)Ο gavriil γνωριζει απο καπου(του το ειπε ενα πουλακι) οτι δεν ειναι ετσι.
Εσεις τι πιστευετε ? Εχουμε αλλο τροπο σκεψης?Αντιθετο ?Εαν ειμουν 100% ειλικρινης απαντωντας σε σενα για το παραπανω:
Κατα την γνωμη μου, το κυριως προβλημα δεν ειναι οτι οι περισσοτερες εαν οχι πολυ κοντα σε ολες, Ελληνικες εταιριες δεν execute on the above. Το κυριως προβλημα ειναι οτι οι τοπ μανατζερς και διοικητες των Ελληνικων εταιριων, καταλαβαινουν αλλα ΔΕΝ αντιλαμβανοντε τι σημενουν τα παραπανω και ακομη πιο σημαντικο, δεν καταλαβαινουν ΓΙΑΤΙ τα παραπανω ειναι τοσο σημαντικο οσο ειναι.
So the problem is a lot deeper and more fundamantal than most of you think.
Η αποδειξη φυσικα ειναι στα αποτελεσματα. Αυτα ειναι οφθαλμοφανεστατα για και σε, ολους.
-
- Σκληρη δουλεια
- Flawless execution
Προς Ελληνες:
Εσεις τι πιστευετε ? Εχουμε αλλο τροπο σκεψης?Αντιθετο ?Αγαπητέ μου συνωνοματε Δημήτρη,
αυτά που είπε ο Γαβριήλ και αποτελούν μερικά απο τα θεμελειώδη στοιχεία για να είναι βιώσιμη μία εταιρία δυστηχώς στατιστικά ΔΕΝ τα ακολουθουν οι Ελληνικές εταιρίες.
Δεν υπάρχει οργάνωση.
Δεν υπάρχει ακρίβεια.
Οι άνθρωποι λειτουργούν περισσότερο βασισμένοι σε πείρα και οχι σε γνώση. (Αυτο είναι το μεγαλύτερο στοιχείο ερασιτεχνισμού).
To customer service είναι ανύπαρκτο Καθώς και Τα στοιχεία προστασίας του καταναλωτή απο την ίδια την εταιρία (και οχι απο το κράτος) είναι μηδαμινά.
Και όπως είχα πει κάποτε ξανά στο forum εδώ, δυστηχώς υπάρχουν πολλοί που είναι αυτο που λέμε εδώ idea killers.
Όλα αυτά που λέω ίσως ακούγονται σκληρά. Δεν θέλω να γενικεύσω. Προφανώς υπάρχουν εξερεσεις οι οποίες όμως άν και λίγες, εντοπίζονται κατα βάση σε μεγάλες πολυεθνικές εταιρίες και όχι σε μικρές, οι οποίες απαρτιζουν την Ελλαδα κατα βάση.
Αν υπάρξει σωστή προσπάθεια πιστεύω προσωπικά πιστεύω στο υγειές μέλλον της Ελλάδος, αλλα προς το παρόν τα πράγματα για την οικονομία εκεί δεν είναι καλα.
Αν και εχω πολυ καιρο να γράψω στο forum Και δυστηχώς είμαι πολύ πιεσμένος χρονικά για να το κάνω και τώρα, άν θέλεις να σου αναπτύξω κάτι απο τα παραπάνω περισσότερο θα προσπαθήσω να το κάνω.Με ειλικρινή εκτίμηση,
ΔημήτρηςΥΓ. Ζητώ συγνωμη αν τα λόγια μου ακούγονται σκληρα, αλλά για να γίνουν βήματα μπροστά (κατι που ολοι το θέλουμε) , πρώτα πρέπει να δουμε κατάματα την πραγματικότητα.
Hey Dimitri, προσεξε διοτι εισαι πολυ σκλρος με τα παραπανω. Ζητα συγνωμη ακομη πεντε φορες.
Come on dude, give me a break already
-
- Σκληρη δουλεια
- Flawless execution
Προς Ελληνες:
Δεν υπάρχει οργάνωση.
Δεν υπάρχει ακρίβεια.
Εκει στην Αμερικη γνωριζετε οτι η Ελλαδα εδω και πολλα χρονια βρισκεται στην Ευρωπαικη ενωση(στην Αγγλια πολλοι δεν το ξερουν) και οτι η Ελληνικη αγορα ειναι ανοιχτη σε οποιοδηποτε επιχειρηματικο κολοσσο ? Αυτο συνεπαγεται οτι οποιαδηποτε ελληνικη επιχειρηση απειλειται αμεσα απο αλλες μεγαλυτερες ευρωπαικες.
Οι μεγαλες Ευρωπαικες εταιρειες που ηδη δραστηριοποιουνται στην Ελλαδα πιεζουν την ελληνικη κυβερνηση ετσι ωστε το περιβαλλον της αγορας να ειναι σωστο, και ανταγωνιστικο συμφωνα με τα αλλα Ευρωπαικα.
Νομιζετε οτι οι ελληνικες επιχειρησεις ειναι οπως οταν τις αφησαν οι γονεις σας η εσεις πριν χρονια ?
Γνωριζετε οτι πολλες φορες μεσα στο χρονο ερχονται νεες νορμες απο την Ε.Ε. οι οποιες αφορουν λογιστικα,θεματα υγιεινης και αλλα πολλα στις οποιες οι ελληνικες επιχειρησεις πρεπει να συμμορφωνονται αλλιως θεωρουνται παρανομες?(αυτο οσον αφορα την οργανωση και την ακριβεια)
Το customer service ειναι αυπαρκτο ? απο που το ειδες αυτο ? Ολες οι εταιρειες παρακαλανε τους πελατες και τους κανουν πιπες(σορυ) για να τους κρατησουν,προσφεροντας το καλυτερο δυνατο.
Το οτι ισως η πλειοψηφια των επιχειρησεων εχει επιχειρηματιες βασισμενους στην πειρα το δεχομαι αλλα σκεψου ποσοι απο τους παππουδες μας εζησαν μετα τον πολεμο του 40 για να στειλουν τα παιδια τους να σπουδασουν σε μια Ελλαδα μιση της μισης απο οτι ειναι σημερα?
Τα πραγματα εχουν αλλαξει μαγκες και αλλαζουν με ραγδαιους ρυθμους σε ολους τους τομεις της ελληνικης οικονομιας.Τι να πω... παντως η Αμερικανικη οικονομια και οχι η ελληνικη-ευρωπαικη περναει κριση. Η δικη των παληκαριων της Enron πως παει ?
Ahhh! Απο που να αρχισω και που να τελειωσω με το παραπανω...
-
Ξερω (και σιγουρα ξερουμε) οτι η Ελλαδα ειναι μελος της ΕΕ. Οταν εγινε αυτο εγω ζουσα εκει και για τα επομενα 12 χρονια μαλιστα. Ειμουν 10 ετων τοτε.
-
Ξερω σε τι κατασταση βρισκοντε οι Ελληνικες εταιριες σημερα πανω/κατω. Ερχομαι στην Ελλαδα 2 φορες τον χρονο και οι τοτε συμαθητε μου τωρα δουλευουν για αυτες και μου τα λενε πρωτο χερι.
-
Εαν νομιζεις οτι η ΗΠΑμερικανικη οικονομια περναει κριση δεν ξερεις τι λες. Κανε ερευνα και θα βρεις το αντιθετο.
-
Μιλωντας για αντιθετα, η Ευρωπαικη οικονομια περναει κριση, εαν οτιδηποτε. No matter what, ειναι σε χειροτερη κατασταση απο οτι αυτη των ΗΠΑ.
-
Μου λες οτι σπουδασες δηθεν mgt κτλ και το οτι δεν παρακολουθοεις τα βασικα για τις οικονομιες των ΗΠΑ και Ευρωπης ειναι huge red flag για οποιαδηποτε κριτηρια.
-
Εαν νομιζεις οτι υπαρχει customer service σε Ελληνικες εταιριες δεν καταλαβαινεις τι σημενει customer service, and I dont blame you because you dont live here.
Κτλ, κτλ, κτλ.
-
Ξανα οποιος νομιζει οι υπαρχουν σοβαρες σε παγκοσμιο Ελληνικες εταιριες, please bring them forward ετσι ωστε να τις μαθω και εγω.
-
Υπάρχουν παραδείγματα χωρών που βρίσκονται στο ίδιο σημειο με την Ελλάδα και σήμερα είναι πολύ ισχυρές οικονομίες, πράγμα που το πέτυχαν σε λιγότερο απο 15-20 χρόνια.
This will never be accepted by most who live in Greece. Ever!
It's part of, what I call, hard core truth. X-rated
-
Ο χρήστης ililias έγραψε:
Έχω κουραστεί να το λέω: Η Ελλάδα είναι ένα κράτος του οποίου οι πολίτες
καταναλώνουν δίχως να παράγουν.
πιστεύουν ότι αξίζουν πολλά.
είναι οπαδοί της ήσσονος προσπάθειας.
πιστεύουν ότι αρκεί να αριστερίζουν για να είναι προοδευτικοί.
πιστεύουν ότι είναι εξυπνότεροι από τους 'άλλους' - κι ότι αυτό αρκεί για να κάθονται και να τους ταΐζουν οι 'άλλοι'.
πιστεύουν ότι πρέπει να βρίζουν τους ΗΠΑμερικάνους - κι αυτοί να τους υποστηρίζουν 'γιατί έχουν δίκαιο'.
γουστάρουν μόνο όποιον ρίχνει ζεϊμπεκιές.
τη βρίσκουν όταν τους δουλεύουν.Επίσης, ένα κράτος που κατάντησε να έχει τεράστιο αλλά αναποτελεσματικό Δημόσιο τομέα. Ένα κράτος που ακόμα ζει, στηριζόμενο στον πατριωτισμό κάποιων (λίγων) πραγματικών Ελλήνων, της Ελλάδας ή της Διασποράς. Είτε αυτοί είναι Δημόσιοι ή Ιδιωτικοί Υπάλληλοι, είτε εργάτες, είτε επιχειρηματίες.
Ένα κράτος αγράμματων, όπου κάποιος μπαίνει σε ΑΕΙ με βαθμούς πάνω από τη βάση και δεν ξέρει πότε το -ται γράφεται με -ε και πότε με -αι.
Γνώμη μου είναι ότι αυτό το τελευταίο (η καταστροφή της παιδείας) είναι η αιτία της κακομοιριάς μας. Από τόσα καλά, αυτό ζηλέψαμε και εισάγαμε: Την απαξίωση της Παιδείας.......
Για να πουμε εν περιληψει δεν πιστευεις οτι αυτα ολα οφειλονται στον Ελληνικο τροπο σκεψης;
Νικος
-
Ο χρήστης gavriil1 έγραψε:
- Μιλωντας για αντιθετα, η Ευρωπαικη οικονομια περναει κριση, εαν οτιδηποτε. No matter what, ειναι σε χειροτερη κατασταση απο οτι αυτη των ΗΠΑ.
.
off-topic
to εαν οτιδηποτε σου ηρθε μετα απο μεταφραση της προτασης απο αγγλικα σε ελληνικα ενω ηταν if anything ?
δεν το λεω για να σε κοροιδεψω απλα εχει πλακα να εντοπιζεις αγγλικους ιδιοματισμους σε ελληνικες προτασεις οπου μεχρι τωρα γινοταν το αντιθετο!
ie. 'do you have weather for a drink?' , 'we did black eyes to see you' Κλπ - Μιλωντας για αντιθετα, η Ευρωπαικη οικονομια περναει κριση, εαν οτιδηποτε. No matter what, ειναι σε χειροτερη κατασταση απο οτι αυτη των ΗΠΑ.
-
Διδασκομαι τι ειναι το customer service
Διδασκεσαι?
Οπως ειπα εγω και ο Νικος και ισως αλλοι. Οταν θα βγεις απο το σχολειο και πας και δουλεψεις σε μια (μεγαλη ισως) εταιρια, και δεις πισω αυτα που ΔΙΔΑΧΤΗΚΕΣ, τοτε τα ξαναλεμε
Αυτο δεν εχει τιποτε εναντιον σου, απο πειρα στο λεω αλλα δεν μπορω να στο εξηγησω περεταιρω. Τουλαχιστον οχι με το υφος που εχεις (το υφος δηλαδη το οποιο δεινει οτι πηγες σχολειο και νομιζεις οτι τα εμαθες ολα- - οπως μου ελεγαν οταν ειμουν εγω σχολειο)
και οφειλω να σου πω πως οι ελληνικες επιχειρησεις προσφερουν το μεγιστο δυνατο συμφωνα με τις δυνατοτητες τους παντα.Ολοι εχουν καταλαβει οτι ο πελατης πρεπει να ειναι ικανοποιημενος σε ολους τους τομεις... μην ανησυχεις απο την Αμερικη μαθαινουμε τον τροπο
Α! Απο τις ΗΠΑ μαθαινετε τον τροπο. I see.
Οι επιχειρησεις προσαρμοζονται σε αυστηροτατες νορμες(πρεπει να σου λεει κατι εφοσον λες οτι δεν υπαρχει οργανωση και ακριβεια) που επιβαλλει η Ε.Ε. και αυτο σημαινει οτι πλεον οι Ελληνικες επιχειρησεις εχουν σωστη οργανωση και ειναι αρκετα ακριβεις στους υπολογισμους τους.Αρα τερμα η καραμελα δεν υπαρχει οργανωση.
Ω! Ναι? ΟΚ τοτε. Δειξε μου ΜΙΑ σοβαρη Ελληνικη εταιρια (μετοχικη ή οχι) σε παγκοσμιο επιπεδο, σε οποιονδηποτε κλαδο/τομεα. Εχεις μια?
Πληροφοριακα, απο τα 'λιγα' που ξερω για τις Ελληνικες επιχειρησεις σημερα, απο πλευρας οργανωσης βρισκοντε εκει που βρισκοντουσαν οι ΗΠΑμερικανιες εταιριες στην αρχη της δεκαετιας του 60. Αυτο δεν ειναι ουτε προσβολη ουτε καρφι για να προκαλεσει πονο σε κανενα. Προσωπικα κανενας δεν πρεπει να το παρει. Αυτο που βλεπω λεω.
Οπως παντα μπορει να ειμαι 100% λαθος.
Πρεπει να σου πω οτι αυτες οι νορμες αποτελουν ετοιμες λυσεις στην ουσια για τους ερασιτεχνες ελληνες επιχειρηματιες γιατι τους βαζουν στο σωστο δρομο. Το προβλημα ειναι οτι δεν θα μπορεσουν να ανταπεξελθουν ολοι
Δεν υπαρχει υποτυπωδες RnD βεβαια ωστε να βοηθησει την κατασταση.
Σορυ για την ειρωνια αλλα ζω την ελληνικη οικονομια και πρεπει να καταλαβετε ολοι οτι γινεται υπερπροσπαθεια απο ολους τους επιχειρηματιες οποτε δεν ανεχομαι ισοπεδωτικες αποψεις.Ο λογος φιλε μου Δημητρη που γινετε υπερπροσπαθεια, οπως μου ειπε και ο κουμπαρος μου που ζει και δουλευει στην Αθηνα χρονια τωρα, ειναι οτι...ειπε 'εμεις οι Ελληνες ΤΡΕΧΟΥΜΕ τωρα να προλαβουμε διοτι καταλαβαμε οτι μετα την ΕΕ και ολους τους νομους που εφερε αυτο, δεν υπαρχουν δικαιολογιες πια, πρεπει να τρεξουμε οσο γινετε πιο γρηγορα διοτι ειναι θεμα επιβιωσης πια'.
Και κανει 100% νοημα το παραπανω. Και οταν δεν εχεις οργανωση και customer service και ολα τα αλλα υποτυποδει, μονο το τρεξιμο μενει.
Ποιες χωρες ηταν σαν την Ελλαδα και πηγαν καλυτερα γιατι στο σταυρο που σου κανω τουτη την ωρα δεν μπορω να σκεφτω κατι?
Η Ισπανια.
Απο σουπερ φασισμο, στον σουπερ καπιταλισμο και η 9η (εαν θυμαμαι καλα) μεγαλυτερη οικονομια στον κοσμο σημερα με οχι και τεραστιο αριθμο πλυθησμου.
Σχολια?
Ασε ξερω, οι Τουρκοι και οι Γερμανοι ετσι?
Υ.Γ. 1 Δηλαδη θεωρεις οτι η Κινα με την αλματωδη αναπτυξη δεν ειναι συνενοχος στην πτωση της Αμερικανικης,Ευρωπαικης-Ελληνικης οικονομιας αυτο κανενας δεν το εχει αναφερει ως τωρα(ασχετο με την προσωπικη μας κουβεντα) ?
Α Κινα φτεει τωρα επισης.
Μηπως σου φτεει και ο καιρος που εχει τοσο ηλιο στην Ελλαδα? Σορρυ ρε ΔΗμητρη but you leave me no choice...
Sorry again.
Υ.Γ. 2 Απλα πολλοι,παρα πολλοι Ευρωπαιοι συμφοιτητες αγνοουν οτι η Ελλαδα ειναι μελος της Ε.Ε. ισως να μην το ηξερες.
Εαν υπαρχουν συμφοιτητες σου που δεν γνωριζουν οτι η Ελλαδα ειναι μελος της ΕΕ και σπουδαζουν business ή κατι παρομοι, τοτε πρεπει να αρχισουν απο την αρχη το σχολειο
-
Ο χρήστης Aerandir έγραψε:
- Μιλωντας για αντιθετα, η Ευρωπαικη οικονομια περναει κριση, εαν οτιδηποτε. No matter what, ειναι σε χειροτερη κατασταση απο οτι αυτη των ΗΠΑ.
.
off-topic
to εαν οτιδηποτε σου ηρθε μετα απο μεταφραση της προτασης απο αγγλικα σε ελληνικα ενω ηταν if anything ?
Ναι
δεν το λεω για να σε κοροιδεψω απλα εχει πλακα να εντοπιζεις αγγλικους ιδιοματισμους σε ελληνικες προτασεις οπου μεχρι τωρα γινοταν το αντιθετο!
ie. 'do you have weather for a drink?' , 'we did black eyes to see you' ΚλπΔεν το παιρνω ως κοροιδια, dont worry.
-
Prin anafer8ika sto elipes customer service.
Den 8elw na analisw ti einai customer service alla 8a dwsw merika paradigmata...(a)
- Grama paraponwn pros mia eteria.. Px den minate ikanopoihmenoi me mia ipiresia tous. .
- I apantisi tous einai pi8anon anti na 3ekinaei me kati tis morfhs ' Zitoume Xilia signwmi pou den fanikame a3ioi twn prosdokiwn sas...' , 8a 3ekinaei me kati pou 8a epixirimatologei gia pio logo i eteria ekane apla to kalitero. Genika sta Ellinika.. 8a vgoune apo panw...
Hehehehehe
Funny cos it's soooo true.
Και παλι, που βασιζεται το παραπανω. Η παραπανω αντιδραση (των ανθρωπων) της εταιριας? Στον (λαθος) τροπο σκεψης.
-
Επισης μηπως ξεχνας οτι η Ελλαδα στο χαρτη βρισκεται διπλα στην Τουρκια και σε χωρες οπου η οικονομια καταστραφηκε.(Βουλγαρια,Αλβανια,Γιουγκοσλαβια,Ρουμανια,Ουκρανια κ.α.) που να πουλησεις ποσοτητες και πως να τα μεταφερεις?Και δεν ξερω τι ειναι το idea killer πρωτη φορα το ακουω.
Οταν η Ελλαδα ηταν αποκλεισμενη λογω του Γιουγκοσλαβικου πολεμου αναπτυσσοταν ταχυτατα η ναυτιλια μας .Αυτα δεν εχουν σημασια για την πορεια μιας οικονομιας και το ρυθμο αναπτυξης της ?
Σε παρακαλω δωσε μου μερικα παραδειγματα ετσι ωστε η κουβεντα να ξεφυγει απο τα ορια της γενικευσης
Αντε παλι!
Παλι με τις δικαιολογιες και το μελο
Jesus Christ, this never ends.
-
Το τελευταιο που αναφερεις με εντυπωσιαζει που το γνωριζεις και οντως ειναι ετσι. Ειναι τραγικο που η ανασφαλεια,η πεινα και οι κακουχιες του παρελθοντος εχουν κανει τους επιχειρηματιες καχυποτους και μη συνεργασιμους μεταξυ τους,και πιστεψε με αν γινοταν συνεργασιακα βηματα θα υπηρχε τεραστια προοδος
Ηδη η ενωση chipita Δελτα δημιουργει εναν μεγαλο ομιλο στα βαλκανια.και επονται και αλλα.Η καχυποψια των Ελληνων οσον αφορα το θεμα εμποριο/συναλλαγες,κτλ ειναι τεραστιο προβλημα. Και παλι βασιζεται και ειναι μερος του λαθους τροπου σκεψης γενικα.
Ο τροπος που σκεφτονται εκει ειναι: 'εαν δηξω οτι σε εμπιστευομαι θα με εκμεταλαυτεις'.
Ακριβως το αντιθετο απο εδω (ΗΠΑ). Ακριβως το αντιθετο!
-
To na exei mia eteria selida sto internet den mou leei polla. Einai ranked i selida? Exei olo to aparaitito iliko? Einai san ta 5 stars hotels stin elalda pou sta xartia einai 5 stars giati tiroun prodiagrafes, (px analogia proswpikou pros pelati, 2 pisines etc ) alla stin pra3h oute gia 3 stars den einai polla.
Χεχεχε... So true again.
Αλλο προβλημα και αυτο για Ελλαδα. Ερχομαι στην Αθηνα και με το ζορι το Lydra Marriott ειναι κατηκισημο
Sorry, I guess I got spoiled
-
Πολλοι σαν εσενα γυρισαν πισω και εφαρμοσαν τις ιδεες που ειδαν στην Αμερικη και πλουτισαν.
Ha! Δημητρη, για αυτο ειμαι σιγουρος!
Εαν ερθω εγω ή ο Δημητρης και προσπαθησουμε να λειτουργησουμε με τον τροπο που θα 'λειτουργουσαμε' εδω στις ΗΠΑ οσον αφορα το θεμα 'φτιαχνω μια καινουργια εταιρια' ή το θεμα 'δουλευω ως στελεχος μιας 'μεγαλης για Ελληνικα δεδμοενα' εταιριας', θα μας πεταξουν απο την εταιρια ή την χωρα με τις κλωτσιες! Δεν εχεις ιδεα τι συμβενει εδω αλλα και στην Ελλαδα απο πλευρας every day business life. Αυτο ειναι που σου λεω εγω και αλλοι που λεει: τελειωσε το σχολειο πρωτα, μπες σε μια μεγαλη εταιρια, ασε 5 χρονια να περασουν και μετα τα λεμα.
Αληθεια εσυ γιατι δεν γυρνας πισω να εφαρμοσεις τις ιδεες σου και με τις εμπειριες σου να προσφερεις υπηρεσιες συμβουλου το κανουν πολλοι και να ξερεις οτι ατομα με εμπειρια εργασιας στο εξωτερικο ειναι σουπερ περιζητητα?
Για τον παραπανω ακριβως λογο.
Σιγουρα υπαρχουν και προσωπικοι λογοι ομως, I bet.
Ας σταματησει απο ολους επιτελους αυτη η γκρινια για το οτι τιποτα δεν δουλευει σωστα σε αυτη τη χωρα γιατι εχει γινει trendy και δεν λεει. Και γιατι οι γκομενες δεν γουσταρουν τους κλαψες.
Η κουβεντα μας οφειλω να ομολογησω οτι ειναι πολυ επιμορφωτικη για εμενα τουλαχιστον.
Κανεις δεν ειπε οτι ΤΙΠΟΤΑ δεν δουλευει σωστα στην Ελλαδα.
-
Το εκπαιδευτικο μας συστημα εχει σχεδιαστει με βαση το γαλλικο(losers) και ειμαι 100% συμφωνος οτι ειναι απαραδεκτο, και οτι τροφοδοτει περισσοτερους 'συνδικαλιστες', απο οτι μελλοντικους επιχειρηματιες.
Τωρα συμφωνουμε!
Ομως γενικα (πληροφορικως) τα σχολεια ειναι πολυ πιο 'αριστερα' απο οτι αλλα ινστιτουτα σε καθε χωρα. Στις ΗΠΑ, το 85% των προφεσορ ειναι αριστεροι (Δημοκρατες ή liberals).
Απλως τα πραγματα στην Ελλαδα ειναι χειροτερα διοτι ο Δημοκρατης στις ΗΠΑ ειναι σχεδον δεξιος για τα Ελληνικα και ισως και Ευρωπαικα δεδομενα.
Αλλη μεγαλη συζητηση αυτη ομως...
Δεν ειναι τυχαιο αλλωστε οτι πολλα πλουσια ελληνοπουλα που εχω γνωρισει δεν πηγαν σε κανονικο δημοσιο σχολειο οπως το ξερουμε εμεις αλλα σε αγγλικου τυπου ιδιωτικα σχολεια στην Ελλαδα . Μακαρι να ειχα παει και εγω!
Wo, hold on a sec,
Εγω πηγα σε Αμερικανικο ('ιδιωτικο') κολλεγιο στην Ελλαδα (αφου τελειωσα Δημοτικα, Γυμνασιο, Λυκειο) και οι γονεις μου δεν ηταν πλουσιοι.
Tελικα που βρισκεται το προβλημα της ελληνικης οικονομιας;