-
O Bγενο το μοναδικο προβλημα που εχει ειναι οτι μπουκωσε το ΠΑΣΟΚ με λεφτα και δεν τον εκαναν εθνικο προμηθευτη,αλλιως θα καθοταν σπιτι του και δεν θα εδινε καμια συνεντευξη.
Απο τετοιους εχουμε να φαν και οι κοτες! -
O Bγενο το μοναδικο προβλημα που εχει ειναι οτι μπουκωσε το ΠΑΣΟΚ με λεφτα και δεν τον εκαναν εθνικο προμηθευτη,αλλιως θα καθοταν σπιτι του και δεν θα εδινε καμια συνεντευξη.
Απο τετοιους εχουμε να φαν και οι κοτες!το μπούκωσε ή όχι, βρες εναν πολιτευομενο να μιλαει με τετοιο τρόπο και μετα κραξε τον βγαινοπουλο.
Μου εκανε εντυπωση χτες που για καθε ερωτηση και θεμα είχε και στοιχεια σε καποια απο τις σελιδες του!
Ακομη και συζητησεις που φαινεται να ηταν εντελος αυθορμητες,,, Τόσο ενημερωμενος ή τόσο συννεονοημένος...? -
μια χαρα τα ειπε ο βγενοπουλος και χαιρομαι που τα χωνει σε πολιτικους μαυτον τον τροπο.
ειπε για τον παγκαλο οτι λεει σαχλαμαρες και αν εχει στοιχεια να τα βγαλει στην δημοσιοτητα αλλιως να κανει τουμπεκι.
-
Ο χρήστης nEK έγραψε:
Απο τετοιους εχουμε να φαν και οι κοτες!το μπούκωσε ή όχι, βρες εναν πολιτευομενο να μιλαει με τετοιο τρόπο και μετα κραξε τον βγαινοπουλο.
Μου εκανε εντυπωση χτες που για καθε ερωτηση και θεμα είχε και στοιχεια σε καποια απο τις σελιδες του!
Ακομη και συζητησεις που φαινεται να ηταν εντελος αυθορμητες,,, Τόσο ενημερωμενος ή τόσο συννεονοημένος...?Ολοι οι πολιτευομενοι που εχουν αποσυρθει (Μανος,Μητσοτακης,Παπαδοπουλος) τα λενε ετσι και καλυτερα.Οι αλλοι κοιτανε να χαϊδεψουν τα ψηφαλάκια και να παρουν λεφτα απο την ΕΕ για να τα πανε στον Μπομπολα και στον ΔΟΛ
-
Τα πράγματα είναι απλά.
Για να αρχίσουν τα πράγματα να λειτουργούν όπως πρέπει, το πρώτο πράγμα που πρέπει να κάνουν είναι δήμευση περιουσίας σε όσους εμπλέκονται σε μεγάλα σκάνδαλα που ζημίωσαν ανεπανόρθωτα το κράτος (Siemens, Βατοπέδι κτλ).
Τι εξεταστικές επιτροπές και βλακείες...
Δήμευση περιούσιας σε Χριστοφοράκους, πολιτκούς, Εφραίμηδες και λοιπούς!
Και στα @@ μας αν είναι δίκαιο ή άδικο. Ας μην το έκαναν και ας μην ζημίωναν το κράτος τόσα χρόνια.
Μόνο έτσι θα βάλουν κάποιοι μυαλό και θα αποτρέψουν άλλους από το να κάνουν τα ίδια στο μέλλον.
-
Βγενο για Αυτοκράτορα, τώρα!
Δεν θέλει να πολιτευτεί, μπαλκόνια ψηφοδέλτια κλπ μλκιες λογικό και δεκτό.
Απ' ευθείας ανάθεση ισόβιου τίτλου ευγενείας -
Πολλοί ξέρουν τι γίνεται και ξέρουν τι πρέπει να γίνει για να προχωρήσουμε. Βέβαια τα λένε μόνο όσο δεν έχουν πολιτικά συμφέροντα ή εξάρτηση. Μετά, μόλις αποκτήσουν την εξουσία που υποτίθεται τους επιτρέπει να τα κάνουν κάτι δεν πάει καλά!
Γιατί είναι πολλά και πολλοί αυτοί που δεν θα τους αφήσουν να κάνουν αυτά που πρέπει να γίνουν. Και νομίζω ότι αυτό ισχύει για τις περισσότερες αν όχι όλες τις κυβερνήσεις της σύγχρονης Ελλάδας. Ξέρουν τι πρέπει να γίνει αλλά έχουν τις πιέσεις των ψηφοφόρων (μου έταξες για να σε ψηφίσω), των ήδη βολεμένων με ξεχωριστή εξουσία (τώρα που μπήκαμε μέσα να μην βάλουμε κι άλλους δικούς μας), των κουμπάρων (έλα κουμπάρε πάρε ένα φυντανάκι...ε, πήρα ας μην πάρω κι άλλο.... 5 πήρες σε είδα αλλά ξαναπάρε...) κλπ και μετά τις απειλές των Αμερικάνων (αγοράστε όπλα να πουλήσουμε), των Τούρκων (μας βάλανε να αγοράσουμε οπότε πάρτε κι εσείς να παίζουμε παρέα) των επιχειρηματιών (εγώ σε βοήθησα εσύ;;), των ευρωπαίων (όλοι μαζί να υποστηριζόμαστε) και τέλος τα κεκτημένα δικαιώματα υγείας, παιδείας, τεμπελιάς (εργασίας εννοούσα) κλπ κλπ και όλοι ζητάνε ό,τι τους λείπει και κανένας δεν κάνει πίσω..... εμ, πού να σου βγει το σχέδιο έτσι όπως τα έχουμε μπλέξει όλα... Μπορεί να βρεθεί ο Μέγας Αλέξανδρος να κόψει με τη μία τον γόρδιο δεσμό;;; Μάλλον όχι. Οπότε αναγκαστικά θα περάσουμε από όλων των ειδών τις συμπληγάδες, τα φέουδα και τα καπετανάτα (ΔΝΤ, ΕΕ και θα δούμε τι άλλο) και αν καταφέρουμε να πάψουμε να είμαστε ραγιάδες και να γίνουμε πολίτες έχει καλώς, αλλιώς απλά θα πουληθούμε τελείως... και φτηνά μάλιστα... -
Ο χρήστης spiros έγραψε:
η πλακα ειναι οτι τα ειπε μια χαρα ο Βγενοπουλος. Ακους μετα τις ασυναρτησιες των αριστερο-κεντρο-δεξιων, βλεπεις και τον κραταιο παλαιοκομματισμο, και σε πιανει θλιψη...
Όντως...
-
Ο χρήστης italakias έγραψε:
Προς καθε πασχοντα απο Συνδρομο της Στοκχολμης αυτου του φορουμ:
Ειλικρινα πες μου ομως πιστευεις οτι αν απολυθουν οι ΔΥ, μειωθουν οι μισθοι στον ΙΤ, καταργηθουν οι συλλογικες συμβασεις, και 'αξιοποιηθει'(=ξεπουληθει) η δημοσια περιουσια θα μειωθει το χρεος εστω και κατα καποιο ποσοστο??
Παρα το οτι εχω κανει την ερωτηση πολλες φορες ακομα απαντηση δεν εχω λαβει
θα μειωθουν τα εξοδα για μισθους και συνταξεις αρα και το χρεος
η τελευταια παραγραφος πρεπει να παει στα funniest quotes...
-
Ο χρήστης EDDIE_147 έγραψε:
Το τραγικό και εξοργιστικό στην συγκεκριμένη περίπτωση και εν προκειμένω στο άρθρο που διάβασα, είναι ότι στην επόμενη σελίδα είχε εκτενής ανάλυση με φημολογούμενο ενδιαφέρον για ιδιωτικοποίηση και τις τεράστιες προοπτικές ανάπτυξης που έχει ο ΟΣΕ στην Ελλάδα...Και δε μου λες τι ειναι αυτο που καταφερνει να βλεπει ο ιδιωτης σε μια μη κερδοφορα και προβληματικη επιχειρηση και αδυνατει να δει το κρατος τοσες δεκαετιες.Τελικα φταιει ο ΟΣΕ ή οι διαχειριστες του?
Το γεγονος οτι θα ξεπουληθει για ενα κομματι ψωμι και καποια απο αυτα θα πανε σε 'γνωστες' τσεπες ως προμηθεια δε σε απασχολει φανταζομαι αρκει να παρουν παπουτσι τα μιασματα του δημοσιου που δουλευουν εκει(λες και αμα τον ειχε ιδιωτης τα τρενα θα τσουλουσαν μονα τους) .ο παρακατω πινακας σε οσους πιστευουν ακομα οτι με γενικο ξεπουλημα απολυσεις και μειωσεις μισθων θα εξυπηρετηθει το χρεος
Πίνακας 1: Δαπάνες εξυπηρέτησης δημόσιου χρέους (εκατ. ευρώ)
Α. Τοκοχρεολύσια
Β. Εξοφλήσεις βραχυπρόθεσμων τίτλων
ΣύνολοΑ + Β
% επί των Δημόσιων Δαπανών
% επί του ΑΕΠ2000
22.688
6.342
29.030
66,0
21,32001
20.946
2.401
23.347
52,4
15,92002
28.874
1.303
30.177
65,0
19,32003
30.041
2.228
32.269
62,5
18,72004
27.799
7.631
35.430
61,2
19,12005
30.066
5.085
35.151
59,8
18,02006
26.065
8.091
34.156
56,3
16,22007
31.923
24.773
56.696
84,4
25,02008
37.452
25.674
63.126
84,2
26,42009
41.340
35.904
77.224
89,8
32,1Πηγή: Επεξεργασία στοιχείων Προϋπολογισμού και Εθνικών Λογαριασμών
-
Ο χρήστης madox έγραψε:
...ο παρακατω πινακας σε οσους πιστευουν ακομα οτι με γενικο ξεπουλημα απολυσεις και μειωσεις μισθων θα εξυπηρετηθει το χρεος...Απορώ που δεν έχω βαρεθει ακόμα να το λέω, αλλά ΚΑΙ ο πίνακας που παραθέτεις δείχνει ότι το χρέος θα μπορούσε να εξυπηρετηθεί με αύξηση του ΑΕΠ.
Πολλούς εξυπνάκηδες ακούμε να μιλάνε, κάτι έξυπνο περιμένουμε ν' ακούσουμε αλλά δεν.... -
Ισολογισμούς και λογιστικά στοιχεία της ελληνικής κυβέρνησης δεν κοιτάω γιατί ξέρω από πριν ότι 99% είναι μαγειρεμένα ή αποπροσανατολιστικά.
Ο ΟΣΕ απαξιώθηκε τις προηγούμενες δεκαετίες και αντί να γίνουν ουσιαστικά έργα για την αξιοποίηση του -κυρίως σε ότι αφορά τις γραμμές που είναι απαρχαιωμένες και δεν μπορούν να εξυπηρετήσουν καινούριας τεχνολογίας και ταχύτητας τραίνα- έγινε χώρος βολέματος κόσμου.
Δεν θα λυθεί το θέμα του χρέους με τη μείωση της δαπάνης για ΔΥ αλλά δεν είναι δυνατόν με τέτοιο χρέος να έχεις ως κράτος την πολυτέλεια να πληρώνεις ένα κάρο χαραμοφάηδες που δεν κάνουν τίποτα. Σήμερα έμαθα ότι σκέφτονται να καταργήσουν κάτι οργανισμούς περιφερειακής αγροτικής ανάπτυξης που δεν έκαναν τίποτα. Ετήσιο κόστος 5 μύρια ευρά και μέσος όρος μισθού 2.700...
Αν πιστεύεις ότι το κράτος έχει την πολυτέλεια να δίνει έτσι αυτά τα ποσά τότε κάτι δεν έχεις καταλάβει καλά.
Η λύση βρίσκεται στην ανάπτυξη. Αν αυτά τα 5 μύρια τα διαθέσει το κράτος για την ανάπτυξη της οικονομίας (μπορώ να σου αραδιάσω 5 σεντόνια τρόπους αλλά δεν είναι του παρόντος και μόλις γύρισα από τη δουλειά... ) τότε θα έχουμε ένα βήμα προς την λύση.
Στα στοιχεία που ανέφερες υπάρχουν και οι δαπάνες για τη Βουλή και τους πράττοντες εθνικό έργο πρακτικογράφους της;
Ρωτάω εγώ τώρα... -
H Eλλαδα εχει πια τεραστιο ελλειμα αξιοπιστιας.Το γιγαντωσε μονη της αφου με οση δυναμη ειχαν δυο διαφορετικες κυβερνησεις ουρλιαξαν οτι ειμαστε απατεωνες και δινουμε ψευτικα στοιχεια,το ακουσαν ολοι.
Το να ζηταμε λοιπον ηπιες προσαρμογες ή εξοδο απο την κριση με αυξηση του ΑΕΠ ειναι ατοπο,κανεις πλεον δεν θα μας δωσει λεφτα εαν πρωτα δεν βεβαιωθουν οτι θα αλλαξουμε νοοτροπια.
Αφου μπει το ΔΝΤ και κανει την δουλεια του (την οποια η eurostat δεν την εκανε και ουτε και μπορει να την κανει),μετα θα συζητηθουν και θεματα εξοδου απο την κριση,πιο πριν οχι,τερμα τα ψεμματα.
-
EDDIE_147
ειναι σωστο αυτο που λες για την αναπτυξη αλλα δυστυχως δεν την βλεπω να ερχεται.
αυτο που βλεπω ειναι φτωχεια,ανεργια,απολυσεις,κλεισιμο επιχειρησεων και γενικα γυρναμε 50-60 χρονια πισω.τα χαμογελα σιγα σιγα θα μας κοπουν και ο καθενας θα αρχισει να σκεφτεται την παρτυ του δλδ πως θα τα βγαλει περα.
-
Να ποια θα μας σωσει
Αντε Καρατζαφερη μετα την Σαρρη και τον Ψηνακη παρε την Τζουλια για υποψηφιαΤζούλια: Θα δώσω τα μισά έσοδα από το DVD για την στήριξη της χώρας!
Να δούμε τι άλλο θα σκεφτεί η 'απόλυτη' για να είναι συνέχεια στην επικαιρότητα ...
Ο Μένιος Φουρθιώτης δήλωσε στην εκπομπή 'Πρωινή Μελέτη' ότι η απόλυτη Ελληνίδα σταρ Τζούλια έχει σκοπό να δώσει τα μισά από τα έσοδα του DVD στο ταμείο που δημιουργήθηκε για την στήριξη του κράτους.
Αυτό είναι κι ένα από τα θέματα που έχει σκοπό να συζητήσει στην συνάντηση που επιδιώκει η Τζούλια με τον πρωθυπουργό επείτα από την γραπτή επιστολή που παρέδωσε χθες στη Βουλή.
Με αυτό τον τρόπο η όμορφη ξανθιά δείχνει πόσο ευαισθητοποιημένη είναι και δείχνει τον τρόπο που θα λειτουργεί όταν μπει στον στίβο της πολιτικής, όπως σχεδιάζει .
-
Εντάξει, δεν μπηκαν όλοι στο Δημόσιο με ρουσφέτι, εμεις που μπηκαμε με **γραπτο διαγωνισμο του ΑΣΕΠ, **υπηρετουμε 10 χρονια και παιρνουμε 1050 € (συνολικα μαζι με επιδοματα) τι να πουμε; Κι αν καποιοι απολυθουν αυτοι ποιοι θα ειναι; Τα ρουσφετια μηπως;
-
Εσείς θα πρεπε να είσαστε οι πρώτοι που να εξεγερθείτε. Όπως στο στρατό έκαναν κρα οι καραβυσματούχοι, νομίζω ότι και σε μια δημόσια υπηρεσία φαίνεται ποιός μπήκε πλάγιο και ποιός με ευθύ τρόπο.
Αλλά παραδόξως έχετε καθιερώσει ένα ιδιόμορφο τύπο omerta τον οποίο βαφτίζετε αλληλεγγύη. -
Ας το βαλω κι εδω να υπαρχει μπας και ξυπνησουν ορισμενοι:
-
Εθνοσωτήριο ΔΝΤ!!
Ε τι να έχει πουλί τι να έχει τον π@ύλο που μας περιμένει....
Το ίδιο είναι με τα καλά του και τα κακά του.... -
Ο χρήστης EDDIE_147 έγραψε:
Εσείς θα πρεπε να είσαστε οι πρώτοι που να εξεγερθείτε. Όπως στο στρατό έκαναν κρα οι καραβυσματούχοι, νομίζω ότι και σε μια δημόσια υπηρεσία φαίνεται ποιός μπήκε πλάγιο και ποιός με ευθύ τρόπο.
Αλλά παραδόξως έχετε καθιερώσει ένα ιδιόμορφο τύπο omerta τον οποίο βαφτίζετε αλληλεγγύη.Το τελευταιο απο που το εχεις συμπεραινει
Δε νομιζω οτι ειναι κανεις αντιθετος με την καταργηση των παρασιτικων δημοσιων υπηρεσιων και την απομακρυνση των κομματοσκυλων.Αλλα οτι και να σου πει καποιος εσυ εκει την ιδια κασετα.
Tελικα που βρισκεται το προβλημα της ελληνικης οικονομιας;