-
Ο χρήστης kyr80 έγραψε:
Κάποιοι από αυτούς που τα δημιούργησαν-διατήρησαν, είναι ακόμα εν ζωή.... Αν βγω στην αγορά και πουλήσω ότι έχω, δεν θα το αντέξουν ψυχολογικά με τίποτα. Μας άφησαν με στερήσεις κάποια πράγματα. Δεν μπορείς να πείσεις κάποιον μεγάλο σε ηλικία, ότι του ξεπουλάς ότι έχτισε μια ζωή. ΕΑΝ ήμουνα μόνος μου, μάλλον θα πληκτρολογούσα από άλλη χώρα...
Τί θα πει έτοιμο; Κάποιοι έφαγαν τα νιάτα τους, για αυτό το 'έτοιμο'. Και κάποιοι κερδίζουν το τζόκερ. Δε θυμάμαι αυτοί να φορολογούνται κάθε χρόνο, επειδή ήταν τυχεροί κάποπια στιγμή της ζωής τους.
Βεβαίως, βεβαίως να μην τους πληγώσεις απλά θα τους πας το λογαριασμό και αν θέλουν τον πληρώνουν, αλλιώς τα πουλάτε και λήγει εδώ η σεμνή αυτή τελετή...Στα δώσανε δηλ. για να πληρώνεις τους φόρους εσύ, αλλά να 'ορίζουν' αυτοί την τύχη της περιουσίας ; Καλό
Έτοιμο είναι για σένα kyr...Εσύ το τσίμπησες από το πουθενά, τι σημασία έχει πως το απέκτησε κάποιος, εσύ το απολαμβάνεις τώρα. Τώρα θα μας πεις ότι δεν είναι 'έτοιμο' επειδή κουράστηκε ο πατέρας σου ; Εσύ πού κολλάς σε αυτό, εσύ καθόσουν και έπεσε στην αγκαλιά σου : δεν είναι έτοιμο αυτό ; Φυσικά και ΕΣΥ δεν έχεις ΚΑΜΙΑ διαφορά με τον τυχερό του τζόκερ
Απλώς το τζόκερ είναι ρευστό, κάντο κι εσύ ρευστό λοιπόν να γίνεις σαν τον τύπο με το τζόκερ...
Απλά πουλάς και γίνεσαι ολόιδιος με τον τύπο του τζόκερ, επιλογή σου είναι, τι θες να σου κάνω αν δε θες να πουλήσεις ; -
Ο χρήστης italakias έγραψε:
kyr80
μην κλαιγεσαι,τουλαχιχτον εσυ κατι εχεις και σε μια δυσκολη στιγμη το πουλας και κονομας.
ειναι αλλοι που για να παρουν αυτο που εσυ βρηκες ετοιμο, θα χρειαστει να δουλευουν ολη τους την ζωη και δεν ειναι σιγουρο κιολας οτι θα το παρουν.Τί θα πει έτοιμο; Κάποιοι έφαγαν τα νιάτα τους, για αυτό το 'έτοιμο'. Και κάποιοι κερδίζουν το τζόκερ. Δε θυμάμαι αυτοί να φορολογούνται κάθε χρόνο, επειδή ήταν τυχεροί κάποπια στιγμή της ζωής τους.
ποιος στο ειπε αυτο;
απο ενα ποσο και πανω πληρωνεις φορο και μαλιστα μεγαλο, κανονικα και με τον νομο.στο αλλο που λες δλδ επειδη καποιοι εφαγαν τα νιατα τους δεν θα πληρωσεις εσυ φορο;
αμα δεν σαρεσει να πληρωνεις φορο πουλα το .10% επί των κερδών πληρώνεις απαξ
-
Ο χρήστης spiros έγραψε:
Οπως άκουσα προ ολίγου στον ALTER σε συνέντυξη αξιωματούχου της ΕΕ μεταξύ των μέτρων που θα μας επιβάλουν τον Μάρτιο θα είναι και μεγάλη αύξηση των φόρων στα είδη πολυτελείας συμπεριλαβανωμένων και των αυτοκινήτων......
αψογα.
αγορα απο Γερμανια, πληρωνεις το ΦΠΑ εκει και τελος.+το αυξημένο ΕΤΤ.....(και τα μτχ πληρώνουν).
μια η αλλη ερχεται εκτος αν παρεις πολυ ακριβο .
η γερμανικη αγορα τα τελευταια 5-6 χρονια δεν ειναι τοσο φθηνη .αντιθετα, η γερμανικη αγορα ειναι πολυ καλη για αγορα μτχ τα τελευταια 2 χρονια. Προφανως δε μιλαω για 1600κκ.
παλια ηταν πολυ καλυτερη η γερμανικη αγορα και δεν μιλω μονο για αυτοκινητα αλλα για παντως τυπου οχημα.
δεν θα με χαλαγε παντως να αυξησει κιαλλο τους φορους για μεταχειρισμενα ΙΧ απο εξωτερικο σε σημειο να μην αξιζει η αγορα τους
-
Ο χρήστης manosk έγραψε:
-φοβούμενος τον Χάρο που θα τον μετατρέψει σε λίπασμα
-κακώς υπάρχουμε σε τούτο τον πλανήτη.2 τεράστιες αλήθειες
-
kyr80
παλι τα ιδια
εσυ δλδ τι θες να πληρωνει μονιμα φορο;
εσυ πληρωνεις φορο για τα λεφτα που εχεις στην τραπεζα; -
Ο χρήστης koutsan έγραψε:
Βεβαίως, βεβαίως να μην τους πληγώσεις απλά θα τους πας το λογαριασμό και αν θέλουν τον πληρώνουν, αλλιώς τα πουλάτε και λήγει εδώ η σεμνή αυτή τελετή...Στα δώσανε δηλ. για να πληρώνεις τους φόρους εσύ, αλλά να 'ορίζουν' αυτοί την τύχη της περιουσίας ; Καλό
Έτοιμο είναι για σένα kyr...Εσύ το τσίμπησες από το πουθενά, τι σημασία έχει πως το απέκτησε κάποιος, εσύ το απολαμβάνεις τώρα. Τώρα θα μας πεις ότι δεν είναι 'έτοιμο' επειδή κουράστηκε ο πατέρας σου ; Εσύ πού κολλάς σε αυτό, εσύ καθόσουν και έπεσε στην αγκαλιά σου : δεν είναι έτοιμο αυτό ; Φυσικά και ΕΣΥ δεν έχεις ΚΑΜΙΑ διαφορά με τον τυχερό του τζόκερ
Απλώς το τζόκερ είναι ρευστό, κάντο κι εσύ ρευστό λοιπόν να γίνεις σαν τον τύπο με το τζόκερ...
Απλά πουλάς και γίνεσαι ολόιδιος με τον τύπο του τζόκερ, επιλογή σου είναι, τι θες να σου κάνω αν δε θες να πουλήσεις ;Καταλαβαίνω τι λές, και προφανώς καταλαβαίνεις και εσύ τι εννοώ. Απλά έτσι βγάζεις μ@λ@κες τους προγόνους σου, που δεν έφαγαν αυτό που θα φας εσύ. 'Τζόκερ' βρήκε π.χ και ο πεθερός μου. Δεν το έφαγε όμως και δούλευε όλη μέρα. Άρα για εσένα έκανε μλκια.
-
Ο χρήστης italakias έγραψε:
kyr80παλι τα ιδια
εσυ πληρωνεις φορο για τα λεφτα που εχεις στην τραπεζα;Πληρώνω για τους τόκους αυτών.
Και έρχεσαι στα γραφόμενά μου. Αυτός με το τζόκερ γιατί πληρώνει μια φορά φόρο, και αυτός με το ακίνητο πληρώνει κάθε χρόνο; -
Ο χρήστης kyr80 έγραψε:
kyr80
παλι τα ιδια
εσυ πληρωνεις φορο για τα λεφτα που εχεις στην τραπεζα;Πληρώνω για τους τόκους αυτών.
τι κανεις;
Και έρχεσαι στα γραφόμενά μου. Αυτός με το τζόκερ γιατί πληρώνει μια φορά φόρο, και αυτός με το ακίνητο πληρώνει κάθε χρόνο;μα τι λες;
εγω μπορει να κερδισω στο τζοκερ και αυριο να τα παιξω στο καζινο και να τα χασω τι να φορολογησει;
και ας πουμε οτι κερδισα 1000ευρω ,θα ερθει το κρατος να φορολογησει τα 1000ευρω καταθεσεις που θα εχω σε μια τραπεζα ιδωτικη; -
- Προφανώς και έκανε χοντρή μαλκία...Εκτός αν θεωρείς το γεγονός ότι δεν 'έζησε' είναι δείγμα ευφυίας...Τί να σου πω τώρα, θες να επαινέσω όποιον πετάει τη ζωή του στα σκουπίδια ενώ ΕΧΕΙ επιλογές ; Ε δε θα το κάνω...
- Στην τελική γιατί στα αφήσανε όλα αυτά ; Για να τα κάνεις ό,τι θες εσύ ή για να τα κάνεις ό,τι θέλουν αυτοί ; Και ποιος ο λόγος που στα αφήσανε ; Για να έχεις μια καλύτερη ζωή υποθέτω...Ε πως σκ@τα θα έχεις μια καλύτερη ζωή πληρώνοντας δυσβάστακτους φόρους και διακρατώντας πέτρες και χώματα...Δηλ. στοιχειώδη λογική θέλει για να καταλάβει κανείς ότι ΑΝ τα αφήσανε για σένα πρέπει να τα κάνεις κάτι απτό, να βελτιώσεις τη ζωή σου και όχι να πεθάνεις και να στέκονται εκεί...Αν τα αφήσεις έτσι δεν έχουν εκπληρώσει το σκοπό τους, σωστά ;
Συνήθως όμως οι άνθρωποι μαζεύουν για πάρτη τους, απλά γιατί είναι άπληστοι και γι αυτό παρόλο που ΛΕΝΕ ότι είναι για τα παιδιά τους παθαίνουν αλλεπάλληλα εγκεφαλικά όταν τα παιδιά αποφασίσουν να τα χρησιμοποιήσουν για να τα ΦΑΝΕ...Τι στον π@τσο πιο φυσιολογικό !!!
-
Ο χρήστης kyr80 έγραψε:
Ας πω και εγώ τη μ@λ@κία μου στο θέμα που με καίει και άμεσα. Αν όπως λένε φορολογηθούν ΚΑΙ τα αγροτεμάχια, τότε τη μάμισα. Και μπορεί να είμαι η... 'παντρεμένη', ανάμεσα σε 'χήρες', αλλά θα υπάρξει απίστευτο πρόβλημα.
Μπορεί να έχω και ακίνητα με 15εκ€ αντικειμενική αξία(λέμε τώρα). Αυτά όμως δεν μου αποφέρουν τίποτα, εκτός από κάποιους τενεκέδες λάδι. Η οικονομική μου δύναμη ΔΕΝ μπορεί να καλύψει τον ΦΜΑΠ. Εννοείται κανείς δεν υπάρχει για να αγοράσει όχι την πραγματική, αλλά ούτε την αντικειμενική αξία αυτής της γης. Πού θα βρω € για να πληρώσω τον φόρο αυτόν;;+1 κουτσαν
-
Ο χρήστης kyr80 έγραψε:
Ας πω και εγώ τη μ@λ@κία μου στο θέμα που με καίει και άμεσα. Αν όπως λένε φορολογηθούν ΚΑΙ τα αγροτεμάχια, τότε τη μάμισα. Και μπορεί να είμαι η... 'παντρεμένη', ανάμεσα σε 'χήρες', αλλά θα υπάρξει απίστευτο πρόβλημα.
Μπορεί να έχω και ακίνητα με 15εκ€ αντικειμενική αξία(λέμε τώρα). Αυτά όμως δεν μου αποφέρουν τίποτα, εκτός από κάποιους τενεκέδες λάδι. Η οικονομική μου δύναμη ΔΕΝ μπορεί να καλύψει τον ΦΜΑΠ. Εννοείται κανείς δεν υπάρχει για να αγοράσει όχι την πραγματική, αλλά ούτε την αντικειμενική αξία αυτής της γης. Πού θα βρω € για να πληρώσω τον φόρο αυτόν;;To ίδιο πρόβλημα έχω κι' εγώ...
-
εχεις 15εκ,ευρω;
παρε την ΠΑΝΑΧΑΙΚΗ να ξεπλυνεις,αυτο εκανε και ο πρεδρος σας
-
Είπα λ.χ. 15 εκ€. Μακάρι να τα είχα βέβαια... Δηλαδή αν είναι 1εκ € και πρέπει να δώσω +10.000€ σε φόρο υπάρχει πρόβλημα ενώ αν είναι 10εκ€ και πρέπει να δώσω 100.000€ δεν υπάρχει γιατί έχω πολλά;; Μη στεκόμαστε στο ποσό.
Είναι εξαρχής ΑΔΙΚΟΣ φόρος γιατί ποινικοποιεί την ιδιοκτησία. Αυτό λέω εδώ και τόσες σελίδες. Και ας αφήσουμε τις κληρονομιές. Πες ότι δούλεψα, ήμουνα και τυχερός, και τα αγόρασα όλα αυτά ΝΟΜΙΜΑ καταβάλλοντας όλους τους φόρους. Και των εισοδημάτων με τα οποία αγοράστηκαν, αλλά και των μεταβιβάσεων κλπ. Αφού τα έχω πληρώσει, γιατί να τα πληρώνω ετήσιο 'ενοίκιο' στο κράτος επιπλέον;
-
Ο χρήστης kyr80 έγραψε:
Είπα λ.χ. 15 εκ€. Μακάρι να τα είχα βέβαια... Δηλαδή αν είναι 1εκ € και πρέπει να δώσω +10.000€ σε φόρο υπάρχει πρόβλημα ενώ αν είναι 10εκ€ και πρέπει να δώσω 100.000€ δεν υπάρχει γιατί έχω πολλά;; Μη στεκόμαστε στο ποσό.Είναι εξαρχής ΑΔΙΚΟΣ φόρος γιατί ποινικοποιεί την ιδιοκτησία. Αυτό λέω εδώ και τόσες σελίδες. Και ας αφήσουμε τις κληρονομιές. Πες ότι δούλεψα, ήμουνα και τυχερός, και τα αγόρασα όλα αυτά ΝΟΜΙΜΑ καταβάλλοντας όλους τους φόρους. Και των εισοδημάτων με τα οποία αγοράστηκαν, αλλά και των μεταβιβάσεων κλπ. Αφού τα έχω πληρώσει, γιατί να τα πληρώνω ετήσιο 'ενοίκιο' στο κράτος επιπλέον;
γιατι εχεις λεφτα.
η πλειοψηφεια του κοσμου,που ουτε εχει αγορασει,ουτε εχει κληρονομησει κατι αξιας και πρεπει και ΑΥΤΗ να πληρωσει τι να πει δηλαδη; -
Πάλι θα υπενθυμίσω μερικά βασικά:
Άρθρο 4, παρ. 5 Συντάγματος
Οι Έλληνες πολίτες συνεισφέρουν χωρίς διακρίσεις στα δημόσια βάρη, ανάλογα με τις δυνάμεις τους.Δεν χρειάζεται να είσαι δα απόφοιτος νομικής για να ξέρεις τέτοια ουσιώδη πράγματα (έστω κι αν κάποιοι απόφοιτοι νομικής τα αποσιωπούν όποτε δεν βολεύουν )
-
Σε ενα κρατος που κι εγω κι εσυ τρωμε ψωμι, εγω βγαζω 10.000 μεροκαματο κι εσυ 30 ευρώ, αλλα πληρωνουμε τον ιδιο ΦΠΑ, σε ενα κρατος που βασιζεται κατα 2/3 στους εμμεσους φορους, τις λεξεις δικαιο, αδικο και νομιμα, ας εχουμε παντα υποψη μας οτι εχουν πολλες αναγνωσεις.
Αν παει ο χ ψ μεροκαματιαρης να παρει ψωμι τυρι και μακαρόνια θα πληρωσει τους ιδιους εμμεσους φορους με σενα. Και ενω σ'εκεινον θα δημιουργηθει προβλημα σε αμεσες καθημερινες αναγκες, σε εσενα θα δημιουργηθει προβλημα αν το 3ο δισεγγονο θα εχει τριάρι ή τεσσάρι.
Και σημειοτεον καταβαλω τεραστια προσπαθεια να σου απαντησω στα πλαισια του παροντος συστηματος γιατι μπορω να ιδεολογικοποιησω τη συζητηση ανετα και να μη βγαλουμε ακρη ποτέ, στο θεμα του αν και κατα ποσο ειναι νομιμο καποιος να κατεχει γη για εκμεταλευση ή για μελλοντικη αξιοποίηση. Ο λαος μας παντως εδωσε μεγαλους αγωνες και εν τελει κερδισε το δικαιωμα να ΜΗΝ ισχυει αυτό που λες (βλ. τσιφλικια - που κατειχαν ΝΟΜΙΜΑ οι τσιφλικαδες κλπ)
-
Ο χρήστης zastava έγραψε:
γιατι εχεις λεφτα.
η πλειοψηφεια του κοσμου,που ουτε εχει αγορασει,ουτε εχει κληρονομησει κατι αξιας και πρεπει και ΑΥΤΗ να πληρωσει τι να πει δηλαδη;Μα ΔΕΝ έχω λεφτά. No money. Ντεν έχω μπικικίνια.
Οι Έλληνες πολίτες συνεισφέρουν χωρίς διακρίσεις στα δημόσια βάρη, ανάλογα με τις δυνάμεις τους.Δεν χρειάζεται να είσαι δα απόφοιτος νομικής για να ξέρεις τέτοια ουσιώδη πράγματα (έστω κι αν κάποιοι απόφοιτοι νομικής τα αποσιωπούν όποτε δεν βολεύουν )
Μα οι δυνάμεις μου δεν μπορούν να πληρώσουν τον ΦΜΑΠ. Αυτό εξηγώ τόση ώρα.
-
Ο χρήστης kyr80 έγραψε:
Μα οι δυνάμεις μου δεν μπορούν να πληρώσουν τον ΦΜΑΠ. Αυτό εξηγώ τόση ώρα.θα κάνει το forum έναν έρανο ''Υπέρ μεγάλης κληρονομιάς' να βοηθήσει
-
Ο χρήστης greo έγραψε:
Σε ενα κρατος που κι εγω κι εσυ τρωμε ψωμι, εγω βγαζω 10.000 μεροκαματο κι εσυ 30 ευρώ, αλλα πληρωνουμε τον ιδιο ΦΠΑ, σε ενα κρατος που βασιζεται κατα 2/3 στους εμμεσους φορους, τις λεξεις δικαιο, αδικο και νομιμα, ας εχουμε παντα υποψη μας οτι εχουν πολλες αναγνωσεις.Αν παει ο χ ψ μεροκαματιαρης να παρει ψωμι τυρι και μακαρόνια θα πληρωσει τους ιδιους εμμεσους φορους με σενα. Και ενω σ'εκεινον θα δημιουργηθει προβλημα σε αμεσες καθημερινες αναγκες, σε εσενα θα δημιουργηθει προβλημα αν το 3ο δισεγγονο θα εχει τριάρι ή τεσσάρι.
Και σημειοτεον καταβαλω τεραστια προσπαθεια να σου απαντησω στα πλαισια του παροντος συστηματος γιατι μπορω να ιδεολογικοποιησω τη συζητηση ανετα και να μη βγαλουμε ακρη ποτέ, στο θεμα του αν και κατα ποσο ειναι νομιμο καποιος να κατεχει γη για εκμεταλευση ή για μελλοντικη αξιοποίηση. Ο λαος μας παντως εδωσε μεγαλους αγωνες και εν τελει κερδισε το δικαιωμα να ΜΗΝ ισχυει αυτό που λες (βλ. τσιφλικια - που κατειχαν ΝΟΜΙΜΑ οι τσιφλικαδες κλπ)
Υπάρχει ένας φόρος, που ονομάζεται φόρος εισοδήματος. Εκεί ο πιο πλούσιος και αυτός που αποκτά περισσότερο πλούτο, φορολογείται για τον πλούτο αυτά αναλογικά. Ο πλούσιος δίνει περισσότερα και ο φτωχός λιγότερα. Σωστό και λογικό. Και τον πληρώνει για όσα έβγαλε εκείνο και μόνο το φορολογικό έτος. Και πληρώνει περισσότερα ώστε να μπορεί και ο μεροκαματιάρης των 30€ να μπορεί να αγοράσει τα μακαρόνια. Ο ΦΠΑ σαν φόρος είναι άσχετος με την κοινωνική πολιτική.
Αν το πάμε σε τι θα έπρεπε να ισχύσει σε έναν ιδεατό κόσμο, θα χάσουμε την επαφή με την πραγματικότητα. -
Ο χρήστης kyr80 έγραψε:
Μα οι δυνάμεις μου δεν μπορούν να πληρώσουν τον ΦΜΑΠ. Αυτό εξηγώ τόση ώρα.
Έχεις επαρκέστατη περιουσία για να πληρώσεις κάθε ΦΜΑΠ για πολλά χρόνια. Ακόμα κι αν χρειαστεί να πουλήσεις το 1/10 της ακίνητης περιουσίας σου, θα συγκεντρώσεις περισσότερα απ' όσα χρειάζεσαι για να πληρώνεις για όσο ζεις (ας πούμε).
Το ότι δεν θέλεις, είναι σαν να ακούμε τον επιχειρηματία που έβγαλε 1 μύριο κέρδος, του ρίχνουν ξέρω ΄γω 250.000 φόρο κι αυτός, επειδή επένδυσε ή έφαγε ή κακοδιαχειρίστηκε ή δέσμευσε με άλλο τρόπο ολόκληρο το ποσό, λέει ότι δεν έχει να πληρώσει. Ε, ας σπάσει το ομόλογο, ας πουλήσει κάποιες επενδύσεις του, ας κόψει το λαιμό του στην τελική για να ανταποκριθεί στις υποχρεώσεις του.
Tελικα που βρισκεται το προβλημα της ελληνικης οικονομιας;