-
Η φορολόγηση της περιουσίας μπορεί να ακούγεται πιο δίκαια και προοδευτικού χαρακτήρα, έχει όμως το τεράστιο μειονέκτημα ότι οι περιουσίες ταξιδεύουν εύκολα. Ακόμη και αν είναι ακίνητες, γίνονται κινητές και φεύγουν σε λίγες ώρες εκτός συνόρων, άσε που στη διαδικασία αυτή χιλιάδες (μικρο)ιδιοκτήτες θα δουν την αξία των ακινήτων τους να γκρεμίζεται από το ρεύμα προσφοράς που θα δημιουργηθεί. Πιστεύω να είναι κατανοητό ότι κατάρευση των τιμών των ακινήτων δεν σημαίνει 'α, ωραία θα βρώ εγώ φτηνό σπίτι' αλλά πολλά περισσότερα και χειρότερα πράγματα για όλους.
-
Ο χρήστης koutsan έγραψε:
Και γι αυτό σε αυτές τις περιπτώσεις θα έπρεπε το κράτος να έχει υποχρέωση να αγοράσει το ακίνητο στην αξία που το εκτιμά αν θέλει ο ιδιοκτήτης...αυτό, η υιοθέτηση ελάχιστου πλαφόν (για να μην πω κατάργηση) της εξ'αδιαιρέτου ιδιοκτησίας και η κατάργηση της ξεχωριστής επικαρπίας θα έφερναν 3πλάσιας αξίας αποτελέσματα απο το καλύτερο κτηματολόγιο και δασολόγιο μαζί.
too late for remorses though.
ΒΤW o φόρος κληρονομιάς μαζί με τον φόρο ακίνητης περιουσίας πως δικαιολογείται είναι το θέμα.
-
Είναι άσχημες εποχές να έχεις περιουσία... ευτυχώς να λέω που δεν έχω τίποτα
-
Ο λόγος είναι ότι από κάπου το κράτος πρέπει να βρει λεφτά και κατά τεκμήριο (υποτίθεται ότι) προσπαθεί να κάνει μια αναδιανομή του πλούτου μέσω της φορολογίας...Ε όποιος έχει ή βγάζει περισσότερα θα δίνει και περισσότερα...Kα-τα-πλη-κτι-κο!!
Κυριως με αρεσε η ανεση που εβαλες ενα τετοιο χωρατο σε ανυποπτη στιγμη
-
Ο χρήστης angel rabbit έγραψε:
Η φορολόγηση της περιουσίας μπορεί να ακούγεται πιο δίκαια και προοδευτικού χαρακτήρα, έχει όμως το τεράστιο μειονέκτημα ότι οι περιουσίες ταξιδεύουν εύκολα. Ακόμη και αν είναι ακίνητες, γίνονται κινητές και φεύγουν σε λίγες ώρες εκτός συνόρων, άσε που στη διαδικασία αυτή χιλιάδες (μικρο)ιδιοκτήτες θα δουν την αξία των ακινήτων τους να γκρεμίζεται από το ρεύμα προσφοράς που θα δημιουργηθεί. Πιστεύω να είναι κατανοητό ότι κατάρευση των τιμών των ακινήτων δεν σημαίνει 'α, ωραία θα βρώ εγώ φτηνό σπίτι' αλλά πολλά περισσότερα και χειρότερα πράγματα για όλους.Για να το σοβαρεψω λιγο, προφανως και αυτο που λες αγγιζει τα όρια του αστειου.
Αν η ακινητη περιουσια γινει ΓΡΗΓΟΡΑ (ετσι ειπες) κινητη, σημαινει οτι θα μειωθει το κοστος αποκτησης ακινητου απο καποιον ας πουμε ακτημονα. Ασε που το κρατος θελει τα σπιτια να εχουν κοσμο που τα κατοικει, τα χωραφια αγροτη να τα δουλευει, γενικα δραστηριοτητες που αυξανουν το ΑΕΠ μεσω της κατοχης των ακινητων και οχι απλά καθονται ωστε καποια μερα το δισεγγονο μας να πουλησει ενα στρεμμα και να αγορασει Φερραρι-σπιτι και φουσκωτο -
Τότε δεν με οδηγεί στο να τα πουλήσω όλα, και να αγοράσω ίσης αξίας ακίνητα στη Γερμανία λ.χ.;;; Ή χειρότερα, να τα πουλήσω και να τα φάω όλα μέχρι να πεθάνω σε άλλη χώρα πλην της Ελλάδας;;
Διότι είναι προφανές ότι ΑΝ τα πουλήσω εξαιτίας του ΦΜΑΠ, ΔΕΝ πρόκειται να καθίσω εδώ και να τα ξαναμοιράσω με τους έμμεσους(κατανάλωση) και άμεσους(φορολογία καταθέσεωνπ.χ.)Ο χρήστης koutsan έγραψε:
Για το εισόδημά σου που βγάζεις μετά κόπων και βασάνων γιατί πρέπει να πληρώσεις δηλ ; Δικό σου δεν είναι ; Το έκλεψες ; Όχι κι όμως το κράτος έρχεται και σου αφαιρεί μέχρι και το 40% αυτού!
Αυτό δηλ. γιατί το ανέχεσαι ; Ο λόγος είναι ότι από κάπου το κράτος πρέπει να βρει λεφτά και κατά τεκμήριο (υποτίθεται ότι) προσπαθεί να κάνει μια αναδιανομή του πλούτου μέσω της φορολογίας...Ε όποιος έχει ή βγάζει περισσότερα θα δίνει και περισσότερα...Α κι επειδή αναρωτήθηκες αν είναι λάθος ή κακό που γεννήθηκες με πολλά ενώ ο Μήτσος είχε την ατυχία να έχει μπαμπά χωρίς δεύτερο βρακί να σου απαντήσω λοιπόν ότι είναι προφανώς λάθος...Κι ένας τρόπος να διορθωθεί το λάθος αυτό είναι να σου πάρουν πίσω μερικά μέσω της φορολογίας...Ακόμα καλύτερα θα ήταν η κατάργηση του κληρονομικού δικαίου αλλά είμαι βέβαιος ότι θα προτιμούσες το ΦΜΑΠ
Και γιατί τότε να μην τα φάω εγώ, και να τα φάνε από τα παιδιά μου οι τεμπέληδες;; Ρωτάω, διότι είναι προφανές ότι έτσι δημιουργείς τυχοδιώκτες πολίτες. Αν ο χ πατέρας ξέρει ότι δεν αξίζει να μοχθήσει για να αφήσει κάτι στα παιδειά του, προφανώς θα σταματήσει να χτίζει-αποταμιεύει. Και απλά θα υπερκαταναλώνει όσο μπορεί...
-
Ο χρήστης kyr80 έγραψε:
Τότε δεν με οδηγεί στο να τα πουλήσω όλα, και να αγοράσω ίσης αξίας ακίνητα στη Γερμανία λ.χ.;;; Ή χειρότερα, να τα πουλήσω και να τα φάω όλα μέχρι να πεθάνω σε άλλη χώρα πλην της Ελλάδας;;
Διότι είναι προφανές ότι ΑΝ τα πουλήσω εξαιτίας του ΦΜΑΠ, ΔΕΝ πρόκειται να καθίσω εδώ και να τα ξαναμοιράσω με τους έμμεσους(κατανάλωση) και άμεσους(φορολογία καταθέσεωνπ.χ.)Για το εισόδημά σου που βγάζεις μετά κόπων και βασάνων γιατί πρέπει να πληρώσεις δηλ ; Δικό σου δεν είναι ; Το έκλεψες ; Όχι κι όμως το κράτος έρχεται και σου αφαιρεί μέχρι και το 40% αυτού!
Αυτό δηλ. γιατί το ανέχεσαι ; Ο λόγος είναι ότι από κάπου το κράτος πρέπει να βρει λεφτά και κατά τεκμήριο (υποτίθεται ότι) προσπαθεί να κάνει μια αναδιανομή του πλούτου μέσω της φορολογίας...Ε όποιος έχει ή βγάζει περισσότερα θα δίνει και περισσότερα...Α κι επειδή αναρωτήθηκες αν είναι λάθος ή κακό που γεννήθηκες με πολλά ενώ ο Μήτσος είχε την ατυχία να έχει μπαμπά χωρίς δεύτερο βρακί να σου απαντήσω λοιπόν ότι είναι προφανώς λάθος...Κι ένας τρόπος να διορθωθεί το λάθος αυτό είναι να σου πάρουν πίσω μερικά μέσω της φορολογίας...Ακόμα καλύτερα θα ήταν η κατάργηση του κληρονομικού δικαίου αλλά είμαι βέβαιος ότι θα προτιμούσες το ΦΜΑΠ
Και γιατί τότε να μην τα φάω εγώ, και να τα φάνε από τα παιδιά μου οι τεμπέληδες;; Ρωτάω, διότι είναι προφανές ότι έτσι δημιουργείς τυχοδιώκτες πολίτες. Αν ο χ πατέρας ξέρει ότι δεν αξίζει να μοχθήσει για να αφήσει κάτι στα παιδειά του, προφανώς θα σταματήσει να χτίζει-αποταμιεύει. Και απλά θα υπερκαταναλώνει όσο μπορεί...
και ποιος σου ειπε οτι ειναι κακο να τα πουλησεις, να παρεις 10 αυτοκινητα, 15 σπιτια και να καθεσαι να εισπρατεις ενοικια κανοντας 9 μηνες το χρονο διακοπες?
οχι τιποτε αλλο, αλλα ειναι καλυτερα απο το να σε φαει το αγχος.
-
Να το πουλησεις (εφοσον δεν το δουλευεις) και τα λεφτα να τα επενδυσεις. Αυτος ειναι ο θεωρητικος σκοπος του κρατους kyr.
-
kyr80
μην κλαιγεσαι,τουλαχιχτον εσυ κατι εχεις και σε μια δυσκολη στιγμη το πουλας και κονομας.
ειναι αλλοι που για να παρουν αυτο που εσυ βρηκες ετοιμο, θα χρειαστει να δουλευουν ολη τους την ζωη και δεν ειναι σιγουρο κιολας οτι θα το παρουν. -
Ο χρήστης greo έγραψε:
Ο λόγος είναι ότι από κάπου το κράτος πρέπει να βρει λεφτά και κατά τεκμήριο (υποτίθεται ότι) προσπαθεί να κάνει μια αναδιανομή του πλούτου μέσω της φορολογίας...Ε όποιος έχει ή βγάζει περισσότερα θα δίνει και περισσότερα...
Kα-τα-πλη-κτι-κο!!
Κυριως με αρεσε η ανεση που εβαλες ενα τετοιο χωρατο σε ανυποπτη στιγμη
Νταξ το ξέρεις ότι λέμε και καμιά μλκία να περνάει η ώρα
Πάντως το αδίκησες το post πλάι πλάι έχω βάλει 'κατά τεκμήριο' + 'υποτίθεται' και τα αγνόησες...
Πάντως αν επιμένεις να μην πληρώνουν τίποτα οι έχοντες ακίνητη περιουσία εγώ δε θα σκίσω και το μαγιώ μου για να σε πείσω, να εξηγούμαστε -
Ο χρήστης kyr80 έγραψε:
Διότι είναι προφανές ότι ΑΝ τα πουλήσω εξαιτίας του ΦΜΑΠ, ΔΕΝ πρόκειται να καθίσω εδώ και να τα ξαναμοιράσω με τους έμμεσους(κατανάλωση) και άμεσους(φορολογία καταθέσεωνπ.χ.)Και γιατί τότε να μην τα φάω εγώ, και να τα φάνε από τα παιδιά μου οι τεμπέληδες;; Ρωτάω, διότι είναι προφανές ότι έτσι δημιουργείς τυχοδιώκτες πολίτες. Αν ο χ πατέρας ξέρει ότι δεν αξίζει να μοχθήσει για να αφήσει κάτι στα παιδειά του, προφανώς θα σταματήσει να χτίζει-αποταμιεύει. Και απλά θα υπερκαταναλώνει όσο μπορεί...
Κατά τη γνώμη μου και πολύ άργησες και η ζωή σου είναι εξαιρετικά μικρή, αν το έχεις ξεχάσει να στο θυμίσω...Επίσης μετά δεν έχει τίποτα, στάχτη και μπούρμπερη ...Και φυσικά πρέπει να τα φας εσύ, ποιος θες να τα φάει δηλ ; ...Αυτονόητα μου φαίνονται όλα αυτά...Α κι όταν ακούω το 'μαζεύω για τα παιδιά μου, όχι για μένα' πεθαίνω στα γέλια : άλλος ένας σκρουτζ που θέλει να μας πείσει ότι μαζεύει το 50το του εκατομ. για τα παιδιά του Ρε ξουυυυυυυυυ....
Πάντως όπως διαπιστώνεις παρά τις έντονες διαμαρτυρίες σου δεν τα πουλάς και τόσο εύκολα και κάθεσαι και σου βάζουν κ@λοδάχτυλο, τι θες να σου κάνω εγώ τώρα ; Αυτό δείχνει ότι η ακίνητη περισουσία δεν μεταφέρεται τόσο εύκολα όσο το ρευστό (και για πρακτικούς και για ψυχολογικούς λόγους)...Εξ'ου και το αλύπητο ξύλο στην ακίνητη περιουσία, ενώ 2 λέξεις κυκλοφόρησαν για τις καταθέσεις και κάμποσα δις έγιναν καπνός προτού καν αρχίσουν στο υπουργείο να σκέφτονται τί να κάνουν...
-
- ΦΠΑ
-
Ο χρήστης sv2 έγραψε:
Οπως άκουσα προ ολίγου στον ALTER σε συνέντυξη αξιωματούχου της ΕΕ μεταξύ των μέτρων που θα μας επιβάλουν τον Μάρτιο θα είναι και μεγάλη αύξηση των φόρων στα είδη πολυτελείας συμπεριλαβανωμένων και των αυτοκινήτων......αψογα.
αγορα απο Γερμανια, πληρωνεις το ΦΠΑ εκει και τελος. -
Ο χρήστης sv2 έγραψε:
Οπως άκουσα προ ολίγου στον ALTER σε συνέντυξη αξιωματούχου της ΕΕ μεταξύ των μέτρων που θα μας επιβάλουν τον Μάρτιο θα είναι και μεγάλη αύξηση των φόρων στα είδη πολυτελείας συμπεριλαβανωμένων και των αυτοκινήτων......χαλαρωστε.απλα εκαναν μια συγκριση του ΦΠΑ στην Ελλαδα και σε αλλες χωρες.Αλλωστε υπαρχει και το ενδεχομενο ενος μεσου συντελεστη ΦΠΑ που σημαινει μειωση των αυτοκινητων και των ανταλλακτικων.
Τωρα πως γινεται να χουμε φτηνο ΦΠΑ αλλα ακριβα αυτοκινητα...αυτο δε το λενε -
Ο χρήστης sv2 έγραψε:
Οπως άκουσα προ ολίγου στον ALTER σε συνέντυξη αξιωματούχου της ΕΕ μεταξύ των μέτρων που θα μας επιβάλουν τον Μάρτιο θα είναι και μεγάλη αύξηση των φόρων στα είδη πολυτελείας συμπεριλαβανωμένων και των αυτοκινήτων......
αψογα.
αγορα απο Γερμανια, πληρωνεις το ΦΠΑ εκει και τελος.+το αυξημένο ΕΤΤ.....(και τα μτχ πληρώνουν).
τον ΦΠΑ θα αλλαξουν, οχι το ΕΤΤ, τουλαχιστον αυτο αφησαν να εννοηθει.
-
Ο χρήστης sv2 έγραψε:
Οπως άκουσα προ ολίγου στον ALTER σε συνέντυξη αξιωματούχου της ΕΕ μεταξύ των μέτρων που θα μας επιβάλουν τον Μάρτιο θα είναι και μεγάλη αύξηση των φόρων στα είδη πολυτελείας συμπεριλαβανωμένων και των αυτοκινήτων......
αψογα.
αγορα απο Γερμανια, πληρωνεις το ΦΠΑ εκει και τελος.+το αυξημένο ΕΤΤ.....(και τα μτχ πληρώνουν).
μια η αλλη ερχεται εκτος αν παρεις πολυ ακριβο .
η γερμανικη αγορα τα τελευταια 5-6 χρονια δεν ειναι τοσο φθηνη . -
Ο χρήστης italakias έγραψε:
αψογα.
μια η αλλη ερχεται εκτος αν παρεις πολυ ακριβο .
η γερμανικη αγορα τα τελευταια 5-6 χρονια δεν ειναι τοσο φθηνη .αντιθετα, η γερμανικη αγορα ειναι πολυ καλη για αγορα μτχ τα τελευταια 2 χρονια. Προφανως δε μιλαω για 1600κκ.
-
Κατά τη γνώμη μου και πολύ άργησες και η ζωή σου είναι εξαιρετικά μικρή, αν το έχεις ξεχάσει να στο θυμίσω...Επίσης μετά δεν έχει τίποτα, στάχτη και μπούρμπερη ...Και φυσικά πρέπει να τα φας εσύ, ποιος θες να τα φάει δηλ ; ...Αυτονόητα μου φαίνονται όλα αυτά...Α κι όταν ακούω το 'μαζεύω για τα παιδιά μου, όχι για μένα' πεθαίνω στα γέλια : άλλος ένας σκρουτζ που θέλει να μας πείσει ότι μαζεύει το 50το του εκατομ. για τα παιδιά του Ρε ξουυυυυυυυυ....
Πάντως όπως διαπιστώνεις παρά τις έντονες διαμαρτυρίες σου δεν τα πουλάς και τόσο εύκολα και κάθεσαι και σου βάζουν κ@λοδάχτυλο, τι θες να σου κάνω εγώ τώρα ; Αυτό δείχνει ότι η ακίνητη περισουσία δεν μεταφέρεται τόσο εύκολα όσο το ρευστό (και για πρακτικούς και για ψυχολογικούς λόγους)...Εξ'ου και το αλύπητο ξύλο στην ακίνητη περιουσία, ενώ 2 λέξεις κυκλοφόρησαν για τις καταθέσεις και κάμποσα δις έγιναν καπνός προτού καν αρχίσουν στο υπουργείο να σκέφτονται τί να κάνουν...
Κάποιοι από αυτούς που τα δημιούργησαν-διατήρησαν, είναι ακόμα εν ζωή.... Αν βγω στην αγορά και πουλήσω ότι έχω, δεν θα το αντέξουν ψυχολογικά με τίποτα. Μας άφησαν με στερήσεις κάποια πράγματα. Δεν μπορείς να πείσεις κάποιον μεγάλο σε ηλικία, ότι του ξεπουλάς ότι έχτισε μια ζωή. ΕΑΝ ήμουνα μόνος μου, μάλλον θα πληκτρολογούσα από άλλη χώρα...
kyr80
μην κλαιγεσαι,τουλαχιχτον εσυ κατι εχεις και σε μια δυσκολη στιγμη το πουλας και κονομας.
ειναι αλλοι που για να παρουν αυτο που εσυ βρηκες ετοιμο, θα χρειαστει να δουλευουν ολη τους την ζωη και δεν ειναι σιγουρο κιολας οτι θα το παρουν.Τί θα πει έτοιμο; Κάποιοι έφαγαν τα νιάτα τους, για αυτό το 'έτοιμο'. Και κάποιοι κερδίζουν το τζόκερ. Δε θυμάμαι αυτοί να φορολογούνται κάθε χρόνο, επειδή ήταν τυχεροί κάποπια στιγμή της ζωής τους.
-
Ορίστε ο Έλλην. Τρέμει την κρίση, κλαίει για τους φόρους, αλλά βλέπει και το μέλλον: αγορά φθηνότερου καλού αυτοκινήτου.
Κάτι άλλο, ψιλοάσχετο, αλλά όχι και τόσο:
πριν 2 βδομάδες έψαχνα για ένα ουζερί και βρέθηκα σε ένα λιμανάκι. Εκεί έβγαινε από το καΐκι του ένας ψαράς. Τον ρωτάω και μου λέει που βρίσκεται. Συμπληρώνει 'Για το παιδί θες τα θαλασσινά;' 'Μπορεί να τσιμπήσει λίγο, δεν αποκλείεται ' Απαντάει: 'Να του δώσεις, εμείς τα ψαρεύουμε και είναι φρέσκα και καθαρά. Για τα παιδιά να ψάχνεις το καλύτερο, άλλωστε γι' αυτά τα κάνουμε όλα'.Αυτός ο Κύριος, φτωχός κατά πάσα πιθανότητα, μεροκαματιάρης και μάλλον χωρίς μεταπτυχιακά απάντησε με τρόπο που προσωπικά θεωρώ μεγαλειώδη.
Γιατί αν άνθρωπος είναι ένα ον που ενδιαφέρεται κατά κύριο λόγο (μη πω και αποκλειστικά) για τα ερεθίσματα που δέχεται η περιοχή γύρω από το ατομικό του περίνεο, φοβούμενος τον Χάρο που θα τον μετατρέψει σε λίπασμα (και αφήνοντας πίσω του μόνο λίπασμα), τότε κακώς υπάρχουμε σε τούτο τον πλανήτη. -
Ο χρήστης kyr80 έγραψε:
kyr80
ειναι αλλοι που για να παρουν αυτο που εσυ βρηκες ετοιμο, θα χρειαστει να δουλευουν ολη τους την ζωη και δεν ειναι σιγουρο κιολας οτι θα το παρουν.Τί θα πει έτοιμο; Κάποιοι έφαγαν τα νιάτα τους, για αυτό το 'έτοιμο'. Και κάποιοι κερδίζουν το τζόκερ. Δε θυμάμαι αυτοί να φορολογούνται κάθε χρόνο, επειδή ήταν τυχεροί κάποπια στιγμή της ζωής τους.
ποιος στο ειπε αυτο;
απο ενα ποσο και πανω πληρωνεις φορο και μαλιστα μεγαλο, κανονικα και με τον νομο.στο αλλο που λες δλδ επειδη καποιοι εφαγαν τα νιατα τους δεν θα πληρωσεις εσυ φορο;
αμα δεν σαρεσει να πληρωνεις φορο πουλα το .
Tελικα που βρισκεται το προβλημα της ελληνικης οικονομιας;