-
Kαι εκοψαν τις εξετασεις στα στρατιωτικα νοσοκομεία ή μαλλον τα οδοιπορικα για τις εξετασεις στα στρατιωτικα νοσοκομεία.Τελικα εκει ειναι το προβλημα της ελληνικης οικονομίας.
-
http://www.imerisia.gr/article.asp?cati ... d=25553143
Eνώ μέχρι σήμερα οι συντάξεις των γηραιότερων καταβάλλονταν από τους νεώτερους (μέσω εισφορών και φόρων), στο μέλλον οι συνταξιούχοι θα λαμβάνουν μόνο ό,τι κατάφεραν να αποταμιεύσουν.
Eίναι γεγονός, όμως, ότι οι τεράστιες εξοπλιστικές δαπάνες ήταν εκ των βασικών λόγων διόγκωσης του ελληνικού χρέους και ότι σε μεγάλο τους μέρους κατέληξαν σε εταιρείες γαλλικών και γερμανικών συμφερόντων.
-
Eνώ μέχρι σήμερα οι συντάξεις των γηραιότερων καταβάλλονταν από τους νεώτερους (μέσω εισφορών και φόρων), στο μέλλον οι συνταξιούχοι θα λαμβάνουν μόνο ό,τι κατάφεραν να αποταμιεύσουν.
Πυραμίδα ήταν κι έπεσε...
(σαθρά θεμέλια, Ελληνική κατασκευή...) -
Πέτυχα λίγο 'ειδήσεις'. Είχε ανταπόκριση από μαζώξεις λόγω Κ.Δευτέρας.... Όλοι με ένα χαμόγελο να και ατάκες του στυλ η φτώχεια θέλει καλοπέραση, ε να μην φάμε ένα ψαράκι τέτοια μέρα κλπ. Κάτι τέτοια βλέπουν οι Γερμανοί και σκυλιάζουν και θέλουν να μας πετάξουν έξω... Και έχουν δίκιο... Αλλά που θα πάει μάλλον θα αναγκαστούμε να αναθεωρήσουμε τις ιδέες περί του τί είναι φτώχεια και τί είναι καλοπέραση...
-
Ενώ αν βάζαμε καμιά πλερέζα και αρχίζαμε τα 'ωιμέ' και τα 'ω κοινόν αυτάδελφον Ισμήνης κάρα' θα ανεβάζαμε δείκτη σοβαρότητας...
Από αύριο νηστεία και προσευχή, τέλος η διασκέδαση και φάτσες θλιμμένες επειδή στις ειδήσεις μας είπαν ότι πτωχεύουμε...Χαμόγελα τέλος...
Δεν έχει σημασία πώς βιώνετε τη ζωή και την καθημερινότητάς σας, τί λένε στις ειδήσεις βασικά μετράει. -
Ο χρήστης onyx ! έγραψε:
Πέτυχα λίγο 'ειδήσεις'. Είχε ανταπόκριση από μαζώξεις λόγω Κ.Δευτέρας.... Όλοι με ένα χαμόγελο να και ατάκες του στυλ η φτώχεια θέλει καλοπέραση, ε να μην φάμε ένα ψαράκι τέτοια μέρα κλπ. Κάτι τέτοια βλέπουν οι Γερμανοί και σκυλιάζουν και θέλουν να μας πετάξουν έξω... Και έχουν δίκιο... Αλλά που θα πάει μάλλον θα αναγκαστούμε να αναθεωρήσουμε τις ιδέες περί του τί είναι φτώχεια και τί είναι καλοπέραση...Οι ίδιοι γελαστοί ιθαγενείς την επαύριον της επιδρομής (ήδη δηλαδή) κλαίνε όλη μέρα και γκρινιάζουν, μπαίνουν δε στα φόρα και ξεχέζουν παρτίδα το ΔΝΤ, την ΕΕ, τα γκόλντεν μπόυς, τους βουλευτάς, τα κόμματα, τα αφεντικά, γενικά τους άλλους. Κι άμα τους πεις κάτι, είσαι φερέφωνο και κακός.
Σου φαίνεται ακριβό το κατεψυγμένο καλαμάρι του ουζερί κύριέ μου; Μαζέψου στο σπίτι σου ή στο σπίτι/εξοχικό φίλων και ψήσε το μόνος σου. Βαριέται η κυρά ή θες εσύ καθαρό αέρα (δίπλα στη λεωφόρο ή στο πετρογκάζ ή στην τσιγαρούκλα του διπλανού...); Σκάσε, πλήρωνε και ξανασκάσε. Μην μας τα ζαλίζεις, ε-πι-λο-γή σου είναι.
-
Το θέμα είναι ότι οι περισσότεροι συμφωνούν στα νέα μέτρα, όταν εφαρμόζονται σε άλλο σβέρκο από τον δικό τους...
Και ότι χωρίς να έχουν εφαρμοστεί τα πρώτα μέτρα(γιατί σίγουρα θα έρθει και δεύτερο πακέτο), όλοι γκρινιάζουν για φτωχεια.
Η αγορά είναι ήδη νεκρή. Δεν νομίζω ότι θα αποδώσουν τα οποιαδήποτε μέτρα. Χρωστάμε πάρα πολλά. Και αυτή τη στιγμή δεν παλεύουμε για το χρέος, αλλά για το έλλειμα!! Δηλαδή παλεύουμε για να μπορούμε να πληρώσουμε τα δάνεια που έχουμε φάει.
Δεν ξέρω αν έρχονται δύσκολες μέρες(μάλλον). Αλλά γκρινιάζουμε σαν να τις ζούμε. Και ακόμα δεν έχουμε ζήσει τίποτα από αυτά. Λέτε η Ελλάδα να είναι η χώρα που θα ξεκινήσει ο πόλεμος των τάξεων;; Το μόνο σίγουρο είναι ότι δεν γλιτώνουμε τις κοινωνικές αναταραχές. Προβλέπω μάχες στους δρόμους... -
Δεν είναι θέμα σοβαρότητας των 'ειδήσεων' (επιμένω στα εισαγωγικά!), συμφωνώ μαζί σου σε αυτό, αλλά θέμα συνειδητοποίησης της φτώχειας που μας περιμένει... Δεν θα κλαίμε επειδή μας λένε ότι πάμε κατά διαόλου όταν ακόμα μπορούμε να περνάμε μια χαρά αλλά θα δούμε πολλούς κλαμένους όταν θα είναι πραγματικά φτωχοί. Απλά οι περισσότεροι δεν το έχουν ζήσει. Τότε η καλοπέραση μπορεί να είναι όχι το ψαράκι στο Μικρολίμανο αλλά το σουβλάκι με πίτα... και ούτε κάν delivery, μόνο take away...
Μέσα στο έτος πολλοί δεν θα έχουν δουλειά και οι περισσότεροι θα χάσουν εισόδημα ή/και αγοραστική δύναμη. Τότε θα αρχίσει η φτώχεια...
Μακάρι να βγω λάθος αλλά φοβάμαι πως θα επιβεβαιωθώ....όχι ότι ένα καλό ταρακούνημα δεν θα κάνει καλό σε πολλά μυαλά... -
Φυσικά και θα δούμε και θα είναι όπως πάντα οι πραγματικά φτωχοί και αδύναμοι...Θα αφήσει ως συνήθως ο καπιταλισμός μπόλικους 'νεκρούς' πίσω του - τους ίδιους πάντα - και θα συνεχίσει την πορεία του...Μην αρχίσουμε όμως να φωνάζουμε προτού μας αγγίξει η βίτσα γιατί είναι λίγο αστείο...Άλλωστε όσοι πραγματικά κλαίνε είναι βέβαιο ότι δεν γλεντάνε, ούτε χαμογελάνε στις κάμερες...
Επίσης έχω βαρεθεί τις τελευταίες μέρες να ακούω τα 'Καταστράφηκα, δεν κοιμάμαι τα βράδυα, θα πληρώσω ΦΜΑΠ 50.000 €!!', ή 'Ρε Γιάνννη πες μου σε παρακαλώ να στείλω ένα μύριο στην Αγγλία καλού κακού, γιατί τα 'χω κάνει πάνω μου, θα καταστραφώ ;'
ΕΛΕΟΣ ρε πούστη μου είσαι από τους υπερτυχερούς του ΤΖΟΚΕΡ και πάλι θα κλαψομ@νιάσεις κι εσύ ; -
Ο χρήστης koutsan έγραψε:
Φυσικά και θα δούμε και θα είναι όπως πάντα οι πραγματικά φτωχοί και αδύναμοι...Θα αφήσει ως συνήθως ο καπιταλισμός μπόλικους 'νεκρούς' πίσω του - τους ίδιους πάντα - και θα συνεχίσει την πορεία του...Μην αρχίσουμε όμως να φωνάζουμε προτού μας αγγίξει η βίτσα γιατί είναι λίγο αστείο...Άλλωστε όσοι πραγματικά κλαίνε είναι βέβαιο ότι δεν γλεντάνε, ούτε χαμογελάνε στις κάμερες...
Επίσης έχω βαρεθεί τις τελευταίες μέρες να ακούω τα 'Καταστράφηκα, δεν κοιμάμαι τα βράδυα, θα πληρώσω ΦΜΑΠ 50.000 €!!', ή 'Ρε Γιάνννη πες μου σε παρακαλώ να στείλω ένα μύριο στην Αγγλία καλού κακού, γιατί τα 'χω κάνει πάνω μου, θα καταστραφώ ;'+πολλά
ΜΕ ΕΧΟΥΝ ΠΡΗΞΕΙ ΚΑΙ ΕΜΕΝΑ !!!! ΘΑΡΡΕΙΣ ΚΑΙ ΘΑ ΠΕΙΝΑΣΟΥΝ ....
-
Ο χρήστης jtblaster έγραψε:
Επίσης έχω βαρεθεί τις τελευταίες μέρες να ακούω τα 'Καταστράφηκα, δεν κοιμάμαι τα βράδυα, θα πληρώσω ΦΜΑΠ 50.000 €!!', ή 'Ρε Γιάνννη πες μου σε παρακαλώ να στείλω ένα μύριο στην Αγγλία καλού κακού, γιατί τα 'χω κάνει πάνω μου, θα καταστραφώ ;'+πολλά
Αυτους που περιγραφετε πιο πανω εσεις προσωπικα τους θεωρειτε λαμογια??? η εκαναν την περιουσια που τωρα φοβουνται οτι θα τους κοστιζει πολυ η φορολογια της με τον ιδρωτα του προσωπου τους??? (αντε και κανενος πατερα τους)???
-
Αυτοί που λέω, καθόλου λαμόγια δεν είναι...Ιδρώτας και κληρονομιές (κυρίως) είναι...
Αλλά δεν μπορώ να ακούω όταν είσαι στο 0.1% του προνομιούχου πληθυσμού κραυγές 'τι μας βρήκε' και τι 'τι πάθαμε' ....
Τράβα γαμ@σου ρε π@π@ρα και ζήσε λίγο που θα μου πιάσεις και κουβέντα για το πόσο πήγε η τιμή του καφέ και θα κάτσω να σ'ακούσω -
Ο χρήστης 224.v έγραψε:
Αυτους που περιγραφετε πιο πανω εσεις προσωπικα τους θεωρειτε λαμογια??? η εκαναν την περιουσια που τωρα φοβουνται οτι θα τους κοστιζει πολυ η φορολογια της με τον ιδρωτα του προσωπου τους??? (αντε και κανενος πατερα τους)???
Καθόλου, δεν λέω ότι τα έκλεψαν ή κάτι αντίστοιχο απλά με εκνευρίζει η γρίνια τους, είναι άλλο πράγμα να γκρινιάζεις γιατί έχεις πρόβλημα επιβίωσης και άλλο γιατί θα μείνεις 2 μέρες λιγότερες στο Σαν Τροπέ το καλοκαίρι ...... Ειλικρινά έχω μαλώσει πολλές φορές με τον συναιτερο μου όταν γκρινιάζει μπροστά σε υπαλλήλους μας των 800 ευρω .... Τι πρέπει να του πούνε τα παιδιά δλδ
-
Σιγουρα δεν ειναι σωστη- υπευθηνη - οριμη σταση να γκρινιαζεις για τετοια θεματα μπροστα σε ανθρωπους που εχουν αλλα προβληματα να λυσουν.
-
Όμως αυτό δεν αλλάζει το γεγονός ότι μπορεί να έχεις κάποια οικόπεδα που αγόρασες φτηνά πριν 40 χρόνια και ξαφνικά πρέπει να πληρώσεις περισσότερο από όλο το ετήσιό σου εισόδημα για τον ετήσιο φόρο...
-
Οκ μόκο όμως ή πεστο στη γυναίκα σου...Όχι γκρίνια δημοσίως όταν γίνεται ο κακός χαμός εκεί έξω και άλλοι απολύονται εσύ να μου λες ότι επειδή έχεις 7 εκατομ € περιουσία σε αντικειμενικές θα πληρώσεις 50.000 € φόρο...Δε θα σε πάρω στα σοβαρά και φυσικά θα σε ειρωνευτώ...
Οι ίδιοι είναι που λιάζουν το σκ@τό τους μια ζωή, δεν τους αντέχω γύρω μου -
Ο χρήστης koutsan έγραψε:
Αυτοί που λέω, καθόλου λαμόγια δεν είναι...Ιδρώτας και κληρονομιές (κυρίως) είναι...
Αλλά δεν μπορώ να ακούω όταν είσαι στο 0.1% του προνομιούχου πληθυσμού κραυγές 'τι μας βρήκε' και τι 'τι πάθαμε' ....
Τράβα γαμ@σου ρε π@π@ρα και ζήσε λίγο που θα μου πιάσεις και κουβέντα για το πόσο πήγε η τιμή του καφέ και θα κάτσω να σ'ακούσωΚλαινε οι χηρες ,κλαινε και οι παντρεμενες!!!
-
Τελικά φαίνεται ότι θα μας επιβάλλονται τα αναγκαία μέτρα χωρίς καν να ερωτούμαστε.... Έτσι ξεπερνιέται το βασικό πρόβλημα της ελληνικής οικονομίας που είναι οι Έλληνες και οι πολιτικοί τους! Η δικτατορία που πολλοί θεωρούσαν σαν τη μοναδική λύση για τη χώρα μας ήρθε στην πιο σωστή δυνατή μορφή!
-
Μια φορά κι ένα καιρό ήταν μια οικογένεια. Μπαμπάς, μαμά και 2 αγοράκια.
Ο μπαμπάς είχε ένα μικρό μπακάλικο και τα έφερνε βόλτα αρκετά καλά, οπότε η οικογένεια ποτέ δεν είχε πρόβλημα. Καθώς μεγάλωναν τα 2 παιδιά, βλέπωντας πόσο τα είχε καταφέρει ο πατέρας τους με το μπακαλικάκι αλλά πολύ περισσότερο επειδή ήταν τεμπελχανάδες του κερατά, αποφάσισαν να μην σπουδάσουν ή να ψάξουν κάτι διαφορετικό επαγγελματικά και να ασχοληθούν με την οικογενειακή επιχείρηση (ήτοι μπακαλικάκι). Ο μπαμπάς επειδή τους είχε αδυναμία και τα είχε καλομάθει από μικρά δεν τους είπε κάτι. 'Αφού τα κατάφερα εγώ, θα τα καταφέρουν και αυτοί...'.
Το μπακαλικάκι βέβαια ήταν μικρό και μπορούσε να ταϊσει μια οικογένεια, όχι τρεις. Τα δυο αδέρφια πάντως προτιμούσαν το χαρτζηλίκι-μισθός του μπαμπά τους παρά να κάνουν κάτι διαφορετικό που πιθανώς να τους απέφερε περισσότερα λεφτά. Επειδή όμως ήταν καλομαθημένα ζήταγαν συνεχώς περισσότερα χωρίς να νοιάζονταν αν εν τέλει έβγαιναν περισσότερα λεφτά από το μπακαλικάκι. Κάποια στιγμή ο μεγάλος ζήτησε αμάξι. Μετά από ένα χρόνο άρχισε να γκρινιάζει και ο μικρός. Και ο καλός πατέρας επειδή δεν μπορούσε να τους πει να κάνουν άλλη δουλειά ή να τους πει όχι αγοράσε και στους 2 αμάξι με δόσεις... 'Θα στριμωχτούμε λίγο αλλά θα βγούμε και όλοι θα είμαστε ευτυχισμένοι και αγαπημένοι όπως πάντα. Να ναι καλά το μπακαλικάκι γυνάικα...'
Κάποια στιγμή και αφού περάσαν τα χρόνια άνοιξε στο παραπάνω στενό supermarket, το μπακαλικάκι έμεινε χωρίς δουλειά και......γαμηθήκαν αυτοί καλά κι εμείς καλύτερα...
Σας θυμίζει κάτι η ιστορία;
-
Ας πω και εγώ τη μ@λ@κία μου στο θέμα που με καίει και άμεσα. Αν όπως λένε φορολογηθούν ΚΑΙ τα αγροτεμάχια, τότε τη μάμισα. Και μπορεί να είμαι η... 'παντρεμένη', ανάμεσα σε 'χήρες', αλλά θα υπάρξει απίστευτο πρόβλημα.
Μπορεί να έχω και ακίνητα με 15εκ€ αντικειμενική αξία(λέμε τώρα). Αυτά όμως δεν μου αποφέρουν τίποτα, εκτός από κάποιους τενεκέδες λάδι. Η οικονομική μου δύναμη ΔΕΝ μπορεί να καλύψει τον ΦΜΑΠ. Εννοείται κανείς δεν υπάρχει για να αγοράσει όχι την πραγματική, αλλά ούτε την αντικειμενική αξία αυτής της γης. Πού θα βρω € για να πληρώσω τον φόρο αυτόν;;
Αν μου απέδιδαν χρήματα ευχαρίστως να φορολογηθώ για αυτά. Αλλά είναι κομμάτια γης μεγάλης αξίας ΕΦΟΣΟΝ γί νουν επενδύσεις πάνω τους. Και πολύ θα ήθελα να επενδύσω, αλλά δεν με αφήνει το κράτος έτσι όπως είναι στημένο.Το έχω ξαναπεί. Επιβραυέβεται ο ταμπέλης και χαραμοφάης παππούς-πατέρας κλπ, που τα έφαγε και δεν άφησε τίποτα στα παιδειά- εγγόνια. Και τιμωρείται ο νοικοκύρης που μόχθησε για να αφήσει κάτι παραπάνω.
Και ΟΧΙ, δεν γεννιώμαστε όλοι το ίδιο. Δεν γεννήθηκα το ίδιο όπως ο γιος του Γιαννακόπουλου. Όπως και δεν γεννήθηκε ίδιος με εμένα ο γιος του οικονομικού μετανάστη. Δεν ξέρω αν είναι κακό ή λάθος. Ξέρω ότι είναι η πραγματικότητα.Και ειλικρινά περιμένω να μου πούνε, όσοι υποστηρίζουν ότι σωστά πρέπει να πληρώσω για γη που κληρονόμησε η οικογένειά μου, που θα τα βρω...
Tελικα που βρισκεται το προβλημα της ελληνικης οικονομιας;