-
Ο χρήστης Hellenic tifosi έγραψε:
ΑΜΗΝ!Το χωριό μου είναι παραθαλάσσιο, έχει internet και περίπου 300 μόνιμους κατοίκους.
Απέχει:
- 10-15 λεπτά από το Ρέθυμνο
- 35-45 λεπτά από το Ηράκλειο
- 50-60 λεπτά από τα Χανιά
- Το χειμώνα σε 1 ώρα(και πολύ λέω) μπορείς να είσαι σε υψόμετρο 900-1000 μέτρα και να παίζεις χιονιές
- Από μέσα Απρίλη μέχρι μέσα Οκτώβρη μπορείς κάθε μέρα να κάνεις μπάνιο μετά τη δουλειά σου
Πόσες φορές μπορεί κανείς στην Αθήνα να βγει ένα βράδυ χωρίς να έχει κανονίσει ΤΙΠΟΤΑ, να τρακάρει γνωστούς και να καταλήξει να γυρίζει το πρωί;
και τι δουλεια κανουν στο χωριο σου?
-
Ρε τα έχω γράψει 100 φορές, ασχοληθείτε (ΣΟΒΑΡΑ όμως) με μεικτά παιχνίδια τζόγου και θα βγάλετε χρήματα...Παιχνίδια τα οποία είναι μεικτά είναι η καλύτερη παγίδα ηλιθίων οι οποίοι αποδίδουν πάντα τη χασούρα τους στην τύχη : κανείς δεν θα παίξει σκάκι με στοίχημα μαζί μου ιδιαίτερα αφού χάσει 10-0 τις πρώτες 10 παρτίδες...Στο Backgammon όμως μπορεί να χάσει απλά 6-4 ή 7-3 και θα το αποδώσει στο ότι ήταν άτυχος ενώ αν κερδίσει κιόλας (διόλου απίθανο αφού είναι μεικτό το παιχνίδι) θα νομίσει ότι είναι και καλύτερος, ε αυτό ίσως να είναι αρχή ενός υπέροχου ξεπουπουλιάσματος
-
Είτε ασχολούνται με τον τουρισμό, είτε δουλεύουν στο Ρέθυμνο ή στο γειτονικό κεφαλοχώρι + τις ελιές φυσικά
Αν βολέψει να κατέβω κάτω(χλωμό το βλέπω) ούτε που θα σκεφτόμουν να μείνω στην πόλη
-
Για να είμαστε λίγο ρεαλιστές τα λεφτά δεν βγαίνουν έτσι εύκολα στα βουνά.
Το να πουλάει κάποιος αυγά και τυρί από τον κήπο και το μαντρί του, καλώς ή κακώς είναι παράνομο και επικίνδυνο για την δημόσια υγεία.
Και επειδή δεν ξέρεις αν οι 20 προβατίνες είχαν μελιταίο και πως φτιάχθηκε το τυρί καλύτερα μακρυά!! έχουν δει πολλά τα μάτια μου στα βουνά!
Πέρυσι όταν τελείωσαν οι ζωοτροφές και λόγω των αυξημένων τιμών που τσάκισαν τελικά τους αγρότες, άρχισαν τα μεταλλαγμένα καλαμπόκια.
3 μέρες ούτε που τα πλησίαζαν τα πρόβατα αλλά η πείνα τα ανάγκασε να τα φάνε!BTW να πώ ότι μέχρι πέρυσι τις ελιές τις έδινες μισακές σε κάποιους συγγενείς και έπαιρνες το λαδάκι σου στον 1 τόνο λάδι έπαιρνες 150 κιλά, πλέον δεν τους συμφέρει οπότε ή πας μόνος σου ή πας supermarket ή η λύση της τελευταίας χρονιές μισακές με Αλβανούς και Βούλγαρους (οι οποίο είναι πολύ άξιοι και μπράβο τους κρατάνε τα χωριά και την αγροτιά)
-
Ο χρήστης spiros έγραψε:
Με 20 προβατίνες (και τρεις ώρες δουλειά την ημέρα), έχετε εγγυημένα πάνω από 1.000 Ε τον μήνα.
Πληροφορίες με πμ, χρέωση λογική.Εγώ από όλη τη συζήτηση κρατάω αυτό!
Αν ίσχυε έφευγα αύριο Ηλία!Ναι, αλλά δεν έστειλες ένα πμ για λεπτομέρειες κ με αναγκάζεις να τις δώσω δωρεάν.
Πως θα πάμε έτσι μπροστά, μου λες;Τεσπα...
20 προβατίνες δίνουν 6-7 τόνους γάλα κ 30 αρνιά το χρόνο.
Η επένδυση είναι αστεία (20 ζώα είπαμε, όχι 200! Θα τις γνωρίζεις με τ' όνομά τους!) κ αν έχεις λίγο μυαλό θα πήζεις το γάλα κ θα το πουλάς σαν παραδοσιακό τυρί ή / και γιαούρτι σε σταθερούς πελάτες (εξ ου κ οι 3 ώρες δουλειά, αλλιώς για 20 προβατίνες μισή ώρα είναι αρκετή), όπως θα κάνεις κ για τα αρνιά. Αν θέλεις να δουλεύεις άλλα 15 λεπτά την ημέρα, θα έχεις εκεί γύρω και καμιά 50αριά - 100στή κότες κ θα πουλάς αυγά κ κοτόπουλα.
Τώρα που το ξανασκέπτομαι μάλλον λίγα είπα, 1000 Ε τον μήνα.δε θα διαφωνησω, γιατι προφανως ξερεις πολυ καλυτερα απο μενα, απλα πιο παλια που ηξερα κοσμο (βασικα ο πατερας μου τους ηξερε) που εκανε αυτη τη δουλεια, δε θυμαμαι κανεναν απο αυτους να ειναι 'ευκαταστατοι'. Και μιλαω για πολυ περισσοτερο απο 20 προβατινες.
θελουν και ταισμα/αρμεγμα, αρα νομιζω περισσοτερο απο μιση ωρα τη μερα!
Με 20 ζώα πιθανώς είναι 'μονόδρομος' το να βγάζεις κάποιο κέρδος. Και εντάξει με 1000 το μήνα δεν γίνεσαι ευκατάστατος.
Το ότι με 20ζα βγάζεις 1000e δεν σημαίνει ότι με 2000 ζώα θα βγάζεις 100.000
Επίσης δεν σημαίνει ότι με 2.000 ζώα είναι μονόδρομος το κέρδος. Αλλάζουν οι κλίμακες, αλλάζουν κι οι πιθανότητες.20 ζώα είπαμε, όχι 200! Θα τις γνωρίζεις με τ' όνομά τους!
Το να γνωρίζεις τις προβατίνες σου με το όνομά τους πάντως, να το προσέχεις (Σπύρο, kovathe, κλπ ενδιαφερόμενοι)
Πολλά συμβαίνουν με τις προβατίνες, εκείνες τις κρύες μέρες του χειμώνα Μπορεί να παρεξηγήσει ο κόσμος -
Με τις γίδες.
-
-
Ο χρήστης ililias έγραψε:
Με τις γίδες. -
Με τις γίδες.με οτι εχει βολευεται ο καθενας
-
Birth control.
Aν και δεν είναι απολύτως σίγουρο αυτό. -
Πήγατε σε άλλο θέμα όμως
Να σας πω εγώ τώρα.
Μετά από 2μιση χρόνια στα Χανιά, από άποψη δουλειάς η μοναδική δυσκολία είναι σε κάποια θέματα γραφειοκρατίας από κέντρα που βρίσκονται στην Αθήνα όπως χρηματοδοτήσεις, εξαγωγές κλπ που απλά ταλαιπωρούμαστε. Βέβαια δεν ασχολούμαστε με την τοπική αγορά αφού τα προϊόντα μας προορίζονται για εξαγωγή. Σήμερα το 70% του τζίρου μας το εξάγουμε, μόλις στον 2ο ισολογισμό μας (μιλάμε για ΑΕ). Ξεκινήσαμε 3 και σήμερα είμαστε 12+2 (πρακτική εργασία). Πληρώνουμε τους φόρους, δίνουμε δουλειά σε νέους πτυχιούχους και βοηθάμε την οικονομία με τις εξαγωγές μας.
Ο μεγάλος τοίχος για μένα είναι η γραφειοκρατεία. Αν είχαν απλουστευθεί διάφορες διαδικασίες, είμαι σίγουρος ότι τα νούμερά μας σε όλους τους τομείς θα ήταν καλύτερα.Από τη ζωή τοπικά δεν έχω παράπονο αφού νέες γνωριμίες και παρέες έχουν ξεκινήσει. Αυτό που μου λείπει από Αθήνα είναι συγκεκριμένοι άνθρωποι και ελάχιστες δραστηριότητες, που αν πηγαίνεις 3-4 φορές το χρόνο τις κάλυψες. Για τα παιδιά δε, εδώ είναι παράδεισος, ειδικά το καλοκαίρι. Γενικά η ζωή είναι ακριβότερη αλλά αυτό το παραπάνω, το βλέπω σαν εξαγορά χρόνου με πολλαπλές προοπτικές.
-
Ο χρήστης cmarin έγραψε:
...Ο μεγάλος τοίχος για μένα είναι η γραφειοκρατεία....Δλδ ο Δημόσιος τομέας στην Ελλάδα; Δλδ ... δλδ κ οι λειτουργοί του; Οι Έλληνες ΔΥ;
-
...Ο μεγάλος τοίχος για μένα είναι η γραφειοκρατεία....
Δλδ ο Δημόσιος τομέας στην Ελλάδα; Δλδ ... δλδ κ οι λειτουργοί του; Οι Έλληνες ΔΥ;
Μα γιατί εκπλήσσεστε;
-
Καλύτερα να . Γιατί αν δεν , θ' αρχίσω να για το ΚΥΡΙΟ πρόβλημα της Ελληνικής οικονομίας κ κοινωνίας σήμερα, που για μένα είναι οι Έλληνες ΔΥ και πρώτα απ' όλους οι εκπαιδευτικοί. Οπότε,
-
Πας γυρεύοντας.
-
Καλύτερα να . Γιατί αν δεν , θ' αρχίσω να για το ΚΥΡΙΟ πρόβλημα της Ελληνικής οικονομίας κ κοινωνίας σήμερα, που για μένα είναι οι Έλληνες ΔΥ και πρώτα απ' όλους οι εκπαιδευτικοί. Οπότε,δεν ειναι οι ελληνες χωριατες που αφησαν τα χωρια τους και πηγανε στην πολη να πουλησουν υπηρεσιες;
απορια 2η: οι εκπαιδευτικοι που δουλευουν στον ιδιωτικο τομεα ειναι καλοι ή... μετεξεταστεοι κ αυτοι;
-
Eίναι γενικά καλοί γιατί ένα παράπονο ν' ακουστεί από μαθητή/σπουδαστή, κινδυνεύουν να χάσουν τη δουλειά τους. Αν ακουστούν αρκετά παράπονα, είναι σχεδόν βέβαιο ότι θα τη χάσουν.
-
Ο χρήστης manosk έγραψε:
Eίναι γενικά καλοί γιατί ένα παράπονο ν' ακουστεί από μαθητή/σπουδαστή, κινδυνεύουν να χάσουν τη δουλειά τους. Αν ακουστούν αρκετά παράπονα, είναι σχεδόν βέβαιο ότι θα τη χάσουν.Ακριβώς γι'αυτό οδηγούνται στο άλλο άκρο. Της με κάθε τρόπο ικανοποίησης του γονιού!!! Που είναι εξισου λάθος με την απάθεια που δέρνει τους δήμόσιους.
Φυσικά, και στους δύο υπάρχουν αρκετές εξαιρεσεις.
-
Ο χρήστης manosk έγραψε:
Eίναι γενικά καλοί γιατί ένα παράπονο ν' ακουστεί από μαθητή/σπουδαστή, κινδυνεύουν να χάσουν τη δουλειά τους. Αν ακουστούν αρκετά παράπονα, είναι σχεδόν βέβαιο ότι θα τη χάσουν.οι οποιοι μαθητες σαφως
- θα κανουν παραπονο αν ο καθηγητης δεν ειναι 'διαβασμενος'
- θα κανουν παραπονο αν ο καθηγητης τεμπελιαζει
- εχουν στην τελικη την ικανοτητα να αξιολογησουν τους καθηγητες ως προς το αντικειμενο τους
να μη σχολιασω αυτο που λεει ο κουκ που ειναι 100% σωστο (ο πελατης εχει παντα δικιο)
μανο το παιδι σου οταν μεγαλωσει θα προτιμουσες να παει στο Deree ή στο καποδιστριακο;
-
Αν αρνείσαι όμως φίλε μου skye τη δυνατότητα στο μαθητή να αξιολογεί τον καθηγητή του, γιατί πιστεύεις ταυτόχρονα πως έχει τη δυνατότητα να εκφράζει άποψη για την εκπαιδευτική πολιτική στο σύνολο της; 'cheap shot', το ξέρω , απλά δράττομαι της ευκαιρίας να το σχολιάσω επειδή τα συζητούσαμε και στο άλλο θέμα.
Νομίζω η αλήθεια είναι στη μέση. Σίγουρα στο ιδιωτικό ο καθηγητής δεν μπορεί να τεμπελιάσει, δεν μπορεί να είναι τελείως βλάκας, γιατί αργά η γρήγορα θα αποκαλυφθεί και θα πάρει πόδι. Από την άλλη, οι κακομαθημένοι 'πελάτες' (γονείς και παιδιά) μπορούν να ασκήσουν άλλου είδους πιέσεις, και όντας ο ίδιος μαθητής ιδιωτικού ('καλού', μη χέσω) είδα πολλά στραβά στα 12 χρόνια που πέρασα μαθητής
Tελικα που βρισκεται το προβλημα της ελληνικης οικονομιας;