-
Ο χρήστης GeorgeTabs έγραψε:
Έτσι είναι μάλλον. Γενικά τα γιαπωνέζικα diesel είχαν μείνει πίσω σε σχέση με τα Ευρωπαϊκά.
Πάντως χτές πέρασε δίπλα μου Alfa Romeo 156Q4 ( diesel αποκλειστικά ) με πινακίδες Θεσσαλονίκης. Καπνα δεν έβγαζε έκανε όμως τόσο πολύ θόρυβο όπως τα παλιά ταξί Jetta.Μάλλον κάποιο πρόβλημα είχε το μοτέρ...Επίσης δεν έχω δεί ταξί καινούργιας τεχνολογία να βγάζει κάπνες.Δεν ήταν θόρυβος. Στα Alfa Romeo λέγεται ευχάριστος ήχος
Πάντως οι 4κύλινδροι ντήζελ κάνουν θόρυβο...
Ο 5κύλινδρος που έχω λόγω μικρότερης γωνίας σφήνωσης (144 μοίρες έναντι 180 των 4κύλινδρων) ακούγεται ελάχιστα και μόνο κοντά στο ρελαντί πως είναι ντήζελ...
Οι 4κύλινδροι δεν κρύβονται τόσο εύκολα...Κοιτα οι HDI των 406 ταξί δεν ακούγονται καθόλου. Το ίδιο και αυτός ενός Vectra που μπήκα πρόσφατα. Σου λέω μιλάμε για απίστευτο κροτάλισμα κάτι δεν πήγαινε καλά...
-
Ο χρήστης mirage έγραψε:
Κοιτα οι HDI των 406 ταξί δεν ακούγονται καθόλου. Το ίδιο και αυτός ενός Vectra που μπήκα πρόσφατα. Σου λέω μιλάμε για απίστευτο κροτάλισμα κάτι δεν πήγαινε καλά...
Vectra & Alfa συνήθως έχουν τα ίδια σύνολα
-
Ο χρήστης lkar έγραψε:
Κοιτα οι HDI των 406 ταξί δεν ακούγονται καθόλου. Το ίδιο και αυτός ενός Vectra που μπήκα πρόσφατα. Σου λέω μιλάμε για απίστευτο κροτάλισμα κάτι δεν πήγαινε καλά...
Vectra & Alfa συνήθως έχουν τα ίδια σύνολα
Το ξέρω
-
Ο χρήστης hrdoukas έγραψε:
Καλημερα
Ποια ειναι τα ορια Αθηνας και Θεσσαλονικης ? Επιτρεπεται στην περιφεριακη της Θεσσαλονικης εαν καποιος θελει να παει πχ για Χαλκιδικη?
BimmerΣτη Θεσσαλονίκη νομίζω η 'απαγορευμένη' ζώνη είναι εντός του περιφεριακού
Στη ΔΕΘ, όταν είχαν φέρει τα diesel προς έκθεση - απίστευτη απογοήτευση) ότι τα όρια είναι τη γραμμή Φίλυρου - Ασβεστοχωρίου - Θέρμης, οπότε η απαγόρευση ισχύει και για την περιφερειακή, εκτός αν η περιφερειακή είναι εξαίρεση.
-
Έλεος!
Πότε θα βάλουν μυαλό οι ανεγκέφαλοι του υπουργείου κ να άρουν την απαγόρευση κυκλοφορίας των diesel εντός Αθηνών κ Θεσ/νίκης?....
Είναι τουλάχιστον χαζό αφού οι diesel κινητήρες είναι πιο οικονομικοί κ βγάζουν τα ίδια ή λιγότερα καυσαέρια με τους βενζινοκινητήρες.
Τώρα δεν ξέρω τι παίζει με το φαινόμενο των taxi (βλ. μαύρα σύννεφα από τις εξατμίσεις τους κτλ. αλλά νομίζω είναι θέμα ποιότητας πετρελαίου)σύννεφα βγάζουν όλα σχεδόν τα ντήζελ όταν πατάνε τέρμα γκάζι,
είναι μια αηδία και μισή.
κάθε φορά που 'κοντράρω' ένα ντήζελ,βγάζει όλη τη βρώμα και τη κάπνα στα μούτρα μου.
νομίζω τα καινούρια τογιότα ντήζελ δεν βγάζουν κάπνα γιατί έχουν πολύ αποτελεσματικά φίλτρα σωματιδίων.οι ταρίφες τώρα,που πατάνε γκάζι και χάνεις τον δρόμο μπροστά σου,είναι άλλη περίπτωση αφού ούτε σωστά τα συντηρούνε ούτε πάντα βάζουν πετρέλαιο κίνησης...
Ραντεβού το Πάσχα, να με κοντράρεις.
Δε λέω πως θα κερδίσω (δεν ξέρω και τι αμάξι έχεις), αλλά μια φορά από το ντήζελ μου κάπνα ΔΕ θα δεις!
Και είναι Γιούρω3, 5ετίας και με 108.000χμ...ΝΟΘΕΥΜΕΝΟ να μη βάζεις, σέρβις κανονικά να κάνεις και δεν καπνίζει!!
το Πάσχα? Που? Ελλάδα? Το αμάξι δεν το έχω στην Ελλάδα.
Το αμάξι φαίνεται στην υπογραφή/αβαταρ μου.Κάπνα πάντα βλέπω,να τις προάλλες είχα ενα βόλβο s60 d5 μπροστά μου,
με φλόμωσε πάλι,άσε που βρωμάει κιόλας. Σε σχέση με το καινούριο d5 που στέκεσαι? Εγώ μέχρι τα 160 μπροστά μετά μου φεύγει... -
Ο χρήστης mirage έγραψε:
Έτσι είναι μάλλον. Γενικά τα γιαπωνέζικα diesel είχαν μείνει πίσω σε σχέση με τα Ευρωπαϊκά.
Πάντως χτές πέρασε δίπλα μου Alfa Romeo 156Q4 ( diesel αποκλειστικά ) με πινακίδες Θεσσαλονίκης. Καπνα δεν έβγαζε έκανε όμως τόσο πολύ θόρυβο όπως τα παλιά ταξί Jetta.Μάλλον κάποιο πρόβλημα είχε το μοτέρ...Επίσης δεν έχω δεί ταξί καινούργιας τεχνολογία να βγάζει κάπνες.Δεν ήταν θόρυβος. Στα Alfa Romeo λέγεται ευχάριστος ήχος
Πάντως οι 4κύλινδροι ντήζελ κάνουν θόρυβο...
Ο 5κύλινδρος που έχω λόγω μικρότερης γωνίας σφήνωσης (144 μοίρες έναντι 180 των 4κύλινδρων) ακούγεται ελάχιστα και μόνο κοντά στο ρελαντί πως είναι ντήζελ...
Οι 4κύλινδροι δεν κρύβονται τόσο εύκολα...Κοιτα οι HDI των 406 ταξί δεν ακούγονται καθόλου. Το ίδιο και αυτός ενός Vectra που μπήκα πρόσφατα. Σου λέω μιλάμε για απίστευτο κροτάλισμα κάτι δεν πήγαινε καλά...
Άρα είτε που έβαλε νοθευμένο, είτε που του έβαλαν νοθευμένο, είτε που εκτός από 150 άλογα βγάζει και κανένα κροταλία!!!!
-
Ο χρήστης enginekiller έγραψε:
Δεν ξερω τι αρνητικα θα μπορουσε να εχει η χρηση πετρελαιου θερμανσης ειδικα απο τη στιγμη που εχω δυο ταριφες φιλους που δεν εχουν βαλει ποτε κινησης(7-8 χρονια τωρα) και ο ξαδερφος μου με mitsubishi l200 4x4 που γεμιζει παντα απο την δεξαμενη πετρελαιου του σπιτιου του με το θερμανσης 7 χρονια και παρολαυτα δεν εχουν παθει τιποτα...
Στα παλαιάς τεχνολογίας καμία. Στα νέας τεχνολογίας ίσως κάποια μικροπροβλήματα με το Θείο. Το θέμα είναι ότι το πετρέλαιο θέρμανσης στην Αθήνα είναι χωρίς Θείο οπότε ακόμα και σε νέα οχήματα δεν πρέπει να υπάρχουν προβλήματα. Τα super diesels (όπως Toyota) που θέλουν πολύ χαμήλη στάθμη Θείου δεν μπορούν να κυκλοφορήσουν στην Ελλάδα και για το λόγο αυτό δεν τα εισάγει η αντιπροσωπία.
Αν την πατήσεις όμως σε σύγχρονο diesel ετοιμάσου για προσωπικό δάνειο στην Τράπεζα γιατί μιλάμε για 3000 Ευρώ το ελάχιστο.....
Ο λόγος που δεν επιτρέπεται σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη είναι γιατί οι 2 αυτές περιφέρειες αντιπροσωπεύουν το 60~70% της αγοράς και έτσι το Δημόσιο εξασφαλίζει το κάτι παραπάνω (πιο πολλά λεφτά από την βενζίνη και λιγοτέρες απώλειες από τη νοθεία του diesel).
Ωραία τα νέα emoticons bye the way.
-
εμας παντος ειναι μοντελο του 97 και βγαζει λιγη καπνα μονο οταν ειναι κρυο μετα ειναι μια χαρα ισως και να φταιει και η ποιοτητα καυσιμου γιατι βαζουμε μονο απο ενα συγκεκριμενο βενζιναδικο εδω και χρονια πετρελαιο και το αμαξι δεν εχει κανενα προβλημα και αυτο φαινετε και οταν σου βγαζουν καρτα καυσαεριων καθως το δικο μας ειχε πιο μικρο δεικτη απο οτι ενα octavia που ηταν εκει το παν ειναι η σωστη συντηρηση και το καυσιμο πιστευω
-
Τα παλιά ντήζελ δεν έχουν πρόβλημα, αλλά τα καινούρια δεν έχουν πολλές ανοχές σε κακό καύσιμο...
Ο ντήζελ του Μιτσουμπίσι ποια χρονιά σχεδιάστηκε;
Είναι κόμον ρέηλ;Ακριβως ετσι ειναι ....εχω ενα peugeot 407 taxi με τον 2.0lt HDi diesel κινητηρα και οποτε τυχει και βαλω απο βενζιναδικο που δεν εχει καλη ποιοητα πετρελαιου κανει σκορτσαρισματα σε συγκεκριμενο φασμα στροφων ....
Στην αρχη νομιζα οτι ειχε προβλημα το αυτοκινητο , αλλα μετα καταλαβα οτι ειναι η ποιοτητα του καυσιμου ...
Αλλωστε ηδη υπαρχουν ακομη ποιο εξελιγμενοι diesel κινητηρες που δεν μπορουν να κυκλοφορησουν στη χωρα μας λογω της ποιοτητας του πετρελαιου ...
ΕΛΕΓΧΟΣ ΣΤΑ DIESEL