-
Ο χρήστης corsair έγραψε:
Με τρομάζετε!
Ρε, μήπως να έχω μαζί μου μπρατσάκια για παν ενδεχόμενο;;;
Δεν χρειαζετε... βαλε το χερι σου κατω απο το καθισμα και πιασε το σωσιβιο αεροπορικου τυπου με το οποιο σε προμηθευσε η Fiat. Καλα ρε.... τον εξοπλισμο σου ακομα δεν τον εμαθες
Το δικό μου κάτω απ' το κάθισμα είχε αυτά:
Και αναρωτιόμουν γιατί!
-
Ο χρήστης Montecarlo έγραψε:
Τι χολή είναι αυτή......όχι δεν είναι χολή αλλά η αγανάκτηση σαν κάτοχος ιταλικού αμαξιού που έβγαλε 1002 προβλήματα (το έχω πληρώσει 1 φορά ακόμα το αμάξι μέσα στο νερό), μέσα σε όλα και το παραπάνω πρόβλημα, και πλέον στα 130χιλ. Km παρέδωσε το air condition to πνεύμα του (Dedra είναι το αμάξι, όπως λέμε Tempra και Tipo...).
Πραγματικά περιμένω πως και πως σε λίγο καιρό να το ξεφορτωθώ, να πάω προς γερμανικό (http://www.4troxoi.gr/forum/viewtopic.php?t=19400) και να μην ξαναδώ ποτέ μου ιταλικό αμάξι ούτε ζωγραφιστό. Ξέρω ξέρω πλέον υπάρχουν και Grande Punto και Alfa 159 κτλ που σίγουρα έχουν αναβαθμιστεί και είναι και όμορφα, αλλά έχουν την ρετσινιά, πώς να το κάνουμε (και μόνο ότι θα βάζω λάδια Selenia που έβαζα στnν Dedra που είχε ανάποδα την τσιμούχα και τα ξερνούσε, και τα γαιδούρια το ξέραν το ελάττωμα και δεν το έλεγαν στον κόσμο μέχρι να σου τύχει, ε ναι λοιπόν θα με χαλάει πολύ!!) Ας πρόσεχε η Fiat, αυτή διάλεξε την πορεία της...
-
GrMikeD
ενώ με τα γερμανικά θα βρεις την υγειά σου ε?
-
GrMikeD
οποιοδηποτε αυτοκινητο μπορει να σου βγαλει προβληματα.
-
Χμμμ, μου φαίνεται θα πάω σε κανένα toyota για να βρώ την υγειά μου. Άχ αυτή η Lexus γιατί να μην έχει ένα αυτοκίνητο στα 2000 κυβικα???
-
Ο χρήστης GrMikeD έγραψε:
Χμμμ, μου φαίνεται θα πάω σε κανένα toyota για να βρώ την υγειά μου. Άχ αυτή η Lexus γιατί να μην έχει ένα αυτοκίνητο στα 2000 κυβικα???Για το ΙS εγώ στην θέση σου θα έκανα την υπέρβαση...
-
Κοιτα...εισαι γκαντεμης!
Αλλοι μετα την ντεντρα ή την κρατανε μεχρι σημερα με 270.000χλμ. η παιρνουν καποιο αλλο ιταλικο.
Ηταν original το a/c? -
Ο χρήστης LDriver έγραψε:
Κοιτα...εισαι γκαντεμης!Ερρρμμμμ κοιτα.... εκεινες τις εποχες οι Ιταλοι δεν ηταν στο φορτε τους... ηταν τοτε που απεκτησαν την ρετσινια. Λογικο να τον εχει καψει τον ανθρωπο λοιπον...
Το αντιθετο θα μπορουσα να πω βεβαια για τα Ιταλικα απο το 2000 και μετα οπου σε αξιοπιστια ειναι καλυτεροι απο κατι ψευδοpremium βορειοευρωπαιους... Γιαπωνεζια νιωστε την ανασα μας στον σβερκο σας... we are coming. O Μοντιτζεμολο ειπε βαρος στην αξιοπιστια... and shall be done.
-
Το κακο ειναι οτι οι μηχανικοι ακουσαν μονο το 'βαρος' και το παρακαναν.
-
Ο χρήστης BILL33 έγραψε:
Το κακο ειναι οτι οι μηχανικοι ακουσαν μονο το 'βαρος' και το παρακαναν.εεε γι αυτο βγαζουμε Turbo και diesel...
-
Ο χρήστης elteo έγραψε:
GrMikeDενώ με τα γερμανικά θα βρεις την υγειά σου ε?
Εγώ καμμένος πολλάπλά απο γερμανικά, πήγα στα Ιταλικά και βρήκα την υγειά μου
γιατί το γερμανικό όχι μόνο θα χαλάσει... αλλά θα σου κοστίσει και μια περουσία να το φτιάξεις -
Ο χρήστης corsair έγραψε:
Ξερει κανεις τί γινεται με τα 600ακια 1-2 χρονων και το A/C τους; Μιλαμε τωρα οτι η συχνη χρηση του A/C φερνει κατι απιστευτες πλημυρες μεσα στα αμαξια σε σημειο να τρεχουν τα νερα στα ποδια σου και να μην μπορεις να οδηγησεις. Ειναι κατι ελλατωματικο απο το εργοστασιο ή απλα να μην εχει κανεις μεγαλες απαιτησεις απο μια τοσο μικρη μηχανη;
Ας φτιαξουν τελοσπαντον εκεινο το λαστιχακι μεγαλυτερο ή με αλλα υλικα να μην φραζει τοσο δυσκολο ειναι;LOLOLOLOL....
για πες... τι σοι λαστιχακι ειναι αυτο που φερνει τοσες πλημμυρες?
Ρωταω γιατι και εγω ειχα πλημμυρες φετος με το Punto και πηγα να βρουνε απο που διαολο μπαζει μεσα νερο ο κλιματισμος (αφου πρωτα απεκλεισα εξωτερικες πηγες) Μου το φτιαξανε, αλλα δεν ρωτησα λεπτομεριες, τι ακριβως ηταν... Επειδη αναφερεις οτι κατι φραζει, γι αυτο με παραξενεψε...Φραζει τα λαστιχακι που ριχνει τα νερα εξω, γινεται υπερχειληση και τα νερα μην εχοντας διεξοδο πεφτουν στα ποδια σου για να σε δροσιζουν. Για να φτιαχτει το προβλημα αυτο χρειαζονται λιγοτερο απο 5 λεπτα.
-
Tο air condition ήταν απο την μάνα του. Και δεν είμαι γκαντέμης, γκαντέμηδες είναι και άλλα 4-5 τουλάχιστον φιλικά άτομα που ξέρω που είχαν το ίδιο αμάξι και το έχουν ξεφορτωθεί προ πολλού. Και γενικά και άλλα άτομα στο συνεργείο έχω δεί να βλασφημάνε. Ένας μάλιστα έλεγε ότι το Skoda Favorit που είχε ήταν τέρας αξιοπιστίας σε σχέση με το Lancia του...
Δέν λέω, πολύ όμορφο, τρομερή οδική συμπεριφορά, δένεσαι με το αμάξι, αλλά κάπου με την αναξιοπιστία του φτάνεις στο αμήν. Απο την άλλη είχαμε ένα Corolla του 88, που ακόμα το καημένο παίρνει μπρός τσακμάκι και δεν έχει ζητήσει τίποτα. Έχει τα ίδια χιλιόμετρα με την Dedra kai ίδια μεταχείριση, και η Dedra έχει πλέον απόδοση από 1000 σε σχέση με το 1300 corolla!!! Βέβαια στα υπόλοιπα χαρακτηριστικά που ανέφερα παραπάνω για το Lancia, είναι κατώτερο, η αλήθεια να λέγεται... Σε έναν μηχανικό lancia που του είχα πεί πως είναι δυνατόν αυτό να χαλάει και το corolla ποτέ, μου είχε πει: μήν την ψάχνεις, και εγώ Corolla έχω!!!!
Ήταν ελαττωματικά τα Tipo-ειδή, πάει και έληξε, δεν με πείθει κανείς για το αντίθετο.
Δεν αντιλέγω ότι με τα καινούργια μπορεί να έχει φτιάξει η αξιοπιστία, αλλά άμα δεν δώ αποτελέσματα των 100,000 Km, δεν πείθομαι εύκολα...
-
(και μόνο ότι θα βάζω λάδια Selenia που έβαζα στnν Dedra που είχε ανάποδα την τσιμούχα και τα ξερνούσε, και τα γαιδούρια το ξέραν το ελάττωμα και δεν το έλεγαν στον κόσμο μέχρι να σου τύχει, ε ναι λοιπόν θα με χαλάει πολύ!!)Η ανάποδη τσιμούχα όπως λες είναι χαρακτηριστικό των Lancia και μερικών Fiat. Το ότι ξερνούσε λάδια γινόταν διότι ο μηχανικός έβαζε περισσότερο λάδι από το προβλεπόμενο. Διότι μπορεί η Fiat και η Lancia να είχε περίεργες τιμές πλήρωσης λαδιού (πχ 3.225 λίτρα) αλλά τι να γίνει; Τόσο έπαιρνε, τόσο έπρεπε να βάλεις. Το παραπάνω το ξέρναγε. Το δικό μου το φιατάκι έτσι είναι. Αν του βάλεις παραπάνω λάδι ή περισσότερη βαλβολίνη τα ξερνάει, πέφτει η στάθμη στο κανονικό και σταματάει.
-
τι να πώ φίλε... εμένα στο συνεργείο μου είχαν πεί ότι ήταν ελάττωμα της γραμμής παραγωγής και πολλά το είχαν και για αυτό έχαναν λάδια από τα πλάγια και ο κινητήρας ήταν γεμάτος λάδια (αυτό εννοώ λέγοντας ξερνούσε λάδια).
-
Χμμμ... εγώ εννοούσα βασικά τις τάπες που βρίσκονται από κάτω. Μου το είχε πει μηχανικός το φαινόμενο αυτό ενώ έψαχνα κάποτε να βρω γιατί στάζει λάδι το αυτοκίνητο. Στον κινητήρα όμως που λες είναι διαφορετικό πράγμα, δεν ήξερα ότι εννοούσες αυτό. Και καλά, δεν την έφτιαξαν τη γραμμή παραγωγής; Γιατί δεν έχω ακούσει ποτέ το πρόβλημα αυτό, τουλάχιστον σε Tempra που μοιράζεται τα ίδια μηχανικά μέρη με τη Dedra.
-
Ο χρήστης kotetsi έγραψε:
Χμμμ... εγώ εννοούσα βασικά τις τάπες που βρίσκονται από κάτω. Μου το είχε πει μηχανικός το φαινόμενο αυτό ενώ έψαχνα κάποτε να βρω γιατί στάζει λάδι το αυτοκίνητο. Στον κινητήρα όμως που λες είναι διαφορετικό πράγμα, δεν ήξερα ότι εννοούσες αυτό. Και καλά, δεν την έφτιαξαν τη γραμμή παραγωγής; Γιατί δεν έχω ακούσει ποτέ το πρόβλημα αυτό, τουλάχιστον σε Tempra που μοιράζεται τα ίδια μηχανικά μέρη με τη Dedra.To Tempra παρουσιαστηκε μετα την Dedra οποτε μπορει να βελτιωσαν τπτ.
Κοιτα GrMikeD εχω κανει πανω απο 100.000χλμ η καλυτερα πανω απο 200.000χλμ.Και φετος την ανακατασκευασα για να την κρατησω επαοριστον και ειναι και μοντελο 90.
Αυτο που ξερω και γενικα μου εχει πει ο μηχανικος μου ειναι οτι οι 1600 εβγαζαν αρκετα προβληματα,οι 1800 σχεδον τπτ και οι 2000 σπανια.
Και μενα μου ετυχε να αλλαξω κομπρεσορα στα 90000χλμ. σε μερσεντες του 2000 και ψιλο εφριξα(και μ'αυτο που επαθα και ειδικα οταν ειδα την τιμη).
Α και σε μηχανικο με Lancia επι δεκαετιες πηγαινω τα τελευταια χρονια.Και μαλιστα εκανα το λαθος να πηγαινω σε μηχανικο με φορωτ(ασχετον) και οταν πηγα να παρω γνωμη απ'τον τωρινο μηχανικο μου εδειξε ποσο κομπογιανιτης μπορει να ειναι καποιος. -
Δεν αντιλέγω ότι με τα καινούργια μπορεί να έχει φτιάξει η αξιοπιστία, αλλά άμα δεν δώ αποτελέσματα των 100,000 Km, δεν πείθομαι εύκολα...Prisma 1600 symbol 173.265km
Lybra 1600 150.000km(περιπου)
Ειναι να σου τυχει !Η βαση του Punto fl(mk2) me ton 1.200cc σηκωνει τον 1400?
-
Πήγα και άλλαξα λαδάκια στη φριτέζα...εεε στο Punto μου σήμερα!
Έβαλα τα 20Κ και όχι τα Gold, τα οποία παραδόξως κυκλοφορούν σε κουτάκι Alfa Romeo .
4 λίτρα +φίλτρο σχεδόν 55 ευρώ. Τα λάδια έχουν 38,κάτι αλλά δεν θυμάμαι πόσο είχαν τα αντίστοιχα Gold...
Το πρόβλημα με το συναγερμό (όπλισε εν κινήσει) μου μάλλον οφείλεται σε κάπιο μικροδιακοπή ρεύματος λόγω ραγισμένου πλολου μπαταρίας ή προβληματος σε καλώδιο.
Σε αυτό συνηγορεί και το γεγονός ότι μπερδεύει την ημερομηνία το trip computer οταν μείνει κλειστό για πάνω από 1 μέρα...
**
Koutsan**, έχε το νου σου! Αν δεις να ανάβει έστω και στιγμιαία το φωτάκι της μπαταρίας ή πέσει στιγμιαία η δέσμη των φωτων (σε ανωμαλία συνήθως), παίζει πρόβλημα. Βέβια υπάρχει και το ενδεχόμενο να είναι απλά ένα bug του συστήματος...Αν είναι όντως προβλημα με τον πόλο, σε κάποια φάση θα αρχίζουν να αδυνατίζουν τα φώτα μου. Προς το παρόν ο ηλεκτρολόγος μου είπε τι να έχω στο νου μου μήπως και βγάλουμε άκρη και μου έδειξε πως αποσυνδέεται ο συναγερμός!
-
Γιατι δεν δοκιμασε να κουνησει τον πολο να δειτε τι γινεται;
FIAT FORUM