-
Χθες ήμουν στην εμπορία και επεξεργαζόμουν το Παντάκι μου για αρκετή ώρα.
Το έβαλα ξανά μπροστά, έπαιξα με το radiocd, άκουσα τα ηχεία, έβαλα AC για να δω αν δουλεύει κλπ...Πάνω στην κουβέντα τους είπα ότι μόλις το πάρω, θα το πάω για ένα καλό έλεγχο σε συνεργείο δικό μου και για να του αλλάξω λάδια και ότι άλλο χρειάζεται.
Και μου ανέφεραν ότι να το πάω για έλεγχο όπου θέλω (για να μην έχω τυχόν αμφιβολίες) αλλά δεν χρειάζεται να του αλλάξω λάδια κλπ... γιατί θα παραλάβω το αυτοκίνητο με φουλ service και έλεγχο ώστε να μην υπάρχει πρόβλημα με την εγγύηση και τα 3 χρόνια δωρεάν service.Ωστόσο έχω μία απορία.
Υπάρχει κάποιος τρόπος να καταλάβει κανείς αν ένα συνεργείο έβαλε καινούρια λάδια στο αυτοκίνητο ή άφησε μέσα τα παλιά;Από το χρώμα ίσως;
-
Θα έλεγα να τους ζητήσεις να το πας για έλεγχο **ΠΡΙΝ **το πάρεις... αν σου βρούν κανένα κουσουράκι να ζητήσεις από την εμπορία να στο στρώσουν ή να σου κόψουν από την τιμή για να το φτιάξεις εσύ...
-
Για αυτό παραπάνω ζητούσα βοήθεια για συνεργείο.
Τώρα θα παραλάβω και ότι προκύψει.
Ήδη έχω πάρει τηλέφωνο σε 5 συνεργεία FIAT.
Τα 4 είναι κλειστά και δεν ξέρω πότε και αν θα ανοίξουν ποτέ.
Πέρασα χθες από ένα άλλο στο Ηράκλειο και έχει βάλει λουκέτο.Βρήκα ένα ανοιχτό αλλά μόνο για σήμερα.
Από αύριο κλείνει και αυτό και θα ανοίξει από την επόμενη Τρίτη και μετά. Σε αυτούς θα το πάω.Επίσης έχω σοβαρό πρόβλημα με την εργασία μου.
Δεν μπορώ να την κοπανάω από την εργασία μου όποτε μου καπνίσει.Τέλος πάντων. Επαναφέρω το ερώτημα:
Υπάρχει κάποιος τρόπος να καταλάβει κανείς αν ένα συνεργείο έβαλε καινούρια λάδια στο αυτοκίνητο ή άφησε μέσα τα παλιά;
Από το χρώμα ίσως;
-
Όχι γιατί με το που δουλέψει ο κινητήρας θα μαυρισουν.
-
Έχει πάρει το μάτι μου αυτούς:
https://www.spotmechanic.gr/δεν είναι συνεργείο, υποτίθεται κάνουν μόνο διαγνωστικούς ελέγχους... δεν ξέρω αν λένε κάτι πραγματικά.. Επίσης απ'ότι ξέρω στο Μαρούσι είναι και η Autoone που είναι fiat αντιπρόσωπος... Μήπως συνεννοηθείς με αυτούς και το μαντρά σου να το πας να το κοιτάξουν?
-
Ο χρήστης Happy έγραψε:
Όχι γιατί με το που δουλέψει ο κινητήρας θα μαυρισουν.ok! Το πολύ-πολύ θα ξαναβάλω λάδια και ένα φιλτράκι. Ευχαριστώ.
-
Ο χρήστης Esti έγραψε:
Έχει πάρει το μάτι μου αυτούς:
https://www.spotmechanic.gr/δεν είναι συνεργείο, υποτίθεται κάνουν μόνο διαγνωστικούς ελέγχους... δεν ξέρω αν λένε κάτι πραγματικά.. Επίσης απ'ότι ξέρω στο Μαρούσι είναι και η Autoone που είναι fiat αντιπρόσωπος... Μήπως συνεννοηθείς με αυτούς και το μαντρά σου να το πας να το κοιτάξουν?
Autoone = Συγγελίδης = Peugeot = CITROEN Με τίποτα λέμε...
Όσο για την spotmechanic μίλησα μαζί τους.
Στην διαδικασία πριν το έλεγχο υπάρχει κάτι που με χάλασε και με έβαλε σε υποψίες, οπότε και τους απέρριψα. -
Ο χρήστης Storm έγραψε:
ok! Το πολύ-πολύ θα ξαναβάλω λάδια και ένα φιλτράκι. Ευχαριστώ.
Το πρωι που ειναι κρυα η μηχανη τραβηξε εξω το δεικτη σταθμης του λαδιου. Εαν δεις εστω και λιγο ξανθο το λαδι τοτε εχει αλλαχτει. Αν ειναι παχυρευστο και πισσα μαυρο τοτε ειναι πολυ παλιο και στασιμο . Εαν ειναι μαυρο και σαν νερο τοτε εχει χασει τις λιπαντικες του ιδιοτητες και φυσικα δεν εχει αλλαχτει.
-
Ο χρήστης coupeas έγραψε:
Το πρωι που ειναι κρυα η μηχανη τραβηξε εξω το δεικτη σταθμης του λαδιου. Εαν δεις εστω και λιγο ξανθο το λαδι τοτε εχει αλλαχτει. Αν ειναι παχυρευστο και πισσα μαυρο τοτε ειναι πολυ παλιο και στασιμο . Εαν ειναι μαυρο και σαν νερο τοτε εχει χασει τις λιπαντικες του ιδιοτητες και φυσικα δεν εχει αλλαχτει.
thanks φίλε!!!!!
Οπότε πριν το πάρω θα κοιτάξω τη μηχανή και το δείκτη του λαδιού!!!!...
-
Ο χρήστης coupeas έγραψε:
Ούτε η http://www.blackstone-labs.com/ να ήσουν!
-
δωσε ενα 40αρι και αλλαξε λαδια και φιλτρο για να εχεις το κεφαλι σου ησυχο. συνεργειος μεχρι 20 αυγουστου δυσκολα. κατσε εκει και δοκιμασε ολα τα ηλεκτρικα και ηλεκτρονικα να δεις αν δουλευουν πριν το παρεις. το συστημα που ελαφραινει το τιμονι, γυρνα δεξια - αριστερα το τιμονι με αναμμενη μηχανη και καπο μην ακουγεται κανενα γκουπ. και πριν πας σε συνεργειο πας σε ενα πλυντηριο με το ευρω που ειναι και ριξε νερο στα τζαμια να δεις μην παιρνει νερο απο πουθενα. υπαρχουν παθοντες. οχι εγω lol αλλα εχω εναν παθοντα με αλλης μαρκας αμαξι.
-
Ευχαριστώ sbr!
Συνεργείο υποχρεωτικά από την επόμενη Τετάρτη και μετά.
Θα κάνω τις δοκιμές που μου λες. Αυτά είναι εύκολα.
Αν παραλάβω αύριο ή την Παρασκευή, στο σπίτι θα κάνω και το τεστ νερού... -
Ο χρήστης Storm έγραψε:
Δε μαυριζουν κατευθειαν τα λαδια!
-
Ο χρήστης Storm έγραψε:
Ευχαριστώ sbr!
Συνεργείο υποχρεωτικά από την επόμενη Τετάρτη και μετά.
Θα κάνω τις δοκιμές που μου λες. Αυτά είναι εύκολα.
Αν παραλάβω αύριο ή την Παρασκευή, στο σπίτι θα κάνω και το τεστ νερού...ναι Storm να το κανεις γιατι υπαρχει ατομο που το αγορασε Σεπτεμβριο και το πηρε χαμπαρι ενα μηνα μετα. εχει και ζεστη εξω, οποτε θα το θελει το μπανακι του τα λαδια μου φαινεται μαυριζουν αμεσως στα πετρελαιοκινητα. και στο punto μου
-
Παιδιά με τα λάδια θα το κοιτάξω όσο μπορώ.
Δεν βοηθά και ο καιρός. Με τόσο ήλιο, σίγουρα θα μαυρίζουν ποιο γρήγορα...
-
Ο χρήστης Storm έγραψε:
Παιδιά με τα λάδια θα το κοιτάξω όσο μπορώ.Δεν βοηθά και ο καιρός. Με τόσο ήλιο, σίγουρα θα μαυρίζουν ποιο γρήγορα...
στα diesel μαυρίζουν αμέσως......της βενζίνης θέλουν μερικές χιλιάδες χλμ για να μαυρίσουν
-
Ο χρήστης Storm έγραψε:
Παιδιά με τα λάδια θα το κοιτάξω όσο μπορώ.Δεν βοηθά και ο καιρός. Με τόσο ήλιο, σίγουρα θα μαυρίζουν ποιο γρήγορα...
να ριξεις μεσα αντιλιακο Storm
-
Η αξία ενός σκούτερ σε αυτές τις στιγμές φαίνεται!...
Panda από την επόμενη Τρίτη,Τετάρτη,Πέμπτη,Παρασκευή,Σαββάτο και βλέπουμε...
Το δημόσιο έχει κατεβάσει τα ρολά και δεν κάνει μεταβιβάσεις.
Δεν με χαλάει ιδιαίτερα. Ευκαιρία να ψάξω για κανά συνεργείο της προκοπής. -
Oλο χαρά με το καινούργιο τουτού έτσι?
-
Βασικά χαίρομαι που 'ξεφορτώθηκα' το 207...
Και ελπίζω να βγει καλό το Πάντα, να κάνω την δουλειά μου χωρίς να είμαι διαρκώς με το χέρι στη τσέπη.
FIAT FORUM