-
Ο χρήστης Krusenstern έγραψε:
Τι στο καλό;; Στραγάλια νομίζει η Φιατ ότι είναι τα άλογα..;; Ακόμα και τα 130 από τον 1.4 Τ του Πούντο ήταν αρκετά...για τότε..Αλλά 220 από 1.6;;; Ελπίζω να μην είναι εύθραυστος ο κινητήρας...
Αν του φερθείς με το δέοντα σεβασμό στο ξεκίνημα-ζέσταμα-κρύωμα-σβήσιμο, γιατί να είναι εύθραυστος? Τα 1.8Τ της φάου βε μπορούσαν κι έβγαζαν 300 χωρίς σοβαρά προβλήματα, και μάλιστα ρυθμισμένα από διάφορους 'Mitsaras development'.
Ένα 1600άρι με 200+ άλογα, και μάλιστα αν έχει βάλει το χεράκι της η Abarth πάνω, θα είναι πιθανότατα ένα ΠΟΛΥ καλό μοτέρ.
Πάντως, τόσα άλογα θα δούμε ΜΟΝΟ από το Abarth. Το απλό τούρμπο δεν νομίζω να είναι πάνω από 160.
+1
Αν το μοτερ δεν το κανιβαλισει κανενας μαστρομητσος (ή κατοχος 'γνώστης'...) δε νομιζω οτι θα υπαρχει προβλημα. -
180HP θα έχει η 'απλή' έκδοση, είναι η ίδια μηχανή με το νέο Corsa OPC.
200+ θα έχει η Abarth
-
Να δούμε και τις τιμές. Αν το Abarth πάει κοντά στο όριο των 30k, έπαιξε κι έχασε. Κι ας είναι εξίσου δυνατό με Megane RS, πιο δυνατό από Golf, κι ας στρίβει, κι ας μην υστερεί ιδιαίτερα σε μέγεθος - χώρους (ειδικά σε χώρους), δεν το βλέπω να πουλάει. Αν έρθει στα 26-27k, θα είναι οκ. Ελπίζω το απλό τούρμπο να έρχεται ΣΗΜΑΝΤΙΚΑ πιο κάτω τουλάχιστον.
Ο χρήστης Montecarlo έγραψε:
180HP θα έχει η 'απλή' έκδοσηΜακάρι
Το πλαίσιο δείχνει να σηκώνει κάμποσα άλογα, ας το εκμεταλλευτούν. -
θα υπαρξει και ανταγωνισμος με το Corsa OPC σε θεμα τιμης, οποτε λογικα δε μπορει να ειναι ακριβο.
-
Ο χρήστης spiros έγραψε:
θα υπαρξει και ανταγωνισμος με το Corsa OPC σε θεμα τιμης, οποτε λογικα δε μπορει να ειναι ακριβο.Σωστό. Εγώ πάντως, θα έδινα και παραπάνω από ένα χιλιάρικο για να πάρω Punto αντί Corsa
-
Εσυ μπορει να τα εδινες, η αγορα παντως νομιζω οτι εχει σε μεγαλυτερη υποληψη την Οπελ παρα τη Φιατ.... Χωρις να σημαινει οτι εχει και δικιο...
-
Ο χρήστης spiros έγραψε:
Εσυ μπορει να τα εδινες, η αγορα παντως νομιζω οτι εχει σε μεγαλυτερη υποληψη την Οπελ παρα τη Φιατ.... Χωρις να σημαινει οτι εχει και δικιο...Διαφωνώ Σπύρο. Ούτε στην Ελλάδα δεν ισχύει αυτό που λες. Για την Ευρώπη ούτε λόγος βέβαια.
-
Εσυ μπορει να τα εδινες, η αγορα παντως νομιζω οτι εχει σε μεγαλυτερη υποληψη την Οπελ παρα τη Φιατ.... Χωρις να σημαινει οτι εχει και δικιο...
Διαφωνώ Σπύρο. Ούτε στην Ελλάδα δεν ισχύει αυτό που λες. Για την Ευρώπη ούτε λόγος βέβαια.
+1!!
Κ εγώ θα έδινα κ 1,5Κ παραπάνω για να πάρω FIAT παρά Opel!
-
Για το Grande Punto υπάρχουν προγραμματισμένες οι παρακάτω εκδόσεις:
1.4Τ 120HP
1.4Τ 150HP1.6Τ 180HP
1.6T 200+ HP (abarth)επειδή είναι πολλες είνα πιθανό κάποιες να κοπούν τελικά.....
-
180HP θα έχει η 'απλή' έκδοση, είναι η ίδια μηχανή με το νέο Corsa OPC.Ο κινητήρας αυτός φοριέται ήδη στο Meriva OPC. Οπότε, ας ρίξουμε μια ματιά στις τιμές του, για να πάρουμε μια ιδέα πού χοντρικά θα κινηθεί η fiat.
-
Ο χρήστης tazz έγραψε:
Ο κινητήρας αυτός φοριέται ήδη στο Meriva OPC. Οπότε, ας ρίξουμε μια ματιά στις τιμές του, για να πάρουμε μια ιδέα πού χοντρικά θα κινηθεί η fiat.
Στο GP θα πάει καλύτερα γιατί το Meriva είναι αρκετά πιο βαρύ και πιο αεροδυναμική τούβλου έχει. Στα πρόχειρα θα έλεγα 225-230 τελική και 7.5-8 τα 0-100
-
Ο κινητήρας αυτός φοριέται ήδη στο Meriva OPC. Οπότε, ας ρίξουμε μια ματιά στις τιμές του, για να πάρουμε μια ιδέα πού χοντρικά θα κινηθεί η fiat.
Στο GP θα πάει καλύτερα γιατί το Meriva είναι αρκετά πιο βαρύ και πιο αεροδυναμική τούβλου έχει. Στα πρόχειρα θα έλεγα 225-230 τελική και 7.5-8 τα 0-100
Σίγουρα! Εγώ αναφερόμουν στις τιμές τιμοκαταλόγου, και όχι στις τιμές επιδόσεων
-
Παλι ονειρευεστε turbo βρε?
Δεν ξερω... αλλα οτι και να σχεδιαζουν το εχουν καθυστερησει αρκετα (γιατι οι υπολοιποι βενζινοκινητηρες ειναι για τα πανηγυρια απο αποδοση). Επισης κατι μου λεει, πως οι Ιταλοι, πιστοι στην παραδοση τους να κανουν βλακειες θα πεταξουν καμια καυτη εκδοση... και ολοι εμεις που ψαχνουμε κατι στην μεση θα μεινουμε μαλακερς για μια ακομη φορα...
Παντως, στα διαφορα φορουμς εχουν ειπωθει τοσες πολλες εκδοσεις των turbo και των αποδοσεων που θα εχουν.... ετσι τελικα καταληγουμε να βλεπουμε posts-ευχολογια και οχι τι σκοπευει να κανει η FIAT.
Αχχχ, γιατι να μην ειμαι εγω στο τιμονι του Gruppo να τελειωνουμε με τον ανταγωνισμο....
-
Σωστό. Εγώ πάντως, θα έδινα και παραπάνω από ένα χιλιάρικο για να πάρω Punto αντί Corsa+1!!
Κ εγώ θα έδινα κ 1,5Κ παραπάνω για να πάρω FIAT παρά Opel!Μπράβο παιδιά, δώστε και σώστε.
-
δινω 1 προς 15 να ειναι καλυτερα στημενο το Corsa....
-
Ο χρήστης corsair έγραψε:
Παλι ονειρευεστε turbo βρε?
Παντως, στα διαφορα φορουμς εχουν ειπωθει τοσες πολλες εκδοσεις των turbo και των αποδοσεων που θα εχουν.... ετσι τελικα καταληγουμε να βλεπουμε posts-ευχολογια και οχι τι σκοπευει να κανει η FIAT.Οι μηχανές 1.4Τ 120 και 1.4Τ 150 είναι επίσημες και σίγουρες.
Το πρόβλημα είναι με την 1.6Τ που πια είναι GM και κατα πόσο θέλει το Gruppo να 'επενδύσει' σε 'ξένη' μηχανή. Η GM την έχει έκδοση 150 κ 180. Η έκδοση
1.6Τ 150 απορριφθηκε αφού υπάρχει 1.4Τ 150 και μένει η 1.6Τ 180 και πιθανή πιο άγρια εξέλιξη για πάνω από 200+....Τέλος Σεπτεμβρίου στην έκθεση στο Παρίσι θα έχουν σίγουρα και επίσημα πράγματα ... μεχρί τότε... καλοκαιρίνες διακοπές
-
premium κι η Fiat
-
Με μεγαλύτερο ενδιαφέρον για την Ευρώπη θα είναι και η έκδοση
με τον 1.6 JTD 120HP και 1.9 JTDm 16V με 175HP -
Με βλεπω να μην παιρνω Λεον ΦΡ και να περιμενω για το Πουντο 1.6Τ 180. Κακια ιδεα?
-
πολυ καλη ιδεα!!!
FIAT FORUM