-
αυτο το multijet τι ειναι;
πετρελαιο η βενζινη; -
Πετρελαιο
-
αρα για την αθηνα το ξεχναμε.
θα καιει και λιγο -
Ο χρήστης navouxodonosoras έγραψε:
Βλέπω στα multijet G. Punto 2 εκδόσεις, με 75ps-194nm κ 95ps- 200nm. Το πρώτο έχει 5άρι κιβώτιο ενώ το δεύτερο 6άρι. Αξίζει τα 1500 ευρώ διαφορά τιμής ? Έχει κανείς οδηγήσει ένα από τα 2 ? Σε σχέση με το 120άρι t-jet, πώς πάνε σε ρεπρίζ ? Μ' ενδιαφέρουν ταχύτητες 40-150 χλμ/ώρα.Tα έχεις μπλέξει ελαφρώς.Καταρχήν μιλάς για το Punto EVO,αφού μόνο σε αυτό διατίθεται ο 1,3mjet 95cv.
Tώρα οι δύο κινητήρες (75cv και 95cv)είναι εντελώς διαφορετικοί.Ο δεύτερος όχι μόνο υπερτερεί σε θέμα επιδόσεων του πρώτου,αλλά είναι και euro5...και το σημαντικότερο είναι τεχνολογίας multijet II (8 injectors με πίεση 1600 bar).
Καθαρότερος,οικονομικότερος,πιο αποδοτικός.
Επίσης το 1,3mjet 95cv δεν συνδυάζεται προς το παρόν με 6άρι κιβώτιο. -
Παιδες οπως εχω ξαναγραψει πλην του HGT στην οικογενεια εχουμε και ενα Seicento Sporting με νεο φορεμενο μοτερ τον οκταβαλβιδο 1242cc των 75 ιππων. Ειναι ελαφρα βελτιωμενος στα 82 αλογακια περιπου... Σημερα λοιπον καναμε κοντρα με ενα φιλο που εχει το Clio II 1.4 μοντελο 2003 με 98 ιππους. **Απλα να πω οτι ειμαι καμια 20αρια κιλα παραπανω απο αυτον και ειχα φουλ βενζινη ενω αυτος ρεζερβα οποτε βαλτε αλλα 25 κιλα απο το καυσιμο. Σε αυτες τις οριακες διαφορες και ειδικα με μκριες ιπποδυναμης τα σχεδον 50 κιλα κανουν μια μικρη διαφορα. **Πιστευα λοιπον οτι μεχρι τα 100 μαλλον το Seicento θα ηταν μπροστα αλλα μετα λογω χειροτερης αεροδυναμικης και μικροτερης ιπποδυναμης θα εχανε τη μαχη του 'αερα' στα πολλα χιλιομετρα. Καναμε δυο κοντρες στη αδια εθνικη. Απο 60 με 2α εως 150 και απο 80 με 3η εως 160. Στην πρωτη ημουν ελαχιστα μπροστα, 3/4 του αυτοκινητου!!! Στη δευτερη πηρα μισο (δηλαδη τιποτα) αυτοκινητο αρχικα αλλα στα 160 ημασταν πορτα πορτα!!! Χαρηκα πολυ για το μικρο Seicento μου γιατι δεν περιμενα με τιποτα να μπορω στα 160 να ειμαι ακριβως πορτα πορτα με το Clio... Επισης ημουν πολυ χαρουμενος που ηταν η πρωτη μου κοντρα που πηγαινα με αλλο αυτοκινητο ακριβως κοπια στα πολλα χιλιομετρα. Τοσο κοπια ρε παιδια ουτε Clio με Clio δεν παει !!! Απο οσο καταλαβα σε δυο τρεις εκκινησης απο χαμηλα χιλιομετρα που καναμε ,χωρις να μπορει να βγει σαφες συμπερασμα λογω κακου συγχρονισμου, ισως μεχρι τα πρωτα 100 χλμ το Seicento να ειναι μπροστα γυρω στα 0.3 με 0.5 δευτερα. Στα 160 πρεπει να εχει πεσει στο 0.1 και μετα να περναει μπροστα το Clio. Αυτα απο μενα.
-
καλα και συ με ρενο
ειναι γνωστο οτι τα γαλλικα δεν πανε βημα
-
Μια χαρα βηματακια ειδα να κανει το Clio.
-
Ο χρήστης Yugo_para_siempre έγραψε:
Παιδες οπως εχω ξαναγραψει πλην του HGT στην οικογενεια εχουμε και ενα Seicento Sporting με νεο φορεμενο μοτερ τον οκταβαλβιδο 1242cc των 75 ιππων. Ειναι ελαφρα βελτιωμενος στα 82 αλογακια περιπου... Σημερα λοιπον καναμε κοντρα με ενα φιλο που εχει το Clio II 1.4 μοντελο 2003 με 98 ιππους. **Απλα να πω οτι ειμαι καμια 20αρια κιλα παραπανω απο αυτον και ειχα φουλ βενζινη ενω αυτος ρεζερβα οποτε βαλτε αλλα 25 κιλα απο το καυσιμο. Σε αυτες τις οριακες διαφορες και ειδικα με μκριες ιπποδυναμης τα σχεδον 50 κιλα κανουν μια μικρη διαφορα. **Πιστευα λοιπον οτι μεχρι τα 100 μαλλον το Seicento θα ηταν μπροστα αλλα μετα λογω χειροτερης αεροδυναμικης και μικροτερης ιπποδυναμης θα εχανε τη μαχη του 'αερα' στα πολλα χιλιομετρα. Καναμε δυο κοντρες στη αδια εθνικη. Απο 60 με 2α εως 150 και απο 80 με 3η εως 160. Στην πρωτη ημουν ελαχιστα μπροστα, 3/4 του αυτοκινητου!!! Στη δευτερη πηρα μισο (δηλαδη τιποτα) αυτοκινητο αρχικα αλλα στα 160 ημασταν πορτα πορτα!!! Χαρηκα πολυ για το μικρο Seicento μου γιατι δεν περιμενα με τιποτα να μπορω στα 160 να ειμαι ακριβως πορτα πορτα με το Clio... Επισης ημουν πολυ χαρουμενος που ηταν η πρωτη μου κοντρα που πηγαινα με αλλο αυτοκινητο ακριβως κοπια στα πολλα χιλιομετρα. Τοσο κοπια ρε παιδια ουτε Clio με Clio δεν παει !!! Απο οσο καταλαβα σε δυο τρεις εκκινησης απο χαμηλα χιλιομετρα που καναμε ,χωρις να μπορει να βγει σαφες συμπερασμα λογω κακου συγχρονισμου, ισως μεχρι τα πρωτα 100 χλμ το Seicento να ειναι μπροστα γυρω στα 0.3 με 0.5 δευτερα. Στα 160 πρεπει να εχει πεσει στο 0.1 και μετα να περναει μπροστα το Clio. Αυτα απο μενα.είναι πανάλφρο το sei...
Ο 1200αρης δεν πήγαινε πακέτο με 6άρι??Γουστάρω το σει αλλά το τσινγκουενσέτο σπορτινηγκ ήταν ακόμα πιο χαρντ κόρε...
-
τον οχταβαλβιδο λεει μαλλον απο πουντο 94 μοντελο,σαν το δικο μου δλδ
-
Ο χρήστης red_monster έγραψε:
είναι πανάλφρο το sei...
Ο 1200αρης δεν πήγαινε πακέτο με 6άρι??Γουστάρω το σει αλλά το τσινγκουενσέτο σπορτινηγκ ήταν ακόμα πιο χαρντ κόρε...
Been there done that!! Καλό σχολείο στα μπροστοκίνητα για 18χρονους με αυτοκινητιστικές βλέψεις! Το πήγαινα και ειδικές σε χωματόδρομους και δεν έκανε κιχ!
-
Οχι δεν εχω 6αρι γιατι ειναι ο 8V των 75 ιππων της πρωτης γενιας Punto, με λιγο γαργαλημα πηγε γυρω στα 82. Ετσι και αλλιως το Sei εχει αρκετα κοντο κιβωτιο στην εκδοση Sporting. Το δικο μου μαζι με το νεο μοτερ και το bodykit της Abarth πρεπει να ζυγιζει γυρω στα 780 κιλα. Απλα λεω οτι ειχα 45 επιπλεον κιλα λογω φουλ καυσιμων και δικου μου βαρους. Οσον αφορα τα υπολοιπα στοιχεια του αυτοκινητου να πως οτι εχει και πισω δισκοφρενα, κιτρινα Bilstein και ειναι χαμηλωμενο. Να σας πως μια αληθεια; Στριβει καλυτερα απο το HGT μας, ισως και απο πολλα σημερινα σπορ supermini... Απλα στριβει ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΑ. Να σας πω ομως και μια αμαρτια; Αμα πηγαινεις γρηγορα στις αριστερες και εχεις φουλ γεματο το ρεζερβουαρ μετα απο λιγο αρχιζει να μυριζει βενζινα. Βλεπετε εχει δεξια την ταπα του ρεζεορβουαρ και χινεται λιγη .
-
Ο χρήστης Yugo_para_siempre έγραψε:
Να σας πω ομως και μια αμαρτια; Αμα πηγαινεις γρηγορα στις αριστερες και εχεις φουλ γεματο το ρεζερβουαρ μετα απο λιγο αρχιζει να μυριζει βενζινα. Βλεπετε εχει δεξια την ταπα του ρεζεορβουαρ και χινεται λιγη .αυτό λέγεται ιταλική προσωπικότητα...
-
Ο χρήστης Alba Parietti έγραψε:
Tα έχεις μπλέξει ελαφρώς.Καταρχήν μιλάς για το Punto EVO,αφού μόνο σε αυτό διατίθεται ο 1,3mjet 95cv.
Tώρα οι δύο κινητήρες (75cv και 95cv)είναι εντελώς διαφορετικοί.Ο δεύτερος όχι μόνο υπερτερεί σε θέμα επιδόσεων του πρώτου,αλλά είναι και euro5...και το σημαντικότερο είναι τεχνολογίας multijet II (8 injectors με πίεση 1600 bar).
Καθαρότερος,οικονομικότερος,πιο αποδοτικός.
Επίσης το 1,3mjet 95cv δεν συνδυάζεται προς το παρόν με 6άρι κιβώτιο.δηλαδη φιλε μου πιστευεις οτι το evo m-jet με τα 75 αλογα αν κανει γυρω στα 13500 € (οπως το G. punto τωρα) δεν αξιζει τα λεφτα του? μιλαω για τον πατερα μου (66 ετων) που απλα θελει να κανει οικονομια αλλα και να εχει ενα αυτοκινητο και οχι κανα .....play mobil.
και κατι ακομη. το m-jet 1.6 120hp ειναι της τεχνολογιας που λες παραπανω (multijet II) η καποιας παλαιοτερης? -
Ο χρήστης noe έγραψε:
δηλαδη φιλε μου πιστευεις οτι το evo m-jet με τα 75 αλογα αν κανει γυρω στα 13500 € (οπως το G. punto τωρα) δεν αξιζει τα λεφτα του? μιλαω για τον πατερα μου (66 ετων) που απλα θελει να κανει οικονομια αλλα και να εχει ενα αυτοκινητο και οχι κανα .....play mobil.
και κατι ακομη. το m-jet 1.6 120hp ειναι της τεχνολογιας που λες παραπανω (multijet II) η καποιας παλαιοτερης?Mια χαρά είναι και ο mjet με τα 75 άλογα.....ιδιαίτερα αν σκεφτείς ότι στην Ιταλία έχει τιμή εκκίνησης τα 13.800 στο Punto EVO,τη στιγμή που για την έκδοση με τα 90CV, χρειάζονται επιπλεόν 2000 ευρώ,ενώ γι' αυτήν να με τα 95CV,4000 ευρώ.Παραμένει όμως ένας κινητήρας προδιαγραφών euro4 (ό,τι μπορεί να σημαίνει σε βαθος χρόνου κάτι τέτοιο).
Ο 1,6 mjet προς το παρόν εξακολουθεί να είναι τεχνολογίας multijet I,αλλά είναι step 2.Έχει δηλ. διαφορετικά injectors από το step 1,με μεγαλύτερη πίεση.....και είναι αποκλειστικά euro 5.
1,3mjet 75CV:75CV@4000rpm / 190NM /13,6' 0-100/165km/119CO2 euro4
1,3mjet90CV:90CV@4000rpm /200 NM /11,9 0-100/ 175 km/ 115CO2 euro 4
1,3mjet II 95CV Start &stop: 95CV@4000 rpm /200NM /11,7 0-100/ 178km /110CO2 euro5
-
Καλησπέρα σας.
Γνώριζει κάποιος να μου πει εν στο GRANDE PUNTO 1.4 (95, έκδοση dynamic)με λάστιχα διαστάσεων 195/55/16 τοποθετούνται αλυσίδες χιονιού? -
Κανονικά,αν και πιστεύω οτι κάνεις λάθοσ στη διάσταση.
-
Συγνώμη αναφέρομαι στην έκδοση RACING αλλα΄η διαστση είναι αυτή: 195/55/16 και οκατασκευαστής λέει οτι δεν μπαίνουν αλυσίδες.Ισχύει κατι τέτοιο?
Σας ευχαριστώ!
-
Συμφωνα με το manual του Grande Punto , ναι ισχυει δεν μπορουν να μπουν αλυσιδες.Την αντιπροσωπεια την ρωτησες?
-
Οχι Evgenios και είναι το επόμενο που θα κάνω μάλλον απλα έλεγα μήπως μπορούσε να με βοηθήσει κάποιος απο εδώ μέσα....
-
ξερεις κανεις αν το bravo 1.2 του 2000 εβγαινε με ABS.
FIAT FORUM