-
Ο χρήστης leonvt έγραψε:
τελικα παραγγειλα ενα κοκκινο punto t-jet με ηλιοροφη sporting βεβαιαΚαλη επιλογη ,,,,,,με το καλο να το χαρεις !!!! Αν και ενα προγραμματακι θα του βαλεις δεν μπορει!!!!!
-
To κουπρίδι θα το κρατήσεις;
Με το καλό να το παραλάβεις!!!!! -
οχι δινω μαμα το λεον 13500+1500 πουλησα κατι ανταλακτικα που ειχα και μου βγηκε τσαμπα το πουντακι
-
ευχαριστω παιδια
-
καλοριζο και καλοταξιδο το πουντακι!
Κ εγω για αυτο πηγαινα αλλα οταν δοκιμασα το bravo κολλησα και μετα το πουντο μου φανηκε καπως πολυ απλο μεσα και κατεληξα σε bravo!
Εσυ πως και αλλαξες γνωμη? -
Aνακοινώθηκε σήμερα το απόγευμα η υπογραφή συνεργασίας μεταξύ της Fiat Spa και της BMW.Αυτή θα αφορά αφενός τη χρήση μιας εξελιγμένης μορφής της πλατφόρμας small που χρησιμοποιεί η MiTo,από το Mini III,Uno,νέο GPunto,progetto 855 (alias Deltina).Μάλιστα υπάρχει περίπτωση το Mini III να είναι outsourced για τη BMW, δηλαδή να της το εξελίξει (όπως έκανε για το Mini ΙΙ η Italdesign)αλλά και να της το κατασκευάσει η Fiat (όπως στην περίπτωση νέου Ford Ka στις εγκαταστάσεις του Tychy ).
Αφετέρου η Alfa Romeo θα βοηθηθεί από το βορειοαμερικάνικο δίκτυο πωλήσεων των βαυαρών (το μεγαλύτερο premium στη βόρεια Αμερική),κατά τη σχεδιαζόμενη είσοδό της μιλανέχικης φίρμας στην βορειοαμερικανική αγορά.
Σχετικά με το τελευταίο,ίσως τελικά οι φήμες περί συμφωνίας της Fiat με τον όμιλο Cerberus (ιδιοκτήτη της Chrysler)περί αγοράς εργοστασίου στην πολιτεία Ontario του Καναδά,να έχουν κάποια βάση (αν δεν μπορείς να παράγεις στη NAFTA δεν μπορεί να είσαι δυνατός εμπορικά εκεί). -
Σε punto '03 παιζει με καποιο τροπο να σταματησει να τριζει ο συμπλεκτης?
-
Ο χρήστης xenos έγραψε:
Σε punto '03 παιζει με καποιο τροπο να σταματησει να τριζει ο συμπλεκτης?WD40 μπολικο και καλη τυχη στο να μπορεσεις να το πετυχεις εκει κατω που ειναι το εμβολο. Εγω επι μια βδομαδα το επνιγα με WD μεχρι που λιπανθηκε και εκ τοτε εχω 3-4 χρόνια να το ακούσω.
-
Ο χρήστης ftskamins έγραψε:
Κ εγω για αυτο πηγαινα αλλα οταν δοκιμασα το bravo κολλησα και μετα το πουντο μου φανηκε καπως πολυ απλο μεσα και κατεληξα σε bravo!
Εσυ πως και αλλαξες γνωμη?γιατι δεν ηθελα να βαλω παραπανω χρηματα και γιατι τελικα το bravo ειναι ρουφηχτρα
-
Ο χρήστης leonvt έγραψε:
γιατι δεν ηθελα να βαλω παραπανω χρηματα και γιατι τελικα το bravo ειναι ρουφηχτρα
Ειναι τοσο ρουφηχτρα οσο το πατας και το ιδιο ακριβως με το Grande...
-
Ο χρήστης corsair έγραψε:
WD40 μπολικο και καλη τυχη στο να μπορεσεις να το πετυχεις εκει κατω που ειναι το εμβολο. Εγω επι μια βδομαδα το επνιγα με WD μεχρι που λιπανθηκε και εκ τοτε εχω 3-4 χρόνια να το ακούσω.
Σε μένα πέρασε μόνο του
-
Ο χρήστης corsair έγραψε:
WD40 μπολικο και καλη τυχη στο να μπορεσεις να το πετυχεις εκει κατω που ειναι το εμβολο. Εγω επι μια βδομαδα το επνιγα με WD μεχρι που λιπανθηκε και εκ τοτε εχω 3-4 χρόνια να το ακούσω.
Δεν τριζει μονο το εμβολο. Τριζει και το ελατηριο που ειναι πισω απο το πενταλ καθως επισης και ο 'μεντεσες' πανω-πανω που συγκρατει τον συμπλεκτη.
(Οποτε εχουμε 3 σημεια για γρασσαρισμα)
Επιπλεον, θα ηταν καλυτερα να χρησιμοποιησεις γρασσο λιθιου σε σπρει και οχι WD40...Υ.Γ. Ο corsair ειπε οτι εχει 3 χρονια να το ακουσει, οχι οτι εχει 3 χρονια να τριξει...
-
Ο χρήστης HighFidelity έγραψε:
Δεν με λετε. Εχω διαβασει το εξης προβλημα που φαίνεται να συμβαινει στο dualogic της fiat αλλα και το αντιστοιχο κιβωτιο της alfa romeo: στην αυτοματη επιλογη οταν το αυτοκινητο ακινητοποιειται μπαινει απο το αυτόματο κιβώτιο η νεκρα κατευθειαν Μια καλη περιγραφη του προβληματος ειναι
εδω
Γνωριζει κανεις κατι παραπανω?Είναι λογικό και το κάνουν όλα τα ημιαυτόματα (αυτοματοποιημένα χειροκίνητα δηλαδή...): για να μην φθείρουν τον συμπλέκτη, βάζουν νεκρά. Τα κλασικά αυτόματα δεν το κάνουν, χρησιμοποιουν τον μετατροπέα ροπής και έτσι 'φρενάρουν' το αυτοκίνητο. Γι'αυτό και στα ημιαυτόματα (όπως το Dualogic και το Selespeed) χρειάζεται και το Hill Holder για να μην φεύγει το αυτοκίνητο προς τα πίσω, αν ο οδηγός είναι...αργός!
Δεν μπορείς να κερδίζεις παντού! Αν θέλεις οικονομία και πολλές επιλογές, πας σε λύση τύπου Dualogic. Αλλιώς, αν δεν σε πειράζουν οι 4 ταχύτητες και η αυξημένη κατανάλωση, πας σε συμβατικό αυτόματο με μετατροπέα ροπής.
Τελικα μετα απο πρήξιμο του ιδιοκτητη που ειχε το προβλημα και αφου αρχισε να εμφανιζεται πιο συχνα(τοσο που επιτελους εγινε αντιληπτό απο τους τεχνικους της fiat), βρεθηκε μηχανολογικο και ηλεκτρολογικο προβλημα (κατι σχετικα με τον επιλογεα ταχυτητων..οτι μου ειπαν σας μεταφερω..δεν γνωριζω λεπτομερειες) και το προβλημα στο dualogic διορθωθηκε.
-
Ο χρήστης leonvt έγραψε:
Εσυ πως και αλλαξες γνωμη?γιατι δεν ηθελα να βαλω παραπανω χρηματα και γιατι τελικα το bravo ειναι ρουφηχτρα
Δεν θα το ελεγα ρουφηχτρα...
Το εχω 5 μερες και εχω κανει 600+ χλμ σε μικτες συνθηκες(το πρωι πηξιμο το βραδυ χαλαρες βολτες)και εχει μεση καταναλωση 9,6 l/100km.
Αμα στρωθει το αυτοκινητο και πεσει και αλλο η καταναλωση θα ειμαι πολυ ευχαριστημενος.
Μεχρι και 9 λιτρα/100 χλμ (χωρις να το παταω) μου φαινονται πολυ καλα για 150 αλογα και κοντα στα 1400 κιλα βαρος!Υ.Γ1:Το sport mode τα σπαει (σαν να εχεις βαλει aftermarket προγραμμα)
Υ.Γ2:Η ηλιοροφη ειναι -
Γεια χαρα παιδια, μια βοηθεια.
Καλος μου φιλος εχει το Πουντο (2001) και το χαλασε η ηλεκτρικη υποβοηθηση στο τιμονι.
Βασικα ψαχνει για μεταχειρισμενο μοτερακι, αλλα θελω να μου πειτε αν υπαρχει κυνδυνος για την κυκλοφορια του αυτοκινητου (αν υποθεσουμε οτι δεν τον ενδιαφερει που ειναι βαρυ το τιμονι) -
Ο χρήστης bebes έγραψε:
Καλος μου φιλος εχει το Πουντο (2001) και το χαλασε η ηλεκτρικη υποβοηθηση στο τιμονι.
Βασικα ψαχνει για μεταχειρισμενο μοτερακι, αλλα θελω να μου πειτε αν υπαρχει κυνδυνος για την κυκλοφορια του αυτοκινητου (αν υποθεσουμε οτι δεν τον ενδιαφερει που ειναι βαρυ το τιμονι)Κίνδυνος κανένας, μιας και το μοτερ βρίσκεται παράλληλα στην κολώνα, αλλά αν αρχίσει να βαραίνει πολύ, ίσως να μην μπορεί να το στρίψει στο τέλος. Καλό είναι να ψάχνει για ανταλλακτικό το συντομότερο...
Τώρα για μεταχειρισμένο, θέλει προσοχή: δεν του εγγυάται κανείς πως δεν θα το ξανακάνει σύντομα. Εγώ θ'αγόραζα γνήσιο καινούριο από την αντιπροσωπεία για να έχω και εγγύηση για 2 χρόνια.
-
To ίδιο έπαθε κι ο μπατζανάκης σε πουντο του 2003.
Το ηλεκτρομοτερ του στοίχισε 280€ και ηταν τυχερός γιατι του είπαν οτι συνήθως χαλάνε κι αλλα 'πραγματάκια' κι αλλάζεις όλο το σύστημα (800+€ )
Μαζι με το μεγάλο σέρβις πλήρωσε 600 ή 650€Ο φίλος μου μάλλον πρέπει να παει να του λύσουν το σύστημα για να δουν μήπως χάλασε και τίποτε άλλο
-
Ο χρήστης bebes έγραψε:
Βασικα ψαχνει για μεταχειρισμενο μοτερακι, αλλα θελω να μου πειτε αν υπαρχει κυνδυνος για την κυκλοφορια του αυτοκινητου (αν υποθεσουμε οτι δεν τον ενδιαφερει που ειναι βαρυ το τιμονι)Ναι, αποτελεί κίνδυνο για τακτική χρήση ΧΩΡΙΣ υποβοήθηση... γιατι οταν θα χρειαστεί να αρπάξει το τιμόνι για να αποφυγει κάτι θα το κανει πολυ πιο αργά! Το αυτοκινητο φτιάχτηκε για να δουλευετε ΜΕ υποβοηθηση. Επιπρόσθετα θα καταπονει την κολώνα του τιμονιου με αγνωστες συνέπειες. Παντως αν δεν εχει... θα κανει μπράτσα
Επίσης μεταχείρα... αμα βρει απο παλιο Puntο πιθανά να το ξαναπάθει. Μόνο αμα βρεί απο πρόσφατης χρονολογιάς Punto να μπει στον κόπο...
(Θεωρω πλεον τον εαυτο μου πολυ κωλοφαρδο... που μετα απο 8,5 χρονια στο City mode ακόμα δουλεύει )
-
Ο χρήστης saxon_747 έγραψε:
Δεν τριζει μονο το εμβολο. Τριζει και το ελατηριο που ειναι πισω απο το πενταλ καθως επισης και ο 'μεντεσες' πανω-πανω που συγκρατει τον συμπλεκτη.
Επιπλεον, θα ηταν καλυτερα να χρησιμοποιησεις γρασσο λιθιου σε σπρει και οχι WD40...Υ.Γ. Ο corsair ειπε οτι εχει 3 χρονια να το ακουσει, οχι οτι εχει 3 χρονια να τριξει...
Θα χρειαστω 2-3 σπρευ?
Να χωθω απο κατω και να ριξω παντου?
-
Ο χρήστης xenos έγραψε:
Θα χρειαστω 2-3 σπρευ?
Να χωθω απο κατω και να ριξω παντου?
Εκει που ειναι... θα πρεπει να εισαι μεγαλο χελι για να φτασεις... Συνηθως ξεκινας και ψεκαζεις στο ψλοπεριπου μιας και ειναι κομματακι δυσκολο να δεις
FIAT FORUM