-
Μου είπαν οι Ιταλόφιλοι συνάδελφοι δεινόσαυροι εχθές ότι η φίατ, λέει, κόβει κανά χιλιάρικο από τις τιμές καταλόγου; Ισχύει κάτι τέτοιο γενικά ή έτυχε σε κάποιες περιπτώσεις μόνο;
Ένα 1.2 pop όπως βγαίνει από τη μαμά του, που κανονικά υποτίθεται ότι έχει 11.8Κ πόσο το πληρώνεις στην πράξη;
Ακόμα έχουν 15μήνες αναμονή; -
Αλέξανδρε, η FIAT έχει προσφορές παντού εκτός (ω ναι...) του 500. Λογικό δεν είναι; Εδώ δεν προλαβαίνουν να παραδίδουν, θα του κάνουν και έκπτωση;
Όσο για το Pop , είχα ακούσει πως ίσως το σταματούσαν, λόγω χαμηλής ζήτησης και...premium-ποίησης (για να μην ξεκινάει από τόσο φτηνά και χαλάει το...image των ακριβών...), αλλά δεν ξέρω αν τελικά ισχύει κάτι τέτοιο...
Γνώμη μου; Το 500 λέει είτε με τον καινούριο 0.9 που αναμένεται και με Dualogic, είτε σε Abarth με το επίσης αναμενόμενο διπλοσύμπλεκτο...
Για σένα, το 0.9 είναι ιδανικό, αφού από ό,τι κατάλαβα το θέλεις για αστικές διαδρομές. Επιπλέον, θα σε καλύψει αν αλλάξει κάτι στα τέλη, από του χρόνου βέβαια, αφού φέτος θ'αρκεστούν απλώς να μας τα πάρουν!H αναμονή, έχει πέσει περίπου στο 5μηνο νομίζω... Αν δέχονται παραγγελίες για το 0.9 από τώρα, θα έλεγα...βουρ!
-
Ο χρήστης HighFidelity έγραψε:
H αναμονή, έχει πέσει περίπου στο 5μηνο νομίζω... Αν δέχονται παραγγελίες για το 0.9 από τώρα, θα έλεγα...βουρ!Καλά... σε 5 μήνες μπορεί να έχω παιδιά, τι να το κάνω το 500ρακι;
Αν κάνει πάλι κανένα 13άρι, να το βράσω!
Την είδα την έκδοση abarth που λες σε αυτοκινητάμαξες στην ιταλία την προηγούμενη εβδομάδα και παραείναι ειδικό αυτοκίνητο... αναρωτιέμαι αν κοπανάει (γιατί κοπανάει) το 1.4 με τις ζάντες, το abarth τι κάνει;
Επίσης, δεν ψάχνω μικρό αυτοκίνητο πόλης (το αντίθετο θα έλεγα) αλλά έχω μικρό πορτοφόλι τσέπης γιατί αποφάσισα να κρατήσω το ρόουντσερ( ). Γενικά δε γουστάρω τα καινούργια σαν ιδέα αλλά μου σπάει τα νεύρα, όμως, η κωλοαγορά της Ελλάδας, που πουλάνε τα αυτοκίνητα τριετίας είτε σε τρελές τιμές (20%κάτω για τριών ετών αυτοκίνητο....σου πουλάνε το παντα του '05 7.5χιλιάρικα με 40Κ χιλιομετρα στο ρολοι και αλλα 40 στις ρόδες 80!!!!) είτε (ειδικά αυτής της κατηγορίες) νοικιάρικα/leasing λιωμένα με γυρισμένα ρολόγια και ζητούν τα μαλλιά της κεφαλής τους.... να μην πω για τα ψευτογιαπωνεζικα της αγγλίας, που από τότε που έβγαλαν κάποια φήμη τα πουλάνε λες και είναι οικοπεδα!
Οπότε κοίταζα σήμερα και για καινούργιο και επειδή μου σφύριξαν αυτό για τη φιατ σκέφτηκα να ρωτήσω...
Ένα παντάκι 1.2 δυναμίκ (!) που λέει 9.9Κ στον τιμοκατάλογο πόσο να το δίνουν δλδ και πότε να περιμένω να το πάρω (σε ο,τι να΄ναι χρώμα);
(καλά, θα πάω να ρωτήσω...) -
Μην κοιτάς τα λεγόμενα εμπορικά μοντέλα όπως το Panda. Αυτό κρατάει μεταπώληση, λόγω καλών κριτικών, αλλά ΚΑΙ μεγέθους! Όσο και να σου φανεί κουφό, αν πας μια κατηγορία πάνω, θα βρεις ίσως και φθηνότερο! Λόγω της Αθήνας, τα τουτούνια των 3.5 μέτρων έχουν τρελή ζήτηση...
Επίσης, μείνε μακριά από ιαπωνικά αν θέλεις καλή τιμή, εκτός ίσως από κάνα Swift...
Αλλά το θέμα είναι τι σου αρέσει κιόλας... Μήπως, λέω μήπως να βρεις κάτι σαν το ...δικό μου; Το αγοράζεις εύκολα με κάνα 4Κ, μοντέλο μετά το 2000 προφανώς, είναι μικρό αλλά καλοφτιαγμένο, σβέλτο και θα είναι από ιδιωτη σίγουρα και όχι νοικιάρικο...
Αλλά δεν ξέρω αν σου αρέσει... Αν θέλεις βόλτα πάντως, κερνάω (όπως και καφέ! ). -
απο τρίδυμα σε μτχ? ίσως αυτά να αξίζουν. πρόσφατα πήρε γνωστή με 7,5k ένα απο τα γαλλικά (δεν θυμάμαι ποιο)
Y και αηδίες. -
Ο χρήστης wannabe έγραψε:
απο τρίδυμα σε μτχ? ίσως αυτά να αξίζουν. πρόσφατα πήρε γνωστή με 7,5k ένα απο τα γαλλικά (δεν θυμάμαι ποιο)
Y και αηδίες.Καλά, όχι πως δεν είναι...αηδία το δικό μου , αλλά ειλικρινά, δεν βλέπω που ακριβώς είναι καλύτερο ένα από τα τρίδυμα... Αντε, στο μποτιλιάρισμα και στην πόλη θα κάψει λιγότερο. Κατά τ'άλλα είναι σαφώς κουβάς, ειδικά στο εσωτερικό...
-
Μια χαρά είναι το Υ το παλιό... η πρώτη μου επιλογή στα 2000-2003 ήταν και με 4.5Κ βρίσκεις το άριστο δείγμα. Αλλά, θα έχει τουλάχιστον 80-100Κ χλμ και επειδή το θέλω για μια πενταετία όπου θα του κάνω άλλα δυο φορές τόσα με ψιλοφοβίζει... για αυτό κοιτάζω και κάτι πιο καινουργιο.
Τα τρίδυμα τα σκέφτομαι (το έγραψα; ) αλλά όταν πουλάνε 8Κ το μεταχειρισμένο του 06 με τα τουλάχιστον 30-40Κ χιλιόμετρα (και τη μισή εγγύηση) το σκέφτεσαι σοβαρά όταν το σιτροέν αβγό έχει κοντά 9.5 καινούργιο; (τον εξοπλισμό πέρα από το αρκουδίσιον τον έχω χεσμένο ούτως ή άλλως );
Για πες, φίλτατε;
Τι να πάρω ρε συ Γρηγόρη που τα πιο μεγάλα είναι βουβάλες, θέλουν 1600 μοτέρ και τα δίνουν 10-11 (κανένα γλάστρα εταιρικό της κακιάς ώρας και μόνο βρίσκω).
Το GP που κοιτάξα αναλυτικά (και μ'αρέσει με τρέλα) το κοπανάνε 9 χιλιάρικα το ζαβό (με τα 77) αν θέλεις να έχει λιγότερα από 50-60Κ χλμ όταν καινούργιο πρέπει να βγαίνει κοντά στα 11,5 με την έκπτωση!!Ένα σετ λαστιχα-τακάκια και έναν συμπλέκτη να θέλει (που θα θέλει), έκοψες τη διαφορά στη μέση ενώ στην πρώτη τριετία, από τη συντήρηση και από αυτά που θα γλιτώσεις από εγγυήσεις και τέτοια, την έβγαλες τη διαφορά και σου μένει καλύτερη μεταπώληση κιόλας!!! Κανονικά δε θα έπρεπε να έχει πάνω από 8 για να το συζητήσουμε...Δεν είναι αδικαιολόγητο, που τα αγοράζουμε και φτηνότερα από το μέσο ευρωπαίο, να τα πουλάμε τουλαχιστον 1 χιλιάρικο πάνω; (καλά, δεν το συζητάω για αυτά που είναι 5+ ετών... εκεί οι διαφορές είναι διπλή τιμή και άνω!).
-
Σε μετάχειρο με τέτοια ηλικία και τέτοια χιλιόμετρα, για να μην βρεθείς προ εκπληξεων, ΠΡΕΠΕΙ να υπολογίζεις κάποια έξοδα που μπορεί να βγουν... Πιθανές ζημίες ένα δίσκο-πλατό, ένα ψυγείο (στα Υ παίζει και το ψυγείο του καλοριφερ, μια βλαβη που υποφέρουν όλα τα Punto, Y... ) , αμορτισέρ κλπ...
Μπορεί εύκολα να πληρώσεις άλλα 2-3 Κ σε ζημιές και συνεργεία... Αυτό αφορά κάθε μεταχειρισμένο αυτοκίνητο με κάποια χιλιόμετρα, δυστυχώς... Από κει και μετά είναι θέμα προτεραιοτήτων: τα πληρώνεις εξ αρχής (πχ Αygo), ή ποντάρεις να μην τα πληρώσεις στη συνέχεια (πχ Υ );Κατ' εμέ, το πιθανότερο είναι και τα δύο να σου στοιχίσουν σε συντήρηση το ίδιο.. Ολο και κάτι θα βγάλουν, ό,τι και να γίνει... Εγώ έχω αλλάξει αμορτισερ, δίσκο-πλατο, πίσω ρουλεμάν (επειδή ήθελα να βάλω πίσω δισκόφρενα ), βάση σασμάν, ψυγείο καλοριφέρ και ένα διακόπτη για τον ανεμιστήρα του καλοριφέρ...
Φτηνά; Οχι. Τέρας αξιοπιστίας; Οχι. Συνολικά, έχω πληρώσει λιγότερα πάντως από το να έπαιρνα κάποιο πιο καινούριο και τουλάχιστον ξέρω με τι έχω να κάνω και πως με φυσιολογική χρήση, από δω και πέρα θα πληρώνω λιγότερα και φθηνότερα (ή έτσι τουλάχιστον θέλω να πιστεύω... ).
Τώρα θ'αλλάξω λάστιχα και ίσως και το ψυγείο που έχει μια διαρροή μικρή (μπορώ και έτσι, απλά θα το ξεχάσω καμιά μέρα και θα κάψω καμιά φλάτζα, εξάλλου 150€ είναι, όσο κοστίζει η αλλαγή λαδιών στην VW ), θα το κρατήσω για άλλα 2 χρόνια τουλάχιστον και βλέπουμε... Προτιμώ να κρατήσω τα λεφτά μου, ειδικά όταν βλέπω αγριεμένους τους κυβερνώντες.
Πιστεύω πως καλύτερο και φτηνότερο αμαξάκι από ένα Υ στην έκδοση Elefantino Rosso, για την χρήση που το θέλεις, δεν θα βρεις. Υπάρχει και το 206, αλλά αυτό είναι και θέμα γούστου. Εγώ προτίμησα την ιταλίδα. Εξάλλου, δεν ρίσκαρα και πολλά χρήματα...
-
εγώ λέω w201
...αλλιώς το elefantino rosso μέχρι 5000 eu!
-
τρουλη, το δικο σου το πουλας, ειπαμε?!
-
Ο χρήστης D-Jet έγραψε:
Ένα παντάκι 1.2 δυναμίκ (!) που λέει 9.9Κ στον τιμοκατάλογο πόσο να το δίνουν δλδ και πότε να περιμένω να το πάρω (σε ο,τι να΄ναι χρώμα);
(καλά, θα πάω να ρωτήσω...)Το πάντα νομίζω πως έχει 900 ευρώ έκπτωση εδώ και 2-3 χρόνια. Σε κάνα κοκκινο-κίτρινο θα το πάρεις σε λίγες μέρες λογικά.
Και απ' ότι λένε, έχει αξιοπιστία πορσε -
Ο χρήστης tm έγραψε:
τρουλη, το δικο σου το πουλας, ειπαμε?!jamais των jamon είπαμε!
-
Ο χρήστης tsilis έγραψε:
jamonΑυτό τρώγεται αν θυμάμαι καλά
-
Ο χρήστης ast έγραψε:
jamon
Αυτό τρώγεται αν θυμάμαι καλά
όντως!
-
Ο χρήστης charmak66 έγραψε:
(καλά, θα πάω να ρωτήσω...)Το πάντα νομίζω πως έχει 900 ευρώ έκπτωση εδώ και 2-3 χρόνια. Σε κάνα κοκκινο-κίτρινο θα το πάρεις σε λίγες μέρες λογικά.
Και απ' ότι λένε, έχει αξιοπιστία πορσεΔλδ ρουφάει βαλβίδες εξαγωγής στα 90Κ χιλιόμετρα και κόβει σπειρώματα στήριξης κεφαλών στα 120; ( )
Ορίστε... οπότε λες με κανένα 9ρι παίρνεις ένα ωραιότατο δυναμίκ (!), το οποίο ως μτχ 3ετίας άντε να το δίνουν 6.5...δλδ 2.5Κ παραπάνω και παίρνεις όλες τις εγγυήσεις για τυχόν προβλήματα και πιστεύω το κόστος συντήρησης στην τριετία (είπαμε, ένα σετ λάστιχα, τακάκια, δισκο πλατώ, ρουλεμανάκια, τη βλαμμένη την κρεμαγιέρα που κάθε 2 χρόνια βγάζει το πάντα και το έχεις κόψει τουλάχιστον στο μισό) αν βάλεις και τα απρόοπτα θα τα εξισώσει σχεδόν αφήνοντας σου ένα, μικρό ίσως, κέρδος από τη μεταπώληση. Και βέβαια θα έχεις καινούργιο αυτοκίνητο, έτσι; Δλδ, πέρα από το ότι θα το πιάνεις εκεί που δεν έχει φτερνιστεί ο άλλος (ή 'ο,τι άλλο έχει κάνει) έχει και οικονομικό νόημα, όπως το βλέπω, σε αυτή την κατηγορία.
Γιατρούλη μου, το 201 το έπαιρνα με τα χίλια (δε διαβασα λες το θέμα στα τεχνικά με το παιδί που έχει ένα με 150Κ χλμ καινούργιο και μου τρέχανε τα σάλια?). Ο Αλογομούρης, όμως, έχει άλλη άποψη για τους ελεύθερους επαγγελματίες και τα τεκμήρια, ενώ ο Σουβλιάς είναι οικολόγος και αυτό με ανησυχεί. Δε λέει με τίποτα να δίνω περισσότερα από όσα βγάζω για αυτήν και να μην μπορω να την κυκλοφορήσω κιόλας...
Το Υ το παλιότερο θα το κοιτάξω αναλυτικότερα, μήπως και πετύχω κάποια καλή περίπτωση (στην αυτή περίπτωση θα χρειαστώ τα φώτα σου, Γρηγόρη!!). Αλλά σίγουρα 5Κ δεν θα τα έδινα για αυτοκίνητο 6 και 7 ετών διότι το θεωρώ κοροϊδία....καλύτερα να πάρω ένα sei να το σκαλίζω με 2.5Κ και αν χαλάσει σοβαρά να το βάψω μπλέ (ή να το πάρω έτοιμο μπλέ εξ αρχής... ) και να το φουντάρω από την Πειραϊκή χωρίς να βάλω και τα κλάματα.
Μου φαίνεται σχεδόν απίστευτο, αλλά το καινούργιο έχει νόημα αγοράς τελικά και αν δεν καταφέρω να βρώ (μάλλον κάποιο γκραντόπουντο) με βλέπω να παίρνω ένα δυναμίκ να τελειώνω...
Αλήθεια, γνωρίζει κανείς αν δικαιούμαστε όσοι έχουμε μπλοκάκι Β' επιστροφή του ΦΠΑ, αν το περάσουμε στα έξοδα;
-
κοίτα και το suzuki splash τότε
i10 γιατί είπαμε δεν θες? -
Το χιουντάι δε μ'αρέσει γιατί είμαι συμπλεγματικός και θέλω ευρωπαϊκό αυτοκίνητο.
Το opelzuki μ'αρέσει πολύ (το ορέγεται και άλλος βροντόσαυρος του φόρουμ για καθημερινό μετά από λιωμένο ματίζ) αλλά αν βάλεις αρκοδίσιον βγαίνει αρκετά πιο ακριβό από το πάντα με την έκπτωση. Το ντιζάιν (που στο παντάκι είναι μια χαρά) με αφήνει παγερά αδιάφορο σε αυτή την κατηγορία, οπότε τα 2 χιλιάρικα έξτρα δεν θα τα έδινα...άσε που στα λεφτά του έχει το ζαβό το GP η φίατ με την έκτπωση που το προτιμώ 1000 φορές. -
Ο χρήστης D-Jet έγραψε:
Το Υ το παλιότερο θα το κοιτάξω αναλυτικότερα, μήπως και πετύχω κάποια καλή περίπτωση (στην αυτή περίπτωση θα χρειαστώ τα φώτα σου, Γρηγόρη!!). Αλλά σίγουρα 5Κ δεν θα τα έδινα για αυτοκίνητο 6 και 7 ετών διότι το θεωρώ κοροϊδία....
5K είναι όντως κοροϊδία σήμερα για ένα Υ, έστω και μετά το 2000 μοντέλο, να υπολογίζεις 3.5-4.5Κ για τα καλύτερα δείγματα...
Απλά ίσως θέλει ψάξιμο για να βρεις κάτι καλό και με λίγα χιλιόμετρα. Πάντως με μια ματιά στην Χρυσή Ευκαιρία, θα βρεις πως παίζουν κάθε φορά 1-2 που αξίζουν της προσοχής σου. Το δικό μου, μοντέλο 99 με 100Κ χλμ, σήμερα θα πουλιόταν κάτω από 4Κ (κι ας είναι πιο γρήγορο από το facelift λόγω μοτερ 86 ίππων και όχι 80...). Να ξέρεις, πως τα facelift, εκτός από μικρές εξωτερικές αλλαγές στην μάσκα και τα φανάρια, έχουν ηλεκτρονικό γκάζι, είναι λίγο πιο αργά , αλλά και λίγο πιο οικονομικά. Στο εσωτερικό οι διαφορές είναι ελάχιστες, νομίζω μόνον τα προσκέφαλα. Επίσης ψάξιμο θέλει αν θέλεις και αερόσακο συνοδηγού (οδηγού έχουν όλα) και ABS (το οποίο είναι γενικά παλαιάς σχεδίασης και δεν δουλεύει τέλεια όπως τα σημερινά...).Αν τελικά το ψάξεις σοβαρότερα, εδώ είμαστε. Δες πάντως και το 206. Έχει μερικές εκδόσεις αξιοπρόσεκτες και είναι καλύτερο από το Υ στην άνεση.
-
Ο χρήστης HighFidelity έγραψε:
Το Υ το παλιότερο θα το κοιτάξω αναλυτικότερα, μήπως και πετύχω κάποια καλή περίπτωση (στην αυτή περίπτωση θα χρειαστώ τα φώτα σου, Γρηγόρη!!). Αλλά σίγουρα 5Κ δεν θα τα έδινα για αυτοκίνητο 6 και 7 ετών διότι το θεωρώ κοροϊδία....
5K είναι όντως κοροϊδία σήμερα για ένα Υ, έστω και μετά το 2000 μοντέλο, να υπολογίζεις 3.5-4.5Κ για τα καλύτερα δείγματα...
Απλά ίσως θέλει ψάξιμο για να βρεις κάτι καλό και με λίγα χιλιόμετρα.Αν τελικά το ψάξεις σοβαρότερα, εδώ είμαστε. Δες πάντως και το 206. Έχει μερικές εκδόσεις αξιοπρόσεκτες και είναι καλύτερο από το Υ στην άνεση.
καλά, αν βρείτε elefantino rosso facelift (02 και μετά..) με χλμ κάτω από 100000,ατρακάριστο, στις τιμές που λέτε σφυράτε μου κλέφτικα!
Βασικά αμφιβάλλω ότι θα βρείτε σε εύλογο χρονικό διάστημα facelift Y e rosso, αλλα ας ευελπιστούμεΑλέξανδρε, εγώ θα επιμείνω στην w201 στην περίπτωσή σου,παρ'ότι οι επιλογές των μικρών Ιταλικών είναι άριστες΄ απλώς, θα συνιστούσα υπομονή μέχρι να ξεκαθαριστεί το τοπίο και να πάψει ο πανικός από τις εξαγγελίες των τεκμηρίων
Πιστεύω πως η αξιολόγηση των τεκμηρίων θα περιλάβει και την παλαιότητα, ενώ ο χαρακτηρισμός 'μαχητό' είναι και αυτό που θα δώσει ευελιξία (και ταλαιπωρία) στους υποβληθέντες σε τεκμήριο
Όσον αφορά τα πράσινα τέλη κυκλοφορίας, ούτε και με αυτά θα έχουμε πρόβλημα στην επόμενη 5ετία τουλάχιστον (λέγω έχουμε,γιατί και το δικό μου ξεπερνά τη δεκαετία),καθ'όσον η w201 καλύπτει Εuro2 , και από τις εξαγγελίες φαίνεται ότι θα κυνηγήσουν τα μή καταλυτικά και τα Euro1...
Επομένως υπομονή και βλέπουμε, ούτως ή άλλως έχεις το Ρούντι για να κινείσαι... -
Ο χρήστης D-Jet έγραψε:
Το χιουντάι δε μ'αρέσει γιατί είμαι συμπλεγματικός και θέλω ευρωπαϊκό αυτοκίνητο.
Το opelzuki μ'αρέσει πολύ (το ορέγεται και άλλος βροντόσαυρος του φόρουμ για καθημερινό μετά από λιωμένο ματίζ)Διγέτιε,δες στα μελλοντικά μοντέλλα το νέο i20 και άσε τους λυρισμούς περί ευρωπαικής ένωσης.ΤΕΡΑΤΑ αξιοπιστίας.Οχι και ιταλικό για κάθε μέρα.Θα γίνεις κολλητός με τον μηχανικό μου.
FIAT FORUM