-
Αιώνες πίσω είστε, κύριοι...
THERMADOR:
Το βρέχεις και τσουπ! a/c από το πουθενά!
(πολύ Hot αξεσουάρ fifties... όσα βγαίνουν είναι $$$ ακριβά!) -
Ο χρήστης charmak66 έγραψε:
Αλήθεια, τι είδους συντήρηση θέλει το a/c; Από τον Αύγουστο του 2003 δεν του χω κάνει τίποτα. Αποφεύγω να το πολυχρησιμοποιώ, όμως. Χρειάζεται άλλαγμα το φρέον; Απλά συμπλήρωμα; Στην φιατ μου χαν πει να πάω σε ψυκτικό για να τραβήξει το υγρό, να το φιλτραρει και να το ξαναβάλει μέσα (κάτι τέτοιο). Ισχύει ή είναι χαζομάρες;Το φίλτρο καμπίνας δεν το χω αλλάξει ποτέ. Μη με ρωτάτε γιατί δεν το έκαναν στο τελευταίο σέρβις. Δεν θέλαν τα λεφτά μου, μάλλον. Να πάω να πάρω ένα και να το αλλάξω μόνος μου; Πόσο δύσκολο μπορεί να ναι;
Πρεπει να το δουλευεις και τον χειμωνα 15 λεπτα την εβδομαδα,δεν χρειαζεται στο κρυο απλα το ενεργοποιεις με το ζεστο.Αυτο για να μην ξεραίνονται οι σωληνωσεις.Μια φορα τον χρονο,εγω το εκανα μια φορα στα δυο χρονια,θελει αλλαγη το φιλτρο της καμπινας και μια απολυμανση(ψεκαζουν ενα σπραιη στα σημεια που βγαινει ο αερας) για να σκοτωσουν τους μυκητες που δημιουργουν την μυρωδια.
Δυσκολο δεν ειναι .Το φιλτρο ειναι απο την μερια του συνοδηγου στο αριστερο ποδι στην κονσολα .Πρεπει να βγαλεις το καπακι, νομιζω εχει 4 βιδες.(αν θυμαμαι καλα).Δεν ειναι ακριβο και μπορεις να το βρεις και στο εμποριο ,ειναι σαν κασετα.
Στο πουντο ο τεχνικος απλα συνδεσε την φιαλη του φρεον στο κυκλωμα (στην βαλβιδα χαμηλης πιεσης) και αρχισε να μετραει την θερμοκρασια στις κεντρικες γριλιες του ταμπλο.Ξεκινησε απο 18° και κατεβηκε στους 8° στο ρελαντι.Στις 2500σαλ επεφτε μεχρι τους 6°.
-
Ο χρήστης BILL33 έγραψε:
Αλήθεια, τι είδους συντήρηση θέλει το a/c; Από τον Αύγουστο του 2003 δεν του χω κάνει τίποτα. Αποφεύγω να το πολυχρησιμοποιώ, όμως. Χρειάζεται άλλαγμα το φρέον; Απλά συμπλήρωμα; Στην φιατ μου χαν πει να πάω σε ψυκτικό για να τραβήξει το υγρό, να το φιλτραρει και να το ξαναβάλει μέσα (κάτι τέτοιο). Ισχύει ή είναι χαζομάρες;
Το φίλτρο καμπίνας δεν το χω αλλάξει ποτέ. Μη με ρωτάτε γιατί δεν το έκαναν στο τελευταίο σέρβις. Δεν θέλαν τα λεφτά μου, μάλλον. Να πάω να πάρω ένα και να το αλλάξω μόνος μου; Πόσο δύσκολο μπορεί να ναι;
Πρεπει να το δουλευεις και τον χειμωνα 15 λεπτα την εβδομαδα,δεν χρειαζεται στο κρυο απλα το ενεργοποιεις με το ζεστο.Αυτο για να μην ξεραίνονται οι σωληνωσεις.Μια φορα τον χρονο,εγω το εκανα μια φορα στα δυο χρονια,θελει αλλαγη το φιλτρο της καμπινας και μια απολυμανση(ψεκαζουν ενα σπραιη στα σημεια που βγαινει ο αερας) για να σκοτωσουν τους μυκητες που δημιουργουν την μυρωδια.
Δυσκολο δεν ειναι .Το φιλτρο ειναι απο την μερια του συνοδηγου στο αριστερο ποδι στην κονσολα .Πρεπει να βγαλεις το καπακι, νομιζω εχει 4 βιδες.(αν θυμαμαι καλα).Δεν ειναι ακριβο και μπορεις να το βρεις και στο εμποριο ,ειναι σαν κασετα.
Στο πουντο ο τεχνικος απλα συνδεσε την φιαλη του φρεον στο κυκλωμα (στην βαλβιδα χαμηλης πιεσης) και αρχισε να μετραει την θερμοκρασια στις κεντρικες γριλιες του ταμπλο.Ξεκινησε απο 18° και κατεβηκε στους 8° στο ρελαντι.Στις 2500σαλ επεφτε μεχρι τους 6°.
Το δουλεύω το χειμώνα, δεν μένει ανενεργό. Απλά αποφεύγω να το χρησιμοποιώ, προτιμώ τα ανοιχτά παράθυρα.
Το φίλτρο ξέρω που περίπου είναι. Καμιά 'αφτερμάρκετ' μάρκα της προκοπής ξέρουμε ή να πάω να πάρω ένα απ' τη Φιατ να τελειώνουμε;
Μάλλον οταν θα τελειώσει η εξεταστική και γυρίσω στην Έδεσσα θα πάω και σε ψυκτικό και θα του πω να πράξει τα δέοντα.
-
Μάλλον οταν θα τελειώσει η εξεταστική και γυρίσω στην Έδεσσα θα πάω και σε ψυκτικό και θα του πω να πράξει τα δέοντα.Η Έδεσσα έχει θάλασσα?
-
-
Ευχαριστώ πολύ Βασίλη!
Μάλλον θα πάρω απ' τη Φιατ για να μη μπλεκω με παραγγελίες κλπ. Έτσι κι αλλιώς θα πάω για την αναβάθμιση του software. -
Ο χρήστης Kid έγραψε:
Μάλλον οταν θα τελειώσει η εξεταστική και γυρίσω στην Έδεσσα θα πάω και σε ψυκτικό και θα του πω να πράξει τα δέοντα.
Η Έδεσσα έχει θάλασσα?
Οχι, αλλα εχει πλατανια αμα ενδιαφερεσε
-
Ο χρήστης corsair έγραψε:
Η Έδεσσα έχει θάλασσα?
Οχι, αλλα εχει πλατανια αμα ενδιαφερεσε
Τα χει σιχαθει.. Τωρα ειναι τα πευκα της εποχης..
-
Δεν έχω το manual book για το brava. Έχω το εργοστασιακό ραδιοκασετόφωνο και δε μπορώ να ρυθμίζω την ώρα. Αν κανένας μπορεί να βοηθήσει......
-
Ευκολο..τερμα αριστερα εχει το ρολοι.Στα κουμπια αν θυμαμαι καλα αντιστοιχει στο 6.Το πατας μια φορα για 2-3 δευτερολεπτα.Στο 5 εχει τα λεπτα και στο 2 τις ωρες.Τα νουμερα ειναι αυτα νομιζω.Αν και το γραφει πανω στα κουμπια με ενα '+m' για τα λεπτα και ενα '+h' για τις ωρες.Προσπαθησε το κι αν δε βρεις ακρη πες μου να κοιταξω το manual.
-
Αλήθεια, τι είδους συντήρηση θέλει το a/c; Από τον Αύγουστο του 2003 δεν του χω κάνει τίποτα. Αποφεύγω να το πολυχρησιμοποιώ, όμως. Χρειάζεται άλλαγμα το φρέον; Απλά συμπλήρωμα;Όπως λένε και οι Αμερικάνοι...'if you don't work it, don't fix it'!
-
Ο χρήστης pasxos έγραψε:
Γιααα πείτε τώρα που μετακόμισα στα νότια προάστια (Βούλα, σύνορα με Γλυφάδα) που να πηγαίνω το puntaki μου για σέρβις και ό,τι άλλο χρειάζομαι?...Και εξουσιοδοτημένα με ενδιαφέρουν αλλά και μάστορες που ξέρουν τη δουλειά τους...Για να ακούσω please
Αν κάποιος δεν θέλει να πει ανοιχτά, pm είναι ευπρόσδεκταΕγω το πηγαινω στην κεντρικη αντιπροσωπεια εκει στα μερη σου και φαντασου οτι κανω ολοκληρο ταξιδι γιατι ερχομαι απο (σχεδον) βορεια προαστια.. Στη Spicar στην Ποσειδωνος θα το πας.Ειναι η κεντρικη,που σημαινει οτι αν υπαρχει καποιο προβλημα εστω και το παραμικρο,εκει θα φανει.- Τοσα πουντο και μπραβο πηγαινουμε εκει και δεν εχω το παραμικρο παραπονο,εκτος απο μερικα σερβις που με ετσουξαν.Κατα τα αλλα,'μαστορες' πανω στα Φιατ δεν εμπιστευομαι γιατι εχω μαθει κι εχω παθει.Επομενως η λύση για μενα ειναι μια.Ειναι φυσικα και διπλα για σενα,οπότε..
Thx Παααα...Πασχάλη?? ...Τα λάδια (τα SELENIA) αν τους τα πάω εγώ έχουν πρόβλημα να κάνουν μόνο την εργασία?
Θα ρωτήσω σύντομα και άλλα γιατί το έχω παραμελήσει το τελευταίο 10μηνο το μικρό μου και πρέπει να πάω να δω τι χρειαζόμαστε...
Στα 37,000 km είμαι και κοντεύω τα 4 χρόνια (Σεπτέμβριο 2003 κύριε charmak )....Ιμάντα δεν έχω αλλάξει (από τα σοβαρά) και το σκέφτομαι ...Ως προς το a/c καλά λειτουργεί...Φίλτρο καμπίνας λογικά έχω αλλάξει μόνο μια φορά...
Πρέπει να πάω να δω γμτ....PS
Αυτή είναι η Spicar που λες Πασχάλη? (γιατί είδα και μία στην Αλίμου)
Λ. Ποσειδώνος 24, 175 61 Τζιτζιφιές -
Ο χρήστης koutsan έγραψε:
Thx Παααα...Πασχάλη?? ...Τα λάδια (τα SELENIA) αν τους τα πάω εγώ έχουν πρόβλημα να κάνουν μόνο την εργασία?
Θα ρωτήσω σύντομα και άλλα γιατί το έχω παραμελήσει το τελευταίο 10μηνο το μικρό μου και πρέπει να πάω να δω τι χρειαζόμαστε...
Στα 37,000 km είμαι και κοντεύω τα 4 χρόνια (Σεπτέμβριο 2003 κύριε charmak )....Ιμάντα δεν έχω αλλάξει (από τα σοβαρά) και το σκέφτομαι ...Ως προς το a/c καλά λειτουργεί...Φίλτρο καμπίνας λογικά έχω αλλάξει μόνο μια φορά...
Πρέπει να πάω να δω γμτ....Δεν έχουν πρόβλημα, εγώ έτσι κάνω πλέον. Αγόρασέ τα από το http://www.trade-wind.gr και πάρτ' τους τα δώρο. Εκτός και αν τα βρίσκεις κάπου αλλού πιο φτηνά.
Ο ιμάντας αλλάζει κανονικά στα 60Κ χλμ. Έχει βέβαια έναν αστερίσκο στο μανιουαλ που προτείνει αλλαγή στα 3 χρόνια, αν το αυτοκίνητο οδηγείται σε δύσκολες συνθήκες μπλα μπλα. Εγώ θα τον κρατήσω ως τα 60.000 πάντως.
Εγώ έχω κάνει 43.500. Τα σχεδόν 30Κ τους τελευταίους 18 μήνες, πριν υπολειτουργούσε. Τα πουντάκια μας μάλλον ήταν στην ίδια, πρώτη παρτίδα από mk2b που ήρθε στην Ελλάδα!
BILL33, οι βίδες του φίλτρου καμπίνας τι εργαλείο θέλουν για να ξεβιδώσουν; Είναι απ' αυτές τις 5γωνες. Υπάρχουν τόσο μικρά κλειδάκια;
-
Τορξ ειναι?Ειλικρινα δεν θυμαμαι.Αν ειναι τορξ και με μια σειρα αλεν θα κανεις δουλεια.
-
Ο χρήστης koutsan έγραψε:
Λ. Ποσειδώνος 24, 175 61 ΤζιτζιφιέςΠασχαλης. koutsan;
Τα λαδια (οποιαδηποτε μαρκα) μποεις να τους τα πας εσυ φυσικα.Αν πας εκει και ζητησεις να σου βαλουν Mobil1 πχ δε θα το κανουν καθως βαζουν μονο Selenia.
Για τους Ιμαντες στα ειπε σωστα ο Χαρης.
Η Spicar ειναι και στην Αλιμου αλλα ειναι το τμημα ανταλλακτικων εκει και η Εκθεση.Στην Ποσειδωνος (στη διευθυνση που εβαλες) ειναι το συνεργειο. -
Ο χρήστης pasxos έγραψε:
Λ. Ποσειδώνος 24, 175 61 ΤζιτζιφιέςΠασχαλης. koutsan;
Τα λαδια (οποιαδηποτε μαρκα) μποεις να τους τα πας εσυ φυσικα.Αν πας εκει και ζητησεις να σου βαλουν Mobil1 πχ δε θα το κανουν καθως βαζουν μονο Selenia.
Για τους Ιμαντες στα ειπε σωστα ο Χαρης.
Η Spicar ειναι και στην Αλιμου αλλα ειναι το τμημα ανταλλακτικων εκει και η Εκθεση.Στην Ποσειδωνος (στη διευθυνση που εβαλες) ειναι το συνεργειο.Γιάννης
Thx
Για τον ιμάντα τα ξέρω, το ζήτημα είναι να τον αλλάξω τώρα στα 4 χρόνια και 40.000 km ή να το φτάσω στην 5ετία που είναι το όριο για αλλαγή δεδομένου ότι δεν θα έχω φτάσει τα 60,000 πιο πριν...(ε τσιγγουνιές πάω να κάνω )...
Κοινώς είναι επικίνδυνο να το φτάσω στα 5? Τα χιλιόμετρά μου είναι μάλλον 'κυριλέ', δηλ. δεν κινούμαι σε κίνηση και έχω μάλλον υψηλούς Μ.Ο. ταχύτητας αλλά βέβαια το κλίμα της Ελλάδας δεν ξέρω αν θεωρείται ιδιαιτέρως ζεστό για αλλαγή και καλά στην 3ετία -
Ο χρήστης pasxos έγραψε:
Ευκολο..τερμα αριστερα εχει το ρολοι.Στα κουμπια αν θυμαμαι καλα αντιστοιχει στο 6.Το πατας μια φορα για 2-3 δευτερολεπτα.Στο 5 εχει τα λεπτα και στο 2 τις ωρες.Τα νουμερα ειναι αυτα νομιζω.Αν και το γραφει πανω στα κουμπια με ενα '+m' για τα λεπτα και ενα '+h' για τις ωρες.Προσπαθησε το κι αν δε βρεις ακρη πες μου να κοιταξω το manual.Pasxos σε ευχαριστώ!! Έχει μετά το 5 ένα κουμπί όπως είπες που γράφει EXP το πάτησα και έκανα ότι μου είπες και τη ρύθμισα την ώρα
-
Με τον ιμάντα χρονισμού επειδή αν κοπεί μπορεί να έχεις μεγάλα παρατραγουδα στο μοτέρ πρόσεξέ το. Και εμένα στην 5ετία με 45.000χιλιόμετρα ήταν και τον άλλαξα. Στα 5 χρόνια αλλάζεται οπότε το έκανα για να έχω το κεφάλι μου ήσυχο. Εκείνο όμως που με παραξενεύει είναι το εξής. Τον ιμάντα λέει στα 60.000χιλιόμετρα ή σε 5 χρόνια. Τώρα που τον άλλαξα μου είπαν στα επόμενα 40.000 χιλιόμετρα να τον αλλάξω. Γιατί στην πρώτη αλλαγή ιμάντα χρονισμού λένε στις 60.000 χλμ και στη δεύτερη λένε στα επόμενα 40.000 χλμ και όχι και πάλι στα επόμενα 60.000 χλμ;
-
Έρχεται το Grande Punto 1.4 T-JΕΤ με 120HP
-
Ο χρήστης mousatos έγραψε:
Έρχεται το Grande Punto 1.4 T-JΕΤ με 120HPκαι σε τιμη ΣΚΟΤΩΜΑ.... Dynamic με 14800
FIAT FORUM