-
Ο χρήστης tm έγραψε:
.. μα... νομιζω γι αυτο το προτιμανε (αυτοι που το προτιμουν, δηλαδη!)(χανω κατι?? εκτος απο αερα, μπροστα-δεξια, δηλαδη..)
Το ζητούμενο είναι να το προτιμήσουν κι αλλοι...
-
Ο χρήστης tm έγραψε:
κολλητος μου ειχε skoda, το πουλησε και ΞΑΝΑπηρε σκοντα και ξερω!οπως επισης ξερω ποσο εχει σερβις σε VW που εχει επισης κολλητος!
(ευκαριστώ)
για πες μας και τις διαφορές (μεταξύ εξουσιοδοτημένων πάντα συνεργείων)
-
να σου πω εγω λοιπον, μιας και κακως το ξαναθετεις το θεμα..
τα skoda με τα vw φορανε long term service εγκεφαλους. τα seat short term.
μοοολις σκανε μυτη λοιπον τα vw στην ελλαδα, πανε και τους γυρνανε τον εγκεφαλο σε short term setting, διπλασιαζοντας ετσι τον αριθμο επισκεψεων στα συνεργεια.
στα seat που ειναι φτηνοτερος ο εγκεφαλος, δεν υπαρχει η δυνατοτητα για switch σε long term. (qg0-qg1)τα παραπανω ισχυουν 100% μεχρι την τελευταια γενια, δηλαδη golf4 και passat b5.5
αν οι αντιπροσωποι αλλαξανε μυαλα με τη νεα σειρα (νεο golf/passat) τοτε ΔΕΝ θα τους πω και μπραβο, μιας και πριν ητανε κλεψια αυτο που κανανε.
παντως ΔΕΝ ΓΝΩΡΙΖΩ αν αλλαξε αυτη η τακτικη στα τελευταια, αλλα σιγουρα ισχυε αυτο εδω και πολυ καιρο.επισης χτες και σημερα ειχαμε δυναμομετρησεις... το octavia GT βγαζει 195 αλογα ΣΤΗ ΡΟΔΑ μαμα οπως ειναι και καμια 30αρια κιλα ροπη,
ενω καποιοι αλλοι που εχουνε και καμια εξατμισουλα και καννα fmic (αυτα που λεμε 1ο σταδιο), περασανε τα 230 ροδα και τα 38 κιλα ροπη στο πατωμα..
αυτα περι δυναμης κινητηρα και αποδοσης, μιας και τα ειχαμε πει και σε προηγουμενες σελιδες αυτου του θεματος
οι μετρησεις εγιναν στο dynojet, δυναμομετρο ΚΑΘΟΛΟΥ χαλαρο στα νουμερα του.
εμενα η μαουνα μου εβγαλε ~37 κιλα στο πατωμα ΠΑΤΙΝΑΡΩΝΤΑΣ και με πιεση μολις 1.2 (αντι 1.7) -
Ο χρήστης PetRaN έγραψε:
να σου πω εγω λοιπον, μιας και κακως το ξαναθετεις το θεμα..
τα skoda με τα vw φορανε long term service εγκεφαλους. τα seat short term.
μοοολις σκανε μυτη λοιπον τα vw στην ελλαδα, πανε και τους γυρνανε τον εγκεφαλο σε short term setting, διπλασιαζοντας ετσι τον αριθμο επισκεψεων στα συνεργεια.
στα seat που ειναι φτηνοτερος ο εγκεφαλος, δεν υπαρχει η δυνατοτητα για switch σε long term. (qg0-qg1)τα παραπανω ισχυουν 100% μεχρι την τελευταια γενια, δηλαδη golf4 και passat b5.5
αν οι αντιπροσωποι αλλαξανε μυαλα με τη νεα σειρα (νεο golf/passat) τοτε ΔΕΝ θα τους πω και μπραβο, μιας και πριν ητανε κλεψια αυτο που κανανε.
παντως ΔΕΝ ΓΝΩΡΙΖΩ αν αλλαξε αυτη η τακτικη στα τελευταια, αλλα σιγουρα ισχυε αυτο εδω και πολυ καιρο.Συγγνώμη αλλά τι διαφορές έχει το long term από το short στις ρυθμίσεις του εκγεφάλου;Τι αλλάζει στις ρυθμίσεις;Στη skoda δεν συνέβαινε αυτό;Οικογενειακός φίλος έχει Octavia RS και κάνει σέρβις κάθε 7.500km (λάδια κτλ) και κάθε 15.000km (service).
Αν ισχύει αυτό που λες για αλλαγή στο πρόγραμμα των service στον εγκέφαλο είναι απλά @#$%&^$...γιατί το κλεψιά δεν με καλύπτει!Να συμειωθεί ότι έχω Golf IV από τα πρώτα και μάλιστα όταν αγοράστηκε, παρακαλούσαμε για να μας το φέρουν με AC! (Καλά,εννοείται ότι η έκδοση εξοπλισμού είναι Comfortline καθώς δεν μπορούσαμε να επιλέξουμε πιο πλούσια έκδοση.)ΥΓ:Με ενοχλεί που πρέπει κάθε εξάμηνο (ίσως και πιο σύντομα πια) να βάζω το χέρι στην τσέπη.
-
τι διαφορες εχει? απλως αναβει το λαμπακι και πας για σερβις στα μισα καθε φορα απο οτι επρεπε.
καθε 7.500 λαδια καλα κανει και αλλαζει ο φιλος σου ειδικα αν το κυνηγαει το αμαξι. εγω αλλαζω καθε 10κ
ομως δεν ειναι αυτη η πρακτικη της αντιπροσωπειας, ουτε του κατασκευαστη.
τα λαδια που βαζει η skoda ειναι long life για 15.000 και παραπανω, αν δεν εισαι κανιβαλος.
και σερβις καθε 30κ -
Ο χρήστης PetRaN έγραψε:
τι διαφορες εχει? απλως αναβει το λαμπακι και πας για σερβις στα μισα καθε φορα απο οτι επρεπε.καθε 7.500 λαδια καλα κανει και αλλαζει ο φιλος σου ειδικα αν το κυνηγαει το αμαξι. εγω αλλαζω καθε 10κ
ομως δεν ειναι αυτη η πρακτικη της αντιπροσωπειας.
τα λαδια που βαζει η skoda ειναι για 15.000 και παραπανω, αν δεν εισαι κανιβαλος.
και σερβις καθε 30κΣτο Golf δεν έχει λαμπάκι ούτε ένδειξη.Απλά όταν φτάσει τα 7500km το πάω για σερβις.Άρα δεν έχει έχει ουσιαστική διαφορά αν το πάω κάθε 15000;Αυτό λες;
-
χεχε
ας μας πει ο lkar λοιπον, μιας και το εθιξε το θεμα.. -
Αν ξέρει κάποιος,εκτός από το off-topic ερώτημά μου, μπορεί να μου πει αυτή η KW που φοράει το Octavia GT ποιά είναι;Είναι ρυθμιζόμενη;Τα ελατήρια είναι πιο σκληρά από τα κανονικά;Χαμήλωμα έχει;(γιατί το 4χ4 που έχει πάρει το μάτι μου, μου φαίνεται πολύ ψηλό,αλλά δεν θα κολλήσω εκεί. )
-
το 4χ4 ειναι πολυ ψηλοτερο απο ολα τα αλλα.
το GT πρεπει να ειναι καννα ποντο χαμηλοτερο απο το RS
η αναρτηση δεν νομιζω να ειναι KW2-3 (αποκλειεται λογω κοστους)
αλλα κρινοντας απο τις αλλες φορες που η skoda 'εντυσε' καποιο αμαξι, το αποτελεσμα ειναι πολυ καλο (πχ fabia sport edition) -
Αν διάβασες καλύτερα άλλο θέμα έθιξα -διαφορές κόστους σέρβις μεταξύ εξουσιοδοτημένων Skoda & VW- αλλά εσύ τα γνωστά.
- Από το 2002 -τουλάχιστον- λέει ο κατασκευαστής -ΚΑΙ ΤΟ ΒΙΒΛΙΟ ΤΟΥ!!!!!!- σέρβις κάθε δύο χρόνια ή όποτε ανάψει λυχνία ή κάθε 30Κ
Πελάτες: σιγά μην αφήσω τα λάδια 2 χρόνια, επίτηδες το κάνουν για να χαλάσει ο κινητήρας εκτός εγγύησης και να πληρώνω περισσότερα
- αλλάζει ο αντιπρόσωπος τα διαστήματα σέρβις -κατ' απαίτηση του πελάτη- και τα κάνει κάθε 15 λάδια, κάθε 30 σέρβις (το σέρβις δεν αλλάζει , παραμένει κάθε 30)
Πελάτες: επίτηδες το κάνουν για να πηγαίνω πιο συχνά και να μου τα παίρνουν
- Δεν προβλέπεται αλλαγή λαδιών στα 1000 η στα 2000χλμ. λέει ο κατασκευαστής
Πελάτες: θέλω αλλαγή λαδιών στα 2000χλμ για να φύγουν τα πρώτα λάδια
Μα δεν προβλέπεται
όχι θέλω να τ'αλλάξετε...
μετά... πανάκριβες οι αλλαγές λαδιών και η συντήρηση
και οι ίδιοι που κατηγορούν και βρίζουν ότι πηγαίνουν συχνά για λάδια και είναι ακριβά, αλλάζουν λάδια πολύ νωρίτερα απ' ότι λέει ο καστασκευατής!!!
ε τι άλλο θέλετε;
Για να τελειώνει το θέμα.. Από τη στιγμή που το βιβλίο του κατασκευαστή για τα διαστήματα σέρβις, δεν αλλάζουν! Άλλο να προτείνει ο Χ αντιπρόσωπος (κι ας κρίνει ο πελάτης τι θέλει να κάνει) κι άλλο να υποχρεώσει και να πειράξει τον εγκέφαλο
κι αφού Petran δεν γνωρίζεις τι γίνεται τώρα, τι το θίγεις το θέμα;
@Κάβουρας το δικό σου πρέπει να ναι πριν το 2000, αλλά και πάλι είναι ΥΠΕΡΒΟΛΙΚΑ σύντομα τα διαστήματα. Τότε δεν υπήρχαν τα longlife διαστήματα
-
αγορι μου γλυκο, τι αερολογιες μας γραφεις παλι?
**ΑΛΛΑΖΟΥΝΕ ΤΙΣ ΡΥΘΜΙΣΕΙΣ ΤΟΥ ΕΓΚΕΦΑΛΟΥ ΣΤΗ VW ΑΠΟ LONG TERM ΣΕ SHORT TERM Ή OXI?
** -
Ο χρήστης PetRaN έγραψε:
αγορι μου γλυκο, τι αερολογιες μας γραφεις παλι?**ΑΛΛΑΖΟΥΝΕ ΤΙΣ ΡΥΘΜΙΣΕΙΣ ΤΟΥ ΕΓΚΕΦΑΛΟΥ ΣΤΗ VW ΑΠΟ LONG TERM ΣΕ SHORT TERM Ή OXI?
**σε ποια VW;
-
lkar εισαι αναξιος να κουβεντιαζω μαζι σου.
παρε δρομο απο το thread, και αντε να κοροιδεψεις κανεναν στα κυβικα σου.
αμα γραψουνε ολοι οι κατοχοι vw καθε ποτε πανε για σερβις και που, τι θα πεις μετα?
το να προφασιζεσαι οτι ΔΕΝ ΓΝΩΡΙΖΕΙΣ, δεν σε κανει να φαινεσαι και πολυ καλος στη δουλεια σου, ετσι δεν ειναι?edit:
για το παραπανω 'off topic':
οι μετρησεις που αναφερω ειναι ΡΟΔΑ, και οχι στροφαλο. -
Ο χρήστης PetRaN έγραψε:
lkar εισαι αναξιος να κουβεντιαζω μαζι σου.
παρε δρομο απο το thread, και αντε να κοροιδεψεις κανεναν στα κυβικα σου.
αμα γραψουνε ολοι οι κατοχοι vw καθε ποτε πανε για σερβις και που, τι θα πεις μετα?
το να προφασιζεσαι οτι ΔΕΝ ΓΝΩΡΙΖΕΙΣ, δεν σε κανει να φαινεσαι και πολυ καλο στη δουλεια σου, ετσι δεν ειναι?από τη μία να πάρω δρόμο από την άλλη ν'απαντήσω; Για μία ακόμα φορά αντιπαρέρχομαι τους μόνιμους πλέον χαρακτηρισμούς σου, αλλά δεν περίμενα και κάτι διαφορετικό.
και αφού είμαι ανάξιος και άσχετος όπως δηλώνεις, πως με ρωτάς;
για να τελειώνει -λέμε τώρα-. Η VW δεν αλλάζει κανένα διάστημα σέρβις, δεν παραδίδει αυτοκίνητα σε πελάτες, μόνο διακινεί αυτοκίνητα προς αντιπροσώπους, το 'χεις υπόψη σου αυτό; (εκεί πήγαινε η ερώτηση ποια VW)
Οι πελάτες -απορώ γιατί τόσος πόνος για κατόχους μάρκας που δεν έχεις, αλλά βρίζεις- που πήραν VW καλό θα ναι -κι όχι μόνο αυτοί- να ανοίγουν το βιβλίο του κατασκευαστή -που είναι ΠΑΝΕΥΡΩΠΑΙΚΟ- και να ενημερώνονται. Αν ακολουθούν τι τους λέει ο κάθε μηχανικός/αντιπρόσωπος/θείος/μπατζανάκης/κολλητός/ ας πρόσεχαν
Στο δικό μου δεν πειράχτηκε κανένας εγκέφαλος και πάει για δύο χρόνια
-
190 ρόδα = 250-260 στρόφαλο στη 'χειρότερη'....
Μετήσεις στο στόφαλο κάνουν μονάχα οι μεγάλες αυτοκινητοβιομηχανίες που έχουν μονάχα τον κινητήρα στον πάγκο και τπτ άλλο.
Μέτρηση στον τροχό ποτέ δεν έχω δει επίσημη από κάποιο εργοστάσιο. Αν έχει κανείς ας την ποστάρει να μου λυθεί η απορία...
παρε και μια δυναμομετρηση στον τροχο απο 150αρι octavia ABT (οπως ακριβως το octavia GT) με fmic, εξατμιση, καταλυτη:
(περσινη, μεχρι να σηκωθουν οι 'φρεσκιες')
κλικ εδω
δηλαδη αυτο ποσα αλογα λες να εχει στο στροφαλο?? -
ε, η Μ3 ανοιγει μετα τα 200 σε 1.8Τ α' σταδιου. (και μενει πισω μεχρι τα 240 σε β' σταδιου )
mimiko κλπ δεν καταλαβαινω τι εννοεις..
το δυναμομετρο ειναι dynojet, πολλοι γνωστοι μεγαλοι οικοι του εξωτερικου χρησιμοποιουν αυτο και το mustang. -
εγω αυτα που λεω παντα μπορω να τα υποστηριξω με πραξεις... φιδοτετοια σε αλλους..
-
Ο χρήστης PetRaN έγραψε:
εγω αυτα που λεω παντα μπορω να τα υποστηριξω με πραξεις... φιδοτετοια σε αλλους..Petran
Kai o Bruce to idio moter me esena foraei kai malista me Olympiako STADIO... alla den kanei tetoia claims
-
ειπαμε οτι αυτα που λεω μπορω να τα υποστηριξω με πραξεις κι ολας..
1.8τ εχεις bruce? σε τι σκαφος? και τι φορας? -
Ο χρήστης Bruce έγραψε:
εγω αυτα που λεω παντα μπορω να τα υποστηριξω με πραξεις... φιδοτετοια σε αλλους..
Petran
Kai o Bruce to idio moter me esena foraei kai malista me Olympiako STADIO... alla den kanei tetoia claims
2 μοτέρ έχω τέτοια Νίκο.... Όχι ένα.
Kai pou xwrane se ena amaksi re
Skoda Octavia GT