-
Ευχαριστω πολυ παιδες!
Καλα μπανια σε ολους μας! -
Καλημερίζω την παρέα!
Αρτι αφιχθείς μετά από μια βδομάδα Κρήτη και πίσω στο γραφείο!
Έχω ένα πρόχειρο update για το αμάξι και τη συμβίωση μαζί του στις διακοπές! Ξεκινάμε από κατανάλωση: σύνολο χιλιομέτρων 850-900 και κόστος βενζίνης 140€ με περίπου 1,20€ το λίτρο (πάνφθηνη η ριμάδα στην Κρήτη! ). Αν δεν κάνω λάθος και με τα λίγα μαθηματικά που ξέρω αυτό πρέπει να βγάζει περί τα 12,5-13 λτ/100χλμ σε μικτή διαδρομή επαρχιακού και εθνικής (που λέει ο λόγος)! Not bad θα έλεγα με full A/C και τα ανθρώπινα ESP (βλ. γυναίκες) στο πίσω κάθισμα! Για τους γνωρίζοντες πήγα στο Μπάλο οδικώς και το αμάξι δεν παραπονέθηκε αν εξαιρέσει κανείς τα εντελώς ασφάλτινα ελαστικά!Στα αρνητικά της υπόθεσης: ο απλός κλιματισμός είναι ανεπαρκής για τους πίσω! Την έχω πατήσει άσχημα που νόμιζα ότι οι πίσω αεραγωγοί ήταν standard και δεν έβαλα τον 3-ζωνικό! Σιγά τη διαφορά τα 800€ και δυστυχώς τώρα δεν υπάρχει γυρισμός!! Επίσης προχθές το βράδυ σε ένα φρενάρισμα μου βγάζει 'center rear brake light'! Ότι δηλ δεν δουλεύει το στοπ της αεροτομής και όντως δεν δούλευε! Λέω θα κάηκε κάνα ledακι αλλά δεν άναβε ολόκληρο τελικά! Δεν έδωσα σημασία γιατί ήταν και αργά αλλά την επόμενη δούλευε κανονικά!! Άλλο ένα αμάξι στην οικογένεια που φτιάχνει μόνο του μετά την Alfa!
ΥΓ: Κάτι πρέπει να κάνουν στην 'εθνική' Σούδας-Καστελίου! Κάθε βράδυ κυριολεκτικά και ένα ατύχημα και μάλιστα όλα σοβαρά με αυτοκίνητα κολλημένα σε μπαριέρες και τοίχους! Σίγουρα υπήρχαν και τραυματίες! Και εμείς μάλλον από θαύμα γλιτώσαμε!
-
Μετά απο δύο βδομάδες συμβίωσης και 650 (ολόκληρα ) χιλιόμετρα ας πω και εγώ τις εντυπώσεις μου.
Κατ αρχήν για τα αναφερθέντα θέματα.
-
Ο λεβιές των ταχυτήτων τρέμει απειροελάχιστα όμως, στο ρελαντί. Τίποτε το τρομερό, ίσα ισα το βλέπεις να κουνιέτε... Καμμία σχέση με παλιότερες καταστάσεις που ήταν σαν power plate....
-
Δεν έχω παρατηρήσει κάποια αστάθεια στο φρενάρισμα, ούτε τρέμουλο σε μεγάλες ταχύτητες.
-
Στο θέμα που έχουν τα αυτόματα κιβώτια στα περίπου 120χαω, ακριβώς στις 2500 περίπου στροφές ο κινητήρας κάνει ένα μεγάλο σκαλοπάτι και αρχίζει να στροφάρει απότομα. Πιθανότατα εκεί οφείλετε η αστάθεια των στροφών. Λίγο ποιο πάνω/λίγο ποιο κάτω πρέπει να είναι βράχος.
Γενικές εντυπώσεις:
Το αυτοκίνητο είναι βράχος και υπόδειγμα ποιότητας κύλισης. Δεν ακούς τίποτα, απόλυτη ηχομόνωση.
Επίσης έχει δύναμη... Πολύ δύναμη.... Το ΜΜΙ είναι απίστευτο gadgetάκι.... Παίζω με τις ώρες.... Δεν το χορταίνω.... Η χαρτογράφιση είανι πολύ καλή όπου έχω δοκιμάσει. Σε ένα κατσάβραχο στενάκι στην Κεραταία, μου βρήκε και το όνομα του δρόμου (που μόνο οι ιδιοκτήτες των 2-3 σπιτιών που υπάρχουν εκεί το ξέρουν).Στον εξοπλισμό:
Πακέτο αποθηκευτικών χώρων. Δεν είναι κάτι φανταστικό, αλλά χρήσιμο να υπάρχει.
Πακέτο εσωτερικού φωτισμό. Αδικα χρήματα. Δεν λέει και πολλά. Μην το προτιμήσετε.
Navigation, τα είπαμε παραπάνω.
Υποβοήθηση εκκίνησης σε ανηφόρες. Παρα πολύ χρήσιμο. Best price-to-value. Ιδανικό για τις ..γυναίκες... γλυτώνει τους δίσκους-πλατό απο πολύ φθορά (οδηγεί και γυναίκα)...Τι ΔΕΝ μου άρεσε (δεν είναι ελλατώματα, απλά θα τα προτειμούσα διαφορετικα):
- Οι διακόπτες των παραθύρων μου δίνουν μια αίσθηση 'φτήνιας'.
- Η διαδρομή του συμπλέκτη είναι τεράστια. Πατιέται πολύ βαθύτερα απο το γκάζι (και φυσικά το φρένο) με αποτέλεσμα να πρέπει να κάτσω ποιο κοντά στο τιμόνι. Το ίδιο πρόβλημα είχα και με το Polo...
- Η ρύθμιση του τιμονιού δεν το ανεβάζει όσο ψηλά θα ήθελα με αποτέλεσα εκεί που βολεύομαι να κάτσω το τιμόνι να είναι χαμηλότερα απο ότι το θέλω... Ισως και να κάθομαι ψηλά, δεν ξέρω. Ακόμα πάντως να βρω μια ιδανική θέση που να με βολεύει...
Τεχνικα:
Κατανάλωση μέχρι τώρα, σε 650 χιλιόμετρα (Μαρούσι - Μοσχάτο πρωί-απόγευμα με μποτιλιάρισμα, ένα πήγαινε-έλα Ψάθα και ένα πήγαινε-έλα Κεραταία) 9,5λ/100χλμ,. Δεν το φανταζόμουν ούτε στα ποιό τρελά μου όνειρα.
Ο μετρητής λαδιού δεν έχει κατέβει ακόμα. Πότε πρέπει να περιμένω ότι θα χρειαστεί συμπλήρωμα?Αυτά προς το παρών. Φωτογραφίες, ξέχασα ο βλάκας να τις ανεβάσω κάπου. Το απόγευμα!
Ναμαστε καλά να τα χαιρόμαστε!
-
-
ΦΙΛΕ ΜΕ ΓΛΙΤΩΣΕΣ ΑΠΟ ΓΡΑΨΙΜΟ.ΣΥΜΦΩΝΑ ΣΕ ΟΛΑ ΕΚΤΟΣ ΑΠΟ ΤΟ ΤΙΜΟΝΙ ΚΑΙ ΤΗ ΘΕΣΗ ΟΔΗΓΗΣΗΣ.ΚΟΜΠΛΕ ΕΙΜΑΙ.Ο ΕΣΩΤΕΡΙΚΟΣ ΦΩΤΙΣΜΟΣ ΤΣΑΜΠΑ ΕΙΝΑΙ ΑΛΛΑ ΚΑΙ Ο ΣΥΝΑΓΕΡΜΟΣ ΘΕΛΕΙ ΑΝΕΒΑΣΑΜΑ Ο ΗΧΟΣ ΤΟΥ.ΚΑΤΑ ΤΑ ΑΛΛΑ ΤΕΛΕΙΑ
-
Ο χρήστης ΠΑΤΡΙΩΤΗΣ έγραψε:
ΦΙΛΕ ΜΕ ΓΛΙΤΩΣΕΣ ΑΠΟ ΓΡΑΨΙΜΟ.ΣΥΜΦΩΝΑ ΣΕ ΟΛΑ ΕΚΤΟΣ ΑΠΟ ΤΟ ΤΙΜΟΝΙ ΚΑΙ ΤΗ ΘΕΣΗ ΟΔΗΓΗΣΗΣ.ΚΟΜΠΛΕ ΕΙΜΑΙ.Ο ΕΣΩΤΕΡΙΚΟΣ ΦΩΤΙΣΜΟΣ ΤΣΑΜΠΑ ΕΙΝΑΙ ΑΛΛΑ ΚΑΙ Ο ΣΥΝΑΓΕΡΜΟΣ ΘΕΛΕΙ ΑΝΕΒΑΣΑΜΑ Ο ΗΧΟΣ ΤΟΥ.ΚΑΤΑ ΤΑ ΑΛΛΑ ΤΕΛΕΙΑΑν ο συναγερμός είναι μαμίσιος δεν ξέρω αν μπορείς να ανεβάσεις την ένταση
viewtopic.php?f=15&t=16532&start=1305
Κατά τα άλλα καλορίζικο -
ΦΙΛΕ ΜΕ ΓΛΙΤΩΣΕΣ ΑΠΟ ΓΡΑΨΙΜΟ.ΣΥΜΦΩΝΑ ΣΕ ΟΛΑ ΕΚΤΟΣ ΑΠΟ ΤΟ ΤΙΜΟΝΙ ΚΑΙ ΤΗ ΘΕΣΗ ΟΔΗΓΗΣΗΣ.ΚΟΜΠΛΕ ΕΙΜΑΙ.Ο ΕΣΩΤΕΡΙΚΟΣ ΦΩΤΙΣΜΟΣ ΤΣΑΜΠΑ ΕΙΝΑΙ ΑΛΛΑ ΚΑΙ Ο ΣΥΝΑΓΕΡΜΟΣ ΘΕΛΕΙ ΑΝΕΒΑΣΑΜΑ Ο ΗΧΟΣ ΤΟΥ.ΚΑΤΑ ΤΑ ΑΛΛΑ ΤΕΛΕΙΑΜια ερώτηση… ο εσωτερικός φωτισμός τι προσφέρει τελικά; Γιατί τον έβαλα και εγώ αλλά δεν μου είπαν τι δίνει εκτός από τα φώτα στα σκιάδια;…
-
Και κάτι άσχετο ,θέλω να βάλω την μάσκα με την νίκελ-γρίλια του s-line .μήπως ξέρει κανείς πόσο έχει χωρίς όμως προφυλακτήρες κλπ??
-
ο εσωτερικος φωτισμοσ φωτιζει τα σκιαδια τα πατακια στα ποδια μπροσ πισω με λευκο χρωμα τα ακροφυσια απο που βγαινει ο αερας του κλιματισμου και εχει και ανακλαστηρασ με φωσ στις πορτες και πορτ μπαγκαζ
-
ο εσωτερικος φωτισμοσ φωτιζει τα σκιαδια τα πατακια στα ποδια μπροσ πισω με λευκο χρωμα τα ακροφυσια απο που βγαινει ο αερας του κλιματισμου και εχει και ανακλαστηρασ με φωσ στις πορτες και πορτ μπαγκαζΣτα ακροφύσια δεν έχω δει να φωτίσει τίποτε... Ισως υπάρχει, αλλά αν είναι της έντασης που έχει και στα χερούλια της πόρτας (στο λεβιε που ανοίγει η πόρτα) τότε βράστα... δεν φαίνετε καθόλου.... οικονομία στην ένταση του φςτός κάνανε στην Audi?
-
Επιτέλους!!!στο τέλος της επόμενης εβδομάδας παραλαμβάνω!!!
Ελπίζω να μην στραβώσει κάτι -
Ο χρήστης nmix έγραψε:
Και κάτι άσχετο ,θέλω να βάλω την μάσκα με την νίκελ-γρίλια του s-line .μήπως ξέρει κανείς πόσο έχει χωρίς όμως προφυλακτήρες κλπ??Δεν νομίζω ότι μπορείς. Ο s-line προφυλακτήρας είναι ένα κομμάτι ενώ ο απλός είναι 3. Και δεν ξέρω αν ταιριάζει η μάσκα μετά....
Δες αυτό...
-
Ο χρήστης nkarama έγραψε:
ο εσωτερικος φωτισμοσ φωτιζει τα σκιαδια τα πατακια στα ποδια μπροσ πισω με λευκο χρωμα τα ακροφυσια απο που βγαινει ο αερας του κλιματισμου και εχει και ανακλαστηρασ με φωσ στις πορτες και πορτ μπαγκαζ
Στα ακροφύσια δεν έχω δει να φωτίσει τίποτε... Ισως υπάρχει, αλλά αν είναι της έντασης που έχει και στα χερούλια της πόρτας (στο λεβιε που ανοίγει η πόρτα) τότε βράστα... δεν φαίνετε καθόλου.... οικονομία στην ένταση του φςτός κάνανε στην Audi?
Ο ροοστάτης για την ένταση του αέρα στους αεραγωγούς φωτίζεται;
-
Καλησπέρα στους γρήγορους των SUV! Όπως καταλαβαίνετε είμαι νέο μέλος σε αυτό το πολύ ωραίο παρεάκι, όπως διαπιστώνω από μια ματιά που έριξα! Ακριβώς πριν από ένα μήνα έγινα κάτοχος ενός Q5 S-TRONIC 2.0 TFSI. Από την πρώτη κι ολας μέρα που το οδήγησα παρατήρησα στα 110 με 130 χιλιόμετρα το τρέμουλο στο τιμόνι! Επειδή έχω οδηγήσει αρκετά αυτοκίνητα της κατηγορίας του Q5, ομολογώ οτι δεν περίμενα από ένα τέτοιο αυτοκίνητο, αυτής της χρηματικής αξίας να παρουσιάσει κάτι ανάλογο! Το θέμα που υπάρχει με το συγκεκριμένο πρόβλημα, είναι απ' ότι διαβάζω στο forum, οτι πολλοί το θεωρούν ψιλοανεκτό αυτό το τρέμουλο και δεν δίνουν την απαραίτητη σημασία! Διαβάζοντας το βιβλίο του κατασκευαστή, στη σελίδα που αναφέρεται για τα ελαστικά και τους τροχούς, ο ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΣΤΗΣ λέει οτι εάν οι τροχοί δεν είναι σωστά ζυγισμένοι και παρατηρείται τρέμουλο στο τιμόνι,αυτό μπορεί να προκαλέσει μακροπρόθεσμα πρόβλημα σε όλο το σύστημα διεύθυνσης, αναρτήσεις κτλ. Δε νομίζω λοιπόν ότι αυτό το πρόβλημα, που απ' ότι βλέπω εμφανίζεται σε αρκετούς, είναι για να το προσπερνάμε έτσι, ενώ όλοι έχουμε δώσει κάποιο σημαντικό ποσό για την αγορά του συγκεκριμένου αυτοκινήτου! Όταν λοιπόν πήγα στην ΚΑΡΕΝΤΑ και μου έκαναν ζυγοστάθμιση, όχι μονο δεν σταμάτησε το τρέμουλο, αλλά άρχισε να τρέμει το τιμόνι και στο ελαφρύ φρενάρισμα, περίπου στα 140 χιλιόμετρα μέχρι τα 110. Ξαναπήγα με ραντεβού μετά από μία εβδομάδα και μου είπαν ότι το πρόβλημα αυτό έχει παρουσιαστεί και σε άλλα Q5 και ότι περιμένουν απάντηση από το εργοστάσιο στη Γερμανία για το τι θα κάνουν! Ήδη έχω συντάξει μία επιστολή που θα τη στείλω στην AUDI στην Γερμανία με το όλο το παρασκήνιο για αρχή και στη συνέχεια βλέπουμε. Όλοι πιστεύω που έχουν παρόμοιο πρόβλημα, θα πρέπει να ενεργήσουν δυναμικά με όποιο τρόπο, γιατι εδώ στην Ελλάδα εάν δεν τους πιέσεις όλα τα βγάζουν φισιολογικά! Και αν δεχτούμε ότι ένα τρέμουλο στο τιμόνι σε ένα τέτοιο αυτοκίνητο είναι φυσιολογικό, τότε... είμαστε συνένοχοι όλοι στην κοροϊδία της εκάστοτε ΚΑΡΕΝΤΑ! Καλές διακοπές σε όσους δεν έχουν πάει ακόμα και καλά ταξίδια με το καινούριο εργαλείο τους!!!
-
aris
συμφωνώ μαζί σου.. η εξέλιξη στο τρέμουλο στο αμάξι μου είναι ακριβώς ίδια με αυτή που κ εσύ περιγράφεις - δηλ. εμφανίζεται πλέον και στο φρενάρισμα, γεγονός που νωρίτερα της ζυγοστάθμισης δεν υπήρχε..εάν έχεις συντάξει την επιστολή και μπορείς να την postάρεις (και post-aris θα έλεγα) μπορούμε να τους προωθήσουμε ένα μαζικό κοινό κείμενο, για να ενισχύσουμε την θέση και την αγωνία μας...
ευχαριστώ
καλό (υπόλοιπο) καλοκαίρι σε όλους! -
Το ίδιο συμβαίνει και σε εμένα (τρέμει στο φρενάρισμα μετά από ζυγοστάθμιση) και έχω τετάρτη ραντεβού για να το δούνε
-
Ο χρήστης nisiotis έγραψε:
Στα ακροφύσια δεν έχω δει να φωτίσει τίποτε... Ισως υπάρχει, αλλά αν είναι της έντασης που έχει και στα χερούλια της πόρτας (στο λεβιε που ανοίγει η πόρτα) τότε βράστα... δεν φαίνετε καθόλου.... οικονομία στην ένταση του φςτός κάνανε στην Audi?
Ο ροοστάτης για την ένταση του αέρα στους αεραγωγούς φωτίζεται;
Ναι, αυτός φωτίζεται...
-
Ο χρήστης aris76 έγραψε:
Καλησπέρα στους γρήγορους των SUV! Όπως καταλαβαίνετε είμαι νέο μέλος σε αυτό το πολύ ωραίο παρεάκι, όπως διαπιστώνω από μια ματιά που έριξα! Ακριβώς πριν από ένα μήνα έγινα κάτοχος ενός Q5 S-TRONIC 2.0 TFSI. Από την πρώτη κι ολας μέρα που το οδήγησα παρατήρησα στα 110 με 130 χιλιόμετρα το τρέμουλο στο τιμόνι! Επειδή έχω οδηγήσει αρκετά αυτοκίνητα της κατηγορίας του Q5, ομολογώ οτι δεν περίμενα από ένα τέτοιο αυτοκίνητο, αυτής της χρηματικής αξίας να παρουσιάσει κάτι ανάλογο! Το θέμα που υπάρχει με το συγκεκριμένο πρόβλημα, είναι απ' ότι διαβάζω στο forum, οτι πολλοί το θεωρούν ψιλοανεκτό αυτό το τρέμουλο και δεν δίνουν την απαραίτητη σημασία! Διαβάζοντας το βιβλίο του κατασκευαστή, στη σελίδα που αναφέρεται για τα ελαστικά και τους τροχούς, ο ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΣΤΗΣ λέει οτι εάν οι τροχοί δεν είναι σωστά ζυγισμένοι και παρατηρείται τρέμουλο στο τιμόνι,αυτό μπορεί να προκαλέσει μακροπρόθεσμα πρόβλημα σε όλο το σύστημα διεύθυνσης, αναρτήσεις κτλ. Δε νομίζω λοιπόν ότι αυτό το πρόβλημα, που απ' ότι βλέπω εμφανίζεται σε αρκετούς, είναι για να το προσπερνάμε έτσι, ενώ όλοι έχουμε δώσει κάποιο σημαντικό ποσό για την αγορά του συγκεκριμένου αυτοκινήτου! Όταν λοιπόν πήγα στην ΚΑΡΕΝΤΑ και μου έκαναν ζυγοστάθμιση, όχι μονο δεν σταμάτησε το τρέμουλο, αλλά άρχισε να τρέμει το τιμόνι και στο ελαφρύ φρενάρισμα, περίπου στα 140 χιλιόμετρα μέχρι τα 110. Ξαναπήγα με ραντεβού μετά από μία εβδομάδα και μου είπαν ότι το πρόβλημα αυτό έχει παρουσιαστεί και σε άλλα Q5 και ότι περιμένουν απάντηση από το εργοστάσιο στη Γερμανία για το τι θα κάνουν! Ήδη έχω συντάξει μία επιστολή που θα τη στείλω στην AUDI στην Γερμανία με το όλο το παρασκήνιο για αρχή και στη συνέχεια βλέπουμε. Όλοι πιστεύω που έχουν παρόμοιο πρόβλημα, θα πρέπει να ενεργήσουν δυναμικά με όποιο τρόπο, γιατι εδώ στην Ελλάδα εάν δεν τους πιέσεις όλα τα βγάζουν φισιολογικά! Και αν δεχτούμε ότι ένα τρέμουλο στο τιμόνι σε ένα τέτοιο αυτοκίνητο είναι φυσιολογικό, τότε... είμαστε συνένοχοι όλοι στην κοροϊδία της εκάστοτε ΚΑΡΕΝΤΑ! Καλές διακοπές σε όσους δεν έχουν πάει ακόμα και καλά ταξίδια με το καινούριο εργαλείο τους!!!Γειά σου συνονόματε
Βλέπω οτι μπήκες δυναμικά στο forum και χαίρομαι γι'αυτό..η ιδέα του jimstag με βρίσκει απολύτως σύμφωνο και θα το εκτιμούσα και εγω αν έχεις κάτι έτοιμο να συνυπογραφεί απο όλους τους έχοντες το ίδιο πρόβλημα..ελπίζω να μην το εχω και εγω την επόμενη εβδομάδα.
Πάντως πάντα απ'ότι διαβάζω στα ξένα forums η μαμά δεν φαίνεται και τόσο πρόθυμη να απαντάει σε αυτού του είδους τα προβληματάκια..Α! και κάτι σχετικό σε q5 στην ιταλία που είχε το ίδιο πρόβλημα,ήρθαν 2 τεχνικοί απο τη γερμανία και κράτησαν το αυτοκίνητο 4 μέρες για δοκιμές,αλλά το αποτέλεσμα δεν ανακοινώθηκε στον ιδιοκτήτη,ο οποίος περιμένει τώρα απάντηση απο τον αντιπρόσωπο που το αγόρασε. Σε κάποια αυτοκίνητα που εμφάνιζαν το τρέμουλο ΜΟΝΟ στο φρενάρισμα αλλάχθηκαν δίσκοι φρένων και προς το παρόν δείχνουν οκ
-
Το κάνουν και εδώ αυτό (δηλ την αλλαγή δίσκων). Τις προαλλες παλικάρι που με πετυχαίνει να κατεβαίνω απτο αμάξι έξω απτο σπίτι με πιάνει και μου λέει αν μου χει βγάλει προβλήματα γιατί το δικό του έχει αλλάξει 2 φορές δισκόπλακες λόγω τρέμουλου κτλ! Μου είπε και κάτι άλλα που του χει βγάλει και δεν τα θυμάμαι αλλά νομίζω ότι χρειάστηκε και αλλαγή ο εγκέφαλος! Είπε ότι διαβάζει το forum αλλά δεν γράφει!
-
Ο χρήστης stefan147 έγραψε:
Το κάνουν και εδώ αυτό (δηλ την αλλαγή δίσκων). Τις προαλλες παλικάρι που με πετυχαίνει να κατεβαίνω απτο αμάξι έξω απτο σπίτι με πιάνει και μου λέει αν μου χει βγάλει προβλήματα γιατί το δικό του έχει αλλάξει 2 φορές δισκόπλακες λόγω τρέμουλου κτλ! Μου είπε και κάτι άλλα που του χει βγάλει και δεν τα θυμάμαι αλλά νομίζω ότι χρειάστηκε και αλλαγή ο εγκέφαλος! Είπε ότι διαβάζει το forum αλλά δεν γράφει!Σε λίγο μας βλέπω όλους να κυνηγάμε οτι q5 κινείται για να ενημερωνόμαστε
-
Ο χρήστης nisiotis έγραψε:
Και κάτι άσχετο ,θέλω να βάλω την μάσκα με την νίκελ-γρίλια του s-line .μήπως ξέρει κανείς πόσο έχει χωρίς όμως προφυλακτήρες κλπ??
Δεν νομίζω ότι μπορείς. Ο s-line προφυλακτήρας είναι ένα κομμάτι ενώ ο απλός είναι 3. Και δεν ξέρω αν ταιριάζει η μάσκα μετά....
Δες αυτό...
Τα πιασιματα φαινοντε ιδια αλλα το μεγεθος ισως ειναι λιγο πιο μεγαλο (απο την φωτο).Την Δευτερα θα παρω στα ανταλακτικα.
AUDI Q5