-
Μόνο που στην Ιταλία είναι κατά 3.300 φθηνότερο..
-
Ο χρήστης stefan147 έγραψε:
Sorry που ανακατεύομαι αλλά ποιος ο λόγος να επιλέξει κάποιος το αστεία εξοπλισμένο, με το detuned κινητήρα Q5 όταν είναι φανερό ότι πρόκειται περί κίνησης του εισαγωγέα μας λόγω του φορολογικού. Πολύ αμφιβάλω αν κυκλοφορεί αλλού τετοια έκδοση γιατί είναι ντροπή και απαξιώνει το αμάξι και τη μάρκα γενικότερα. Και να πω ότι η τιμή του είναι κελεπούρι, πάει στο διάολο! Αλλά και πάλι είναι ΥΨΗΛΟΤΑΤΗ. Όταν στα ίδια χρήματα μπορεί κάποιος να πάρει Tiguan 2.0T ΥΠΕΡ-εξοπλισμένο δεν βρίσκω κανένα μα κανένα λόγο να προτιμήσει κάποιος το Audi μόνο και μόνο λόγω ονόματος (και σιγά το όνομα δηλαδή αλλά anyway...).Ιδού μια ιδέα για το πως είναι ένα Q5 limited μέσα-έξω:
http://www.car.gr/classifieds/cars/photos/1118038/*στις φώτο βάλτε 17αρες ζάντες και αφαιρέστε 31hp
είσαι υπερβολικος. Η έκδοση Limited με τα 180 άλογα κοστίζει 43800€ και η βασίκη έκδοση με τα 211 άλογα κοστίζει 55500€, δηλαδή διαφέρουν σχεδόν 12000€ ενώ έχουν ακριβώς τον ίδιο εξοπλισμό. Αν εσύ για 30 άλογα λόγω χαρτογράφησης του εγκεφάλου θεωρείς λογικό να πληρώσεις τόσα χρήματα παραπάνω τότε δικαιωμά σου. Εγώ πάντως δεν τα έδωσα. Τώρα αν το αυτοκίνητο είναι υπερτιμημένο είναι ένα άλλο θέμα. Αν συγκρίνεις πάντως τις τιμές των άμεσα ανταγωνιστών (XC60, X3, GLK) μάλλον θα αναθεωρήσεις την άποψη σου. (Προσοχή δεν λέω ότι είναι καλύτερο ή χειρότερο από τα προαναφερόμενα αυτοκίνητα απλά συγκρίνω τις τιμές τους).
Το Τiguan είναι άλλη κατηγορία αυτοκίνητο. Δεν μπορείς να το συγκρίνεις με το Q5 επειδή έχει τον ίδιο κινητήρα. Διαφορετικό πλαίσιο, αναρτήσεις, σημαντικά μικρότεροι χώροι και φυσικά HALDEX αντί QUATRΟ. (Προσοχή δεν λέω ποιο είναι καλύτερο ή χειρότερο απλά λέω ότι δεν συγκρίνεις μήλα με αχλάδια). -
Φίλε μου σημασία έχει το αποτέλεσμα. Και το αποτέλεσμα είναι ότι με τα λεφτά του limited έχεις super εξοπλισμό (ηλιοροφές, χειριστήρια, navi, xenon και του πουλιού το γάλα) σε ένα αμάξι (Tiguan) που ναι μεν είναι μια κατηγορία κάτω αλλά προσφέρει περισσότερα! Οπότε μικρή σημασία έχει εν τέλη σε ποια κατηγορία ανήκει το κάθε αμάξι. Για μένα η επιλογή Q5 limited γίνεται μόνο και μόνο για να υπάρχουν οι 4 κύκλοι στη μάσκα του αυτοκινήτου και τπτ άλλο. Ειλικρινά είναι κρίμα για το αμάξι να έχει τον εξοπλισμό μικρομεσαίου του 2000. Λυπάμαι που πιθανόν μειώνω την επιλογή σου (και καλά έκανες και το πήρες!!) αλλά η πραγματικότητα είναι ότι όταν έχουμε να κάνουμε με το ληστρικό ελληνικό 'κράτος' και του λαμόγιους αντιπροσώπους πρέπει να είμαστε πιο flexible κατά τη γνώμη μου.
-
Δεν μειώνεις καθόλου την επιλογή μου απλά εσύ δεν θα την έκανες για τους λόγους που αναφέρεις. Αυτό ακριβώς σου λέω και εγώ, η επιλογή τελικά είναι υποκειμενική επιλογή και όχι αντικειμενική. Σε άλλους αρέσουν περισσότερο τα μήλα και σε άλλους τα αχλάδια.
Με την δικία σου λογική πάντως κάποιος μπορεί να θεωρήσει υπερεκτιμημένο το Tiguan σε σχέση με το Skoda Yeti.
Όλες οι απόψεις σεβαστές. -
Φίλε μου σημασία έχει το αποτέλεσμα. Και το αποτέλεσμα είναι ότι με τα λεφτά του limited έχεις super εξοπλισμό (ηλιοροφές, χειριστήρια, navi, xenon και του πουλιού το γάλα) σε ένα αμάξι (Tiguan) που ναι μεν είναι μια κατηγορία κάτω αλλά προσφέρει περισσότερα! Οπότε μικρή σημασία έχει εν τέλη σε ποια κατηγορία ανήκει το κάθε αμάξι. Για μένα η επιλογή Q5 limited γίνεται μόνο και μόνο για να υπάρχουν οι 4 κύκλοι στη μάσκα του αυτοκινήτου και τπτ άλλο. Ειλικρινά είναι κρίμα για το αμάξι να έχει τον εξοπλισμό μικρομεσαίου του 2000. Λυπάμαι που πιθανόν μειώνω την επιλογή σου (και καλά έκανες και το πήρες!!) αλλά η πραγματικότητα είναι ότι όταν έχουμε να κάνουμε με το ληστρικό ελληνικό 'κράτος' και του λαμόγιους αντιπροσώπους πρέπει να είμαστε πιο flexible κατά τη γνώμη μου.Φίλε stefan147 αναρωτιέμαι πού βρίσκεται η αξία του αυτοκινήτου:
Στις ηλιοροφές, χειριστήρια, δέρματα, navi και xenon, ή στο γενικότερο concept και στήσιμο του αυτοκινήτου.
Η άποψή μου είναι ότι η αξία του αυτοκινήτου βρίσκεται κυρίως στο δεύτερο και στο πώς είναι φτιαγμένο για να παρέχει κατά σειρά:
[list:fx1g9yah] Ασφάλεια.
Ευκολία χρήσης.
Ικανοποίηση στον οδηγό του.[/list:u:fx1g9yah]Επομένως κατά την ταπεινή μου γνώμη η έκδοση Limited απευθύνεται σε αυτούς που εκτιμούν ότι το συγκεκριμένο μοντέλο τους δίνει αυτά τα χαρακτηριστικά σε μεγαλύτερο βαθμό από το Tiguan ή οποιδήποτε άλλο μοντέλο και πολύ απλά δεν έχουν την οικονομική δυνατότητα να προσθέσουν τον extra εξοπλισμό, αλλά και δεν τους πειράζει αν το ταπεινό ποπουδάκι τους ακουμπά σε ύφασμα και όχι σε δέρμα Fine Nappa.
-
Ο χρήστης ggeo έγραψε:
Φίλε stefan147 **αναρωτιέμαι πού βρίσκεται η αξία του αυτοκινήτου:
**
Στις ηλιοροφές, χειριστήρια, δέρματα, navi και xenon, ή
στο γενικότερο concept και στήσιμο του αυτοκινήτου.Η άποψή μου είναι ότι η αξία του αυτοκινήτου βρίσκεται κυρίως στο δεύτερο και στο πώς είναι φτιαγμένο για να παρέχει κατά σειρά:
[list:11cjaf92] Ασφάλεια.
Ευκολία χρήσης.
Ικανοποίηση στον οδηγό του.[/list:u:11cjaf92]Επομένως κατά την ταπεινή μου γνώμη η έκδοση Limited απευθύνεται σε αυτούς που εκτιμούν ότι το συγκεκριμένο μοντέλο τους δίνει αυτά τα χαρακτηριστικά σε μεγαλύτερο βαθμό από το Tiguan ή οποιδήποτε άλλο μοντέλο και πολύ απλά δεν έχουν την οικονομική δυνατότητα να προσθέσουν τον extra εξοπλισμό, αλλά και δεν τους πειράζει αν το ταπεινό ποπουδάκι τους ακουμπά σε ύφασμα και όχι σε δέρμα Fine Nappa.
Εξαιρετική παρατήρηση και ευχαριστώ για την πάσα!
έχοντας λοιπόν κάνει 37000χλμ με ένα Q5 έχω να σου πω τα εξής:
-
στο συγκεκριμένο αμάξι (και στο σύνολο των προτάσεων της κατηγορίας) το highlight είναι τα γκατζετάκια. Τι θα χρησιμοποιήσεις περισσότερο? Το γαμάτο ηχοσύστημα με την τεράστια συνδεσιμότητα ή τα torsen?
-
για την ασφάλεια που λες έναντι ενός Tiguan πχ, τι σε κάνει να πιστεύεις ότι είναι πιο ασφαλές το Q5? Επειδή πιθανόν να έχει 5-6% καλύτερα αποτελέσματα στα crash tests? Μικρό το κακό. Επίσης ως αναφορά την ασφάλεια και ο εξτρα εξοπλισμός έχει να κάνει με αυτό. Τι είναι πιο ασφαλή τα xenon ή τα κλασσικά φώτα αλογόνου?
-
ικανοποίηση οδηγού: εδώ κι αν είναι πολύ απλά τα πράγματα! Μην περιμένεις τπτ στον τομέα. Εκτός αν προέρχεσαι από παλιό και αδύναμο αμάξι οπότε και οι ροπες του TFSI θα σε κάνουν να νομίζεις ότι πήρες αεροπλάνο. Κι αυτό συνηθίζεται όμως και δυστυχώς πολύ γρήγορα. Για στροφοδιαδρομές δεν θα μπω καν στον κόπο γιατί δεν είναι αυτός ο σκοπός του αυτοκινήτου.
Εν ολίγοις το Q5 είναι κλασσικό Audi με τα γνωστά pros & cons. Ήταν πολύ καλό για τα χρήματα που είχε το 2009 αλλά για τα σημερινά του είναι απαράδεκτη πρόταση (γνώμη μου πάντα). Και κάτι τελευταίο: δες ένα καλοεξοπλισμένο Q5 (με mmi, ηλιοροφή. δέρματα, 18-19αριες, s-line) και μετά ένα limited. Θα σου φανεί διαφορετικό αυτοκίνητο! Αξίζει λοιπόν όταν με αυτά τα λεφτα παίρνεις παρόμοια ποιότητα, αντίστοιχους χώρους, καλύτερες επιδόσεις=Tiguan??
-
-
Φίλε Stefan, συνεχίζεις να θεωρείς ότι ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΙΚΑ καλύτερη επιλογή είναι το Tiguan σε σχέση με το Q5.Δεν μπορείς να καταλάβεις ότι κάθε καταναλωτής θέτει διαφορετικά κριτήρια αξιολόγησης: εγώ έθεσα ως βασικό κριτήριο τους χώρους και επέλεξα το Q5, εσύ θέτεις ως βασικό κριτήριο τη σχέση τιμή - εξοπλισμός και επιλέγεις Tiguan, κάποιος άλλος θα επιλέξει ως βασικό κριτήριο κάποιο άλλο και θα επιλέξει κάτι άλλο. Κανείς μας δεν είναι λάθος απλά έχουμε διαφορετικά θέλω. Η πιο αντικειμενική σύγκριση (χωρίς πάλι απόλυτη αξιοπιστία) είναι η σχέση value for money ( ή η συμφερότερη αγορά στα ελληνικά )αν και πάλι θα υπάρχουν ενστάσεις από κάποιους στο πως συντάσσεται η σχέση αυτή.
-
Ακριβώς θεωρώ ότι είμαι αντικειμενικός γιατί για μένα το Q5 δεν υπήρξε προσωπική επιλογή (αλίμονο αν στα 26 μου διάλεγα ένα Q5 για προσωπικό αυτοκίνητο), οπότε πιστεύω ότι μπορώ να κρίνω καλύτερα τα + και - και τη γενικότερη σχέση τιμής-αξίας. Είναι απολύτως αντιληπτό αυτό που λες περί κριτηρίων, αναγκών, προτεραιοτήτων κτλ αλλά είναι και κάποια πράγματα τα οποία τα θεωρώ κοινώς αποδεκτά και τα βλέπω καθημερινά ως χρήστης. Και μπορώ με σιγουριά να σου πω ότι ένα 2λιτρο Tiguan αξίας 40000+€ μπορεί να σου προσφέρει περισσότερα από ένα limited. Ακόμα και στο θέμα των χώρων που προφανώς σε απασχολεί ως οικογενειάρχης οι διαφορές είναι μικρές. Τέλος για να μην κουράζουμε κιόλας και για να μην φανεί ότι προσπαθω να επιβάλλω την άποψή μου (πράγμα που επ' ουδενί δεν συμβαίνει) θα παραθέσω 2 φώτος ώστε να κάνω πιο κατανοητό το point μου:
vs
Πολλοί πιστεύω θα θεωρούσαν ότι πρόκειται περί διαφορετικού αυτοκινήτου!!
-
Φίλε stefan147 **αναρωτιέμαι πού βρίσκεται η αξία του αυτοκινήτου:
**
Στις ηλιοροφές, χειριστήρια, δέρματα, navi και xenon, ή
στο γενικότερο concept και στήσιμο του αυτοκινήτου.Η άποψή μου είναι ότι η αξία του αυτοκινήτου βρίσκεται κυρίως στο δεύτερο και στο πώς είναι φτιαγμένο για να παρέχει κατά σειρά:
[list:586y6bhi] Ασφάλεια.
Ευκολία χρήσης.
Ικανοποίηση στον οδηγό του.[/list:u:586y6bhi]Επομένως κατά την ταπεινή μου γνώμη η έκδοση Limited απευθύνεται σε αυτούς που εκτιμούν ότι το συγκεκριμένο μοντέλο τους δίνει αυτά τα χαρακτηριστικά σε μεγαλύτερο βαθμό από το Tiguan ή οποιδήποτε άλλο μοντέλο και πολύ απλά δεν έχουν την οικονομική δυνατότητα να προσθέσουν τον extra εξοπλισμό, αλλά και δεν τους πειράζει αν το ταπεινό ποπουδάκι τους ακουμπά σε ύφασμα και όχι σε δέρμα Fine Nappa.
- ικανοποίηση οδηγού: εδώ κι αν είναι πολύ απλά τα πράγματα! Μην περιμένεις τπτ στον τομέα.
ΕΕΕΕΕΛΑ ΡΕ ΜΕΓΑΛΕ !!!
Εσυ απο Bentley προερχεσαι και σου φαινεται ενα απλο αδυναμο αυτοκινητακι ?
γιατι εμενα με φτιαχνει ΠΑΡΑ ΠΟΛΥ αυτο το αμαξι ...... μα ΠΑΡΑ ΠΟΛΥ ομως
Στο μονο που συμφωνουμε ειναι οτι μερικα (οχι ολα) extra του αλλαζουν πραγματικα κλαση.
Πχ τα δερματα fine nappa , η ηλιοροφη , τα xenon και το b&o ηχοσυστημα (ενας απο τους σημαντικους λογους που με εκαναν να το παρω). -
Ο χρήστης leftgalan έγραψε:
ΕΕΕΕΕΛΑ ΡΕ ΜΕΓΑΛΕ !!!
Εσυ απο Bentley προερχεσαι και σου φαινεται ενα απλο αδυναμο αυτοκινητακι ?
γιατι εμενα με φτιαχνει ΠΑΡΑ ΠΟΛΥ αυτο το αμαξι ...... μα ΠΑΡΑ ΠΟΛΥ ομως
Στο μονο που συμφωνουμε ειναι οτι μερικα (οχι ολα) extra του αλλαζουν πραγματικα κλαση.
Πχ τα δερματα fine nappa , η ηλιοροφη , τα xenon και το b&o ηχοσυστημα (ενας απο τους σημαντικους λογους που με εκαναν να το παρω).Και μόνο τα bold δείχνουν ποια ηταν τα κριτήρια επιλογής σου και καλώς ήταν αυτά. Όπως δείχνουν και τις απαιτήσεις σου σε θέματα οδικής συμπεριφοράς.
Κατά τα άλλα καλώς κάνει και σε φτιάχνει! Κι εμένα θα με έφτιαχνε αν ήταν προσωπική μου επιλογή και είχα σκάσει τα 61000€ απ' την (άδεια) τσέπη μου. Αυτό δεν λέει τπτ όμως γιατί αυτά που κάνει το Q5 στο δρόμο μπορούν να τα κάνουν αρκετά σύγχρονα αυτοκίνητα οπότε μην αυταπατάσαι! Δεν οδηγάμε δα και Bentley όπως λες!
Και στην τελική καλώς ισχύουν όλα αυτά γιατί μιλάμε για ένα SUV!!! O προορισμός του είναι να σε μεταφέρει από το σημείο Α στο σημείο Β με τη μέγιστη δυνατή άνεση (άντε και ταχύτητα) και όχι να σου προσφέρει δυνατές αυτοκινητιστικές συγκινήσεις!!
-
Stefan το θέμα είναι αν το full extra Q5 είναι καλύτερό από το απλό Limited; Μα δεν χωρά συζήτηση σε αυτό. Εσύ όμως προσπαθείς να μας πείσεις ότι το Tiguan ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΙΚΑ είναι καλύτερο από το Q5 Limited που εγώ προσωπικά δεν το ασπάζομαι. Έχεις μπερδευτεί λιγάκι.
-
Είναι που μακρηγορούμε, γι' αυτό! Το θέμα είναι ότι το Q5 συνολικά σαν αμάξι αξίζει πολύ περισσότερο όταν συνοδεύεται από τα απαραίτητα αξεσουάρ. Του δίνουν μια υπεραξία που όλα τα υπόλοιπα προσόντα του δεν το κάνουν. Το άλλο θέμα τώρα είναι ότι το full extra Tiguan είναι (κατά τη γνώμη μου) καλύτερη πρόταση από ένα Q5 limited.
-
Πριν αγοράσω το δικό μου Q5 εκανα test drive το Tiguan.
Το απέρριψα αμέσως για το πολύ λιτό εσωτερικό του, τον πολύ μικρό χώρο αποσκευών και κυρίως ότι είναι ένα υπερυψωμένο Golf. Επίσης ότι extra και να του βάλεις, πάλι VW θα παραμείνει...
Eξ'άλλου όπως είπε και ο πωλητής 'καλό είναι το Tiguan, αλλά δεν έχει την ποιότητα της Audi....'
Πιστεύω ότι αυτό τα λέει όλα.
Για να μην μαλώνετε η απάντηση είναι απλή : Όσα δεν φτάνει η αλεπού τα κάνει κρεμαστάρια...
Για να μην πω κάτι πιο χοντρό : Μπερδεύουμε τις βούρτσες με τις .......Επίσης αν δεν κάνω λάθος, εδώ γράφουμε όσοι τυχεροί έχουμε Q5. Οι υπόλοιποι να πάνε αλλού...
Πήγε κανείς από εμάς να γράψει στο thread του Tiguan????? -
Ο χρήστης skek έγραψε:
Το απέρριψα αμέσως για το πολύ λιτό εσωτερικό του, τον πολύ μικρό χώρο αποσκευών και κυρίως ότι είναι ένα υπερυψωμένο Golf. Επίσης ότι extra και να του βάλεις, πάλι VW θα παραμείνει...
Eξ'άλλου όπως είπε και ο πωλητής 'καλό είναι το Tiguan, αλλά δεν έχει την ποιότητα της Audi....'
Για να μην μαλώνετε η απάντηση είναι απλή : Όσα δεν φτάνει η αλεπού τα κάνει κρεμαστάρια...
Για να μην πω κάτι πιο χοντρό : Μπερδεύουμε τις βούρτσες με τις .......Επίσης αν δεν κάνω λάθος, εδώ γράφουμε όσοι τυχεροί έχουμε Q5. Οι υπόλοιποι να πάνε αλλού...
Πήγε κανείς από εμάς να γράψει στο thread του Tiguan?????Επειδή προφανώς αναφέρεσαι σε μένα διάβασε λίγο παραπάνω για να καταλάβεις! Εγώ Q5 έχω...
Ααα και μιας και το είπε ο πωλητής τότε ΝΑΙ...έτσι θα είναι... -
Πήγε κανείς από εμάς να γράψει στο thread του Tiguan?????Επειδή προφανώς αναφέρεσαι σε μένα διάβασε λίγο παραπάνω για να καταλάβεις! Εγώ Q5 έχω...
Ααα και μιας και το είπε ο πωλητής τότε ΝΑΙ...έτσι θα είναι...Το ξέρω ότι έχεις Q5...
Ο πωλητής ήταν της VW... αλλά δεν χρειάζεται να στο πει κάποιος...
Αν έχεις οδηγήσει Tiguan και έχεις διαφορετική άποψη, περιμένω με χαρά να την διαβάσω...
Θα πουλούσες ποτέ το Q5 να πάρεις Tiguan? Το αντίστροφο? -
Είναι που μακρηγορούμε, γι' αυτό! Το θέμα είναι ότι το Q5 συνολικά σαν αμάξι αξίζει πολύ περισσότερο όταν συνοδεύεται από τα απαραίτητα αξεσουάρ. Του δίνουν μια υπεραξία που όλα τα υπόλοιπα προσόντα του δεν το κάνουν. Το άλλο θέμα τώρα είναι ότι το full extra Tiguan είναι (κατά τη γνώμη μου) καλύτερη πρόταση από ένα Q5 limited.το κατά τη γνώμη μου με κάλυψε. Άρα η γνώμη σου ειναί υποκειμενική όπως και η δική μου. Αυτό προσπαθούσα να σου εξηγήσω. Το ότι έχουμε διαφορετική γνώμη είναι φυσιολογικό και ο καθένας μας έχει δίκιο σύμφωνα με τις προτεραιότητες του.
-
Ο χρήστης skek έγραψε:
Επίσης αν δεν κάνω λάθος, εδώ γράφουμε όσοι τυχεροί έχουμε Q5. Οι υπόλοιποι να πάνε αλλού...
Πήγε κανείς από εμάς να γράψει στο thread του Tiguan?????**Γραφεις σε λαθος φορουμ αν το πιστευεις αυτο που εγραψες[mod]**χωρις Q5
-
Ο χρήστης BILL33 έγραψε:
Επίσης αν δεν κάνω λάθος, εδώ γράφουμε όσοι τυχεροί έχουμε Q5. Οι υπόλοιποι να πάνε αλλού...
Πήγε κανείς από εμάς να γράψει στο thread του Tiguan?????**Γραφεις σε λαθος φορουμ αν το πιστευεις αυτο που εγραψες[mod]**χωρις Q5
Όταν γράφτηκα στο forum και άρχισα να διαβάζω αυτό το thread, νόμιζα ότι θα διάβαζα πράγματα για το συγκεκριμένο αυτοκίνητο, που καλώς ή κακώς κάποιοι επιλέξαμε.
Το να διαβάζεις εδώ σχόλια που αφορούν άλλα μοντέλα, το βρίσκω κουραστικό και γι'αυτό αντέδρασα.
Δεν ξέρω τί γράφονται σε άλλα threads και γι'αυτό έγραψα αυτά που έγραψα. Δεν είχα σκοπό να θίξω κάποιον. -
Ο Stefan λέει κάτι απλό: κατά τη γνώμη του, από ένα γυμνό Q5 καλύτερο είναι να πάρει κανείς ένα full extra Tiguan καθώς η ουσία του πρώτου δεν βρίσκεται σε μια γυμνή έκδοση.
-
Ακριβώς αυτό!
AUDI Q5