-
Ο χρήστης Subifan έγραψε:
9.3 τα 0-100 δεν είναι και τόσο άσχημα, όσο τα 11,5 της Χ3 2.0
Το Tribeca το πρόσθεσα λόγω παρόμοιας τιμής και αληθινής τετρακίνησης.
Τώρα αν είναι premium και τι είναι premium..ας μην αρχίσουμε τέτοια κουβέντα.
Γιά τα haldex τετρακίνητα επέτρεψε μου να έχω άποψη, αφού τα βλέπω να αγκομαχάνε, να προσφέρουν θέαμα με παντιλίκια, να ακινητοποιούνται και να τα περνάνε φιατάκια, Υαρις , χιουντάι και ο κάθε πικραμένος ελαφρύς μπροστοκίνητος, στις ανηφόρες. Δεν ξέρω αν μένεις στη Σουηδία, αλλά εδώ στην Ελλάδα ότι έχω δει με Haldex...δράμα. Υπ όψιν ότι πάω τουλάχιστον δώδεκα μέρες το μήνα γιά σκι ανεξαρτήτως καιρού τα τελευταία 20 χρόνια και έχω δει αρκετά ώστε να έχω άποψη.
Σε κάθε νέα γενιά Haldex, μας υπόσχονται γρηγορότερη εμπλοκή του πίσω άξονα και τελικά, μία από τα ίδια.
Στα δύσκολα κολώνουν . Αν είναι έτσι ένα μπροστοκίνητο είναι πολύ πίο τίμια πρόταση από ένα δήθεν τετρακίνητο.Υ.Γ.Θα ήθελα να δω το βαρούτσικο XC 60 με τους 285 τουρμπίσιους ίππους και το haldex, στο χιόνι.
Στην τιμη ομως αυτη τo Q5 και το XC60 ειναι κοντα στο 7 οποτε αυτοματα το tribeca ειναι αργο. Μαζι με την κουβεντα περι premium λοιπον ας μην αρχισουμε και αυτη περι της πραγματικης τετρακινησης. Απο τη στιγμη που ολα ειναι πρωτιστως ασφαλτινα μια χαρα ειναι ο haldex. Ασε που μεχρι και το Freelander που ειναι πολυ καλο offroad εχει κι αυτο Haldex και μαλιστα οχι το 4 αλλα το 3.
Ελλαδα ειμαι...για σκι που πας? Παιζει να με εχεις δει και εμενα να κολλησω στα χιονια...οχι λογω haldex παντως αλλα λογω clearence...
Παντως Αυστρια για σκι με XC90 γνωστου μου που ειχαμε παει με πολυ χιονι μπορω να σε διαβεβαιωσω οτι χωρις χιονολαστιχα δεν κολωσαμε πουθενα...και φοραει και το haldex 2!ΥΓ: Για να σου λυθει καπως η απορια δες αυτο http://www.youtube.com/watch?v=SMr4KKA9mww
-
-
εμ δε φταιει το αμαξι αλλα τα super sport χαμηλοπροφιλα ελαστικα...
-
γεια σας κ παλι ομάδα
για να επιστρέψουμε λίγο στο θέμα μας, δηλαδή στο Q5, με τα καλά κ τα κακά του,
είπαμε, ελπίζω τα μέλη του forum να είναι καλόβουλα κ να μην παίζουν με την αγωνία μας και μας 'διαολίζουν', όλους όσους περιμένουμε το αμαξάκι ή εκείνους που σκέφτονται σοβαρά να το αποκτήσουν... σχετικά με τα όποια προβλήματα που έχει παρουσιάσει μέχρι σήμερα, το μόνο που έχω καταφέρει να εντοπίσω είναι το ακόλουθο link από Αγγλία με το σχετικό post:
http://www.myaudiq5.com/viewtopic.php?f=2&t=121Offical Recall Audi Q5
by Tractorboy on Sat Mar 28, 2009 5:02 pmSeen over here in France, information on an offical recall for certain Audi Q5 with the s-tronic
roughly translated it seems to be a problem for a limited production run concerning a possible leaky supply tube for the transmission fluid thus danger of lack of fluid to the gbox.
The tube has to be replaced and work takes 1 hr 30 mins.
Sorry no idea of numbers of cars involved or chassis number series.
Check with your dealers
[υπάρχει ακόμη μία αναφορά στο http://www.goauto.com.au/mellor/mellor. ... 83001CFC02
η οποία όμως αφορά TDi μοντέλα, που οι περίσσότεροι από εμάς δυστυχώς δεν μπορούν να κυκλοφορήσουν στην πόλη τους ... όσοι τυχεροί μπορείτε, ρίξυτε μια ματιά.. είναι από επίσημη κίνηση της AUDI Αυστραλίας με πρόβλημα σε 3/64 Q5 που πήρε, στην αντλία του συστήματος διεύθυνσης... ) Πάντως, προσπαθούν τα όποια μικροπροβλήματα να τα διορθώσουν άμεσα... αυτό τους έλειπε! ]Ελπίζω λοιπόν, να προλάβουν να το διορθώσουν σύντομα κ να μην τα στείλουν όλα εδώ , στας Ανατολικάς Ευρώπας όπου το ποσοστό (μέσω αυτού του forum) είναι ήδη εντυπωσιακά αρνητικό...
κατά τα λοιπά, έχω αρχίσει να σκάω από λαχτάρα να το παραλάβω (15 έμειναν κε Ρώρρη???) γιατί όποτε συναντάω κάποιο στο δρόμο το χαζεύω σαν μικρό παιδί μπροστά σε ζαχαροπλαστίο...! ναι, ναι, μου τρέχουν και τα σάλια!! χε χε χε
Αυτά τα νέα από το αγωνιστικό μέτωπο...
καλό απόγευμα σε όλους... -
λοιπόν, σας ζάλισα με τα κατασκοπικά μου, αλλά μετά από πολύ καιρό, επιτέλους κατάφερα να εντοπίσω το Q5 μου, καθώς κ μερικών ακόμη από εδώ...
για όσους φίλους αναρρωτιέστε τι κάνει το αμαξάκι σας όσο εσείς το περιμένετε με αγωνία :http://www.youtube.com/watch?v=3WcIu4JB ... r_embedded
-
URL=http://img12.imageshack.us/my.php?image=153g.jpg][IMG]
-
URL=http://img12.imageshack.us/my.php?image=153g.jpg][IMG]
-
-
-
-
ΜΑΝΩΛΗ ΚΑΛΟΡΙΖΙΚΟ ΡΕΕΕΕΕ ΣΥΝΤΕΚΝΕ!!!
καλα, μιλάμε το αμαξι σου απλά ΤΑ ΣΠΑΕΙ!!! έχω πάθει πλάκα με όλα, ειδικα με το σαλόνι που διάλεξες!!
κ έχω σκάσει με την επιλογή μου! χα χ αχα!
να είσαι καλά που μας θυμήθηκες κ ανέβασες τις φωτό!
ΦΟΒΕΡΟΟΟΟΟΟ!!!!μας άνοιξες την όρεξη, σαρακοστιάτικα!!!
-
-
Μανώλη καλοριζικο, καλοταξιδο και πολλα πολλα χιλιομετρα χωρις κανενα απολυτως προβλημα......
ευχαριστουμε πολυ για τις φωτο αλλα εχω μια ερωτηση ακομα.....
προφανως δεν εχεις βαλει κλιματισμο τριων ζωνων και γιαυτο τα χειριστηρια του ac ειναι χωρις ενδειξεις θερμοκρασιας σωστα?????παντως για το σαλονι μπορει να ειναι ομορφο αλλα αν δεν το προσεξεις θα φανει πολυ γρηγορα οποιαδηποτε βρωμια πανω του.....γιαυτο μονο με κουστουμακι μεσα.......
οσο για το χρωμα το περιμενα λιγο πιο σκουρο......δεν ξερω να φταιει ο ηλιος που ειναι χαμηλα την ωρα των φωτο........
τελος παντων, ας χασουμε και σε κατι μιας και ξεχασα το συτημα κλιματισμου, αφου θα κερδισουμε αρκετα απο την μειωση του τελους ταξινομησης.........
ευχαρστουμε πολυ και παλι.
στρατης -
Με γειά, καλοτάξιδο και να το ευχαριστηθείς
-
Eυχαριστω παρα πολυ ολους,εχει διζωνικο κλιματισμο κ τη θερμοκρασια την αναγραφει κ την αλλαζεις στη κεντρικη οθονη κ επειδη ειμαι πολυ ανησυχος με τα αυτοκινητα σε λιγο καιρο που θα υποστει καποιες αλλαγες θα σας στειλω νεες φωτο
-
Ο χρήστης Subifan έγραψε:
Η GLK και η Χ3 αν και αρκετά παλιότερο σχέδιο, θεωρώ πως είναι τα μόνα αυτοκίνητα που μπορούν να συγκριθούν με το Q5. Έχουν συγκρίσιμο μέγεθος, πραγματική τετρακίνηση, καλά αυτόματα κιβώτια, premium Γερμανική ποιότητα κλπ. Το ότι η GLK ξεκινάει από ψηλά στα ευρώ και φτάνει στο θεό, την βγάζει σε μεγάλο βαθμό από το παιχνίδι και η ηλίκα της Χ3 θολώνει γιά κάποιους την εικόνα της. Το Q5 είναι ότι καλύτερο υπάρχει στην κατηγορία, αφού η Subaru επιμένει σε αναχρονιστικά αυτόματα κιβώτια και η Mitsubishi δεν λέει να βγάλει το Outlander SST. Το Tiguan με την αστεία τετρακίνηση, το παλαιολιθικό tiptronic και τους χώρους..Golf, είναι μόνο για το φαίνεσθαι.Το τι ζημιές μου έβγαλε το Α3 , στα 3 1/2 χρόνια,είναι σχετικά Off topic , αλλά αφού ενδιαφέρεσαι παραθέτω ότι θυμάμαι.
Αν θέλουν να διαγράψουν αυτό το κομμάτι οι μοντς, δεν έχω αντίρρηση. Δεν είναι ρεαλιστικό να περιμένεις πως κάποιο αμάξι δεν πρόκειται να χαλάσει ποτέ, αλλά όχι κι έτσι. Όσο γιά το πως οδηγώ, πουλάω τα αυτοκίνητά μου το λιγότερο στα 130.000 χλμ και δεν έχω αλλάξει ποτέ δίσκο, πόσο μάλον κιβώτιο.
Λοιπόν :
Σύστημα πλύσης μπαρμπρίζ (αντικατάσταση)
Αερόσακος συνοδηγού (αντικατάσταση)
Μηχανισμός κίνησης καθίσματος οδηγού (δύο φορές, αντικατάσταση)
Αντλία βενζίνης (αντικατάσταση)
Aισθητήρες ABS (αντικατάσταση)
Θερμοστάτης βεντιλατέρ (πάει πακέτο με το βεντιλατέρ ) (αντικατάσταση)
Κιβώτιο ταχυτήτων (αντικατάσταση)
Πολύ έντονο χτύπημα από την μπροστά ανάρτηση -σύστημα διεύθυνσης σε μανούβρες σε ανηφορικό -κατηφορικό έδαφος ,(όταν το πήγαινε η σύυζυγος στη Καρ... γιά σερβις , της έλεγαν πως είναι φυσιολογικό. Όταν μετά την εγγύηηση το πήγα εγώ στο δικό μου συνεργείο μου είπαν πως ήταν προφανές πως τα σινεμπλόκ μπροστά ήταν ελλατωματικά και ήθελαν αλλαγή.Το q5 το εβγαλα απο το συγκριτικο μεταξυ GLK και Χ3 γενικα βγαζω απεξω οτι υπερβαινει σε κυβισμο τα 2000.
Φοβαμαι πως θα επαναφερουν τα τεκμηρια και για αυτο το λογο και μονο λεω οτι δεν υπαρχουν ευκολα διλιτρα σε αυτη την κατηγορια με τοσα αλογα, εκτος αν μου διαφευγει κατι.
Και το βολβο μου αρεσε αλλα ειναι τριλιτρο...Τωρα για τις ζημιες στο αμαξι σου
αυτα δεν τα θεωρω σοβαρα προβληματα :Σύστημα πλύσης μπαρμπρίζ (αντικατάσταση)
Αερόσακος συνοδηγού (αντικατάσταση)
Μηχανισμός κίνησης καθίσματος οδηγού (δύο φορές, αντικατάσταση)
Αντλία βενζίνης (αντικατάσταση)
Aισθητήρες ABS (αντικατάσταση)
Θερμοστάτης βεντιλατέρ (πάει πακέτο με το βεντιλατέρ ) (αντικατάσταση)
Κιβώτιο ταχυτήτων (αντικατάσταση)
Πολύ έντονο χτύπημα από την μπροστά ανάρτηση -σύστημα διεύθυνσης σε μανούβρες σε ανηφορικό -κατηφορικό έδαφος ,(όταν το πήγαινε η σύυζυγος στη Καρ... γιά σερβις , της έλεγαν πως είναι φυσιολογικό. Όταν μετά την εγγύηηση το πήγα εγώ στο δικό μου συνεργείο μου είπαν πως ήταν προφανές πως τα σινεμπλόκ μπροστά ήταν ελλατωματικά και ήθελαν αλλαγή.Oταν λεω προβληματα εννοω κινητηρας,το τουρμπο(τουρμπινα),
εγκεφαλο κλπ... τα οποια ειναι σοβαρα προβληματα, τα παραπανω που αναφερεις
τα εχουν σχεδον ολα τα αυτοκινητα και απο τιν στιγμη που κινειται ενα αμαξι αρχιζει και η φθορα του,εδω κλειστο το χεις στασιμο να μην κυκλοφορει, σε γκαραζ μηνες, και παλι την φθορα δεν την γλυτωνεις
Παντως σε κατανοω οτι ειναι σπαστικα αλλα δεν ειναι δα και τρομερα στο να σε αποκλισουν να παρεις ξανα αουντι πχ βλεπε αλφα ρομεο... -
Ο χρήστης MIXANAG έγραψε:
Παιδία ποιες οι τεχνικές διαφορές του 2.0 TFSI 200 HP και του 2.0 TFSI 211 HP και 35κιλα ροπή που φοράει του Q5 !!!!
o 211 εχει το συστημα valvelift δηλαδη εκτος απο μεταβλητο χρονισμο και βυθισμα στις βαλβιδες εξαγωγης, γι αυτο και υπαρχει σημαντικη διαφορα στην ροπη των δυο μοτερ.
ωπ να και κατι που δεν ηξερα!!! thanx bro
-
Ο χρήστης spiros έγραψε:
εμ δε φταιει το αμαξι αλλα τα super sport χαμηλοπροφιλα ελαστικα...μαλλον εχεις δικιο.
τι ζαντολαστιχα θα μπορουσα να βαλω για διαδρομες εντος και εκτος πολης?
σκεφτομαι να εβαζα τις 19 αρες ζαντες αλλα οχι χαμηλου προφιλ λαστιχο,υπαρχει καμια φωτο στο ιντερνετ
ενδεικτικα να δω? κανα ζαντολαστιχο?αν εχει και τιμες ακομα καλυτερα...
-
Μανωλη πολυ ωραιο!!! ωραιες φωτος και το χρωματακι αψογο οπως και το σαλονι
Να το χαιρεσαι οπως ποθεις -
AUDI Q5