-
Ο χρήστης ststrato έγραψε:
Καλημερα ξανα σε παλιους φιλους και γνωστους, παροτι εχω να μπω αρκετο καιρο στο φορουμ, διαβαζω κατα καιρους τα νεα της ομαδας.....μια μικρη βοηθεια απο 'συναδελφους' που εχουν κανει πανω απο 10.000χλμ, εχουν κανει το Update για το 'παιξιμο' των στροφων.....επειδη σε μενα εχει παρουσιαστει μια αδικαιολογητα μεγαλη αυξηση της κατανλαωσης, θα ηθελα να μαθω αν εχει και καποιος αλλος τα ιδια συμπτωματα....εχει φθασει μετα απο 12.500χλμ περιπου,αρκετα εκ των οποιων σε εθνικες οδους και ταξιδια σε επαρχια, να εχω μεση καταναλωση τα 16 λτ/100χλμ απο 12,5-13 που ηταν μεχρι να γινει το update.....θα εκτιμουσα και καθε απαντηση με προτεινομενη λυση.....ευχαριχτω πολυ και καλα χιλιομετρα σε ολους......ΣτρατηςΣτρατή έχω κάνει τα update (το πρώτο για το σασμάν στα 6.500 χιλ και το 2ο για κινητήρα-δίκτυα στα 9.500 χιλ) και έχω φτάσει στα 11.000 χωρίς να έχει αλλάξει κάτι στην κατανάλωση, ενώ το παίξιμο στο στροφόμετρο έχει σταματήσει, επίσης για ενημέρωση όλων όσων αφορά το τρέμουλο στο τιμόνι έχω κάνει τα παρακάτω:
1.000 χιλ αρχική ζυγοστάθμιση (το τρέμουλο συνεχίζεται).
3.800 χιλ αλλαγή δισκόπλακες και τακάκια (το τρέμουλο σταματά και ξαναεμφανίζεται μετά από 1.000 χιλ περίπου).
7.500 χιλ ξανά ζυγοστάθμιση (αφαιρέσανε μερικά βαρίδια, το τρέμουλο συνεχίζεται).
9.500 χιλ μετρήσεις τροχών κλπ & αποστολή στοιχείων στη Γερμανία.
9.800 χιλ αλλαγή ψαλίδια και μέχρι τα 11000 χιλ που έχω τώρα μπορώ να πω ότι το τρέμουλο στο τιμόνι δεν γίνεται αντιληπτό, εκτός ίσως από 1 ή 2 φορές για το οποίο πιθανών να έφταιγε η άσφαλτος. Ελπίζω να ησυχάσω γιατί όπως αντιλαμβάνεστε έχω πάει στο συνεργείο πάνω από 10 φορές και ευτυχώς που όλα καλυφθήκανε από την εγγύηση -
Φιλε ευχαριστω για την απαντηση, εγω το update το εκανα στις 9.500 χλμ και ταυτοχρονα αλλαξα και τις δισκοπλακες για το τρεμουλο στο φρεναρισμα......ενω οπως σωστα ειπες για λιγα χιλιομετρα σταματησε να γινεται αισθητο, τωρα αρχισε παλι στα 100-120 να τρεμει μολις φρεναρω...μαλλον θα χρειαστω αλλαγη στα ψαλιδια και εγω.....αυτο που με ανησυχει ομως ειναι η υπερβολικη καταναλωση.......και να πεις οτι το ζοριζω ιδιαιτερα με βαρυ ποδι.....τελος παντων ιδωμεν..θα επανελθω με νεοτερη απαντηση για τις εξελιξεις....
-
Καλημερα ξανα σε παλιους φιλους και γνωστους, παροτι εχω να μπω αρκετο καιρο στο φορουμ, διαβαζω κατα καιρους τα νεα της ομαδας.....μια μικρη βοηθεια απο 'συναδελφους' που εχουν κανει πανω απο 10.000χλμ, εχουν κανει το Update για το 'παιξιμο' των στροφων.....επειδη σε μενα εχει παρουσιαστει μια αδικαιολογητα μεγαλη αυξηση της κατανλαωσης, θα ηθελα να μαθω αν εχει και καποιος αλλος τα ιδια συμπτωματα....εχει φθασει μετα απο 12.500χλμ περιπου,αρκετα εκ των οποιων σε εθνικες οδους και ταξιδια σε επαρχια, να εχω μεση καταναλωση τα 16 λτ/100χλμ απο 12,5-13 που ηταν μεχρι να γινει το update.....θα εκτιμουσα και καθε απαντηση με προτεινομενη λυση.....ευχαριχτω πολυ και καλα χιλιομετρα σε ολους......ΣτρατηςΚαλώς τον Στρατή
Λοιπόν είμαι σχεδόν στις 10.000 και εχω κάνει 2 updates όπως ίσως να έχεις δει.Αυτό που παρατήρησα μετά δεν είναι αυξημένη κατανάλωση αλλά διαφορετικές αλλαγές απο 1η σε 2α.Εννοώ οτι τώρα ανεβάζει περισσότερες στροφές στην πρώτη..περίπου 2.500.Στην κατανάλωση δεν είδα διαφορά πάντως.Για να καταλάβεις σε χθεσινό χαλαρό ταξίδι με βάρος 4 ατόμων και με ταχύτητες απο 100-130 είχα γύρω μέση γύρω στα 10 lt.Εσυ για τι ταχύτητες μιλάς?και με τι βάρος?είσαι σίγουρος οτι η αύξηση άρχισε αμέσως μετά το update?το συνεργείο τι λέει? -
Αρη καλημερα,
οντως υπαρχει μια διαφοροποιηση στις στροφες του κινητηρα και στις αλλαγες, σαν να φορτωνει παραπανω στην 1η και 2α, αλλα για την καταναλωση ειμαι καθετος.....ξεκινησε μετα το update, και τα ταξιδια εγιναν με 2 ατομα χωρις πολυ φορτιο αποσκευων, και εντος πολης κυριως μονος μου.....οπως ακριβως κυκλοφορουσε και πριν το Update....με την ιδια διαταξη......στο συνεργειο δεν πηγα ακομα αλλα επειδη μαλλον θα παω αυριο το πρωι επα να παρω και μια γνωμη απο εδω μηπως και εχει παρουσιαστει και σε καποιον αλλον συναδελφο..... -
Ο χρήστης john18625 έγραψε:
Ο χειμώνας πλησιάζει και σκέφτομαι να αγοράσω αλυσίδες για να είμαι σίγουρος σε κάθε περίπτωση. Έχω τις μικρέ ζάντες-235/65 R17. Ξέρει κανείς να μου πει αν αξίζει περισσότερο να πάρω τις νέου τύπου-πάνινες αλυσίδες? Ευχαριστώ!!!
Δες κι εδω στους ειδικους!
http://www.forum.snowreport.gr/forum_po ... ?TID=20821
Φιλικα.
Επανέρχομαι στο πιο πάνω θέμα με δύο links
http://www.off-road.gr/PNphpBB2-viewtopic-t-3396-view-next.html
και
http://www.snowclub.gr/forums/index.php?s=fea16f7011226cedb23a9e05f38d8f43&showtopic=2758&st=0&p=26185&#entry26185
όπου βεβαια μιλάει για πισωκίνητη μπέμπα
Το manual μιλάει για αλυσίδες με λεπτούς κρίκους σε 235/65/17 λάστιχο
Με βλέπω με δυο ζευγάρια κάλτσες και αλυσίδες για τους πίσω τροχούςΘα είνια αμαρτία για όποιον κάτοχο Q5 δεν πάρει χειμερινά λάστιχα.
Να έχει το χιονάκι για να κάνεις κανα παιχνιδάκι και να παλέυεις με αλύσίδες και κάλτσες δεν λέει.
Το Q5 με τα καλοκαιρινά του λάστιχα θα έχει πρόβλημα στο βουνό. -
Ο χρήστης cpp έγραψε:
Ο χειμώνας πλησιάζει και σκέφτομαι να αγοράσω αλυσίδες για να είμαι σίγουρος σε κάθε περίπτωση. Έχω τις μικρέ ζάντες-235/65 R17. Ξέρει κανείς να μου πει αν αξίζει περισσότερο να πάρω τις νέου τύπου-πάνινες αλυσίδες? Ευχαριστώ!!!
Δες κι εδω στους ειδικους!
http://www.forum.snowreport.gr/forum_po ... ?TID=20821
Φιλικα.
Επανέρχομαι στο πιο πάνω θέμα με δύο links
http://www.off-road.gr/PNphpBB2-viewtopic-t-3396-view-next.html
και
http://www.snowclub.gr/forums/index.php?s=fea16f7011226cedb23a9e05f38d8f43&showtopic=2758&st=0&p=26185&#entry26185
όπου βεβαια μιλάει για πισωκίνητη μπέμπα
Το manual μιλάει για αλυσίδες με λεπτούς κρίκους σε 235/65/17 λάστιχο
Με βλέπω με δυο ζευγάρια κάλτσες και αλυσίδες για τους πίσω τροχούςΘα είνια αμαρτία για όποιον κάτοχο Q5 δεν πάρει χειμερινά λάστιχα.
Να έχει το χιονάκι για να κάνεις κανα παιχνιδάκι και να παλέυεις με αλύσίδες και κάλτσες δεν λέει.
Το Q5 με τα καλοκαιρινά του λάστιχα θα έχει πρόβλημα στο βουνό.Εξήγησε μου το αυτό σε παρακαλώ.
Θα αλλάζω κάθε Άνοιξη - φθινόπωρο μόνο λάστιχα [ή και ζάντες?? ] ή τα χειμερινά θα παίζουν όλο το χρόνο? -
Μόνο λάστιχα στις υπάρχουσες ζάντες.Αλλαγή τα χειμερινά γύρω στον νοέμβρη-δεκέμβρη,και καλοκαιρινά μάρτιο-απρίλιο.Αλλά εντελώς προσωπική μου άποψη είναι οτι αν δεν πηγαίνεις συχνά σε παγωμένους-χιονισμένους δρόμους,οδηγείς σε νορμάλ θερμοκρασίες (οχι Φλώρινα π.χ.) δεν τα χρειάζεσαι..
Στρατή ενημέρωσέ μας όταν έχεις νεώτερα
-
Ο χρήστης aris07 έγραψε:
Μόνο λάστιχα στις υπάρχουσες ζάντες.Αλλαγή τα χειμερινά γύρω στον νοέμβρη-δεκέμβρη,και καλοκαιρινά μάρτιο-απρίλιο.Αλλά εντελώς προσωπική μου άποψη είναι οτι αν δεν πηγαίνεις συχνά σε παγωμένους-χιονισμένους δρόμους,οδηγείς σε νορμάλ θερμοκρασίες (οχι Φλώρινα π.χ.) δεν τα χρειάζεσαι..Δηλ. προτείνεις κάλτσες?
Τα θέλω για δυο-τρεις εκδρομες το χρονο σε χιονοδρομικά.
Μένω Αθήνα -
Αρη καλημερα,
οντως υπαρχει μια διαφοροποιηση στις στροφες του κινητηρα και στις αλλαγες, σαν να φορτωνει παραπανω στην 1η και 2α, αλλα για την καταναλωση ειμαι καθετος.....ξεκινησε μετα το update, και τα ταξιδια εγιναν με 2 ατομα χωρις πολυ φορτιο αποσκευων, και εντος πολης κυριως μονος μου.....οπως ακριβως κυκλοφορουσε και πριν το Update....με την ιδια διαταξη......στο συνεργειο δεν πηγα ακομα αλλα επειδη μαλλον θα παω αυριο το πρωι επα να παρω και μια γνωμη απο εδω μηπως και εχει παρουσιαστει και σε καποιον αλλον συναδελφο.....Nα το πεις στην αντιπροσωπεια και να επιμεινεις!!Αν εισαι σιγουρος για την αλλαγη αυτη στην καταναλωση ,να τους το επισημανεις !
-
Προσωπικώς παρατήρησα διαφορά στις αλλαγές ταχυτήτων αλλά όχι διαφορά στην κατανάλωση.
Μια ερώτηση στην αντιπροσωπεία δεν κάνει κακό. -
Ο χρήστης john18625 έγραψε:
Μόνο λάστιχα στις υπάρχουσες ζάντες.Αλλαγή τα χειμερινά γύρω στον νοέμβρη-δεκέμβρη,και καλοκαιρινά μάρτιο-απρίλιο.Αλλά εντελώς προσωπική μου άποψη είναι οτι αν δεν πηγαίνεις συχνά σε παγωμένους-χιονισμένους δρόμους,οδηγείς σε νορμάλ θερμοκρασίες (οχι Φλώρινα π.χ.) δεν τα χρειάζεσαι..
Δηλ. προτείνεις κάλτσες?
Μένω ΑθήναΕγω αυτό θα έκανα,και αυτό θα κάνω όταν θα παω.Βάζεις τις καλτσούλες,(νομίζω οτι φθείρονται σχετικά εύκολα),και σιγά-σιγά πας στον προορισμό σου..
Η ιδεα του cpp είναι σίγουρα η πιο ενδεδειγμένη,αλλά ειδικά στην Αθήνα το χειμώνα τι να τα κάνεις τα χειμερινά?? -
Ο χρήστης JpoLgr έγραψε:
Προσωπικώς παρατήρησα διαφορά στις αλλαγές ταχυτήτων αλλά όχι διαφορά στην κατανάλωση.
Μια ερώτηση στην αντιπροσωπεία δεν κάνει κακό.Καλησπέρα,
Σε όλες τις αλλαγές ή μόνο απο 1η σε 2α? -
εγω εχω χειροκινητο.πως θα μαθω αν θελει update?.το τρεμουλο στο τιμονι ειναι αισθητο η ανεπαισθητο?
ευχαριστω
-
Ο χρήστης aris07 έγραψε:
Καλησπέρα,
Σε όλες τις αλλαγές ή μόνο απο 1η σε 2α?Καλησπέρα!
Δεν είμαι 100% σίγουρος, αλλά μάλλον μόνο από 1η σε 2α. Θα το τσεκάρω. -
Ο χρήστης ΠΑΤΡΙΩΤΗΣ έγραψε:
εγω εχω χειροκινητο.πως θα μαθω αν θελει update?.το τρεμουλο στο τιμονι ειναι αισθητο η ανεπαισθητο?ευχαριστω
Το update απευθύνεται μόνο στα s-tronic,αρα δεν έχεις λόγο να ανησυχείς γι' αυτό.Όσο για το τρέμουλο εγω δεν το εχω,αλλά απ' ότι εχω δει,σε κάποιες περιπτώσεις μπορεί να είναι αρκετά ενοχλητικό ενω σε κάποιες άλλες οχι και τόσο.Σε κάθε περίπτωση αν το έχεις έστω
και λίγο πρέπει να πας στην αντιπροσωπεία αφού η λύση εχει βρεθεί..
viewtopic.php?f=15&t=16532&start=1920 -
Ο χρήστης aris07 έγραψε:
Δηλ. προτείνεις κάλτσες?
Μένω ΑθήναΕγω αυτό θα έκανα,και αυτό θα κάνω όταν θα παω.Βάζεις τις καλτσούλες,(νομίζω οτι φθείρονται σχετικά εύκολα),και σιγά-σιγά πας στον προορισμό σου..
Η ιδεα του cpp είναι σίγουρα η πιο ενδεδειγμένη,αλλά ειδικά στην Αθήνα το χειμώνα τι να τα κάνεις τα χειμερινά??Εγώ μένω στα ΒΠ και το 3μηνο που διαρκεί το σκι πηγαίνω σίγουρα μια μέρα κάθε βδομάδα ΧΚ. Μόλις βλέπω την πρόγνωση για χιόνι και πλησιάζει το άνοιγμα των χιονοδρομικών πάω στον λαστιχά που μου φυλάει τα λάστιχα όλο τον χρόνο και σε 10 λεπτά κάνω την αλλαγή. Για φετος δεν τα έχω βάλει ακόμα ελπίζω ο καιρός να τα φέρει και να χρειαστούν πριν τα χριστούγεννα.
Έχω πάρει κάτι ψευτοζάντες γιατί με τις μεγάλες ζάντες και να βάλεις χιονολάστιχο ΑΝ 0.1% χρειαστείς αλυσίδες με τα χειμερινά δεν θα μπορείς να τις βάλεις λόγω απόστασης της ανάρτησης.
Με συνετή οδήγηση το λάστιχο δεν παθαίνει τίποτα στην άσφαλτο. Να μην πώ για κάτι παγίδες του οδικού δικτύου (πχ στροφές Καρακόλιθου) που διάφορα αμάξια με καλοκαιρινά φέρνουν τούμπες σε θερμοκρασίες κοντά στο μηδέν.
'Οταν εννοώ συνετή το λάστιχο έχει προδιαγραφές για 190χλμ εγώ ταξιδέυω σταθερά με 150 χλμ. Προσέχεις λίγο γιατί εχεις μειωμένο κράτημα.
Όταν όμως συναντάς χιόνι το quattro με τα χιονολάστιχα κάνει παπάδες!
Μιλάμε τώρα για σκηνικά να είμαστε μαζί με τον τύπο με το εκχιονιστικό και να μου λέει ξεκίνα εσύ μπροστά στην πούδρα και θα καθαρίσω εγώ μετά από πίσω
Σε εμένα τον περιορισμό τον κάνει μόνο το μειωμένο ύψος του Α4 αν και έχει τύχει να σκουπίζω χιόνι με τα spoiler.Δεν το δέχομαι λοιπόν να έχει κάποιος Q5 που έχει και ύψος και να μην μπορεί να το απολάυσει και να παλεύει με κάλτσες κλπ.
Δυστυχώς έχω δει πολλά SUV που τα καταφέρνουν οριακά στην άνοδο γιατί έτυχε ναμ ην σταματήσουν και μολις φθάνουν στο Parking με μπουκωμένα τα καλοκαιρινά λάστιχα να κάνουν πατιναζ επιικίνδυνα για όλους. Έχω δει Q7 να πάιρνει παραμάζωμα 3 αυτοκίνητα.PS. Έχω πάντα ένα σετ αλυσίδες στο πορτμπαγκαζ
-
Ο χρήστης cpp έγραψε:
Εγώ μένω στα ΒΠ ...
Έχω δει Q7 να πάιρνει παραμάζωμα 3 αυτοκίνητα.PS. Έχω πάντα ένα σετ αλυσίδες στο πορτμπαγκαζ
Σωστος!Ετσι ακριβως... Συμφωνω σε ολα,τα χειμερινα λαστιχα απλα δε συγκρινονται με αλλες λυσεις!
-
Ο χρήστης kostis20 έγραψε:
Εγώ μένω στα ΒΠ ...
Έχω δει Q7 να πάιρνει παραμάζωμα 3 αυτοκίνητα.PS. Έχω πάντα ένα σετ αλυσίδες στο πορτμπαγκαζ
Σωστος!Ετσι ακριβως... Συμφωνω σε ολα,τα χειμερινα λαστιχα απλα δε συγκρινονται με αλλες λυσεις!
Βέβαια, τα χειμερινά λάστιχα είναι ότι καλύτερο, είναι το μέτρο σύγκρισης κλπ. κλπ. κλπ. Όμως για κάποιον ( πχ. εγώ) που θα πάω 2-3 φορές το χρόνο στο βουνό και απο αυτές πρόβλημα με χιόνι στο δρόμο θα προκύψει μία ή καμία, τότε μάλλον οι κάλτσες βολεύουν καλύτερα.
-
Ο χρήστης christav έγραψε:
Εγώ μένω στα ΒΠ ...
Βέβαια, τα χειμερινά λάστιχα είναι ότι καλύτερο, είναι το μέτρο σύγκρισης κλπ. κλπ. κλπ. Όμως για κάποιον ( πχ. εγώ) που θα πάω 2-3 φορές το χρόνο στο βουνό και απο αυτές πρόβλημα με χιόνι στο δρόμο θα προκύψει μία ή καμία, τότε μάλλον οι κάλτσες βολεύουν καλύτερα.
Αυτή η μια έχει πάρα πολύ μεγάλο ρίσκο γιατί συνήθως οι οδηγοί κάνουν υπερεκτίμηση δυνατοτήτων ή λανθασμένη διάγνωση συνθηκών και την πατάνε συνήθως.
Εχω δει τύπο με X5 που έλεγε θα πάω μέχρι όπου με βγάλει και μετά θα βάλω κάλτσες. Έλα όμως που σταματησε σε ανηφόρα και βγαίνοντας έξω έφυγε το αμάξι μόνο του λόγο βάρους στην κατηφόρα.
Κυκλοφορεί πολύ άγνοια κινδύνου στα ΧΚ ιδίως τα ΣΚ (που ευτυχώς τα αποφεύγω).Προσοχή λοιπόν στην εκτίμηση των συνθηκών γιατί μερικά λάθη δεν διορθώνονται
-
από την εμπειρία μου σε οδήγηση σε χιόνι, πιστέυω ότι το σημαντικότερο και από τις αλυσίδες και από τα λάστιχα είναι να ξέρεις να οδηγείς σε χιόνι. Αν δεν ξέρεις, ΟΤΙ αυτοκίνητο και να έχεις, ΟΤΙ λάστιχα και να έχεις, ΟΤΙ αλυσίδες και να έχεις, θα την πατήσεις.
Προσωπικά έχω έρθει από Πολύκαστρο - Θεσσαλονίκη με την εθνική να έχει 20 με 30 πόντους χιόνι, με καλοκαιρινά ενοείται λάστιχα και χωρίς αλυσίδες με ένα Hyundai Atos. Δεν έμεινα πουθενά αλλά δεν σταμάτησα και πουθενά... από το πολύκαστρο που το ξεκίνησα σε ανηφόρα με 2α στο κιβώτιο, σταμάτησα το αυτοκίνητο έξω από τη Θεσσαλονίκη.
Αν θέλεις να πας 2-3 φορές το χρόνο σε χιονοδρομικό ακόμη και με ένα χιλιάρι πάς! Δεν χρειάζεσαι SUV για να πας! Το θέμα είναι να ξέρεις πως πρέπει να οδηγήσεις σε χιόνι, η αυτοκινητάρα θα σε σώσει (ίσως) μόνο αν το στουκάρεις κάπου
AUDI Q5