-
Στο ρωτάω γιατί στο manual του 1.8tsi γράφει ότι μέχρι τα 1000 χλμ οι στροφές του κινητήρα να φτάσουν μέχρι τα 3/4 του ορίου στροφών και από τα 1000 μέχρι τα 1500 χλμ να φτάσουν στο μέγιστο όριο περιστροφής του κινητήρα δλδ κόφτες. Αυτό έκανα και γω και μέχρι σήμερα στα 11800 χλμ δεν έχει χρειαστεί να συμπληρώσω λάδι. Φαντάζομαι ανάλογα γράφει και το manual του δίλιτρου
Αν ναι τότε έπρεπε να είχες πιάσει κόφτη. Δεν ξέρω αν αυτό θα μείωνε ή θα εξάλειφε την κατανάλωση λαδιού αλλά για να το γράφει το manual κάποιος λόγος θα υπάρχει. -
Ο χρήστης kon5 έγραψε:
Στο ρωτάω γιατί στο manual του 1.8tsi γράφει ότι μέχρι τα 1000 χλμ οι στροφές του κινητήρα να φτάσουν μέχρι τα 3/4 του ορίου στροφών και από τα 1000 μέχρι τα 1500 χλμ να φτάσουν στο μέγιστο όριο περιστροφής του κινητήρα δλδ κόφτες. Αυτό έκανα και γω και μέχρι σήμερα στα 11800 χλμ δεν έχει χρειαστεί να συμπληρώσω λάδι. Φαντάζομαι ανάλογα γράφει και το manual του δίλιτρου
Αν ναι τότε έπρεπε να είχες πιάσει κόφτη. Δεν ξέρω αν αυτό θα μείωνε ή θα εξάλειφε την κατανάλωση λαδιού αλλά για να το γράφει το manual κάποιος λόγος θα υπάρχει.Στο manual του Q5 στη σελίδα 221, αναφέρει ότι 'η διαδρομή ρονταρίσματος θα πρέπει να είναι 1500 km. Οδηγήστε τα πρώτα 1000 km με το πολύ τα 2/3 των επιτρεπόμενων μέγιστων στροφών κινητήρα. Εντός των 1000 έως 1500 km μπορείτε να αυξήσετε σταδιακά τις στροφές και κατά συνέπεια την ταχύτητα.'
Για κόφτες πάντως δεν αναφέρει κάτι...
-
Δεν το λέει ρητά όπως στο manual του 1.8 tsi.
Η δική μου ερμηνεία είναι η εξής: Εφόσον μέχρι τα 1000 χλμ σου επιτρέπει να φτάσεις μέχρι τα 2/3 και μετά τα 1000 μέχρι τα 1500 να αυξήσεις τις στροφές, σου επιτρέπει να καλύψεις το υπόλοιπο 1/3 δλδ να φτάσεις στα 3/3 δλδ κόφτη.
Όπως και να έχει γενικά ακούγεται ότι καίει λάδι ο 2.0TFSI ? -
Ο χρήστης kon5 έγραψε:
Δεν το λέει ρητά όπως στο manual του 1.8 tsi.
Η δική μου ερμηνεία είναι η εξής: Εφόσον μέχρι τα 1000 χλμ σου επιτρέπει να φτάσεις μέχρι τα 2/3 και μετά τα 1000 μέχρι τα 1500 να αυξήσεις τις στροφές, σου επιτρέπει να καλύψεις το υπόλοιπο 1/3 δλδ να φτάσεις στα 3/3 δλδ κόφτη.
Όπως και να έχει γενικά ακούγεται ότι καίει λάδι ο 2.0TFSI ?Αρκετό! με πρόχειρους υπολογισμούς γύρω στο λίτρο ανά 8-9.000χλμ. Και πλέον έχω 13500χλμ και ενώ η κατανάλωση καυσίμου έχει βελτιωθεί αισθητά, το λαδάκι το πίνει αβέρτα. Προφανώς έτσι είναι ρυθμισμένο να λειτουργεί. Δεν είναι κακό όπως πιστεύουν πολλοί.
-
Ok! Προδιαγραφή vag 504 έχει?
-
Ο χρήστης kon5 έγραψε:
Ok! Προδιαγραφή vag 504 έχει?Ναι. Εγώ στις 2 αλλαγές που έχω κάνει (2500xlm και 10000χλμ) έχω βάλει Castrol Edge 5-40.
-
Νομίζω ότι η 504 είναι μόνο 5w-30
-
Ο χρήστης aris07 έγραψε:
Έχω διανύσει 6.100 χλμ με πολύ πολύ συντηρητική οδήγηση με το 90% των διαδρομών να είναι σε εθνικές και επαρχιακές οδούς. Η μέση κατανάλωση από την πρώτη ημέρα, έως και σήμερα είναι στα 10.24 lt/100km. Η στάθμη του λαδιού είναι τόσο χαμηλή που στην οθόνη του ΑΜΙ η σχετική στήλη είναι άδεια. Σε προηγούμενα posts αναφέρθηκε ότι όλη η 'στήλη' στην οθόνη αντιστοιχεί σε περίπου 750 ml λάδι. Τί είναι προτιμότερο; Να συμπληρώσω λάδι ή να πάω στην αντιπροσωπεία για αλλάγη; Τα λάδια τα έχω αγοράσει ήδη - Castrol edge 5w-30.
Ευχαριστώ πολύ προκαταβολικά....Εγω θα συμπλήρωνα και θα τα κρατούσα ακόμα 1500-2000 ΚΜ.
Η ψηφιακή στήλη που βλέπεις αντιστοιχεί σε 1 λίτροναι ρε συ καιει στο στρωσιμο το 2λιτρο και μαλιστα καιει τα κερατα του... εγω το πεταξα το λαδι στα 7500-8000 και ηταν και λασπη και ειχε φτασει σχεδον στο min
απο την επομενη αλλαγη αυτο θα σταματησει
(αλλαξε και φιλτρο)
το λαδι ορθα ειπες ειναι το edge 5w30μην αγχωνεσαι
-
Ο χρήστης kon5 έγραψε:
Νομίζω ότι η 504 είναι μόνο 5w-30Σωστός! Δαίμων του πληκτρολογίου!
-
-
Στα 6000 ΚΜ μου έχει κάψει γύρω στα 200 ml
-
sas zilevo olous esas pou sizitate gia to q5
alla konta ine o genaris
-
Ο χρήστης Harris Emiliou έγραψε:
sas zilevo olous esas pou sizitate gia to q5alla konta ine o genaris
Κοντα ο Γενάρης ??? Τι ειναι αυτά που λες ?? Ο Γενάρης είναι του χρόνου !!!!
Πλάκα σου κάνω !! τι να πω κι εγώ που εχω παραγγειλει μαζι με τον xristos68 την ιδια μερα 2 q5 (στις 8/7/09) και ο Χρηστος το παραλαμβάνει την Τρίτη ενω εγω ..... ακόμα ερχεται ...... ΥΠΟΜΟΝΗ -
Άουντι-ξ' άουντι έχω να πω ότι το Q5 ΓΑΜΑΕΙ!!!
Από αξιοπιστία δεν ξέρω πώς πάει...
-
OK!Πληρωσα ολα τα λεφτα στην ΕΤΕΑ με την μια,αλλα απο αυτοκινιτο ουτε ροδα! αντε να εκτελωνιστει να το δουμε.παντως να εξοφλεις ενα τοσο ακριβο προιον χωρις να εχεις καποια εχεγγεια εκτος του συμφωνιτικου,δεν θα ελεγα οτι ειναι το καλυτερο!
-
Ο χρήστης xristos68 έγραψε:
OK!Πληρωσα ολα τα λεφτα στην ΕΤΕΑ με την μια,αλλα απο αυτοκινιτο ουτε ροδα! αντε να εκτελωνιστει να το δουμε.παντως να εξοφλεις ενα τοσο ακριβο προιον χωρις να εχεις καποια εχεγγεια εκτος του συμφωνιτικου,δεν θα ελεγα οτι ειναι το καλυτερο!Παντως δε θελω να σε στερναχωρησω αλλα εμαθα οτι η ταπετσαρια 'fine nappa' εχει προβλημα στον εκτελωνισμο γιατι προερχεται απο δερμα σκανδιναβικου **τραγου **(σε αντίθεση με την milano) που στην ελλάδα είναι απαγορευμένος (ο τραγος ) .... και εμαθα οτι τα γυρίζουν πισω .... ιδιως οταν η ταπεταρια συνδυαζεται με το χρώμα grey lava perle...!!
Υ.Γ. Αληθεια ποτε εχεις χρονο να βγουμε με τον aris07 ?? -
Ο χρήστης leftgalan έγραψε:
alla konta ine o genaris
Πλάκα σου κάνω !! τι να πω κι εγώ που εχω παραγγειλει μαζι με τον xristos68 την ιδια μερα 2 q5 (στις 8/7/09) και ο Χρηστος το παραλαμβάνει την Τρίτη ενω εγω ..... ακόμα ερχεται ...... ΥΠΟΜΟΝΗKALOTAKSIDO na ine ke stous 2 sas re ke perimenoume comments
-
Μωρε!Και τον τραγο θα τον φαμε,οπως φαγαμε χθες τα ελαφια μας και τα αγριογουρουνα μας στον Χολομοντα! Σ αυτην την βολτα ημασταν με 2 OPEL ASTRA.Στην επομενη τουλαχιστον θα εχουμε το ενα Q5 και θα ανταλαζουμε εμπειριες. Ποιος ξερει!Αφεινουμε τον γυναικειο πλυθησμο στο ΑSTRA και οδηγουμε μαζι! (φαλοκρατες)
-
Ο χρήστης Harris Emiliou έγραψε:
alla konta ine o genaris
Πλάκα σου κάνω !! τι να πω κι εγώ που εχω παραγγειλει μαζι με τον xristos68 την ιδια μερα 2 q5 (στις 8/7/09) και ο Χρηστος το παραλαμβάνει την Τρίτη ενω εγω ..... ακόμα ερχεται ...... ΥΠΟΜΟΝΗKALOTAKSIDO na ine ke stous 2 sas re ke perimenoume comments
Ευχαριστουμε Χαρη!Ευχομαι να ερθει γρηγορα και σε εσενα,οπως και να μας βγει αξιοπιστο.Αλλα βρε Χαρη!Στην Κυπρο που θα βολταρεις?
-
Ο χρήστης xristos68 έγραψε:
alla konta ine o genaris
Ευχαριστουμε Χαρη!Ευχομαι να ερθει γρηγορα και σε εσενα,οπως και να μας βγει αξιοπιστο.Αλλα βρε Χαρη!Στην Κυπρο που θα βολταρεις?
FILE apoti fenete den kseris tin kipro arketa kala ....iparxoun toso panemorfa meri gia na kanis tis boltes sou pou den mporis na ta fantastis ......mpori na imaste mikri xora alla ela kipro (meta to genari me to q5 fisika) na pame SAFARI
p.s. ke xoris to q5 pame me to diko mou ...alla meta to genari
AUDI Q5