-
Το τι χαμός γίνεται με τις γελοιογραφίες του Μωάμεθ/Αλλάχ σε πολλές χώρες του κόσμου(καθώς και στην Ευρώπη) δεν λέγεται.
Τα εδώ ΜΜΕ(τηλεοράσεις, όχι εφημερίδες) δεν μετέδωσαν τις φωτογραφίες(τουλάχιστον απ' όσο είδα κρατικά κανάλια), απλά αναφέρθηκαν στα γεγονότα.(μήπως φοβήθηκαν και αν ναι, ΤΙ;)
Είναι ανεπίτρεπτο να περιμένουν οι μουσουλμάνοι να ΑΠΟΛΟΓΗΘΕΙ η κυβέρνηση της Δανίας για δημοσίευση εφημερίδας της χώρας τους. Κατά πρώτο και κύριο λόγο, τίθεται θέμα ελευθερίας της έκφρασης, άσε που δεν ευθύνεται μια κυβέρνηση αν μια εφημερίδα δημοσιεύσει βλακείες ή όχι.
Δηλαδή, οι μουσουλμανικές εφημερίδες ΔΕΝ έχουν δημοσιεύσει ΠΟΤΕ(και δεν συνεχίζουν να δημοσιεύουν) γελοιογραφίες για τις δυτικές χώρες;
-
Το τι χαμός γίνεται με τις γελοιογραφίες του Μωάμεθ/Αλλάχ σε πολλές χώρες του κόσμου(καθώς και στην Ευρώπη) δεν λέγεται.
Τα εδώ ΜΜΕ(τηλεοράσεις, όχι εφημερίδες) δεν μετέδωσαν τις φωτογραφίες(τουλάχιστον απ' όσο είδα κρατικά κανάλια), απλά αναφέρθηκαν στα γεγονότα.(μήπως φοβήθηκαν και αν ναι, ΤΙ;)
Είναι ανεπίτρεπτο να περιμένουν οι μουσουλμάνοι να ΑΠΟΛΟΓΗΘΕΙ η κυβέρνηση της Δανίας για δημοσίευση εφημερίδας της χώρας τους. Κατά πρώτο και κύριο λόγο, τίθεται θέμα ελευθερίας της έκφρασης, άσε που δεν ευθύνεται μια κυβέρνηση αν μια εφημερίδα δημοσιεύσει βλακείες ή όχι.
Δηλαδή, οι μουσουλμανικές εφημερίδες ΔΕΝ έχουν δημοσιεύσει ΠΟΤΕ(και δεν συνεχίζουν να δημοσιεύουν) γελοιογραφίες για τις δυτικές χώρες;
-
-
Τι ψάχνεις τώρα ρε;
τα παλικάρια είναι 2343243 χρόνια πίσω να πούμε..
full δογματικοί.. δεν παίρνουν χαμπάρι -
Φυσικά, ούτε η δική μας κυβέρνηση θα έπρεπε να λογοδοτήσει σε χριστιανούς από άλλες χώρες(κάτι ευαγγελιστές και άλλους παλαβούς) αν κάποιος δημοσίευε σατιρικά σκίτσα με στόχο τον χριστιανισμό.
Όσοι χειροδικούν και προκαλούν καταστροφές, θα έπρεπε να τους ρίχνουν σε κανένα μπουντρούμι σκοτεινό και όχι να τους φοβούνται οι διάφορες κυβερνήσεις (λες και είναι γυναικούλες).
-
Ο χρήστης skye έγραψε:
Τι ψάχνεις τώρα ρε;
full δογματικοί.. δεν παίρνουν χαμπάριΕίναι όπως ήταν και οι Χριστιανοί στην Ευρώπη κατά τον Μεσαίωνα(τουλάχιστον αυτοί που προκαλούν τα επεισόδια).
-
Ο χρήστης King Alexander έγραψε:
Φυσικά, ούτε η δική μας κυβέρνηση θα έπρεπε να λογοδοτήσει σε χριστιανούς από άλλες χώρες(κάτι ευαγγελιστές και άλλους παλαβούς) αν κάποιος δημοσίευε σατιρικά σκίτσα με στόχο τον χριστιανισμό.Όσοι χειροδικούν και προκαλούν καταστροφές, θα έπρεπε να τους ρίχνουν σε κανένα μπουντρούμι σκοτεινό και όχι να τους φοβούνται οι διάφορες κυβερνήσεις (λες και είναι γυναικούλες).
Δε χρειαζεται. Λογοδοτει για λογαριασμο των θεουσων για σκιτσα του Χαντερερ (αν δεν κανω λαθος), βιβλια του Ανδρουλακη προσφατα και του Καζαντζακη παλιοτερα
-
Ο χρήστης greo έγραψε:
Φυσικά, ούτε η δική μας κυβέρνηση θα έπρεπε να λογοδοτήσει σε χριστιανούς από άλλες χώρες(κάτι ευαγγελιστές και άλλους παλαβούς) αν κάποιος δημοσίευε σατιρικά σκίτσα με στόχο τον χριστιανισμό.
Όσοι χειροδικούν και προκαλούν καταστροφές, θα έπρεπε να τους ρίχνουν σε κανένα μπουντρούμι σκοτεινό και όχι να τους φοβούνται οι διάφορες κυβερνήσεις (λες και είναι γυναικούλες).
Δε χρειαζεται. Λογοδοτει για λογαριασμο των θεουσων για σκιτσα του Χαντερερ (αν δεν κανω λαθος), βιβλια του Ανδρουλακη προσφατα και του Καζαντζακη παλιοτερα
Φυσικά και κατακρίνω το κάψιμο βιβλίων, αν είναι δυνατόν: βάρβαροι τα κάνουν αυτά.
Για τον Χάντερερ πάντως, ΑΝ ΘΥΜΑΜΑΙ ΚΑΛΑ την περίπτωση, είχε δημοσιεύσει τον Χριστό με γυμνά γεννητικά όργανα εν στύσει; Αν ξέρει κανείς, ας μου απαντήσει, για να απαντήσω κιόλας, γιατί αν ΝΑΙ, δεν πρόκειται για μια γελοιογραφία αλλά μάλλον το παρατραβάει το πράγμα(ξέρω ότι υπάρχει ελευθερία του λόγου, αλλά άλλο να δείχνεις κάποιον με τα ρούχα του και άλλο χωρίς).
-
.
Μετά από τόση φασαρία δεν τα είχα δει:
Αυτά είναι μάλλον.
http://cryptome.org/muhammad.htm
http://www.di2.nu/files/Muhammed_Cartoo ... osten.html.
-
Φυσικά και κατακρίνω το κάψιμο βιβλίων, αν είναι δυνατόν: βάρβαροι τα κάνουν αυτά.Για τον Χάντερερ πάντως, ΑΝ ΘΥΜΑΜΑΙ ΚΑΛΑ την περίπτωση, είχε δημοσιεύσει τον Χριστό με γυμνά γεννητικά όργανα εν στύσει; Αν ξέρει κανείς, ας μου απαντήσει, για να απαντήσω κιόλας, γιατί αν ΝΑΙ, δεν πρόκειται για μια γελοιογραφία αλλά μάλλον το παρατραβάει το πράγμα.
Οχι ειναι αυτος που εκανε το κομικ 'Η ζωη του Χριστου'. Το μπερδευεις με εναν πινακα της πολιτιστικης Ολυμπιαδας που μια ψωλη εχυνε τον εσταυρωμενο.
-
Ο χρήστης greo έγραψε:
Οχι ειναι αυτος που εκανε το κομικ 'Η ζωη του Χριστου'. Το μπερδευεις με εναν πινακα της πολιτιστικης Ολυμπιαδας που μια ψωλη εχυνε τον εσταυρωμενο.
Μάλιστα... άρα υπήρξαν προβλήματα για ένα κόμικ, πράγμα απαράδεκτο.
Όπως όμως είπα και πιο πάνω, άλλο πράγμα να κάνεις γελοιογραφία σε κάποιον ντυμένο και άλλο σε κάποιον γυμνό(εδώ νομίζω ότι υπάρχει περίπτωση μήνυσης και προσβολής δημοσίας αιδούς ή κάτι τέτοιο, αν είναι με τρόπο χυδαίο, σωστά; Στο κάτω-κάτω, είμαστε πολύ περισσότερο ανεκτικοί από κάτι USofA 'πιστούς' που σκέπασαν ρέπλικες γυμνών ελληνικών αγαλμάτων σε δικαστήρια και δημαρχεία επειδή είναι υπερ-συντηρητικοί).
-
.
Ο χρήστης greo έγραψε:
Οχι ειναι αυτος που εκανε το κομικ 'Η ζωη του Χριστου'. Το μπερδευεις με εναν πινακα της πολιτιστικης Ολυμπιαδας που μια ψωλη εχυνε τον εσταυρωμενο.Αν θυμάμαι καλά αυτό το αποσύρανε (και πολύ σωστά έκαναν γιατί δε μπορείς να προσβάλλεις τα πιστεύω του άλλου, και να προκαλείς με μοχλο την πίστη). Από εκεί και πέρα ευτυχώς δεν υπήρχαν αντιδράσεις του στυλ 'να κάψουμε τον εκθεσιακό χώρο' από υπέρμαχους της εκκλησίας...
Πάντως το όλο θέμα σκοπούς εξυπηρετεί.
Ασχέτως που πιστεύω και αν πιστεύω δε νομίζω ότι εξυπηρετεί τίποτα το να προσβάλλεις μία θρησκεία...
.
-
Ο χρήστης kubiak έγραψε:
.
Αν θυμάμαι καλά αυτό το αποσύρανε (και πολύ σωστά έκαναν γιατί δε μπορείς να προσβάλλεις τα πιστεύω του άλλου, και να προκαλείς με μοχλο την πίστη). Από εκεί και πέρα ευτυχώς δεν υπήρχαν αντιδράσεις του στυλ 'να κάψουμε τον εκθεσιακό χώρο' από υπέρμαχους της εκκλησίας...Πάντως το όλο θέμα σκοπούς εξυπηρετεί.
Ασχέτως που πιστεύω και αν πιστεύω δε νομίζω ότι εξυπηρετεί τίποτα το να προσβάλλεις μία θρησκεία...
.
Άσχετα με τον αν είναι ο Χριστός ή κάποιος άλλο νεκρό σώμα που είναι πάνω σε ένα σταυρό(τρόπος θανάτωσης), είτε πιστεύει κανείς είτε όχι, για εμένα είναι μεγάλη ανωμαλία να φαντασιώνεσαι εκσπερμάτιση πάνω σε κάτι τέτοιο και να το δείχνεις ΠΕΡΑ από τις πόρτες της κρεβατοκάμαράς σου
Καλά έκαναν και το απέσυραν. -
Πάντως ρε παιδιά,τό χάσμα ανατολής-δύσης,είναι χαώδες τελικά.
Πώς θα τα καταφέρουμε να ζήσουμε όλοι μαζί σε αυτόν τόν πλανήτη,όχι τόσο σέ αυτόν τόν αιώνα,όσο στό μέλλον όπου η ανατολή θα παραμείνει (όπως νομίζω) στάσιμη ρε γμτ. -
Δηλώνω Χ.Ο. Οχι από αυτούς καίνε βιβλία, ούτε από αυτούς που καταριούνται τον Σημίτη και τον Δαφέρμο για τις ταυτότητες. Ειμαι ένας απλός αμαρτωλός Χριστιανός.
Δεν πιστεύω οτι πρέπει να να λογοκρίνονται βιβλία ή ταινίες ή σκίτσα για το αντιχριστιανικό περιεχόμενό τους όσο ακραίο κι αν είναι. Ο Χριστός, κατα τη γνώμη μου, δεν έχει ανάγκη την υπεράσπιση κανενός Εισαγγελέα και κανενός Κράτους. Ο κάθε συγγραφέας ή σκηνοθέτης θα κριθεί όπως κι εγώ κι εσείς και ο κάθε πολιτικός και ο κάθε Δεσπότης και ο κάθε Πατριάρχης και ο κάθε Πάπας. Προσωπικά βέβαια, ενοχλούμαι και (κυρίως) στεναχωριέμαι όταν βλέπω έργα σαν κι αυτό της Πολιτιστικής Ολυμπιάδας και αν ήμουν πατέρας θα προσπαθούσα να προστατέψω τα παιδιά μου από τέτοια ερεθίσματα αλλά βέβαια άλλο η 'λογοκρισία' που 'επιβάλει' ένας πατέρας στο παιδί του και άλλο η Λογοκρισία.Από την άλλη το θεωρώ τουλάχιστον ανήθικο για κάποιον Πολίτη να προκαλέι προσβάλωντας εν γνώσει του τα Ιερά και τα Οσια ενός άλλου Πολίτη ειδικά αν πρόκειται για προσβολή του θρησκευτικού αισθήματος οποιαδήποτε θρησκεία κι αν αφορά.
Δεν έχω δει τα συγκεκριμένα σκίτσα αλλά ακόμα κι αν τα δω δεν είμαι σίγουρος οτι θα είμαι σε θέση να καταλάβω τι ήταν αυτό που ενόχλησε τους Μουσουλμάνους (πέρα από την απεικόνιση του Μωάμεθ αυτή καθ'αυτή) και ποιες ευαίσθητες χοδρες τους άγγιξε, γι'αυτό και δε θα μπω και στη διαδικασία να κρινω αν καλως διαμαρτύρονται οι Μουσουλμάνοι. Δεν δικαιολογούνται βέβαια σε καμια περίπτωση οι βιαιότητες αλλά όταν 'πάιζεις' με τα Ιερά και τα Οσια κάποιων ανθρώπων (μερικοί από τους οποίους τυχαίναι να είναι λίγο πιο φανατικοί από τον μέσο Σκανδιναβό) κάποιες αντιδράσεις έστω πρέπει να τις περιμένεις.
Αυτό που με προβληματίζει είναι ο σταδιακός εξοβελισμός του σεβασμού της θρησκευτικότητας των άλλων από το σύστημα αξιών των Ευρωπαίων. Εντάξει, 'μπαίνουμε στον Υδροχόο και θα φύγουν οι Ιχθείς', οι Δυτικές κοινωνίες σιγά σιγά αποχριστιανοποιούνται, όσοι κάνουν ακόμα το λάθος να πιστεύουν σε κάποιον Θεό (οποιονδήποτε Θεό) χλευάζονται ως σκοταδιτές αλλά όλα έχουν κι ένα όριο δε νομίζετε;
-
Ο χρήστης hrdoukas έγραψε:
Δεν πιστεύω οτι πρέπει να να λογοκρίνονται βιβλία ή ταινίες ή σκίτσα για το αντιχριστιανικό περιεχόμενό τους όσο ακραίο κι αν είναι. Ο Χριστός, κατα τη γνώμη μου, δεν έχει ανάγκη την υπεράσπιση κανενός Εισαγγελέα και κανενός Κράτους.
Πολύ σωστή τοποθέτηση. Η πίστη άλλωστε είναι ατομική κατά βάση υπόθεση, και όχι συλλογική- κατά τη γνώμη το τελευταίο συνιστά νόθευση του θρησκευτικού αισθήματος και υποβιβασμό του σε μαζικό φαινόμενο.
Από την άλλη το θεωρώ τουλάχιστον ανήθικο για κάποιον Πολίτη να προκαλέι προσβάλωντας εν γνώσει του τα Ιερά και τα Οσια ενός άλλου Πολίτη ειδικά αν πρόκειται για προσβολή του θρησκευτικού αισθήματος οποιαδήποτε θρησκεία κι αν αφορά.
Εδώ θα διαφωνήσω. Νομίζω πως είναι αναφαίρετο δικαίωμα κάθε Πολίτη το να θεωρεί ενδεχομένως γελοίες τις θρησκευτικές πεποιθήσεις ορισμένων, και να τις στηλιτεύει γιατί κρίνει πως αποτελούν τροχοπέδη προς την πρόοδο ή εν τέλει την ευημερία μιας κοινωνίας, λειτουργώντας π.χ. αποπροσανατολιστικά ή ως εστία φανατισμού ή πως τέλος πάντων περισσότερο ζημιώνουν παρά οφελούν.
Φυσικά, δε θα έπρεπε κάποιος να τα βάλει με τους μουσουλμάνους ή ακόμη και τους χριστιανούς (ας μην εξαιρούμε τα καθ΄ημάς) και να τους στήσει στον τοίχο, αλλά εάν ερωτηθεί, δεν νομίζω πως είναι δα τόσο ανήθικο να εκφράσει τη γνώμη πως πρόκειται για παραμύθια για μικρά παιδιά...
-
Τι ψάχνεις τώρα ρε;
full δογματικοί.. δεν παίρνουν χαμπάριΕίναι όπως ήταν και οι Χριστιανοί στην Ευρώπη κατά τον Μεσαίωνα(τουλάχιστον αυτοί που προκαλούν τα επεισόδια).
Ε, ναι. Τι να πώ; Αυτός ο κωλοφανατισμός τους δίνει και άσχημο όνομα για την θρησκεία τους. Πότε ήταν την άλλη φορα; Την δεκαετία του 80 που ένας άγγλος (ή αμερικάνος δε θυμάμαι) συγγραφέας είχε γράψει ένα βιβλίο 'Μουσουλμανισμός η αρχή του 666' ή κατι τέτοιο που ναι μεν ο τίτλος ήταν προκλητικός το περιεχόμενο του βιβλίου όμως δεν έβριζε την μουσουλμανική θρησκεία. Κι' όμως...όλοι οι μουσουλμάνοι είχαν νευριάσει τόσο που ακόμα και ο πρόεδρος του Πακιστάν αν θυμάμαι καλά είχε διατάξει να τον σκοτώσουνε...έλεος δηλαδή
-
2 words.
Ελευθερία Εκφρασης . & -
Αυτό πάντως το βρήκα πολύ εύστοχο.
-
Ο χρήστης greo έγραψε:
Δε χρειαζεται. Λογοδοτει για λογαριασμο των θεουσων για σκιτσα του Χαντερερ (αν δεν κανω λαθος), βιβλια του Ανδρουλακη προσφατα και του **Καζαντζακη παλιοτερα **
Που να σε έχω , να δεις τις γριές έξω από το 'ΟΠΕΡΑ' με ξύλινους σταυρούς να καταριούνται. Μιλάμε για το γέλιο της αρκούδας. Πολύ γέλιο. Είχα κάτσει στο απέναντι πεζοδρόμιο, λίγο πιο κάτω για να μη με πάρει καμια αδέσποτη. Αξέχαστες στιγμές ευτυχώς που τις πρόλαβα
-
Ο χρήστης elteo έγραψε:
2 words.Ελευθερία Εκφρασης . & -
Αυτό πάντως το βρήκα πολύ εύστοχο.
χαχαχαχα
Σκίτσα του Μωάμεθ