-
Ο χρήστης pepes1gr έγραψε:
Τελικά σήμερα ήρθαν τα michelin cross μετά από αναμονή 2 μηνών.
Πρόλαβα να κάνω 200χιλ. όλα άσφαλτο.Αρα οι εντυπώσεις μου είναι μηδενικές.
Πάντως σαν πρώτη εντύπωση είναι ότι τα λάστιχα είναι αθόρυβα σε σχέση με τα 694 που άλλαξα.
Εβδομάδα παραγωγής 48/09!!!!!!!Είναι τα πιο φρέσκα λάστιχα που έχω βάλει (και έχω αλλάξει πολλά σε διάφορα αυτοκίνητα).Καλοτάξιδα.
Αυτό με το θόρυβο ήταν αναμενόμενο. Το 694 ακόμα και σε σχέση με τα Pirelli ATR που φοράω εγώ είναι σημαντικά πιο θορυβώδη πόσο μάλλον με τα michelin. -
Ευχαριστώ για τις ευχές φίλε meco.
Ας βάλω και μία φωτογραφία.
By pepes1gr, shot with Canon PowerShot S3 IS at 2009-11-29 -
Αντε να χιονίσει για να κάνουμε και κανονική δοκιμή!!!!!!
By pepes1gr at 2009-11-29 -
Είναι να αλλάξω λάστιχα στο Cherokee 3.7 ... από μια μικρή ερευνα που έκανα βρήκα και παρήγγειλα (από τέλη Νοεμβρίου) τα Bridgestone 694… το θέμα βέβαια είναι πως τα λάστιχα αυτά δεν υπάρχουν και η αντ/πεία θα τα φέρει αρχές του νέου έτους, έτσι λέω να δω σε άλλη μάρκα…
έχετε να προτείνετε κάποιο άλλο ;;;
Ποια η άποψη σας για το bridgestone 694 ;;; κάνει θόρυβο στον δρόμο με 120-130 km/h ;;; (αξίζει να περιμένω ;;; - δεν βιάζομαι άλλωστε)
-
MICHELIN LATITUDE TOUR HP ή BF GOODRICH MACADAM λέτε καλύτερα για terios που κινείται κυρίως άσφαλτο;
Θέλω να πηγαίνει κάπως καλά και σε πάγο, χιόνι... Χώμα και πέτρα λίγο με
ενδιαφέρουν. -
Ο χρήστης Braker έγραψε:
Είναι να αλλάξω λάστιχα στο Cherokee 3.7 ... από μια μικρή ερευνα που έκανα βρήκα και παρήγγειλα (από τέλη Νοεμβρίου) τα Bridgestone 694… το θέμα βέβαια είναι πως τα λάστιχα αυτά δεν υπάρχουν και η αντ/πεία θα τα φέρει αρχές του νέου έτους, έτσι λέω να δω σε άλλη μάρκα…έχετε να προτείνετε κάποιο άλλο ;;;
Ποια η άποψη σας για το bridgestone 694 ;;; κάνει θόρυβο στον δρόμο με 120-130 km/h ;;; (αξίζει να περιμένω ;;; - δεν βιάζομαι άλλωστε)
Φορούσα τα 694 για 4 χρόνια και εκτός δρόμου κανένα παράπονο.Κανένας φόβος ούτε στις πέτρες ούτε στο χιόνι.Αλλά σκληραίνουν μετά τα 3 χρόνια περίπου και κάνουν θόρυβο αρκετό.Τώρα έβαλα τα michelin και ειδικά από θέμα θορύβου ησύχασε το κεφάλι μου.Για εκτός δρόμου δεν τα έχω δοκιμάσει καλά ακόμη.
-
Ο χρήστης Braker έγραψε:
Είναι να αλλάξω λάστιχα στο Cherokee 3.7 ... από μια μικρή ερευνα που έκανα βρήκα και παρήγγειλα (από τέλη Νοεμβρίου) τα Bridgestone 694… το θέμα βέβαια είναι πως τα λάστιχα αυτά δεν υπάρχουν και η αντ/πεία θα τα φέρει αρχές του νέου έτους, έτσι λέω να δω σε άλλη μάρκα…έχετε να προτείνετε κάποιο άλλο ;;;
Ναι κάνουν θόρυβο. Προτίμησε τα καινούρια Michelin.
Και ένα σχόλιο στο οποίο δε χρειάζεται να απαντήσεις.
Τα 130χλμ με cherokee 3,7 είναι πάρα πολλά. Αναρτήσεις, πλαίσιο, κιβώτιο ταχυτήτων, φρένα κ.λ.π. δεν μπορούν να αντεπεξέλθουν στις απαιτήσεις. Στην ευθεία είναι όλα καλά, αν χρειαστεί όμως να στρίψεις ή να αποφύγεις κάτι.... -
Ο χρήστης meco έγραψε:
Είναι να αλλάξω λάστιχα στο Cherokee 3.7 ... από μια μικρή ερευνα που έκανα βρήκα και παρήγγειλα (από τέλη Νοεμβρίου) τα Bridgestone 694… το θέμα βέβαια είναι πως τα λάστιχα αυτά δεν υπάρχουν και η αντ/πεία θα τα φέρει αρχές του νέου έτους, έτσι λέω να δω σε άλλη μάρκα…
έχετε να προτείνετε κάποιο άλλο ;;;
Ναι κάνουν θόρυβο. Προτίμησε τα καινούρια Michelin.
Και ένα σχόλιο στο οποίο δε χρειάζεται να απαντήσεις.
Τα 130χλμ με cherokee 3,7 είναι πάρα πολλά. Αναρτήσεις, πλαίσιο, κιβώτιο ταχυτήτων, φρένα κ.λ.π. δεν μπορούν να αντεπεξέλθουν στις απαιτήσεις. Στην ευθεία είναι όλα καλά, αν χρειαστεί όμως να στρίψεις ή να αποφύγεις κάτι....τα καινούργια michelin ??? για ποια λες ;;;
ναι μα για ευθεία μιλάω... στα ταξίδια στο εξωτερικό σταθέρα με 160-180 (αλλα πάλι ευθεία και πολυ καλη ποιοτητα ασφαλτου) σε στροφή σιγά μη μπω με 130...
-
Ο χρήστης Braker έγραψε:
τα καινούργια michelin ??? για ποια λες ;;;
Latitude Cross. 70-30 θα τα χαρακτήριζα, έχω διαβάσει και ακούσει μόνο καλά σχόλια και από ότι είδα βγαίνουν και σε 235/70/16 που είναι η διάσταση του cherokee.
http://www.michelin.gr/greece/front/aff ... 0301154525
Μπορείς εναλλακτικά να κοιτάξεις και τα pirelli ATR καθώς και τα ΑΤ-S G012 της Yokohama που είναι αντίστοιχης φιλοσοφίας, αλλά λόγο νεότητας και εταιρίας φαντάζομαι ότι τα michelin θα είναι καλύτερα.
Εγώ φοράω τα ATR (3ος χρόνος) και είμαι πολύ ευχαριστημένος σε όλες τις συνθήκες. Επιπλέον είναι και πολύ πιο ήσυχα σε σχέση με τα 694. -
thx... θα κοιτάξω και τα michelin λοιπόν
-
Έβαλα geolandar G012 (215/65/16).
Εντυπώσεις όταν κάνω χιλιόμετρα.
-
-
Εχω συμπληρώσει 1000χιλ με τα michelin cross και μπορώ να πω ότι μέχρι στιγμής το λάστιχο είναι 'βεντούζα' σε βρεγμένο και πολύ αθόρυβο σε σχέση με τα 694 που είχα.
Αντε τώρα που χιονίζει να τα δώ και στα χιόνια και τον πάγο. -
Στα 215/65/16 Geolandar 98H σε terios II τι πιέσεις βάζετε όσοι φυσικά έχετε αυτό το αμάξι και αυτά τα λάστιχα;
Ρωτάω διότι σύμφωνα με τις εταιρείες ελαστικών και τους σχετικούς πίνακες για να σηκώνει το ίδιο βάρος (έτσι υπολογίζεται) από 235/60 με πίεση 30 για μετάβαση σε 215/60 πρέπει να πάρει πίεση 32,5 περίπου. Δηλαδή +2,5psi.
Ομως το εγχειρίδιο του αυτοκινήτου γράφει ότι όταν μπει 215/65 θέλει πίεση 29. -
Ο χρήστης fonzareli έγραψε:
Στα 215/65/16 Geolandar 98H σε terios II τι πιέσεις βάζετε όσοι φυσικά έχετε αυτό το αμάξι και αυτά τα λάστιχα;Ρωτάω διότι σύμφωνα με τις εταιρείες ελαστικών και τους σχετικούς πίνακες για να σηκώνει το ίδιο βάρος (έτσι υπολογίζεται) από 235/60 με πίεση 30 για μετάβαση σε 215/60 πρέπει να πάρει πίεση 32,5 περίπου. Δηλαδή +2,5psi.
Ομως το εγχειρίδιο του αυτοκινήτου γράφει ότι όταν μπει 215/65 θέλει πίεση 29.οτι λεει στην πορτα, ασε τι λενε οι εταιριες με τα λαστιχα...
-
Μόλις γύρισα από φοβερή διαδρομή χιονισμένη.
Πήγα στο Μέτσοβο και έκανα τον γύρο της λίμνης Αώου.Για όσους ξέρουν την περιοχή 'μπήκα' από την μεριά του Μετσόβου και βγήκα από την μεριά της Μηλιάς.
Ο δρόμος μέχρι να φτάσω στο φράγμα είχε 'ροδιές' αλλά μετά από το φράγμα τα πρώτα χιλιόμετρα (4) είχαν αλλά τα υπόλοιπα 8 απάτητο.
Τα Michellin cross με βγάλανε ασπροπρόσωπο και σε σημείο που το αυτοκίνητο έβρισκε από κάτω.
Τελικά 300μέτρα πριν την έξοδο της διαδρομής....πάπαλα κατάφερα και το 'ντάκαρα' και έτσι και οι τέσσερις ρόδες στο αέρα.
Τελικά μετά από 1/2 ώρα το πρόβλημα λύθηκε......
-
Ο χρήστης pepes1gr έγραψε:
Μόλις γύρισα από φοβερή διαδρομή χιονισμένη.
Πήγα στο Μέτσοβο και έκανα τον γύρο της λίμνης Αώου.Για όσους ξέρουν την περιοχή 'μπήκα' από την μεριά του Μετσόβου και βγήκα από την μεριά της Μηλιάς.
Ο δρόμος μέχρι να φτάσω στο φράγμα είχε 'ροδιές' αλλά μετά από το φράγμα τα πρώτα χιλιόμετρα (4) είχαν αλλά τα υπόλοιπα 8 απάτητο.
Τα Michellin cross με βγάλανε ασπροπρόσωπο και σε σημείο που το αυτοκίνητο έβρισκε από κάτω.
Τελικά 300μέτρα πριν την έξοδο της διαδρομής....πάπαλα κατάφερα και το 'ντάκαρα' και έτσι και οι τέσσερις ρόδες στο αέρα.
Τελικά μετά από 1/2 ώρα το πρόβλημα λύθηκε......
αααααααυτα ειναι.....
-
Το L200 έκλεισε τα 3 χρόνια ζωής. Έχει 26000 και φοράει ακόμα τα ελαστικά της μαμάς του Dueller κάτι.
Ο καιρός που θα θέλουν αντικατάσταση πλησιάζει επικίνδυνα αν σκεφτούμε ότι δεν τους έχουμε κάνει και την καλύτερη χρήση.
Είμαι υπέρ ευχαριστημένος με τα ελαστικά που φοράει απο τη μαμά του. Παρόλο που όλος ο κόσμος τα θάβει έχω μείνει απόλυτα οκανοποιημένος τόσο εντός τόσο εκτός δρόμου. Αν κάποιος με ρωτήσει να βάλω το χέρι στη καρδιά θα έλεγα ότι τα όποια ελαστικά θα φορέσει στο κοντινό μέλλον θα ήθελα να είναι ένα κλίκ ποιο φιλικά στο off road. Το λέω αυτο γιατι το αμάξι έχει σκληρη χρήση 2 άντε 3 μήνες το πολύ. Τον υπόλοιπο χρόνο κυκλοφορεί σε άσφαλτι σε ψιλοχαλαρούς ρυθμούς. Δεν ψάχνω για ελαστικά για κόντρες, είμαι άλλωστε απόλυτα ικανοποιημένος όπως είναι τώρα, με τα κρατήματα του και με τις κλισεις του.
Έπίσης, σημαντικότατος παράγοντας είναι και ο οικονομικός. Ξέρω ότι τα ελαστικά για αγροτικά κοστίζουν αλλά δεν ψάχνω για το πιο ακριβο ελαστικο. Θα πρέπει να είναι σε λογική τιμη, λίγο καλύτερα απο τα υπάρχοντα για off road και χωρίς να επηρεάσουν το 'περπάτημα' στην ασφαλτο.Κάπου αλλού που το συζήτησα μου πρίτηναν αυτα:
http://www.offroaders.com/tech/AT-MT-Ti ... r-AT-2.htmhttp://www.offroaders.com/tech/AT-MT-Ti ... -TA-KO.htm
Ιδέες, απόψεις κανείς?
-
Μάνο στις προηγούμενες σελίδες έχω προτείνει κάποιες λύσεις. Για αρχή κοίταξε αυτά που προτείνω.
Γράψε και τι διάσταση 'φοράει' το αυτοκίνητο και τα ξαναλέμε.
Έχεις και ένα P.M. -
Ο χρήστης meco έγραψε:
Μάνο στις προηγούμενες σελίδες έχω προτείνει κάποιες λύσεις. Για αρχή κοίταξε αυτά που προτείνω.
Γράψε και τι διάσταση 'φοράει' το αυτοκίνητο και τα ξαναλέμε.
Έχεις και ένα P.M.Μιχάλη σε ευχαριστώ.
Φοράνε 245/70 R16.
Το πρόβλημα είναι ότι α) δε ξέρω τί λάστιχα είναι αυτα που ήδη φοράει. Είναι 50/50, 60/40??? Δε ξέρω. Άφου λοιπόν δε ξέρω, δεν είμαι και σε θέση να πώ για τί είδος ελαστικού ενδιαφέρομαι. Ξέρω ότι με αυτα που φοράει είμαι ικανοποιημένος κατά 80-90 % για άσφαλτο και χώμα όσο αφορά τις δουλειές που του ζητάω να κάνει. Στο χώμα μεν, όπου το έχω βάλει με φορτίο ή χωρίς δεν με έχει προβληματίσει ενω στην άσφαλτο δεν κάνουν καθόλου θόρυβο στις μεγάλες ταχύτητες.
Εχω ένα μικρο προβληματισμο στην αντοχή τους όμως. 26000 χλμ και είναι ήδη στο όριό τους? Το λέω αυτο γιατι δε νομίζω ότι είναι κάτι τόσο κακό για τα λάστιχα να οδηγάω σε λασπωμένα χώματα? Θεωρώ ότι έχουν σκιστεί περισότερο απο όσο θα περίμενα. Ίσως το ότι είναι 3 χρονών να έχει παίξει και αυτο το ρόλο του.Τεσπα αν μπορει κανείς να βοηθήσει θα το εκτιμήσω πολύ.
ΛΑΣΤΙΧΑ ΓΙΑ 4Χ4 Κ.Α.