-
Καλησπέρα σε όλους!
Εχθές το πρωί, κινούμενος από Λαύριο για Αθήνα, στο οδικό δίκτυο της Λεωφ. Λαυρίου, αστυνομικός με σταμάτησε και μου έδωσε κλήση γιατί ενώ θα έπρεπε να κινούμαι με 80 χλμ., εγώ 'έτρεχα υπερβολικά' με 110 χλμ. Όλα αυτά βέβαια σε διπλό δρόμο, με δυο λωρίδες ανά κατεύθυνση και τεράστιο διαχωριστικό πεζοδρόμιο ανάμεσα στις δυο κατευθύνσεις.
Ο αστυνομικός - μαζί με άλλους δυο - ήταν στημένος κάτω από γέφυρα και κρυμμένος πίσω από φυτά, περιμένοντας τα υποψήφια 'θύματα'!
Δεν θα σχολιάσω το γεγονός ότι από το απέναντι ρεύμα, οι γνωρίζοντες για το 'κλασικό' προφανώς μπλόκο, τα 'δίναν' όλα πηγαίνοντας κυριολεκτικά με 200, ξέροντας ότι κανείς δεν θα τους πιάσει αφού όλα διαδραματίζονταν από την άλλη πλευρά του δρόμου!
Δεν θα σχολιάσω το γεγονός ότι όταν ο αστυνομικός μου ζήτησε άδεια, δίπλωμα και ασφάλεια, εγώ του έδωσα άδεια και δίπλωμα, ενώ όταν του είπα ότι το σήμα της ασφάλειας ήταν κολλημένο στο παρμπρίζ, αυτός ούτε καν έκανε τον κόπο να το δει και να το ελέγξει. Εντάξει, εντάξει, μου είπε και ξεκίνησε τη διαδικασία παράδοσης της κλήσης! (Ούτε βέβαια λόγος για έλεγχος πυροσβεστήρα, τριγώνου, κλ.π. Μην κουραζόμαστε κιόλας!)
Δεν θα σχολιάσω το γεγονός ότι σε παράκληση μου, να μου κάνει απλή σύσταση και αν μπορούσε να μου γράψει μικρότερη κλήση (μικρότερη από 33 ευρώ και 3 πόντους), ούτε καν μπήκε στον κόπο να μου απαντήσει.
Δεν θα σχολιάσω το γεγονός ότι όταν του ζήτησα απόδειξη για την μέτρηση του radar, μου είπε ότι θα πρέπει να αρκεστώ στα λεγόμενά του!!!
Το χειρότερο όλων ήταν ότι ο αστυνομικός ήταν - δεν ήταν - 25 ετών, απέπνεε όμως στυλ και ύφος τουλάχιστον 50άρη 'μπάτσου' με βαριά προϋπηρεσία στην πλάτη! Φαινόταν με άλλα λόγια ότι είχε βγει παγανιά για να κόψει κλήσεις και τίποτε άλλο!
Η δική μου απορία έγκειται στο τι με συμφέρει να κάνω (και εδώ θέλω την εμπειρία σας και τη βοήθειά σας)!
- να πληρώσω τα 33 ευρώ και να φάω και 3 πόντους
- να πάω να κλαφτώ σε διοικητές κ.λ.π., κ.λ.π. (δεν θα το ήθελα πραγματικά, γιατί δεν θεωρώ ότι παρανόμησα κάπου! Εκτός βέβαια από την υπερβολικότατη, διαστημική ταχύτητα των 110 χλμ./ώρα! Ήμαρτον δηλαδή!)
- να πάω σε δικαστήριο και να επικαλεστώ την έλλειψη αποδεικτικών στοιχείων εκ μέρους της αστυνομίας για την παράβαση. Την έλλειψη δηλαδή απόδειξης για την 'υπερβολική' ταχύτητα, όπως γίνεται και στις δυτικές κοινωνίες!
Υπάρχουν παρόμοια περιστατικά στα οποία θα μπορούσα να βασιστώ?
Σας ευχαριστώ εκ των προτέρων για τη βοήθειά σας!
-
Καλησπέρα σε όλους!
Εχθές το πρωί, κινούμενος από Λαύριο για Αθήνα, στο οδικό δίκτυο της Λεωφ. Λαυρίου, αστυνομικός με σταμάτησε και μου έδωσε κλήση γιατί ενώ θα έπρεπε να κινούμαι με 80 χλμ., εγώ 'έτρεχα υπερβολικά' με 110 χλμ. Όλα αυτά βέβαια σε διπλό δρόμο, με δυο λωρίδες ανά κατεύθυνση και τεράστιο διαχωριστικό πεζοδρόμιο ανάμεσα στις δυο κατευθύνσεις.
Ο αστυνομικός - μαζί με άλλους δυο - ήταν στημένος κάτω από γέφυρα και κρυμμένος πίσω από φυτά, περιμένοντας τα υποψήφια 'θύματα'!
Δεν θα σχολιάσω το γεγονός ότι από το απέναντι ρεύμα, οι γνωρίζοντες για το 'κλασικό' προφανώς μπλόκο, τα 'δίναν' όλα πηγαίνοντας κυριολεκτικά με 200, ξέροντας ότι κανείς δεν θα τους πιάσει αφού όλα διαδραματίζονταν από την άλλη πλευρά του δρόμου!
Δεν θα σχολιάσω το γεγονός ότι όταν ο αστυνομικός μου ζήτησε άδεια, δίπλωμα και ασφάλεια, εγώ του έδωσα άδεια και δίπλωμα, ενώ όταν του είπα ότι το σήμα της ασφάλειας ήταν κολλημένο στο παρμπρίζ, αυτός ούτε καν έκανε τον κόπο να το δει και να το ελέγξει. Εντάξει, εντάξει, μου είπε και ξεκίνησε τη διαδικασία παράδοσης της κλήσης! (Ούτε βέβαια λόγος για έλεγχος πυροσβεστήρα, τριγώνου, κλ.π. Μην κουραζόμαστε κιόλας!)
Δεν θα σχολιάσω το γεγονός ότι σε παράκληση μου, να μου κάνει απλή σύσταση και αν μπορούσε να μου γράψει μικρότερη κλήση (μικρότερη από 33 ευρώ και 3 πόντους), ούτε καν μπήκε στον κόπο να μου απαντήσει.
Δεν θα σχολιάσω το γεγονός ότι όταν του ζήτησα απόδειξη για την μέτρηση του radar, μου είπε ότι θα πρέπει να αρκεστώ στα λεγόμενά του!!!
Το χειρότερο όλων ήταν ότι ο αστυνομικός ήταν - δεν ήταν - 25 ετών, απέπνεε όμως στυλ και ύφος τουλάχιστον 50άρη 'μπάτσου' με βαριά προϋπηρεσία στην πλάτη! Φαινόταν με άλλα λόγια ότι είχε βγει παγανιά για να κόψει κλήσεις και τίποτε άλλο!
Η δική μου απορία έγκειται στο τι με συμφέρει να κάνω (και εδώ θέλω την εμπειρία σας και τη βοήθειά σας)!
- να πάω να κλαφτώ σε διοικητές κ.λ.π., κ.λ.π. (δεν θα το ήθελα πραγματικά, γιατί δεν θεωρώ ότι παρανόμησα κάπου! Εκτός βέβαια από την υπερβολικότατη, διαστημική ταχύτητα των 110 χλμ./ώρα! Ήμαρτον δηλαδή!)
- να πάω σε δικαστήριο και να επικαλεστώ την έλλειψη αποδεικτικών στοιχείων εκ μέρους της αστυνομίας για την παράβαση. Την έλλειψη δηλαδή απόδειξης για την 'υπερβολική' ταχύτητα, όπως γίνεται και στις δυτικές κοινωνίες!
-
Καλησπέρα σε όλους!
-
Τσούζει μεν, αλλά πληρώνεις. Που να δεις πόσο εξοργιστικό είναι να πληρώνεις τα διπλά για παράνομη στάθμευση σε σημείο που δεν ενοχλείς κανέναν.
Το 'κλάψιμο' σε διοικητές κλπ βοηθάει μόνο αν ξέρεις τον τύπο. Αν δεν τον ξέρεις, δεν πρόκειται να σου μιλήσει καν. Κατά τη γνώμη μου δεν αξίζει να ρίξεις τα μούτρα σου για τέτοιο ποσό. -
Θα συμφωνησω και εγω με τα λεγομενα του Manosk
-
+1
-
Αν πριν το 'μπλοκο' (την ωρα τους την κακια, που σκιζονται για την ασφαλεια μας...) δεν εχει πινακιδα που να προειδοποιει για ελεγχο της ταχυτητας με τεχνικα μεσα, τοτε δεν θα επρεπε να υπαρχει ρανταρ εκει.
-
Ο χρήστης kacey έγραψε:
Αν πριν το 'μπλοκο' (την ωρα τους την κακια, που σκιζονται για την ασφαλεια μας...) δεν εχει πινακιδα που να προειδοποιει για ελεγχο της ταχυτητας με τεχνικα μεσα, τοτε δεν θα επρεπε να υπαρχει ρανταρ εκει.υπάρχει νόμος που να το λέει αυτό;
καλά και πάλι full κάψιμο..
δηλαδή σα να σου λέει, εδώ κόψε λίγο, παρακάτω μπορείς να τρέξεις που δε θα'χει radar.. μλκιες -
Ο χρήστης skye έγραψε:
Αν πριν το 'μπλοκο' (την ωρα τους την κακια, που σκιζονται για την ασφαλεια μας...) δεν εχει πινακιδα που να προειδοποιει για ελεγχο της ταχυτητας με τεχνικα μεσα, τοτε δεν θα επρεπε να υπαρχει ρανταρ εκει.
υπάρχει νόμος που να το λέει αυτό;
δηλαδή σα να σου λέει, εδώ κόψε λίγο, παρακάτω μπορείς να τρέξεις που δε θα'χει radar.. μλκιεςΥπαρχει σχετικος νομος γι'αυτο αλλα δεν θυμαμαι ακριβως ποιος.
Σε ενα τευχος του DRIVE τον εγραφε σε ενα αρθρο για τα ρανταρ και ολες τις μ@λ@κιες των στρουμφ... -
Ο χρήστης treasure έγραψε:
δεν ειναι υποχρεωμενοι να σου δειχνουν αποδειξεις (μια φωτογραφια ή κατι τετοιο)???????
-
μην το πληρωσεις. Κατα την γνωμη μου κηνιγησε το. αφου δεν σου δωσαν αποδειξη απο ρανταρ αμφισβητισε το στεγνα. Δεν μου εχει τυχει αλλα εγυνε σε γνωστο μου και αθωωθικε.
Επιδη αυτοι ειναι μλκες δεν πρεπει να πληρωνουμε την ηλιθιοτιτα του καθε μλκα που βαζει τα ορια απο το γραφειο του... -
Ο χρήστης skye έγραψε:
δηλαδή σα να σου λέει, εδώ κόψε λίγο, παρακάτω μπορείς να τρέξεις που δε θα'χει radar.. μλκιεςΚι όμως, έχει δίκιο ο kacey
-
Ο χρήστης hrdoukas έγραψε:
δηλαδή σα να σου λέει, εδώ κόψε λίγο, παρακάτω μπορείς να τρέξεις που δε θα'χει radar.. μλκιεςΚι όμως, έχει δίκιο ο kacey
Σιγουρα, αλλα βλεπεις το επιπεδο των νομων μας....
-
Μα δεν ειναι ελληνικο αυτο. Ειδικα στην Αγγλια (και πιστευω σε ολη την ευρωπη) ειναι υποχρεωτικο να σε προειδοποιουν για την υπαρξη ρανταρ. Το σκεπτικο των Αγγλων ειναι οτι 'στοχος μας ειναι να σε κανουμε να κοψεις σε αυτο το σημειο που ειναι επικινδυνο, οχι να σε αφηνουμε να τρεχεις και μετα, αμα δεν τρακαρεις, να σε γραφουμε για να τα παρουμε'.
Να μια ωραια τοποθετηση για το δικαστηριο, ειδικα αν συμπληρωσεις το οτι καθονται κρυμμενοι πισω απο θαμνους για να μην φαινονται (ασυμφωνια δηλαδη μεταξυ του νομου που επιβαλλει να ξερεις που εχει ρανταρ και της εφαρμογης του νομου, που προσπαθουν να κρυφτουν για να σε γραψουν). Τα γνωστα δηλαδη.
-
Άρα, αυτό που καταλαβαίνω από τα λεγόμενά σας, και σας ευχαριστώ για την άμεση ανταπόκριση, είναι ότι θα μπορούσα μεν να το τραβήξω στα άκρα και να αμφισβητήσω τα λεγόμενα του αστυνομικού, αλλά πρακτικά α) το σχετικά χαμηλό ύψος του προστίμου και β) το χάσιμο του χρόμου με ψάξιμο νόμων, νομική εκπροσώπηση, χαμένος χρόνος στα δικαστήρια, να μην αξίζουν τελικά και καλύτερα να πληρώνω και να τελειώνω με δαύτους!
Σωστά?
-
Παιδια για δειτε αυτο:
'Nόμιμες είναι, σύμφωνα με τελεσίδικη απόφαση του Αρείου Πάγου, οι κλήσεις και οι χρηματικές ποινές που επιβάλλονται για παράβαση του προκαθορισμένου ορίου ταχύτητας και διαπιστώνονται από τα όργανα της Τροχαίας με τη χρήση των γνωστών μας ηλεκτρονικών συσκευών ραντάρ.
Το Ανώτατο Δικαστήριο απέρριψε ισχυρισμούς οδηγών που αμφισβητούσαν τη νομιμότητα του τρόπου ελέγχου ταχύτητας με ηλεκτρονικά μέσα, καθώς διαπιστώθηκαν κενά στις σχετικές υπουργικές αποφάσεις.'
Πηγη:autotriti.gr
Πριν μπορουσες να προφασιστεις λογους και να το κυνηγησεις τωρα παει...,
Αλλωστε απο τα ρανταρ δε σου δεινουν καμια αποδειξη ποτε. Εμενα απλως μου το ειχε δειξει... -
Ο χρήστης treasure έγραψε:
Άρα, αυτό που καταλαβαίνω από τα λεγόμενά σας, και σας ευχαριστώ για την άμεση ανταπόκριση, είναι ότι θα μπορούσα μεν να το τραβήξω στα άκρα και να αμφισβητήσω τα λεγόμενα του αστυνομικού, αλλά πρακτικά α) το σχετικά χαμηλό ύψος του προστίμου και β) το χάσιμο του χρόμου με ψάξιμο νόμων, νομική εκπροσώπηση, χαμένος χρόνος στα δικαστήρια, να μην αξίζουν τελικά και καλύτερα να πληρώνω και να τελειώνω με δαύτους!Σωστά?
Απολύτως. Ισως μάλιστα έκανες κακώς που του μίλησες και τον παρακάλεσες να σου κάνει απλή σύσταση. Αξία του έδωσες.
Είναι όπως όταν έρχεται το ΣΔΟΕ και σου λέει 'Δε μπορούμε να φύγουμε χωρίς να μη γράψουμε κάτι. Το κράτος πρέπει να βγάλει τουλάχιστον τα έξοδα μετακίνησής μας'.
Πλήρης αδιαφορία και εντελώς τυπικότατη συζήτηση είναι μακράν το καλύτερο. Του δείχνεις ότι εκείνη την ώρα είναι ένας τελώνης του κερατά.
-
Ο χρήστης enginekiller έγραψε:
Παιδια για δειτε αυτο:'Nόμιμες είναι, σύμφωνα με τελεσίδικη απόφαση του Αρείου Πάγου, οι κλήσεις και οι χρηματικές ποινές που επιβάλλονται για παράβαση του προκαθορισμένου ορίου ταχύτητας και διαπιστώνονται από τα όργανα της Τροχαίας με τη χρήση των γνωστών μας ηλεκτρονικών συσκευών ραντάρ.
Το Ανώτατο Δικαστήριο απέρριψε ισχυρισμούς οδηγών που αμφισβητούσαν τη νομιμότητα του τρόπου ελέγχου ταχύτητας με ηλεκτρονικά μέσα, καθώς διαπιστώθηκαν κενά στις σχετικές υπουργικές αποφάσεις.'
Πηγη:autotriti.gr
Πριν μπορουσες να προφασιστεις λογους και να το κυνηγησεις τωρα παει...,
Αλλωστε απο τα ρανταρ δε σου δεινουν καμια αποδειξη ποτε. Εμενα απλως μου το ειχε δειξει...Αυτο δεν ειναι λιγο φασιστικο???? Ετσι αν το 'κυριο' οργανο εχει κεφια και μπουσουλωντας να πας μπορει να σε γραψει...
-
Εγώ θα σου έλεγα να πας στο δικαστήριο, έτσι για την εμπειρία τουλάχιστον. Το ποσό είναι μικρό, και σε περίπτωση που δεν αθωοθείς άντε να πληρώσεις τα διπλά το πολύ-πολύ. Αν από την άλλη βαριέσαι να το κάνεις αυτό, πήγαινε κλάψου στον διοικητή έχοντας μαζί την πληρωμένη κλήση, για τους ΠΟΝΤΟΥΣ. Το έχω κάνει άπειρες φορές, και 9 στις 10 με βολεύουνε.
-
Καλησπέρα και πάλι!
Να ρωτήσω λοιπόν κάτι ακόμα μετά από αυτά που συζητήσαμε και για να έχω καλύτερη εικόνα του θέματος!
Αν υποθέσουμε ότι πληρώνω τα 33 ευρώ και 'τρώω' και τους 3 πόντους! Τι γίνεται με το point system γενικότερα? Δηλ. κάθε πότε μηδενίζει τους πόντους που σου γράφονται? Ανανεώνεται ποτέ? κ.λ.π.
ΤΡΟΠΟΙ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗΣ ΑΜΦΙΛΕΓΟΜΕΝΩΝ ΚΛΗΣΕΩΝ ΤΡΟΧΑΙΑΣ