-
Ο χρήστης GFON έγραψε:
Φανταστειτε στην θεση του Παπανδρεου να ηταν ο μεθοδικος Σιμιτης ποσο διαφορετικα θα ηταν σημερα τα πραγματαΟ Σημίτης;;; Αυτός που ευχαριστούσε από Βουλής τους Αμερικάνους που έγιναν γκρίζα ζώνη τα Ίμιαια και παρέδωσε τον Οτσαλάν στους Τούρκους εν μία νυκτί;
Ευχαριστώ ΔΕΝ θα πάρω (τουλάχιστον ο Παπανδρέου αν του πολυκουνιόντουσαν οι Αμερικάνοι τους έστελνε μηνυματάκια μέσω π.χ. Αραφάτ)
-
Ο χρήστης ililias έγραψε:
Ηλια διαφωνω...καλα καναν και αυξησαν την προκαταβολη φορου, και μαλιστα κακος το πηγαν μονο στο 65%..επρεπε να ειναι πανω απο 80%.
Οι μισθωτοι προπληρωνουν καθε μηνα ολο (100%) το φορο τους ...... οι αλλοι γιατι οχι????
Δεν κατάλαβες.
Οι μισθωτοί πληρώνουν το φόρο τους κάθε μήνα, δεν προπληρώνουν. Και όσα παίρνουν, τα χαλάνε ήσυχοι.
Και η 'προκαταβολή' είναι έναντι των κερδών που ΘΑ έχεις, ΑΝ έχεις. Αν δεν έχεις, ας πρόσεχες. ΘΑ τα πάρεις πίσω, αν σταματήσεις να δουλεύεις, μετά από δυο περίπου χρόνια (αν οι ΔΟΥ βρουν προσωπικό να σου κάνει έλεγχο).
Όταν λέμε ότι σε ένα καζάνι βράζουμε, κάποιοι δεν το πιστεύουν. Eyes wide closed.edit. Φαντάσου να του λέγαν 'κέρδισες 100.000 € φέτος, δώσε μας φόρο 112.000 € (80 προκ/λή + 32 φόρο)'
+1
-
Ο χρήστης migf1 έγραψε:
Φανταστειτε στην θεση του Παπανδρεου να ηταν ο μεθοδικος Σιμιτης ποσο διαφορετικα θα ηταν σημερα τα πραγματα
Ο Σημίτης;;; Αυτός που ευχαριστούσε από Βουλής τους Αμερικάνους που έγιναν γκρίζα ζώνη τα Ίμιαια και παρέδωσε τον Οτσαλάν στους Τούρκους εν μία νυκτί;
Ευχαριστώ ΔΕΝ θα πάρω (τουλάχιστον ο Παπανδρέου αν του πολυκουνιόντουσαν οι Αμερικάνοι τους έστελνε μηνυματάκια μέσω π.χ. Αραφάτ)
-
Ο χρήστης migf1 έγραψε:
Θα μπορουσες τωρα να ετρωγες ξυλο και η οικογενεια σου να στιγματιζόταν,αν εκανες τετοια σχολια για κυβέρνηση προ Παπανδρέου.
Μάλλον μπερδεύεις την μεταπολίτευση με τη χούντα.
Ομως πλέον εχεις το αναφαίρετο δικαίωμα να συζητας και να κρίνεις,και μάλιστα δημόσια.
Δηλαδή, π.χ. το '79 (τυχαία χρονιά) δεν μπορούσες;;;;;;
Εχεις ακούσει για τις 'συνήθεις αντικομμουνιστικες δραστηριότητες' που ελεγε ο ίδιος ο εθνάρχης;
-
Ο χρήστης migf1 έγραψε:
Αν μου εξηγούσες τη δική σου οπτική γωνία, ευχαρίστως να τη συζητήσουμε κι αυτή
Να το δοκιμάσω εγώ, φίλε συνβάζελε, διότι αν και δεν έχουμε τα ίδια μυαλά, πολύ το γουστάρω τα συζητάω μαζί σου.
Να ξεκαθαρίσουμε ότι έχει δίκιο ο Κων/νος ('kyan') γι αυτό που έγραψε, δυστυχώς έχει απόλυτο δίκιο. Αλλά δεν υπήρχε καμια 'άνωθεν' οδηγία, που να λέει 'όποιος δεν είναι με μας καθαρίστε τον' . Το ρόλο αυτό τον ανέλαβαν τα τοπικά λαμόγια, για να φανούν βασιλικότεροι του βασιλέως, όπως και μερικά χρόνια μετά, στην τριετία 90-93, ο 'διορισμός' σε επαρχιακό νοσοκομείο, κόστιζε περί τα 500.000δρχ. Δυστυχώς, επαναλαμβάνω, αυτά οφείλονται σε μερικούς...Γκρούεζες, ένθεν και ένθεν. Αποκρουστικό σίγουρα αλλά σε μια ορισμένη κλίμακα ισχύουν ακόμα και σήμερα. Δεν υπάρχει κάποιο νευραλγικό πόστο στη δημόσια διοίκηση που να μην είναι 'οι δικοί μας'. Οι Δ/ντές εκπ/σης (τυχαίο το παράδειγμα) καρατομήθηκαν μέσα σε μερικές ώρες και πέρασε στα 'ξεκούδουνα' προεδρικό διάταγμα που όριζε ότι μπορεί κάποιος να γίνει Δ/ντης Γραφείου Εκπ/σης, χωρίς να έχει προϋπηρεσία ουτε καν σα Δ/ντης Σχολικής Μονάδας.
Στα περί οικονομίας τώρα.
Δε νομίζω ότι κανείς σχεδόν 20 χρόνια μετά, να νομίζει ότι για τα σημερινά χάλια, για το άνοιγμα της ψαλίδας μεταξύ των 'εχόντων' και μη φταίει η 8ετία του μακαρίτη.
Το όλο ότι και περισσότερο κόσμος σπρώχνεται στο περιθώριο και στην ανέχεια, επίσης δεν οφείλεται στον Παπανδρέου. Επίσης μάλλον είναι ανεύθυνος για το γεγονός , ότι και στην Ελλάδα και πανευρωπαϊκά, το κοινωνικό κράτος κατεδαφίζεται και σε λίγο , αλοίμονό μας εάν αρρωστησουμε (χτυπάω ξύλο )Μάλλον δεν έχει και καμία ευθύνη στο ότι στην 8ετία Σημίτη, κάναμε το σκ**ο μας παξιμάδι, για να μπούμε σε αυτή την περιβόητη την ΟΝΕ και το αποτέλεσμα ήταν μια φοβερή μετατόπιση εισοδήματος υπέρ των πλουσιότερων στρωμάτων και εις βάρος των ασθενέστερων. Τη στιγμή μάλιστα που η 'πίτα'(=ΑΕΠ) αύξανε.Αυξανε αλλά δε μοιραζόταν ισομερώς. Συνεχίζει να αυξάνει αλλά και πάλι δε μοιράζεται ισομερώς. Ακούμε για αυτή την περιβόητη 'ανάπτυξη' αλλα΄πες μου εγώ που είμαι μισθωτός ή εσύ που είσαι μικρομεσαίος επιχειρηματίας, πώς την αντιλαμβανόμαστε;; Μάλλον δεν την αντιλαμβανόμαστε , έτσι δεν είναι;; Γιατί αν εγώ 'στραγγαλιστώ' , ο επόμενος που θα 'στραγγαλιστείς' είσαι εσύ.
Οικομικά δε γνωρίζω, οι συλλογισμοί μου είναι υπεραπλουστευμένοι αλλα δε νομίζω ότι σε λάθος δρόμο. Με επιφύλαξη το λεώ κι αυτό.Για να τελειώνω για να μην κουραζόμαστε. Είναι άδικο και μάλλον εθελοτυφλούμε (δε μιλάω για σένα) να λέμε ότι για τα σημερινά ζόρια που αντιμετωπίζουν τα 3/5 της κοινωνίας (και μπορεί να λέω λίγο) φταίει η διακυβέρνηση Παπανδρέου.
Κι ένα τελευταίο : Δες τι πληθωρισμό πήρε και τι παρέδωσε, δες ότι το σκάνδαλο Κοσκωτά που στους ρυθμούς του χορεύαμε για καμια διετία ήταν 33 δις και το δωράκι που πήραν οι αλευροβιομήχανοι από την κυβέρνηση την επόμενη ήταν γύρω στα 80δις.Επίσης,μπροστά στην μπόχα που μας πνίγει την τελευταία 10ετία, ο διακυβέρνηση Παπανδρέου ήταν μάλλον...ανθόκηπος
-
Ο χρήστης TRAVELLER έγραψε:
.....Γκρούεζες.........Μάλλον δεν έχει και καμία ευθύνη στο ότι στην 8ετία Σημίτη, κάναμε το σκ**ο μας παξιμάδι, για να μπούμε σε αυτή την περιβόητη την ΟΝΕ και το αποτέλεσμα ήταν μια φοβερή μετατόπιση εισοδήματος υπέρ των πλουσιότερων στρωμάτων και εις βάρος των ασθενέστερων. Τη στιγμή μάλιστα που η 'πίτα'(=ΑΕΠ) αύξανε.Αυξανε αλλά δε μοιραζόταν ισομερώς. Συνεχίζει να αυξάνει αλλά και πάλι δε μοιράζεται ισομερώς. Ακούμε για αυτή την περιβόητη 'ανάπτυξη' αλλα΄πες μου εγώ που είμαι μισθωτός ή εσύ που είσαι μικρομεσαίος επιχειρηματίας, πώς την αντιλαμβανόμαστε;; Μάλλον δεν την αντιλαμβανόμαστε , έτσι δεν είναι;; Γιατί αν εγώ 'στραγγαλιστώ' , ο επόμενος που θα 'στραγγαλιστείς' είσαι εσύ.
Οικομικά δε γνωρίζω, οι συλλογισμοί μου είναι υπεραπλουστευμένοι αλλα δε νομίζω ότι σε λάθος δρόμο. Με επιφύλαξη το λεώ κι αυτό.Δε χρειάζεται να ξερει κανείς οικονομικά βρε Αποστόλη. Αυτη σου η παραγραφος περικλείει την οικονομική ιστορία της χώρας των τελευταίων 10 ετών.
Τη μερα που ανελαβε πρωθυπουργός ο... κινεζος έλαχε να ειμαι εξω από τη Βουλή. Τον είδα να βγαίνει με τη Μερσεντες και να χαιρετα τα συγκεντρωμενα πλήθη και κάπου μεσα μου ένιωσα, στα 21 μου, τοτε, χρόνια, οτι οσο κι αν μείνει πρωθυπουργος, οποιος κι αν αναλάμβανε μετα απ' αυτόν, όποιο κομμα κι αν ερχόταν στην εξουσία, ο τρόπος που είχαμε μαθει να ζούμε ως τοτε πεθανε μαζί με τον μακαρίτη....
Βεβαια και για τον μακαρίτη έχω τις ενστάσεις μου, συμφωνω εν μερει και με οσα ως τωρα ειπώθηκαν, η αλήθεια όμως είναι ότι αντιπροσώπευε (σα φυσιογνωμία περισσότερο, ειδικα στο τέλος, παρά σαν πολιτική) την Ελλάδα της μεταπολίτευσης που χαθηκε μαζί του. Για καλό ή για κακό, μπορούμε τωρα να κρίνουμε........
-
Μάλλον δεν έχει και καμία ευθύνη στο ότι στην 8ετία Σημίτη, κάναμε το σκ**ο μας παξιμάδι, για να μπούμε σε αυτή την περιβόητη την ΟΝΕ και το αποτέλεσμα ήταν μια φοβερή μετατόπιση εισοδήματος υπέρ των πλουσιότερων στρωμάτων και εις βάρος των ασθενέστερων. Τη στιγμή μάλιστα που η 'πίτα'(=ΑΕΠ) αύξανε.Αυξανε αλλά δε μοιραζόταν ισομερώς. Συνεχίζει να αυξάνει αλλά και πάλι δε μοιράζεται ισομερώς. Ακούμε για αυτή την περιβόητη 'ανάπτυξη' αλλα΄πες μου εγώ που είμαι μισθωτός ή εσύ που είσαι μικρομεσαίος επιχειρηματίας, πώς την αντιλαμβανόμαστε;; Μάλλον δεν την αντιλαμβανόμαστε , έτσι δεν είναι;;Προσωπικα θα διαφωνήσω σε αυτο το σημείο.Ενιωσε κανεις το σκατό του να γίνεται παξιμάδι επι Σημίτη;Μάλλον επι Σημίτη ήταν που όλοι απεκτησαν δεύτερο αυτοκίνητο και τρίτο κινητό.
Το σκάτο τώρα αρχίζει και σφίγγει πραγματικα..... -
Ο χρήστης Tiger έγραψε:
Μάλλον δεν έχει και καμία ευθύνη στο ότι στην 8ετία Σημίτη, κάναμε το σκ**ο μας παξιμάδι, για να μπούμε σε αυτή την περιβόητη την ΟΝΕ και το αποτέλεσμα ήταν μια φοβερή μετατόπιση εισοδήματος υπέρ των πλουσιότερων στρωμάτων και εις βάρος των ασθενέστερων. Τη στιγμή μάλιστα που η 'πίτα'(=ΑΕΠ) αύξανε.Αυξανε αλλά δε μοιραζόταν ισομερώς. Συνεχίζει να αυξάνει αλλά και πάλι δε μοιράζεται ισομερώς. Ακούμε για αυτή την περιβόητη 'ανάπτυξη' αλλα΄πες μου εγώ που είμαι μισθωτός ή εσύ που είσαι μικρομεσαίος επιχειρηματίας, πώς την αντιλαμβανόμαστε;; Μάλλον δεν την αντιλαμβανόμαστε , έτσι δεν είναι;;
Προσωπικα θα διαφωνήσω σε αυτο το σημείο.Ενιωσε κανεις το σκατό του να γίνεται παξιμάδι επι Σημίτη;Μάλλον επι Σημίτη ήταν που όλοι απεκτησαν δεύτερο αυτοκίνητο και τρίτο κινητό.
Το σκάτο τώρα αρχίζει και σφίγγει πραγματικα.....kai τα μπακάλικα, mini market ξανάρχισαν τους βερεσέδες
Εύκολο είναι να αποκτήσει κανείς 2ο αυτοκίνητο και τρίτο κινητό, αρκεί να χρεωθεί και να ξεπληρώνουν μέχρι και τα δισέγγονά του
-
Ο χρήστης Tiger έγραψε:
Προσωπικα θα διαφωνήσω σε αυτο το σημείο.Ενιωσε κανεις το σκατό του να γίνεται παξιμάδι επι Σημίτη;Μάλλον επι Σημίτη ήταν που όλοι απεκτησαν δεύτερο αυτοκίνητο και τρίτο κινητό.
Το σκάτο τώρα αρχίζει και σφίγγει πραγματικα.....Το ότι ντυθηκαμε πιο κυριλέ, κινηθήκαμε πιο premium και μιλήσαμε πιο ντιζαινατα δε σημαίνει αυτόματα ότι γίναμε και πιο πλούσιοι, έτσι;
Εμενα για το τυράκι στη φάκα μου εμοιαζε και τότε και τώρα, ενα τυράκι μάλιστα που το πληρώσαμε, το πληρωνουμε και θα το πληρώνουμε εντοκως -
Ο χρήστης Asimov έγραψε:
Το σκάτο τώρα αρχίζει και σφίγγει πραγματικα.....Το ότι ντυθηκαμε πιο κυριλέ, κινηθήκαμε πιο premium και μιλήσαμε πιο ντιζαινατα δε σημαίνει αυτόματα ότι γίναμε και πιο πλούσιοι, έτσι;
Εμενα για το τυράκι στη φάκα μου εμοιαζε και τότε και τώρα, ενα τυράκι μάλιστα που το πληρώσαμε, το πληρωνουμε και θα το πληρώνουμε εντοκωςΜόνο που αυτό θυμάμαι να το λέμε από το 1975!!!!
-
Ο χρήστης kouk έγραψε:
Το ότι ντυθηκαμε πιο κυριλέ, κινηθήκαμε πιο premium και μιλήσαμε πιο ντιζαινατα δε σημαίνει αυτόματα ότι γίναμε και πιο πλούσιοι, έτσι;
Εμενα για το τυράκι στη φάκα μου εμοιαζε και τότε και τώρα, ενα τυράκι μάλιστα που το πληρώσαμε, το πληρωνουμε και θα το πληρώνουμε εντοκωςΜόνο που αυτό θυμάμαι να το λέμε από το 1975!!!!
Εγώ τότε γεννήθηκα, δε θα μπορουσα να το θυμάμαι!
Περ' απ' την πλάκα, τοσο καιρό καταναλώναμε από την καμπούρα μας σαν τις καμήλες. Τωρα τελειώσαν οι προμήθειες
-
Ο χρήστης Tiger έγραψε:
Θα μπορουσες τωρα να ετρωγες ξυλο και η οικογενεια σου να στιγματιζόταν,αν εκανες τετοια σχολια για κυβέρνηση προ Παπανδρέου.
Ομως πλέον εχεις το αναφαίρετο δικαίωμα να συζητας και να κρίνεις,και μάλιστα δημόσια.
Εχεις ακούσει για τις 'συνήθεις αντικομμουνιστικες δραστηριότητες' που ελεγε ο ίδιος ο εθνάρχης;
Για πολλά έχω ακούσει, αλλά προτιμώ σαφώς τα όσα έχω ζήσει. Η ΚΝΕ λοιπόν τότε ήταν πιο δραστήρια από ποτέ (μιας και τα χρόνια εκείνα ήμουν μαθητής και αυτή ήταν η άμεση επαφή μου με τον κομμουνισμό). Και σε πληροφορώ ότι όχι μόνο δεν την απομόνωνε κανείς, αλλά αντίθετα είχε πολύ μεγάλη πέραση (ήταν της μοδός, που λέμε). Και όχι μόνο συζητούσε κι έκρινε δημόσια, αλλά κατηχούσε κιόλας δημόσια.
-
Αν μου εξηγούσες τη δική σου οπτική γωνία, ευχαρίστως να τη συζητήσουμε κι αυτή
Να το δοκιμάσω εγώ, φίλε συνβάζελε, διότι αν και δεν έχουμε τα ίδια μυαλά, πολύ το γουστάρω τα συζητάω μαζί σου.
Ευχαριστώ κι ανταποδίδω (πολύ ραδιοφωνικό και πολύ 70΄s )
Να ξεκαθαρίσουμε ότι έχει δίκιο ο Κων/νος ('kyan') γι αυτό που έγραψε, δυστυχώς έχει απόλυτο δίκιο. Αλλά δεν υπήρχε καμια 'άνωθεν' οδηγία, που να λέει 'όποιος δεν είναι με μας καθαρίστε τον' . Το ρόλο αυτό τον ανέλαβαν τα τοπικά λαμόγια, για να φανούν βασιλικότεροι του βασιλέως, όπως και μερικά χρόνια μετά, στην τριετία 90-93, ο 'διορισμός' σε επαρχιακό νοσοκομείο, κόστιζε περί τα 500.000δρχ. Δυστυχώς, επαναλαμβάνω, αυτά οφείλονται σε μερικούς...Γκρούεζες, ένθεν και ένθεν.
+1
Αποκρουστικό σίγουρα αλλά σε μια ορισμένη κλίμακα ισχύουν ακόμα και σήμερα. Δεν υπάρχει κάποιο νευραλγικό πόστο στη δημόσια διοίκηση που να μην είναι 'οι δικοί μας'. Οι Δ/ντές εκπ/σης (τυχαίο το παράδειγμα) καρατομήθηκαν μέσα σε μερικές ώρες και πέρασε στα 'ξεκούδουνα' προεδρικό διάταγμα που όριζε ότι μπορεί κάποιος να γίνει Δ/ντης Γραφείου Εκπ/σης, χωρίς να έχει προϋπηρεσία ουτε καν σα Δ/ντης Σχολικής Μονάδας.
Ο Κωστάκης σε αυτόν τον τομέα αποδείχθηκε ανεκτικότερος όλων των πρωγενέστερών του (σωστά ή λάθος, δεν ξέρω ακόμα).
Στα περί οικονομίας τώρα.
Δε νομίζω ότι κανείς σχεδόν 20 χρόνια μετά, να νομίζει ότι για τα σημερινά χάλια, για το άνοιγμα της ψαλίδας μεταξύ των 'εχόντων' και μη φταίει η 8ετία του μακαρίτη.Και ομως εγώ το νομίζω! Και κυρίως η 1η του 4ετία (γιατί στη 2η είχαν ήδη σφίξει οι κώλοι και το 'κοινωινκό' κράτος είχε ήδη αρχίσει να το τρώει η μαρμάγκα). Όχι φυσικά ότι φταίει αποκλειστικά η διακυβέρνηση Παπανδρέου, αλλά είχε μεγάλο μερίδιο ευθύνης.
Το όλο ότι και περισσότερο κόσμος σπρώχνεται στο περιθώριο και στην ανέχεια, επίσης δεν οφείλεται στον Παπανδρέου. Επίσης μάλλον είναι ανεύθυνος για το γεγονός , ότι και στην Ελλάδα και πανευρωπαϊκά, το κοινωνικό κράτος κατεδαφίζεται και σε λίγο , αλοίμονό μας εάν αρρωστησουμε (χτυπάω ξύλο )
Όταν ζεις με δανεικά κι έρθει η ώρα να ξεχρεώσεις, όσο πιο φτωχός είσαι τόσο περισσότερο σπρώχνεσαι στο περιθώριο και την ανέχεια αμέσως μετά την πληρωμή.
Μάλλον δεν έχει και καμία ευθύνη στο ότι στην 8ετία Σημίτη, κάναμε το σκ**ο μας παξιμάδι, για να μπούμε σε αυτή την περιβόητη την ΟΝΕ και το αποτέλεσμα ήταν μια φοβερή μετατόπιση εισοδήματος υπέρ των πλουσιότερων στρωμάτων και εις βάρος των ασθενέστερων. Τη στιγμή μάλιστα που η 'πίτα'(=ΑΕΠ) αύξανε.Αυξανε αλλά δε μοιραζόταν ισομερώς. Συνεχίζει να αυξάνει αλλά και πάλι δε μοιράζεται ισομερώς. Ακούμε για αυτή την περιβόητη 'ανάπτυξη' αλλα΄πες μου εγώ που είμαι μισθωτός ή εσύ που είσαι μικρομεσαίος επιχειρηματίας, πώς την αντιλαμβανόμαστε;; Μάλλον δεν την αντιλαμβανόμαστε , έτσι δεν είναι;; Γιατί αν εγώ 'στραγγαλιστώ' , ο επόμενος που θα 'στραγγαλιστείς' είσαι εσύ.
Οικομικά δε γνωρίζω, οι συλλογισμοί μου είναι υπεραπλουστευμένοι αλλα δε νομίζω ότι σε λάθος δρόμο. Με επιφύλαξη το λεώ κι αυτό.Η Πορτογαλία για παράδειγμα ξεκίνησε την 'ευρωπαϊκή' της περιπέτεια ούσα σε δεινοτερη θέση από τη δική μας. Μέσα σε λίγα χρόνια (3-4 αν δεν απατώμαι) όχι μόνο μας έφτασε αλλά μας ξεπέρασε κιόλας με χαρακτηριστική άνεση. Γιατί άραγε; Μήπως γιατί επένδυσε τα δανεικά αντί να τα μοιράσει;
Για να τελειώνω για να μην κουραζόμαστε. Είναι άδικο και μάλλον εθελοτυφλούμε (δε μιλάω για σένα) να λέμε ότι για τα σημερινά ζόρια που αντιμετωπίζουν τα 3/5 της κοινωνίας (και μπορεί να λέω λίγο) φταίει η διακυβέρνηση Παπανδρέου.
Φταίνε πολλά και όχι μόνο ελλαδικά. Όπως φυσικά φταίνε όλες οι κυβερνήσεις. Απλά, άλλες φταίνε/φταίξανε λιγότερο κι άλλες περισσότερο.
Κι ένα τελευταίο : Δες τι πληθωρισμό πήρε και τι παρέδωσε, δες ότι το σκάνδαλο Κοσκωτά που στους ρυθμούς του χορεύαμε για καμια διετία ήταν 33 δις και το δωράκι που πήραν οι αλευροβιομήχανοι από την κυβέρνηση την επόμενη ήταν γύρω στα 80δις.
Από οικονομικά σκάνδαλα να φάνε κι οι κότες. Νομίζω του Κοσκωτά ήταν το πρώτο γενικευμένο μετά την μεταπολίτευση, και ήταν επί Παπανδρέου (πως να το κάνουμε; )
Επίσης,μπροστά στην μπόχα που μας πνίγει την τελευταία 10ετία, ο διακυβέρνηση Παπανδρέου ήταν μάλλον...ανθόκηπος
Για να μην παρεξηγηθώ, δεν γράφω πουθενά ούτε υποννοώ πως μια άλλη κυβέρνηση θα τα πήγαινε καλύτερα ή χειρότερα από τη κυβέρνηση Παπανδρεόυ εκείνη την εποχή. Διότι δεν είμαι μάντης!
-
Πάντως παρόλο που έχω εκθέσει παραπάνω από μια φορά τη δική μου οπτική γωνία, περιμένω ακόμα να διαβάσω και τις άλλες οπτικές γωνίες τις οποίες 'κατηγορήθηκα' (εντός εισαγωγικών πάντα) πως αγνοώ. Πως δηλαδή επέδρασε ευργετικά στην οικονμιά της χώρας η 8ετία Παπανδρέου;
-
Θα περιμένεις πολύ.
Το (για μένα) βέβαιο είναι ότι δημιουργήθηκαν τα τελευταία χρόνια 'νέα τζάκια'. Όχι απαραίτητα κακό, αν δεν γινόταν κλέβοντας κι αν δεν συνοδευόταν από συνεχή οικονομική υποβάθμιση των 'κοινών' οικονομικών στρωμάτων. Η οποία συνοδεύτηκε από απαξίωση της Δημόσιας Διοίκησης, της Δημόσιας Παιδείας, Υγείας, Ζωής, εν τέλει. Το (για μένα) μεγαλύτερο κακό που έκαναν οι κυβερνήσεις του ΠΑΣΟΚ στην Ελλάδα, είναι ότι έκαναν τον Έλληνα τεμπέλη. Τον έμαθαν να ζει και μάλιστα να καλοπερνάει, δίχως να εργάζεται. Καλά ήταν όσο κράτησε, αλλά τώρα πρέπει να πληρώσουμε το λογαριασμό.
Υπάρχει σήμερα η δυνατότητα να βγούμε από την τρύπα; Πιστεύω πως ναι. Οι Έλληνες μπορούν να είναι πολύ καλοί σαν έμποροι (κάτι που μας αναγνωρίζουν όλοι) αλλά και σαν επιστήμονες. Μέσω της ΕΕ μπορεί κάποιος να βρει κίνητρα για να ξεκινήσει μια δουλειά ή να σπουδάσει, να ερευνήσει, να διδάξει, να κατασκευάσει κάτι, να εργαστεί.
Θέλει αγώνα. Είμαστε έτοιμοι; Ποιός ξέρει... Υπάρχουν πχ αναπτυξιακοί Νόμοι, αλλά ποιός τους γνωρίζει και ποιός έχει διάθεση να τους εκμεταλλευθεί; Και τα απαιτούμενα κεφάλαια, θα συμπλήρωνα. Αλλά αν αφήσουμε μόνο τους έχοντες σήμερα να αναπτύσσονται, η κοινώς λεγόμενη 'ψαλίδα' (που πιό πάνω εξήγησα πως, κατά τη γνώμη μου, δημιουργήθηκε) θα ανοίγει κάθε μέρα και περισσότερο. Το Θέλουμε;Α, κάτι ακόμα: Όποιος πιστεύει ότι το χρήμα έχει χρώμα, απατατάται! Πράσινοι, κόκκινοι και μπλέ έχουν αποδείξει ότι στα (γι' αυτούς) κρίσιμα ζητήματα, τα βρίσκουν μια χαρά. Τα διλήμματα 'Σοσιαλισμός ή Δεξιά' είναι μόνον για να μας κρατάνε στο κλουβί μας. Για Λαϊκή κατανάλωση, που λέμε. Εξ ου και το 'λαουτζίκος' ...
-
Ο χρήστης ililias έγραψε:
... Υπάρχουν πχ αναπτυξιακοί Νόμοι, αλλά ποιός τους γνωρίζει και ποιός έχει διάθεση να τους εκμεταλλευθεί;Ελπίζω να ήταν ρητορική η ερώτηση.....
Μα τα λογής-λογής λαμόγια βέβαια!
Ηδη ενας φίλος ψαχνει να βρει πως θα κονομήσει μεσω του αναπτυξιακού πουλώντας... αέρα -
Ο χρήστης migf1 έγραψε:
Για πολλά έχω ακούσει, αλλά προτιμώ σαφώς τα όσα έχω ζήσει. Η ΚΝΕ λοιπόν τότε ήταν πιο δραστήρια από ποτέ (μιας και τα χρόνια εκείνα ήμουν μαθητής και αυτή ήταν η άμεση επαφή μου με τον κομμουνισμό). Και σε πληροφορώ ότι όχι μόνο δεν την απομόνωνε κανείς, αλλά αντίθετα είχε πολύ μεγάλη πέραση (ήταν της μοδός, που λέμε). Και όχι μόνο συζητούσε κι έκρινε δημόσια, αλλά κατηχούσε κιόλας δημόσια.
Δεν διαφωνω καθολου οσον αφορα την ΚΝΕ και την δράση της,απλως συμπληρωνω
-
Ο χρήστης migf1 έγραψε:
Πάντως παρόλο που έχω εκθέσει παραπάνω από μια φορά τη δική μου οπτική γωνία, περιμένω ακόμα να διαβάσω και τις άλλες οπτικές γωνίες τις οποίες 'κατηγορήθηκα' (εντός εισαγωγικών πάντα) πως αγνοώ. Πως δηλαδή επέδρασε ευργετικά στην οικονμιά της χώρας η 8ετία Παπανδρέου;Το εχουμε γραψει ποικιλλοτρόπως αλλα ειτε απο βιασύνη είτε για να δημιουργηθουν εντυπωσεις,το αγγνοείς.
Η ουσία ειναι οτι επι Παπανδρέου ο Έλλην εγινε ανθρωπος,απο ζώο που ήταν.Δηλαδη σταδιακά επαψε να σφαζεται με τον διπλανο του για τα κόμματα,απεκτησε σπιτι-αυτοκινητο,απεκτησε συνδικαλισμο κ.ο.κ.
-
Ο χρήστης Asimov έγραψε:
...Ηδη ενας φίλος ψαχνει να βρει πως θα κονομήσει μεσω του αναπτυξιακού πουλώντας... αέραΑυτήν ακριβώς τη νοοτροπία λέω ότι μας φόρτωσαν, γ@#ώ την π@υτ@να μου...
Μέσα, ρε λαμόγιο. Αλλιώς, πέρνα πάνω από το πτώμα μου.Αλλά καλύτερα να γλύψουμε λίγο, θα πάρουμε και κάνα ξεροκόμματο...
Ξέρεις, η πάλη με τα λαμόγια είναι πάντα άνιση: Αυτοί είναι καλομαθημένοι κι έχουν άδικο (και το ξέρουν). Είναι πολύ εύκολο να τους νικήσεις, αν δεν είσαι γεννημένος νικημένος.
-
Ο χρήστης Asimov έγραψε:
Εμενα για το τυράκι στη φάκα μου εμοιαζε και τότε και τώρα, ενα τυράκι μάλιστα που το πληρώσαμε, το πληρωνουμε και θα το πληρώνουμε εντοκωςΔεν σημαινει οτι γιναμε και πιο πλουσιοι,αλλα καποιος συσχετισμος πρεπει να υπάρχει.Τωρα αν αυτος ο συσχετισμός ειναι πολυ μικρός ή οφείλεται σε περιστασιακά γεγονότα (ανοδος χρηματιστηρίου κτλ) ,τοτε ναι θα αντιμετωπίσουμε προβλημα.Εγω πιστευω οτι επι Σημιτη είμασταν συνολικά καλα παντως,και τα εργασιακά δεν θίχτηκαν,και καποια αναπτυξη συντελέσθηκε κ.ο.κ.
Μισθολογικές αυξήσεις (καταξοδευτήκανε και φέτος...)