-
Ο χρήστης dea@735 έγραψε:
Χωριό Άγιος Γερμανός , ναι ανάμεσα στις Πρέσπες . Δωμάτιο με πρωινό και τζάκι 80 ευρώ . Την άλλη μέρα στις 10.00 ζητάω να πληρώσω και με ρωτάνε αν άναψα το τζάκι . Στην καταφατική μου απάντηση μου χρεώνουν τα ξύλα . Δηλ. αναρωτιέμαι όταν λένε 'δωμάτιο με τζάκι ' τόσα ευρώ εννοούνε με σβηστό το fireplace ;Υ.Γ Τα ξύλα ήταν φετινά και δεν έκαιγαν , ενώ χρεώθηκαν όσο μισό κυβικό 'χορικά'
Δεν τους εβρισες ????Ελεος τι αλλο θα ακουσουμε...
-
Παιδιά μη μασάτε, όταν έρχεστε αντιμέτωποι με τέτοιες καταστάσεις ζητήστε να βρείτε το δίκιο σας...μιλήστε με την τουριστική αστυνομία μπροστά τους...απαιτείστε...
ο λόγος που επιβιωνουν τέτοιοι επιτήδειοι είναι γιατι τους το επιτρέπουμε εμείς....
σκηνικά σαν τον forum-α που ανέφερε οτι πήγαν να τον χρεώσουν 100+ ενώ η τιμή πόρτας ήταν 85ευρώ σε περίοδο ραλλυ ακρόπολις, δεν πρέπει να περνάνε έτσι...
Μετά αυτοί είναι που βγαίνουν και λένε οτι δεν υπάρχει τουρισμός...Εμ βέβαια αν εσύ κοιτάζεις να τα κονομήσεις με μία κράτηση τι περιμένεις...
Κάτι τέτοιοι με έκαναν να εγκαταλείψω την δουλειά μου στον τουρισμό -
.
Ο χρήστης kacey έγραψε:
Εσενα μπορει να σου φαινεται λογικο, εμενα μου φαινεται καραπαρανομο. Ειναι παρανομο να μην δινει ΕΛΕΥΘΕΡΟ δωματιο για ενα βραδυ γιατι θελει να το καβατζωσει για αυτον που θα το παρει 2-3 βραδια. Λαθος κανω?Μάλλον δίκιο έχεις.
Να πω την αλήθεια όμως δεν το εξέτασα από άποψη νομιμότητας ποτέ.
Θεωρώ ότι δεδομένης της περιόδου και του τρεντ μιας περιοχής αυξάνεται ή μειώνεται και ο δείκτης της αρπαχτής, αλλά και ο δείκτης της μέγιστης εκμετάλευσης ενός μαγαζιού, μιας επιχείρησης.
Προσωπικά μου αρέσει το off season σε αρκετά μέρη.
Χωριό Άγιος Γερμανός , ναι ανάμεσα στις Πρέσπες . Δωμάτιο με πρωινό και τζάκι 80 ευρώ . Την άλλη μέρα στις 10.00 ζητάω να πληρώσω και με ρωτάνε αν άναψα το τζάκι . Στην καταφατική μου απάντηση μου χρεώνουν τα ξύλα . Δηλ. αναρωτιέμαι όταν λένε 'δωμάτιο με τζάκι ' τόσα ευρώ εννοούνε με σβηστό το fireplace ;
Υ.Γ Τα ξύλα ήταν φετινά και δεν έκαιγαν , ενώ χρεώθηκαν όσο μισό κυβικό 'χορικά'
ΕΛΕΟΣ! Εύχομαι να είσαι ο τελευταίος που εξαπάτησαν... Αλήτες, απατεώνες...
Παιδιά μη μασάτε, όταν έρχεστε αντιμέτωποι με τέτοιες καταστάσεις ζητήστε να βρείτε το δίκιο σας...μιλήστε με την τουριστική αστυνομία μπροστά τους...απαιτείστε...
ο λόγος που επιβιωνουν τέτοιοι επιτήδειοι είναι γιατι τους το επιτρέπουμε εμείς....
σκηνικά σαν τον forum-α που ανέφερε οτι πήγαν να τον χρεώσουν 100+ ενώ η τιμή πόρτας ήταν 85ευρώ σε περίοδο ραλλυ ακρόπολις, δεν πρέπει να περνάνε έτσι...
Μετά αυτοί είναι που βγαίνουν και λένε οτι δεν υπάρχει τουρισμός...Εμ βέβαια αν εσύ κοιτάζεις να τα κονομήσεις με μία κράτηση τι περιμένεις...
Κάτι τέτοιοι με έκαναν να εγκαταλείψω την δουλειά μου στον τουρισμόΤο θέμα είναι τι συμφωνείς από πριν. Αν πας στο 'έτσι', λογικό είναι να σου πει 'άλλα' ( στο Γιουνανιστάν ζούμε, περιμένουμε τίποτα καλύτερο; )...
.
-
Ο χρήστης kubiak έγραψε:
Το θέμα είναι τι συμφωνείς από πριν. Αν πας στο 'έτσι', λογικό είναι να σου πει 'άλλα' ( στο Γιουνανιστάν ζούμε, περιμένουμε τίποτα καλύτερο; )...και κατα την διάρκεια της συμφωνίας μπορείς να ρωτήσεις ποια είναι η τιμή πόρτας και να την διασταυρώσεις όταν πάς εκεί, η να παζαρέψεις όπως λένε...
διαφορετικά ισχύουν αυτά που έγραψα πιο πάνω...
έχουν το δικαίωμα να σας χρεώσουν τιμή πόρτας αλλά ποτέ παραπάνω, γιαυτό και βλέπουμε κάτι τρόγλες να έχουν πάρα πολύ υψηλές τιμές πόρτας, ουτως ωστε σε περίπτωση μεγάλης ζήτησης, να μπορούν να απαιτήσουν την τιμή αυτή..
όσο για το αν εχει δικαίωμα να σου αρνηθεί διαμονή μιας νύχτας, μπορεί να το κάνει...ακόμα μπορεί να σε χρεώσει και minimum stay σε peak season τύπου Ολυμπιακών αγώνων, άσχετα αν μείνεις λιγότερες βραδυές (αυτό κι αν πρέπει να το συνενοηθείς νωρίτερα)... -
.
Ο χρήστης kamil έγραψε:
και κατα την διάρκεια της συμφωνίας μπορείς να ρωτήσεις ποια είναι η τιμή πόρτας και να την διασταυρώσεις όταν πάς εκεί, η να παζαρέψεις όπως λένε...
διαφορετικά ισχύουν αυτά που έγραψα πιο πάνω...
έχουν το δικαίωμα να σας χρεώσουν τιμή πόρτας αλλά ποτέ παραπάνω, γιαυτό και βλέπουμε κάτι τρόγλες να έχουν πάρα πολύ υψηλές τιμές πόρτας, ουτως ωστε σε περίπτωση μεγάλης ζήτησης, να μπορούν να απαιτήσουν την τιμή αυτή..
όσο για το αν εχει δικαίωμα να σου αρνηθεί διαμονή μιας νύχτας, μπορεί να το κάνει...ακόμα μπορεί να σε χρεώσει και minimum stay σε peak season τύπου Ολυμπιακών αγώνων, άσχετα αν μείνεις λιγότερες βραδυές (αυτό κι αν πρέπει να το συνενοηθείς νωρίτερα)...Δεν το γνώριζα αυτό με την τιμή πόρτας, αν και τώρα που το σκέφτομαι, την κοιτάω σχεδόν πάντα όπου πηγαίνω από περιέργεια να δω τις διαφορές, και είναι πάντα πιο ακριβά.
Πιο πολύ με ενδιαφέρει το τι θα συμφωνήσω. Σε συμφωνία δε μου έχει συμβεί ποτέ απρόοπτο (αν και κατα την άφιξη επιβεβαιώνω τις τιμές)...
.
-
Οντως οι τιμες πορτας ειναι μεγαλυτερες απο τις πραγματικες...
Για παραδειγμα στους Δελφους που ανεβηκα το 3ημερο που μας περασε ειχαν τιμη πορτας 270 ευρω (Α' Superior Κατηγορια) ενω πληρωσα 90!
Μια χαρα τιμη αν σκεφτει κανεις οτι τωρα στην Αραχωβα μονο Γ' κατηγοριας βρισκεις με αυτα τα χρηματα........
Αλλα σε μια περιοδο με πιο πολυ κοσμο ανετα ανεβαζουν τις τιμες.......Οσο για τις ''ελαχιστες'' μερες διαμονης, το εφαρμοζουν σχεδον παντα στην Αραχωβα ή το ενσωματώνουν στην τιμη αν τους πεις ''μονο σια Σαββατο''....
Πραγματικα κλεφτες!
-
Υπαρχει καμια καλη προταση για ξενοδοχειο στις Σπετσες???
-
Ο χρήστης yiannis2002s έγραψε:
Οντως οι τιμες πορτας ειναι μεγαλυτερες απο τις πραγματικες...
Για παραδειγμα στους Δελφους που ανεβηκα το 3ημερο που μας περασε ειχαν τιμη πορτας 270 ευρω (Α' Superior Κατηγορια) ενω πληρωσα 90!
Μια χαρα τιμη αν σκεφτει κανεις οτι τωρα στην Αραχωβα μονο Γ' κατηγοριας βρισκεις με αυτα τα χρηματα........
Αλλα σε μια περιοδο με πιο πολυ κοσμο ανετα ανεβαζουν τις τιμες.......Οσο για τις ''ελαχιστες'' μερες διαμονης, το εφαρμοζουν σχεδον παντα στην Αραχωβα ή το ενσωματώνουν στην τιμη αν τους πεις ''μονο σια Σαββατο''....
Πραγματικα κλεφτες!
Καποτε στους δελφους μου έσβησε το καλοριφέρ στις 1130 και παγωσα
Το πρωι ειχε το θράσος να με ρωτήσεις αν εχω ηλεκτρικό καλοριφέρ?
Λεω όχι,,,, αλλά γιατί ρωτάτε...Ειδα λέει κατανάλωση ρεύματος το βράδυ, μου λέει
ΑΚΟΥ ΡΕ ΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕ
ΤΟ ραδιόφωνο μου κοιταγε η γιαγιά και νόμιζε ότι εχω φέρει σώμα μέσα στο δωμάτιο
Προφανως αφου σβήνει το καλοριφές με τόσο κρύο, υποθέτει ότι φέρνουμε σωματα απο το ΣΠΙΤΙ μας!!!! Λογικό
-
Kάτι τετοιοι 'επαγγελματίες' έχουν στρέψει αρκετους Ελληνες στο να ψαχνουν προορισμους στην Ευρώπη για πακέτα 3-6 ημερών. Μέ λιγο ψάξιμο μπορείς να βρείς εκπληκτικά πακετα προσφορών με διαμονη σε αριστα ξενοδοχεια σε πολύ χαμηλές τιμες. .
Αν τα λαμογια νομιζουν οτι θα μας τα παιρνουν προσφέροντας υπηρεσίες Ζιμπαμπουε σε τιμές Γαλλικης Ριβιέρας συγνώμη δεν θα πάρω (οποιος εχει λεφτα για πεταμα ας κανει οτι θελει, αλλα μετα να μην παραπονιομαστε..)
-
yiannis2002s
ναι, έχω πρόταση για τις Σπέτσες: μην πας στα ενοικιαζόμενα της Μπούφη. -
Ο χρήστης yiannis2002s έγραψε:
Υπαρχει καμια καλη προταση για ξενοδοχειο στις Σπετσες???Το καλοκαίρι μείναμε στο 'φάρος' με μερικούς φίλους και δεν μας έμειναν οι καλύτερες εντυπώσεις...
-
Εγώ νόμιζα ότι τους τραβάω όλους πάνω μου , αλλά είναι αδύνατον. Σήμερα πήρα τηλ. να κλείσω για το τριήμερο της Πρωτομαγιάς και ο 'ξενοδόχος' μου είπε ότι δεν υπάρχει τίποτε . Μισή ώρα αργότερα κοινός φίλος (εμού και του ξενοδόχου) μου βρήκε τρία δωμάτια , στο ίδιο ξενοδοχείο . Πλάκα μας κάνουν ή ΔΕΝ ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΔΟΥΛΈΨΟΥΝ ;
-
Ο χρήστης manosk έγραψε:
yiannis2002s
ναι, έχω πρόταση για τις Σπέτσες: μην πας στα ενοικιαζόμενα της Μπούφη.Toσο καλα ηταν εκε ε?
Εχεις κατι αλλο να προτεινεις??? -
Μια απορία που εχω απο χρόνια.
Πως είναι δυνατόν σε 'αλλες χώρες να βρίσκεις τόσο φτηνά δωμάτια (με καμία έκπτωση σε θέματα καθαριότητας & υπηρεσιών) και εδώ στο κάθε κολοχώρι του κερατά να σε χρεώνουν 50+ευρώ;
Θυμάμαι δωμάτια στην Αυστρία πριν 1 & 2 χρόνια (σε διαφορετικές εκδρομές) σην επαρχία, με 35-40 ευρώ το δίκλινο, να ντρέπεσαι να πατήσεις μέσα απο καθαριότητα, με θέα στις άλπεις που να μη θές να ξεκολλήσεις απο το παράθυρο (all times best: τζάμι στο λουτρό απο το οποίο έβλεπες τη κοιλάδα κάτω όσο έκανες μπάνιο.. πρέπει να έμεινα εκεί κάτω απο το νερό ακίνητος για κανα 10λεπτο να χαζεύω) και απο πρωινό, να σκάς στο φαγητό με αυγά σαλάμια τυριά και ότι άλλο τραβάει η όρεξή σουΑποκορύφωμα.. Ιούνιος του 2004, Inssbruck. Περνάω έξω απο το weisse Creuze (ή κάπως έτσι) ένα ξενοδοχείο σε βασικότατο πεζόδρομο. Βλέπω τις φωτογραφίες των δωματίων και χαζεύω , μέρος στο οποίο έμενα για πολύ καιρό ο Μότσαρτ και άλοι διάφοροι.. Λέω της γυναίκας μου δεν πάς να ρωτήσεις πόσο κάνει έτσι για πλάκα (είχαμε βρεί την προηγούμενη μέρα κατάλλυμα για 3ημερο με 40 ευρώ τη βραδιά, πολύ καλό) ..
Έρχεται έξω και με κοιτάει με μια απορία.. μου λέει δεν είναι δυνατόν.. 70 ευρώ μόνο μου είπε.....Όσο υμάμαι πριν κανα μήνα να παίρνω τηλέφωνο σε ενα ξενοδοχείο στους Γαργαλιάνους (είχα μια βάφτιση) και να μου λέει 50 ευρώ... Που πα ρε Καραμήτρο!
-
Το επαναφέρω ... υπάρχει λόγος .
-
Ο χρήστης dea@735 έγραψε:
Το επαναφέρω ... υπάρχει λόγος .Δεν θα μας τον πεις?
-
Nτρεπεται να πει τι του ειπαν οι επαγκελματιες ξενοδοχοι της χωρας μας!
-
Λοιπόν έκλεισα για το τριήμερο που μας πέρασε , στέλνοντας τα λεφτά στις 16/01/07 (απόδειξη τράπεζας) . Όταν έφτασα το Σάββατο στον ξενώνα πληροφορήθηκα ότι -λόγω βροχής - χάλασε η στέγη της σοφίτας και μόνο σε σπίτι μέσα στο χωριό θα μπορούσαμε να μείνουμε . Ζήτησα να δω την σκεπή και ανακάλυψα ότι η 'μεζονέτα' είχε διπλονοικιαστεί . Μη έχοντας να κάνω αλλιώς ελέω παιδιών δέχτηκα να μείνω εκεί που μου είπε και χωρίς να το ζητήσω υποσχέθηκε μείωση τιμής της διαμονής . Εντέλει πληρώθηκε κανονικά γιατί 'ξέχασε' αυτά που έλεγε το Σάββατο και γιατί η σύζυγος δεν ήθελε φασαρίες. Αφήνουν οι mods να δημοσιεύσω στοιχεία ;
ΒΟΗΘΕΙΑ ..... -
Ο χρήστης nasos/sti έγραψε:
πανε να βγαλουν τα σπασμενα των προηγουμενων μηνων οι μαγκες.
ε ρε κ να το κανε σε μενα αυτο..μεχρι κ τον τριανταφυλοπουλο θα ανεβαζα κει πανω.
μα καλα ρε dea μενεις βεροια.γιατι δεν πεταχτηκες αυθημερον μεχρι βασσιλιτσα η καιμακ κ εμπλεξες με την ταλαιπωρια του τριημερου?Γιατί έχω μικρά παιδιά κι αποφάσισα να τα πάρω μαζί μου .
Περιμένω Ο.Κ για να δώσω στοιχεία .
-
Νομίζω ότι μπορείς να δώσεις τα στοιχεία, προκειμένου να αποφύγουν και άλλοι την δική σου ταλαιπωρία, εφόσον στοιχειοθετείται η 'απατεωνιά'.
Όπως, αντίστοιχα, είχαμε γράψει κι εμείς σχετικά με ξενοδοχείο στο Πολύδροσο, στο προπέρσινο Ακρόπολις!
ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΟΙ ΞΕΝΟΔΟΧΟΙ...