-
Ο χρήστης biko έγραψε:
Ευχαριστώ πολύ, κυρίως τον Bebes, για τις χρήσιμες πληροφορίες γιατί αισθάνομαι αδαής. Από ό,τι καταλαβαίνω πρέπει να στραφώ περισσότερο σε οργανωμένες μάντρες γιατί νομίζω ότι οι ιδιώτες δεν παρέχουν μεγάλη ασφάλεια. Έχω ένα συγκεκριμένο παράδειγμα συναδέρφου μου, που χρυσοπλήρωσε σε επισκευές το jeep που αγόρασε ...
Οι τιμές που συναντώ στις πρώτες σελίδες του mobile.de είναι πραγματικές όμως; Γιατί μου φαίνονται εξαιρετικά ύποπτες!Τις πρώτες τιμές που είναι πολύ χαμηλές και συνήθως έχουν στις πληροφορίες ένα μαιιλ ή ένα τηλ και ένα όνομα απλώς ΑΓΝΟΗΣΕ τες.
Την βάση τιμών του κάθε μοντέλου μπορείς να την καταλάβεις εύκολα, θα έχει μερικά στην πρώτη τιμή και μετα θα ανεβαίνουν σιγά σιγά.
Αν είναι κάποιος να πουλήσει το αυτοκίνητό του π.χ. 5Κ φτηνότερο γιατί να μην το δώσει σε μια μάντρα και να τραβιέται με τις αγγελίες;
Οι πολύ φτηνές τιμές είναι 'δολώματα' για να τσιμπήσουν καμιά προκαταβολή -
**Bebes: Να εξασφαλίσεις χαρτί οτι πλήρωσες τον ΦΠΑ, και πρόσεξε γιατί μερικοί -κυρίως μαντράδες- πουλάνε 'ΝΕΤΤΟ' δηλαδή τον ΦΠΑ θα τον πληρώσεις Ελλάδα. **
Αν κατάλαβα καλά μου προτείνεις να πληρώσω τον ΦΠΑ στην Ελλάδα και όχι στη Γερμανία; Νόμιζα ότι συμφέρει το αντίθετο...
-
Ο χρήστης biko έγραψε:
**Bebes: Να εξασφαλίσεις χαρτί οτι πλήρωσες τον ΦΠΑ, και πρόσεξε γιατί μερικοί -κυρίως μαντράδες- πουλάνε 'ΝΕΤΤΟ' δηλαδή τον ΦΠΑ θα τον πληρώσεις Ελλάδα. **Αν κατάλαβα καλά μου προτείνεις να πληρώσω τον ΦΠΑ στην Ελλάδα και όχι στη Γερμανία; Νόμιζα ότι συμφέρει το αντίθετο...
Τον ΦΠΑ καλά θα είναι να τον πληρώσεις στη Γερμανία.
Αν το πάρεις απο ιδιώτη, νομίζω πας στο προξενείο και στο φτιάχνουν εκεί το χαρτί φια να μην πληρώσεις δυο φορές
Και οι έμποροι συνήθως στην τιμή τον περιλαμβάνουν, αλλά μερικές φορές για να είναι πιο ελκυστική η τιμή ή γιατί κι αυτοί το πήραν απο αλλού δεν περιλαμβάνει τον ΦΠΑ στην τιμή κι αυτό κάπως αναφέρεται στην αγγελία (συνήθως NETTO prise) -
Η αξιοπιστία και η εμπιστοσύνη που μπορείς να έχεις στους Γερμανούς μαντράδες κλπ είναι ακριβώς η ίδια που πρέπει να έχεις και στους εδώ.... μηδενική.
Και στη Γερμανία γυρίζουν χλμ και εκεί έχουν άδεια μπλοκάκια σέρβις που τα συμπληρώνουν εκ των υστέρων ώστε να ταιριάζουν τα δήθεν σέρβις με τα δήθεν χλμ του κοντέρ..... Καθώς μάλιστα εκεί κάνουν πολλά χλμ ανά έτος και με πολύ μεγάλες ταχύτητες η φθορά μπορεί να είναι μεγαλύτερη... οπότε μεγαλύτερο και το μέγεθος της εξαπάτησής σου!
Αν είναι να πάρεις από εκεί είμαι υπέρ της άποψης να αγοράσεις από την μαμά εταιρεία, είναι λίγο ακριβότερο αλλά είναι τσεκαρισμένο και συχνά με εγγύηση. Όμως μην το κάνεις βιαστικά επειδή πας εκεί. Ρώτα, μάθε και βρες εκτελωνιστή.
Προσωπικά εφόσον δεν ξέρω την προέλευση του μεταχειρισμένου θα πήγαινα για καινούργιο από αυτά που αναφέρθηκαν ή για πολύ φτηνό μεταχειρισμένο από αυτά που χάνουν πάρα πολύ την αξία τους δηλαδή Citroen, Alfa Romeo, Lancia. Μπορείς να βρεις καλό ταξιδιάρικο και πολυτελές αμάξι για ψίχουλα. Επίσης πολύ φτηνές 7άρες ή Jaguar αλλά είναι πολλά κυβικά. -
Ο χρήστης biko έγραψε:
Παιδιά, κοντεύω να φύγω για τη Γερμανία και δεν με βοηθάτε, αλλά τσακώνεστε σε ξένο αχυρώνα...Έχει πάρει κανείς σας used car στη Γερμανία (ως ιδιώτης εννοώ); Μια και θα είμαι στο Μόναχο για 5 μέρες για δουλειά λέω να δω ζεστά την υπόθεση.
Αλλά δεν ξέρω πού να στραφώ... Σε μια τυχαία μάντρα ή έχει τμήμα πώλησης μεταχειρισμένων η BMW;;;Φίλε Biko,
πέρα από τυχόν πλεονεκτήματα τιμής, εξοπλισμού, κ.α., το μεταχειρισμένο από Γερμανία έχει και κάποια - πιθανά - μειονεκτήματα. Αναφέρω τα πιο βασικά, για εμένα:
- πιθανότητα 'φαγωμένου' αμαξώματος - σε κάποια σημεία - από τη συχνή χρήση αλατιού στους Γερμανικούς δρόμους.
- ποιον θα 'κυνηγήσεις' σε περίπτωση που κάτι - οτιδήποτε - δεν πάει καλά με το αυτοκίνητο (π.χ. τροπέτο, 'κομμένο', ευπαθή ανταλλακτικά, κ.ο.κ.)
Εννοείται ότι το δεύτερο μειονέκτημα ισχύει και για εισαγωγή από όποια άλλη χώρα του κόσμου.
Υ.Γ. Αν οι μαντράδες στην Γερμανία είναι όπως τους δικούς μας (πολύ πιθανόν, απλά εκεί πιθανολογώ ότι ελέγχονται πιο αποτελεσματικά από το 'σύστημα'), τότε ΜΗ ΦΑΣ! ΕΧΟΥΜΕ ΓΛΑΡΟΣΟΥΠΑ! που λένε και στο χωριό μου. Ελπίζω να μην με παρεξηγήσουνε οι σωστοί επαγγελματίες μεταπωλητές στο χώρο του αυτοκινήτου, αλλά υπάρχουν ουκ ολίγοι συνάδελφοί τους που με ιδιαίτερο στόμφο και κομπασμό, είναι ικανοί να σου πουλήσουν μεταχειρισμένο Audi Α6 του 1999 σε τιμή Maserati Quattroporte του 1997!
Και καλό και μεταχειρισμένο;