-
Μη τσιμπας ρε..
-
Ο χρήστης Tiger έγραψε:
Ας αναβιωσουμε το θεμα, πολλα γεγονοτα και στοιχεια δειχνουν οτι απο Νοεμβρη και μετα μπαινουμε σε εναν εντονα ανοδικο κυκλο,λαβετε θεσεις!Από τον Απρίλη του 2003 σε τι είμαστε δηλ?
Κοιτάζω τις σημειώσεις μου και βλέπω κλείσιμο 31/03/2003 ΓΔ 1467 και χτες κλείσαμε στο 5120 = 349 % άνοδο σε 4,5 χρόνια...
Ο κίνδυνος (downside risk) πλέον είναι αυξημένος στις αγορές αν και αυτό δε σημαίνει καθόλου ότι δεν μπορούμε να δούμε τεράστια κέρδη...Πλέον όμως είναι μόνο για μεγάλα παιδιά, ενώ το 2003 ήταν για όλο τον κόσμο
Δείγμα του αυξημένου κινδύνου είναι ότι άρχισαν να αναβιώνουν σιγά σιγά τα λομπάκια που εκτοξεύουν μετοχές που πιάνουν στα χέρια τους...Επίσης μεγάλος αριθμός πληροφοριών που φτάνουν στα αυτιά μου από παπαγαλάκια επαληθεύεται : αυτό δεν είναι καλό
Δεν διαφωνώ πάντως ότι έχουμε ακόμα να δούμε άνοδο, απλώς τώρα πρέπει να ξέρει ο κάθε εμπλεκόμενος ότι εύκολα μπορεί να χάσει τα λεφτουδάκια του...Το 2003 αυτό ήταν πολύ δύσκολο
-
Μα δεν μιλαω για εναν κυκλο με πολυετη διαρκεια, πχ παρτε μετοχες σημερα και πουληστε τις στα παιδια του koutsan
Μιλαω για το διαστημα απο τωρα μεχρι τελη 2008.
Εαν καποιος κανει λογικες επιλογες δυσκολα θα βγει χαμενος, και εαν κανει παρατολμες επιλογες...ενδεχομενως και παλι μπορει να βγει κερδισμενος.Τα ανωθεν αποτελουν συσταση και προτροπη για αγορα μετοχων
Μονο θυμηθείτε οτι κερδος πανω απο 100% ειναι απληστία -
Ο χρήστης Tiger έγραψε:
Μα δεν μιλαω για εναν κυκλο με πολυετη διαρκεια, πχ παρτε μετοχες σημερα και πουληστε τις στα παιδια του koutsanΜιλαω για το διαστημα απο τωρα μεχρι τελη 2008.
Εαν καποιος κανει λογικες επιλογες δυσκολα θα βγει χαμενος, και εαν κανει παρατολμες επιλογες...ενδεχομενως και παλι μπορει να βγει κερδισμενος.Τα ανωθεν αποτελουν συσταση και προτροπη για αγορα μετοχων :twisted:
Μονο θυμηθείτε οτι κερδος πανω απο 100% ειναι απληστίαΓια πες μας λοιπόν μερικές λογικές και μερικές παράτολμες επιλογές
-
ναι για πες
-
χωστε καμια παρατολμη ετσι να περασει η ωρα γιατι βαρεθηκα το παμε στοιχημα και το μπετοτο
-
Ο χρήστης Tiger έγραψε:
Ας αναβιωσουμε το θεμα, πολλα γεγονοτα και στοιχεια δειχνουν οτι απο Νοεμβρη και μετα μπαινουμε σε εναν εντονα ανοδικο κυκλο,λαβετε θεσεις!Γιατι όχι σε ένα καθοδικό?
Ειδικά όταν οι Αμερικάνικες τράπεζες ανακοινώσουν τα αποτελέσματα τους... η πιστωτική κρίση δεν έχει τελειώσει ακόμα, και μπόρει να οδηγήσει σε επιβράδυνση της οικονομίας (Bear market?) Μέσα σε όλα αυτά βάλε και το πανίσχυρο ευρώ, βάλε το πετρέλαιο... Άλλοι παραγωγικοι δείκτες επιχειρήσεων μπορεί να παραμένουν σε καλά επίπεδα... αλλα πλέον δεν ποντάρουμε τόσο πολυ στο καλό γενικό κλίμα, αλλα καιροσκοπικα... (short term αρπαχτες)Ότι ακολουθεί απο δω και πέρα ειναι για γερά στομάχια και μόνο. Ήδη είμαστε αρκετά υψηλά, και κάποτε το πάρτυ τελειώνει. Το αν θα τελειώσει απο τώρα δεν το ξέρουμε, αλλά κάπου έχουμε αρχίσει να λαχανιάζουμε...
Προσωπική εκτίμηση βάσει των διαφόρων μεγεθων...: παρακινδυνευμενο να ποντάρουμε τοσο μακριά (τελη 2008)
-
Ο χρήστης corsair έγραψε:
Ας αναβιωσουμε το θεμα, πολλα γεγονοτα και στοιχεια δειχνουν οτι απο Νοεμβρη και μετα μπαινουμε σε εναν εντονα ανοδικο κυκλο,λαβετε θεσεις!
Γιατι όχι σε ένα καθοδικό?
Ειδικά όταν οι Αμερικάνικες τράπεζες ανακοινώσουν τα αποτελέσματα τους... η πιστωτική κρίση δεν έχει τελειώσει ακόμα, και μπόρει να οδηγήσει σε επιβράδυνση της οικονομίας (Bear market?) Μέσα σε όλα αυτά βάλε και το πανίσχυρο ευρώ, βάλε το πετρέλαιο... Άλλοι παραγωγικοι δείκτες επιχειρήσεων μπορεί να παραμένουν σε καλά επίπεδα... αλλα πλέον δεν ποντάρουμε τόσο πολυ στο καλό γενικό κλίμα, αλλα καιροσκοπικα... (short term αρπαχτες)Ότι ακολουθεί απο δω και πέρα ειναι για γερά στομάχια και μόνο. Ήδη είμαστε αρκετά υψηλά, και κάποτε το πάρτυ τελειώνει. Το αν θα τελειώσει απο τώρα δεν το ξέρουμε, αλλά κάπου έχουμε αρχίσει να λαχανιάζουμε...
Προσωπική εκτίμηση βάσει των διαφόρων μεγεθων...: παρακινδυνευμενο να ποντάρουμε τοσο μακριά (τελη 2008)
Ουστ από 'δω παλιοαρκούδα
Λαχάνιασμα πάντως δεν υπάρχει, κανένα...Επί 4,5 χρόνια απνευστί ανεβαίνει, ούτε ίχνος λαχανιάσματος στο ταμπλό δεν υπάρχει ...Απλά κάθε λογικός άνθρωπος μετά από 4,5 χρόνια συνεχούς ανόδου φοβάται, σου λέει τώρα θα έρθει, νάτη αυτή είναι η μεγάλη πτώση που περιμένουμε ...
Ε μόλις πειστεί και η τελευταία αρκούδα ότι δεν πρόκειται να πέσει, τότε είναι η ώρα του
Όσο λοιπόν εσύ κι εγώ έχουμε αμφιβολίες για τη συνέχιση της ανόδου όλα θα πάνε πρίμα -
Κουτσαν... rule no1: Η οικονομια πάντα κανει κυκλους (ανοδος-καθοδος). Με μαθηματική ακρίβεια θα έρθει η ύφεση.
Το λαχανιασμα υπάρχει... it's all in the numbers. H όποια άνοδος δεν έχει τα ποιοτικά χαρακτηριστικά προηγούμενων χρόνων και μπορεί να στραβώσει το κλίμα λόγω καθίσματος κάποιου κλάδου, άσχετα αν τα στοιχεία κατα τα άλλα ειναι καλά.
Δεν λέω πως θα φάμε κατραπακιά τωρα... αλλά τονίζω πως οι αγορές πλέον θα ειναι ποιο ευμετάβλητες, ποιό ευαίσθητες σε τρίτες εξελίξεις και τα κέρδη θα είναι ποιο μετριασμένα. Πράγματα τα οποία ηδη τα ζούμε... και θα γίνουν ποιο εντονά στην συνέχεια.
Προσωπικά τουλάχιστον τα 3/5 των θέσεων μου τα ρευστοποιήσα για να διασφαλίσω τα κέρδη και τα τοποθέτησα σε ποιο ασφαλή προιόντα. Πάραυτα... διατηρώ κάποιες θέσεις γιατι υπο φυσιολογικές συνθήκες θα δούμε ακόμα κάποια άνοδο...
Το πόσο και για πόσο θα φανεί...
Φιλικά,
η αρκούδα -
Ο rule no 1 είναι νομοτέλεια αλλά δεν έχει καμία αξία ως διατύπωση. Το μόνο που μας ενδιαφέρει είναι το timing, αν πέσεις έξω 2-3 χρόνια θα πάθεις μεγάλη ζημιά (είτε από διαφυγόντα κέρδη, είτε με ζημιές).
Λαχάνιασμα στο ταμπλό δεν υπάρχει...Δείξε μου ένα διαγραμματικό λαχάνιασμα : δεν υπάρχει
Τα θεμελιώδη με αφήνουν σχεδόν αδιάφορο χρηματιστηριακά, αν είχαν κάποια ιδιαίτερη αξία οι καλοί οικονομολόγοι θα είχαν τεράστιες περιουσίες...
Χρησιμοποιώ (στοιχειωδώς) τα θεμελιώδη μόνο για να φτιάξω μια μεγάλη δεξαμενή μετοχών (καμιά 50ρια δηλ.) την οποία ψιλοπαρακολουθώ...Από εκεί και πέρα όμως αγοράζω με εντελώς άλλα κριτήρια (ΤΑ,momentum, feeling, contrarian λογική)...Δεν προσπαθώ να βρω δηλ. το πιο fair value, το μόνο που κοιτάζω είναι να μην είναι σάπια η εταιρία ή με σοβαρά προβλήματα (και πάλι στο 90% των περιπτώσεων)Προσωπικά έχω ένα συγκεκριμένο ποσό του συνολικού ρευστού μου που είναι 'οπλισμένο' για ΧΑΑ (25% του συνόλου)...Από αυτό στην παρούσα φάση είμαι 85% μετοχές - 15% ρευστό...
Ίσως όμως σύντομα υπερδιπλασιάσω αυτό το 'οπλισμένο' ποσό, πράγμα το οποίο και με τρώει αν είναι σωστή ενέργεια ή όχι
Πραγματικά δεν ξέρω αν θα το τολμήσω ή όχι... -
Ας αναβιωσουμε το θεμα, πολλα γεγονοτα και στοιχεια δειχνουν οτι απο Νοεμβρη και μετα μπαινουμε σε εναν εντονα ανοδικο κυκλο,λαβετε θεσεις!
Γιατι όχι σε ένα καθοδικό?
Ακου να δεις αρκουδιάρη , η οικονομια εμφανως θα μπει σε υφεση καποια στιγμη,και αυτη η στιγμη δεν θα ειναι σε 10 χρονια αλλα πολυ νωριτερα.Τωρα ποτε ακριβως φυσικα δεν το ξερω,ελπιζω οχι πριν το 2009 οπως λενε οι αναλυτες εξ αμερικης.Ομως πρωτου γινει αυτο, καποιοι θα προσπαθησουν να ξεζουμισουν ολο το ρευστο που υπαρχει διαθεσιμο.Και ναι, οι αρπαχτες θα εχουν την τιμητικη τους.
Koutsan,νομιζω καλυτερα να μην δωσω στεγνά μετοχες και οποιον παρει ο χαρος.Αλλωστε ο καθενας εχει αλλο επενδυτικο προφιλ.
Καλυτερα να κανουμε σχολιασμο σε τυχον ενδιαφερουσες μετοχες.Το thread αυτο παντως πιστευω οτι θα ξυπνησει για τα καλα.
-
Ο χρήστης Tiger έγραψε:
Ομως πρωτου γινει αυτο, καποιοι θα προσπαθησουν να ξεζουμισουν ολο το ρευστο που υπαρχει διαθεσιμο.Και ναι, οι αρπαχτες θα εχουν την τιμητικη τους.έτσι μάλιστα
μόνο που αυτή τη φορά τα πράγματα θα είναι για τους λίγους και εκλεκτούς.(μην ξεχνάς Σταθμός στην ιστορία του ΧΑ
Μεγάλες αλλαγές φέρνει η εφαρμογή της οδηγίας MiFID στην διεθνή αγορά -
Ενταξει,ερχεται η MiFID,χεστηκαμε πανω μας απο τον τρομο,αλλα το παιχνιδι δεν αλλαζει : Πρεπει να προσπαθησεις να πιασεις κανενα κοκκαλο,χωρις να γινεις εσύ το κοκκαλο!
-
Για κοινούς θνητούς νομίζω πως είναι αργά πια...
Άλλωστε η σωστή ερώτηση νομίζω δεν είναι το αν θα ανέβει ψηλότερα αλλά το αν στο ορατό μέλλον (όπως το ορίζει ο κάθε ένας) θα βρεθεί χαμηλότερα.
-
Ο χρήστης nickolas έγραψε:
Για κοινούς θνητούς νομίζω πως είναι αργά πια...Πολύ χαίρομαι με τέτοιες φράσεις...Όσο περισσότεροι το πιστεύουν (και εγώ μεταξύ αυτών) αυτό σημαίνει ότι δεν είναι αργά
Με τρώει το χεράκι μου άγρια : αρχές Δεκέμβρη λήγει μια προθεσμιακή μου και προσπαθώ να αποφασίσω αν είναι αργά ή όχι
-
Ο χρήστης koutsan έγραψε:
Πολύ χαίρομαι με τέτοιες φράσεις...Όσο περισσότεροι το πιστεύουν (και εγώ μεταξύ αυτών) αυτό σημαίνει ότι δεν είναι αργάΤο... διασαφηνίζεις λίγο αυτό?
-
επισης χωστε κ κανα παρατολμο διπλο οταν χωσετε κανα παρατολμο χρηματιστηριακο (μιας κ δεν παιζει αναλογο τοπικ για το παμε στοιχημα..)
εγω σκεφτομαι να ριξω
ΛΟΣ ΜΙΓΙΟΝΑΡΙΟΣ - ΣΑΟ ΠΑΟΛΟ ασσο και το διπλο της αλταχ
και να τα συνδιασω με τον ευκολο ασσο της γουαδαλαχαρας την πεμπτη
πως τα βλεπετε;
-
Τα βλεπουμε παντελως ασχετα με το θεμα.
Μας συγχωρεις κιολας δηλαδη... -
Ο χρήστης koutsan έγραψε:
Για κοινούς θνητούς νομίζω πως είναι αργά πια...
Πολύ χαίρομαι με τέτοιες φράσεις...Όσο περισσότεροι το πιστεύουν (και εγώ μεταξύ αυτών) αυτό σημαίνει ότι δεν είναι αργά
Με τρώει το χεράκι μου άγρια : αρχές Δεκέμβρη λήγει μια προθεσμιακή μου και προσπαθώ να αποφασίσω αν είναι αργά ή όχι
Μεχρι τις αρχες Δεκεμβρη ευελπιστω οτι δεν προκειται να εισαι σε θεση να αγορασεις με τιμες ισες ή καλυτερες απο τις σημερινες.Θα εχουν βγει ολα τα εννιαμηνα,ωραιοποιημενα και σουλουπωμενα και οποιον παρει ο χαρος.
Βεβαια,το ερωτημα ειναι που θα σταματησει η ανοδος,θα ειναι πχ στους 6.000,ή .....θα ζησουμε εποχες 99;Η συνεχεια στο ταμπλω.
-
Κουτσαν... rule no1: Η οικονομια πάντα κανει κυκλους (ανοδος-καθοδος). Με μαθηματική ακρίβεια θα έρθει η ύφεση.Η μαθηματική ακρίβεια δεν είναι ακριβής πια. Ο κύκλος έχει ξεχειλώσει! Υπάρχει κάτι πολύ ουσιαστικό που έχει αλλάξει τα τελευταία χρόνια στις παγκόσμιες αγορές: Παραδοσιακά τα κεφάλαια που επενδύονταν στις κεφαλαιαγορές προερχόταν από τον Δυτικό κόσμο και την Αραβία. Τώρα πια δεν ισχύει αυτό: υπάρχουν απίστευτα πολλά νέα κεφάλαια από τις νέες χώρες (κυρίως Ρωσία, αλλά και Κίνα, Ινδία κλπ) που απαιτούν να τοποθετηθούν στις κεφαλαιαγορές. Αυτός είναι ο λόγος που γεγονότα όπως αυτό των subprime loans έχουν απορροφηθεί τόσο ανώδυνα, ενώ πριν δέκα χρόνια θα είχαν δημιουργήσει σοβαρές κρίσεις στο παγκόσμιο χρηματοπιστωτικό σύστημα. Αυτή η τεράστια ρευστότητα ανατροφοδοτεί τις αγορές και κάνει αποδεκτές φουσκωμένες αποτιμήσεις.
Φυσικά κάποια στιγμή θα κάνει τον κύκλο του............
Χρηματιστήριο: Η υποστροφή (ισχύος)