-
E ρε γλέντια...
Δεν παίζουμε πάμε στοίχημα καλύτερα?
ΥΓ. Υποψιάζομαι πάντως ότι πίσω από αυτόν τον όρο κάτι πρέπει να κρύβεται που τους οδηγεί να δίνουν την εγγυημένη μόνο απόδοση αν ανέβει πολύ ο δείκτης. Προφανώς παίζουν με τα διάφορα προιόντα εξασφάλισης απέναντι σε μεγάλες μεταβολές. Δε νομίζω δηλαδή να καρπώνονται το κέρδος ενώ 'εσύ' πέρνεις τη βασική μόνο απόδοση.
-
Ο χρήστης nickolas έγραψε:
Υποψιάζομαι πάντως ότι πίσω από αυτόν τον όρο κάτι πρέπει να κρύβεται που τους οδηγεί να δίνουν την εγγυημένη μόνο απόδοση αν ανέβει πολύ ο δείκτης. Προφανώς παίζουν με τα διάφορα προιόντα εξασφάλισης απέναντι σε μεγάλες μεταβολές. Δε νομίζω δηλαδή να καρπώνονται το κέρδος ενώ 'εσύ' πέρνεις τη βασική μόνο απόδοση.Τα προϊόντα αυτά φτιάχνονται πάνω σε εξειδικευμένους συνδυασμούς παραγώγων προϊόντων ώστε να αντισταθμιστεί ο κίνδυνος. Στα σημεία στα οποία η υπερβάλλουσα απόδοση του προϊόντος μηδενίζεται όπως το >20% απόδοση στον Νικκει είναι τα σημεία στα οποία ανατρέπεται η αντιστάθμιση που έχει γίνει και ο εκδότης πρέπει να κάνει διορθωτικές κινήσεις που φυσικά έχουν κόστος. Γι'αυτό και βάζει τον όρο του μηδενισμού της υπερβάλλουσας απόδοσης, ώστε να πληρώσει τις διορθωτικές κινήσεις που πρέπει να κάνει.
-
Ο χρήστης NIGA έγραψε:
Υποψιάζομαι πάντως ότι πίσω από αυτόν τον όρο κάτι πρέπει να κρύβεται που τους οδηγεί να δίνουν την εγγυημένη μόνο απόδοση αν ανέβει πολύ ο δείκτης. Προφανώς παίζουν με τα διάφορα προιόντα εξασφάλισης απέναντι σε μεγάλες μεταβολές. Δε νομίζω δηλαδή να καρπώνονται το κέρδος ενώ 'εσύ' πέρνεις τη βασική μόνο απόδοση.
Τα προϊόντα αυτά φτιάχνονται πάνω σε εξειδικευμένους συνδυασμούς παραγώγων προϊόντων ώστε να αντισταθμιστεί ο κίνδυνος. Στα σημεία στα οποία η υπερβάλλουσα απόδοση του προϊόντος μηδενίζεται όπως το >20% απόδοση στον Νικκει είναι τα σημεία στα οποία ανατρέπεται η αντιστάθμιση που έχει γίνει και ο εκδότης πρέπει να κάνει διορθωτικές κινήσεις που φυσικά έχουν κόστος. Γι'αυτό και βάζει τον όρο του μηδενισμού της υπερβάλλουσας απόδοσης, ώστε να πληρώσει τις διορθωτικές κινήσεις που πρέπει να κάνει.
Κάπως έτσι.
-
Ο χρήστης koutsan έγραψε:
Για να ρωτήσω τους οικονομικούς συμβούλους...
Πως θα προτείνατε να επενδυθεί ένα ποσό γύρω στα 200Κ ευρώ ?
Εννοείται πως ένα μέρος του θα πάει σε προθεσμιακή κατάθεση, ώστε να είναι 'σίγουρο' (BTW, κάποια καλή πρόταση σχετικά ?)
Το υπόλοιπο, για το οποίο ας θεωρήσουμε, πως είναι αποδεκτό κάποιο ρίσκο, που θα το επενδύατε ? ΧΑΑ, ΧΑ άλλων χωρών, αμοιβαία, άλλα ? (εννοείται πως δεν περιμένω να πείτε 'πάρε τάδε μετοχή')
Επενδυτικα προιοντα με εγγυημενο το κεφαλαιο.
Μπορει να σου δωσουν 'ευκολα' ενα 10% και στην καλυτερη ενα 40%
Μπορει να μην σου δωσουν τιποτα παραπανω απο μια προθεσμιακη.
Η citibank εχει καποια ενδιαφεροντα τετοια προϊοντα,αλλα οχι μονο αυτη βεβαια.Εναλλακτικα εχουμε και κατι μετοχουλες να σου πουλησουμε
Φτου, πάλι δεν έχω χρόνο
Διαφωνώ κάθετα...Τα αποφεύγω όπως ο διάλολος το λιβάνι...
Τέτοια προϊόντα να δώσουν 40%? ...Δεν το νομίζω, κόβουν τις αποδόσεις πολύ 'νωρίτερα'...
Τα περισσότερα εγγυώνται μόνο το αρχικό κεφάλαιο, οπότε αν πάρεις 0 δεν είναι τόσο 'δωρεάν' : χάνεις τοους τόκους 2 ετών (πχ για 1 2ετές) που δεν είναι καθόλου ευκαταφρόνητοι...Κάπου 9-10%...
Άλλα τα οποία εγγυώνται και minimum απόδοση, βάζουν πάντα plafond στις αποδόσεις.Πχ το τελευταίο της Citibank : CitiSmart Nikkei 225 II, 15μηνο εγγυάται προστασία κεφαλαίου 100% και έχει ελάχιστη εγγυημένη απόδοση 4% στο 15μηνο. Κατόπιν είναι συνδεδεμένο με το Nikkei 225 και μπορεί να σου δώσει μέχρι 10% απόδοση (γιατί υπολογίζεται η απόδοση του Nikkei και αν είναι μέχρι 20% σου δίνει το μισό (50%))
ΑΛΛΑ (άκου φίλε μου)
αν οποιαδήποτε στιγμή στο 15μηνο ο Nikkei ξεπεράσει το όριο του 20% εσύ παίρνεις μόνο το 4%. Άρα λοιπόν εσύ ποντάρεις ότι ο Nikkei θα έχει απόδοση στο 15μηνο από 12%-20% (χωρίς ΠΟΤΕ να ξεπεράσει ούτε και 1 μέρα το 20%)γιατί παρακάτω είναι ό,τι θα έπαιρνες έτσι κι αλλιώς από μια προθεσμιακή 15 μηνών και παραπάνω απλά παίρνεις μόνο το εγγυημένο 4%Σου φαίνεται ενδιαφέρον? Εμένα καθόλου
Θα επανέλθω...
Συμφωνω. Οχι κανε την με ελφρα πηδηματακια αλλα μεταβολη και κανε ενα ολυμπιακο 100 μετρων.
Aυτο φαινεται σαν η μεθοδος του τεμπελη οικονομικου συμβουλου. Αν δηλαδη το Nikkei παρει βουτια χασαμε και τα αυγα και τα καλαθια.Προσωπικα η ολη υποθεση ειναι θεμα οικονομικου συμβουλου. Αυτος διαχειριζεται τα λεφτα και ακολουθοντας τις σκεψεις του ιδιοκτητη τον συμβουλευει τι γινεται και μετακινει τα λεφτα ουτως ωστε παραγουν. Οταν επεσε το Dow Jones πριν λιγο καιρο το κοιταζα καλα καλα και την αλλη μερα ειχα μυνημα απο τον οικονομικο συμβουλο να μην ανησυχω. Οτι θα επηρεασει κερδη ναι οτι θα βαρεσουμε μπουρλοτο ουτε με σφαιρες. Αυριο μιλαω με εναν αλλο οικονομικο συμβουλο που δουλευει με τον κουνιαδο μου και εχει πολυ καλη αποδοση.
Αναρωτιεμαι υπαρχει τετοιο πραγμα στην Ελλαδα? Μεχρι στιγμης δεν εχω δει. Το καλυτερο που εχω δει ειναι κονσερβα αποδοση (με το Νικκει κτλ) η προθεσμιακα.
-
Ο χρήστης titsataki έγραψε:
Αν δηλαδη το Nikkei παρει βουτια χασαμε και τα αυγα και τα καλαθια.Αυτό δεν ισχύει στο συγκεκριμμένο προϊόν.
-
koutsan,οριστε αυτο που εψαχνες για να σπασεις την προθεσμιακη
http://www.capital.gr/articles.asp?show ... 7&expand=1 -
Ο χρήστης Tiger έγραψε:
http://www.capital.gr/articles.asp?show ... 7&expand=1H αντίθετη άποψη:
RICS: Κρίση στην αγορά κατοικίας -
Λοιπόν επί της ουσίας γι αυτό που 'ρώτησε' ο Νάσος...Προφανώς δεν έχω καμία σοφία να πω, θα γράψω 3-4 σκέψεις σαν να κάναμε κουβέντα πίνοντας καφεδάκι...
- Το ρίσκο που φαίνεται να θέλεις-μπορείς να αναλάβεις είναι υψηλό(-τατο)...Δεν μας ενδιαφέρει το ακριβές ποσοστό αλλά πάντως ο,τιδήποτε πάνω από - 30% σε κατατάσσει σαφώς στην κατηγορία υψηλού ρίσκου. Αυτό νομίζω ότι συνεπάγεται ότι δεν θα πρέπει να συζητάμε για τα προϊόντα τα λεγόμενα 'εγγυημένου κεφαλαίου'...Στόχος σου είναι να αναπτύξεις - μεγαλώσεις το κεφάλαιό σου και όχι να το διατηρήσεις πάση θυσία...
2)Κάτι που θα καθορίσεις εσύ είναι η αναλογία (στα 200 k) ασφαλών τοποθετήσεων (προθεσμιακής μάλλον) και ρισκαδόρικων...Δεν χρειάζεσαι φυσικά εμένα να σου πω ότι όσο μεγαλύτερο ποσοστό βάλεις σε προθεσμία τόσο μεγαλύτερο ρίσκο 'μπορείς' να αναλάβεις στο υπόλοιπο ποσό...
3)Νομίζω ότι οι μετοχές δεδομένου του ρίσκου που μπορείς να αναλάβεις είναι η καλύτερη λύση
4)Η θεωρία λέει διασπορά. Αυτό θα μας οδηγούσε στο να διαλέξουμε μετοχικές αξίες από διάφορα χρηματιστήρια ανά τον κόσμο. Δεν είναι κακή ιδέα αλλά αν το ποσό είναι μικρό, ίσως να είναι και λίγο υπερβολικό. Πάλι όσο μεγαλύτερο ποσό διακινδυνεύεις τόσο η διασπορά γίνεται πιο επιτακτική. Επίσης θεωρώ ότι XAA, Ευρώπη και ΗΠΑ λίγο πολύ κινούνται στο ρυθμό του ίδιου τύμπανου οπότε η διαφοροποίηση που πετυχαίνεις είναι σχετικά μικρή. Τώρα αν στραφείς σε BRIC (όχι το αυγοτάραχο , Brazil-Russia-China-India) ή σε Pacific - Asia (Κορέα-Ταϊβάν-Μαλιασία-Ταϊλάνδη-Χονγκ Κονγκ etc) το ρίσκο αυξάνεται πολύ. Προφανής ο λόγος, μεταξυ άλλων και γιατί έχουν τρέξει τρομακτικά και φέτος και πέρυσι. (άντε να μπεις τώρα σε Α/Κ που έχει απόδοση από την αρχή του χρόνου, δηλ 10μηνη +80% ). Ίσως η Ιαπωνία προσφέρει και διαφοροποίηση και μικρότερο ρίσκο από την υπόλοιπη Ασία αλλά δεν γνωρίζω πολλά για την ιαπωνική οικονομία...
Διασπορά φυσικά μπορείς να αναζητήσεις και σε κλάδους...Ιδιαίτερα σε funds που επενδύουν σε χρηματιστήρια ανά τον κόσμο θα βρεις της Παναγιάς τα μάτια : world mining,energy, infrastructure, water etc etc...Φυσικά σε περίπτωση ισχυρών κλυδωνισμών ή και κραχ τίποτα δεν θα αντέξει αλλά ίσως κάποιοι κλάδοι δείξουν καλύτερη συμπεριφορά (ποιοί όμως? )5)Στη θέση σου θα επέλεγα κάποιο Α/Κ του ΧΑΑ μεσαίας κεφαλαιοποίησης...Δεν έχω όμως ιδέα ποιό γιατί δεν γνωρίζω καθόλου την αγορά των Α/Κ. Πιθανότατα και ένα δεύτερο εξωτερικού (ΗΠΑ-Ευρώπη ή με μικρό ποσό τα εξ ανατολών κάνοντας για πρώτη φορά στη ζωή μου την προσευχή μου )...Θεωρώ ότι μέσα σε 2 χρόνια θα έχεις κάποια στιγμή πιάσει μια απόδοση της τάξης του 25% ώστε να αποσύρεις τα χρήματά σου και να μην πέσεις στην παγίδα της απληστίας ...Γενικώς τα καλά Α/Κ πετυχαίνουν αποδόσεις σαφώς καλύτερες του ΓΔ και θεωρώ ότι στην επόμενη 2ετία ο ΓΔ θα περάσει κάποια στιγμή από +25% από σήμερα...(άντε ας πω - χωρίς να γνωρίζω καθόλου όμως ξαναλέω - ότι χαλβαδιάζω το Α/Κ Μεσαίας κεφαλαιοποίησης Μετοχών Εσωτερικού της HSBC)
6)Το ίδιο με το παραπάνω πιστεύω ότι μπορείς να πετύχεις αγοράζοντας 3-4,5 μετοχές...Εδώ φυσικά υπάρχει και ο κίνδυνος να κάνεις λάθος επιλογή ενώ στην ανωτέρω περίπτωση ο κίνδυνος είναι βασικά να έχεις απλώς λάθος timing...Προσωπικά φέτος δεν έχω πάει καλά με το χαρτοφυλάκιό μου και υπολείπομαι του ΓΔ (μόνο τον Ιούλιο τον πέρασα σε απόδοση) και συνεπώς δεν 'δικαιούμαι' να ξεστομίσω τίτλους...Υπάρχουν όμως σχετικά συντηρητικοί τίτλοι, πιεσμένοι (άδικα? , άραγε υπάρχει αυτή η έννοια στο χρηματιστήριο?) οι οποίοι και υψηλή μερισματική απόδοση έχουν και μικρό downside risk και θεωρώ ότι θα ήταν εύκολο να δώσουν 25% σε 2 χρόνια...
Το,α μετοχικό-α Α/Κ φαίνονται η καλύτερη λύση...Η συγκυρία είναι μεσαίου προς ελαφρά υψηλού κινδύνου θεωρώ (για Ασία πολύ υψηλού, με ανάλογη απόδοση φυσικά) αλλά το 25% μου φαίνεται εφικτότατο σε 2 χρόνια...
Κοίτα πάντως να βάλεις ένα (λογικό) στόχο απόδοσης και μετά να αποχωρήσεις, εκτός αν σου αρέσει να ανεβάζεις την αδρεναλίνη σου και μπορείς να το πληρώσεις κι όλας -
Ο χρήστης Tiger έγραψε:
http://www.capital.gr/articles.asp?show ... 7&expand=1Αυτό είναι ανέκδοτο για μένα
-
Δεν συμπαθώ τις επενδύσεις σε ακίνητα...Είναι βάρος, δεν έχουν ευελιξία και τα έχεις παρέα με την εφορία.
-
Η περιουσία μου σήμερα είναι 14% σε ρευστό και 86% σε ακίνητα με προοπτική να ξεπεράσει το 90% σε ακίνητα. Λες να θέλω κι άλλα ακίνητα?
-
-
την ποσόστωση πως την έβγαλες?
με τέτοια ποσοστά είσαι άξιο ελληνικό τέκνο πάντως -
http://www.capital.gr/articles.asp?show ... 7&expand=1Αυτό είναι ανέκδοτο για μένα
-
Δεν συμπαθώ τις επενδύσεις σε ακίνητα...Είναι βάρος, δεν έχουν ευελιξία και τα έχεις παρέα με την εφορία.
-
Η περιουσία μου σήμερα είναι 14% σε ρευστό και 86% σε ακίνητα με προοπτική να ξεπεράσει το 90% σε ακίνητα. Λες να θέλω κι άλλα ακίνητα?
Δεν καταλαβες τι ειπα..
Ειναι η αποδειξη οτι οι πολλοι πιστευουν οτι τωρα το χρηματιστηριο ειναι κακη επενδυση και τα ακινητα καλη... -
-
Ο χρήστης wannabe έγραψε:
με τέτοια ποσοστά είσαι άξιο ελληνικό τέκνο πάντωςΑπλά αποτιμώντας την αξία της ακίνητης περιουσίας μου...Γιατί σου φαίνεται περίεργο?
Άξιο δε λες τίποτα, η επιτομή του μεσοαστού είμαι -
Ο χρήστης Tiger έγραψε:
-
-
Δεν καταλαβες τι ειπα..
Ειναι η αποδειξη οτι οι πολλοι πιστευουν οτι τωρα το χρηματιστηριο ειναι κακη επενδυση και τα ακινητα καλη...Α οκ
Εμ από καταβολής του ελληνικού κράτους ο Έλληνας αυτό πιστεύει (άλλαξε γνώμη για μερικούς μήνες το καλοκαίρι του 99, τον ήπιε και ξαναλούφαξε )
-
-
με τέτοια ποσοστά είσαι άξιο ελληνικό τέκνο πάντωςΑπλά αποτιμώντας την αξία της ακίνητης περιουσίας μου...Γιατί σου φαίνεται περίεργο?
Άξιο δε λες τίποτα, η επιτομή του μεσοαστού είμαιδεν μου φαίνετα περίεργο απλά αν υπάρχει κάποιος σχετικά απλός και αξιόπιστος τρόπος αποτίμησης ακίνητης περιουσίας ρωτάω.
-
Άξιο δε λες τίποτα, η επιτομή του μεσοαστού είμαιδεν μου φαίνετα περίεργο απλά αν υπάρχει κάποιος σχετικά απλός και αξιόπιστος τρόπος αποτίμησης ακίνητης περιουσίας ρωτάω.
Αγγελίες, τριγύρω πωλούμενα οικόπεδα - σπίτια, γνωστοί που αγόρασαν, ερώτηση σε συμβολαιογράφο, εργολάβο της περιοχής etc etc...
Προφανώς πέφτω έξω πάνω κάτω 10% ή και παρπάνω στην αποτίμηση της αξίας, αλλά έχω μια τάξη μεγέθους...
Εσύ δηλ. δεν ξέρεις περίπου πόσο κάνει το σπίτι που μένεις? -
έτσι οκ. απλά το 86% μου έκανε εντύπωση και όπως φαίνεται έβγαλα λάθος συμπεράσματα για τη μέθοδο
-
έτσι οκ. απλά το 86% μου έκανε εντύπωση και όπως φαίνεται έβγαλα λάθος συμπεράσματα για τη μέθοδοΣωστό
Έχω κάνει τον υπολογισμό με στρογγυλά νούμερα και αυτό βγάζει % 86 κι έτσι το έβαλα...Πράγματι το 85/15 θα ήταν καλύτερο -
Βολές άνευ προειδοποιήσεως: Αγορά
ΗΜΕΡΗΣΙΑ On Line 26/10/2007 8:29:17 πμ1*)Αγορά: Το τέλος ενός χρηματιστηριακού κύκλου προκύπτει όταν περισσεύουν τα επιχειρήματα της αισιοδοξίας και η αγορά κάνει τους σκεπτικιστές να μοιάζουν γελοίοι.
Εδώ και αρκετό καιρό και στη Σοφοκλέους και αλλαχού οι σκεπτικιστές αποτελούν το κυρίαρχο ρεύμα. Η πλειοψηφία της κοινωνίας απέχει από το χρηματιστήριο. Εκτός αυτής απέχει και η πλειοψηφία αυτών που ενεργοποιήθηκαν τα τελευταία χρόνια.
Μόνο κάποια χαρτοφυλάκια γραφικών που είναι εθισμένοι στο τζόγο είναι δανεισμένα. Αρα, ποιος μπορεί να πάει τις αγορές κάτω.
Το σκηνικό θυμίζει ένα ψαράκι που πέφτει από ψηλά σε μια λίμνη που υπάρχουν χιλιάδες κροκόδειλοι με το στόμα ανοιχτό. Δεν είναι εύκολο να ακουμπήσει στο νερό. Πόσο μάλλον στο βυθό.
Διαβάζω το τελευταίο άρθρο του Κεν Φίσερ στο Φορμπς. «Πολλοί είναι με τις αρκούδες... υπάρχει μεγάλος φόβος για ένα πιστωτικό κραχ... που μας αναγκάζει να γίνουμε ταύροι... Χρειάστηκε λιγότερο από ένας μήνας αρχής γενομένης από τα μέσα Ιουλίου για να μεταβληθεί το κλίμα στις αγορές από αισιόδοξο σε απαισιόδοξο. Τόσο σύντομη μεταστροφή δεν έχει συμβεί ποτέ σε μια κορυφή χρηματιστηριακού κύκλου. Μόνο διορθώσεις έχουν συμβεί υπό αυτές τις προϋποθέσεις. Οι αρκούδες κάνουν λάθος.
Η μεγάλη εικόνα των τελευταίων τριών χρόνων παραμένει. Τα κέρδη είναι πολύ δυνατά σε σύγκριση με τις τιμές και το μετά φόρων δανεικό χρήμα. Αυτό το φαινόμενο πυροδοτεί εξαγορές, τις εξαγορές με δανεικά και τις αγορές ιδίων μετοχών. Η θέση των αρκούδων είναι ότι τα περιθώρια των επιχειρηματικών κερδών παραμένουν αφύσικα ψηλά, και γι’ αυτό πρέπει να πέσουν σε χαμηλότερα επίπεδα, επειδή το κόστος του χρήματος θα ανέβει στην επικείμενη πιστωτική κρίση.
Ένα λεπτό. Ποια πιστωτική κρίση; Από τον Ιούνη τα επιτόκια είναι κάτω, όχι πάνω. Όχι μόνο τα βραχυπρόθεσμα επιτόκια. Όχι μόνο τα επιτόκια των κρατικών ομολόγων αλλά και τα μακροπρόθεσμα επιτόκια των εταιρικών ομολόγων.»*
Θα έλεγα ότι συμφωνώ
-
Αν ολα πανε καλα,ο Νοέμβρης θα ειναι εντονα ανοδικος.
Τον Φεβρουάριο θα κανουμε ταμείο να δουμε τι ψαρια πιασαμε. -
Στα υπόψιν επίσης να έχεις τι όγκο κάνει η μετοχή. Μην τύχει να θες να ρευστοποιήσεις και να μην μπορείς.
Χρηματιστήριο: Η υποστροφή (ισχύος)