-
Για χαρα σε ολους είμαι ένας κάτοχος του γνωστού pug και έχω μία ενδιφέρουσα ιστορία να σας πώ για να μου πείτε την γνώμη σας.
Ημουνα στα φανάρια μία νύχτα μόνος μου και περίμενα να βγει το πράσινο για να σπάσω μια 1η - 2α όταν βλέπω πίσω μου να έρχεται ένα 'άγριο' αμάξι που δεν μπορούσα να διακρίνω τι ήταν. Βγαίνει πράσινο λοιπόν και δίνω πρώτη/δευτέρα και μόλις φτάνω τρίτη χαλαρώνω το γκάζι. Το θέμα είναι ότι ο πίσω μου αν και άργησε να το πάρει χαμπάρι πρέπει να νόμισε ότι τον κόντραρα ή whatevr και το έδωσε, με φτάνει λοιπόν μετά από λίγο, αλλά είχε κίνηση το άλλο ρεύμα και δεν μπόρεσε να με περάσει και με πήγαινε προφυλακτήρες. Οπότε φτάνουμε σε ένα ιδιότυπο saki που έχει ο δρόμος (μικρή αριστερή και αμέσως μετά κοφτή 90ο ΔΕΞΙΑ με ανάποδη κλίση (!) Και μία λακούβα-αποχέτευση στο τέλος της - στο αριστερό ρεύμα της ΔΕΞΙΑΣ). Με άλλα λόγια αν δεν το βάλεις καλά από την αρχή του sακίου σε πετάει έξω η 90ο και κοπανάς και στην αποχεύτευση οπότε μπορεί να το χάσεις τελείως εκεί.
Τον βλέπω κόβει πριν το sακι αλλά εγώ επειδή την ξέρω την περιοχή ή επειδή είχα @!#λες εκείνη την μέρα το βάζω στο sακι με καμία 70-80, μπαίνω και κλειστά στην κοφτή 90αρα για να μην με πάρει η ανάποδη κλίση, όπου σημειωτέον μου πέταξε και λίγα μούτρα, και επιβραδύνω να δω πως θα το βάλει. Έλα ντε που δεν το βαλε καλα... τον παίρνει η κλίση του φεύγει ο κώλος και πάει και το ΣΤΟΥΚΑΡΕΙ σε μία κολόνα/στάση. Τελικά ήταν τυχερός γιατί έπεσε πάνω σε κάτι χώματα, χτίζανε εκεί, και δεν έπαθε τίποτα, αλλά το αμάξι, ένα καινούργιο!!!! RX-8 χωρίς καν πινακίδες είχε πάρει από δω και από κει.
Τώρα πείτε μου να νιώθω τύψεις για το παληκάρι ή ας πρόσεχε?! σκεφτείτε ότι ούτε μάρσαρα στο φανάρι ούτε τίποτα, ούτε το έδωσα άλλο μόλις έπιασα 80 στην ευθεία. Κρίμα ρε γαμ@!# καινούργιο αμάξι..... ¨(
PS. όλα αυτά έγιναν στην καλαμαριά θεσ/νίκης στο δρόμο που βγάζει στην κατηφόρα για περιφερειακό (ακριβώς πριν φαρδύνει ο δρόμος και βγεις στο λοφάκι με το φανάρι) στην παράξενη διαστάυρωση εκείνη...
Και pls όχι απαντήσεις του τύπου μην τρέχεις στους δρόμους/αλήτη και τετοια.
-
Για χαρα σε ολους είμαι ένας κάτοχος του γνωστού pug και έχω μία ενδιφέρουσα ιστορία να σας πώ για να μου πείτε την γνώμη σας.
Ημουνα στα φανάρια μία νύχτα μόνος μου και περίμενα να βγει το πράσινο για να σπάσω μια 1η - 2α όταν βλέπω πίσω μου να έρχεται ένα 'άγριο' αμάξι που δεν μπορούσα να διακρίνω τι ήταν. Βγαίνει πράσινο λοιπόν και δίνω πρώτη/δευτέρα και μόλις φτάνω τρίτη χαλαρώνω το γκάζι. Το θέμα είναι ότι ο πίσω μου αν και άργησε να το πάρει χαμπάρι πρέπει να νόμισε ότι τον κόντραρα ή whatevr και το έδωσε, με φτάνει λοιπόν μετά από λίγο, αλλά είχε κίνηση το άλλο ρεύμα και δεν μπόρεσε να με περάσει και με πήγαινε προφυλακτήρες. Οπότε φτάνουμε σε ένα ιδιότυπο saki που έχει ο δρόμος (μικρή αριστερή και αμέσως μετά κοφτή 90ο ΔΕΞΙΑ με ανάποδη κλίση (!) Και μία λακούβα-αποχέτευση στο τέλος της - στο αριστερό ρεύμα της ΔΕΞΙΑΣ). Με άλλα λόγια αν δεν το βάλεις καλά από την αρχή του sακίου σε πετάει έξω η 90ο και κοπανάς και στην αποχεύτευση οπότε μπορεί να το χάσεις τελείως εκεί.
Τον βλέπω κόβει πριν το sακι αλλά εγώ επειδή την ξέρω την περιοχή ή επειδή είχα @!#λες εκείνη την μέρα το βάζω στο sακι με καμία 70-80, μπαίνω και κλειστά στην κοφτή 90αρα για να μην με πάρει η ανάποδη κλίση, όπου σημειωτέον μου πέταξε και λίγα μούτρα, και επιβραδύνω να δω πως θα το βάλει. Έλα ντε που δεν το βαλε καλα... τον παίρνει η κλίση του φεύγει ο κώλος και πάει και το ΣΤΟΥΚΑΡΕΙ σε μία κολόνα/στάση. Τελικά ήταν τυχερός γιατί έπεσε πάνω σε κάτι χώματα, χτίζανε εκεί, και δεν έπαθε τίποτα, αλλά το αμάξι, ένα καινούργιο!!!! RX-8 χωρίς καν πινακίδες είχε πάρει από δω και από κει.
Τώρα πείτε μου να νιώθω τύψεις για το παληκάρι ή ας πρόσεχε?! σκεφτείτε ότι ούτε μάρσαρα στο φανάρι ούτε τίποτα, ούτε το έδωσα άλλο μόλις έπιασα 80 στην ευθεία. Κρίμα ρε γαμ@!# καινούργιο αμάξι..... ¨(
PS. όλα αυτά έγιναν στην καλαμαριά θεσ/νίκης στο δρόμο που βγάζει στην κατηφόρα για περιφερειακό (ακριβώς πριν φαρδύνει ο δρόμος και βγεις στο λοφάκι με το φανάρι) στην παράξενη διαστάυρωση εκείνη...
-
-
Ο νόμος της φυσικής επιλογής κι εδώ.
Όχι ρε μεγάλε, τι έφταιγες εσύ που το μυαλό του άλλου είχε μέσα μπουρμπουλήθρες; Κι αν αγόραζες σακί ή πως το λες τέλος πάντων κι εσύ, ομοίως... -
Όχι, σε καμία περίπτωση δεν έφταιγες για την κουλαμαρα του άλλου!! Το να στεναχωρεθείς για το αμαξακι - ειδικά αν ήταν καινούριο - το καταλαβαίνω, αλλά όχι και να αισθάνεσαι υπεύθυνος!!
Σε ποιο φανάρι λες;;; Το πιο κοντινό που μου έρχεται στο μυαλό ειναι εκείνο κοντά στο Ουλοφ Παλμε...
-
Αληηηηηηηηηηηηηηηηηηηηηηηηητη Καμικαααααααζι...
Βασικα ο καθενας ειναι υπευθινος για τις πραξεις του, και καθως εχουμε διπλωμα, και αρα ειμαστε ενηλικα και συνιδιτοποιημενα ατομα εχουμε την ευθηνη των πραξεων μας... Απο την στηγμη που δεν ειχες επαφη μαζι του και οπως λες σου κολαγε, πιστευω οτι δεν θα επρεπε να νιωθεις καμια τυψη...
Αλλα ολοκενουργιο αμαξι ρε γαμωτο... -
Se auti tin zwh, o kathenas euthynete gia tis prakseis tou.
Autos odigouse to RX8 kai oxi esyTo symban egine sto texnito s-aki opos anebeneis apo Krini, gia na bgeis piso apo ta koimitiria gia periferiako?
H strofi einai pio anixti apo 90 mires alla, me xalia prosfysi kai anapodi klisi opos eipes. -
Όχι, ας πρόσεχε.
Ακόμα και αν τον προκαλούσες αυτό δε λέει τίποτα..
Δηλαδή όποιος μας προκαλεί πρέπει εμείς να χωνόμαστε σε οποιαδήποτε διαδρομή, ακόμα και επικίνδυνη; Ο καθένας είναι υπεύθυνος για τις πράξεις του, και αφού ήταν ολοκαίνουργιο το αμάξι του, εγώ στη θέση του θα το σκεφτόμουνα Χ2 -
Βασικά την οδό δεν την ξέρω αλλά έρχεσαι όντως από κρήνη, συγκεκριμένα το φανάρι που περίμενα είναι μονόδρομος που μπαίνει σε διπλό και ο δρόμος πριν το sακι/διαστάρωση είναι σχετικά μεγάλος/φαρδύς.
Το άλλο ερώτημα είναι το ESP του έπιασε ή μηπως το είχε βγάλει για να παίξει
με το ΟΛΟΚΑΙΝΟΥΡΓΙΟ αμάξι του? Μάλλον το είχε βγάλει γιατί του έφυγε ο κόλος πολύ απότομα και μονοκόματα....σακί manosk το pug -> rally μου, oxi re sy me προσβάλεις !
πάντως η στροφή είναι όντος λίγο ζόρική αν την δείς από την ανηφόρα που ακολουθεί.
-
Ton idio dromo leme.
An erxese me polla, anebeneis sto xorafaki oti kai na kaneis h na odigas.
Opote oute ESP se swzei oute tipota.
Basika tin ypostrofi ekei den tin glytoneis ektos an trabikseis xeirofreno, H pas gia yperstrofi ysxios me dynato pisokinito. -
τι να σου πω εγώ το rallaki μου το βάζω με τρίτη από όσο μπορώ τέρμα δεξιά τοποθετημένος στην πρώτη - αριστερή για να είμαι σωστά τοποθετημένος αριστερά για την δεξιά που ακολουθεί. Στην δεξιά μετά το κόβω απότομα για να μπώ όσο πιο κλειστά μπορώ αλλά πάντα, αφού πάρει την στροφή, μου πετάει λίγα μούτρα πράγμα που σημαίνει ότι το έχω στο όριο μιας και το rallye αν πετάξει μούτρα δεν μαζεύει..... !
p.s. έχω 195/45 ελαστικό και bilstein μαύρα/ημίσκληρα στο μαμα ύψος...
-
ειναι τοσο κλειστο και υπουλο το συγκεκριμενο εσακι που αμα γινει η μαλακια , θα γινει και ευκολα δεν σωζεται μιας και ειναι πολυ κοντα το κρασπεδο......
(απο ποτε σημαινει οτι αμα σου πεταξει μουτρα παει να πει οτι επιασες οριο??)
παντως κατι παρομοιο που συνεβει προσφατα στην στροφη της εξπρες σερβις οπου γυρνουσαμε απο κεντρο με δυο αλλους συμφορουμιτες (σε αλλο αυτοκινητο αυτοι) , και ενας τυπος με ενα χιουνται αξεντ προσπαθησε να μπει στη στροφη με οσα μπηκα εγω.....βγαινοντας απο τη στροφη ειδα απο τον καθρεφτη οτι ο τυπος εφερε τετακε στο εσωτερικο της στροφης και ευτυχως ναι μεν δεν χτυπησε κανενα αυτοκινητο αλλα καταφερε και εφυγε γρηγορα πριν προλαβει να ερθει καποιος αλλος (που ισως να ηταν τα αλλα δυο παιδια)....
σε γενικες γραμμες παντως πιστευω οτι ολοι καποια στιγμη στη ζωη μας υπερεκτιμησαμε τις δυνατοτητες μας και ισως καναμε και μια χοντραδα..... η ολη μαγκια πιστευω ειναι να ξερεις γιατι εγινε αυτη η χοντραδα οποτε την επομενη φορα να μην το ξαναπεις........ φυσικα δεν πρεπει να ξεχναμε οτι υπαρχουν και οι θερμοκεφαλοι οι οποιοι δεν ξερουν και τι αυτοκινητο οδηγανε.........(με ολη τη σημασια της εννοιας)
-
Στο ραλάκι, τουλάχιστον στο δικό μου που δεν έχω αλλάξει την ισοροπία του, μπροστά πίσω άξονα, σου πετάει κώλο όταν μπείς οριακά σε στροφή και θέλει λίγο ανάποδο στην έξοδο κυρίως. Έτσι τουλάχιστον καταλαβαίνω εγώ ότι βρίσκομαι στο όριο της συγκεκριμένης στροφής. Γενικότερα τα μούτρα του δεν μαζεύουν γιατί έτσι και αφήσεις γκάζι μπορεί να σε αρχίσει στις σφαλίαρες δεξιά αριστερά μιάς και έχει πολύ ελαφρύ πίσω μέρος και είναι γενικά υπερστροφικό.
Στην συγκεκριμένη στροφή εγώ τουλάχιστον το βάζω επιθετικά, με λίγο παραπάνω γκάζι/επιτάχυνση και απότομο τιμόνι για να είμαι σίγουρος ότι θα μπούν τα μούτρα. Αφού μπουν τα μούτρα, δηλαδή το αμάξι μιάς και σε είσοδο στροφής αυτό το αμάξι δεν μου έχει πετάξει μούτρα ΠΟΤΕ, τότε χάνει την πρόσφυση του το μπροστινό μέρος και με βγάζει λίγο off πορείας.
by the way ξέρει κανένας καμία αλάνα/στροφή που να συγχωρεί γιατι με έχουν πιάσει κα@$λες νυχτιάτικά..... !
-
Εγώ γιατί το χάρηκα;
Αυτοί οι άμυαλοι άνθρωποι πρέπει να πληρώσουν για να βάλουν μυαλό..
Ακόμη δεν πήρε το αμάξι ήθελε και κόντρες,αντί να κάτσει να μάθει να το οδηγάει!!υγ.Σταμάτησες να του μιλήσεις;
-
Για μενα το ανηθικο στην υποθεση εχει να κανει με το αν σταματησες οπως λεει ο PG220,για να δεις αν ειναι ΟΚ.Το τσίγκλισμα δεν το δεχομαι ως ευθύνη, οπως αλλωστε και οι περισσότεροι εδω απο οτι βλεπω, ομως την εγκατάλειψη πιθανού τραυματία δεν την θεωρω σωστή υπο καμία συνθήκη.
-
Ο χρήστης το θεμα έγραψε:
Ηθικος αυτουργος RX-8 crash ή όχι?ναι, αλλα μεχρι εκει.
-
Ναι ρε παιδιά ενοείται ότι σταμάτησα, για την ακρίβεια έκανα το τετράγωνο και ξαναήρθα αν και είχαν ήδη μαζευτεί 5-6 άτομα από τις διπλανές πολυκατοικίες και αμάξια με αλάρμ γιατί ο δρόμος είναι πολυσύχναστος... !
Πάντως δεν είναι λίγο παράξενο να σκέφτεσαι ότι ο άλλος τράκαρε εξ'αιτίας σου? Όχι ότι θα με πάρει και από κάτω δηλαδή...
Ο συγκεκριμένος μπορεί να είχε το σύνδρομο ' το αμάξι μου έχει 28000 τι να μου πεί και το σαχοραλλο των 6000 μπροστά! για να μπαίνει αυτός με 70 εγώ άνετα μπαίνω με 100 !!! '. ή 'άντε ρε τον μαλάκα θα μου φύγει και στα φανάρια κ.ο.κ.'Π.χ. άλλη περίπτωση γνωστού μου. Κοντραρίζεται αυτός με κάτι παιδάκια 17χρονα μέσα στο καινούργιο οικογενειακό του μπαμπά στο δρόμο Θεσ/νίκης - Χαλκιδικής. φτάνουν τα 190 και είναι μπροστά αλλά ξέροντας ότι μετά αρχίζει μια επικύνδυνη στροφή τους αφήνει να περάσουν για να ξεκαυλώσει ο 17χρονος οδηγός και να δει τι ακολουθεί και να κόψει. Αλλιώς ο φίλος μου θα έμπαινε με όσα είχε γιατί ΚΑΙ το ξέρει το αμάξι του ΚΑΙ το έχει ξανακάνει στην συγκεκριμένη στροφή ΚΑΙ έχει και την ανάλογη ανάρτηση/λάστιχο. Αν τον έβλεπε το παιδάκι να μπαίνει χωρίς να κόψει θα κοβε η θα το βαζε με όσα είχε και θα το σέντραρε σε καμία κολόνα?? Μετά έχεις η δεν έχεις τύψεις? Για να καταλάβεις την βλακεία των μικρών όταν τον πέρασαν είχαν κολλήσει στα παράθυρα και του κάναν νοήματα και πανυγύριζαν !!!!!
Εγώ πάλι πιστεύω ότι υπάρχουν περιπτώσεις που πρέπει να το δείς το θέμα λιγότερο εγωιστικά, πράβλημα του ας πρόσεχε που τρέχει....
p.s. Bruce πηγαίνοντας για περιφερειακό από κρήνη/αρετσού πριν φτάσεις στο 'λοφάκι' με το φανάρι έχει έναν φαρδύ δρόμο μέσα σε κάτι χωράφια/άκτιστα εκεί λέω. Ακριβώς πριν βγείς στην ευθεία αυτήν με τα δύο φανάρια και μετά διαστάυρωση περιφερειακού/δρόμου περαίας έχει το sακι αυτό. Υπόψιν ότι ο δρόμος που λέω είναι και μονόδρομος στο σημείο της τράκας.
-
Ο χρήστης aytos έγραψε:
Π.χ. άλλη περίπτωση γνωστού μου. Κοντραρίζεται αυτός με κάτι παιδάκια 17χρονα μέσα στο καινούργιο οικογενειακό του μπαμπά στο δρόμο Θεσ/νίκης - Χαλκιδικής. φτάνουν τα 190 και είναι μπροστά αλλά ξέροντας ότι μετά αρχίζει μια επικύνδυνη στροφή τους αφήνει να περάσουν για να ξεκαυλώσει ο 17χρονος οδηγός και να δει τι ακολουθεί και να κόψει. Αλλιώς ο φίλος μου θα έμπαινε με όσα είχε γιατί ΚΑΙ το ξέρει το αμάξι του ΚΑΙ το έχει ξανακάνει στην συγκεκριμένη στροφή ΚΑΙ έχει και την ανάλογη ανάρτηση/λάστιχο. Αν τον έβλεπε το παιδάκι να μπαίνει χωρίς να κόψει θα κοβε η θα το βαζε με όσα είχε και θα το σέντραρε σε καμία κολόνα?? Μετά έχεις η δεν έχεις τύψεις? Για να καταλάβεις την βλακεία των μικρών όταν τον πέρασαν είχαν κολλήσει στα παράθυρα και του κάναν νοήματα και πανυγύριζαν !!!!!
Εγώ πάλι πιστεύω ότι υπάρχουν περιπτώσεις που πρέπει να το δείς το θέμα λιγότερο εγωιστικά, πράβλημα του ας πρόσεχε που τρέχει....
Πάντως φίλε μου, παρότι είμαι κι εγώ της άποψης ότι 'πρόβλημά του' του κουλού που δεν πρόσεχε και όχι δικό σου, ωστόσο εδώ και αρκετό καιρό το να πιέζω το αυτοκίνητο σε δρόμο που ξέρω καλά του κινδύνους του απέναντι σε οποιονδήποτε που δε γνωρίζει το έχω κόψει. Βλέπεις πριν κάμποσα χρόνια ένα Golf GTI πήρε δεξί τροχό-ημιαξόνια στο χέρι στο Δέλτα της Κηφισίας, και πιο πρόσφατα ένα Punto GT στο τσακ γλίτωσε το να δει από κοντά την υπέροχη θέα του Αχλαδόκαμπου... the fast way.
Πραγματικά δε θέλω να πάρω στο λαιμό μου κανέναν, ακόμη κι αν προφανέστατα η βλακεία είναι δικιά του. -
Λες ότι το θέμα δεν πρέπει να το πάρεις τόσο εγωιστικά.... Εσύ το πήρες στη συγκεκριμένη φάση το θέμα εγωιστικά ή εκείνος; Ποιός υπερεκτίμησε τις ικανότητες του αυτοκινήτου του και του εαυτού του; Ο εγωισμός του τον έφαγε. Το προκάλεσε. Και το μάθημα που πήρε ευτυχώς του στοίχισε λαμαρίνες και όχι ζωή (τη δική του, του συνοδηγού αν υπήρχε ή κανενός πεζού που σε τίποτα δε θα έφταιγε για την τρέλα που κοβαλούσε ο 'γρήγορος').
-
Eπειδή για κάποιο λόγο, συγκρεκριμένες 'ράτσες' οδηγών/αυτοκινήτων (συνήθως Imprezάκηδες ) με αγριοκοιτάνε στα φανάρια, ξεκινάω ιδιαίτερα αργά . Το τελευταίο που θέλω είναι να εξάψω τον uber-εγωισμό τους και να αρχίσουν τα τρελλά σε δημόσιους δρόμους. Και να πατήσουν κάποιον, δεν θα φταίω εγώ αλλά....κάπου μέσα μου δεν θα είμαι σίγουρος
Ηθικος αυτουργος RX-8 crash ή όχι