-
-
Καληνύχτα, παιδιά...
Και προσέξτε καλά τι θα ονειρευτείτε, δεν ξέρεις τι γίνεται...Berlioz: Symphonie Fantastique- 5th movement:Songe d'une Nuit de Sabbat
Ψάξτε, αν θέλετε, να το ακούσετε από την αρχή (5 μέρη στο σύνολο).... το στόρυ, χονδρικά, έχει ως εξής:Ένας νεαρός μουσικός έχει πεσει σε κατάθλιψη και τον παίρνει ο ύπνος μετά από μπόλικα οπιούχα...παραξενος ύπνος, όμως...
(1)Η αγαπημένη του γίνεται μελωδία που προσπαθεί να πιάσει πνιγμένος στη ζήλεια του. Σε κατάσταση έκστασης ονειρεύεται έναν χορό... είναι και αυτή εκεί(2)! (3)Μετά βρίσκεται ξαφνικά σε ένα λιβάδι, όπου δυο βοσκοί παίζουν με τις φλογέρες τους απαντώντας ο ένας στη μουσική του άλλου ... γαλήνη... και ξαφνικά... αυτή! Και πάλι μπροστά του! Το αίμα του παγώνει και η ψυχή του πονά...ο ένας βοσκός προσπαθεί να συνεχίσει το παιγνίδι αλλά ο άλλος δεν ανταπαντά... ο ήλιος χάνεται σιγά σιγά... ησυχία... μοναξιά...
(4)Ναι...αυτός τη σκότωσε! Τώρα τον οδηγούν στο απόσπασμα... το μαρς που ακούγεται δεν επιτρέπει αμφιβολίες. Όσο και να προσπαθεί να θυμηθεί την αγάπη η μυρωδιά του θανάτου δεν τον αφήνει...
(5)Μάγισσες και τέρατα βρίσκονται εκεί να τον συνοδέψουν στην κηδεία του! Ανατριχιαστικοί ήχοι, βογγητά αλλά και σατανικά γέλια ακούγονται από όλες τις πλευρές... η αγαπημένη του μελωδία έρχεται στα αυτιά του αλλά έχει χάσει την αθωότητά της... Στη συνάντηση των μαγισσών είναι και αυτή! Στο παραλήρημα της κόλασης χτυπούν οι καμπάνες για τους νεκρούς (dies irae!-η ημέρα της κρίσης)... Οι μάγισσες χορεύουν... χορός και καμπάνες μαζί....(σύντομη ελεύθερη μετάφραση από έναν δίσκο του 1960...)
PS1 τι λέγαμε για psychedelic stuff; δεν έχω ιδέα τί έπαιρνε ο τύπος!
PS2 8:22 - τις ακούτε τις μαγισσούλες; -
H φανταστική συμφωνία απλά τα σπάει... όταν μας την έβαζε ο καθηγητής της μουσικής παίζει να ήμουν ο μόνος που άκουγε και δεν έκανε ασκήσεις χημείας...
-
Procol Harum - A whiter shade of pale
The Moody Blues - Land of make-believe
Maxophone - Six against One (πρεπει να βρειτε και την αυθεντικη Ιταλικη εκτελεση)
-
Ωραία μουσική flo-po...
Την καλημέρα μου στο forum!
-
Ο χρήστης D-Jet έγραψε:
Berlioz: Symphonie Fantastique- 5th movement:Songe d'une Nuit de SabbatΣε ποια ταινία άκουγε Berlioz ο πρωταγωνιστής και η γυναίκα του το έσκασε κρυφά; (νομίζω, δεν είμαι σίγουρος )
-
-
Ο χρήστης leonp έγραψε:
Berlioz: Symphonie Fantastique- 5th movement:Songe d'une Nuit de Sabbat
Σε ποια ταινία άκουγε Berlioz ο πρωταγωνιστής και η γυναίκα του το έσκασε κρυφά; (νομίζω, δεν είμαι σίγουρος )
Δεν ξέρω... για πες!
-
Σπίτι στη παραλία, Julia Roberts...
Τι άκουγε ο άντρας της;
edit
Το βρήκα http://www.amazon.com/Sleeping-Enemy-Ju ... 6302096227Όταν ανακάλυψε ο άντρας της ότι κρυβόταν και τη περίμενε στο σπίτι της (για να τη σκοτώσει) έβαλε Berlioz
-
-
Ο χρήστης leonp έγραψε:
Σπίτι στη παραλία, Julia Roberts...
Όταν ανακάλυψε ο άντρας της ότι κρυβόταν και τη περίμενε στο σπίτι της (για να τη σκοτώσει) έβαλε BerliozΣωστή επιλογή!
Θα σας καληνυχτίσω* για σήμερα με μια σπάνια βιντεοσκόπηση από πρόβα της 4ης Συμφωνίας του Brahms με έναν από τους σπουδαιότερους διευθυντές ορχήστρας όλων των εποχών. Τον Wihelm Furtwaengler.
Διαβάστε για αυτό τον σπουδαίο άνδρα και τα δύσκολα χρόνια που έζησε στη ναζιστική Γερμανία εδώ.
Και μη με ρωτήσετε γιατί δε συμπαθώ τον Karajan....*αν σας ζαλίζω παρακαλώ μπινελικώστε με καταλλήλως.
-
Mας ζαλίζεις!
Ένα απίστευτο instrumental από τους massive attack. Από τα πιο όμορφα πιάνα που χω ακούσει:
Youtube VideoΔυστυχώς δεν υπάρχει αυθεντικό video clip...
-
-
-
-
Καλησπέρα, Χάρη, 'φίλε' μου...
Ακου ένα εξαιρετικα αφιερωμένο με πολλή αγάπη κομματάκι:
part1
Youtube Videopart2
Youtube Video(totentanz ξέρεις τι είναι, φαντάζομαι, ε; )
-
Ο χρήστης D-Jet έγραψε:
(totentanz ξέρεις τι είναι, φαντάζομαι, ε; )
Θα τον χορέψω, αφού συναντηθούμε, στο λιμάνι στις 2 το βράδυ; Θα χεις φέρει και την γερμανική Μαφία μαζί σου;
-
Απλά θέλουμε να σου κάνουμε κάποιες ερωτήσεις, μη φοβάσαι!
-
- Brian Johnson and Twisted Sisters ' Whole Lotta Rosie'
Μια σπάνια συνεργασία σε ένα από τα ποιο αγαπημένα μου τραγούδια.
- Brian Johnson στο Black Dog και rock'n'roll των Led zeppelin
http://www.youtube.com/watch?v=bCOvPmse6OU
-
Αγαπημένο είδος μουσικής