-
Ο χρήστης balo έγραψε:
Ας ξεμπερδέψουμε λίγο τα πράγματα.'Μεταβίβαση κυριότητας' δεν υπάρχει.Υπάρχει 'μεταβίβαση αδειας κυκλοφορίας' και 'παρακράτηση κυριότητας' ή 'άρση παρακράτησης κυριότητας'......&
....Επαναλαμβάνω:ΔΕΝ ΔΙΝΕΙΣ ΦΡΑΓΚΟ ΠΟΥΘΕΝΑ ΓΙΑ ΝΑ ΑΡΕΙΣ ΤΗΝ ΠΑΡΑΚΡΑΤΗΣΗ ΚΥΡΙΟΤΗΤΑΣ (παρά μόνο στην τράπεζα για να εξοφλήσεις το δάνειο!!!)
Όλγα,
τείνω να συμφωνήσω με τον Balo. Όταν κι εγώ είχα κάποτε αγοράσει ένα αυτοκίνητο με τη διαδικασία του leasing, θυμάμαι ότι η άδεια είχε τα στοιχεία μου και από κάτω την ένδειξη ΠΑΡΑΚΡΑΤΗΣΗ ΚΥΡΙΟΤΗΤΑΣ. Όταν τελείωσε η περίοδος του leasing και είχαν αποπληρωθεί όλες οι δόσεις, τότε υπεγράφη μια αντίστοιχη βεβαίωση από την εταιρεία leasing και πλήρωσα συμβολικά 1 ευρώ.
Βέβαια, πολύ παλιότερα (στις αρχές των 90s) η κατάσταση είχε ως εξής στις αγορές οχημάτων με leasing. Η άδεια του αυτοκινήτου έγραφε τα στοιχεία της εταιρείας leasing και στο τέλος έβγαινε εντελώς νέα άδεια με τα στοιχεία του τελικού ιδιοκτήτη. Αλλά αυτό είναι μια παλιά πικρή ιστορία...
....Σωστός ο ΙΚΕ!
Δυο λοιπόν κουβέντες κι από εμένα που μπορούν γενικότερα να σου φανούν χρήσιμες.
Αν στο συμβόλαιο αναφέρεται ρητά ποιος δικαιούται να πραγματοποιήσει την μεταβίβαση, και είναι έτσι όπως τα λές, τότε αυτό που σου λέει τώρα η Εταιρεία/Πωλητής αποτελεί μονομερή, άρα και καταχρηστική, μεταβολή της σύμβασης! Πρακτικά λοιπόν, σε αυτήν την περίπτωση δεν έχει μα&μου εκ μέρους των! ........
Οι προηγούμενες συμβουλές που σου έδωσα ισχύουν, αλλά σε περίπτωση πώλησης αυτοκινήτου (και συνεπακόλουθα μεταβίβασης κυριότητας) και όχι άρσης παρακράτησης κυριότητας όπως ισχύει στη δική σου περίπτωση.
-
Η συμπεριφορά της εταιρείας Λαϊνόπουλου σε όλους τους τομείς (πωλήσεις, σέρβις κλπ) έχει δημιουργήσει τις χειρότερες εντυπώσεις στους ιδιοκτήτες και ενδιαφερόμενους για Smart. Το θέμα έχει συζητηθεί και στο forum του http://www.smartmania.gr
Ένα έξοδο το οποίο δεν έχει φανεί να γνωρίζεις είναι και η αφαίρεση του αυτοκόλλητου. Αν περιλαμβάνεται στην τιμή ίσως να σε συμφέρει αφού μόνο του κοστολογείται κάπου 100 ευρώ και αν και μερικοί την έχουν κάνει μόνοι τους φαίνεται ότι είναι πολύ μπελαλίδικη διαδικασία. -
Ο χρήστης onyx ! έγραψε:
Ένα έξοδο το οποίο δεν έχει φανεί να γνωρίζεις είναι και η αφαίρεση του αυτοκόλλητου. Αν περιλαμβάνεται στην τιμή ίσως να σε συμφέρει αφού μόνο του κοστολογείται κάπου 100 ευρώ και αν και μερικοί την έχουν κάνει μόνοι τους φαίνεται ότι είναι πολύ μπελαλίδικη διαδικασία.
Μήπως μπορείς να δώσεις καμιά παραπάνω πληροφορία για το θέμα της αφαίρεσης του αυτοκόλλητου? Η αλήθεια είναι οτι έχω μαύρα μεσάνυχτα σ'αυτό. θα πάρω και τον Λαινοπουλο αλλά θέλω να έχω και μια δεύτερη γνώμη αφού απλά δεν τον εμπιστεύομαι τον κύριο..
-
Καταρχήν να ξεκαθαρίσουμε κάτι. Δεν υπήρξε κατά την αγορά παρακράτηση κυριότητας που να απαιτεί τώρα άρση της παρακράτησης. Το αυτοκίνητο είναι στο όνομα της Brainwash και η Olgak7 είναι απλός χρήστης του αυτοκινήτου γαι το διάστημα που διαρκεί η 'σύμβαση παραχώρησης χρήσης'. Αυτά τουλάχιστον ισχύουν τώρα αλλά δε νομίζω να διαφέρει σημαντικά η περίπτωση της Olgak7.
Για περισσότερες λεπτομέρειες στο θέμα 'αυτοκόλλητο' στο forum του smartmania
Μεταβιβαση κυριότητας διαφημιστικου smart