-
προφανώς και πρόγραμμα χωρίς εκκεντροφόρους είναι δώρο-άδωρο. Απλά μικροβελτιώνει λεπτομέρειες (οικονομικής λειτουργείας....) αν συνοδευτεί με εισαγωγή-εξαγωγή...
Το δε ανάποδο (=εκκεντροφόροι χωρίς πρόγραμμα) είναι σα να θες να ξεδιψάθεις πινοντας νερό από μικρό ποτύρι
-
manθο 27σεπτεμβρη μαλλον πεταω...κανονισε τη πορεια σου!
-
don't worry.
-
Ακούστε τι πείραμα κάνω αυτήν την στιγμή:Μου κάνει κάτι κομπιάσματα στα χαμηλά κυρίως και με σταθερό γκάζι.Επειδή αυτό μου παρουσιαζόταν και πιο παλιά άλλαξα αισθητήρα υποπίεσης.Τώρα τι έκανα.Πήρα τον παλιό μου τον έπιασα με tire up κάπου κοντά στον άλλο και έβαλα σε αυτόν την φίσα!Το αυτοκίνητο δουλεύει καλά! Τι μπορεί να φταίει? Υποτίθετε ότι ο παλιός αισθητήρας είναι χαλασμένος!!
-
δρακουλεια εκανες...40ευρω εχει ο καινουργιος.
ισως επειδη ο παλιος να διαβαζει καθαρο αερα απο τη μηχανη ενω αυτος που εχεις πανω ειναι κατα 100% μες στη βρωμα και τα λαδια...μανθο για το προγραμμα στο λιολιο που ελεγες το ηλεκτρικο γκαζι πλεον εχουν μαθει και το γαργαλανε και αλλοι.συμφωνω οτι ο λιολιος ηταν ο πρωτος αλλα πλεον δεν ειναι ο μονος...
ο μακης-frapeole εβαλε μπουμπη reprofile με προγραμμα και γαργαλημα στο γκαζι επανω βορεια και σε πολυ καλα λεφτα καθως αυτο το προφιλ του μπουμπη δε θελει γραναζια...
το εχω δει και σε κανα δυο ξαρα αυτο το σεναριο αλλα εχω σοβαρες υποψιες οτι δε παει καθολου καλα σε σχεση με εκκεντρφορους απο 106 που θα βαλω εγω(ή λες να τους εχει ηηδη βαλει?? )
-
Αυτό που μόλις έκανες, είναι να βάλεις τον εγκέφαλο σε 'Safe Mode'. Γι΄αυτό και δουλεύει 'σωστά'. Αυτή την στιγμή δουλεύει με ένα αποθηκευμένο χάρτη ασφαλείας που προστατεύει τον κινητήρα.
-
Ο χρήστης Sidobre έγραψε:
Αυτό που μόλις έκανες, είναι να βάλεις τον εγκέφαλο σε 'Safe Mode'. Γι΄αυτό και δουλεύει 'σωστά'. Αυτή την στιγμή δουλεύει με ένα αποθηκευμένο χάρτη ασφαλείας που προστατεύει τον κινητήρα.ρε καρμπυρατερ και παλι καρμπυρατερ με τα ζιγκλερακια στο χερι...
αει σηχτιρ πια...χαρτες παραχαρτες.... -
Ο χρήστης pskarm έγραψε:
μανθο για το προγραμμα στο λιολιο που ελεγες το ηλεκτρικο γκαζι πλεον εχουν μαθει και το γαργαλανε και αλλοι.συμφωνω οτι ο λιολιος ηταν ο πρωτος αλλα πλεον δεν ειναι ο μονος..
Μια παρατήρηση:
Ολοι βάζουν 'Κονσέρβα' που τους την δίνει ο προμηθευτής τους.
Τον μόνο που έχω δεί να φιάχνει πρόγραμμα βάση του μοτερ είναι ο Λιόλιος. Μακάρι να υπάρχουν κι'άλλοι. -
το παιδι αυτο εφτιαξε προγραμμα στη σαλλονικα με εκκεντροφορους μπουμπη(ασσυμετροι οπως μαμα) εξατμιση ραλλυ και το προγραμμα οπως μου ειπε το εφτιαξαν πανω στο δυναμομετρο κανοντας γυρω στις 10 δυναμομετρησεις μεχρι να το τελειοποιησουν....
τωρα βεβαια και σε αυτο πιστευω παιρνει πολυ συζητηση του πως που ετσι γιουβετσι...εν τελει αν ξερεις τη δουλεια του αλλου και τον εμπιστευεσαι το πολυ ψαξιμο κανει κακο....
ψαχνεις το δεντρο και χανεις το δασος. -
Αυτό που μόλις έκανες, είναι να βάλεις τον εγκέφαλο σε 'Safe Mode'. Γι΄αυτό και δουλεύει 'σωστά'. Αυτή την στιγμή δουλεύει με ένα αποθηκευμένο χάρτη ασφαλείας που προστατεύει τον κινητήρα.Μάλιστα.Τον αισθητήρα τον έχω βγάλει και τον έχω καθαρίσει πρόσφατα.Δεν μπορώ να καταλάβω τι μπορεί να φταίει. !
Καμία πρόταση για το τι να κάνω? -
Αυτό που μόλις έκανες, είναι να βάλεις τον εγκέφαλο σε 'Safe Mode'. Γι΄αυτό και δουλεύει 'σωστά'. Αυτή την στιγμή δουλεύει με ένα αποθηκευμένο χάρτη ασφαλείας που προστατεύει τον κινητήρα.Σωστός
Μάλιστα.Τον αισθητήρα τον έχω βγάλει και τον έχω καθαρίσει πρόσφατα.Δεν μπορώ να καταλάβω τι μπορεί να φταίει. !
Καμία πρόταση για το τι να κάνω?Αυτοί οι αισθητήρες δεν χαλάνε ποτέ - εκτός αν τον σπάσεις. Το πρόβλημα δεν ξέρω αν λύνεται φθηνά στο αμάξι σου - TPS (throttle position sensor) δείχνει που είναι το πεντάλ του γκαζιού. Συνήθως βρίσκεται στην άκρη του άξονα της πεταλούδας και χαλάει στο σημείο που κρατάς το γκάζι στο ταξίδι (εκεί κάνει κενά γιατί φθείρεται).
Πρέπει να σου δίνει από 0-5V συνεχόμενα χωρίς κενά στον έλεγχο (από μηδέν ως τέρμα γκάζι).
-
Επειδή στον map sensor του 206 είναι ενσωματωμένος και ο αισθητήρας θερμοκρασίας, έχω την αίσθηση ότι χαλάει αυτός... Οπότε μάλλον δεν την γλυτώνει την αλλαγή....
-
Ο χρήστης leonp έγραψε:
Αυτοί οι αισθητήρες δεν χαλάνε ποτέ - εκτός αν τον σπάσεις. Το πρόβλημα δεν ξέρω αν λύνεται φθηνά στο αμάξι σου - TPS (throttle position sensor) δείχνει που είναι το πεντάλ του γκαζιού. Συνήθως βρίσκεται στην άκρη του άξονα της πεταλούδας και χαλάει στο σημείο που κρατάς το γκάζι στο ταξίδι (εκεί κάνει κενά γιατί φθείρεται).
Πρέπει να σου δίνει από 0-5V συνεχόμενα χωρίς κενά στον έλεγχο (από μηδέν ως τέρμα γκάζι).
Δηλαδή να το βάλω στον υπολογιστή και να δώ αν θα μου δείχνει τέτοιο σήμα?Το παράξενο είναι γιατί να λειτουργεί μια χαρά με τον αισθητήρα στο 'κενο'?
-
Ο χρήστης GIANNIS206 έγραψε:
Το παράξενο είναι γιατί να λειτουργεί μια χαρά με τον αισθητήρα στο 'κενο'?Γιατί δεν τον διαβάζει καθόλου (κοινώς τον παρακάμπτει)...
-
Το παράξενο είναι γιατί να λειτουργεί μια χαρά με τον αισθητήρα στο 'κενο'?
Γιατί δεν τον διαβάζει καθόλου (κοινώς τον παρακάμπτει)...
Αυτό Τάσο προφαβώς έχει τα μειονεκτήματά του ως προς το μίγμα που πρέπει να υπολογίσει ο εγκέφαλος..
-
Ο χρήστης GIANNIS206 έγραψε:
Δηλαδή να το βάλω στον υπολογιστή και να δώ αν θα μου δείχνει τέτοιο σήμα?Το παράξενο είναι γιατί να λειτουργεί μια χαρά με τον αισθητήρα στο 'κενο'?
Το μετράς με πολύμετρο αφού βάλεις 2 συρματάκια μέσα στη φίσα ΠΡΟΣΕΚΤΙΚΑ. Είναι πιο εύκολο αν κάποιος πατάει το γκάζι μέσα στο αυτοκίνητο (σβηστή μηχανή ανοικτός διακόπτης). Στο χόντα είναι 0-5 βολτ, το σημαντικό είναι να μην έχει κενά και πηδάει η ένδειξη.
Το πιθανότερο όταν σου κάνει τέτοιες διακοπές (σε συγκεκριμένο μικρό άνοιγμα του γκαζιού) είναι το TPS γιαυτό κοίταξέ το πρώτο και μετά τα άλλα.
-
+1
Καλύτερα θα ήταν αν σου έλεγε 'χαλασμένο map' και δεν ξεκινούσε;
:roll: -
Ο χρήστης leonp έγραψε:
+1
Καλύτερα θα ήταν αν σου έλεγε 'χαλασμένο map' και δεν ξεκινούσε;
:roll:Τρεις έχω από δαύτους....κάποιος θα μου το ξεκινούσε!!
-
απο αυριο εντυπωσεις...
οι πρωτες-
το αμαξι δε βαραει πειρακια οπως πριν
μαλλον ειναι αληθεια αυτο που μου ελεγαν οτι καιει λιγοτεροχαμηλα ως 3 ισως να πηγαινει και λιγο χειροτερα.
αποο εκει και πανω δυναμη και καπου σιτις 5 αρχιζει το παρτυ αφου πριν τα εφτυνε και τωρα αρχιζει να δινει.
κακο? ο κοφτης μολις 6900σαλ!!!
αμα θες τον αανεβαζουμε πιο μετα. δες το πρωτα ετσι - η απαντηση του μηχανικου....
μα καλα τοσο πολυ με φοβουνται???
ειμαι καλο παιδι δε θα βαραω συνεχεια κοφτες....σας παρακαλω ανεβαστε το ...βασικα ο μονος λογος που θα τον ανεβασω σιγουρα καποια στιγμη ειναι η κ5 στα μεγαρα και οι στροφες στο χωριο μου που στις πιο πολλες ξεψυχαγε με 3η...
ααα επισης αλλο ενα κακο. 3η 150 με το κοφτη αυτο
καταραμενο 14/60 πρεπει να σε βαλω.επισης το αμαξι κανει ενα απειροελαχιστο κομπιασμα καποιες φορες στις 6-6200 το οποιο μαλλον εινα καποιο μπαγκ-εξτρα ασφαλιστικη δικλειδα του εγκεφαλου πριν το μαμα κοφτη. το ειχα παρατηρησει και σε αλλο 206.
επισης γκαζι ..... που δεν ειναι αναισθητο πλεον.για τα λεφτα που εδωσα μαλλον Best value einai η μετατροπη...
-
...μεγειές... μεγειές...
Τα πάντα για το Peugeot 206