-
eσυ να μας εντυπωσεις απο την ομορφη πεντελη...
thanks για κορωνοπηνιο..με γλυτωσες απο αρκετο ψαξιμο!!!
το πηρα απο αλεξανδρο τελικα 14.60! -
14/60.
Πολύ σωστή επιλογή φίλτατε Παναγιώτη.Εντυπώσεις από Πεντέλη να πάμε να έχουμε παρέα...
-
ασε να πεσεις σε κανα γκρεμο και να το εχω κριμα στο λαιμο μου
-
-
Ενταξει το αμαξι εστριβε γαματα. Όσο κουλος και αν ειναι ο Παναγιωτης ( πλακα κανω!!) εμπαινε τρομερα!
Ακριβεια και σωστος ελεγχος! Α και φρεναρες!! -
αυτο που μου εκανε φοβερη εντυπωση ειναι οτι ακομα και ενας καρασχετος σα τον αλεξανδρο (χεχε ανταποδιδω) καταλαβε αμεσως το μαζεμα του κωλου που επιτευχθηκε με τις ραβδους στρρεψεως...
δηλαδη μονος του μου επισημανε ποσο εντυπωση του εκανε οτι οταν εφευγε ο κωλος μαζευοταν με τη μια και χωρις πολλα πολλα. σε καμια πριπτωση (2μηνες ποσο τις εχω>???) δεν εχει χρειαστει να κανω σε υπερστροφη και δευτερο αναποδο απο την αλλη...φευγει?μια τσακ και στη θεση του. ενω πριν ακομα και με τα πραγματα που φοραω υπηρχαν φορες σε πολυ οριακες καταστασεις που τον ειχα χασει και με χεζοβολαρεν τροπο το κωλο και ειχα κανει 2και 3 αναποδα για να ισιωσω...
χαρακτηριστικα πριν 2 βδομαδες μου γυρισε(ειχα και λαθος πιεσεις) στη κατεχακη κατεβασμα με 140... εμενα μου βγηκε το σκατο εκεινη τη στιγμη
με το που ενιωσα το ελαφρωμα πισω. το αμαξι μαζευτηκε χαλαρα και χωρις καμια υπερβολη στις αντιδρασεις του σε σημειο που ντρεπομουν που φοβηθηκα μετα!!!!!
βεβαια δεν εχει το feddback Που περιμενα σε αισθηση αλλα και παλι δε μπορω να εχω παραπανα πολλα πλεον απο το αμαξι....θεωρω οτι το αμαξι μου θυμιζει αρκετα σε καποιους τομεις-καταστασεις το ραλλυ 1.6 8ν στο οποιο διδαχτηκα τα μυστικα της γρηγορης οδηγησης απο ενα παλιο φιλο . με μεταλλικα συνεμπλοκ εμπρος-πισω και ελαφρωμα λιγο πισω θα ειναι ακριβως ιδιο νομιζω αλλα γερασαμε και πλεον δεν ειμαστε για τετοια...
-
[/quote]αλλα γερασαμε και πλεον δεν ειμαστε για τετοια...[/quote]
Ναι ναι σε πηραν τα χρονια!!! -
ερωτηση...
ποσο απεχει ρε μιλτο το Min με το Max στο δεικτη λαδιου?
καπου το ειχες ξαναπει αλλα δε θυμαμαι που!!!!τη κυριακη τσεκαρα λιγο λαδια και μετα απο 10000χλμ με τα μοτουλ ημουν στα 2/3 του δεικτη ενω ειχε σβησει το ενα κουτακι στο δεικτη λαδιου τον ηλεκτρονικο(για αυτο και ανοιξα καπο )
ποσο ειναι αυτο???παντα απο τη πρωτη φορα που το πηρα ο δεικτης οταν αλλαζω λαδια (ανα10000χλμ) ειναι κατω απο Max και πανω απο τη μεση...
-
Ο χρήστης pskarm έγραψε:
ερωτηση...
ποσο απεχει ρε μιλτο το Min με το Max στο δεικτη λαδιου?
καπου το ειχες ξαναπει αλλα δε θυμαμαι που!!!!τη κυριακη τσεκαρα λιγο λαδια και μετα απο 10000χλμ με τα μοτουλ ημουν στα 2/3 του δεικτη ενω ειχε σβησει το ενα κουτακι στο δεικτη λαδιου τον ηλεκτρονικο(για αυτο και ανοιξα καπο )
ποσο ειναι αυτο???παντα απο τη πρωτη φορα που το πηρα ο δεικτης οταν αλλαζω λαδια (ανα10000χλμ) ειναι κατω απο Max και πανω απο τη μεση...
Eχω παρατηρησει οτι οταν κατεβαινει ενα κουτακι, αντιστοιχει σε 150 περιπου ml. Ισως παει το πολυ εως 200 ml.
-
Μπα προσθεσα παραπανω νομιζω...
αν ειναι να εχει καψει 200ml σε 10000χλμ θα ειμαστει για φωτο στο vwclub μετα -
Εμένα κάθε 8 - 10.000 χλμ που αλλαζω λαδακια η σταθμη δεν εχει κουνηθει ποτε απ το max. Παρόλο το σκισιμο που τρωει δεν καιει τιποτα!
Τελικα παιζει μεγαλο ρολο το καλο στρώσιμο αλλα και το πως σκιζεις ενα μοτερ ( καλο ζεσταμα αλλα και οχι απ ευθειας σβησιμο)! -
pssssst
πειρακια σου βαραει??
ουτε μενα εκαιγε με 20000χλμ λαδια ουτε πειρακια βαραγε...
να σεδω μετα απο αλλα 40000χλμ και αμα το σκιζεις και στη πιστα τη θα κανει το δυσμοιρο...ζεσταμα και κρυωμα κανω παντα και εγω...στρωσιμο το προσεξα.
το λαδι το καψε για αλλους λογους μαλλον.
επισης οπως εχει χιλιοειπωθει μοτερ που δε καιει χιλιοστο λαδι δεν ειναι και καλο τελειως.δειχνει σφιχτη συναρμογη που σε ενδεχομενο σκισιμο με το λαδι να μην αποδιδει -ειτε λογω του οτι θελει αλλαγμα ειτε λογω του το εχει καταρευσει επειδη εσυ γυρνας καναδυο ωρες στη πιστα- εκει θα εχεις μεγαλυτερη φθορα απο καποιον που καιει και λιγακι...σωστα μιλτο??οεο?
-
εχεις τα δίκια σου!!!
-
Είναι αδύνατο να μην κάψεις λάδι. Τα πιστόνια όταν κατεβαίνουν αφήνουν φιλμ λαδιού πίσω τους και όταν ανεβαίνουν σπρώχνουν ένα μέρος του φιλμ σαν λάδι στον χώρο καύσης και καίγεται. Όσο πιο παχύ στρώμα φιλμ αφήνει τόσο λάδι σπρώχνει και καίει. Αυτό είναι πάντα σε συνάρτηση με τις ανοχές των ελατηρίων των πιστονιών και με το ιξώδες του λιπαντικού (το υπερβολικά λεπτό λάδι μπορεί να αφήνει πολύ λάδι στους κυλίνδρους για κάψιμο και το υπερβολικά παχύ λάδι να προκαλεί αναπηδήσεις των ελατηρίων πιστονιών πάνω στο παχύ στρώμα λαδιού και να καίει πολύ περισσότερο κι από ότι θα έκαιγε με το υπερβολικά λεπτό).
Υπάρχουν και άλλοι παράγοντες που παίζουν ρόλο στο κάψιμο του λαδιού, αλλά δεν είναι επί του παρόντος.Επίσης όσο πιο ψηλά ανεβάζεις τις σαλ τόσο πιο πολύ λάδι σπρώχνεις για κάψιμο. Όσο πιο κοντή σχέση έχεις στο σασμάν τόσο πιο πολύ λάδι θα κάψεις ανά χιλιόμετρο (γιατί οι σαλ θα είναι περισσότερες από ότι με μακρύτερη σχέση). Γι αυτό και τα κοντά διαφορικά καίνε περισσότερο λάδι από ότι τα μακρυά (σε γενικές γραμμές γιατί έχει άμεση σχέση και με τον τρόπο οδήγησης). Αν το πας 'λίμα' επί 500χλμ δεν αποκλείεται να δεις και κατανάλωση 1 λίτρου από εκεί που συνήθως θα έβλεπες πχ 100ml... Είναι απολύτως φυσιολογικό.
-
λοιπον τελικα συμφωνα με μιλτο το μιν-μαξ ειναι 1.5λιτρο και λιγο λιγοτερο υποπτευομαι (ο μηχανικος μου ειπε 1) ...
εμενα ηταν 2/3 αρα το πολυ να ειχε καψει 0.5λιτρο σε 10000+χλμ και μια μεγαρα και μπολικο σκισιμο κατακαλοκαιρο τα μοτουλ...
και απο οτι θυμαμαι δεν το ειχα στο μαξιμουμ οταν τα αλλαξα αλλα ελαχιστα πιο κατω...οποτε ειμαι οκ.υ.γ. το τι καντηλια και κοριδια ακουσα απο μηχανικο οταν ειδε τα αμσοιλ .
πως βρωμαει ετσι τουτο(οντως πολυ βρωμα για λαδι) και που τα βρηκες και ποιος σε δουλευει θυμα κλπ κλπ...
αλλα ελπιζω πισω να εχει η αχλαδα την ουραεπισης αλλαξα υγρα φρενων και χρειαστηκα 0.5 λιτρο και οχι 1 και 1+ που ελεγαν πολλοι!!!!!!!!!
αποτελεσμα μου εχουν ξεμεινει 2 κουτακια motoul rbf -
ebala και ελφ βαλβολινες διαφορες σαζμαν δε προλαβα να δω...
παντως στα φρενα εχω διαφορες...η νεκρη διαδρομη στην αρχη μειωθηκε παρα πολυ. σε αισθηση αναβαθμιστηκαν. επισης τα τακακια μου εχουν το πολυ 5000χλμ οποτε λογικο τελικα να ειχα χαλια αισθηση τοσο καιρο με τα βρασμενα παλια υγρα και τελειωμενα τακακια...
το κακο ειναι οτι ειδα οτι οι δισκοι μου ηταν μελανιασμενοι απο τα μεγαρα...
διαφορες στα φρενα δεν εχω δει κατι κακο ουτε στραβωμενοι ειναι...
φοβαμαι ομως αν εχουν τιποτα προβλημα...λετε να στρωσουν με ενα καινουργιο σετ τακακια και ενα καλο ξεκαπνισμα!!!! -
Αφου ελυσα ολον τον πισω αξονα για να δω απο που ακουγεται ενας θορυβος γκλαν-γκλουνγκ κλπ,ολα ηταν σωστα στη θεση τους.
Αρα καταληξαμε στο συμπερασμα οτι προκειται για το αριστερο σινεμπλοκ, που ειναι και λιγο φθαρμενο.
Ο θορυβος αυτος ακουγεται στα ξεκινηματα κυριως, οταν παιρνει(αν παιρνει) οριζοντια μετατοπιση ο πισω αξονας.
οι λυσεις τωρα που προτεινονται ειναι οι εξης:
1)Αντικατασταση των σινεμπλοκ με καινουρια ιδιου τυπου.
2)Αντικατασταση με μεταλλικα της peugeot sport.
3)Αντικατατσαση με πιο σκληρα απο τεφλον φτιαγμενα στον τορνο!Τι λετε για τις περιπτωσεις 2 και 3 ??
-
το 3 αν το κανεις θα στα πληρωσω εγω...
να τα δοκιμασεις εσυ και μετα να ακολουθησω εγω...
αν μπορεις να κανεις τετοιο πραγμα θα σε προσκυνησω...ηδη εχω στειλει τα ψαλιδια να τους περασουν τεφλον συνεμπλοκ εμπρος...
το μονο που φοβαμαι στο τεφλον ειναι η αντοχη στο χρονο . δες τα powerflex Που ειναι βεβαια πολυουρεθανη αλλα εχει ιδια βαση σαν υλικο με τεφλον ποσο σουπα γινονται μετα απο 40-50000χλμ.....
πιστευω οτι τεφλον θα κοπαναει πιο λιγο απο μεταλλικα της πεζοσπορτ...σε αγωνιστκα τι εχεις δει σπυρο...
σκ εχει αιγειρα με μαυρο 206...ετοιμασου!
-
Παναγιώτη εάν βάλεις στα ψαλιδιά σινεμπολκ από τεφλον δεν νομίζω να υποφέρετε το car σου ...
Το τεφλον δεν έχει ελαστικότητα καθόλου... τι αλουμινένια τι τεφλον η διάφορα πολύ μικρή...
Τι δαγκάνες φοράς? -
δε θυμαμαι ρε νικολα... ειναι ααπο 307 1.6 αυτο ξερω σιγουρα.
283χ26 η δισκοπλακα...αν ξαναβγαλω ροδα που θα κοιταξω για κωδικο ?
το τεφλον ειναι σιγουρα λιγο καλυτερο σε κραδασμους απο το αλουμινιου...
το θεμα αν τη διαφορα τη βλεπεις...
Τα πάντα για το Peugeot 206