-
Σε χαμηλωμένο ελατήριο ό,τι αμορτισέρ και να βάλετε θα κοπανάει στις λακούβες. Οπότε αυτό δε το καταλογίζω ως μειονέκτημα των Koni. Για Koni κίτρινα μιλάμε έτσι; Η ρύθμισή τους είναι για rebound ή για bound; Εύχομαι για rebound γιατί οι ράβδοι-αντιστρεπτικές αυτό χρειάζονται.
-
Στα koni τα κίτρινα ρυθμίζεται μόνο το rebound.
-
Ο χρήστης nik_marin έγραψε:
Στα koni τα κίτρινα ρυθμίζεται μόνο το rebound.Στους 4Τ ειχαν γραψει στην βελτιωση του c2 vts πως τα κονι κιτρινα ειναι ρυθμιζομενα και ως προς τα 2 δλδ bound-rebound.
-
dhladh spyro ta dika soy de ksereis ti einai??
-
Ο χρήστης S3 έγραψε:
Στους 4Τ ειχαν γραψει στην βελτιωση του c2 vts πως τα κονι κιτρινα ειναι ρυθμιζομενα και ως προς τα 2 δλδ bound-rebound.
Μάλιστα... Μήπως απλά ρυθμίζονται ταυτόχρονα bound-rebound κατά βούλησιν της Koni;
-
ΕΕΕ ψιτ....Αρχίζετε να με μπερδεύετε.....
-
Ο χρήστης pskarm έγραψε:
dhladh spyro ta dika soy de ksereis ti einai??Φυσικα και ξερω, ειναι αυτο που ειπα παραπανω.
Απλα το ανεφερα ως επιχειρημα, για να μην λετε οτι τα βγαζω απο το μυαλο μου.
Εγω σαν αισθηση εχω οτι σκληραινει περισσοτερο στην συμπιεση παρα στην αποσβεση οταν τα ρυθμιζω. -
Ο χρήστης Miltellas έγραψε:
Στους 4Τ ειχαν γραψει στην βελτιωση του c2 vts πως τα κονι κιτρινα ειναι ρυθμιζομενα και ως προς τα 2 δλδ bound-rebound.
Μάλιστα... Μήπως απλά ρυθμίζονται ταυτόχρονα bound-rebound κατά βούλησιν της Koni;
Ετσι ειναι.
Αναλογα ποσες μοιρες θα στριψεις τη βαλβιδα, θα εχεις υποτιθεται το αναλογο αποτελεσμα. -
Σπύρο, πιστεύεις ότι με αλλαγμένες τις ράβδους και την αντιστρεπτική πίσω το rebound θα είναι αρκετά δυνατό για να κρατάει την σφαλιάρα; Εσύ πώς το αισθάνεσαι το πίσω μέρος; Με τί ρυθμίσεις έχεις παίξει;
-
milto καμια σχεση... οσο καλο και να ειναι το κονι καλυτερο απο το πεζο σπορτ δεν ειναι. το οποιο στηνα ρχη ηταν κορυφη και κραταγε μια χαρα το κωλο με τη βοηθεια της 22αρας και 19.5 ραβδους.
με το που μαλακωσε ομως πιαστο αυγο και κουρευτο...ενω τωρα με ραδβους ηρθε στα ισια του. βεβαια και παλι λαθος ειναι αυτο που εχω κανει το ξερω πολυ καλα καθως τωρα εχω ραβδους δεν εχω αμορτισερ τελεια αλλα που θα παει θα το διορθωσω και αυτο.. -
Με στεναχώρησε πάντως που μαλάκωσαν τα πίσω. Δεν θα έπρεπε. Τα Record SP για παράδειγμα μαλάκωσαν (ενοχλητικά ίσως αλλά σαφώς αποδεκτά) μετά τα 2 χρόνια - και μιλάμε για τα απόλυτα φτηνά αμορτισέρ. Για του RC δεν ξέρω ακόμη.
-
μιλτο μαλακωσαν μετα απο 18000χλμ ασχημης οδηγησης στην λακουβοαθηνα με καμια 150αρια γυρους σε πιστα και λιγο φορτωμα.
για να καταλαβεις το σκ το ειχε παρει ο πατερας μου το αμαξι και οταν γυρισαν ηταν καφε ολο. ρε σεις τους λεω τι κανατε.???????????
να μωρε χαθηκαμε στην ακρατα σε κατι κωλοδρομους και μπηκαμε σε ενα χωματοδρομο που ηταν αδιεξοδο και τελικα γυρισαμε πισω.
πολυ κοπαναει ρε παιδακι μου αυτο το πεζο...αντε μετα να βγαλεις ακρη!επισης ειμαι σιγουρος οτι αν ειχα βαλει ραβδους απο την αρχη(οπως μου ελεγε ο τασος) θα ειχαν αντεξει παραπανω...
επισης το οτι μαλακωσαν δε παει να πει οτι δε δουλευαν αλλα αμα εχεις συνηθισει μετα σου κακοφαινεται και η παραμικρη κλιση ... -
Αν και δεν έχω 206 σκέφτομαι για αυτά που λέτε περί σφαλιάρας...
Προφανώς εννοείτε ότι φεύγει πίσω αν αφήσετε απότομα την ώρα που είστε φορτισμένοι μέσα στην στροφή.
Παρόμοιο πρόβλημα με παλαιότερα corolla.
Η συμπεριφορά αυτή μπορεί να οφείλεται στα εξής κατά την ταπεινή μου άποψη:
- Αργή επαναφορά
- Αλλαγές στη γεωμετρία
- Η 'παθητική τετραδιεύθυνση', δλδ η ευκαμψία των πίσω υστερούντων ή του σημείου στηριξής των οδηγεί σε επέκταση των ορίων στριψίματος πέρα από το φορτίο που μπορεί να διαχειριστεί ο πίσω άξονας αν γίνει μεταφορά φορτίου εμπρός.
- Μεγάλη μεταφορά φορτίου εμπρός.
Το 4 δεν πολυπαίζει γιατί απότι μου έχουν πει με επιπλέον βάρος πίσω η κατάσταση χειροτερεύει.
Χρειάζεστε κάποια λύση η οποία να αυξήσει το κράτημα πίσω όταν έχετε λιγότερο φορτίο.
Υπάρχουν 2 λύσεις. Η μία είναι να μειωθεί το κράτημα εμπρός ή να αυξηθεί το πίσω. Επιπλέον οποιαδήποτε μείωση των μεταφορών φορτίου θα ήταν επιθυμητή.Μία λύση είναι να χαμηλώσετε περισσότερο πίσω. Αυτό θα αυξήσει την σταθερότητα του πίσω μέρους.
Άλλη λύση είναι να αυξήσετε την σύγκλιση πίσω. Αυτό σίγουρα θα το κάνει πιο σταθερό πίσω.
Για κάμπερ δεν μπορώ να εκφράσω γνώμη. Θέλει δοκιμές. Προοπτικά όμως μία μικρή αύξηση πίσω θα αύξανε το turn-in και ίσως αύξανε και το κράτημα μέσα στη στροφή.
Η αντιστρεπτική εμπρός μειώνει το βούτηγμα εμπρός, μειώνει και το κράτημα εμπρός (διότι σηκώνει τον εσωτερικό τροχό εμπρός) αλλά ταυτόχρονα δεν σηκώνεται ο πίσω εσωτερικός, ενώ με την μείωση των κλίσεων έχετε και μικρότερη μείωση του κάμπερ πίσω που δημιουργούν οι κλίσεις εμπρός. Γενικά θα έλεγα ότι πρόκειται για μία win-loose situation.Κανονικά η αλλαγή των ράβδων που παίζουν το ρόλο της αντιστρεπτικής πίσω δεν πρέπει να έχει καλά αποτελέσματα. Αυτό διότι μειώνετε την έκταση του πίσω εσωτερικού και επιπλέον μετατρέπετε την πίσω ανάρτηση σε ημιάκαμπτο όσο αυξάνετε την σκληρότητα.
Μία καλή λύση είναι πιστεύω η αύξηση της σκληρότητας της ράβδου πίσω που παίζει το ρόλο του ελατηρίου, αφήνοντας τις νορμάλ ράβδους που παίζουν το ρόλο της αντιστρεπτικής (για να μην πω και πιο μαλακές δλδ...). Αν βάλετε και την σύγκλιση που λέγαμε και το χαμήλωμα τότε μπορεί να καταλήξετε και υποστροφικοί.... Και τότε κοιτάμε να αυξήσουμε το κράτημα εμπρός που είναι πιο εύκολο
Επιπλέον μία καλή λύση είναι να καταργηθεί η τετραδιεύθυνση με σκληρότερα σινεμπλόκ. Θα κοπανάει μάλλον όμως περισσότερο στις λακούβες...
Δεν ξέρω αν συμφωνείτε...
-
Ο χρήστης Miltellas έγραψε:
Σπύρο, πιστεύεις ότι με αλλαγμένες τις ράβδους και την αντιστρεπτική πίσω το rebound θα είναι αρκετά δυνατό για να κρατάει την σφαλιάρα; Εσύ πώς το αισθάνεσαι το πίσω μέρος; Με τί ρυθμίσεις έχεις παίξει;Με αλλαγμενες ραβδους στα 20 mm πιστευω θα δουλεψει τελεια το κονι πισω.
Και αυτο γιατι ειναι τοσο σφιχτο το αμορτισερ, που ακομα και με 19ρες δεν σε προβληματιζει στο πλακωμα.
Μονο στην πολυ πιεση, πχ Μεγαρα, αποζητας τις 20ρες.Σε ρυθμο ενα κλικ κατω και σε δρομο μπορω να ζησω και ετσι.
Ειναι βεβαια υποκειμενικη η αισθηση, πχ εσενα μπορει να σου φαινεται μαλακο και για το σουπερ μαρκετ, αλλα εχοντας και πριν την εμπειρια με τα sachs, το αμαξι πισω δεν δουλευε, παταγε στο γαμο του καραγκιοζη, ενω τωρα ειναι οκ με τα κονι.
Οταν φευγει το πισω μερος φευγει γλυκα, αλλα σαν ενας αξονας, δεν με εχει προβλξματισει,σφαλιαρα ειχα μονο με τα νορμαλ αμορτισερ. Με τα κονι ποτε δεν εχω αντιμετωπισει σφαλιαρα.
Βεβαια αυτο οφειλεται και στην ισορροπια που δινουν μπρος πισω οι 20.6 αντιστρεπτικες.
Για μενα το ιδανικο στησιμο με τα κονι ειναι γυρω στις 120 μοιρες μπροστα(λιγο πριν τη μεση σκληροτητα) και πισω 1/3 στροφες με 20ρες ραβδους.
Δε νομιζω οτι θα ειναι μακρια απο το πεζω σπορτ στησιμο με ιδιες αντιστρεπτικες.Αν προλαβω τις ραβδους πριν τα μεγαρα, θα το αποδειξω αυτο, αλλα και ετσι δεν εχω προβλημα να κοντραρω τον Πανο.
Αυτος θα ιδρωνει να το κρατησει στις στροφες, ενω εγω θα μπαινω με τον αγκωνα στο παραθυρο
(just kidding) -
nai alla θα εισαι 3 στροφες πισω................................................
και ΔΕ ΚΑΝΩ ΠΛΑΚΑ....
ΧΑΧΑΧΑWALKER ΣΤΟ 206 δεν ειναι ετσι απλα...
γεωμετρια πισω δε πειραζεται τιποτα.
εχει επισης 4 συνεμπλοκ οποτε στο 206 δεν υπαρχει παθητικη τετραδιευθυνση. μαλλον παθητικη αναισθησια εχει ο κωλος απο μαμα... -
Ο χρήστης pskarm έγραψε:
nai alla θα εισαι 3 στροφες πισω................................................
και ΔΕ ΚΑΝΩ ΠΛΑΚΑ....
ΧΑΧΑΧΑκατσε να δουμε....
-
kala κατσε να παμε βασικα...ελεγα για αυτη τη πεμπτη αλλα με τοση ζεστη ειναι μαμακια...
-
Koni (ρυθμιζόμενα σκληρ.) ή record sp Τί θα λέγατε;;;
Η κόνι δίνει και για πίσω. Ετσι δεν είναι;
Αν ισχύει αυτό, λογικά δε θα δουλεύει καλύτερα και πιό αξιόπιστα; ή όχιΑλλά....Κάπου είχα διαβάσει ρε για το κιτ της κόνι οτι δε δουλεύει και τόσο καλά... αληθεύει; γιατί μπορεί να το είχε γράψει αυτό; Να πάρει δε θυμάμαι πού ήταν........
-
Ο χρήστης giannos έγραψε:
Koni (ρυθμιζόμενα σκληρ.) ή record sp Τί θα λέγατε;;;
Η κόνι δίνει και για πίσω. Ετσι δεν είναι;
Αν ισχύει αυτό, λογικά δε θα δουλεύει καλύτερα και πιό αξιόπιστα; ή όχιΑλλά....Κάπου είχα διαβάσει ρε για το κιτ της κόνι οτι δε δουλεύει και τόσο καλά... αληθεύει; γιατί μπορεί να το είχε γράψει αυτό; Να πάρει δε θυμάμαι πού ήταν........
Iσως αναφερεσαι στη βελτιωση του πουντο στο 0-100-0, οπου ειχαν δοκιμασει το κιτ της κονι και το κιτ της tein νομιζω.
Απλα ειπαν πως το κιτ της κονι ταιριαζει καλυτερα για τους ελληνικους δρομους, ενω της tein ειναι πολυ σκληρο.Τα πισω επισης ρυθμιζονται.
Το πλεονεκτημα με τα κονι ειναι οτι ειναι επισκευασιμα, οποτε μπορεις να παιξεις με τα λαδια τους και τα εμβολα τους, φτιαχνοντας πιο σκληρο ή μαλακο αμορτισερ.
Επισης απο θεμα αντοχης δε συγκρινονται με τα record. -
guys πηρα κορωνοπηνιο.... Αντε να μπει πανω να δουμε....
Pskarm εχεις σχεση με Νερατζα?? Ειδα τυχαια μια φωτο του τουτου σου εξω απ τον Πλατη!Παιζει να βαλω το κιτακι με τα ενισχυμενα κομπλερ και ελατηρια της PS.
Θα σκληρηνει πολυ το σαζμαν μου παν οποτε το σκεφτομαι? Εχεις κανεις εμπειρια??
Τα πάντα για το Peugeot 206