-
Ο χρήστης REALZEUS έγραψε:
α μπραβο..σωστα τα ειχα βρει δηλαδη..και αυτο με τα 120?? παίζει για την ακριβεια 117??
Επειδή το είχα (206XS/1600/16V) το είχα ψάξει λίγο το θέμα μαζί με αρκετά παιδιά από το PSclub.
Κάποιες δυναμομετρήσεις το είχαν βγάλει κάπου στα 115hp με 120hp...
Οι υποψίες είχαν ξεκινήσει από το AutoTriti που το έβγαζε 120 άλογα, αν θυμάμαι καλά...Αυτά το 2002-2003.
Βέβαια Νίκο το Autotsiknopempti έδινε το δικό μου τάφο στα 109 άλογα... ούτε στα όνειρά του όμως!
Το Drive το είχε αναφέρει (ότι και καλά είχε γίνει εργοστασιακή επαναχαρτογράφηση του μοτέρ και είχε φτάσει τα 109) αλλά σημείωναν ότι στο dyno ήταν φωτοτυπία. Ρόμπες oι της Ford Hellas μάλλον.
-
Ο χρήστης drdino έγραψε:
α μπραβο..σωστα τα ειχα βρει δηλαδη..και αυτο με τα 120?? παίζει για την ακριβεια 117??
Επειδή το είχα (206XS/1600/16V) το είχα ψάξει λίγο το θέμα μαζί με αρκετά παιδιά από το PSclub.
Κάποιες δυναμομετρήσεις το είχαν βγάλει κάπου στα 115hp με 120hp...
Οι υποψίες είχαν ξεκινήσει από το AutoTriti που το έβγαζε 120 άλογα, αν θυμάμαι καλά...Αυτά το 2002-2003.
Βέβαια Νίκο το Autotsiknopempti έδινε το δικό μου τάφο στα 109 άλογα... ούτε στα όνειρά του όμως!
Το Drive το είχε αναφέρει (ότι και καλά είχε γίνει εργοστασιακή επαναχαρτογράφηση του μοτέρ και είχε φτάσει τα 109) αλλά σημείωναν ότι στο dyno ήταν φωτοτυπία. Ρόμπες οι της Ford Hellas μάλλον.
-
drdino τι πατεντα θελουν τα μπεκ του 206 για να μπουν στην εισαγωγη του rallye?
θελει και η πεταλουδα του 206 πατεντα για να μπει? -
Επειδη επειγει,μπορει καποιος να βοηθησει?
-
Έχεις ραλλυ και θέλεις να κανείς τι ακριβώς;
Sent from my MB860 using smoke signals.
-
Εχω το 206 1,6 gti ηλεκτρογκαζο κ θελω να βαλω την εισαγωγη του rallye με μπεκ κ πεταλουδα απ το 206
-
Κ κατι αλλο που θελω να ρωτησω,τωρα εχω πανω τους εκκεντροφορους απ το rallye μαζι με προγραμμα κ εξατμιση,αν τελικα μπει η εισαγωγη θα θελω παλι προγραμμα?
-
-
Το μονο που καταλαβα ειναι οτι στην εισαγωγη του 106 μπαινει η πεταλουδα του 206 με πλακακι,τωρα για τα μπεκ,αλλα λεει ο ενας κ αλλα ο αλλος κ ακρη δεν εβγαλα.
-
γεια σας ειμαι καινουριος στο φορουμ και θελω να κανω μερικες ερωτησεις σχετικα με το στησιμο του αυτοκινητου μου! γενικα ειμαι πολυ ευχαριστημενος απο την συμπεριφορα του αυτοκινητου μου στις στροφες αλλα δν μου αρεσει οπως καθεται πισω! εχω ελατηρια H&R! για να καταλαβετε τι εννοω θα βαλω μια φωτο! http://s274.photobucket.com/user/akis_d/media/IMAG0113.jpg.html?sort=3&o=0 αν σηκωσω λιγο πισω τον αξονα θα χαλασει το στησιμο του αυτοκινητου η οχι? και ποσο πρεπει να τον σηκωσω ωστε ο θολος να καθεται περιπου σαν τον μπροστα?
-
εχει βαλει κανεις σε 206cc 1.6 συστημα υγραεριου?
-
Ο χρήστης akis_d έγραψε:
γεια σας ειμαι καινουριος στο φορουμ και θελω να κανω μερικες ερωτησεις σχετικα με το στησιμο του αυτοκινητου μου! γενικα ειμαι πολυ ευχαριστημενος απο την συμπεριφορα του αυτοκινητου μου στις στροφες αλλα δν μου αρεσει οπως καθεται πισω! εχω ελατηρια H&R! για να καταλαβετε τι εννοω θα βαλω μια φωτο! http://s274.photobucket.com/user/akis_d ... sort=3&o=0 αν σηκωσω λιγο πισω τον αξονα θα χαλασει το στησιμο του αυτοκινητου η οχι? και ποσο πρεπει να τον σηκωσω ωστε ο θολος να καθεται περιπου σαν τον μπροστα?Πολύ όμορφο!
Η ρύθμιση ύψους από κάποιες αναρτήσεις με ρυθμιζόμενα πιατέλα κλπ δεν γίνεται για ομορφιά ή για να μην βρίσκεις στα σαμαράκια αλλά επειδή το ύψος του κάθε άκρου επηρεάζει δυναμικά τη συμπεριφορά του αυτοκινήτου ιδίως όταν έχεις ταυτόχρονα διαμήκεις και πλευρικές δυνάμεις και μεταφορά βάρους.... Οπότε αν το σηκώσεις να θα αλλάξει το στήσιμο. Το αν θα χαλάσει ή όχι είναι πολύ συζητήσιμο, δεν κάνει το ίδιο στήσιμο για όλους και άλλωστε το έχεις ήδη αλλάξει/χαλάσει όταν το πείραξες....
BTW τον πίσω άξονα δεν μπορείς να τον σηκώσεις εύκολα, εφόσον είναι άμεσα συνδεμένος με τις ρόδες... ο άξονας θα σηκωθεί μόνο αν βάλεις μεγαλύτερες ρόδες. Αυτό που θα σηκώσεις είναι το αυτοκίνητο. -
Καταρχήν, το να έχεις βάλει μπροστά ελατήρια χαμηλώματος και πίσω να έχεις αφήσει τις εργοστασιακές ράβδους στρέψης είναι λάθος. Αλλαγές εμπρός και πίσω πρέπει να συμβαδίζουν. Κατά τα λοιπά, ρύθμιση ύψους (εμπρός, αν έχει κανείς ρυθμιζόμενα πιατέλα) και πίσω πρέπει να γίνεται όχι με γνώμονα το αν μας αρέσει το πως 'κάθεται' ο θόλος, αλλά με γνώμονα το σωστό ζύγισμα του αυτοκινήτου. Πήγαινε σε έναν σοβαρό αναρτησά (μπορώ να σου προτείνω κάνα-δυο), κάνε ζύγισμα και αυτό θα σου δώσει τα πρέποντα ύψη που θα πρέπει να σεταριστεί η ανάρτηση. Πληροφοριακά, η ασφάλτινη Peugeot Sport είχε διαφορά ~εκ, εμπρός με πίσω και το δικό μου 206, π.χ., που ήταν σχολαστικά σεταρισμένο βάση ζυγίσματος, τέτοια διαφορά είχε:
-
Ο χρήστης onyx ! έγραψε:
γεια σας ειμαι καινουριος στο φορουμ και θελω να κανω μερικες ερωτησεις σχετικα με το στησιμο του αυτοκινητου μου! γενικα ειμαι πολυ ευχαριστημενος απο την συμπεριφορα του αυτοκινητου μου στις στροφες αλλα δν μου αρεσει οπως καθεται πισω! εχω ελατηρια H&R! για να καταλαβετε τι εννοω θα βαλω μια φωτο! http://s274.photobucket.com/user/akis_d/media/IMAG0113.jpg.html?sort=3&o=0 αν σηκωσω λιγο πισω τον αξονα θα χαλασει το στησιμο του αυτοκινητου η οχι? και ποσο πρεπει να τον σηκωσω ωστε ο θολος να καθεται περιπου σαν τον μπροστα?
Πολύ όμορφο!
Η ρύθμιση ύψους από κάποιες αναρτήσεις με ρυθμιζόμενα πιατέλα κλπ δεν γίνεται για ομορφιά ή για να μην βρίσκεις στα σαμαράκια αλλά επειδή το ύψος του κάθε άκρου επηρεάζει δυναμικά τη συμπεριφορά του αυτοκινήτου ιδίως όταν έχεις ταυτόχρονα διαμήκεις και πλευρικές δυνάμεις και μεταφορά βάρους.... Οπότε αν το σηκώσεις να θα αλλάξει το στήσιμο. Το αν θα χαλάσει ή όχι είναι πολύ συζητήσιμο, δεν κάνει το ίδιο στήσιμο για όλους και άλλωστε το έχεις ήδη αλλάξει/χαλάσει όταν το πείραξες....
BTW τον πίσω άξονα δεν μπορείς να τον σηκώσεις εύκολα, εφόσον είναι άμεσα συνδεμένος με τις ρόδες... ο άξονας θα σηκωθεί μόνο αν βάλεις μεγαλύτερες ρόδες. Αυτό που θα σηκώσεις είναι το αυτοκίνητο.σε ευχαριστω πολυ βασικα ετσι το πηρα και δν ξερω τι εχει κανει ο προηγουμενος γι αυτο ρωταω! ναι το αυτοκινητο θελω να σηκωσω!
-
Ο χρήστης Sinanai έγραψε:
Καταρχήν, το να έχεις βάλει μπροστά ελατήρια χαμηλώματος και πίσω να έχεις αφήσει τις εργοστασιακές ράβδους στρέψης είναι λάθος. Αλλαγές εμπρός και πίσω πρέπει να συμβαδίζουν. Κατά τα λοιπά, ρύθμιση ύψους (εμπρός, αν έχει κανείς ρυθμιζόμενα πιατέλα) και πίσω πρέπει να γίνεται όχι με γνώμονα το αν μας αρέσει το πως 'κάθεται' ο θόλος, αλλά με γνώμονα το σωστό ζύγισμα του αυτοκινήτου. Πήγαινε σε έναν σοβαρό αναρτησά (μπορώ να σου προτείνω κάνα-δυο), κάνε ζύγισμα και αυτό θα σου δώσει τα πρέποντα ύψη που θα πρέπει να σεταριστεί η ανάρτηση. Πληροφοριακά, η ασφάλτινη Peugeot Sport είχε διαφορά ~εκ, εμπρός με πίσω και το δικό μου 206, π.χ., που ήταν σχολαστικά σεταρισμένο βάση ζυγίσματος, τέτοια διαφορά είχε:καλα θα ηταν αλλα ειμαι απο επαρχια( πρεβεζα) και εδω δν παιζει κατι τετοιο.. οποτε λιγο δυσκολο.. οπως καθεται το μπλε που μ εδειξες θελω να γινει.. οπως ειπα και πιο πανω περα απο ελατηρια που εχει και αναρτηση δν ξερω αν εχει ραβδους στρεψης! το δικο σου μ αρεσει πολυ οπως ειναι! τι πραγματα ειχες? και απο συμπεριφορα ηταν πολυ καλο λογικα αφου το ειχες ζυγισει ετσι?
-
Αkis_d αν το σηκωσεις πισω ας πουμε ενα ποντο,θα πετυχεις αυτο που θες αλλα το 206 σου θα γινει πιο υπερστροφικο,οποτε θελει λιγο περισσοτερη προσοχη στα αφηματα γκαζιου στις στροφες.
Καλο ειναι να μην διαταραξεις την ισορροποια εμπρος και πισω μερους που πρεπει να ειναι απο 3 εως 4 ή 4,5 ποντους μαξ.
Τοσο ειναι οι διαφορες με μαμα αναρτηση.
Για να μετρησεις διαφορες εμπρος πισω, μετρα απο θολο εως κεντρο ζαντας εμπρος και απο θολο πισω εως κεντρο ζαντας πισω. -
σε ευχαριστω πολυ! θα το μετρησω και θα μεινω μεσα στο οριο!!
-
Ο χρήστης akis_d έγραψε:
.... περα απο ελατηρια που εχει και αναρτηση δν ξερω αν εχει ραβδους στρεψης!Το αυτοκίνητο μπροστά έχει ελατήρια ελικοειδή και πίσω έχει ράβδους στρέψης. Οι οποίες μπορούν να ρυθμιστούν ώστε να σηκωθεί το αυτοκίνητο.
Ανάρτηση είναι το σύνολο του ελατηρίου (ελικοειδούς, σούστας, ράβδος στρέψης) και αμορτισέρ και μάλλον πρέπει να περιλάβουμε και αντιστρεπτικές και σινεμπλόκ. Μην χρησιμοποιείς τον όρο ανάρτηση εννοώντας μόνο τα αμορτισέρ. -
Mηπως το τοπικ να μεταφερθει στο 'τεχνικα θεματα βελτιωσεις' γιατι το 206 στο 'κατασκευαστες και μοντελα' εχει μουσειακη αξια πλεον!
-
Ο χρήστης S3 έγραψε:
Mηπως το τοπικ να μεταφερθει στο 'τεχνικα θεματα βελτιωσεις' γιατι το 206 στο 'κατασκευαστες και μοντελα' εχει μουσειακη αξια πλεον!Με αυτή τη λογική θα πρέπει να μεταφερθούν και οι υπόλοιπες 86 σελιδες της θεματικήε ενότητας ''Κατασκευαστές και μοντέλα''!
Τα πάντα για το Peugeot 206