-
Βάλε τα HDD να πάρεις γκάζι. Ο TU5JP4 το γουστάρει με χίλια αυτό το λαδάκι. Ακριβό αλλά εάν το καλοσκεφτείς είναι η φθηνότερη αύξηση ροπής-ιπποδύναμης ever!
Το πρόβλημά σου μoυ ταιριάζει για MAP sensor (ο αισθητήρας πίεσης-θερμοκρασίας στην πολλαπλή εισαγωγής). Πιθανό να θέλει βγάλσιμο, καθάρισμα, μία σύσφιξη στους ηλεκτρικούς ακροδέκτες που χαλαρώνουν με τον καιρό και να φτιάξει το πράμα. Αλλιώς ίσως να θέλει αλλαγή. Πιθανόν στον εγκέφαλο κάτι θα δείξει. Λέω 'πιθανόν γιατί δεν είμαι σίγουρος ότι αυτό είναι το πρόβλημά σου, απλά είναι συνηθισμένο πρόβλημα σε εμάς.
Α, καθάρισε και την πεταλούδα γκαζιού (μία φορά το χρόνο). Μαζεύει απίστευτη μπίχλα και προκαλεί αστάθειες στο ρελαντί ή και στο σταθερό γκάζι. -
Mε τι καθαριστικο Μιλτο? Βενζινη ή κατι αλλο(υπαρχει κατι πιο κατάλληλο δηλαδη)?
Και εμενα εχει κατι μπερδεματα καμια φορα στην εκκινηση -
Να παω πρωτα σε συνεργειο να το τσεκαρουν με τον εγκεφαλο??
Τον αισθητηρα τον ειχα αλλαξει πριν κανα εξαμηνο στην εγγυηση. Αν δεν δειξει τιποτα το διαγνωστικο να τον αφησω η οχι? Ποσο εχει?
Τα HDD τι ειναι ρε μιλτο? Heavy duty diesel σημαινει!!
Δινουν γκαζια?? -
Ο χρήστης babyonboard έγραψε:
Mε τι καθαριστικο Μιλτο? Βενζινη ή κατι αλλο(υπαρχει κατι πιο κατάλληλο δηλαδη)?
Και εμενα εχει κατι μπερδεματα καμια φορα στην εκκινησηΝομίζω ότι η βενζίνη είναι πάντα ένα πολύ καλό καθαριστικό. Κατάλληλο είναι και το σπρέι καθαρισμού καρμπυρατέρ και μπεκ, όπως και το PROTEC Fuel Line Cleaner που μπορεί να χρησιμοποιηθεί αυτούσιο για τέτοια δουλειά (αλλά το βρίσκω ακριβό για τέτοια ερασιτεχνική χρήση).
Βενζινούλα καλύτερα... μια χαρά την βρίσκω για τέτοιες δουλειές.
-
Ο χρήστης αλεξανδρος έγραψε:
Να παω πρωτα σε συνεργειο να το τσεκαρουν με τον εγκεφαλο??
Τον αισθητηρα τον ειχα αλλαξει πριν κανα εξαμηνο στην εγγυηση. Αν δεν δειξει τιποτα το διαγνωστικο να τον αφησω η οχι? Ποσο εχει?
Τα HDD τι ειναι ρε μιλτο? Heavy duty diesel σημαινει!!
Δινουν γκαζια??Το άλλαξες πρόσφατα λες... Χμ, καλύτερα ξεκίνα με το διαγνωστικό. Μετά βγάλε και καθάρισε τον υπάρχων αισθητήρα. Μπορεί και να χαλάρωσαν οι επαφές του βύσματος της πλεξούδας που κουμπώνει στον αισθητήρα, οπότε σφίξε τες με ένα λεπτό πενσάκι (απαλά γιατί είναι εύκολο να σπάσει το πλαστικό περίβλημα).
Ο αισθητήρας κοστίζει περίπου 45Ε οπότε αξίζει να παιδευτείς λίγο.Ναι, HDD σημαίνει Heavy Duty Diesel. 30ρι για σκίσιμο από τα λίγα. Δεν έχει πολλά αντιτριβικά (ίσως να μην έχει και καθόλου - εξάλλου τα PAO δεν χρειάζονται πολλά αντιτριβικά) αλλά έχει πολλά προστατευτικά, αντιοξειδωτικά, καθαριστικά κλπ (αρκετά από αυτά δεν είναι συνήθη χημικά πρόσθετα αλλά εστέρες) και ως 'ντιζελόλαδο' υποθέτω ολίγα υψηλής πίεσης (α λα βαλβολίνη) που βοηθούν να μην φθείρονται τα κουζινέτα όταν επιταχύνεις από χαμηλές σαλ (ζωτικής σημασίας για τους ντίζελ) και γενικότερα όταν το πιστόνι βρίσκεται στο άνω νεκρό σημείο και τρώει κρουστικό σουτιδι στο κουζινέτο για να κατέβει. Όμως τιμάει και το API SL και ACEA A3 (πέραν των API CI-4+ και ACEA E5 για ντίζελ) που αναγράφει στο μπουκάλι και τουλάχιστον στον κινητήρα μας ταιριάζει γάντι. Θερμοκρασίες πιο κάτω κι από τα 40ρια της AMSOIL, και απόδοση αισθητά πιο πάνω. Το ξαναέβαλα γιατί το μοτόρι μου πλέον με καβλώνει για τα καλά. Χώρια που πας με μία σχέση κάτω σε ορισμένες περιπτώσεις (κυρίως όταν οδηγάς χαλαρά). Λες και όλα γλυστράνε απαλά. Κάνει παραπάνω θόρυβο από το ΑΜΟ, αλλά υγιή θόρυβο (αν το ακούσεις όταν επιταχύνει θα καταλάβεις). Υπόψιν ότι δεν είναι κανονικό ντιζελόλαδο γι αυτό και παραπάνω το έγραψα σε εισαγωγικά. Τα κανονικά ντιζελόλαδα έχουν TBN αρκετά πάνω από 15 ενώ αυτο έχει 12+.
Όλα αυτά από ένα λάδι; Έλα ντε, κι εγώ ακόμη αναρωτιέμαι πώς γίνεται αυτό. Και μάλιστα δεν άλλαξε τίποτα αξιοσημείωτο επί ένα 6μηνο που τα φορούσα. Με επιβεβαιώνει κι ο Γιάννης αλλά πλέον και ο Μάκης τον οποίο πρέπει να ξανασυναντήσω για μία επανάληψη (ή τον Βαγγέλη με το Sunny GTi), να δω αν εξακολουθώ να τους έχω από κοντά στην σούστα.
Πάντως με τον Γιάννη τα βάλαμε και πηγαίνουμε με τις ίδιες διαφορές μεταξύ μας όπως πριν με το ΑΜΟ (αρχικά φεύγει ο Γιάννης τον ψιλομαζεύω, ξαναφεύγει και στο τέλος τον μαζεύω - στη ουσία πάμε το ίδιο). Άρα σίγουρα το μοτέρ μου δεν έπαθε κάποια κρίση τελευταία και η μόνη λογική εξήγηση φαινεται να βρίσκεται στο λιπαντικό.
Δεν αποκλείεται με κάποιο ελαφρύτερο 30ρι με αντιτριβικά να στροφάρει καλύτερα, αλλά αφενός το στροφάρσμα είναι και ταίριασμα του λιπαντικού και αφετέρου ας μείνουμε με κάποια προστασία για τον κινητήρα, μην τα δίνουμε όλα για το στροφάρισμα και φάμε κανα μοτέρ. -
Επίσης για να καθαρίσεις τον αισθητήρα μπορείς να χρησιμοποιήσεις σπρέυ ηλεκτρικών επαφών.
Το ψεκάζεις και το αφήνεις να στεγνώσει μόνο του!!
Έχω παιδευτεί πολύ με δαύτον αλλά τελικά όσες φορές και να τον άλλαξα ποτέ δεν ήταν χαλασμένος!
Πάντα το πρόβλημα ήταν από τα καλώδια της πλεξούδας!
Από το πού βγάλε βάλε προσέξε μην χαλάσετε την βίδα!!Ο παθών μιλάει!!! -
Το λάδι δεν μασάει τίποτα ούτε σε ζέστη ούτε κρύο ούτε πουθενά!
Η αλήθεια είναι ότι ένιωθα το αυτοκίνητο πιο ζωντανό όπως και ο Μίλτος άλλωστε αλλά δεν το έλεγα μέχρι το επιβεβαιώσαμε στο δρόμο!! -
Λοιπον, αλλαξα τα HR ελατηρια και ξαναεβαλα τα νορμαλ ελατηρια μαζι με τα κονι κιτρινα!
Υστερα απο αυτο εχω να πω πως τα ελατηρια χαμηλωματος τα φαρδια ειναι μια μουφα και μιση.
Ναι μεν προσφερουν καλυτερο οπτικο αποτελεσμα μιας και γεμιζει ο θολος, αλλα απο εκει και περα με τα νορμαλ ελατηρια εχω το ιδιο κρατημα, καλυτερο handling και φυσικα καλυτερη ανεση.
Οι κλισεις ειναι ενα 10% περισσοτερες αλλα δεν ενοχλουν.
Επισης απο το χαμηλομα ειχαν σπασει τα ελατηριακια μεσα στα ημιαξονια στους μπιλιοφορους και χρειαστηκαν αλλαγη και αυτα. -
Thanks για τις πληροφοριες! Λεω να ξαναβαλω και το φιλτροκουτι να δω..
-
-
??? ???
-
Έχεις βγαλμένο το φιλτροκούτι στο αμάξι σου;
-
Ναι εχω βαλει μια φιλτροχοανη μαζι με σωληνα!
-
Α, οκ, νόμιζα ότι είχες εντελώς ελέυθερη εισαγωγή (ούτε με καλτσόν δλδ ).
-
Ελεγα να του βαλω δυχτιωτο αλλα θα φτιαχνομουν βλεποντας το και ετσι διαλεξα τη φιλτροχοανη!!
Λες να φταιει αυτη?? -
Δοκίμασε με το μαμά φιλτροκούτι και βλέπεις. Αν ήταν ασυμβατότητα φιλτροχοάνης με το μοτέρ σου, δεν θα το έβλεπες τώρα. Μπορεί να έχει βρωμίσει αρκετά βέβαια, και να θέλει καθάρισμα.
-
Μπα, ουτε 10Κ χλμ δεν την εχω απο τοτε που την καθαρισα και ειναι ακομη ροζ!
Δεν ξερω, θα βαλω παλι το κουτι να δω διαφορες γιατι μπορει και γενικα με τη χοανη να μην πηγαινει καλα αλλα να ξεγελιεμαι απ τον ηχο!
Το κακο ειναι οτι η χοανη ειναι πισω απ το ψυγειο και οταν ειμαι σταματημενος και ανοιξει κ το βεντιλατερ ρουφαει καψα...
Αν κινουμε ομως δεν μασαει!! -
to Μυαλο σου δε μασαει με τιποτα...
μετα απο γερη βολτα κατεβα στα καπακια ανοιξε το καπο και πιασε τη χοανη...θα δεις οτι ειναι ζεστη....
τα υπολοιπα μετα τις 24.00 γιατι ειναι για ενηλικους ζωο...σπυρο εγω το λεω χρονια τωρα...μαμα ελατηριο και καλο αμορτισερ
αλλιως γραμμικο...ενδιαμεσες λυσεις ειναι μονο για χωρες σα τη γερμανια με ασφαλτο πιστας -
Ο χρήστης αλεξανδρος έγραψε:
Μπα, ουτε 10Κ χλμ δεν την εχω απο τοτε που την καθαρισα και ειναι ακομη ροζ!
Δεν ξερω, θα βαλω παλι το κουτι να δω διαφορες γιατι μπορει και γενικα με τη χοανη να μην πηγαινει καλα αλλα να ξεγελιεμαι απ τον ηχο!
Το κακο ειναι οτι η χοανη ειναι πισω απ το ψυγειο και οταν ειμαι σταματημενος και ανοιξει κ το βεντιλατερ ρουφαει καψα...
Αν κινουμε ομως δεν μασαει!!Μεγα λάθος η φιλτροχοανη!
Αποδεδειγμενα δε δουλευει ειδικα ανοιξη καλοκαιρι με υψηλες εξωτερικες θερμοκρασιες!
Το να ειναι πισω απο το ψυγειο δε βοηθαει ουτε οταν κινειται.
Εδω λεμε ουτε η σκουπα δουλευει, θα δουλεχει μονη της η χοανη?Εντωμεταξυ Πανο, τα κονι καθονται μπροστα 2 ποντους πιο ψηλα απ'ότι του κωστα με ρεκορντ που το μετρησα.
Για αυτο μου φαινεται σαν κατσικι πολυ ψηλο!
Ενδεχομενως να βαλω κι εγω ρεκορντ μπροστα για να κατεβει 2 ποντους, Μιλτο ακους?
Θα σε παρω τηλ! -
se αυτη τη φαση σπυρο δε σε νοιαζει πως καθεται...
αστο απο 6μηνο και μετσ
Τα πάντα για το Peugeot 206