-
off topic σχετικα με τ αμαξι...
on topic σχετικα με την παρεα!!! -
Ο χρήστης αλεξανδρος έγραψε:
off topic σχετικα με τ αμαξι...
on topic σχετικα με την παρεα!!!Ναι βρε μια πλακίτσα είπα να σου κάνω....
-
gianni με τα selex ικανοποιημενος? Πως και δεν πηρες τα competition?
-
Δεν είχαμε άποψη οπότε λογικά ακούμε την Selex και δεν κάνουμε του κεφαλιού μας:
SELEX SPORT:
To get a safer RACING driving, this is the shock-absorber for those who enjoyed SPEED AND SAFETY.
It tempers the chassis shakes and reduces the car swings in the bends. It also keeps for longer time the right position of the tyres on the roadway, getting much more stability than the standard suspensions.
The colour of this range is blue, so we call it the BLUE RANGE.
As the other offered ranges, this one is equiped with the Sensi Road System. It is adjustable, with detachable locking system and Double Effect, and it can be repaired. Altogether confers to it a HIGH WORKING LEVEL either in expansion or in compression.
The stress of the original vehicle can be increased from 25% to 35%. It will depend, however, on the weight, motorization and features of each case.
This range allows the setting of the sporting springs until the maximum reduction of 30 mm. It is suitable cutting the suspension from 25 to 30 mm, wich will make possible to avoid suspension tops and to recover the usefull suspension-running needed for its right working. For larger rabbets, you must set up the TUNING shock-absorbers range if you want still benefit from the Selex guarantee.SELEX TUNING:
This range has been specially created for those vehicles equiped with SPORTING SPRING KITS and whose rabbet from original height is more than 30 mm, reaching in many cases even 80 mm.
This range equiped with SEMICOMPETITION valves - and thanks to its hard taring- offers MORE STRESS COMPRESSION and a higher pulling grade than the standard sporting suspensions.
Due to its hardness and its Racing features, 'it is not suitable for those who look only for comfort'.
The colour of this range is red. It is, then, named the RED RANGE.
With the aim of making more effective the tracking and control of all constants, that provide an high level of working to the driving, the careful fitting of this range is made in few lots.
As well as the other ranges we offer, this one is equiped with the Sensi Road System, Double Effect. It is adjustable and can be repaired. The UNITARY QUALITY CONTROL is made on each piece before, during and at the end of the processing. The shock-absorbers are checked and adjusted one by one.When one of them does not reach the required level is scraped.
For reduction upper 45 mm, cutting the suspension top from 30 to 45 mm - according to the got rabbet- is recommended.With that we will obtain a very good suspension behaviour and an extreme rabbet at the same time.SELEX COMPETITION:
This range is intended for RACING drivers or for those who take part in sporting events and contests, and require the highest-working level in the worst-working conditions.
As well as in the other ranges, they are ADJUSTABLE shock-absorbers to which Sensi Road System- with detachable Selex locking system- has been incorporated. That makes easier the maintenance, the change of the old pieces, the valves replacements, pressure changes, etc.
The colour of this range is yellow, that's why we name it YELLOW RANGE.
Its behaviour is of full Double Effect, which makes it 'not suitable for conventional road users who are just looking for comfort'.
It is essential, when you send us your orders, to point out what would be your particular purpose: Asphalt rallies, Earth, Slope climbing, Circuits, Slaloms, Autocross, TT. 4x4, Trial, Raids, etc. Thus it will be possible to deliver our product properly tared and with a personal reference for the requested purpose. With that you will obtain the maximun benefit from it.
All the shock-absorbers are subjected to an strict unitary adjustement control: they are tested one by one before they leave our plant. That is why their high level of working is wholly guaranted.Γι αυτό προτιμήσαμε τα TUNING ενώ είμαι σίγουρος ότι θα μας άρεσαν και τα SPORT (που ήδη έχουμε άποψη γι αυτά σε Focus 1.6 με H&R). Αν είχαμε γραμμικά και πολύ σκληρά ελατήρια PS και ράβδους 25ρες πίσω τότε ίσως να παίρναμε τα COMPETITION. Γιατί όχι και τα GOLD που στην ουσία είναι COMPETITION COILOVER και θεώρησα περιττό να μεταφέρω σχόλια της SELEX γι αυτά.
-
Ο χρήστης αλεξανδρος έγραψε:
gianni με τα selex ικανοποιημενος? Πως και δεν πηρες τα competition?Το εξήγησε ο Μίλτος στο παραπάνω post.
-
Χαιρετώ! Το πρόβλημά μου είναι το εξής: Πρίν μία εβδομάδα ακουγόταν από μπροστά δεξιά, από το θόλο μέσα, ένας μεταλικος δυνατός ήχος όταν ήμουν σε αριστερή στροφή και είχε κάποια ανωμαλία. Επίσης ένοιωθα οτι το αμάξι μπροστά δεξιά ήταν πιο μαλακό και επίσης πετούσε πολύ κώλο στις αριστερές.
Πάω στο συνεργείο δε μου λέει δεν έχει τίποτα. Ξάναπάω κ επιμένω οτι κάτι έχει.Κάνουμε βόλτα το ακούει το αφήνω εκει και μου αλλάζει ψαλιδι. Το πρόβλημα διορθώθηκε για μία εβδομάδα. Τώρα ξαναρχίζει σιγά σιγά. Τώρα έχει μαλακώσει αρκετά και ακούγεται που και πού. Δε κρατάει καλά το αμάξι και σιγά σιγά δυναμώνει.
Τι μπορεί να είναι;
Έχω αρχίσει να νευριάζω.... -
Γιάννη, μήπως κάτι δεν σφίχτηκε σωστά και ξέσφιξε; Αν και τέτοιο λάθος από τους Βασίληδες λίγο δύσκολο, αλλά και ποτέ δεν ξέρεις αν είσαι και λίγο γκαντέμης...
Θα σου έλεγα μήπως χάλασε το αμορτισέρ, αλλά από την άλλη διορθώθηκε για μία εβδομάδα με την αλλαγή του ψαλιδιού, χώρια που τα αμορτισέρ είναι καινούρια. Τα RSP με H&R δεν είχαμε βάλει; Πολυδοκιμασμένη συνταγή... αλλά και πάλι ποτέ δεν ξέρεις... αν είσαι και λίγο γκαντέμης!Είσαι πουθενά Θεσσαλονίκη να το κάνω βόλτα; (αύριο Τετάρτη βράδυ έχουμε συνάντηση)
-
Δυστυχώς όχι! είμαι Γιάννενα! Όταν έρθω θα σε πω μήπως και καταλάβεις ρε Μίλτο. Ελπίζω να μή χειροτερέψει.
-
Σήμερα άλλαξα τακάκια και για πρώτη φορά έβαλα τα ICER. Η ποιότητα οπτικά μοιάζει με τα Bendix και το όνομα της εταιρίας όπως έχει φανεί από τις εφαρμογές σε μοτοσυκλέτες είναι πολύ καλό. Στην πράξη θα δούμε την δική μας αλήθεια.
-
Απο δισκόπλακες μάλλον θα πάω στα κλασικά πάλι BENDIX!!
-
Ο χρήστης Miltellas έγραψε:
Σήμερα άλλαξα τακάκια και για πρώτη φορά έβαλα τα ICER. Η ποιότητα οπτικά μοιάζει με τα Bendix και το όνομα της εταιρίας όπως έχει φανεί από τις εφαρμογές σε μοτοσυκλέτες είναι πολύ καλό. Στην πράξη θα δούμε την δική μας αλήθεια.Πόσο πήγαν Μίλτο?
Μήπως μέτρησες και πάχος δίσκων? Να δούμε και πόσο γρήγορα τους τρώνε τα ICER αυτούς που έχεις, σε σχέση με το πόσο γρήγορα τελειώνουν τα ίδια...
-
Αγοράζω με έκπτωση ως συνήθως και δεν μπορώ να την δημοσιεύω. Υπολόγισε περίπου 40-45Ε.
-
Κατά πάσα πιθανότητα θα δοκιμασω δισκόπλακες Valeo να δω τι κάνουν!
-
εμενα στο κορσα...δεν
γιατι δε προτιμας μπεντιξ απο ντινο?τσαμπα τις εχει
αν και το τελειο ειναι για μενα οι oreca στου στελιου για Ν
με 80ευρω....χωρις χαρακιες τρυπες για να τρωει τακακι...
και θερμικη κατεργασια για αντοχη στα παρατεταμενα φρεναρισματα π.χ μιας πιστας -
Οι Oreca θα είναι οι επόμενοι δίσκοι μου. Καλοί οι Bendix αλλά σε μένα στραβώνουν σχετικά εύκολα. Την Valeo δεν την εμπιστεύομαι περισσότερο από την Bendix. Η Bendix είναι φρενάδικια εταιρία, τί να φτουρήσει η Valeo στην Bendix. Βέβαια, δεν αποκλείεται να αποδειχθούν οι Valeo άριστη επιλογή.
Η ICER δυστυχώς δεν βγάζει δισκόπλακες, και από ό,τι βλέπω τα τακάκια της αδικούνται σε μένα αυτή τη φορά γιατί οι Bendix πάλι στράβωσαν... Ελαφρώς μεν αλλά στα δυνατά φρένα παράγουν θόρυβο και δονήσεις. -
Με βάζετε σε σκέψεις......
-
Ο χρήστης nidosan έγραψε:
Σήμερα άλλαξα τακάκια και για πρώτη φορά έβαλα τα ICER. Η ποιότητα οπτικά μοιάζει με τα Bendix και το όνομα της εταιρίας όπως έχει φανεί από τις εφαρμογές σε μοτοσυκλέτες είναι πολύ καλό. Στην πράξη θα δούμε την δική μας αλήθεια.
Πόσο πήγαν Μίλτο?
Μήπως μέτρησες και πάχος δίσκων? Να δούμε και πόσο γρήγορα τους τρώνε τα ICER αυτούς που έχεις, σε σχέση με το πόσο γρήγορα τελειώνουν τα ίδια...
Σιγά μην κάτσω να μετρήσω πάχος δίσκων. Δεν μπορώ να ασχοληθώ και με αυτό...
Λοιπόν, η μαλακία είναι ότι τα φρενα στο δυνατό πάτημα τρέμουν και μου φαίνεται το τεστ για τα ICER θα πάει υπερ πίστεως. Πάλι για δίσκους πάω γαμότο... ORECA πλέον... -
Oreca με icer δηλαδη.....
-
Καλησπέρα!
Για την επόμενη αλλαγή λαδιών του 206 είπα να ψάξω λίγο εναλλακτικές για φίλτρα αλλά δυσκολεύτηκα.
Το μόνο που βρήκα είναι ένα χάρτινο της Bosch με κωδικό 1457429193 και τιμή 15,80 -
Ξέρω ότι βγάζει πολύ καλά φίλτρα λαδιού η K&N αλλά δεν έχω δοκιμάσει άλλο πέραν των Purflux ή της MAN. Χωρίς να μπορώ να τεκμηριώσω άποψη, της Βosch δεν πιστεύω ότι είναι κάτι καλύτερο από τα προηγούμενα. Εξάλλου η Bosch τα κάνει φασόν ενώ οι πρώτες είναι φιλτροπαρασκευάστριες εταιρίες.
Εξαιρετικά φίλτρα λαδιού πέραν της K&N βγάζουν κι άλλες εταιρίες αλλά δεν έχω βρει κάτι στην Ελλάδα (δεν το έψαξα). Ξέρω ότι τέτοια ποιοτικά φίλτρα βγάζει (μάλλον φασόν) και η AMSOIL αλλά όχι για αυτοκίνητα εκτός ΗΠΑ (δεν αποκλείεται να έχει για ευρωπαϊκά ή γιαπωνέζικα που πωλούνται στις ΗΠΑ - Merc, BMW, VAG, Porsche, S2000, EVO, RX8, 350Z κλπ).
Τα πάντα για το Peugeot 206