-
Έτυχε να είμαι συνοδηγός για 5 μέρες σε Peugeot 206 Gti 1.6 110 hp για κάποια εργασία με τη σχολή .
Το αμάξι είναι πολύ καλό.Ποιοτικό,όμορφο και με πολύ καλή συμπεριφορά στο δρόμο.
Τα περιοδικά πέσανε να το φάνε.Λένε πως τα Peugeot δεν έχουνε το σπορ στήσιμο των παλιότερων Peugeot και πως δήθεν χάσανε κάποια από την έλξη τους.
Ε λοιπόν, κακώς δίνουμε τόση σημασία σε ό,τι γράφουν τα περιοδικά.
Το αυτοκίνητο είναι δείγμα της νέας Peugeot και αξίζει.
Όταν θέλετε να πάρετε αμάξι,να το οδηγάτε,για να έχετε ιδία γνώμη.
Στο κάτω-κάτω,αυτοί που θέλουν να πηγαίνουν συνέχεια με τις μπάντες
και με τρελές ταχύτητες ας πάνε να πάρουν κάτι άλλο.
Τα μόνα που δε μου άρεσαν από το 206 :Δε χωράει πίσω άνετα ένα αρκετά ψηλό άτομο,ενώ ενοχλεί το σύστημα υποβοήθησης παρκαρίσματος,επειδή
κάνει συνέχεια ήχο (μπιπ-μπιπ).Αν έπαιρνα το 206,θα φρόντιζα να μην είχε το σύστημα αυτό (δηλαδή να αφαιρούσαν από τον οπίσθιο προφυλακτήρα τον αισθητήρα). -
Έτυχε να είμαι συνοδηγός για 5 μέρες σε Peugeot 206 Gti 1.6 110 hp για κάποια εργασία με τη σχολή .
Το αμάξι είναι πολύ καλό.Ποιοτικό,όμορφο και με πολύ καλή συμπεριφορά στο δρόμο.
Τα περιοδικά πέσανε να το φάνε.Λένε πως τα Peugeot δεν έχουνε το σπορ στήσιμο των παλιότερων Peugeot και πως δήθεν χάσανε κάποια από την έλξη τους.
Τα μόνα που δε μου άρεσαν από το 206 :Δε χωράει πίσω άνετα ένα αρκετά ψηλό άτομο,ενώ ενοχλεί το σύστημα υποβοήθησης παρκαρίσματος,επειδή
κάνει συνέχεια ήχο (μπιπ-μπιπ).Αν έπαιρνα το 206,θα φρόντιζα να μην είχε το σύστημα αυτό (δηλαδή να αφαιρούσαν από τον οπίσθιο προφυλακτήρα τον αισθητήρα). -
Ο χρήστης eizo έγραψε:
Δεν συμφωνώ απόλυτα. Διάβασα αρκετές καλές κριτικές. Δυστυχώς τείνουν να το συγκρίνουν με βάση λάθος κριτήρια με παλιότερα Peugeot.
Σωστό!
κάνει συνέχεια ήχο (μπιπ-μπιπ).Αν έπαιρνα το 206,θα φρόντιζα να μην είχε το σύστημα αυτό (δηλαδή να αφαιρούσαν από τον οπίσθιο προφυλακτήρα τον αισθητήρα).Δεν είναι optional; Αυτή την εντύπωση είχα...
-
Ο χρήστης eizo έγραψε:
Τα περιοδικά πέσανε να το φάνε.Σε πιο τεύχος ποιου περιοδικού αναφέρεσαι;
Λένε πως τα Peugeot δεν έχουνε το σπορ στήσιμο των παλιότερων Peugeot
Ψέματα είναι;
Έχεις οδηγήσει ή συνοδηγήσει σε 205 Gti ?(για να μην αναφερθώ σε rallye)
Μέρα με τη νύχτα με το 206 ενώ κοντά βρίσκεται μόνο με το 106. -
Ο χρήστης takinen έγραψε:
Τα περιοδικά πέσανε να το φάνε.
Σε πιο τεύχος ποιου περιοδικού αναφέρεσαι;
Γενικά αναφέρθηκα,στο σύνολο του περιοδικού τύπου.Λένε πως τα Peugeot δεν έχουνε το σπορ στήσιμο των παλιότερων Peugeot
Ψέματα είναι;
Έχεις οδηγήσει ή συνοδηγήσει σε 205 Gti ?(για να μην αναφερθώ σε rallye)
Μέρα με τη νύχτα με το 206 ενώ κοντά βρίσκεται μόνο με το 106.Το Rallye είναι ειδική έκδοση,οπότε είναι άδικο να συγκρίνουμε άλλα μοντέλα με αυτό.
Ακόμα και το 106 Gti,με το πολύ καλό στήσιμο,θεωρήθηκε αμάξι 'κατώτερο'.Ε,λογικό δεν είναι,αν συγκριθεί ένα αυτοκίνητο καθημερινό με ένα ειδικής κατηγορίας,το πρώτο να μην έχει τόσο απόλυτο χαρακτήρα;
Το 205 Gti αναμφίβολα θα ήταν πολύ ευχάριστο ,γι'αυτό και το κρατάνε οι ιδιοκτήτες ακόμη.
Αλλά εκτός του ότι το 206 είναι,κατά τη γνώμη μου,καλό δείγμα της εταιρίας,η Peugeot με το 407 επανέρχεται στον τομέα οδηγικής ευχαρίστησης.
Πού θέλω να καταλήξω;Αφενός η Peugeot δε μας 'ξέχασε',αφετέρου θα πρέπει να κρίνουμε σφαιρικά τα αυτοκίνητα και να μην εστιαζόμαστε σε ένα μόνο χαρακτηριστικό τους. -
Ο χρήστης eizo έγραψε:
Ακόμα και το 106 Gti,με το πολύ καλό στήσιμο,θεωρήθηκε αμάξι 'κατώτερο'.Ποιος το θεώρησε κατώτερο;
Το 106 Gti δεν έχει καμία διαφορά από το rallye εκτός από κάποιον πρόσθετο εξοπλισμό (ηλ. καθρέφτες κλπ)
-
Αναλύσεις-Ερωτήσεις επί παντός (ό,τι μπορούμε... δεν τα ξέρουμε όλα!)
Και για τα άλλα Peugeot ή και Citroen κάτι θα καταφέρουμε... -
Ο χρήστης pskarm έγραψε:
...
κανα νεο απο τα ακραξονια?
εμενα βαραει το δεξι ψαλιδι...Τα ακραξόνια έχουν αναβαθμίσει το κράτημα σε άλλο επίπεδο. Υποστροφή τέλος, εκτός και αν πας γυρεύοντας ή 'στραμπουλήξεις' τη μούρη. Στην αρχή με ξένισε και δεν κρατούσε στα λίγα χαω. Αυτό μετά βελτιώθηκε πάρα πολύ όπως και ακόμη καλύτερα παντού, όταν έστρωσαν λίγο και τα ελαστικά στο νέο κάμπερ. Η ευθυγράμμιση έγινε με απειροελάχιστη απόκλιση για να μειώσω ελαφρά την αναισθησία στο τιμόνι με πολλά χαω γιατί πλέον αν είσαι αφηρημένος με ...όσα και κουνήσεις ελαφρά το τιμόνι... έφυγες! Αυτό φυσικά εγώ το ζητούσα, αλλά κι εσύ Παναγιώτη αυτό θέλεις!
Επειδή υπερέστρεφε ακόμη και με πατημένο γκάζι στις οριακές με πολλά ( ) κατέβασα έναν ευεργετικό πόντο ακόμη το πίσω μέρος και σε συνδυασμό με τα (πάμφθηνα) αμορτισέρ του RC που αποδείχθηκε ότι έχουν πολύ δυνατό rebound, η υπερστροφή εμφανίζεται δυσκολότερα και πλέον κάνω 'παπάδες'... Ακόμη δεν έχω βρει τα όριά μου στο νέο στήσιμο! Θέλει πολλή δουλειά σε επαρχιακό βουνοστροφιλίκι και σε πίστα...Το δεξί ψαλίδι που χτυπάει είναι PS;
-
ÔïðïèÝôçóåò áìïñôéóåñ áñóé .....áðï ôéìÞ ðüóï ç ôåôñÜäá åííïåßôáé êáé áðï ÷áìÞëùìá åìðñüò -ðßóù ?
-
Περίπου 240Ε η τετράδα!
Πίσω σα να χαμήλωσε ελαφρά... Εμπρός ή στα ίδια ή ανεπαίσθητα πιο κάτω (δεν είμαι και σίγουρος). Θα το μετρήσω κάποια στιγμή με τη μεζούρα και θα προσπαθήσω να θυμηθώ πόσο ήταν παλιότερα. -
Πηγα και παρηγγειλα την προηγουμενη εβδομαδα σωληνακια φρενων αεροπορικου τυπου, ελεω επισκεψης στην πιστα.
Βεβαια, ο πωλητης απεδειχθη μεγαλος βλαξ, αφου μου παρηγγειλε σωληνακια για 306, και οχι για 206.
Αλλα καθε εμποδιο για καλο που λενε, αφου οταν τα παρελαβα και φυσικα δεν κανανε, τα περιεργαστηκα λιγο πριν τα επιστρεψω.
Λοιπον, τα σωληνακια ηταν της sparco, και δεν ηταν αμιγως μεταλλικα, βασικα ηταν απο τεφλον με περιτυλιγμα μεταλλικο.
Ο μηχανικος μου ειπε οτι αυτα δεν ειναι αεροπορικου τυπου, ειναι μουφα μεταλλικα, ναι μεν καλυτερα απο τα εργοστασιακα, αλλα οχι κατι σπουδαιο.
Και υστερα μου εδειξε τα σωληνακια που ειχε στο αγωνιστικο του σαξο, για να καταλαβω ποια ακριβως ειναι τα αεροπορικου τυπου.Επιστρεφω στον πωλητη, και μου λεει οτι η σπαρκο αυτα βγαζει και για 206,(μαλλον το 2.0 λτ) με τον ιδιο κωδικο για 306 2.0.
Παιρνω το ρισκο και παραγγελνω τα σωληνακια της tarox και ευτυχως, γιατι αυτα ειναι οντως μεταλλικα, σαν του αγωνισττικου saxo!
Πολυ καλη ποιοτητα κατασκευης, ανυπομονω να τα φορεσω, αλλα μαλλον θα τα βαλω μαζι με τακακια+υγρα στο τελος του μηνα, ολα μαζι.
ΑΠο υγρα εχετε καμια ιδεα?>
Dot 4, Dot 5.1 ή Dot 6 της ΟΜΡ μαζι με τακακια omp kevlar?Υπενθυμιζω Dot 4 --->265 C
Dot 5.1->185 CYΓ. Μου ειπε ο μηχανικος μου οτι μπορω να τα κατασκευασω και χειροποιητα με κοστος 60-70 ευρω!
(οντως απλη κατασκευη με 4 σωληνακια υψηλης και 4 ρακορ) -
nai milto to ps...............................
αργοτερα εντυπωσεις απο τα νεα τοπ μαουντ στη πιστα...το αμαξι μιλτο απεκτησε τιμονι ξουραφ και ισως φταιγανε και αυτα που δεν ειδα τοση τρελλη διαφορα με τα ψαλιδια!
-
DOT5.1-->285C εννοείς... Όσο πιο υψηλής θερμοκρασίας τόσο καλύτερα, οπότε επέλεξε με αυτό το σκεπτικό.
Παναγιώτη, το ψαλίδι ανέφερέ το ως ελαττωματικό, μήπως και στο αλλάξουν... Γίνεται! Η PS Γαλλίας μας είχε πει να στείλουμε το ψαλίδι του Γιάννη πίσω, αλλά θα μας έτρωγαν τα μεταφορικά και έτσι αγοράσαμε άλλο. Μλκία όμως γιατί εδώ που τα λέμε έχουμε φοβερά κωλόδρομους (που σπάνε-στραβώνουν ακόμη και αγωνιστικά ψαλίδια) και δεν τους έφτιαξε η Peugeot Sport... Κανονικά πρέπει να πας στην λακκούβα που το χτύπησες και να καλέσεις την τροχαία να καταγγείλεις τον Δήμο για να σου αγοράσει αυτός καινούριο ψαλίδι!
Δεν είναι ανάγκη να πας στην λακκούβα που σε χτύπησε περισσότερο. Μπορεί να σου έκαναν την ζημιά τρεις λακκούβες και όχι μία. Εσύ πήγαινε στην πιο βαθιά και ζήτα αποζημίωση...
Όσο για το τιμόνι.. απλά χαίρομαι που το απολαμβάνεις. Πού να τοποθετήσεις και τα PS ακραξόνια... άλλα κόλπα! -
a.σπυρο προσεξε γιατι εχω ακουσει οτι μετα απο ενα σημειο οσο μεγαλυτερες θερμοκρασιες και τοσο μειωμενη η διαρκεια ζωης...
β. μιλησα με ντινο. τα ψαλιδια εγγυση δεν εχουν...οποτε οσο αντεξω και μετα αν δω οτι παρατραβαει ο θορυβος τα πεταω
γ.θελω πισω ραβδους.τωρα εχω 19.5 με δεδομενη τη σκληροτητα των εμπρος ελατηριων καπου στο 270-280 πρεπει να παω σε 21-22το πολυ.αρα θεωρητικα οι 20αρες του ρουσου πεφτουν λιγες!
το θεμα ειναι οτι λεφτα δεν εχω, οι21 εχουν 140 η μια και οι 22 240!!!
αρα αναγκαστικα παω 20-21 μονο.το θεμα ειναι οτι εγω κινουμαι βουνο κυριως οπου εκει θες μαλακο και προοδευτικο το αμαξι.εκει και οι 19.5 ηταν καλες.αντιθετα στη πιστα το αμαξι εδειχνε νιανια λιγο ο κωλος και δεν με αφηνε να τα δωσω ολα σε παρατεταμενες κ8-κ3...χαρακτηριστικα κ8 εμπαινε 105-110 με τη πιστα σκονισμενη και οχι τελεια κατασταση και το αμαξι επαιρνε και αλλο.απλα σε αυτα τα χλμ το αμαξι ενιωθες το κωλο αναλαφρο.δε υπερστρεφε ακομα και με τιμονιες κλπ αλλα το ηθελα λιγο πιο βραχο. απ την αλλη ποσες φορες παμε πιστα???
μηπως με τα ιδια λεφτα πρεπει να παρω ακρα και οχι ραβδους????????υ.γ οι 4τ σε παλιο τευχος ειδα οτι ελεγαν οτι το rc μπαινει στη κ8 με 100 και σιγουρια στον οδηγο τι λες τωρα?
-
Ο χρήστης pskarm έγραψε:
a.óðõñï ðñïóåîå ãéáôé å÷ù áêïõóåé ïôé ìåôá áðï åíá óçìåéï ïóï ìåãáëõôåñåò èåñìïêñáóéåò êáé ôïóï ìåéùìåíç ç äéáñêåéá æùçò...â. ìéëçóá ìå íôéíï. ôá øáëéäéá åããõóç äåí å÷ïõí...ïðïôå ïóï áíôåîù êáé ìåôá áí äù ïôé ðáñáôñáâáåé ï èïñõâïò ôá ðåôáù
ã.èåëù ðéóù ñáâäïõò.ôùñá å÷ù 19.5 ìå äåäïìåíç ôç óêëçñïôçôá ôùí åìðñïò åëáôçñéùí êáðïõ óôï 270-280 ðñåðåé íá ðáù óå 21-22ôï ðïëõ.áñá èåùñçôéêá ïé 20áñåò ôïõ ñïõóïõ ðåöôïõí ëéãåò!
ôï èåìá åéíáé ïôé ëåöôá äåí å÷ù, ïé21 å÷ïõí 140 ç ìéá êáé ïé 22 240!!!
áñá áíáãêáóôéêá ðáù 20-21 ìïíï.ôï èåìá åéíáé ïôé åãù êéíïõìáé âïõíï êõñéùò ïðïõ åêåé èåò ìáëáêï êáé ðñïïäåõôéêï ôï áìáîé.åêåé êáé ïé 19.5 çôáí êáëåò.áíôéèåôá óôç ðéóôá ôï áìáîé åäåé÷íå íéáíéá ëéãï ï êùëïò êáé äåí ìå áöçíå íá ôá äùóù ïëá óå ðáñáôåôáìåíåò ê8-ê3...÷áñáêôçñéóôéêá ê8 åìðáéíå 105-110 ìå ôç ðéóôá óêïíéóìåíç êáé ï÷é ôåëåéá êáôáóôáóç êáé ôï áìáîé åðáéñíå êáé áëëï.áðëá óå áõôá ôá ÷ëì ôï áìáîé åíéùèåò ôï êùëï áíáëáöñï.äå õðåñóôñåöå áêïìá êáé ìå ôéìïíéåò êëð áëëá ôï çèåëá ëéãï ðéï âñá÷ï. áð ôçí áëëç ðïóåò öïñåò ðáìå ðéóôá???
ìçðùò ìå ôá éäéá ëåöôá ðñåðåé íá ðáñù áêñá êáé ï÷é ñáâäïõò????????õ.ã ïé 4ô óå ðáëéï ôåõ÷ïò åéäá ïôé åëåãáí ïôé ôï rc ìðáéíåé óôç ê8 ìå 100 êáé óéãïõñéá óôïí ïäçãï ôé ëåò ôùñá?
ñïõ óïõ
- Ý÷åé äýï åðéðëÝïí ñáâäïõò ðßóù áëëá ps sport jwrc ðïõ äßíïõí ìåãáëýôåñç óôáèåñüôçôá ëüãù áêáìøßáò óôïí ðßóù Üîïíá...
2.17 áñéá ëÜóôé÷á
- Ý÷åé äýï åðéðëÝïí ñáâäïõò ðßóù áëëá ps sport jwrc ðïõ äßíïõí ìåãáëýôåñç óôáèåñüôçôá ëüãù áêáìøßáò óôïí ðßóù Üîïíá...
-
Áðïñßá
ÔåëéêÜ áõôüò ï ðßóù Üîïíáò 'ñïõóïõ/óôåéóïíâáãêïí' ìðïñåß íá ìðåß óå 3èõñï ÷ùñéò íá îçëþóïõìå ñåæÝñâá ???
Ãéá åîÜôìéóç äåí ìáò íïéÜæåé âÜæïõìå êáé óêÝôï óùëÞíá
-
Εγώ έχω πίσω 20άρες και 22άρα RC. Σε πίστα μπαίνω και πάω μια χαρά. Ήδη με τα ημισλίκ είναι αρκετά απόλυτο για δημόσιο δρόμο... Αν ξανασχοληθώ με πίσω θα είναι για να βάλω τον άξονα με τις μπάρες ψαλιδιών. Βρήκα μεταχειρισμένο SW με 800Ε... δεν είναι και λίγα...
Υπόψιν ότι πριν τις 20άρες ράβδους είχα επίσης 19.5άρες. Η διαφορά είναι αισθητή και αξιοσημείωτη. Βάζεις τις 20άρες και λές: 'Τώρα, μάλιστα! Ήταν αυτό που έλειπε!'.Και μετά τί;
Ακραξόνια λέω... 270-300Ε από Ντίνο. Τα λεφτά είναι ελάχιστα γι αυτό που κερδίζεις... Και εσύ που έχεις 22άρα εμπρός θα τα γουστάρεις ακόμη περισσότερο! -
Mιλτο κοιτα αυτο απο το site της Motul:
Dot 4
HIGH THERMAL RESISTANCE AND STABILITY: the high boiling point (245°c / 473°F), superior to DOT 3 conventional fluids enables an effective brake even under extreme conditions.Dot 5.1
LONG LIFE FORMULA : the high wet boiling point (185°c/365°F), superior to DOT 4 and DOT 3 fluids enables to use this product longer.
SPECIALLY DESIGNED TO ANTI-LOCKING BRAKE SYSTEM (ABS) : its viscosity (820 centipoises at -40°c / -40°F) lower than DOT 4 and DOT 3 brake fluids, allows MOTUL BRAKE FLUID DOT 5.1 an easier fluid circulation in micro-valves of anti-locking systems.
PERFECTLY NEUTRAL WITH SEALS USED IN BRAKING SYSTEMS. ANTI-CORROSION.Πανο, αν βγαλεις τις ραβδους, τις θελω εγω
-
Ο χρήστης S3 έγραψε:
Dot 5.1
LONG LIFE FORMULA : the high **wet **boiling point (185°c/365°F), superior to DOT 4 and DOT 3 fluids enables to use this product longer.Αν κρίνω από το 'superior' τότε μάλλον κάτι εννοεί με το 'wet' αλλιώς μόνο 'superior' δεν είναι! Δεν τους καταλαβαίνω... με τις λέξεις παίζουνε;
Πάντως τα DOT5.1 της Bendix έχουν υψηλότερο σημείο βρασμού από τα DOT4 εκτός από τα DOT4 Racing που είναι ακόμη πιο πάνω από το 5.1. Δεν θυμάμαι νούμερα αλλά τα κοιτούσα στον Ντίνο όταν επέλεγα υγρά φρένων πριν δύο χρόνια και έβαλα 5.1 (μία χαρά είναι κι αυτά). Ο Ντίνος προτείνει τα Bendix DOT4 Racing που τα βάζει και στο αγωνιστικό. Τώρα που θα αλλάξω υγρά αυτά θα πάρω.
Τα πάντα για το Peugeot 206