-
Eñþôçóç
Ç âÜóç êéâùôßïõ ãéá ôï 2ëéôñï -ü÷é ôï rc- åßíáé ßäéá ìå ôïõ 1600 Þ ü÷é?
Ìéáò êáé óõíçèßæåé ç ìáìá Ðåæþ íá ÷ñçóéìïðïéåß ôá ßäéá áíôáëëáêôéêá óå áñêåôÜ óçìåßá ìÞðùò åßíáé ßäéï êáé åäþ. -
Γρανάζι μίζας ήταν το δικό μου πρόβλημα.Δεν κολούσε απλά έκανε τσαφ χωρίς να γυνάει τίποτα.Το κόστος ανταλλακτικού ήταν 15€ και η εργασία κοντά στις 2 ώρες το βάλε βγάλε ήταν αρκετή ώρα.Αυτά Δημήτρη περί μίζας.Η θερμοκρασία μου πάντα έτσι ήταν ακόμα και τώρα άρα κανένα πρόβλημα και δεν στεναχωριέμαι.
-
gskarmou χλωμο.το διλιτρο και το ρουσου εχουν αναποδα το κινητηρα απο εμας... αρα οι δυναμεις ειναι μαλλον εντελως διαφορετικες... εχω ακουσει διαφορα για αυτη της powerflex αλλα εγω προσωπικα θα πηγαινα ξανα σε μαμα
-
Διαβαζοντας κατι ποστ του pskarm στο gtc, πηρα την αφορμη να γραψω για την εξαγωγη του 206 1.6 16ν.
Ως γνωστο, εχουμε τον καταλυτη πανω στην εξαγωγη πολλαπλης.
Το θεμα ειναι αν αξιζει ή οχι η αντικατασταση της.
Μεχρι τωρα εχω καταληξει οτι δεν αξιζει για 3 λογους:
1)Κοστος 600-800 ευρω για χταποδι, ή μαντεμι απο ραλλυ + σωληνωσεις+καινουριο καταλυτη.2)Πολυ φασαρια, θελει βγαλσιμο το υδραυλικο τιμονι, αλλο φιλτρο λαδιου, εργασια μηχανικου, παρε το αμαξι πηγαινε το στον εξατμισα χωρις εξατμιση,ηλεκτρολογο για προεκταση λ κλπ.
3)Το κερδος με μαντεμι + καταλυτη απο ραλλυ εχω δει σε αμαξι φιλου πως δεν ειναι πανω απο 3 αλογα(Το εχω οδηγησει το αμαξι.)
Απο την αλλη, ακουω κατι +14 αλογα με χταποδι supersprint κλπ, τοτε αλλαζει το θεμα...
Δεν ξερω, ακουω τις γνωμες σας.ΥΓ. Α, βρηκα και αυτο απο τη devil που αντικαθιστα τον καταλυτη, με κοστος 55 ευρω, και ουσιαστικα γλιτωνεις το μηχανικο και τα βαλε βγαλε.
Μετα θες ενα καλο εξατμισα για ελευθερο κεραμικο στο κατω μερος, και αλλη σωληνα+ προεκταση λ.Devil cat replacement pipe:
Kαι αυτο δεν ξερω αν χρειαζεται:
devil adapter pipe:
-
Ένας φίλος έχει βάλει την εξαγωγή του rallye και τον καταλύτη και πήρε πολύ δύναμη.Εγώ που έχω μόνο εξάτμιση με παίρνει για πλάκα!Άρα και δουλεύει!!
-
Επιβεβαιώνω τον Γιάννη. Λέγεται Μάκης, έχει μαύρο 206 1.6 16V με αυτοκόλλητο PRC Club και για τα επόμενα δύο χρόνια θα κυκλοφορεί στην Αθήνα.
Αυτό της Devil αντικαθιστά τον καταλύτη... Δεν θα πάρω! Νιώθω καλύτερα να μην μολύνω τόσο πολύ το περιβάλλον...Δημήτριε, μάλλον έχεις χαλασμένο ρουλεμάν δίσκου. Φυσικά αντικαθίσταται όταν αλλάξεις δίσκο-πλατό. Εγώ τον άλλαξα πριν 20000χλμ περίπου.
-
**
-
σπυρο παλι θα σε μαλωσω...ποσες φορες πρεπει να το πω οεο???
μπες σουπερσπριντ σαιτ της και δες τι λεει στο c2 1.6 vtr με τα 110 αλογα!αλλαζει τα παντα βαζει και καταλυτη και παιρνει 8 αλογα...αντε γειααααα
κοστος παντως με χταποδι ραλλυ διχαλο καταλυτη κεραμικο 2 καζανακια και εργασια μου εχουν πει καπου στο 900αρι...αν σκεφτεις οτι θες 200εκκεντροφορ 106ραλλυ 500προγραμμα (λεμε) και 150 τοποθετηση και ρυθμιση το 900αρι δε το φτανεις και αντι για 7 θα παρεις 17+ αλογα.
αρα....αν δε αθροισεις 900+900 και για τα δυο και βαλεις σκουπες φιλτραλαδιου κλπ κλπ φτανεις χαλαρα το 2000αρο οποτε ασε φιλε παω για διλιτρο...
ρε θα το πεταξω στο γκρεμοοοοοοοοοοοοοοοοοοοοοοοοοοο -
Ο χρήστης S3 έγραψε:
Äéáâáæïíôáò êáôé ðïóô ôïõ pskarm óôï gtc, ðçñá ôçí áöïñìç íá ãñáøù ãéá ôçí åîáãùãç ôïõ 206 1.6 16í.Ùò ãíùóôï, å÷ïõìå ôïí êáôáëõôç ðáíù óôçí åîáãùãç ðïëëáðëçò.
Ôï èåìá åéíáé áí áîéæåé Þ ï÷é ç áíôéêáôáóôáóç ôçò.
Ìå÷ñé ôùñá å÷ù êáôáëçîåé ïôé äåí áîéæåé ãéá 3 ëïãïõò:
1)Êïóôïò 600-800 åõñù ãéá ÷ôáðïäé, Þ ìáíôåìé áðï ñáëëõ + óùëçíùóåéò+êáéíïõñéï êáôáëõôç.2)Ðïëõ öáóáñéá, èåëåé âãáëóéìï ôï õäñáõëéêï ôéìïíé, áëëï öéëôñï ëáäéïõ, åñãáóéá ìç÷áíéêïõ, ðáñå ôï áìáîé ðçãáéíå ôï óôïí åîáôìéóá ÷ùñéò åîáôìéóç,çëåêôñïëïãï ãéá ðñïåêôáóç ë êëð.
3)Ôï êåñäïò ìå ìáíôåìé + êáôáëõôç áðï ñáëëõ å÷ù äåé óå áìáîé öéëïõ ðùò äåí åéíáé ðáíù áðï 3 áëïãá(Ôï å÷ù ïäçãçóåé ôï áìáîé.)
Áðï ôçí áëëç, áêïõù êáôé +14 áëïãá ìå ÷ôáðïäé supersprint êëð, ôïôå áëëáæåé ôï èåìá...
Äåí îåñù, áêïõù ôéò ãíùìåò óáò.Ðïëý êáêü ãéá ôï ôßðïôá êáôá ôçí ôáðåéíÞ ìïõ ãíþìç.
Ç ðïëëáðëç åîáãùãÞò áíôéóôïé÷åß óôçí ðïëëáðëÞ åéóáãùãÞò .Ïðüôå áí áëëÜîåéò ôï Ýíá áëëÜæåéò êáé ôï Üëëï åêôüò êáé áí Ý÷åéò üñåîç ãéá ðåéñÜìáôá Þ óå ãïçôåýïõí ôá ößäéá .
**Áëëùóôå ç ðåæïóðüñ ìáæß ìå ôçí åîÜôìéóç äßíåé êáé åéóáãùãÞ êáèþò êáé Üëëç ôñüìðá íåñïý áëëÜ áò ìåßíïõìå åäþ..
Ãéá ôéò õðïó÷Ýóåéò åôáéñéþí ãéá åðéðëÝïí áëïãá êñáôÜù ìéêñü êáëÜèé óõíÞèùò îå÷íÜíå íá ðïýí êáé ôá õðüëïéðá ðïõ èá ÷ñåéáóôïýí ãéá íá Ý÷ïõìå ôï ðñïóäïêïýìåíï áðïôÝëåóìá .
Ç óåéñÜ èá ðñÝðåé íá åßíáé
Ìéá ðéï åëåõèåñç åéóáãùãÞ åêêåíôñïöüñïò -ïé ,ðñïãñáììáôéóìüò êáé ôÝëïò êáôáëýôåò -ü÷é êáôÜñãçóç ðÜíôùò - êáé åîÜôìéóç .¢ëëÜæïíôáò êáôåõèåßáí ôçí åîáãùãÞ åßíáé óáí íá îåêéíÜò áðï ôï ôÝñìá ãéá ìÝíá ôïõëá÷éóôïí.Áí îåêéíïýóá ôï øÜîéìï ãéá Üëïãá ôþñá èá ðÞãáéíá ðñþôá
- ãñáíÜæùìá ôïõ êéâùôßïõ êáé ãéáôß ü÷é ðñïóèÝôïíôáò êáé ìéá ó÷Ýóç .
2.ÅëÜöñùìá äéáêñéôéêÜ .
Ìéá ....ìåëÝôç.... ðïõ Ý÷ù êÜíåé åîïéêïíïìåß ðåñßðïõ óôá 100-120 êéëÜ ÷ùñßò íá õðÜñ÷ïõí èýìáôá üðùò ç ñåæÝñâá. óõíäõÜæïíôáò êáé ïéêïíïìßá åðéðëÝïí
3.ÁíôéêáôÜóôáóç ôïõ åãêåöÜëïõ ìå Ýíá áñêåôÜ êáëýôåñï
4.áãùíéóôéêï êëïõâé êáé ìåôÜ üóï áíôÝ÷åé ç ôóÝðç
@pskarm
äåí åßíáé ôïðïèåôçìÝíïò áíÜðïäá ç åîÜôìéóç åßíáé ìüíï áëëùóôå åßíáé êáé ôá äýï ìïôÝñ äåîéüóôñïöá ïðüôå ïé äõíÜìåéò åßíáé ïé ßäéåò, ôï óçìåßï ðïõ äÝíåé ç âÜóç óôï áìÜîùìá ç ßäéá ....
ãéá áõôü ôçí åß÷á ôçí áðïñßá ..êáé ãéáôß äåí èÝëù íá ðÜù óå ðáïõåñ öëåî êáé ãéáôß ìïõ ôçí äßíåé üôáí êÜíåé ôá äéêÜ ôçò -ç âÜóç - ãñáíÜæùìá ôïõ êéâùôßïõ êáé ãéáôß ü÷é ðñïóèÝôïíôáò êáé ìéá ó÷Ýóç .
-
Ο χρήστης Miltellas έγραψε:
Επιβεβαιώνω τον Γιάννη. Λέγεται Μάκης, έχει μαύρο 206 1.6 16V με αυτοκόλλητο PRC Club και για τα επόμενα δύο χρόνια θα κυκλοφορεί στην Αθήνα.
Αυτό της Devil αντικαθιστά τον καταλύτη... Δεν θα πάρω! Νιώθω καλύτερα να μην μολύνω τόσο πολύ το περιβάλλον...Δημήτριε, μάλλον έχεις χαλασμένο ρουλεμάν δίσκου. Φυσικά αντικαθίσταται όταν αλλάξεις δίσκο-πλατό. Εγώ τον άλλαξα πριν 20000χλμ περίπου.
Και εγώ με το μεσαίο και το τελικό της Devil μπορώ να πω πως πήρα λίγη ροπή στις χαμηλομεσαίες στροφές.
Πάντως θα το πάω στους Βασίληδες για μια all around εποπτεία..
-
Ο χρήστης gskarmou έγραψε:
- γρανάζωμα του κιβωτίου και γιατί όχι προσθέτοντας και μια σχέση
Ξέρω έναν που μπορεί να στο κάνει. Έχω μιλήσει μαζί του...
Το έχει κάνει ήδη πολλές φορές σε αγωνιστικά. Έχει εμπειρία και γνώσεις, αφού είναι εργαστηριακός συνεργάτης με τον καθηγητή μου στα στοιχεία μηχανών (μιλάω για Θεσσαλονίκη). Θα σου φτιάξει θηρία γρανάζια με ό,τι σχέση μετάδοσης θέλεις. Και τα συγχρονιζέ του (μαζί, ένα σώμα με το κάθε γρανάζι) μπορεί να σου τα κάνει να φρενάρουν σε χρόνο dt τα πάντα και να αντέχουν!!!
Για επιπλέον σχέση όμως... Χλωμό. -
Καλημέρα!!
εμένα το δικό μου έκανε ένα πολύ περίεργο θόρυβο στην 1η, 2α, 3η μόλις άφηνα το συμπλέκτη μέχρι τη μέση περίπου στην εκκίνηση.
με τα πολλά μου είπαν ότι είναι το διαφορικό!!!
τεσπά το άφησα μου το έφτιαξαν αλλά τώρα κάνει ένα πολύ μικρό θόρυβο πάλι.
επίσης η σκούπα που φοράει τώρα ακούγεται πολύ περισσότερο..για αμορτισέρ τι προτείνεται να του βάλω??? έχω το 206 το 1,6xs
-
Ο χρήστης GIANNIS206 έγραψε:
Παιδιά κάτι άσχετο αλλά ενδιαφέρον.
Παρουσιάστηκε το 207 όπως όλοι ξέρετε αλλά το 206 δεν θα σταματήσει να παρέγεται μέχρι και το 2010.
Επίσης για το 207 ο μικρότερος κινητήρας θα είναι, όπως καλά φανταστήκατε, ο 'αειθαλής' 1400άρης 8ν των 75 ίππων!!
Είναι τρελοί αυτοί οι φραπόγαλλοι!!!το 1.6 το βγάζει πάλι με 110hp
αλλά από το καλοκαίρι και μετά θα βγει 207 με την συνεργασία της bmw!!! με 150hp ατμοσφαιρικό και 170 (και κάτι νομίζω) turbo
άρα υπομονεί!!!! -
Παιδιά τα φώτα σας για 206 μοντέλλο 2001.
Τα πίσω φανάρια θέλουν άλλαγμα.
Το δεξί τις βροχερές μέρες γίνεται ενυδρείο.
Το αριστερό πρέπει να έκαψε πλακέτα.Που μπορώ να βρω μεταχειρισμένα για να μειώσω το κόστος?
Μπορώ να βάλω από 206 μεταγενέστερης γενιάς αυτά με τα LEDάκια?
Κόστος?Ευχαριστώ.
-
μην πας σε τυπου λεντ-λεξους στους πιο πολλους καιγονται συνεχεια...θα πρεπει να τα χρυσοπληρωσεις για να ειναι καλα.......
μπες psclub.gr βαλε αγγελια και θα ....
-
Αυτο ηθελα να επιβεβαιωσω.
Ο,τι δε συμφερει να πειραξεις την εξαγωγη, ειναι πολλα τα λεφτα και λιγο το κερδος.
Μιλτο, αντικαθιστωντας τον καταλυτη, εννοειεται πως θα βαζαμε καταλυτη στο κατω μερος του αυτοκινητου.
Χωρις καταλυτη ειναι εγκλημα να κυκλοφορουμε.Feleas για φωτα η καλυτερη λυση για μενα ειναι να παρεις καινουρια, αλλα οχι original peugeot,θα σε γδαρουνε.
Να πας και να παρεις original bosch, valeo, hella κλπ.
Το κοστος ειναι το μισο απο την peugeot.Τετοια μαγαζια θα βρεις ευκολα πιστευω, πχ bosch center, σε ηλεκτρολογεια, ή σε ανεξαρτητα μαγαζια που πουλανε ανταλακτικα peugeot.
Peugeot1425, για αμορτισερ διαβασε ολες τις σελιδες αυτου του τοπικ, καθως και αυτο:
-
thanks!!!!!
-
Ο χρήστης felleas έγραψε:
Παιδιά τα φώτα σας για 206 μοντέλλο 2001.
Τα πίσω φανάρια θέλουν άλλαγμα.
Το δεξί τις βροχερές μέρες γίνεται ενυδρείο.
Το αριστερό πρέπει να έκαψε πλακέτα.Που μπορώ να βρω μεταχειρισμένα για να μειώσω το κόστος?
Μπορώ να βάλω από 206 μεταγενέστερης γενιάς αυτά με τα LEDάκια?
Κόστος?Ευχαριστώ.
Αν το 206 κυκλοφορεί Θεσσαλονίκη όλα είναι εύκολα για μένα. Αν είναι Αθήνα τα παιδιά εδώ θα σε κατατοπίσουν. Με τις άκρες που έχουμε για Peugeot δύσκολα να αλλάξουμε μάρκα αργότερα...
-
Ο χρήστης ÄçìÞôñéïò έγραψε:
- ãñáíÜæùìá ôïõ êéâùôßïõ êáé ãéáôß ü÷é ðñïóèÝôïíôáò êáé ìéá ó÷Ýóç
ÎÝñù Ýíáí ðïõ ìðïñåß íá óôï êÜíåé. ¸÷ù ìéëÞóåé ìáæß ôïõ...
Ôï Ý÷åé êÜíåé Þäç ðïëëÝò öïñÝò óå áãùíéóôéêÜ. ¸÷åé åìðåéñßá êáé ãíþóåéò, áöïý åßíáé åñãáóôçñéáêüò óõíåñãÜôçò ìå ôïí êáèçãçôÞ ìïõ óôá óôïé÷åßá ìç÷áíþí (ìéëÜù ãéá Èåóóáëïíßêç). Èá óïõ öôéÜîåé èçñßá ãñáíÜæéá ìå ü,ôé ó÷Ýóç ìåôÜäïóçò èÝëåéò. Êáé ôá óõã÷ñïíéæÝ ôïõ (ìáæß, Ýíá óþìá ìå ôï êÜèå ãñáíÜæé) ìðïñåß íá óïõ ôá êÜíåé íá öñåíÜñïõí óå ÷ñüíï dt ôá ðÜíôá êáé íá áíôÝ÷ïõí!!!
Ãéá åðéðëÝïí ó÷Ýóç üìùò... ×ëùìü.Ðáñáêïëïõèþíôáò ôçí óõìðåñéöïñÜ ôïõ êáé ãåíéêüôåñá ôçí äéÜôáîç ôùí ó÷Ýóåùí ïé ðñþôåò 4 ó÷Ýóåéò åßíáé áñêåôÜ êáëÜ ÷ñïíéóìÝíåò ãéá ôçí ÷þñá ðïõ æïýìå ! Ôï èÝìá åßíáé üôé ç 5ç åíßïôå äåß÷íåé ìáêñõÜ êáé óðÜíéá îåðåñíÜ ôéò 5,500óáë Þ ÷ñåéÜæåôáé íá Ý÷åéò áñêåôÞ åõèåßá ãéá íá ðëçóéÜóåé áõôÝò ôéò ñçìÜäåò 6500óáë åíþ óôçí ðåñéï÷Þ ôùí 3500-4000 åßíáé ó÷åôéêÜ èïñõâþäåò .ÊÜðïõ åêåß Üñ÷éóá íá óêÝöôïìáé ìéá ó÷åôéêÜ êïíôýôåñç 5ç êáé ìéá ìáêñýôåñç 6ç ãéá ôá ôáîéäÜêéá ðïõ åíßïôå áíáëáìâÜíåé íá öÝñåé åéò ðÝñáò áí êáé äåí åßíáé êáé ôï ðéï êáôÜëëçëï ãéá êÜôé ôÝôïéï-óå áíôßèåóç ìå ôéò âïõíïóôñïöÝò êáé ôïõò åðáñ÷éáêïýò êÜèå Ýéäïõò ðïõ åßíáé óôï óôïé÷åßï ôïõ .
Áí êáé ôï êõñéüôåñï ðñüâëçìá óôï precius ìáò åßíáé ï åðéëïãÝáò êáé ç âÜóç ôïõ êéâùôßïõ ç ïðïßá äåß÷íåé íá åßíáé ëéãüôåñç ôùí áðáéôÞóåùí
-
Ο χρήστης pskarm έγραψε:
μην πας σε τυπου λεντ-λεξους στους πιο πολλους καιγονται συνεχεια...θα πρεπει να τα χρυσοπληρωσεις για να ειναι καλα.......μπες psclub.gr βαλε αγγελια και θα ...
... σου βρούμε εύκολα.
Τα πάντα για το Peugeot 206