-
Είναι το επόμενο βήμα μου. Ίσως και πριν τα SP.
-
Ο χρήστης Miltellas έγραψε:
Είναι το επόμενο βήμα μου. Ίσως και πριν τα SP.Εγώ μετά απο δύο χρόνια ραλλοχταποδου (40-50.000χλμ) και συνολικά 84.000 αποφάσησα να αλλάξω αμορτισέρ, για χαμήλωμα δεν το συζητώ.
Τι προτείνετε?
Αντιπρόσωπος για τα Record?Όσο για το χταπόδι δεν μπορεί να με πείσει κανείς οτι υπάρχει αλλη βελτίωση χωρίς κανένα αρνητικό: απόδοση ψηλά έως και πολύ χαμηλά, καμία διαφορά στην κατανάλωση, αξιοπιστία αλλα ίσως μια μικρή αίσθηση απρογραμμάτιστου (σε ανοίγματα καμιά φορά σαν να μην τα δίνει όλα αφήνεις τα ξαναδίνεις και όλα μια χαρά, ααα και για να τα δώσει όλα λόγω 2ου λάμδα θέλει καλό ζέσταμα)
-
Παιδια γεια χαρα,
η αδερφη μου εχει ενα 206 1.4 16V μοντ.2004 το οποιο συντηρω εγω.
ηθελα να μου απαντησετε επειδη ειναι μεγαλο το topic αν μπορειτε στα εξης,τα οποια δεν ξερω αν εχουν ειπωθει...στα πλαισια της εγγυησης εχει γινει αναπρογραματισμος μια φορα στα 19000km επειδη υπηρχε αταθεια στο ρελαντι.εχει συμβει σε καποιον?
εχει αλαχτει ενα εξαρτημα το οποιο δεν θυμαμαι αν ειναι η EGR βαλβιδα ανακυκλωσης καυσαεριων το οποιο βρισκεται εμπρος δεξια και εκανε ενα συνεχομενο θορυβο τον οποιο κανει ακομα ακομα και μετα την αντικατασταση ξανα.κατι σαν τακ τακ...στο υψος που ειναι το ντουλαπακι.
το κανει σε εσας?λαδια βαζω 5-40 MOTUL 8100 συνθετικο με μηδεν καταναλωση καθε 8000km αλλαγη.
ηθελα ,μαρκα για τακακια με μαλακη παστα αλλα με μεγαλη διαρκεια ζωης .ουσιαστικα η αδερφη μου δεν το πιεζει απλα το τρωει σιγα σιγα .ηδη με 21000km εχει ακομα ζωη το μαμα τακακι.
τελος μπουζι να βαζω τα μαμα?επισης τα ταμπουρα πισω περα απο την ντιζα μεσα τα μποσικα μαζευονται απο το ταμπουρο?ευχαριστω.
-
μια χαρα ειναι η βαλβιδα αλλαζει σε μερικα μην ανησυχεις...
λαδια πολυ καλα βαζεις αλλα αφηνε τα 10000χλμ αντεχουν ειδικα αν το οδηγει γυναικα...
τακακια - μπουζι μαμα και μονο...οτι αλλο θα το πληρωσεις πιο πολυ χωρις να αξιζει! -
Ο χρήστης kaisaras206 έγραψε:
Είναι το επόμενο βήμα μου. Ίσως και πριν τα SP.
Εγώ μετά απο δύο χρόνια ραλλοχταποδου (40-50.000χλμ) και συνολικά 84.000 αποφάσησα να αλλάξω αμορτισέρ, για χαμήλωμα δεν το συζητώ.
Τι προτείνετε?
Αντιπρόσωπος για τα Record?Όσο για το χταπόδι δεν μπορεί να με πείσει κανείς οτι υπάρχει αλλη βελτίωση χωρίς κανένα αρνητικό: απόδοση ψηλά έως και πολύ χαμηλά, καμία διαφορά στην κατανάλωση, αξιοπιστία αλλα ίσως μια μικρή αίσθηση απρογραμμάτιστου (σε ανοίγματα καμιά φορά σαν να μην τα δίνει όλα αφήνεις τα ξαναδίνεις και όλα μια χαρά, ααα και για να τα δώσει όλα λόγω 2ου λάμδα θέλει καλό ζέσταμα)
Κωστα, αν δεν πας σε record, προτεινω bilstein sport.
Aκριβο αλλα εγγυημενο! -
ΕΓΓΥΗΜΕΝΟ???????
εγω σπυρο ξερω 2 που τα εβαλαν και βριζουνκαισαρας μιας και σε πετυχαμε το καταλυτη ποσο μετα το διχαλο τον εβαλες??
γιατι συμφωνα με ενα γκουρου πρεπει να ειναι 10 πιο πισω απο οσο ειναι στο μαμα 106 για να βοηθαει ψηλα... -
Κι αν δεν πας σε Bilstein Sport προτείνω Record SP.
Φθηνό αλλά εγγυημένο!ΑΝΔΡΕΑΔΑΚΗΣ & ΣΙΑ Ο.Ε.
Τηλ. 2310 553895-6Ζήτα Ανδρεαδάκη Δημήτριο, πες από Μίλτο PRC Club και ρώτα ό,τι θέλεις. Είναι λίγο άχρωμος αλλά θα σε εξυπηρετήσει. Ρώτα τον αν θα σου στείλει κατευθείαν ή αν θα πάρεις από το υποκατάστημα στην Αθήνα (ζήτα διεύθυνση και τηλ γιατί τώρα δεν βρίσκω τα στοιχεία).
-
Αφου το παμε ετσι, και εμενα ενας γνωστος μου εβαλε σε vectra record, και την πρωτη φορα του πεταξε ολα τα λαδια το εμπρος δεξι, και μετα απο 2 μηνες τα εφτυσε και το αριστερο.
Τι να λεμε τωρα,ειναι αμα σου κατσει. -
εγω σπυρο το λεω απο αποψη κρατηματος......τιποτα το ιδιαιτερο.
πρεπει να πας στα χοντροκαλαμα του διλιτρου που ειναι πανακριβα και μαζι με ελατηρια φτανουν στη τιμη της πεζο σπορτ κοντα... -
Ο χρήστης Miltellas έγραψε:
Κι αν δεν πας σε Bilstein Sport προτείνω Record SP.
Φθηνό αλλά εγγυημένο!ΑΝΔΡΕΑΔΑΚΗΣ & ΣΙΑ Ο.Ε.
Τηλ. 2310 553895-6Ζήτα Ανδρεαδάκη Δημήτριο, πες από Μίλτο PRC Club και ρώτα ό,τι θέλεις. Είναι λίγο άχρωμος αλλά θα σε εξυπηρετήσει. Ρώτα τον αν θα σου στείλει κατευθείαν ή αν θα πάρεις από το υποκατάστημα στην Αθήνα (ζήτα διεύθυνση και τηλ γιατί τώρα δεν βρίσκω τα στοιχεία).
Ακριβώς αυτήν την απάντηση περίμενα, ευχαριστώ.
Σπύρο τι έγινε λείπω για φαντάρος και θα κάνεις το αμάξι τούμπανο όσο ήμουν εκεί τίποτα...
Κάτσε να σε βάλω μια κόντρα πρώτα έτσι, να δούμε χταπόδι vs boubis.
αν και πάλι χταπόδι vs χταπόδι + boubis καλό ακούγεται.Ο καταλύτης μπαίνει αναγκαστικά εκεί που ήταν παλιά το μεσαίο άντε λίγο πιο πίσω λόγω χώρου καθαρά. Το διχαλο είναι αν θυμάμαι καλά καμια 45αρια πόντους πριν το κουρμπάρισμα όσο περίπου και του ραλλυε (είχα ένα ραλλίσιο μαζί μου που πετάζτηκε αφού του πήραμε τηνπλάκα προσαρμογής στο μαντέμι). Μην ξεχνάς και την κατάργηση του ζουαν που την βλέπω μονόδρομο. Όσο για την απόσταση καταλύτη κατα την γνώμη μου όσο μακρύτερα τόσο καλύτερα, μόνο σε ρύπους θα χάσεις. Ακόμα και η απόσταση του δίχαλου περιορίζεται απο την απόσταση που μπαίνει είτε το ζουάν είτε το σπιράλ, οπότε απορώ πως γίνετια η υλοποίηση μακριού δίχαλου που είχα ακούσει κάποτε απο τον pugsang νομίζω.(ίσως με διπλό σπιράλ-πολλά λεφτά)
-
απο ρομιλο μου ειχε γραψει τα εξης...
Προσεξε ΠΟΥ ΘΑ ΒΑΛΕΙΣ ΤΑ ΚΑΖΑΝΙΑ!!
οταν με το καλο πας εκει πες μου να σου πω ακριβως θεσεις!!αλλα να εχεις στο νου σου οτι πρεπει το πρωτο καζανι ειτε ειναι καταλυτης ειτε μεσαιο να μπει περιπου 85 ποντους απο το σημειο οπου το διχαλο τελειωνει και τα δυο γινονται ενα!!
το επομενο καζανι σε αλλους 85 ποντους πισω!
Αν δεν εχει χωρο, τοτε βαλε το τελικο σε ακαιραια πολλαπλασια και ξεχνα το μεσαιο!!(αν και νομιζω εχει χωρο)
Αν καταφερεις να κρατησεις ιδιο διχαλο με το 106 σε μηκος (που αμφιβαλλω μιας και νομιζω καπου βρισκει) ΚΑΝΤΟ!!(ενας λογος που τα 206 βγαζουν πιο χαμηλα δυναμη με το ραλισιο χταποδι ειναι λογω του πιο μακρυου διχαλου! (οσο μακραινεις τοσο ριχνεις το οφελειμο ευρος λειτουργιας!Υπολογισε χοντρικα 5 ποντοι ειναι 300-400 στροφες, ειτε πανω ειτε κατω)
αααααααα ακου!
Αν βρεις καλο μαστορα να σου φτιαξει διχαλο κανει το εξης!!κανε διχαλο οσο ακριβως ειναι το μαμα του 1.6 (μας ενδιαφερει απο το τελος του 4 μεχρι το σημειο οπου εννονονται οι 2 σε 1!(ενα τριγωνακι που κανει)
και βαλε μετα μια σωληνα 54 αρα με μηκος 21 ποντους μεχρι το ζουαν!!
Τα μηκη ειναι υπολογισμενα και οχι στην τυχη!!Μετα το ζουαν βαλε απο 48αρα μεχρι 52αρα (επελεξε οσο νομιζεις, με την 48αρα τονωνεις κατω απο μεγιστη ροπη ενω με 52αρα μεγιστη ισχυ)
Πιστευω εκει την πατανε τα 206!στο διχαλο!
ειναι μεγαλη υποθεση!!!!
αν καταφερεις και κρατησεις τα μηκη του 106 διχαλου και βαλεις μετα σωληνα μεχρι ζουαν 21 ποντους θα εισαι αρχηγος!!αν θυμαμαι καλα το 106 εχει το μισο, γυρω στους 10 ποντους)
-
Μίλησα με τον Ανδρεαδάκη και με κατεύθηνε σε κάποιον αντιπρόσωπο του στην αθήνα ο οποίος μου είπε να παώ απευθείας στο συνεργείο www.zellits.gr ώστε να έχω καλύτερη τιμή, αυτός μου είπε 275 χωρις τοποθέτηση. Στο zellits μου είπαν 300ευρώ τοποθετημένα με ευθυγράμμιση.
Βέβαια δεν ξέρω τίποτα για αυτόν τον μάστορα.Άλλες λύσεις που μου είπαν σε διάφορους που ρώτησα είναι τα κλασικά κόνι ή blistein γύρω στα 200 ευρώ ή τα πιο σπορ μοντέλα τους γύρω στα 500ευρώ. Ενδιαφέρουσα λύση πιστεύω είναι και τα ρυθμιζόμενα (και τα πίσω χωρις να τα βγάλεις) Kayaba AGX 575ευρώ τοποθετημένα αλλά φοβάμαι να πάω σε τέτοια κατηγορία τιμής και δεν θέλω να ζοριστώ οικονομικά.
Τα record SP που μου προτείνουν δεν είναι για χαμήλωμα λέει και υπάρχει άλλο μοντέλο για αυτή τη δουλειά.
-
Λογικα, τα record χωρις χαμήλωμα ειναι τα maxigas και δεν ξερω αν αξιξει να τα βαλεις σε σχεση με τα εργοστασιακα.
Το θεμα ειναι να βρεις κατι πολυ καλυτερο σε performance και σκληροτητα σε σχεση με εργοστασιακα.
Αλλιως με τα ιδια και λιγοτερα χρηματα πας και βαζεις τα νορμαλ.
Γιατι δε σκεφτεσαι του διλιτρου -
τα deCarbon εάν θυμάμαι καλά δεν σας κάνουν?
-
Τα Record Maxigaz είναι δυνατότερα των εργοστασιακών και τα SP είναι ακόμη δυνατότερα και μπορούν να δουλέψουν ΚΑΙ σε χαμήλωμα έως 3εκ.
-
Πρέπει να πετύχαμε λαβράκι:
http://www.selextuning.com/
http://www.selexweb.com/angles/Homepage.htmΤα SPORT κοστίζουν 380Ε
Τα TUNING και COMPETITION 460E
Όλα τα SELEX είναι ρυθμιζόμενα.
Τα Sport έχουν σκληρότητα 40% παραπάνω των εργοστασιακών και αποδίδουν με χαμήλωμα έως 3εκ.
Τα Tuning με σκληρότητα 60% που δουλεύουν από 3εκ έως 8εκ.
Τα Competition με 80% που προορίζονται για αγωνιστική χρήση και δουλεύουν υπό όλες τις συνθήκες.Μετά τα Record SP θα δοκιμάσω SELEX. Κρίμα που δεν τα αντιλήφθηκα προ της παραγγελίας μου να πάρω 2 πισινά για τεστ, γαμώ τα RC μου γαμώ...
-
Τα Selex μου τα πρότεινε κι ο αντιπρόσωπος των DeCarbon, όταν τα άκουσε από το τηλέφωνο επειδή μου είχε δώσει λάθος κωδικό αμορτισέρ και βάλαμε μαλακότερα απ'ό,τι έπρεπε...
-
εκανα καποιες ενδεικτικες μετρησεις...me gtech
επισης αλλαξα αισθητηρα υποπιεσης. το ζωο ο ακατανομαστος ειχε βαλει και εκει χερι βαζοντας εναν δικο του που ηταν μαπα και εκοβε το αμαξι στο πολυ αερα...4ες-5ες....ετσι εξηγειται σπυρο που ενω πεταγομουνα εμπρος 1-2α-3η μετα τα 120 κολωνε και εμενε ιδια η διαφορα ενω εκει επρεπε να ανοιγει και αλλο...το αμαξι ετρεμε προχτες που ανοιξα με παπακι ολο και μπουκωνε. σχεδον εσβηνε!
χοντρικα στο Gtech εδειξε απο 77-78(αυτα ειναι με βαρελλακι μονο πανω) σε 86 και χωρις βαρελλακι σκετο αερα(που συνηθως μπουκωνουν ολα) 88-89... αρα κατι δε παει καλα με βαρελλακι.
αυτο σε αναγωγη στα 110 ειναι χοντρικα 12-14 αλογα...
εδω παιζουν ρολο καιρος(-10βαθμους χτες απο σεπτεμβρη ) υγρασια...αυτα συμφωνα με γαβανα ειναι απο 0ως2αλογα.απο επιδοσεις το αμαξι παιζει 16.7 και ανετα πιο κατω 16.6 πιστευω με σωστες αλλαγες. λογω κοφτη 7200 και κοντερ που δειχνει -200σαλ μπερδευομαι και δε τις κανω σωστα. συν οτι τα λαστιχα εχουν -3χιλιοστα πελμα απο το σεπτεμβρη (ελεω καρτοδρομο) οποτε εκκινηση σωστη χτες ηταν σχετικη εννοια.
παλια ειχε κανει 17.1αρα ειμαστε +12 αλογα περιπου
-0.4 δεκατα στο 400αρια
το ιδιο και 0-100 9.2 αν θυμαμαι. ολα δικαβαλο και ιδιο βαρος 1200κιλα ιδια βενζινη ιδιες πιεσεις λαστιχα
περιμενω αρχεια γιωργου.σιγουρα πιο κατω απο οτι περιμενα αλλα οχι ασχημα...
το δε βασικο συμπερασμα που εβγαλα ειναι οτι η εξατμιση τελικα πρεπει να προηγειται και οτι κανει τελικα αρκετη δουλεια ισως περισσοτερη απο εκκεντροφορ+προγραμμα. -
ÌåñéêÜ ðñÜãìáôá üôáí óõíå÷ßæåéò íá ôá êÜíåéò ìåôÜ áðï Ýíá êáèÜñéóìá ðåôáëïýäáò -ü÷é äåí ôçí óêüôùóá - êáé åðßóêåøç óå êáëü âåíæéíáäéêï ðñßí áñêåôÝò ìÝñåò Ýêáíáí ôçí õóôÝñçóç óôï ãêÜæé åëáöñþò ...áíýðáñêôç .
ÁéóèçôÞñåò ë ,õðïðßåóçò êëð ìðïñïýí ìå Ýíá 'êáíôï ìüíïò ' íá êáèáñéóôïýí ?êáé áí íáé ìå ôß '÷çìéêÜ'?
-
περιμενω εντυπωσεις απο τα 206 στις σερρες....
Τα πάντα για το Peugeot 206