-
Ο χρήστης S3 έγραψε:
Χμμ
Για μεσαιο, αν βαλεις τελικο ελευθερο θα εχεις θορυβο χωρις αυτο.
Και επειδη εχω αλλαξει 7-8 τελικα σε 2 αυτοκινητα, δυστυχως ειμαι σιγουρος γι αυτο.
Αν βαλεις κατι πιο ησυχο πισω οπως custom καζανακι, ή του 2λιτρου που ειναι 48mm, τοτε δε θα εχεις προβλημα με θορυβο χωρις μεσαιο.Απο θεμα ροπης κλπ, οι διαφορες ειναι απειροελαχιστες.
Εξαλου μην ξεχναμε πως κολλοσοι οπως η supersprint δινει και σκετο σωληνα για εμας και με μεσαιο.ιαλεγεις και παιρνεις.Ο kaisaras96 που εχει βαλει ραλλοχταποδο κλπ, δεν εχει βαλει μεσαιο και παει μια χαρα απ'ολες τις αποψεις.(Φορα τελικο custom sebring)
Αυτο που προβληματιζει εμενα και τον Παναγιωτη που εχουμε ελευθερα τελικα για τοποθετηση, ειναι πως θα καταφερουμε να κρατησουμε το θορυβο χαμηλα με οσο πιο μεγαλο μεσαιο γινεται!
Για διαμετρο σωληνας εγω προτεινω καθαρο 48mm εσωτερικη διαμετρο.
Σε ευχαριστώ πάρα πολύ. Θα σε ακούσω και θα πάω για ακριβό-μεγάλο τελικό χωρίς μεσαίο και σε 48άρα εσωτερική διάμετρο.
Για μένα το 206RC είναι το απόλυτο 206. Με λύσεις που πηγάζουν κατευθείαν από την Peugeot Sport είναι όσο ποιοτικότερο-ταχύτερο-καλύτερο-ασφαλέστερο-φιλικότερο γίνεται. Αν η αγορά είναι συνειδητή τότε ο αγοραστής του θα μείνει ευχαριστημένος στο μάξιμουμ. Για μένα το 206 είναι το Gti που θα ήθελα περισσότερο. Βέβαια η Renault με το νέο Clio RS ανέβασε τον πήχη πολύ ψηλά... Το μόνο που θα με κρατούσε στο RC θα ήταν η αξιοπιστία, η οικονομική συντήρησή του, τα φτηνά ανταλλακτικά και η δυνατότητα επιπλέον αναβάθμισης πάλι από την PS.
-
Για μετ/νο μιλάω κατ αρχάς, οπότε σύκγριση με άλλα καινούρια δεν παίζει γιατι η τιμή του συγκεκριμένου είναι πολύ καλή.
-
σχολιο του παπακι που εκανε ενα σκ με κλιο rs στη μανη.............
τελικα το δικο μας ειναι πολυ καλο αμαξι . . . . . . . .
To rc ειναι πολυ καλη αλλα ανεξελικτη βαση...θες λεφτα πολλα για να το κανεις αμαξι ...ομως θα γινει μετα ΤΟ ΑΜΑΞΙ....
Εγω θα κοιταγα και το 206gt.... θες αναρτηση,16αρια, εξατμισουλα στο 206.
γενικα εγω δε θα το επαιρνα θα κοταγα και για κλιο 2.0...μιλτο προς θεου μεσαιο οπωσδηποτε και διατομη ιδια με του 106...μη πας σε παραπανω................................................
επισης 21ραβδους.........................................
επισης πρεπει να φτιαξω το μοτερρρρρρρρρρρρρρρρρρρρρρρρρρρρρρρρρρρρ
το απογευμα γυρνα το πεζο....το πρωτο πραμα που θα κανω ειναι να το πλυνω μετα απο 2μηνες σεδον και 20κιλα ερμα απο το χωμα που εχει πανω...επισης μιλτο με εχει προβληματισει το ψαρεμα στο τιμονι σου. εγω δεν ειχα τετοιο πραμα....ο κωλος παιζει στα φρενα απο πολλα χλμ?
οι πιεσεις που λετε ειναι παρα πολυ χαμηλες...εγω τα εξαλτο τα δουλευω 37-38...
επισης για γιοκο πρεπει να υπολογιζετε παντα το πραγαοντα αμαξι. το γκολφ και το s3 που τα ειχα δει ηταν θωρηκτα και προφναως το βαρος τους επαιζε ρολο.
κατι σα το κοντι preimium που στα 206 ολοι το ελεγαν κοντιγλυστρα αλλα αμα μπειτε σε 307 με αυτο το λαστιχο θα χασετε το μπουσουλα...απιστευτο κρατημα!!!προφανως το βαρος και η αναρτηση του 307 τους ταιριαζει ενω του 206 οχι -
Ο χρήστης S3 έγραψε:
Έχω μτχ ραλλοχτάποδο, μτχ καταλύτη, μτχ τελικό... Μένει να πάω να τα βάλω μαζί με σωλήνα (48άρη ή 50άρη; Με το μεσαίο τί να κάνω; ). Αλλά έμεινα για την ώρα πανί με πανί κυριολεκτικά, χώρια που πλέον μου μπήκε και δεν βγαίνει να βάλω 21-23άρες ράβδους... Εκεί που πηγαίνω να βάλω την εξάτμιση έχω τον άλλον τον θεοπάλαβο εκεί χάμου να με μπριζώνει με offset, με ράβδους και με ό,τι δεν τον αφήνει να κοιμηθεί το βράδυ...
Και δεν το μετανιώνω, έχω καβλώσει με το αμάξι μου όσο ποτέ...
Παναγιώτη, έχεις μήπως και καμιά άλλη ανησυχία να συζητήσουμε;Χμμ
Για μεσαιο, αν βαλεις τελικο ελευθερο θα εχεις θορυβο χωρις αυτο.
Και επειδη εχω αλλαξει 7-8 τελικα σε 2 αυτοκινητα, δυστυχως ειμαι σιγουρος γι αυτο.
Αν βαλεις κατι πιο ησυχο πισω οπως custom καζανακι, ή του 2λιτρου που ειναι 48mm, τοτε δε θα εχεις προβλημα με θορυβο χωρις μεσαιο.Απο θεμα ροπης κλπ, οι διαφορες ειναι απειροελαχιστες.
Εξαλου μην ξεχναμε πως κολλοσοι οπως η supersprint δινει και σκετο σωληνα για εμας και με μεσαιο.ιαλεγεις και παιρνεις.Ο kaisaras96 που εχει βαλει ραλλοχταποδο κλπ, δεν εχει βαλει μεσαιο και παει μια χαρα απ'ολες τις αποψεις.(Φορα τελικο custom sebring)
Αυτο που προβληματιζει εμενα και τον Παναγιωτη που εχουμε ελευθερα τελικα για τοποθετηση, ειναι πως θα καταφερουμε να κρατησουμε το θορυβο χαμηλα με οσο πιο μεγαλο μεσαιο γινεται!
Για διαμετρο σωληνας εγω προτεινω καθαρο 48mm εσωτερικη διαμετρο.
Το 2λιτρο έχει 54mm σωλήνα.
Στο 206 1,6 με εκκεντροφόρους ραλλι το 48 είναι μια χαρά.
Το τελικό να μην το βγάλετε (τελείως) το αμάξι θα χάσει.
Υπάρχει συγκεκριμένος λόγος που το μεσαίο είναι εκεί που είναι και έχει το μεγεθος που έχει.
Μια ενδιαφέρουσα περίπτωση είναι ελευθερο μεσαίο μεγέθους όσο το μαμά στην ίδια θέση.
Για μείωση θορύβου μόνο με μεγάλου όγκου ελευθερο τελικό και φυσικά η διάμετρος της σωλήνας σε όλο το μήκος του συστήματος εξάτμισης να παραμένει στο 48mm και να μην μεγαλώσει (ακόμα και μέσα στο τελικό γιατί αυξάνει το θόρυβο)Αυτά από όσα έχω ακούσει/μάθει/διάβασει από ορισμένους που έχουν ασχοληθεί (σοβαρά) με το θέμα της εξάτμισης.
-
Ο χρήστης pskarm έγραψε:
σχολιο του παπακι που εκανε ενα σκ με κλιο rs στη μανη.............τελικα το δικο μας ειναι πολυ καλο αμαξι . . . . . . . .
όπως χαρακτηριστικά είπε ... 'με την προσθήκη της PS'...
To rc ειναι πολυ καλη αλλα ανεξελικτη βαση...θες λεφτα πολλα για να το κανεις αμαξι ...ομως θα γινει μετα ΤΟ ΑΜΑΞΙ....
Εγω θα κοιταγα και το 206gt.... θες αναρτηση,16αρια, εξατμισουλα στο 206.
γενικα εγω δε θα το επαιρνα θα κοταγα και για κλιο 2.0...Στην αγορά ένός αυτοκινήτου παίζει και η αισθητική.Εμένα τα προηγούμε clio (σε σχέση με τα 206) δεν μου αρέσουν καθόλου.
Ούτε μέσα ούτε έξω...
Αν η αισθητική δεν μας ενδιαφέρει τότε
τα προηγούμενα clio (με τα 170~180 άλογα) σε ευθεία είναι πιο γρήγορα από τα RC αλλά σε στροφές νομίζω ότι είναθ τα ίδια (και μάλλον θα έδινα ένα προβάδισμα στο RC, με βάση ότι έχω ακούσει)
Παίζει όμως και η τιμή όπου clio βρίσκεις με 10000~12000 ενώ για RC πας στα 15000+Κοινώς το βασικό είναι τι θες να κάνεις με το αμάξι που θα πάρεις και πόσο μεγάλο παράγοντα παίζει η αισθητική.
Τέλος όπως για τα 206 υπάρχει η PS και για τα renault υπάρχει η RS οπότε υλικό για βελτιώσεις υπάρχει μπόλικο...
Εγώ θα έπερνα RC... (αν και μόνο αν το έβρισκα σε** λευκό...**
-
οχι μονο τη ps αλλα και αντιστρεπτικες και ραβδους ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΑΠΟΣΤΑΤΕΣ ΜΟΥ ΡΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕ
και κατι τογιο για το γκρεμο μονο..............
το κλιο μανθο αστο ειναι καλυτερο το καπ στις στροφες απο rc...
εγω μετα τη βολτα με ....ξερεις πιο απογοητευτηκα παρα πολυ απο το rc...επισης μη συγκρινεις πεζο σπορτ με ρενο σπορτ γιατι υπαρχει η ματζικ γορντ που λεγεται ΜΑΝΙΑΔΑΚΗΣ....
ρενο σπορτ πρεπει να φτυσεις αιμα για να βρεις πραμα...
ενω πεζο σπορτ υπαρχουν κονδωρ-ντινος -γαλλια κλπ κλπ κλπ.... -
χμμ σωστά και αυτά... για την ρενω σπορτ... το είχαι ξεχάσει...
Επίσης πόσο πωλούνται τα cup??
-
ΜΑΝΙΑΔΑΚΗΣ?
Τι σου φταιει το παιδι μπρε?
Μαλλον Μανιατοπουλος εννοειςΕγω πριν που ειπα για clio RS αναφερομουν στο τελευταιο.
Αυτο πρεπει να γ@μ@ει!(και να δερνει) -
Ευχαριστώ όλους για τις απόψεις περί rc. Μήπως όμως είστε σχετικά επιφυλακτικοί επειδή το συγκρίνετε με τα δικά σας αυτοκίνητα στα οποία και έχετε κάνει αρκετές αλλαγές όπως διαβάζω κατα καιρούς; Δηλαδή μήπως είστε λίγο αυστηροί για ενα αυτοκίνητο που προσπαθεί να συνδυάσει σπορ και καθημερινής χρήσης χαρακτηριστικά;
-
Ο χρήστης rocsta έγραψε:
....που προσπαθεί να συνδυάσει σπορ και καθημερινής χρήσης χαρακτηριστικά;μια χαρα είναι... (όπως και πολλά άλλα)
αλλά οδήγησε ένα ώστε να αποκτήσεις άποψη γιατί ότι και να πούμε εμείς εσύ θα το οδηγείς και το βασικό εσύ θα το αγοράσεις/πληρώσεις. -
Σίγουρα, απλά ζήτησα την άποψή σας ξέροντας πως έχετε κάνει πολλές τροποποιήσεις στα δικά σας και έτσι θα γνωρίζετε πολλά παραπάνω.
-
τροποποιησεις?
κανεις λαθος φιλε.
μια καλυτερη αναρτηση δεν ειναι κατι το φοβερο και τρομερο.για να στο πω πιο απλα.
εχεις οδηγησει 205-306-106? αν οχι τοτε θα παθεις πλακα. θα σου φανει θεικο το αμαξι.
γκαζι εχει παρα πολυ. ασε τα περιοδικα να λενε. το αμαξι σκοτωνει.
επισης με μια εξατμιση σουπερσπριντ απο χταποδι και πισω φιλος κρητικος ειχε δει +12αλογαοδηγικη συμπεριφορα?πολυ καλη. συγκρισιμη μονο με κλιο καπ και φιεστα στ ... με δεδομενο δε οτι καπ ελλαδα δεν υπαρχουν πολλα τοτε ειναι οτι καλυτερο σε νεο...
ποιοτητα καλη.εξοπλισμος αντε γεια. . .
κοπαναει λιγο αλλα ειναι μια χαρα αμαξι...ΑΝ ΟΜΩΣ εχεις οδηγησει ενα απο τα καλα παλια πεζο τοτε θα σε χαλασει σε καποια πραματα.
δηλαδη.
κρατηματα το αμαξι στριβει με καπου χχ χλμ πιο κατω απο αυτα.
εκει που με τα αλλα περνας αερα με το 206 παλευεις ναμαζεψεις μουρες κωλους κλπ κλπ.(λεγε με 306gti race) ειναι γενικα φλυαρο . . .
αυτα συμφωνα με ατομα εμπειρα που τα εχουν οδηγησει ολα αυτα(εγω μονο κατι ραλλακια εχω ο καημενος)με 2-3 πραματακια ομως οταν το μαθεις και σταματησεις να βασιζεσαι στο πολυ καλο του esp θα γινει κιλερ το αμαξι....πολυ κιλερ ομως να ουμε...
ποια ειναι αυτα?
α.16αρες...οι 17 το μπουκωνουν και το 40αρι προφιλ το κανει πολυ αποτομο νευρικο στις γλιτσες της ελλαδας.
β.4 πολυ καλα αμορτισερ....
γ. αν και εκει δε σε ικανοποιει βαζεις ραβδους πισω παχυτερες και αναλογη αναρτηση εμπρος και απλα φτανεις σε επιπεδα δυσθεωρητα για μπροσθιοκινητο.... -
Νεότερα...
Στρίβω με σαφώς περισσότερα χαω έως το γλύστρημα το οποίο το αντιλαμβανομαι προοδευτικά με ελάφρωμα του εμπρός μέρους οπότε σηκώνω γκάζι (εννοείται πως πλέον στρίβω περιμένοντας υποστροφή).
Παναγιώτη όταν λέω ο κώλος είναι ΒΡΑΧΟΣ εννοώ σε κάθε περίπτωση. Στα φρένα από πολλά χαω (>160) ψαρεύει η μούρη και κώλος χριστό. Το αμάξι μεταμορφώθηκε με το offset και έχω χάσει τη μπάλλα αλλά την βρίκσω σιγά-σιγά.
Αύριο πρωί έκλεισα ραντεβού στους Βασίληδες για σήκωμα πίσω. Αν θυμάσαι Παναή σου είχα πει κάποτε ότι το κατέβασα πολύ πίσω για να μειώσω την υπερστροφή, πράγμα που το πέτυχα. Άρα το εγχείρημα λειτούργησε. Καιρός να την ξαναθυμηθώ... αλλά όχι υπερβολές, θα σηκώσω περίπου 1,5εκ (και πάλι κάτω θα είναι)... Αν δεν συνέλθει έρχονται οι 21άρες ράβδοι! -
ME τις ραβδους μονο θα στρωσει...επισης μιλτο βγαλε ρεζερβα.
με ραβδους οταν εχεις γραμμες θα νιωθεις το κωλο να σπρωχνει...
παντως μιλτο νομιζω οτι απο το πολυ πειραγμα καπου εχουμε αρχισει και το χαλαμε....ως τωρα ποτε δεν ενιωσα πριν το οφσετ την αναγκη να χαλασω το κρατημα καπου.
τωρα προσπαθεις να χαλασεις το κρατημα πισω για να κανεις το κωλο πιο συμετοχικο...αυτο εμενα δε μου αρεσε στο δικο μου.μου ηταν καπως...
-
SPYRO ΚΑΝΑ ΝΕΟ ΑΠΟ ΑΜΣΟΙΛ?
-
Ο χρήστης pskarm έγραψε:
τωρα προσπαθεις να χαλασεις το κρατημα πισω για να κανεις το κωλο πιο συμετοχικο...αυτο εμενα δε μου αρεσε στο δικο μου.μου ηταν καπως...
Ή μπορεί να βοηθήσει τη μούρη να γίνει πιο συμμετοχική χωρίς να χαλάσει και πολύ ο κώλος. Δηλαδή, μπορεί το τελικό ισοζύγιο να είναι θετικό. Εύχομαι δηλαδή...
Η αλήθεια είναι πως όσο δεν χρειάζεται να φρενάρω από πολλά ή όσο δεν αφαιρούμαι οδηγικά στα ισιάδια το αμάξι στις αλλαγές πορείας και στις στροφές είναι καλύτερο από ποτέ! Σκέφτεσαι και στρίβει! Όνειρο!Α, Μάνθο τις πιέσεις τις κατέβασα συνειδητά αφού όταν φαρδαίνεις πέλμα μπορείς να κατεβάσεις πιέσεις. Μόλις το μάθω καλά θα ξανανεβάσω πάλι για να δω τί γίνεται, γιατί από ό,τι κατάλαβα το πρώτο διήμερο ήθελαν στρώσιμο και τα καινούρια μου λάστιχα.
-
Ο χρήστης pskarm έγραψε:
SPYRO ΚΑΝΑ ΝΕΟ ΑΠΟ ΑΜΣΟΙΛ?Εχω κανει 1000 Κμ με τα αμσοιλ, και εχω παρατηρησει πανω κατω αυτα που εσεις κατα καιρο αναφερετε:
Ευκολο ξεκινημα το πρωι, γλυκοτερος ηχος,περισσοτερη σιγουρια στο σκισιμο.
Σε ταξιδι, η θερμοκρασια δουλευε λιγο πανω απο τα ελφ.
Θα δουμε και στη συνεχεια ποσο θα αντεξουν.
Τα ελφ βγαζουν 7500. -
Εγώ μια φορά το χαμήλωσα και από τότε δεν έχω ασχοληθεί!
Ο Μίλτος και κανά δυο άλλοι δεν ήθελα να το φέρουν στο δικό μου ύψος και ακόμα ψάχνονται! Και τελικά πάω το ίδιο γρήγορα και εγώ.
Ατελείωτα κυνήγια...εε Μίλτο? -
Καλά, ας έβαζες κι εσύ τα ακραξόνια και θα σού'λεγα... τί κυνήγια θα κάναμε. Τον πισινό σου θα κυνηγούσες!
-
pskarm
Ευχαριστώ για τις παρεταίρω διευκρινήσεις, κατατοπιστικότατες!
2 ραλλάκια έχω οδηγήσει μόνο οπότε θα μου έρθει κουτί
Τα πάντα για το Peugeot 206