-
Ωπ!
Ναι, ρύθμιση βαλβίδων δεν έχει κάνει!
Σωστό.Ευχαριστώ. Αλλαξα όλους τους ιμάντες!
-
Ο χρήστης kouk έγραψε:
Ωπ!
Δεν εχει υδραυλικες βαλβιδες?
Επισης βαλβολινες αλλαξες Νικο? -
Ο χρήστης S3 έγραψε:
Ωπ!
Δεν εχει υδραυλικες βαλβιδες?
Επισης βαλβολινες αλλαξες Νικο?Ναι εχω αλλάξει Σπύρο. Στα 3 χρόνια.
2 φορές. Το κιβώτιο γρατζούναγε (ειδικά κρύο). Τελικά μαλάκωσε με IGLO!!!! (ή κάπως έτσι!) -
Ο χρήστης kouk έγραψε:
Το κιβώτιο γρατζούναγε (ειδικά κρύο). Τελικά μαλάκωσε με IGLO!!!! (ή κάπως έτσι!)
IGLO?? Εννοείς με βαλβολίνη της γαλλικής IGOL; (Η IGOL είναι δυνατός ανταγωνιστής της MOTUL στην Γαλλία)
Ο αειθαλής 8V κινητήρας των 1.4lt της PSA δεν έχει υδραυλικά ωστήρια οπότε δεν αυτορυθμίζονται.
-
-
...
-
-
Ρε παιδιά για το τρέμουλο και τους θορύβους σαν από τζόγο, όταν ξεκινάω (βλ. πιο πριν), λέτε να είναι από την βάση μηχανής και όχι από τον συμπλέκτη;
Γιατί άμα δεν είναι από τον συμπλέκτη, τότε έκανα μεγάλη βλακεία.
Το συζήτησα με τον μηχανικό (Βασίληδες) και μου είπανε φταίει ο συμπλέκτης, χωρίς όμως να το δούνε, αρκούμενοι στην (γλαφυρή και εκτενή) περιγραφή μου.
Μου έιπανε ότι άμα τριφτεί λίγο παραπάνω και ζεσταθεί, τότε μπορεί να φύγει η 'γυαλάδα' και να καθαρίσει ο συμπλέκτης. Ε, το βράδυ της ίδιας μέρας (χθες) τον ΞΕΣΚΙΣΑ στο πατινάρισμα! Μέχρι και καπνούς έβγαλε (λίγους).Μάλλον έκανα μεγάλη βλακεία...
Και επειδή οι θόρυβοι σαν από τζόγο δεν μου καλλάγανε από την αρχή, πρέπει να είναι βάση μηχανής. Πως δεν το σκέφτηκα. Απλά και στον Στόικο που μου το ελέγξανε δεν μου είπαν τίποτα για την βάση. Μου 'δείχναν' συμπλέκτη. Βέβαια, όταν το οδήγησαν, δεν έκανε κανένα θόρυβο, παρά μόνο το τρέμουλο! Γι' αυτό και παραπλανηθήκανε!
Γκαντέμης, όπως πάντα... -
Αμάν βρε Δημήτρη... Και βέβαια μπορεί να είναι η επάνω βάση μηχανής! Χαλάει πιο εύκολα από τον δίσκο. Έχω αλλάξει 4 φορές βάση έως τώρα. Και αν δεν αγόραζα ιμιτασιόν θα ήταν 2 οι φορές. Σε ότι έχει σινεμπλόκ ή ελαστική βάση-σύνδεσμο συνήθως τα μανίσια είναι ανθετικότερα (εμπειρική παρατήρηση που μου είχαν επισημάνει πριν το πάθω και οι Βασίληδες).
Πάντως επειδή ξέρω ότι είσαι ευαίσθητος και ψείρας με το αυτοκίνητό σου, πιστεύω ότι δεν το ξέσκισες αλλά απλά το ταλαιπώρησες. Ούτως ή άλλως όμως αν δεν έχεις αλλάξει δίσκο-πλατό έρχεται η ώρα (εγώ τον άλλαξα στα 71300χλμ λόγω ρουλεμάν-ελατηρίων δίσκου)
-
Τελικά εγώ και ο Μίλτος αποφανθήκαμε : Δεν είναι (η πάνω τουλάχιστον, που είναι και η πιο ευαίσθητη) βάση μηχανής (δεν την έχω αλλάξει ποτέ). Έτσι όπως την είδαμε, φάνηκε καλή. Ενδέχεται να έχει πρόβλημα η κάτω βάση, αλλά θυμάμαι τον μηχανικό του Στόικου να την σκαλίζει, να την εξετάζει (με τον γνώριμο μοχλό που εξετάζουν για τζόγους και τα ψαλίδια) και να μην της βρίσκει κάτι.
Οπότε μάλλον καταλήγουμε στον συμπλέκτη (π.χ. σπασμένο/α ελατήριο/α, εξού και ο θόρυβος, προβληματικό ρουλεμάν, αν και δεν τρίζει καθόλου στο πάτημα)
Το 'μυστήριο' θα διελευκανθεί την Δευτέρα. Τότε μάλλον θα βάλω και τα Amsoil, αλλά και τις ιταλικές βαλβολίνες.
-
Ο χρήστης Δημήτριος έγραψε:
...Το 'μυστήριο' θα διελευκανθεί την Δευτέρα...
Κατά τη γνώμη μου μέχρι αλλάξεις τον δίσκο κανείς δεν θα σου ορκιστεί ότι είναι από εκεί. Απλά οι πιθανότητες δείχνουν αλλαγή δίσκου-πλατό.
Πάντως δεν δείχνει να επείγει οπότε μην αγχώνεσαι...
Εδώ που τα λέμε έχεις υψηλή ευαισθησία. Οι περισσότεροι ούτε που θα το πρόσεχαν... -
Να ρωτήσω κάτι?Όταν λες βρε Δημήτρη ότι σου είπαν για συμπλέκτη χωρίς να τον ελέγξουν τι εννοεί?Για να γίνει οποιοσδήποτε έλεγχος σε κιβώτιο και συμπλέκτη θα γίνει μόνο αν κατέβει το σαζμάν.Οπότε τότε βλέπεις τι έχει και ανάλογα αλλάζεις!!Εγώ κουράζομαι πολύ να 'απαγγέλω' τι έχω κάνει με το κιβώτιο και συμπλέκτη και έτσι απλά λέω ότι έχω 135000χλμ και έχω αλλάξει 3 συμπλέκτες,και 1 κιβώτο και έβαλα πιο κοντό.Είναι αυτο που φοράει το 106 8ν και είναι ιδανικό για το αυτοκινητάκι μας.Αυτά.
-
Ο χρήστης GIANNIS206 έγραψε:
Να ρωτήσω κάτι?Όταν λες βρε Δημήτρη ότι σου είπαν για συμπλέκτη χωρίς να τον ελέγξουν τι εννοεί?Για να γίνει οποιοσδήποτε έλεγχος σε κιβώτιο και συμπλέκτη θα γίνει μόνο αν κατέβει το σαζμάν.Οπότε τότε βλέπεις τι έχει και ανάλογα αλλάζεις!!Εγώ κουράζομαι πολύ να 'απαγγέλω' τι έχω κάνει με το κιβώτιο και συμπλέκτη και έτσι απλά λέω ότι έχω 135000χλμ και έχω αλλάξει 3 συμπλέκτες,και 1 κιβώτο και έβαλα πιο κοντό.Είναι αυτο που φοράει το 106 8ν και είναι ιδανικό για το αυτοκινητάκι μας.Αυτά.Από Δευτέρα τα νεότερα.
Φυσικά και θα γίνει έλεγχος από τους Βασίληδες. Επίσης, αν διαπιστωθεί ότι είναι τελικά συμπλέκτης, θα αλλαχθεί. Απλά σκέφτομαι ότι αν το κόστος είναι τσιμπημένο, θα το αφήσω γι' αργότερα.Προς το παρόν : Λάδια (Amsoil), Βαλβολίνες (ιταλικές), Θερμοστάτης (μάλλον Valeo).
-
Ο χρήστης GIANNIS206 έγραψε:
Εγώ κουράζομαι πολύ να 'απαγγέλω' τι έχω κάνει με το κιβώτιο και συμπλέκτη και έτσι απλά λέω ότι έχω 135000χλμ και έχω αλλάξει 3 συμπλέκτες,και 1 κιβώτο και έβαλα πιο κοντό.Είναι αυτο που φοράει το 106 8ν και είναι ιδανικό για το αυτοκινητάκι μας.Αυτά.Πώς και δεν είπες ότι με τις κοντύτερες σχέσεις κρατάς σε κόντρα το δικό μου που έχει εκκεντροφόρους (Rallye) από στάση έως τελική;
Άρα, το σασμάν μας παραείναι μακρύ από τη μάνα του και πνίγει το μοτέρ... αλλιώς έστω και στα πολλά χαω θα έπρεπε να ξεφεύγω!Τουλάχιστον οι εκκεντροφόροι-γρανάζια από Rallye βγαίνουν φτηνότερα από το σασμάν...
-
...
-
...
-
Ο χρήστης Miltellas έγραψε:
Εγώ κουράζομαι πολύ να 'απαγγέλω' τι έχω κάνει με το κιβώτιο και συμπλέκτη και έτσι απλά λέω ότι έχω 135000χλμ και έχω αλλάξει 3 συμπλέκτες,και 1 κιβώτο και έβαλα πιο κοντό.Είναι αυτο που φοράει το 106 8ν και είναι ιδανικό για το αυτοκινητάκι μας.Αυτά.
Πώς και δεν είπες ότι με τις κοντύτερες σχέσεις κρατάς σε κόντρα το δικό μου που έχει εκκεντροφόρους (Rallye) από στάση έως τελική;
Άρα, το σασμάν μας παραείναι μακρύ από τη μάνα του και πνίγει το μοτέρ... αλλιώς έστω και στα πολλά χαω θα έπρεπε να ξεφεύγω!Τουλάχιστον οι εκκεντροφόροι-γρανάζια από Rallye βγαίνουν φτηνότερα από το σασμάν...
Ήξερα ότι θα το αναφέρεις εσύ και γι'αυτό δεν το είπα.
-
Ο χρήστης Miltellas έγραψε:
Ειδικά ύστερα από αυτό που έπαθα στο 106sportclub... Παναγιώτη συμφωνώ απολύτως με όσα λες. Γι αυτό και έγραψα 'Προσπαθώ να καταλάβω τί συμβαίνει...', γιατί μόλις είχα αντιμετωπίσει μία παρεξήγηση-προσβολή προς το άτομό μου και στο καπάκι βλέπω να 'την ακούς' κι εσύ.
Όποιος πηγαίνει γυρεύοντας μπορεί να παίζει με τις λέξεις όσο θέλει... οπότε ας μην δώσουμε παραπάνω έκταση και γ@μήσουμε το τόπικ.Δεν έχω πιάσει τι συμβαίνει!!
-
Λοιπόν!
Μάλλον βρήκα λύση για την αξιοπιστία του σασμάν μας: Militec-1 (είναι κάτι σαν το Motorcote και δείχνει ακόμη καλύτερο). Μπαίνει και στην μηχανή αλλά αμφιβάλλω αν χρειάζεται πλέον με τα AMSOIL.
Εσύ παληκάρι μου το χρειάζεσαι περισσότερο από όλους. Γιάννης ο σιδεροφάγος. Μπαίνει και στην κρεμαγιέρα και σε γράσσο για αρθρώσεις- ρουλεμάν. Είναι καλή ιδέα για όταν αλλάξεις ρουλεμάν πίσω άξονα.Διαβάστε: www.militec-1.com
Μπορείτε να απευθυνθείτε και πάλι στον επίσημο εισαγωγέα της AMSOIL, Αγγελόπουλο.
Προσεχώς θα δοκιμάσω και το Photoblocker για τις πινακίδες. Αν και που θα βρω δυνατό φλας για το τεστ;
-
Ο χρήστης pskarm έγραψε:
kaisar εγω εχω μπει σε 307 με εκκετροφ 106 και πραγραμμα με μαμα εξατμιση και πηγαινε μια χαρα ψηλα....
αρα ή βρηκαμε το θεο ή δεν εχεις απολυτο δικιο...
εχεις δει το σαιτ της σουπερσπριντ στο c2 vtr??? για μελετα λιγο τα διαγραμματα.επισης φιλος με μαυρο 206 που παλευει να το πουλησει μηνες τωρα(μαλλον ξερεις ποιος) αποφασισε να τα ψηλωσει ολα...ενω για εκκεντρ+μαμα προγραμμα του ζητησαν 150ευρω ξερεις ποσο ζητησαν για εξατμιση την οποια δεν εχει και ολη???????????
μη ξεχνας και το θεμα της αναστρεψιμοτητας...
επισης εδω αθηνα βαρανε στο θεο σε σχεση με πατραΕχω ακουσει πολλα γι' αυτο το 307 αλλα δεν εχω μαθει για καμια κοντρα που τα λεει ολα...
Παντως με βαση λογια του ιδιου του Λιολιου ψηλα ειναι 'κουφιο' σε αποδοση.
Τωρα για το τι τραβαει τραβαει ο καταλυτης και ποσο γρηγορα θα σπασει...
Επεισης ποσο καταπονεις το αμαξι απο θεμα θερμοκρασιων...
Ειναι γνωστο και δοκιμασμενο, αν σε ενα αμαξι χτυπηθει και στενεψει η εξατμιση εχει προβλημα με τις θερμοκρασιες, σκεψου το νορμαλ ραλλυε εχει αρκετα φαρδυτερη εξατμιση και κυριως ελευθερη εξαγωγη.Αυτα για το κοστος που λες...συμφωνω,αλλα αν ειναι να κανω μισες δουλειες καλυτερα να μην κανω τιποτα.
Εγω παντως το αμαξι αν δεν κερδησω κανα Λοττο θα το πουλησω του αγιου ανημερα οποτε...
Τα πάντα για το Peugeot 206