-
Θα σε γελάσω αλλά δεν πρέπει να είναι κάτω από 500ml κι ούτε πάνω από 750ml. Κρίνω έτσι επειδή όταν άλλαξα υγρά χρησιμοποίησα 2 μεταλλικά μπουκάλια των 500ml και μου περίσσεψε υγρό. Ο μηχανικός έριχνε υγρό στο δοχείο μέχρι να βγάλει καθαρό σε κάθε ένα από τις τέσσερα σωληνάκια. Υπολόγισε ότι ακόμη και αν η χωρητικότητα είναι 500ml θα ξοδέψεις περισσότερο λόγω των απωλειών.
-
Καλησπέρα!Θέλω να αλλάξω λάστικα στο πέζακά μου (1.6). Εσείς τι προτείνετε exalto 2 ¨η pirelli p6?Προτείνεται κάποιο άλλο?Το πιο φτηνό μαγαζί μου αφήνει τα exalto 460euros.Μήπως είναι πολλά ρε παιδιά?
-
Για ποιά διάσταση μιλάς;
Υπάρχουν πολλά καλά λάστιχα.
Πώς οδηγάς; Τί απαιτήσεις έχεις από τα λάστιχα; Το στρίβεις; Το σέρνεις; Μπαίνεις σε πίστα; Κυκλοφορείς κυρίως στην πόλη και τρέχεις μόνο στις εθνικές; Ή δεν τρέχεις ποτέ; -
Σωστός!Λοιπόν μιλάω για 195/55/15. Ναι το τρέχω ναι το στρίβω κίνηση κυρίωσ σε εθνική οδό.Σε πίστα δεν έχω μπει ποτέ αν και το θέλω πολύ.Α και ώρες-ώρες οδηγάω σα μλκς!
-
Τότε κατευθύνσου σε ελαστικά ανώτατης κλάσης. Κατηγορία UHP (Ultra High Performance). Υπάρχει δυσκολία στο να βρεις τέτοιο ελαστικό σε 195/55/15 αλλά κάποιες φίρμες βγάζουν.
Μπες σε site κατασκευαστών ελαστικών και ψάξε.Ελαστικά UHP:
Pirelli P7, PZero
Michelin Pilot (διαφόρων ειδών)
Yokohama AVS Sport, Parada κλπ
Dunlop SP9000
Goodyar Eagle F1
Bridgestone S-03, S-04 (βγήκε S-05; )
Continental Sport Contact 2
AVON ZZ3
και αρκετά ακόμη αξιόλογα ελαστικά από διάφορες μάρκες.Μου αρέσουν τα UHP της Pirelli, Yokohama, AVON, Michelin χωρίς να σημαίνει ότι τα άλλα δεν είναι καλά.
-
τι αναρτηση εχεις?
αν εισαι μαμα καλο ειναι να πας σε κανα all around λαστιχο οπως π.χ premium 2.
σε πολη κινεισαι?ολα αυτα τα λαστιχα ειναι v δεικτη δηλ. 240 και δεν ζεσταινονται μεσα στη κινηση πολυ -
Καλή all-around επιλογή τα Toyo T1-R τα οποία βγαίνουν σε αυτή την διάσταση αρκεί να μην έχεις extreme απαιτήσεις. Επίσης για το Mitcelen Exalto 2 καθώς και για το Yokohama AVS Sport έχω ακούσει καλά λόγια σε αυτήν την διάσταση.
(extreme απαιτήσεις->) Άποψή μου για όποτε αποφασίσεις να μπεις σε πίστα να πάρεις μια 4άδα μεταχειρισμένες ζάντες αλουμινίου με γύρω στα 200ε (και οι σιδερένιες κάνουν , με γύρω στα 70~80ε, αλλά θα σου ζεσταίνονται τα φρένα πιο εύκολα) και να πάρεις και 4 semislick, μεταχειρισμένα (~200ε) ή καινούρια (~400ε) ανάλογα που φτάνει η τσέπη σου.
195/55-15 ή 195/50-15 αν είσαι 1600 και πάνω,
195/50-15 ή 185/55-14 αν είσαι 1400 και κάτωΜε ότι λάστιχο δρόμου και να μπεις σε πίστα δεν θα το ευχαριστηθείς γιατί
1ον θα το λυπάσαι και θα σκέφτεσαι ότι με το ίδιο μετά θα πρέπει να κυκλοφορείς και στο δρόμο... (βλ νερά κλπ κλπ...)
και 2ον γιατί τα λάστιχα δρόμου δεν έχουν καμία σχέση σε συμπεριφορά με τα semislick και απλά θα τα χαλάσεις μουριάζοντας ή κάνοντας άσκοπα ανάποδα...Άρα την πίστα άστην προς το παρόν.
-
Άσχετη ερώτηση τώρα:
Την κρεμαγιέρα του 206 την έχει κοντύνει κανείς σας? Χάζευα το S1600 του Κ.Π. τις προάλλες στην Condor, το οποίο έχει μια στροφή και κάτι ψιλά από τέρμα σε τέρμα (μίλησε κανείς για Playstation?!) και όπως καταλαβαίνετε μου μπήκαν ιδέες (όπως και να το κάνουμε τα 206 μας δε φημίζονται για το γρήγορο και άμεσο τιμόνι τους)...
Και με 1.5-2.0 στροφές ευχαριστημένος θα ήμουν προσωπικά (2.3 είχε το Fiesta ST που είχα οδηγήσει πριν κάποιους μήνες, το οποίο μάλιστα έκοβε και περισσότερο και ήταν και λίγο ελαφρύτερο από αυτό του 206 μου και μου είχε αφήσει πολύ θετικές εντυπώσεις) για αμάξι που δεν προορίζεται για χώμα αλλά δε λέει όχι σε περιστασιακά track days...
Κανείς που το έχει ψάξει?
-
Πού το οδήγησες το ST;
Η κοντή κρεμαγιέρα είναι πονεμένη ιστορία. Η μόνη αξιόπιστη λύση που γνωρίζουμε είναι PS με 1000Ε περίπου. Για κάτι πατέντες που συζητήθηκαν κάποτε δεν το συζητάω άλλο... για το τιμόνι μιλάμε!
-
Φοράω τα ΥΟΚΟΗΑΜΑ AVS SPORT σε 195/50/15 και είμαι πάρα πολύ ευχαριστημένος μέχρι τώρα!Και σε στεγνό και σε βρεγμενο το λάστιχο είναι πολύ καλό.Ακόμα βέβαια δεν το έχω δει σε υψηλές θερμοκρασίες καλοκαιριού αλλά πιστεύω ότι θα με εντυπωσιάσει και εκεί.
-
MILTO 10000 μαλλον θες να πεις...
-
Ο χρήστης GIANNIS206 έγραψε:
Φοράω τα ΥΟΚΟΗΑΜΑ AVS SPORT σε 195/50/15 και είμαι πάρα πολύ ευχαριστημένος μέχρι τώρα!Και σε στεγνό και σε βρεγμενο το λάστιχο είναι πολύ καλό.Ακόμα βέβαια δεν το έχω δει σε υψηλές θερμοκρασίες καλοκαιριού αλλά πιστεύω ότι θα με εντυπωσιάσει και εκεί.Τα εχω και εγω σε πουντο σε ταχυτητα V .Το καλοκαιρι θα κολλαει κατω χωρις να λιωνει οπως το 539.Βγαζουν και χιλιομετρα αλλα αρχιζουν να κανουν θορυβο.
-
Εχω την εντυπωση οτι κατι βγαζει για το RCC η PSport, στην κρεμαγιερα.
-
Ο χρήστης pskarm έγραψε:
MILTO 10000 μαλλον θες να πεις...Πουλώ το δικό μου και με λίγα γραμμάτια παίρνω το RC και τέλος. Από ότι θυμάμαι κάνει γύρω στα 1000Ε άντε αν δεν θυμάμαι καλά 1500Ε. Στο site της PS λύνονται αυτές οι απορίες.
...Βγαζουν και χιλιομετρα αλλα αρχιζουν να κανουν θορυβο.
Τώρα τελευταία εκτιμώ ιδιαίτερα τα σπορ ελαστικά που κάνουν θόρυβο. Ίσως γιατί κατά την σχεδίαση δεν έκαναν μεγάλες υποχωρήσεις υπέρ του θορύβου. Πού να δεις και τα ADVAN A032R, σαν τραίνο ακούγονται... πολύ περισσότερο από τον κινητήρα που αρχίζεις και τον ακούς μόνο εάν ξεπεράσεις τις 4500σαλ περίπου! Για πολλούς αυτό θα είναι φρικτό!
-
Ο χρήστης Miltellas έγραψε:
Πού το οδήγησες το ST;Η κοντή κρεμαγιέρα είναι πονεμένη ιστορία. Η μόνη αξιόπιστη λύση που γνωρίζουμε είναι PS με 1000Ε περίπου. Για κάτι πατέντες που συζητήθηκαν κάποτε δεν το συζητάω άλλο... για το τιμόνι μιλάμε!
Το ST το είχα οδηγήσει Βαρυμπόμπη προς Αγ. Μερκούριο (με επιστροφή από ΕΟ για να το δω και στα 'ανοιχτά'). Τολμώ να πω ότι θα αντάλλαζα το τιμόνι μου με το δικό του, αν όχι σε απόλυτη αίσθηση (ίσως λόγω ρύθμισης της ανάρτησης σε σχέση με τη δική μου) τουλάχιστον σε αποτελεσματικότητα όσον αφορά τις διορθώσεις μετά το όριο.
Για κρεμαγιέρα Peugeot Sport δε κατάφερα να βρω λεπτομέρειες... Για το RC group N δε δίνει τίποτα στο site, και για το 206 S1600 έχει χίλια δυο ξεχωριστά κομμάτια ('direction biellette', 'power steering pump', κλπ) και δε είδα κάποια τιμή για ολόκληρο το κιτ... Το αντίστοιχο 'steering rack with built-in damper' πάντως για το 106 Maxi / kit car το δίνει περί τα 6.3K Ευρώπουλα, ενώ το κιτ της αντλίας υποβοήθισης τιμονιού για το ίδιο αμάξι αγγίζει τα 2K...
Προφανώς σε κάποιο πιο 'νορμάλ' κιτ της PS αναφέρεσαι Μίλτο - έχεις μήπως κανένα link προχειρο?...
-
Óôï ìüíï ðïõ äßíåôáé ç äõíáôüôçôá ãéá áíôéêáôÜóôáóç êñåìáãéÝñáò åßíáé óôï jwrc
Åôóé ìáò ìÝíïõí ìüíï ïé üðïéåò áëëáãÝò óôçí óôÞñéîç ôçò êïëüíáò ôïõ ôéìïíéïý ,ôþñá áõôü êáôá ðüóï âïçèÜ êáé ôé ìðïñåß íá êÜíåé óå ôéìüíéá ðïõ öÝñïõí áêüìá ôïí áåñüóáêï êáé ïé üðïéåò äïìéêÝò åíéó÷ýóåéò åßíáé áêüìá ïé 'ðïëéôéêÝò' áõôü åßíáé ìéá Üëëç éóôïñßá .
Åíá ìáéë óôçí Ðåæþ ìå åðéðëÝïí ðëçñïöïñßåò åðé ôïõ èÝìáôïò êáé ôéìþí ??Ðáñåðéðôüíôùò Ý÷ù áëëÜîåé ëßãï ãåùìåôñßá êáé ðéÝóåéò ìå åõíïéêÜ áðïôåëÝóìáôá üóï áöïñÜ ôçí åðáíáöïñÜ -ãßíåôáé ðéï ãñÞãïñá .
Èá áêïëïõèÞóåé êáé øÜîéìï óôï êÜìðåñ ßóùò ëßãï áñíçôéêü ìéóÞ åþò ìßá ìïßñá..åßäùìåí åîïõ êáé ôá êÜìðåñ -
ΤΙ πειραξες γεωμετρια? τοε?
τη μια μοιρα καμπερ πως θα τη δωσεις? -
Περί κρεμαγιέρας θέλει ψάξιμο...
Πείραξες γεωμετρία; Δηλαδή; Μην μου πεις κι εσύ ότι στράβωσες κανά ψαλίδι για να φτιάξεις καστερ;
-
Ο χρήστης pskarm έγραψε:
ÔÉ ðåéñáîåò ãåùìåôñéá? ôïå?
ôç ìéá ìïéñá êáìðåñ ðùò èá ôç äùóåéò?toe out ìáò ôåëåßùóå toe in óýãêëéóç äëä ðëÝïí ìå ôçí ßäéá ôéìÞ.
**ÐÑÏÓÏ×Ç áõôï äïõëÝõåé ìå ôá ÐéñÝëëé ðïõ Ý÷ù Ñ7 êáé ìå ðéÝóåéò óôá åìðñüò 2,3-ðßóù 2.3 bar ðßåóçò óôá ëÜóôé÷á ÷ùñßò ÷áìçëþìáôá êëð êáé ìáìÜ áìïñôéóÝñ !!!!
Ïðåñ óçìáßíåé üôé ìðïñåß íá åßíáé êáôáóôñïöÞ óå Üëëç ðåñßðôùóç .
ãéá ôçí ìïßñá êÜìðåñ èá øÜîù ëßãï áíï÷Ýò (áí ìðïñåß íá äå÷èåß ìéóÞ ìïßñá ð.÷ ÷ùñßò êÜðïéåò áëëáãÝò ) êáé áíôï÷Ýò áðï êÜìðåñ êßô , åðßóçìá ìå åðéêïéíùíßá ìå ôéò ßäéåò ôéò åôáéñßåò !
@Ìßëôï äåí èá öôéÜîù êÜóôåñ Üëëùóôå Ý÷ù ðïëëÜ áêüìá óôï ìõáëü ìïõ êáé ôï ôåëåõôáßï åßíáé ç ðëÞñçò ðáñÝìâáóç óôçí áíÜñôçóç
ÂóéêÜ äåí Ý÷ù ÷ñüíï ïýôå ãéá ê...ìá -
ΟΚ, κράτα μας ενήμερους.
Αν και δεν κατάλαβα πώς μπορείς να 'βρεις' κάμπερ από ανοχές. Ποιές ανοχές; Αφού όλα είναι φιξαριστά και όχι ρυθμιζόμενα (πλην του toe φυσικά).
Τα πάντα για το Peugeot 206