-
διόρθωση... ιδάνικες δεν είναι αν είναι 6'. Αν όμως είναι 6,5'...
Λοιπόν:
πλάτος ζάντας ----- ΕΤ ----- τμήμα προς τα μέσα* ------- τμήμα προς τα έξω*
σε ίντσες --------- σε mm ----------- σε mm -------------------- σε mm
6,5 ----------------- 27 ------------- 109,55 ------------------ 55,55 (206 μαμα σιδερενιες)
6,5 ----------------- 28 -------------- 110,55 ------------------ 54,55 (ouragan 16' + 15' 5μπρατσες του 1,6 gti)
7 ------------------- 20 -------------- 108,9 --------------------- 68,9 (οι χρυσές 15' δικές μου)
6 ------------------- 15 --------------- 91,2 --------------------- 61,2 (306 gti6, αν είναι 6' αλλιώς αν είναι 6,5' -> 97,55 και 67,55)7 ------------------- 25 -------------- 113,9 -------------------- 63,9 (Οι λευκές 16άρες που δεν σου αρέσουν... )
(*από το μουαγιέ)
Παναγιώτη... ΔΕΝ ΒΓΑΙΝΕΙ ΚΑΘΟΛΟΥ!!!!
Τις φοράω αυτή την στιγμή. Αν θες πέρνα να τις δεις...
Επίσης μην κρίνεις από την εμφάνιση...@@άρα...
άλλωστε υπάρχουν και ορισμένοι που έχουν βαμμένα φανάρια... λέμε τώρα...Μίλτο οι (κατά προτίμηση) ανοιχτές αλουμινίου είναι Must...!
-
Tου 205 gti ξέρουμε τι οφσετ έχουν, και πόσο πλάτος?
-
δεν θυμάμαι.
θέλει λίγο ψάξιμο αυτό...ή μια ζάντα να δούμε τι γράφει από μέσα...
και ο 'lada' τις έχει πουλήσει όλες... σιχτιρ...
Εντομεταξύ όλο και περισσότερο σχηματίζω την άποψη ότι τελικά η μεγαλύτερη διαφορά του 206 από τα 106/306 στο στρίψιμο οφείλεται στο μεγαλήτερο offset (που το κάνει σαφώς πιο πολιτισμένο σε καθημερινή χρήση = μαλακό τιμόνι/σταθερότατο στα πολλά χιλιόμετρα κλπ κλπ) και μετά σε όλα τα άλλα διαφορετικά που έχουν...
υ.γ. μην δοκιμάσετε μικρό Offset μαζί με semi... δημιουργούν εξάρτηση...
-
Πουλαώ Ζάντες !Τις αλουμινίου μου 5 μπρατσες σαν του GTi!!
Έρε,, μεγάλοι μπριζαδόροι είστε!!
Μίλτο περιμένω την δικιά σου μπρίζα...
-
Πουλαώ Ζάντες !Τις αλουμινίου μου 5 μπρατσες σαν του GTi!!
Έρε,, μεγάλοι μπριζαδόροι είστε!!
Μίλτο περιμένω την δικιά σου μπρίζα...
-
http://cgi.ebay.co.uk/PEUGEOT-306-GTI-A ... dZViewItem
-
pappaki ξεχνα το ...τις εχω προλαβει ΕΓΩ,,,,,,,,,,,,,
μαλλον 20 οφσετ απο 205.μανθο μετα απο μια μικρη βολτα που πηγα τωρα το βραδυ με τα 6ετιας λαστιχακια μου ενα εχω να σου πω....αν ειδες τις διαφορες που ειδα εγω και τις εβγαλες απο πανω εισαι το λιγοτερο ΜΑΜΑΚΑΣ....
ειναι ασυλληπτο μπαινω με τα φυτιλια με τα ιδια και πιο πολλα χλμ απο οτι με τα εξαλτο στις μαμα ζαντες.τολμω να πω οτι μετα την πεζο σπορτ την αναρτηση ειναι η μετατροπη που ειδα την πιο οφθαλμοφανη διαφορα στο στριψιμο του αμαξιου.
ενα πραμα μονο φοβαμαι αν υπαρχει καποια καταπονηση σε ρουλεμαν ημιαξονια κλπ κλπ απο το φαρδεμα του αυτοκινητου. αν και η συνδεσμολογια της αναρτησης μας δε νομιζω οτι εχει προβλημα.
αυτα τα αυτοκινητα που εχω δει οτι καταπονουνται απο τη παραμικρη διαφορα σε οφσετ ειναι αυτα με πολλαπλους συνδεσμους...(βλεπε φοκους) το μακφερσονακι τι να καταλαβει....
υ.γ. οι μαμα αλουμιονιου ειναι 6αρες μανθο.
υ.γ.2 νικο αυτος δεν τις στελνει εκτος αγγλιας
-
Μήπως φεύγεις λίγο από τις γωνίες βασιλικού πείρου?
Δεν πας και σε ένα ευθυγραμμισά να τα δει όλα αυτα... -
Ο χρήστης pskarm έγραψε:
pappaki ξεχνα το ...τις εχω προλαβει ΕΓΩ,,,,,,,,,,,,,Τις έβαλα κιόλας στο γκαράζ, μείναν στο ίδιο χωριό.........
Ένα αστείο έκανα..........
Πλάκα πλάκα δεν ξέρω αν υπάρχουν και σε τι κατάσταση είναι, θα πάω το πρωί να δω..... -
Ο χρήστης pskarm έγραψε:
υ.γ. οι μαμα αλουμιονιου ειναι 6αρες μανθο.
Έχεις δίκιο.
Το είχα ξεχάσει.
Μου το είπαν και 'οι άλλοι' που βγήκαμε χθες...
οπότε διορθώνοντας τον παραπάνω πίνακα έχουμε:Λοιπόν:
πλάτος ζάντας ----- ΕΤ ----- τμήμα προς τα μέσα* ------- τμήμα προς τα έξω*
σε ίντσες --------- σε mm ----------- σε mm -------------------- σε mm
6 ------------------- 27 -------------- 103,2 ------------------- 49,2 (206 μαμα σιδερενιες)
6 ------------------- 28 -------------- 104,2 ------------------- 48,2 (15' 5μπρατσες του 1,6 gti)
6,5 ----------------- 28 -------------- 110,55 ------------------ 54,55 (16' ouragan)
7 ------------------- 28 -------------- 116,9 --------------------- 60,9 (RC)
7 ------------------- 20 -------------- 108,9 --------------------- 68,9 (οι χρυσές 15' δικές μου)
6 ------------------- 15 --------------- 91,2 --------------------- 61,2 (306 gti6, αν είναι 6' αλλιώς αν είναι 6,5' -> 97,55 και 67,55)7 ------------------- 25 -------------- 113,9 -------------------- 63,9 (Οι λευκές 16άρες που δεν σου αρέσουν... )
(*από το μουαγιέ)
Πάμε τώρα και στα υπόλοιπα...
μαλλον 20 οφσετ απο 205.
γιατί εγώ θυμάμαι ότι έχουν λιγότερο?? Νομίζω 16... (δεν είμαι σίγουρος όμως)
μανθο μετα απο μια μικρη βολτα που πηγα τωρα το βραδυ με τα 6ετιας λαστιχακια μου ενα εχω να σου πω....αν ειδες τις διαφορες που ειδα εγω και τις εβγαλες απο πανω εισαι το λιγοτερο ΜΑΜΑΚΑΣ...
Βρε σαχλαμάρα ο προβληματισμός μου ήταν αρχικά ίδιως με τον δικό σου:
φοβαμαι αν υπαρχει καποια καταπονηση σε ρουλεμαν ημιαξονια κλπ κλπ απο το φαρδεμα του αυτοκινητου. αν και η συνδεσμολογια της αναρτησης μας δε νομιζω οτι εχει προβλημα.
και εκτός αυτού εγώ έχω τις λευκές 7χ16 ΕΤ25 που (δοκιμασμένα) έχουν (σχεδόν) το ίδιο αποτέλεσμα στο τιμόνι...
Εξάλλου στις χρυσές έχω τα ημισλικ τα οποία δεν έχω για κάθε μέρα + ότι με αυτά το αμάξι ψοφάει στην ευθεία ... -
papaki τραβα βαλε τις 20αρες σου αναποδα μπορει να δεις διαφορα..........
τρομαρα σου θες και ζαντες..........................................μανθο ο αργυρης επεμενε οτι δεν εχουμε καταπονησεις.αυτο θελει ενα τσεκ ιδως πισω νομιζω...
-
Ο χρήστης f1pilot έγραψε:
Πρόεδρε σόρυ για την απουσία αλλά ήμουν Καστελλόριζο λόγω διορισμού της Κας Υπουργού... .
Για να βάλουμε μια τάξη λοιπόν... Η προσθήκη σαν προσθήκη δεν είναι κακό αν εξαιρέσουμε την αυξημένη πιθανότητα αστοχίας σε σχέση με μια μασιφ ζάντα. Όλα έχουν να κάνουν με το συνολικό offset του τροχού (ζάντας + προσθήκης). Επειδή οι περιπτώσεις όπου θέλουμε εκούσια να αλλάξουμε offset από τον κατασκευαστή είναι σπάνιες (σε πολύ εκτεταμένες μετατροπές) καλό είναι να αποφεύγονται. Ο λόγος απλός, ο ρυθμός αλλοίωσης των γεωμετρικών χαρακτηριστικών της ανάρτησης είναι πολλαπλάσιος του ρυθμού αύξησης του μετατροχίου. Τυπικά προβλήματα είναι το scrub radius το οποίο είναι η απόσταση μεταξύ της προέκτασης του βασιλικού πείρου στο έδαφος και του κέντρου του πέλματος στο έδαφος (το πραγματικό που πατάει όχι το θεωρητικό κέντρο). Με τη μεγέθυνση του ο τροχός γίνεται πολύ πιο ευαίσθητος στις διαμήκεις ανωμαλίες με αποτέλεσμα το αμάξι να ψάχνεται γύρω από την ευθεία και το τιμόνι να τραβάει δεξιά - αριστερά. Ένα άλλο πρόβλημα έχει να κάνει με το τόξο που σχηματίζει ο τροχός κατά το στρίψιμο. Μπορεί να σας φαίνεται περίεργο αλλά ο τροχός οταν στρίβει δεν το κάνει γύρω από τον εαυτό του όπους οι περισσότεροι φαντάζονται αλλά γύρω από τον steering axis , με αποτέλεσμα να περπατάει κιόλας όταν στρίβει (εκτός του μηδενικού scrub radius). Με την προσθήκη μεγενθύνουμε το τόξο που κάνει με καταστρεπτικά αποτελέσματα για την πρόσφυση και την αίσθηση. Όσον αφορά το θέμα μετατροχίου, οι παράγοντες που επηρεάζουν την ολική μεταφορά φορτίου (και άρα την 'ωμή' πρόσφυση) είναι το μετατρόχιο, το κέντρο βάρους και η ταχύτητα διέλευσης από τη στροφή. Το μεγαλύτερο μετατρόχιο ΠΑΝΤΑ δίνει μεγαλύτερη πρόσφυση στο δεδομένο άκρο του αυτοκινήτου. Στα καρτ ωστόσο, Κύριε Πρωταθλητή (χεχε) συμβαίνει ακριβώς αυτό που λες. Παράδοξο? οχι, απλά το κάρτ δεν είναι αυτοκίνητο. Το κάρτ λόγο σχεδίασης της μπροστινής γεωμετρίας (πολύ κάστερ και scrub radius) ανασηκώνει τον πίσω τροχό (τον μπροστά όταν είστε σταματημένοι). Όσο μεγαλώνει το πίσω μετατρόχιο τόσο μεγαλώνει ο μοχλός και τόσο πιο εύκολα σηκώνεται ο πίσω και άρα γλιστράει περισσότερο. Όταν το κλείσεις πατάνε και οι δυο, έχεις μούτρα και πεθαίνει και το μοτέρ...
Βασικά ίσως θα έπρεπε να μετακινηθεί το topic στο αναρτηση καθώς αν και οι προσθήκες μπαίνουν στους τροχούς, ουσιαστικά αυτό που μεταβάλλουν είναι στοιχεία της ανάρτησης.
Για περισσότερα και αναλυτικότερα στο πρώτο τεχνικό σεμινάριο με θέμα ανάρτηση στην πίστα των Σερρών... Πρόεδρε έσκασα και το ξεστόμισα! :headbang:αυτο το παιδι θελει αγαλμα....
http://www.106sportclub.gr/forums/viewt ... 9bf8436037 -
Ο χρήστης pskarm έγραψε:
μανθο ο αργυρης επεμενε οτι δεν εχουμε καταπονησεις.αυτο θελει ενα τσεκ ιδως πισω νομιζω...
...κάπου εκεί προβληματίζομαι και εγώ...
όσο για τα γραφόμενα του f1pilot ...
...όπως πάντα σωστότατος... αλλά...
...ΔΗΛΑΔΗ εγώ τι σου έλεγα χθες το βράδυ στο τηλέφωνο που βιαζόσουν????... -
http://www.familycar.com/alignment.htm
APLO KAI katanoito...
edo mperdeyika
http://forums.nasioc.com/forums/showthr ... 63&page=15
photo des
poso εχουν οι ζαντες της πεζοσπορτ με το 22αρι οφσετ?????θελουνκαι μπουζονια οπωσδηποτε?????????
πουθα βρουμε 4αποστατες 5ρηδες???????
-
Που μπερδευτηκες ρε?
Μια χαρά τα λέει.
Εδώ ιδίως: http://www.miata.net/garage/offset.htm
που σε μπερδεύει?
-
Αποστάτες μπορεί να σου φτιάξει και ο Πέτας αλλά και ο Metal Art (εκεί που έφτιαξα τον πύργο) όπως και ένα σωρό άλλα μηχανουργεία.
Για 5mm πρέπει να είσαι στο όριο των μαμά μπουλονιών...
-
στο παραπάνω σχήμα.
η μπλε γραμμή είναι 'σταθερή' και δείχνει το σημείο επαφής της ζάντας με το μουγιε.
η κόκκινη γραμμή συμβολίζει το κέντρο του πλάτους της ζάντας και αν βάλεις αποστάτες μεταξύ ζάντας και μουγιέ θα μετατοπιστεί προς τα έξω (στο σχήμα προς τα δεξιά) = θα μειωθεί το οφσετ. (θα έρθει πιο κοντά στην μπλε)
όσο απομακρύνεται η κόκκινη από την μαυρη διαγώνια αλλάζει το scrub radius.
πάντως η μαυρη πλάγια γραμμή που έχει στο σχήμα μάλλον έπρεπε να είναι πάνω στο αμορτισέρ όπως είναι σε αυτή την εικόνα:
και όχι όπως πιο πάνω ΕΚΤΟΣ και αν έχει να κάνει με την διάταξη της ανάρτησης αυτό και τα διπλά ψαλίδια κλπ κλπ το οποίο και δεν γνωρίζω...
-
εχει να κανει με την αναρτηση καθαρα...για αυτο και στα πολλαπλων συνδεσμων-διπλα ψαλιδια μπερδευει το πραμα.κανει μπαμ απο φωτος για αυτο στις εβαλα....
εκει που μπερδευομαι ειναι διαφορα αποστατη με ζαντα με αλλο οφσετ και το εχω δεικαι ακουσει απο πολλους οτι καλυτερα να αλλαζεις το οφσετ απο τη ζαντα παρα προσθετοντας αποστατες...περιμενω απο φ1 τη δικαιολογηση αν και ψιλιαζομαι τι ειναι απλα βαριεμαι να το ψαξω...
απο εδω βρηκες τα μεσα εξω????
http://www.1010tires.com/WheelOffsetCalculator.aspοπως θα δεις ουζο σε σχεση με μαμα 206 1.6 εισααι 15χιλιοστα πιο εξω τωρα ενω συγκριση με τωρινες ζαντες σου και 20αρες με 7 οφσετ δινει................χχχ πιο εξω! αρα λογικα εσυ βλεπεις πανω κατω ιδια αποσταση απο χειλος φτερου. εισαι και στραβαδι
-
Ο χρήστης pskarm έγραψε:
Στα καρτ ωστόσο, Κύριε Πρωταθλητή (χεχε) συμβαίνει ακριβώς αυτό που λες. Παράδοξο? οχι, απλά το κάρτ δεν είναι αυτοκίνητο. Το κάρτ λόγο σχεδίασης της μπροστινής γεωμετρίας (πολύ κάστερ και scrub radius) ανασηκώνει τον πίσω τροχό (τον μπροστά όταν είστε σταματημένοι). Όσο μεγαλώνει το πίσω μετατρόχιο τόσο μεγαλώνει ο μοχλός και τόσο πιο εύκολα σηκώνεται ο πίσω και άρα γλιστράει περισσότερο. Όταν το κλείσεις πατάνε και οι δυο, έχεις μούτρα και πεθαίνει και το μοτέρ...
αυτο το παιδι θελει αγαλμα....
http://www.106sportclub.gr/forums/viewt ... 9bf8436037Δεν είναι έτσι ακριβώς. Το καρτ επειδή δεν είναι αυτοκίνητο και δεν έχει διαφορικό, ΠΡΕΠΕΙ να σηκώνει το πίσω τροχό όταν στρίβει (το στήνεις έτσι ώστε να σηκώνεται πάντα ο πίσω τροχός). Αν δεν τον σηκώνει έχει πολύ πρόσφυση πίσω και λόγω έλλειψης διαφορικού γλιστράει η μία ρόδα και ΜΕΙΩΝΕΙ τη πρόσφυση με αποτέλεσμα να γλιστράει στο πλάι ο κώλος και να ΝΟΜΙΖΕΙΣ ότι έχει ΛΙΓΟ πρόσφυση πίσω. Λόγω αυτής της συμπεριφοράς δεν μπορείς να κάνεις προπόνηση με καρτ και παλιά ή σκληρά λάστιχα γιατί δεν σηκώνει το πίσω τροχό και δεν μπορείς να στρίψεις κανονικά - δυστυχώς πρέπει να ξοδεύεις τα καλά λάστιχα και στη προπόνηση.
-
exeis dikio to lene pio kato....
Τα πάντα για το Peugeot 206