-
Παναγιωτη και που να κανω διετα!!!!
Δεν ξερω αν παιζει ρολο αλλα τα αυτοκολλητακια που γραφουν Dynamique εχουν παρει ποδι! Οποτε υπολογιζε -19,867 με 20,126 kg κατω!!! -
παιδια...1028 που εγραψα ειναι το νταιναμικ οχι το εξεσ...
το νταιναμικ του αλεξανδρου για να καταλαβετε ποσο φτωχο ειναι δεν εχει ηλεκτρικους καθρεπτες...εχει τη μικρη οθονη αρα ουτε τριπ κομπιουτερ , εχει το γκρι το παλιο ταμπλο που ειναι αθλιο....αν βαλετε οτι ο κυριος εχει και κουβαδες αντι καθισματα(τα οποια δεν ηταν καν τα δικα μας μπακετ ) ειναι σιγουρα -10 απο καθε μερια αρα παιζει κοντα στο τονο του αλεξανδρου.
οποτε αλεξανδρε οταν με αναλιγια 10 κιλα ανα ιππο κοντα εσυ εισαι 100μειον απο εμενα κιλα και γενικα τα νεα 206 ειναι σα να εχεις 10 αλογα. οποτε λογικο ο μηχανικος να κοπανιεται οτι εχεις προγραμματο xs μιλτο το δικο σου ειναι πιο πλουσιο . εγω το κοβω εκει 1040 καθαρα λογω μουλτιπλεξ. τα νεα xs ειναι αρκετα παραπανω....
η ροικη δε θελω να πω πολλα καθως δε το εψαξα καθολου το θεμα. το πηγα με κλειστα ματια στο παιδι που εμπιστευομαι. αλλα μια φορα μου εδειχνει ενα καπακι 307 (ιδιο εινια) λυμμενο.
και στους αυλους εισαγωγης και στους εξαγωγης ειχε ενα δαχτυλιδι τουλαχιστον 2χιλιοστα η κεφαλη. δηλαδη ο αυλος εξαγωγης ειναι25 χιλιοστα? ε εβλεπες γυρω του ενα μαυρο πραμα 2 χιλιοστα++. λογικο αν σκεφτειτε οτι στο ιδιο μοτερ κουμπωνεις κατευθειαν χωρις παρενεργειες το χταποδι του 106 που εκει ειναι 2+χιλιοστα φαρδυτεροι οι αυλοιτου χταποδιου απο τους εξαγωγης...οποτε αυτο που ουσιαστικα κανεις ειναι ανοιγεις την εξοδο εξομοιωνοντας τις δυο διαμετρους...
λογικα πιο μεσα χερι δε βαζουν απο οσο ειδα καθως ολοι φοβουνται το αποτελεσμα. το ιδιο και εισαγωγη. οι αυλοι της πλαστικης εισαγωγης ειναι αρκετα μεγαλυτεροι απο τα 28χιλιοστα του αυλου εισαγωγης του καπακιου...gskarmoy για βρες και ποση πιεση εχουμε ωστε να βρουμε τη παροχη μειγματος που περνα απο αυλο εισαγωγης!!!!!!!
-
Γιατι ξηγιεσαι ετσι ρε παναγιωτη???
Αθλιο το ταμπλακι μου...... -
σωπα αγορι μου.... μολις το κανουμε γκρουπ Α κανεις δε θα ασχολειται με το ταμπλο.
ασε που μπορουμε να του βαλουμε και ενα αλκανταρα πανω -
Ο χρήστης pskarm έγραψε:
η ροικη δε θελω να πω πολλα καθως δε το εψαξα καθολου το θεμα. το πηγα με κλειστα ματια στο παιδι που εμπιστευομαι. αλλα μια φορα μου εδειχνει ενα καπακι 307 (ιδιο εινια) λυμμενο.
και στους αυλους εισαγωγης και στους εξαγωγης ειχε ενα δαχτυλιδι τουλαχιστον 2χιλιοστα η κεφαλη. δηλαδη ο αυλος εξαγωγης ειναι25 χιλιοστα? ε εβλεπες γυρω του ενα μαυρο πραμα 2 χιλιοστα++. λογικο αν σκεφτειτε οτι στο ιδιο μοτερ κουμπωνεις κατευθειαν χωρις παρενεργειες το χταποδι του 106 που εκει ειναι 2+χιλιοστα φαρδυτεροι οι αυλοιτου χταποδιου απο τους εξαγωγης...οποτε αυτο που ουσιαστικα κανεις ειναι ανοιγεις την εξοδο εξομοιωνοντας τις δυο διαμετρους...
λογικα πιο μεσα χερι δε βαζουν απο οσο ειδα καθως ολοι φοβουνται το αποτελεσμα. το ιδιο και εισαγωγη. οι αυλοι της πλαστικης εισαγωγης ειναι αρκετα μεγαλυτεροι απο τα 28χιλιοστα του αυλου εισαγωγης του καπακιου...Αυτό α) δεν είναι ροϊκή και β) καλύτερα να μη τα πειράζεις γιατί σχεδόν όλοι αφαιρούν πολύ υλικό εκεί που φαίνεται (χωρίς να βγάζουν οδηγούς κλπ) και δεν καλυτερεύει τίποτα, μόνο πτώση ταχύτητας τοπικά στη ροή έχεις και μάλλον χειρότερη ροή από το μαμά καπάκι. Το αμάξι σου έχει πολύ καλή κεφαλή και δύσκολα βελτιώνεται.
-
συμφωνω απολυτα με οσα λες και ειχα παρα πολλες ενστασεις για το θεμα της ροικης αλλα οταν βλεπεις 2-3 αυτοκινητα copy-paste με αυτα τα πραγματα και να δουλευουν αψογα τι κανεις?
εγω επελεξα να εμπιστευτω το μηχανικο . ρισκο αλλα θα δουμε μες στη βδομαδα αν βγηκε. -
Συμφωνώ με το copy paste.Τα ίδια θέλω να κάνω και εγώ για την εξάτμιση.
-
koita γιαννη το πολυ copy-paste κανει κακο
γιατι και σε μενα αυτος που εφτιαξε το προγραμμα απο υπερβολικη σιγουρια τραβηξε ενα απο αλλο αμαξι και δεν καθησε να ασχοληθει να τσεκαρει πως δουλευει με αποτελεσμα ΝΑ ΜΗΝ δουλευει.
οποτε τωρα περιμενω να βρω λιγο χρονο να του το παω να κατσει να το δει πιο προσεκτικα και μετα θα προβω σε δηλωσειςτο ιδιο επαθε και παιδι με την εξατμιση απο 106 που τελικα ο εξατιμσας του φορτωσε καταλυτη απο 106 μεταχ. που μπουκωσε μετα 6μηνες...προφανως ουτε ασχοληθηκε να την ελεγξει ή εκανε τη παπια μπας και αντεξει πιο πολυ.
-
@n_olympios
Δηλαδή ο ευγενέστερος χαρακτηρισμός είναι ο πιο κάτω ...@pskarm
Αμα ήξερα θα σου έλεγα αλλα μόνο μετά απο κοψίδια .Θα αντιστεκόμουν βέβαια μέχρι το γλυκό .Το να βρείς το συνολικό της πίεσης ,πάς σε μελέτη φαινομένων ροής ρευστών αερίων κλπ κλπ οπότε είτε χακέυουμε την Πεζώ ,είτε βρίσκουμε ένα 206 το διαλύουμε ,το ρημάζουμε στην μέτρηση του φορτώνουμε τρεις maf σε κάθε αυλό εισαγωγής και 1 λ σε κάθε εξαγωγής . & 2 ecu
Οι αυλοί εισαγωγής πιθανων να είναι σχεδιασμένοι για να αυξάνουν ταχύτητα αέρα δια της 'στριμωχτικής οδού' και όχι με υποπίεση που έχει το φιλτροκούτι .Αυτό το βλέπεις στο φιλτροκούτι απο την διαφορά κάτω(στενό) και πάνω μέρους(φαρδύ) .Tα πως και τι τα ξέρει η Πεζώ (είπαμε χακεμα) ακριβέστερα απο τον καθένα .
Είναι τόσο απλό όσο το να υπολογίσεις
την ποσότητα καυσίμου
ταχύτητα ,θερμοκρασία &πίεση αέρα
καθώς και τις ενδεχόμενες διαστολες των πλαστικών αυλών και εισαγωγής .
Επιπλέον η ροικότητα αυτή αλλάζει αν οι μετρήσεις γίνονται σε δυναμόμετρο με μηδενική ταχύτητα εισερχόμενου αέρα ότι προκύπτει απο το ρούφεν του κινητήρος ,
στον δρόμο όπου πρέπει να υπολογίσεις και την αυξομειούμενη τάχύτητα εισερχόμενου αέρα και πώς αυτή στην ουσία επηρεάζει την ταχύτητα εντός του συστήματος εισαγωγής .Λοιπόν απο που ξεκινάμε ?
-
καταρχην ξεκινα απο το γεγονος οτι εχεις υποπιεση.
δηλαδη η ρουφηχτρα που λεγεται εμβολο σε καθοδικη κινηση ειναι μερικες 100δες φορες μεγαλυτερη απο αερα εισαγωγης και ταχυτητες κινησης αμαξιου και λοιπες μαμακιες που παραμυθιαζουν το κοσμο.κοινως το εμβολο κατεβαινοντας θα ρουφηξει οτι θελει αυτο σε εναν ατμοσφαιρικο κινητηρα με πιεση κοντα στο 1μπαρ στην εισαγωγη οτι και να μπουκωνεις σμπρωχνωντας εσυ με σκουπες φαρασια αυτο θα παρει κατα π.χ 90% οτι του θελει αυτο!!!!
οποτε αν εχεις ταχυτητα εμβολου και υποπιεση και βαλβιδα εισαγωγης εχεις το μεγαλυτερο μερος του προβληματος λημενο.
οχι οτι με αυτα τα δεδομενα κανεις ροικη. ημαρτον. αλλα μπαινεις πιο βαθια στη πρακτικη βαση του θεματος απο τη θεωρητικη που απεχει παρασαγκαςτο μυστικο στο κουτι που ειναι φαρδυ ειναι αυτο που λεω. δημιουργει μια δεξαμενη αερα και ο κινητηρας ρουφαει οσο θελει αυτος...το θεμα ειναι να φτανει αυτο που θα ρουφαει παντα και να μη στερευει ενω απο την αλλη να μη φτανεις στο αλλο ακρο να το μπουκωνεις εσυ βιαζοντας παραπανω ποσοτητα να μπει γιατι εκει μονο κακο κανεις πλεον...
αυτα θεωρητικα. γιατι πρακτικα συνηθως ο μπαρμπα μητσος και οι αλχημειες του μπορει να ειναι πιο αποδοτικες......
-
Η ροϊκή είναι κάτι που δεν μπορείς θεωρητικά να προβλέψεις. Θέλει πάγκο, εμπειρία και πολλές ώρες εξέλιξης.
Επειδή εσείς είστε άρρωστοι, πάρτε για διάβασμα τα παρακάτω να τελειώσετε τα χριστούγεννα.
http://www.pumaracing.co.uk/ -
-
Ο χρήστης pskarm έγραψε:
koita γιαννη το πολυ copy-paste κανει κακο
γιατι και σε μενα αυτος που εφτιαξε το προγραμμα απο υπερβολικη σιγουρια τραβηξε ενα απο αλλο αμαξι και δεν καθησε να ασχοληθει να τσεκαρει πως δουλευει με αποτελεσμα ΝΑ ΜΗΝ δουλευει.
οποτε τωρα περιμενω να βρω λιγο χρονο να του το παω να κατσει να το δει πιο προσεκτικα και μετα θα προβω σε δηλωσειςτο ιδιο επαθε και παιδι με την εξατμιση απο 106 που τελικα ο εξατιμσας του φορτωσε καταλυτη απο 106 μεταχ. που μπουκωσε μετα 6μηνες...προφανως ουτε ασχοληθηκε να την ελεγξει ή εκανε τη παπια μπας και αντεξει πιο πολυ.
Συμφωνώ με αυτό που λες!όταν πάω για κάτι θα είμαι πολύ πρήχτης!!
-
Έχω να βελτιώσω πάρα πολλά μέχρι να κάνω μαγκιές με το πιο εξελιγμένο ροϊκά καπάκι παραγωγής... Παναγιώτη παλαβιάρη!
-
Εγώ θα αρχίσω από την προσωπική βελτίωση!Κούρεμα, ξύρισμα, δίαιτα...είναι και πιο οικονομικά!Και δουλεύουν....
-
Σημερα, μετρησα με gps την αποσταση που διενυσα για καποια χλμ:
Ετσι διαπιστωσα οτι στα 12 km gps το κοντερ εδειχνε 12.9 km
Η τοσο μεγαλη αποκλιση που πιστευετε οτι οφειλετε?1)Στο σφαλμα του gps?
2)Στο σφαλμα τουτ κοντερ του 206?
3)Στα λαστιχα μου που ειναι 195-50-15 αντο για 195-55-15?Αληθεια το κοντερ μετραει απο τη διαμετρο των τροχων ή απο το διαφορικο?
Αν παντως το σφαλμα οφειλεται στο κοντερ μου, θα παω να το γυρισω 10.000 χλμ πισω
PS.Oδηγησα ξανα το 206 του Παναγιωτη.
Το αμαξι απο αναρτηση μαμαει, εχει τελειο τιμονι αλλα πολυ σκληρο για καθε μερα.
Κατα τα αλλα ειναι ξυραφι!Για κινητηρα, δε γραφω ακομα!
Αυριο μεθαυριο μπαινουν τα amsoil!
Ο ηχος του κινητηρα του δικου μου πολυ πιο τραχυς σε σχεση με Πανου! -
και εμενα σπυρο ειναι με 10000χλμ τα αμσοιλ μου.....
εγω παλι οδηγησα το αμαξι του σπυρου (κονι-hr) kai ενα εχω να πω.
ειναι πολυ φλωρος που το θεωρει σκληρο...
το αμαξι ηταν πουπουλο σε σχεση με δικομου.
βεβαια παρατηρησα οτι τα αμορτισερ μου εδωσαν την εντυπωση οτι τερματιζαν ωρες ωρες...επισης ειχε αρκετα δυνατο turn in...ισως το μαλακο εμπρος μερος με το σκληρο πισω....
στο μεταξυ του σπυρου τα κονι εχουν το πολυ 10000χλμ ενω πεζο σπορτ μου 34000χλμ και εχει μαλακωσει παρα πολυ σε σχεση με αρχη...οσο σκεφτομαι ποσο κοπαναγε στην αρχη ανατριχιαζω....ποσο καυλωμενος ημουν που γουσταρα αραγε????????????
κακα τα ψεματα η πεζο σπορτ ειναι ισως η πιο σκληροπυρηνικη λυση για το 206 αλλα και η πιο αποδοτικη. σε 2 στροφες με γλυτσα κατω που το ζορισα του σπυρου αμεσως καταλαβα τη διαφορα και ας μην ειχε λαστιχα του σπυρου. η πεζο σπορτ μου δινει την αισθηση σαν να εισαι μια ταχυτητα πανω στις στροφες...σπυρο το κοντερ μετρα διαφορικο.εχεις σιγουρα αποκλιση απο πραγματικα με τα 50αρια. επισης το gps εχει ακριβεια στιγματος 10 μετρα. σε αποσταση δε ξερω. δοκιμασε δηλαδη να παρεις 2 σημεια το στιγμα που εχεις τσεκαρει απο κοντερ οτι απεχουν 12χλμ και συγκρινε τα δυο νουμερα.
αυτο εκανες? -
Σπύρο η απόκλιση είναι από τα λάστιχα. Εϊχα μετρήσει ταχύτητα με GPS με τα 50άρια και στα 200χλμ του GPS το κοντέρ έδειχνε σχεδόν 210χλμ. Με τα 55άρια που μέτρησα έδειχναν σχεδόν τα ίδια. Όταν μετράς ταχύτητα πρέπει να σταθεροποιείς την ταχύτητά σου για 4-5sec ώστε να πάρεις σωστή ένδειξη.
Και τα λοιπά συμφωνώ με Πάνο.
-
Η μετρηση εγινε ως εξης:
Μηδενισα gps και δικο μου χιλιομετρητη και σταματησα να μετραω μετα απο 12 χλμ.
Αυτο που ειδα ηταν οτι ξεκινησα με αποκλιση 100 μ στοα πρωτα χλμ, και οσο μεγαλωνε ηα αποσταση, μεγαλωνε και η αποκλιση.Τελικα με μπερδεψατε:
Η ταχυτητα οντως εχει αποκλιση, περιπου +10, αυτο ηταν αναμενομενο απο τα λαστιχα, αλλα εγω ρωταω αν το κοντερ μου μετραει καλα ή οχι.?Παναγιωτη αμα σκληρυνω τα κονι θα γινει πιο σκληρο απο το δικο σου, οποτε καλυτερα ετσι.
Οπως σου ειπα σε αυτο το σετ απ οι ιδανικες ρυθμισεις ειναι μεση τα μπροστα κονι, τερμα μαλακο πισω(για ραβδους rc). -
Σπύρο, δε νομίζω ότι το τέρμα μαλακό πίσω θα δουλέψει με τις 20άρες. Η Koni σε ποιά 206 απευθύνει αυτά τα αμορτισέρ; Λογικά ακόμη και στο 1.1 με τις 18άρες, οπότε η μαλακή ρύθμιση θα ταιριάζει με τις 19αρες μάξιμουμ. Εμπειρικά λέω ότι τα γαλλικά με τις ράβδους θέλουν πολύ δύναμη από τα πίσω αμορτισέρ (ειδικά rebound). Στην θέση σου θα έψαχνα για ρύθμιση από μέση σκληρότητα και πάνω.
Όσο για το αν δεν μετράει καλά το κοντέρ σου, είπα ότι δεν μετράει καλά λόγω ελαστικών και όχι επειδή υπάρχει πρόβλημα. Φυσιολογικές οι ενδείξεις σου. Περί GPS και μικροαποκλίσεις δεν γνωρίζω.
Τα πάντα για το Peugeot 206