-
Μήπως απλά δεν πρόκειται για ιδιωτικό συμφωνητικό αλλά για κάτι πιο ισχυρό που δεν γνωρίζουμε ?
-
Ο χρήστης Asimov έγραψε:
Σωστα. Δεν μπορώ όμως να καταλάβω πως ο Λάτσης, με το πανίσχυρο νομικό επιτελείο, επεσε σε τετοια λούμπα. Μηπως ειναι αλλιως κατοχυρωμένος;
Eλά ρε, απορώ πως σου πέρασε κάτι τέτοιο από το μυαλό σου.
-
Ο χρήστης hrdoukas έγραψε:
Το ιδιωτικό συμφωνητικό ΔΕΝ είναι υπεράνω του Νόμου!
Αν σε ένα ιδιωτικό συμφωνητικό ορίζεται κάτι που παραβαίνει τον Νόμο, το συμφωνητικό είναι άκυρο και μπορεί να προσβληθεί στα δικαστήρια.
Αλοίμονο αν ήταν αλλοιώς!
Ποιο ιδιωτικό συμφωνητικό ρε Νικο; Εδώ ολόκληρο το The Mall είναι υπεράνω του νόμου!
Μπορεί βρε Χρήστο!
Αλλά εγω απάντησα σχετικά με την ερώτηση για το ιδιωτικό συμφωνητικό γενικά. -
Ο χρήστης kouk έγραψε:
Το ιδιωτικό συμφωνητικό ΔΕΝ είναι υπεράνω του Νόμου!Αν σε ένα ιδιωτικό συμφωνητικό ορίζεται κάτι που παραβαίνει τον Νόμο, το συμφωνητικό είναι άκυρο και μπορεί να προσβληθεί στα δικαστήρια.
Νίκο, δεν είναι ακριβώς έτσι. Ο νόμος ορίζει κάποιες γενικές ρυθμίσεις, που διέπουν όλα τα ιδιωτικά συμφωνητικά, και ο λόγος που γίνεται αυτό είναι για να μην υπάρχει κενό νόμου σε περίπτωση που τα συμβαλλόμενα μέρα δεν έχουν κάνει πρόβλεψη στο συμφωνητικό. Από κει και πέρα, τα συμβαλλόμενα μέρη μπορούν να επιλέξουν ρύθμιση διαφορετική από αυτή που προβλέπει ο νόμος, αρκεί αυτή να μην προσβάλλει το δημόσιο συμφέρον ή το σύνταγμα (π.χ. αντί μισθώματος, κάθε μήνα θα μου 'δανείζεις' τη γυναίκα σου για ένα σαββατοκύριακο )
-
Στις σοβαρές δουλειές δεν γίνεται ιδιωτικό συμφωνητικό, αλλά συμβολαιογραφική πράξη, που μεταγράφεται και στο υποθηκοφυλακείο.
Εκεί μπορείς να γράψεις ό,τι θέλεις, με λεπτομέρειες. Και είναι ισχυρό. -
Ο χρήστης ililias έγραψε:
Στις σοβαρές δουλειές δεν γίνεται ιδιωτικό συμφωνητικό, αλλά συμβολαιογραφική πράξη, που μεταγράφεται και στο υποθηκοφυλακείο.
Εκεί μπορείς να γράψεις ό,τι θέλεις, με λεπτομέρειες. Και είναι ισχυρό.Κάτι τετοιο είχα στο μυαλό μου, αλλά αν δε το μάθουμε στα σίγουρα, μόνο υποθέσεις μπορούμε να κάνουμε. Ισως καποιος νομικός με εμπειρία στις μισθώσεις να μπορει να μας διαφωτίσει... Ή κάποιος από 'μεσα'
-
tiger εγω λεω οτι ο μεσος ελληνας δεν εχει λεφτα γιατι οσα εχει τα δινει στο showoff.υπαρχουν αυτοι που εχουν μια καλη οικονομικη κατασταση και μπορουν να πηγαινουν στα σκυλαδικα μια φορα την εβδομαδα που αρκουν ωστε αυτα να γεμιζουν.στην επαρχια υπαρχει μεγαλο προβλημα
πως εξηγειται ατομο να αγοραζει c2 vts 17000ευρω με μισθο 800ε?χωρις καθολου προκαταβολη?λεφτα για βενζινη θα εχει?
και ειναι και ενας λογος που δεν ασχολουνται με το μηχανοκινητο αθλητισμο.ενω πολλοι δεν εχουν κανενα χομπυ.
random εχεις αντιληφθει λαθος την ευρωπη.
-
Ο χρήστης Asimov έγραψε:
Κάτι τετοιο είχα στο μυαλό μου, αλλά αν δε το μάθουμε στα σίγουρα, μόνο υποθέσεις μπορούμε να κάνουμε. Ισως καποιος νομικός με εμπειρία στις μισθώσεις να μπορει να μας διαφωτίσει... Ή κάποιος από 'μεσα'Δλδ με κατηγορείς ότι δεν έχω εμπειρία στις μισθώσεις ή ότι δεν είμαι νομικός;
Δεν μπορούμε να γνωρίζουμε τι είδους σύμβαση έχουν υπογράψει στο the mall, το μόνο σίγουρο είναι ότι δεν έχουν όλοι την ίδια. Υπάρχουν εταιρίες που δίνουν κ@λο για να μπουν κι άλλες στις οποίες δίνουν κ@λο για να μπουν.
Το βέβαιο είναι πως όποια κι αν είναι η σύμβαση, υπάρχει τρόπος για να είναι ισχυρή. Επίσης, ότι όταν μιλάμε για αυτό το επίπεδο εταιριών και για τέτοια ποσά, δεν έχουμε να κάνουμε με κουτούς. Τα καλύπτουν πολύ καλά τα νώτα τους.
-
Ο χρήστης patro έγραψε:
random εχεις αντιληφθει λαθος την ευρωπη.Δυστυχώς πολλοί έχουν αντιληφθεί έτσι την Ευρώπη. Νομίζουν οτι 'Ευρωπαίος' και 'πολιτισμένος' είναι αυτός που συν τοις άλλοις με την πρώτη ευκαιρία τα σκάει αδιαμαρτύρητα για να το παίξει 'μπρούκλης', 'μέσα στα πράγματα' κλπ. Βέβαια αυτή δεν είναι στάση 'Ευρωπαίου' αλλά στάση ΠΕΛΑΤΗ (δεν απευθύνω σε κανέναν τον χαρακτηρισμό, μιλάω γεννικά).
-
Εγω Ευρωπαιος ειμαι και απο τους πρωτους..Και παλι δεν ηθελα να θιξω κανεναν για τον τροπο ζωης που ακολουθει..Αυτο που με ενοχλει ειναι οτι ειναι μαθηματικα βεβαιο οτι ετσι η αλλιως με η χωρις μολ θα μας τα παρουν και παλι..Η ιδρυση η επεκταση ιδιωτικων επιχειρησεων βλ.ΓΕΡΜΑΝΟΣ αποτελει και ισχυρο κινητρο για ξεπλυμα χρηματος, φοραπαλλαγη λογω επενδυσεων και πολλαπλασιασμο κερδων..
Δεν δεχομαι τους ναι μεν αλλα που ενω δε συμφωνουν με το κοινωνικο κατεστημενο αντιδρουν ενω και οι ιδιοι η οι οικειοι τους το ασπαζονται θερμα..
Γιατι φιλοι μου οσο εσεις αντιστεκεστε στον καφε των 4.5 Ε του σταρμπακς τοσο η γυναικα σας θα θελει τα λουσα της και το παιδι σας το τελευταιο ζευγαρι ΝΙΚΕ των 450Ε..και οταν αναγκαστικα θα τα σκατε δεν αποδεχεστε την κοινωνικη πραγματικοτητα του καφε των 4.5Ε?
Think twice..
In a friendly manner..
Random
-
Ο χρήστης Asimov έγραψε:
Αν σε ένα ιδιωτικό συμφωνητικό ορίζεται κάτι που παραβαίνει τον Νόμο, το συμφωνητικό είναι άκυρο και μπορεί να προσβληθεί στα δικαστήρια.
Σωστα. Δεν μπορώ όμως να καταλάβω πως ο Λάτσης, με το πανίσχυρο νομικό επιτελείο, επεσε σε τετοια λούμπα. Μηπως ειναι αλλιως κατοχυρωμένος;
Διαπλεγμένος λέγεται, όχι κατοχυρωμένος...
-
Ο kouk τα λέει σωστά παραπάνω. Οι διατάξεις για τις επαγγελματικές μισθώσεις, όπως και για τις μισθώσεις κατοικίας, είναι 'δημοσίας τάξεως', δηλαδή δεν μπορούν να ακυρωθούν από την ιδιωτική βούληση. Σκοπός τους είναι η προστασία του ασθενούς μέρους (κατά κανόνα του μισθωτή) από το ισχυρό.
Πάντως δεν χρειάζονται μεγάλα νομικά μυαλά για να παρακάμψουν το νόμο. Αρκεί μια ρήτρα της μορφής 'Μετά από 3 χρόνια το μίσθωμα θα αυξηθεί κατά 50% (και βάλε)' για να καταστεί η συνέχιση της μίσθωσης ασύμφορη. Σε τέτοια περίπτωση παίζει να θεωρηθεί η σύμβαση καταχρηστική, αλλά άντε να τρέχεις στα δικαστήρια.
Άποψή μου: το The Mall είναι μια φούσκα που είναι πιθανόν να σκάσει στα μούτρα του επενδυτή. Οι Έλληνες (οι περισσότεροι τουλάχιστον) δεν έχουν αρκετά χρήματα για να το στηρίξουν, ειδικά με τις τιμές που ακούγεται ότι πουλάνε προϊόντα οι μισθωτές καταστημάτων για να ανταπεξέλθουν στα υψηλά μισθώματα. Θα το στηρίξουν επαρκώς τα τεκνά και οι κυρίες Β.Π.; Θα δούμε. -
Ο χρήστης ililias έγραψε:
Δλδ με κατηγορείς ότι δεν έχω εμπειρία στις μισθώσεις ή ότι δεν είμαι νομικός;Ναι ρε, σε κατηγορώ Κι επειδη είμαι άντρας και φοραω παντελόνια θα σε κατηγορήσω και κατάμουτρα στην πίτα
Δεν μπορούμε να γνωρίζουμε τι είδους σύμβαση έχουν υπογράψει στο the mall, το μόνο σίγουρο είναι ότι δεν έχουν όλοι την ίδια. Υπάρχουν εταιρίες που δίνουν κ@λο για να μπουν κι άλλες στις οποίες δίνουν κ@λο για να μπουν.
Το βέβαιο είναι πως όποια κι αν είναι η σύμβαση, υπάρχει τρόπος για να είναι ισχυρή. Επίσης, ότι όταν μιλάμε για αυτό το επίπεδο εταιριών και για τέτοια ποσά, δεν έχουμε να κάνουμε με κουτούς. Τα καλύπτουν πολύ καλά τα νώτα τους.
Η ουσία είναι ότι, κουτσά-στραβά, γ@..νε όλοι Ηλία μου! Μόνο οι καταναλωτές μενουν με το π..λι στο χέρι και τον κ..λο κόκκινο
-
Ο χρήστης GeorgeTabs έγραψε:
Διαπλεγμένος λέγεται, όχι κατοχυρωμένος...
Σωωωωστός
-
KERNAO OLOYS AYRIO ENA FRAPUCCINO STO STARBUCKS
-
http://www.in.gr/news/article.asp?lngEn ... gDtrID=244
αυτό έχει καμία σχέση;
-
Ο χρήστης Random1 έγραψε:
KERNAO OLOYS AYRIO ENA FRAPUCCINO STO STARBUCKSse poia starbucks ?
-
Ο χρήστης Aerandir έγραψε:
KERNAO OLOYS AYRIO ENA FRAPUCCINO STO STARBUCKS
se poia starbucks ?
Εγώ θέλω 2,όχι 1,και μάλιστα αυτό με το πως το λένε...αα....το coconut!!!Δε νομίζω να έκανες πλάκα..
-
ΓΛΥΦΑΔΑΣ θα ειμαι καθε μερα εκει απο 1500 εως 1700 σαν την Καλομοιρα στα Εβερεστ...
-
Ο χρήστης Random1 έγραψε:
ΓΛΥΦΑΔΑΣ θα ειμαι καθε μερα εκει απο 1500 εως 1700 σαν την Καλομοιρα στα Εβερεστ...Eχει δυο στην Γλυφαδα,υποθέτω εννοείς το μεγαλυτερο εκ των δύο που είναι κοντά στην παιδική χαρά.
Κουπόνι απο που παίρνουμε;
Το κόλπο του The Mall [οι τρόποι του μεγαλοεπιχειρηματία]