Navigation

• ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
    • ΑΓΩΝΕΣ
    • ΔΟΚΙΜΕΣ
    • CLASSIC
    • ΤΙΜΕΣ
    • VIDEO
    • 4ΤΡΟΧΟΙ
    • Register
    • Login
    • Search
    • Unread
    • Recent
    • Popular
    Περι Αστυνομιας και του ρολου της
    1. Home
    2. Αντίλογος
    3. Περι Αστυνομιας και του ρολου της
    • 1
    • 2
    • 3
    • 4
    • 5
    • 2 / 5
    Αντίλογος
    41
    100
    270
    Loading More Posts
    • Oldest to Newest
    • Newest to Oldest
    • Most Votes
    Reply
    • Reply as topic
    Log in to reply
    This topic has been deleted. Only users with topic management privileges can see it.
    • S
      skye last edited by

Ο χρήστης lakonas67 έγραψε:
      Αν και δεν πιστεύω ότι κανένας δεν θέλει να πυροβολήσει, ακόμα και αν ισχύει, είναι για λάθος λογους. Για να μην μπλέξει ε. Η ανθρώπινη ζωή (που υποτίθεται ότι προστατεύει ο αστυνομικός) χάνει την αξία της αν πρόκειται για μειονότητα, μακρυμάλλη ντυμένο με μαύρα ρούχα, μετανάστη κλπ κλπ. Φυσικά ποτέ δεν έχει γίνει 'λάθος' να φάει σφαίρα κανένας γραβατωμένος XERHS POLOUS GRAVATOMENOUS NA KANOUN FASARIES;

τώρα υποβιβάζεις χαλαρά τη συζήτηση..
      τώρα τί να σου απαντήσω; τα κλισέ, ότι μια γραβάτα δε λέει και τόσα πολλά για το χαρακτήρα, ότι όλοι οι μαφιόζοι φοράνε full γραβάτες και είναι full κυρίλες, ότι ο Μπέος φοράει γραβάτα, το ότι τα μακριά μαλλιά συνδέονται και καλά με κάτι κακό είναι στερεότυπο της δεκαετίας του 60 και ουδεμία σχέση έχει με την πραγματικότητα..;
      δεν ξέρω ποια ηλίθια απάντηση πρέπει να δώσω..

edit: τι έχεις να πεις για ένα γραβατωμένο μακρυμάλλη;

1 Reply Last reply Reply Quote 0
      • M
        meco last edited by

Ο χρήστης TRAVELLER έγραψε:
        Εγώ -επίσης ειλικρινά-δε σε σέβομαι καθόλου και είχα δημοσιευσει μια απάντηση που σου άρμοζε.
        Την έσβησα όμως διότι σέβομαι τον 'greo' και δε θα ήθελα με τίποτα να κλειδωθεί το θέμα του.

Δυο κουβέντες μόνο :

Θα ήταν ενδιαφέρον να εξηγήσεις στους συνφορουμίτες μια και κατέχεις το κοινωνικό γίγνεσθαι και την κοινωνική εξέλιξη...τρομάρα σου πώς γίνεται κάποιος που προβάλει, σύμφωνα με τα γραφόμενά σου, απόψεις του αντιεξουσιαστικού χώρου (στην περίπτωσή μας , εγώ) ταυτόχρονα να γέρνει προς Παπαρήγα μεριά;; (στην περίπτσωσή μας πάλι εγώ), σύμφωνα πάντα με τα γραφόμενά σου.

Μάλλον σε σύγχυσα φίλτατε αστυνομολάγνε Random1 αλλιώς δε εξηγείται , πώς ένας γνώστης του κοινωνικού γίγνεσθαι , όπως εσύ να γράφει τέτοιες παπαρολογίες.
        Τι σχεση έχει το ΚΚΕ με τον αντιεξουσιαστικό χώρο;; Όση ο ταχυδρόμος με τον αστυνομικό φαντάζομαι...

Επίσης χαίρομαι που δεν ασχολείσαι μαζί μου, διότι ούτε κι εγώ έχω ασχοληθεί ποτέ μαζί σου ούτε τότε που παρίστανες τον Καραγκιόζη του φόρουμ και όλοι ζητούσαν την αποπομπή σου ούτε τότε που δημομοσίευες ...δακρύβρεχτα ποστ και επίσης γινόσουν ρεντίκολο και δεν θα το έκανα ουτε και τώρα ...αλλά με συνεπήρε εκείνο το 'κοινωνικό γίγνεσθαι'

Δεν αφήνεις το 'κοινωνικό γίγνεσθαι' ρε Random1 στην ησυχία του και να μας πεις πόσο πιπίνια 'χτυπησες' χθες;;

Από τη μία για μένα τουλάχιστον ο Random έχει δίκιο, από την άλλη το post σου είναι απαράδεκτο και εμπεριέχει επίθεση σε προσωπικό επίπεδο και μία ειρωνία που έχω την εντύπωση ότι δεν σου ταιριάζει.
        Αντί να απαντήσεις με επιχειρήματα και να υποστηρίξεις την άποψή σου, επιτέθηκες στο Random με αναφορές από το παρελθόν και άλλα τέτοια που προσωπικά μου φαίνονται πολύ φτηνά.
        Ειδικά η τελευταία παράγραφος σου είναι ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΗ.

• T
          traveller last edited by

Ε καλά , δε το συζητάω!! Με το που είδα δημοσίευση σε αυτό το θέμα με το δικό σου όνομα, ήμουν σίγουρος για τον παραλήπτη του σχολίου σου. Σιγουρότατος!!

Μάθε κάτι αδέκαστε κριτή meco. Είναι πιο μπεσαλίδικο να λες σε κάποιον ότι δεν τον σέβεσαι (έτσι όπως αυτός εμφανίζεται μέσα από τα γραφόμενα του) παρά να απευθύνεσαι σε κάποιον και να αρχίζεις με το «σεβαστές οι απόψεις σου» και να τελειώνεις με το «φιλικά» και ενδιαμέσως να εξαπολύεις προσβλητικότατους χαρακτηρισμούς.

Να απαντήσω με επιχειρήματα σε ποιον;; στον Random1 εννοείς;; σε τι να απαντήσω ρε meco;; σάμπως έγραψε και τίποτα επιχειρήματα;; αν εννοείς στο ότι είμαι εχθρός της κοινωνίας, όχι δεν είμαι meco, κοιμήσου ήσυχος. Δεν κινδυνεύει από μένα η κοινωνία.
          Μια και το’φερε η κουβέντα, εσύ έχεις να γράψεις κάτι επί του θέματος που άνοιξε ο “greo” ή τα επιχειρήματά σου εξαντλούνται στο :»συμφωνώ με τον Random1”;;

Επίσης αυτό για τις αναφορές στο παρελθόν δεν το κατάλαβα . Έγραψα κάτι που δεν έγινε;; Μπας κι έγραψα τίποτα ψέματα;; Μπας και ξέχασες ότι τα ¾ του φόρουμ ζητούσαν την κεφαλή του Random1 ή όπως αλλιώς τον λένε, λέγοντας ότι υποβαθμίζει το φόρουμ και χαρακτηρίζοντάς τον troll;; Τα ξέχασες μάλλον ε;
          Όπως ξέχασες , ότι ο γράφων, είχε στηρίξει τον Random1, αντιτιθέμενος σε διαγραφές και απαγορεύσεις.
          Αυτά τα ολίγα περί παρελθόντος, αδέκαστε κριτή “meco”.

Πάμε παρακάτω :

Εγώ έγραψα 5-6 παραγράφους σχετικά σύντομες, πάνω στο post του greo. Δεν έβρισα. Μπορεί να θεωρηθεί βρισιά η λέξη «ηλίθιοι» αλλά φρόντισα να πω ότι της ίδιας γνώμης είναι και μια διδάκτωρ του Παντείου σε θέματα πολιτικών επιστημών και επί χρόνια δεξί χέρι υπουργών σε θέματα τρομοκρατίας. Δηλαδή κάποιας που ξέρει απ’ έξω και ανακατωτά την αστυνομία. Ο Random1 απάντησε με ύβρεις, τις οποίες εσύ προσπέρασες , αδέκαστε κριτή «meco» και στάθηκες στο δικό μου ποστ.

Λοιπόν **αδέκαστε κριτή “meco” **για τα παρακάτω –που είναι με bold-έχεις να πεις κάτι;;

Ο χρήστης Random1 έγραψε:

Eιλικρινα σεβομαι τις αποψεις σου αλλα απο την αλλη απο το ολο κειμενο σου φαινεται πως εισαι απληροφορητος, απαραδεκτος τουλαχιστον με πολυ μικρη αντιληψη περι του κοινωνικου γιγνεσθαι..Δε θα σου απαντησω ειλικρινα απαξιω να απαντησω σε ατομα τα οποια [b]δηθενοπως εσυ σχολιαζουν εξω απο το χορό, προβαλλοντας αντιεξουσιαστικες τασεις.. [/b]
          Προς το παρον τραβα το αυτι της Παπαρηγα γιατι προς τα εκει γερνεις και μετα ελα να μιλησουμε..
          Και κατι αλλο, αν η ΕΛΑΣ εχει γαλουχηθει με το πνευμα του χωροφυλακα τοτε και **εσυ εχεις γαλουχηθει με το πνευμα του καταπιεσμενου μεσοελληνα πολιτη που ολα του φταινε **αλλα τιποτα δεν κανει παρα μονο να γκρινιαζει..**Προφανως αγνοεις **την κλιμακωση της συγχρονης κοινωνιας, τα κοινωνικα αγαθα και υπηρεσιες και μιλας θεωρητικα για διαμορφωμενες καταστασεις και αντιληψεις..

ΜΕΓΑΛΕ ΞΥΠΝΑΑΑΑΑΑΑΑΑ
          ΕΙΜΑΣΤΕ ΣΤΗΝ Ε.Ε. ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΙΕΣ ΤΟΥ Κ@$ΟΥ ΠΕΡΙ ΝΟΟΤΡΟΠΙΑΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΣΙΟΥ ΒΙΟΥ ΕΧΟΥΝ ΠΛΕΟΝ ΜΠΕΙ ΓΙΑ ΤΑ ΚΑΛΑ ΣΤΟ ΧΡΟΝΟΝΤΟΥΛΑΠΟ..ΤΩΡΑ ΑΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΜΕΡΙΚΟΙ ΣΑΝ ΚΑΙ ΕΣΕΝΑ ΠΟΥ ΤΙΣ ΑΝΑΜΑΣΑΝΕ ΤΟΤΕ ΠΡΕΠΕΙ ΚΑΙ ΕΣΕΙΣ ΝΑ ΑΠΟΜΑΚΡΥΝΘΕΙΤΕ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΗΝ.ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΓΙΑΤΙ ΤΗΝ ΚΑΤΑΣΤΡΕΦΕΤΕ.

Φιλικα

Random

Mια και σε εκφράζουν οι απόψεις του Random1, εμείς που καταστρέφουμε την κοινωνία και πρέπει να απομακρυνθούμε, που ακριβώς πρέπει να πάμε;; έχετε κάτι να προτείνετε;; Προσωπικά δε θα με χάλαγαν οι γαλλικές Αλπεις να κάνω και το σκι μου με την ησυχία μου, γιατί έχω χτικιάσει με τον Παρνασσό. Τη μια ανοίγει την άλλη δεν ανοίγει, μας έχουν σπάσει τα νεύρα.

Λοιπόν αδέκαστε κριτή “meco”,την επόμενη φορά που θα μου την πέσεις, κοίτα να προφυλάξεις πρώτα την αξιοπιστία σου και την αξιοπρέπειά σου .
          Σε διαφορετική περίπτωση τα γραφόμενά σου , θα βγάζουν προσωπική εμπάθεια και μόνο…**αδέκαστε κριτή “meco”
          **

• M
            meco last edited by

ok, τώρα επιτίθεσαι και σε μένα.
            Δεν πειράζει...
            Α και καλή χρονιά...

Υ.Γ. Και κάτι ακόμα, έχουμε προηγούμενα και με το που είδες ότι το Post ήταν δικό μου, ήσουν σίγουρος για το περιεχόμενό του???

• T
              traveller last edited by

Ο χρήστης meco έγραψε:
              ok, τώρα επιτίθεσαι και σε μένα.
              Δεν πειράζει...
              Α και καλή χρονιά...

Υ.Γ. Και κάτι ακόμα, έχουμε προηγούμενα και με το που είδες ότι το Post ήταν δικό μου ήσουν σίγουρος για το περιεχόμενό του???

Καμιά επίθεση, σε διαβεβαιώ. Καλή χρονιά και σε σένα, με υγεία. Προηγούμενα δε θα το λεγα, απλώς τα ίδια είχες γράψει, και στη περίπτωση του χρήστη 'sirbasil'.
              Επαναλαμβάνω το 'καμια επίθεση', μάλλον άμυνα είναι, καθότι θεωρώ ότι μου την έπεσες αδίκως

1 Reply Last reply Reply Quote 1
              • M
                meco last edited by

Καμιά επίθεση, σε διαβεβαιώ. Καλή χρονιά και σε σένα, με υγεία. Προηγούμενα δε θα το λεγα, απλώς τα ίδια είχες γράψει, και στη περίπτωση του χρήστη 'sirbasil'.
                Επαναλαμβάνω το 'καμια επίθεση', μάλλον άμυνα είναι, καθότι θεωρώ ότι μου την έπεσες αδίκως

ok..
                Aπλά δεν μου αρέσει να κατηγορούμε ανθρώπους για λάθη που έκαναν στο παρελθόν. Πόσο μάλλον όταν γίνεται με τον τρόπο που το έκανες εσύ...
                Αυτό είναι όλο. Ξαναλέω ότι αν δεν σου άρεσαν τα γραφόμενα του random υπήρχαν και καλύτεροι τρόποι να το εκφράσεις και όχι να λες ότι 'όταν ήρθες στο forum έλεγες βλακείες' και 'άντε να μας γράψεις καμμία ιστορία για κανένα πιπινάκι'...

1 Reply Last reply Reply Quote 1
                • T
                  traveller last edited by

Μια τελευταία κουβέντα :

Ο greo άνοιξε ένα ποστ.

Εγώ έγραψα τη γνώμη μου.

Ο Random1 θεώρησε ευατόν προσβεβλημένο , παρ ότι δεν αναφέρθηκα πουθενά σε αυτόν.Απάντησε σε πάρα πολύ προσβλητικό ύφος

Με τη σειρά μου απάντησα κι εγώ. Θεωρώ σε ηπιότερο τόνο, διότι δε χαρακτηρισα κανένα 'καταστροφέα της κοινωνίας' και δεν του είπα ότι πρέπει να εξοστρακιστεί

Εσύ μου έσουρες κάμποσα, παραβλέποντας αυτά που μου καταλόγιζε ο Random1. To 'γιατί' μάλλον, δε θα το μάθω ποτέ.

Με τη σειρά μου αντέδρασα κι εγώ. Λογικό δεν είναι;;

Τελοσπάντων...άστο καλύτερα εδώ.

• C
                    cmarin last edited by

Ήρεμααα....

• M
                      meco last edited by

Εσύ μου έσουρες κάμποσα, παραβλέποντας αυτά που μου καταλόγιζε ο Random1. To 'γιατί' μάλλον, δε θα το μάθω ποτέ.

Ειλικρινά δεν σου έσυρα τίποτα.
                      Το γιατί έγραψα όσα έγραψα, βρίσκεται στο προηγούμενο ποστ μου...

• G
                        greo last edited by

Αρχικα θα απαντησω στα ερωτηματα που ο ιδιος εβαλα και μετα ακολουθει ποστ με απαντησεις και σχόλια σε αλλους.

Ο χρήστης greo έγραψε:

1. Για ποιο λογο πληρωνουμε για να εχουμε αστυνομια;
                        2. Ποιοι ειναι οι σκοποι της και ποιες οι προτεραιοτητες της;
                        3. Ποιος ειναι ο σκοπος της οπλοφοριας των οργανων;
                        4. Ποσο μπορει να στηριχτει ως δικαιολογια η 'αμελεια', 'κακια στιγμη', 'ο πανικος';
                        1. Το ευκολο ερωτημα: Η θεωρια λεει οτι εφόσον καποια εκατομμυρια ανθρωπων αποφασισαν να εφαρμοσουν ενα συστημα νομων, κανονων αλλα και ποινων, μερικοι απο μας θα πρεπει (με το αζημιωτο) να επιφορτιστουν το ρόλο της εφαρμογης των νομων. Η λεξη κλειδι ομως στο ερωτημα ειναι 'πληρωνουμε'. Δηλαδη ΕΜΕΙΣ ΑΠΟΦΑΣΙΖΟΥΜΕ οτι χρειαζομαστε αστυνομια και ΕΜΕΙΣ ΠΛΗΡΩΝΟΥΜΕ. Κοινως τα οποια οργανα ασφαλειας εχουν θεση ΥΦΙΣΤΑΜΕΝΟΥ προς τους πολιτες. Και ετσι ειναι το σωστο. Μολις το καταλαβουμε ΟΛΟΙ τοσο το καλυτερο.
                        2. Προφανως σκοπος βασικος και πρωταρχικος της αστυνομιας ειναι η τηρηση του νομου, απο τους πολιτες και η προσαγωγη στα αρμοδια οργανα των παραβατων. Μακαρι το επιπεδο των πολιτων να γινει τετοιο που να ειναι περιττη η (οποια) αστυνομια αλλα προς το παρον δε βλεπω φως.
                        3. Εδω ειναι ομως το ερωτημα κλειδι: Ελα ντε! ειναι για μενα η απαντηση. Οσο καλα και να διαβασεις τις διαταξεις του νομου, την δολοφονια - εκτελεση την περιλαμβανει ΜΟΝΟ ως εγκλημα και σε καμια περιπτωση ως τροπο τιμωριας ή παραδειγματισμου κλπ κλπ. Αρα θεωρω παντελως απαραδεκτη την οποιαδηποτε θανατωση οποιουδηποτε ανθρωπου απο οργανα της ταξης. Ακομα και να προβλεπονταν απο το νομο η θανατικη ποινη, θα υπηρχαν αλλα αρμοδια οργανα για να την επιβαλλουν. Προφανως εχει αποφασιστει οτι ειναι απαραιτητη η οπλοφορια των οργανων για λογους εκφοβισμου ή ακινητοποιησης του καταδιωκομενου. Αλλα χρηση τους κατα ζωης ειναι κοινο (και μαλιστα αποτροπαιο) εγκλημα. Μαλιστα εχουμε πολλες φορες θανατους καταδιωκομενων, οι οποιοι σε περιπτωση συλληψης θα εμπαιναν για 2-3 χρονια στη φυλακή.
                        4. Και αλλου εχω γραψει οτι τα οργανα της ταξης ΔΕΝ οπλοφορουν επειδη ειναι ομορφοπαιδα. Τους εχει παραχωρηθει ενα οπλο απο την κοινωνια για να μπορουν να επιβαλουν την ταξη και το νομο με σεβασμο ομως στις αξιες της κοινωνιας οπως ανθρωπινη ζωη και αξιοπρεπεια (με θλιψη μου βλεπω να μπαινουν απο πολλους πιο πισω απο την ενοια της ιδιοκτησιας) και να το χρησιμοποιουν ΜΕ ΣΥΝΕΣΗ. Αν δεν μπορουν να διατηρουν συνεση και καθαρη σκεψη κατα την τελεση των καθηκοντων, να γινουν κλητηρες, να ανοιξουν μπακαλικο, να γινουν μπογιατζηδες. Για αυτη τη δουλεια μια φορα ΔΕΝ ΚΑΝΟΥΝ.
                        • D
                          dazed last edited by

Θα συμφωνήσω με όλα όσα γράφεις, απλά με μια παρατήρηση στο 2. Άποψή μου είναι ότι δεν φτάνει μόνο να αποκτήσει η κοινωνία επίπεδο και μόρφωση ικανή να αποτρέψει τα εγκλήματα (ή έστω τις απλές παρανομίες). Η αστυνομία υπάρχει και θα υπάρχει όσο διατηρούνται ταξικές διαφορές ανάμεσα σε αυτούς που έχουν πάρα πολλά και σε αυτούς που δεν έχουν τίποτα (να χάσουν).
                          Φυσικά ο ρόλος της είναι προστατευτικός προς τους λίγους, οι οποίοι έχουν και την εξουσία/δύναμη/χρήμα, οπότε και γίνεται ακόμα πιο έντονο το χάσμα και αυξάνεται η αντιπάθεια προς την αστυνομία, η οποία έχωντας την κάλυψη αυτών που προστατεύει (επειδή την έχουν αναγκη για λόγους προστασίας), παρουσιάζει συμπτώματα κατάχρησης εξουσίας και ασυδοσίας.

• G
                            greo last edited by

Και τωρα οι απαντησεις:>Ο χρήστης j.marr έγραψε:

και ενα σχόλιο γενικοτερο
                            απο μια ηλικία και μετα (15-16) δεν εισαι πλεον παιδι και πρεπει να μαθεις ποιες ειναι και να δεχέσαι τις συνεποιες των πράξεων σου

Δεν υπαρχει ως συνεπεια πραξης ο θανατος στο ελληνικο κρατος. Οσο για το μεχρι ποτε εισαι παιδι, η ηλικια αυτη (για το κρατος) ειναι τα 18, αλλα μην ξεχναμε οτι σε αλλα κρατη (και εδω μεχρι προ 20ετιας) ειναι τα 21.>4.Ειναι πολυ βασιμη δικαιολογια αυτο που εσυ εννοεις σαν κακκια στιγμη..Σαν ενστολος που ειμαι και σαν επικεφαλης σε πολλες συμπλοκες που εχω ερθει θα σου πω τα εξης, αν και δεν θελω να αποκαλυψω καποια πραγματα,αλλα επειδη ρωτας..

Στις συμπλοκες οπου εχεις να αντιμετωπισεις μεγαλες μαζες ανθρωπων η μεμονωμενους κακκοποιους, πολλα μπορει να συμβουν..Οι αντιδρασεις ποτε δεν ειναι καθορισμενες και ο ελεγχος ποτε ο ιδιος..Δεν εχεις ιδεα ποσο διαφορετικα λειτουργει ο ανθρωπος υπο συνθηκες στρες(οταν σκανε σφαιρες διπλα σου) και υπο κανονικες συνθηκες φιλοσοφιας οπως αυτη που κανουμε εμεις τωρα..

Ενα απο τα τεστ που μας εκαναν στη σχολη ασφαλειας της ΓΑΔΑ ειναι να πυροβολησεις στα 2 μετρα ακινητη φιγουρα ανθρωπου μετα απο ενα σπριντ 100μετρων...Και οι τριαντα αξιωματικοι που περασαμε το σχολειο αστοχησαμε ολοι!!!!!!!!!Και αυτο γιατι υπο συνθηκες στρες δεν συμπεριφερεσαι το ιδιο...Αν δε, συνδυασεις και το φοβο σωματικης ακεραιοτητας σου και το φοβο να μην εκτελεσεις σωστα μια διαταγη ενος ανωτερου σου..τοτε φιλε μου η αμελεια η κακκια στιγμη και ο πανικος μπορουν πολυ ευκολα να σε συντροφευσουν και να γινεις εσυ το θυμα..

Αν αστοχησατε φιλε μου, δε θα επρεπε να περασετε το σχολειο. Οπως και εγω αν πω οτι ο γρανιτης ειναι μεταμορφωμενο πετρωμα, θα με εκοβαν και ας μην κρινοταν ζωες απο αυτο. Αυτο ΑΚΡΙΒΩΣ ειναι το προβλημα. Οτι ερχεται ο ΚΑΘΕ λειτουργος και αντι να πει: Ποιοι περασαν ΟΛΑ τα τεστ; Ο Ραντομ, ο greo και ο dazed. Περνούν το σχολειο, παιρνουν το σημα και την αποζημιωση. Ο Traveller και ο kubiak που απετυχαν καπου, κοβονται και αν θελουν ξαναδοκιμαζουν. Σημα παντως ΔΕΝ εχει. Αλλιως, αν ειναι Οποιος μπαινει βγαινει και εξαντλει την ιεραρχια, πραγματικα δεν υπαρχει νοημα ουτε να εκπαιδευονται οι αστυνομικοι ουτε να εξοπλιζονται. Αφου οταν σφιξουν τα πραματα (λες εσυ) θα τα σκατωσουν ετσι κι αλλιως.
                            Φαντασου εναν αξιωματικο του στρατου ή του ΠΝ (εσυ φερ'ειπειν). Φανταζομαι οτι δεν εχεις βρεθει σε συνθηκες πραγματικης μαχης και ευχομαι ποτε σου να μη σου συμβει. Ως φορολογουμενο πολιτη δε με νοιαζει και λεω χαλαλι, αρκει να εχω το κεφαλι μου ησυχο. ΔΕΝ ΔΕΧΟΜΑΙ ομως τη μια φορα στην καρριερα σου που θα βρεθεις σε πραγματικη μαχη να επικαλεστεις πανικο ή κακια στιγμη! Ολη σου τη ζωη προετοιμαζεσαι για αυτη τη μερα!

Στο κατω-κατω φιλε μου Ραντομ που λες και ξαναλες οτι δεν ξερουμε κλπ, να σου πω κατι; Δε με ενδιαφερει να ξερω παραπανω απο οσα ηδη ξερω. Τα πραγματα ειναι απλα: Εχεις εναν οργανισμο για να κανει μια δουλεια. Την κανει; εχει καλως! Δεν την κανει; Εχεις προβλημα.

Να διευκρινησω οτι δεν εχω προβλημα με τους ενστολους. Στο ΠΝ περασα φανταστικα και καποια μερα θα σου στειλω κανα pm με ορισμενα ονοματα να μου πεις που βρισκονται τωρα.>Δηλαδή για να τραβήξει πιστόλι.. δε θέλετε καν να ξέρετε τι λέει ο νόμος. Δεν είναι καθόλου προστατευμένοι απέναντι σε κάποιον μ@λακα, κακοποιό, ο,τιδήποτε. Πολλές φορές εχουν επικίνδυνο ρόλο, ενώ δε μπορείς να πεις ότι πληρώνονται και ιδιαίτερα καλά

Ενας εκπαιδευμενος skye μπορει ΚΑΛΛΙΣΤΑ να ακινητοποιησει καποιον (φρηζ σ'λέου) χωρις να τον σκοτωσει. Οσο για τα λεφτα, μια χαρα λεφτα παιρνουν σε σχεση με τη μορφωση τους και τους υπολοιπους μισθους του ελληνικου δημοσιου.>Σου κλέψαν το σπίτι, θα βρίσεις την αστυνομία, σου κόψαν κλήση, πάλι θα τη βρίσεις γιατί δεν κόψανε και στον άλλο που έστριψε χωρίς φλας, κάνουν εγκλήματα κάποιοι λαθρομετανάστες, τρώνε μπινελίκια, κάνουν 'σκούπα', πάλι μπινελίκια, πάνε στα γήπεδα, τις τρώνε, πάνε στις πορείες, τις τρώνε.. και γενικά είναι αυτοί που με το που θα γυρίσουν την πλάτη, ένα μεγάλο ποσοστό θα πει 'κω$όμπατσε', ίσως και δικαιολογημένα πολλές φορές, σύμφωνοι. Γενικά είναι αυτοί που σε κάθε περίπτωση θα φάνε βρίσιμο, ανάλογα με τις πεποιθήσεις του καθενός, γιατί δε γίνεται να είναι όλοι ευχαριστημένοι (βλέπε παραδείγματα πιο πάνω).

Το οτι ειμαστε λαος της υπερβολης και ανευθυνος ειναι γνωστο. Αλλα περα απο τα (συνηθισμενα) παραδειγματα που ανεφερες βαλε και τα: Καθε βραδυ παιρνεις τηλεφωνο για το κλαμπ απεναντι που δε σ'αφηνει να πας το πρωι στη δουλεια σου, αλλα το κλαμπ ζει και βασιλευει χαμηλωνοντας τη μουσικη 1 λεπτο μετα το τηλεφωνημα σου και μεχρι να φυγει το περιπολικο. Το παρκινγκ παρακατω εχει πιασει ολες τις θεσεις στο δρομο που μενεις, μολις τηλεφωνεις και παντα πριν ερθει το περιπολικο τα μαζευει για να τα ξαναπλωσει μετα. Να πω κι αλλα αναλογα; Φανταζομαι οτι ολοι εχουμε κατι να προσθεσουμε.

Κατα τα αλλα σωστη καταγραφη κάνεις.

Θα συμφωνήσω με όλα όσα γράφεις, απλά με μια παρατήρηση στο 2. Άποψή μου είναι ότι δεν φτάνει μόνο να αποκτήσει η κοινωνία επίπεδο και μόρφωση ικανή να αποτρέψει τα εγκλήματα (ή έστω τις απλές παρανομίες). Η αστυνομία υπάρχει και θα υπάρχει όσο διατηρούνται ταξικές διαφορές ανάμεσα σε αυτούς που έχουν πάρα πολλά και σε αυτούς που δεν έχουν τίποτα (να χάσουν).
                            Φυσικά ο ρόλος της είναι προστατευτικός προς τους λίγους, οι οποίοι έχουν και την εξουσία/δύναμη/χρήμα, οπότε και γίνεται ακόμα πιο έντονο το χάσμα και αυξάνεται η αντιπάθεια προς την αστυνομία, η οποία έχωντας την κάλυψη αυτών που προστατεύει (επειδή την έχουν αναγκη για λόγους προστασίας), παρουσιάζει συμπτώματα κατάχρησης εξουσίας και ασυδοσίας.

Στην πραξη εχεις δικιο, για τη θεωρια μιλαω 😉

TRAVELLER για αλλη μια φορα συμφωνω. Αλλωστε και στο πρωτο μου ποστγια τη δολοφονια των ατυνομικων κατι τετοια ελεγα, πολυ πιο συντομα ομως.

• R
                              random last edited by

Eγω απολογουμαι αν το καυστικο υφος μου εθιξε τον τραβελερ..Δεν εθιξα τον ιδιο αλλα την απολυτη συμπεριφορα η οποια με εριστικο τροπο γενικευει καταστασεις και χαρακτηριζει ανθρωπους..
                              Λυπαμαι για το υφος σου φιλε μου, δε θελω να αντιδικησω...οσο τι εκανα στο παρελθον ευχαριστω αν με υποστηριξες αλλα προφανως αντιβαινεις τωρα σε αυτο μιλωντας μου ετσι..Δεν στενοχωριεμαι γιατι ο καθενας εχει τις αποψεις του οι οποιες ειναι σεβαστες αλλα η συμπεριφορα μου στο φορουμ δεν συνδεεται με το θρεντ του αγαπητου μας συνφορουμιτη για το σκοπο χρησιμοτητας της Αστυνομιας..

• P
                                petros last edited by

http://thrasos.blogspot.com/2006/01/blog-post_05.html

• ?
                                  A Former User last edited by

Διάβασα όλα τα posts σε αυτό το topic, ομολογώ ότι μου βγήκε η πίστη για να το κάνω αυτό.

Λοιπόν πιστεύω ότι την αστυνομία την πληρώνουμε θεωρητικά για να προστατεύει το πολίτευμα της Δημοκρατίας και για να φροντίζει για την απρόσκοπτη εφαρμογή του.

Στην πράξη φυσικά έχω διαπιστώσει σοβαρότατες αποκλίσεις από αυτό. Με έχουν σταματήσει πολλές φορές για έλεγχο, έχω βρεθεί σε πορείες.

Προσπαθώ να παρατηρώ τα όργανα της τάξης. Σε πάρα πολλές περιπτώσεις διαπιστώνω κομπλεξισμό, αμορφωσιά, καφρίλα. Μάλλον (από το μικρό στατιστικό δείγμα που έχω) πρόκειται για γενικευμένο φαινόμενο.

Είναι γεγονός ότι λόγω μικροαστισμού και καθωσπρεπεισμού δεν θα επιδείξουν την ίδια αυστηρότητα σε κάποιον γραβατωμένο, σε σχέση με κάποιον ατημέλητα ντυμένο.
                                  Έχω δει αστυνομικό, πολύ γυμνασμένο (έχει σημασία αυτό), να πηγαίνει στο τμήμα άτομο (περίπου 70 ετών) ρακένδυτο, το οποίο μάλλον ζητιάνευε. Αν και αδυνατώ να καταλάβω πως αυτό το άτομο θα αποτελέσει κίνδυνο για την δημόσια ασφάλεια και την ευνομούμενη πολιτεία μας (και κατ' επέκταση για την Δημοκρατία μας), θα μείνω σε κάτι άλλο :
                                  Μου έκανε εντύπωση το πως κοιτούσε ο αστυνομικός το εν λόγω άτομο, με πόση απαξίωση (ήταν ολοφάνερη στο βλέμα του, στο πρόσωπό του). Το είχε από απόσταση, δεν το πλησίαζε καν, μην τυχόν και μολυνθεί... Αν και δεν γνωρίζω λεπτομέρειες για το συμβάν, μου φάνηκε (απ΄όλη την παρατήρηση) ότι επιβεβαίωνε αυτά που λέω τώρα.
                                  Δεν το λέω ως παράδειγμα αυτό (το οποίο είναι φυσικά μεμονωμένο), αλλά σαν κάτι το ενδεικτικό, ώστε να κάνω πιο σαφή την θέση μου.

Αυτό εδώ νομίζω κρύβει πολλά πράγματα από πίσω, και για τον τρόπο σκέψης των ατόμων που υπηρετούν στην ΕΛ.ΑΣ., αλλά και για τα όποια απωθημένα.
                                  Επίσης πιστεύω ότι κρύβει από πίσω και μια βαθύτατη άγνοια για το πως μπορεί να λειτουργεί η ψυχολογία ένός ατόμου, ή το πως λειτουργεί μια κοινωνία.

Έχω παρατηρήσει αστυνομικούς να παραβιάζουν τον Κ.Ο.Κ. (π.χ. περιπολικό με τα προβολάκια αναμμένα, ζητάς να κάνει σούζες και να αναπτύσσει υπερβολική ταχύτητα χωρίς λόγο, ασφαλίτικο να περιμένει στο φανάρι για αριστερά, χρησιμοποιώντας τον κύριο δρόμο και όχι την λωρίδα που πάει αριστερά, παρακωλύοντας την κυκλοφορία κ.α.), το οποίο επίσης φανερώνει κάποια πράγματα.
                                  Επιδεικνύει αλαζονεία και αίσθηση εξουσίας. Όταν υπ' αυτές τις συνθήκες υιοθετεί κάποιος αυτήν την αντίληψη, νομίζω ότι έχει τουλάχιστον περιορισμένους πνευματικούς ορίζοντες. Είναι φανερό ότι δεν μπορούν πολλοί αστυνομικοί να διαχειριστούν τις δυνατότητες που τους δίνονται.

• ?
                                    A Former User last edited by

Off topic!!!

Ο χρήστης greo έγραψε:

TRAVELLER για αλλη μια φορα συμφωνω. Αλλωστε και στο πρωτο μου ποστγια τη δολοφονια των ατυνομικων κατι τετοια ελεγα, πολυ πιο συντομα ομως.

Για την φήμη του κώλου, θα συμφωνήσω και 'γω. Κακώς το ανέφερα, δεν έχει καμιά αξία ως γεγονός, πόσο μάλλον ως επιχείρημα.
                                    Απλά μερικές φορές με εξοργίζουν κάποια πράγματα και γράφω εν θερμώ. Επίσης δηλώνω και άγνοια για τις λεπτομέρειες της εν λόγω σύλληψης.

Off topic τέλος!!!

• C
                                      cpp last edited by

Ανακρίσεις από το Στρατό και την Αστυνομία διεξάγονται για την απόδραση κρατουμένου από το αστυνομικό τμήμα Χαλκίδας και την κλοπή τζιπ μάρκας 'Χάμερ' από τη μονάδα Πεζοναυτών που βρίσκεται σε κοντινή απόσταση για την οποία εκφράζονται υπόνοιες ότι σχετίζεται με το δραπέτη. Σε εξέλιξη επιχείρηση σε όλη την βόρεια Εύβοια για τον εντοπισμό και τη σύλληψη του δραπέτη.

Σύμφωνα με όσα έχουν γίνει γνωστά μέχρι στιγμής, στη 1.10' τα ξημερώματα ο κρατούμενος για κλοπές Νικόλαος Μπούτσικας 32 ετών από την Ιστιαία ζήτησε από τον αστυνομικό φρουρό να του επιτρέψει να αλλάξει ρούχα που του είχαν φέρει συγγενείς του γιατί το πρωί επρόκειτο να οδηγηθεί στον ανακριτή. Ο σκοπός τον έβγαλε από το κρατητήριο και άρχισαν μαζί να ψάχνουν τη τσάντα με τα ρούχα αλλά ο κρατούμενος εκμεταλλεύτηκε στιγμιαία απροσεξία του αστυνομικού και τράπηκε σε φυγή.

Λίγα λεπτά αργότερα ένα τζίπ 'Χάμερ' από τη Μονάδα Πεζοναυτών Χαλκίδας βγήκε από την πύλη του στρατοπέδου χωρίς να το ελέγξει κανείς και εξαφανίστηκε. Αμέσως σήμανε συναγερμός τόσο στην Αστυνομία όσο και στο στρατόπεδο και άρχισαν αναζητήσεις. Αργότερα το τζίπ βρέθηκε εγκαταλελειμμένο στο δρόμο Χαλκίδας - Αιδηψού γιατί σύμφωνα με πληροφορίες είχε ακινητοποιηθεί λόγω του χιονιού.

• C
                                        cpp last edited by

Ο σκοπός της πύλης του στρατοπέδου, ο οποίος είναι συγχωριανός του δραπέτη, ισχυρίζεται πως το τζιπ βγήκε επειδή ο οδηγός τού είπε ότι πήγαινε σε αποστολή για απεγκλωβισμό ατόμων από τα χιόνια.

• T
                                          traveller last edited by

και τωρα ακούω τον Υ.ΕΘ.Α να απαντά σε ερώτηση και να λέει : ' Όχι βέβαια, δεν είναι ξέφραγο αμπέλι το στρατόπεδο, απόδειξη ότι τον πήραν είδηση, αμέσως'

Τωρα βέβαια ότι ο υπουργός τυγχάνει πρώην καραβανάς, μάλλον τυχαίο είναι ε!

και μετά μας φταίει 'Το Ποντίκι' ρε παιδιά.

Πάντως η όλη φάση βγάζει απίστευτο γέλιο!!!!!!!

• T
                                            traveller last edited by

Ο χρήστης cpp έγραψε:
                                            Ο σκοπός της πύλης του στρατοπέδου, ο οποίος είναι συγχωριανός του δραπέτη, ισχυρίζεται πως το τζιπ βγήκε επειδή ο οδηγός τού είπε ότι πήγαινε σε αποστολή για απεγκλωβισμό ατόμων από τα χιόνια.

Πω πω μεσημεριάτικα, θα σκάσουμε!!

• First post
                                              Last post
                                            • 1
                                            • 2
                                            • 3
                                            • 4
                                            • 5
                                            • 2 / 5
                                            • ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
                                              • ΕΛΛΑΔΑ