-
Σήμερα στέναξα... Μπήκε από Ν. Σμύρνη μια ηλικιωμένη και ήθελε να πάει Περιστέρι και βρωμοκόπαγε! Είχε χεστεί? Ποιος ξέρει? Και το χειρότερο? Το ποτάμι τσιμέντο μέχρι το ΣΕΦ, οπότε αναγκάστηκα να πάω απο Θηβών.
Σε τετοιες περιπτώσεις να ξέρετε οτι ο οδηγός έχει δικαιωμα να κατεβασει τον επιβάτη. Αλλά άντε πες το τώρα στη γιαγια.
Ευτυχώς που έχω προνοήσει και έχω πάντα ένα μπουκάλι κολώνια μαζί μου. -
Ο χρήστης taurus έγραψε:
Ευτυχώς που έχω προνοήσει και έχω πάντα ένα μπουκάλι τσίπουρο μαζί μου.Καλύτερα έτσι
-
Ο χρήστης Krusenstern έγραψε:
Ευτυχώς που έχω προνοήσει και έχω πάντα ένα μπουκάλι τσίπουρο μαζί μου.
Καλύτερα έτσι
Λες να την ηπιε την κολωνια;
-
Μονορούφι!
-
Ο χρήστης BILL33 έγραψε:
Ευτυχώς που έχω προνοήσει και έχω πάντα ένα μπουκάλι τσίπουρο μαζί μου.
Καλύτερα έτσι
Λες να την ηπιε την κολωνια;
Με σκατωμένη γιαγιά μέσα στην ταρίφα... εγώ θα την είχα πιει άσπρο πάτο πάντως
-
Εμπειρία πρώτης τάξης την προηγούμενη εβδομάδα...
Πρέπει να πάω στο πρωτοδικείο... πρωί πρωί πρέπει να είμαι εκεί...
Εγώ φυσικά ούτε για αστείο να ξέρω να πάω εκεί κάτω και πέρα από αυτό, άντε βρες να παρκάρεις!
Τι να κάνω... είπα να πάρω ταξί (Θωμά μην με βρίσεις, κατάλαβε με)...Ταξί στην περιοχή μου (ελεύθερο δηλαδή – περαστικό) είναι ανέκδοτο, οπότε χτυπάω ένα call να έρθει από το σπίτι.
Όλα καλά...Τσάαακ (Αλά Χάρι Κλύνν) σκάει μια Βέκτρα... ώπα λέω OPEL! Αμάν... να μπω για να μην μπω;
Ε δεν είχα τι άλλο να κάνω... σφίγγω τα δόντια και μπαίνω.Δίνω στον Omar Tarif τις οδηγίες για το που θα πάμε και ξεκινάμεεεε...
Το δράμα, τώρα αρχίζει.
Νεαρός ίσα με... 32, κοντοκομμένος και αξύριστος! Να έχει βάλει freedom στο διαπασών και το CB να βαράει κόφτες!
Η φραπεδούμπα στο ταμπλό μπροστά φάτσα κάρτα... ξέρετε σαν διαφήμιση σε ταινία ένα πράγμα.Να έχουμε μπλέξει στην κίνησηηηηη τι να σας λέω και αυτός να πειράζει τα πιπίνια στους δρόμους και εκτός αυτού, να θάβει όλο τον κόσμο!
Άσε που βρήκαμε και γνωστό του Omar Tarif και αυτός στον δρόμο!
Αγκαλιές φίλια... άλλο πράγμα!Το μοναδικό καλό ήταν ότι το συγκεκριμένο ταξί (δεν ήταν δικό του από ότι έμαθα) ήταν σε άψογη κατάσταση, πρέπει να είχε το πολύ 30.000 χιλιόμετρα, ολοκαίνουριο!
Φτάνω και του λέω να με περιμένει... με μισό μάτι με κοίταξε!!!
Βρίσκει κάπου να παρκάρει και μπαίνω μέσα... Δεν περνάνε δυο λεπτά σκάει call από τον Omar Tarif με υφάκι να με ρωτά τι έγινε και αν είναι να αργήσω να πεταχτεί για σουβλάκια!
Τεσπά, δεν αργώ... γυρίζω και ξεκινάει ο δρόμος της επιστροφής...Μια από τα ίδια και εκεί, μέχρι και για τα γκομενικά του μου έλεγε... εκεί κατάλαβα τι πάει να πει κολλημένος άνθρωπος... του αρέσουν λέει οι μελαχρινές με μια δόση ξανθού. Ακόμα λέει του αρέσουν τα Γερμανικά και μόνο αυτοκίνητα και είναι φαν του Καρρά! OMG δηλαδή!
Φτάαασαμε κάποτε σπίτι... του έδωσα τα λεφτά του και άντε στο καλό...
Δεν την ξαναπατάω!
-
Το 'περιεργο' ποτε θα το γραψεις;
-
Ο χρήστης BILL33 έγραψε:
Το 'περιεργο' ποτε θα το γραψεις;Όλα στην ώρα τους
-
Στο καλύτερο παιδί μπήκες δηλαδή!
-
Μας περιεγραψες τον ταριφα της χρονιας.
-
Ο χρήστης cruzakias έγραψε:
Μας περιεγραψες τον ταριφα της χρονιας.Ω ναι!
-
Ο χρήστης taurus έγραψε:
Στο καλύτερο παιδί μπήκες δηλαδή!Να του αφιερωσουμε τοτε http://www.youtube.com/watch?v=JGCbMn0qlDg
-
ΩΠΑ!
-
Ο χρήστης taurus έγραψε:
Στο καλύτερο παιδί μπήκες δηλαδή! -
Ο χρήστης lokatzis έγραψε:
Ορμώμενος από τη δημοσίευσή σου και από το παρακάτω άρθρο έχω μια απορία: 'παρακώλυση συγκοινωνιών' και 'διατάραξη συγκοινωνιών' είναι το ίδιο ή διαφορετικό αδίκημα; Το 2ο φαίνεται να έχει όλη την πιθανή κλιμάκωση: 'αμέλεια', 'ενδεχόμενο δόλο' και (προσθέτω εγώ) 'δόλο'. Επίσης, οδηγεί και σε μεγάλες ποινές.
ο γενικός διευθυντής της εταιρείας «Ακρίτας», Δημ. Χαμπούρης, σε φυλάκιση τεσσάρων ετών, τεσσάρων μηνών και 15 ημερών, καθώς η κατηγορία της διατάραξης συγκοινωνιών μετετράπη από «ενδεχόμενο δόλο» σε «ασυνείδητη αμέλεια».
Από http://www.newsbeast.gr/greece/arthro/4 ... asthedon-/
Προβλέπονται δύο αδικήματα. Η διατάραξη της ασφάλειας συγκοινωνιών (που είναι πολύ βαρύ) και η παρακώλυση συγκοινωνιών (που τιμωρείται με ηπιότερες ποινές). Αν κάποιος κλείσει ένα δρόμο, τότε διαπράττει το δεύτερο. Αν ξηλώσει ράγες τρένου ή γκρεμίσει καμιά γέφυρα δημιουργώντας κίνδυνο ζωής, τότε διαπράττει το πρώτο. Ειδικότερα (από τον Ποινικό Κώδικα):
**ΔΕΚΑΤΟ ΤΕΤΑΡΤΟ ΚΕΦΑΛΑΙΟ
ΕΓΚΛΗΜΑΤΑ ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ ΤΩΝ ΣΥΓΚΟΙΝΩΝΙΩΝ ΚΑΙ ΚΑΤΑ ΤΩΝ ΚΟΙΝΩΦΕΛΩΝ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΕΩΝΆρθρο 290**
Διατάραξη της ασφάλειας των συγκοινωνιών- Όποιος με πρόθεση διαταράσσει την ασφάλεια της συγκοινωνίας στους δρόμους ή στις πλατείας τιμωρείται: α) με φυλάκιση, αν από την πράξη μπορεί να προκύψει κίνδυνος για άνθρωπο. β) με κάθειρξη αν επήλθε θάνατος.
- Αν η πράξη τελέστηκε από αμέλεια, επιβάλλεται φυλάκιση.
Άρθρο 291
Διατάραξη της ασφάλειας σιδηροδρόμων, πλοίων και αεροσκαφών- Όποιος με πρόθεση διαταράσσει την ασφάλεια της σιδηροδρομικής ή της υδάτινης συγκοινωνίας ή της αεροπλοϊας τιμωρείται: α) με φυλάκιση τουλάχιστον δύο ετών αν από την πράξη μπορεί να προκύψει κίνδυνος σε ξένα πράγματα. β) με κάθειρξη αν από την πράξη μπορεί να προκύψει κίνδυνος για άνθρωπο. γ) με κάθειρξη, ισόβια ή πρόσκαιρη, τουλάχιστον δέκα ετών, αν στην περίτπωση του στοιχείου β’ επήλθε θάνατος.
- Αν η πράξη τελέστηκε από αμέλεια, επιβάλλεται φυλάκιση.
- Κάθε παράβαση των διαταγμάτων ή των διοικητικών κανονισμών που αφορούν την αστυνόμευση, την ασφάλεια και γενικά τη διοίκηση και τη χρήση των σιδηροδρόμων της υδάτινης συγκοινωνίας και της αεροπλοϊας που δε προβλέπεται από τις παρ.1 και 2, τιμωρείται με χρηματική ποινή.
Άρθρο 292
Παρακώλυση συγκοινωνιών- Όποιος με πρόθεση παρεμποδίζει τη λειτουργία κοινόχρηστης εγκατάστασης που εξυπηρετεί τη συγκοινωνία και ιδίως σιδηροδρόμου, αεροπλάνου, λεωφορείου, ταχυδρομείου, τηλεγράφου ή τηλεφώνου που προορίζονται για κοινή χρήση τιμωρείται με φυλάκιση τουλάχιστον τριών μηνών.
- Αν η πράξη τελέστηκε από αμέλεια, επιβάλλεται φυλάκιση μέχρι έξι μηνών.
Άρθρο 293
Παρακώλυση της λειτουργίας άλλων κοινωφελών εγκαταστάσεων- Όποιος με πρόθεση παρεμποδίζει τη λειτουργία καταστήματος ή εγκατάστασης που εξυπηρετούν την προμήθεια νερού, φωτισμού, θερμότητας ή κινητήριας δύναμης στο κοινό τιμωρείται με φυλάκιση τουλάχιστον τριών μηνών.
- Αν η πράξη τελέστηκε από αμέλεια, επιβάλλεται φυλάκιση μέχρι έξι μηνών.
Άρθρο 294
Παύση εργασίας
Με φυλάκιση τουλάχιστον τριών μηνών τιμωρείται όποιος, ενώ διαρκεί η σχέση της σύμβασης εργασίας με πρόθεση παύει να εργάζεται χωρίς να προειδοποιήσει έγκαιρα τον εργοδότη του και την αρμόδια αστυνομική αρχή ή παρελκύει κακόβουλα την εργασία του και γίνεται υπαίτιος μιας από τις πράξεις των άρθρων 292 και 293 από τις οποίες προξενείται κατάσταση κοινής ανάγκης.Άρθρο 295
Πρόκληση κοινής ανάγκης
Όταν με μια από τις πράξεις των άρ. 292 παρ.1, 293 παρ.1 προξενείται κατάσταση κοινής ανάγκης, επιβάλλεται κάθειρξη.Άρθρο 296
Παρακώλυση προμήθειας ψωμιού
Όποιος με πρόθεση κατά τον τρόπο που αναφέρει το άρθρο 294 ή κατά οποιοδήποτε άλλο τρόπο, παρεμποδίζει τη λειτουργία καταστήματος ή εγκατάστασης που εξυπηρετεί την προμήθεια ψωμιού στο κοινό τιμωρείται, αν από την πράξη του αυτή προξενείται κατάσταση κοινής ανάγκης, με φυλάκιση τουλάχιστον έξι μηνών.Άρθρο 297
Έκθεση πλοίου σε κίνδυνο με διενέργεια λαθρεμπορίου- Όποιος με πρόθεση εισάγει σε ελληνικό πλοίο αντικείμενα που η ύπαρξή τους μπορεί να προκαλέσουν τον κίνδυνο κατάσχεσης ή δήμευσης του πλοίου ή του φορτίου τιμωρείται με φυλάκιση μέχρι τριών ετών.
- Η πράξη τιμωρείται και όταν τελέστηκε έξω από τα όρια του κράτους.
- Για τα πλοία ξένης εθνικότητας η πράξη τιμωρείται αν η φόρτωση τελέστηκε ολικά ή μερικά στην ημεδαπή.
Άρθρο 298
Γενική διάταξη
Η διάταξη του άρθρου 289 έχει ανάλογη εφαρμογή και στις περιπτώσεις των άρθρων 290 παρ.2 και 291 παρ.2.*[Άρθρο 289
Γενική διάταξη
Στις περιπτώσεις των άρθρων 269, 271, 276, 278, 280, 281 παρ.2, 282 παρ.2, 283 παρ.2, 284 παρ.2, 285 παρ.2 και 286 ο υπαίτος απαλλάσσεται από κάθε ποινή, αν με την ελεύθερη θέλησή του αποτρέψει τον κίνδυνο ή με την γρήγορη αναγγελία του προς τις αρχές δώσει αφορμή για την αποτροπή του.]* -
Ο χρήστης BILL33 έγραψε:
Στο καλύτερο παιδί μπήκες δηλαδή!
Να του αφιερωσουμε τοτε http://www.youtube.com/watch?v=JGCbMn0qlDg
http://www.youtube.com/watch?v=pDsBgpJx ... re=related
-
Αν καποιος κινειται ή παρκαρει σε ΛΛ, σε τι ποινικο αδικημα με ποινη θανατου υποπιπτει? Τι? Ειναι μια απλη παραβαση του ΚΟΚ? Αποκλειεται, ειμαι σιγουρος οτι εχει τουλαχιστον δημοσιο μαστιγωμα...
-
Ο χρήστης htanso21 έγραψε:
Εμπειρία πρώτης τάξης την προηγούμενη εβδομάδα...Πρέπει να πάω στο πρωτοδικείο... πρωί πρωί πρέπει να είμαι εκεί...
Εγώ φυσικά ούτε για αστείο να ξέρω να πάω εκεί κάτω και πέρα από αυτό, άντε βρες να παρκάρεις!
Τι να κάνω... είπα να πάρω ταξί (Θωμά μην με βρίσεις, κατάλαβε με)...Τσάαακ (Αλά Χάρι Κλύνν) σκάει μια Βέκτρα... ώπα λέω OPEL! Αμάν... να μπω για να μην μπω;
Ε δεν είχα τι άλλο να κάνω... σφίγγω τα δόντια και μπαίνω.Το μοναδικό καλό ήταν ότι το συγκεκριμένο ταξί (δεν ήταν δικό του από ότι έμαθα) ήταν σε άψογη κατάσταση, πρέπει να είχε το πολύ 30.000 χιλιόμετρα, ολοκαίνουριο!
,
Γιατι να σε μαλωσω?
Opel Vectra ταξι με 30.000χλμ ειναι λιγο δυσκολο με 300.000χλμ ναι Αντικατασταθηκε με το Insignia (δεν ξερω αν κυκλοφορει σε εκδοση ταξι) -
Βάλε κανα μηδενικό ακόμα και είσαι μέσα!
-
Ο χρήστης taurus έγραψε:
Βάλε κανα μηδενικό ακόμα και είσαι μέσα!Παει πολυ μετα
Μονο μια ελληνικη MB W114 ειναι στο Μουσειο της Μερκ με 4,6 εκ.χλμ
TΑΧΙ και συμπεριφορά οδηγών - Εμπειρίες