-
Μετά από 66 χρόνια λειτουργίας η Ελληνική υπηρεσία έκλεισε απόψε. Το κλασικό «εδώ Λονδίνο» δεν θα ξανακουστεί. Η διοίκηση του BBC υπολογίζει με τα χρήματα που θα εξοικονομηθούν από το κλείσιμο της Ελληνικής και πολλών άλλων Ευρωπαϊκών υπηρεσιών να δημιουργήσει ένα αραβόφωνο κανάλι –ανταγωνιστικό του Αλ τζαζίρα- που θα μπορέσει να επηρεάσει την κρίσιμη για τα Βρετανικά συμφέροντα Μέση Ανατολή.
Ξέρω εκ των προτέρων ότι κάποιοι θα γράψουν 'καλύτερα', ή ίσως 'και ποιός δίνει δεκάρα τσακιστή', αλλά για εμένα, και πιστεύω για αρκετούς Έλληνες, η Ελληνική υπηρεσία του BBC ήταν μια δροσερή πηγή σοβαρής ενημέρωσης μέσα στην έρημο των Ελληνικών ΜΜΕ.
Ειλικρινά θα μου λείψει...
-
Μετά από 66 χρόνια λειτουργίας η Ελληνική υπηρεσία έκλεισε απόψε. Το κλασικό «εδώ Λονδίνο» δεν θα ξανακουστεί. Η διοίκηση του BBC υπολογίζει με τα χρήματα που θα εξοικονομηθούν από το κλείσιμο της Ελληνικής και πολλών άλλων Ευρωπαϊκών υπηρεσιών να δημιουργήσει ένα αραβόφωνο κανάλι –ανταγωνιστικό του Αλ τζαζίρα- που θα μπορέσει να επηρεάσει την κρίσιμη για τα Βρετανικά συμφέροντα Μέση Ανατολή.
Ξέρω εκ των προτέρων ότι κάποιοι θα γράψουν 'καλύτερα', ή ίσως 'και ποιός δίνει δεκάρα τσακιστή', αλλά για εμένα, και πιστεύω για αρκετούς Έλληνες, η Ελληνική υπηρεσία του BBC ήταν μια δροσερή πηγή σοβαρής ενημέρωσης μέσα στην έρημο των Ελληνικών ΜΜΕ.
-
-
Το χάλι μας το μαύρο.
Περιμέναμε να διαβάσουμε/ακούσουμε σοβαρή ενημέρωση από ένα αγγλικών συμφερόντων σταθμό/site.
Κρίμα. Τώρα τι μας έμεινε; Το CNN; -
Ο χρήστης Χρήστος Λάππας έγραψε:
Κι όχι μόνο σε εσένα. Κρίμα.
-
Κρίμα... Το site ήταν μία πολύ αξιόλογη και σοβαρή πηγή ενημέρωσης.
-
Πολυ κριμα. Σιγουρα θα ειναι αισθητη η απουσια σε πολλους Ελληνες και οχι μονο.
-
Έχει ανακοινωθεί αυτό εδώ και πάρα πολύ καιρό. Μάλιστα νόμιζα ότι έχει ήδη κλείσει. Τελικά είδα ότι έκλεισε στις 31 του μηνός. Τι να κάνουμε δεν πειράζει...
Tουλάχιστον υπάρχει ακόμα η ελληνική υπηρεσία της Deutsche Welle.
http://www2.dw-world.de/greek/ -
Κρίμα μόνο αν επηρεάσει αρνητικά τους εργαζόμενους σε αυτήν.Κατά τα άλλα νομίζω πως κανείς δε θα καταλάβει ότι έκλεισε.Δεν άκουγε και κανείς.Δε θα λείψει σε κανέναν (σχεδόν)
-
Ηταν ελληνοφωνο με τα ιδια νεα που προβαλει το Αγγλοφωνο ΒΒC;
Αν ναι τοτε το ενδιαφερον εχει γινει ελαχιστο. Η συντριπτικη πλειοψηφεια στην Ελλαδα μπορει να ακουει την Αγγλοφωνη εκδοση η να κοιταει το διαδυκτιο. Ολα τα μεσα/καναλια ενημερωσης κοιτανε να γινουν πιο πρακτικα και να μεταδιδουν εκει που υπαρχει ενα μαγαλυτερο κοινο.Νικος
-
Είχε και ειδήσεις καθαρά Ελληνικού ενδιαφέροντος. Για τα διεθνή, υπάρχει πάντα αυτό αυτό
-
Ο χρήστης Χρήστος Λάππας έγραψε:
Είχε και ειδήσεις καθαρά Ελληνικού ενδιαφέροντος. Για τα διεθνή, υπάρχει πάντα αυτό αυτόΤοτε ηταν κατι καλο. Το BBC World και το BBC America το εχω και εγω αλλα ακομα δεν εχω γνωμη για τις μεταδοσεις τους.
Νικος
Τέλος η Ελληνική υπηρεσία του BBC